Jun 8, 2006

Tο τελευταίο μου μετα - blogging

Υπάρχει τρόπος να αφαιρέσω linkblogs?
Ποιος είναι ο birdwired #29876 και πότε προλαβαίνει να διαβάζει όλο το monitor;

7 comments:

Anonymous said...

Το Μονιτορ βιώνει μια επίθεση απο κακόβουλους χρήστες ο birdwired που βλέπεις δεν είναι χρήστης αλλά κάποιο πρόγραμμα που προσπαθεί να δυσκολέψει την λειτουργία του monitor don't worry :-)

Tero said...

Ο τυπάς θα 'χει γράψει κανά σκριπτάκι που μπαίνει στο monitor, δημιουργεί λογαριασμούς, και μετά linkblogάρει απ' όλους τα πάντα.

Για να δημιουργήσεις λογαριασμό linkblog πρέπει να δώσεις ένα mail, στον οποίο στέλνεται το password με το οποίο μπαίνεις σ' αυτόν και μπορείς να linkblogάρεις. Φαίνεται ότι ο αλγόριθμος του vrypan δεν ελέγχει αν το mail που δίνεται είναι πανομοιότυπο μ' αυτό ενός προηγούμενου εγγεγραμμένου (γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο τυπάς έφτιαξε και 20 καινούργια mail addresses μόνο και μόνο για να αποκτήσει 20 λογαριασμούς linkblog. Οπότε προτείνω στον vrypan να βάλει σχετικό έλεγχο, εναλλακτικά ας βάλει word verification στη σελίδα δημιουργίας λογαριασμού.

(Ρε, τι πάθαμε...)

Tero

Tero said...

Χμμ... τα linkblogs του birdwired μόλις αφαιρέθηκαν όλα... φαίνεται ότι για τον vrypan ήταν εύκολη δουλειά.

Πάντως το φούσκωμα της γραμματοσειράς παρέμεινε!

Tero

Mantalena Parianos said...

Disconnected>>
γρήγορο πρόγραμμα, ε?


Τερο>>
Μα το μέγεθος δεν έχει σχέση με τα linkblogs! Αφού κάποιοι έχουν πολλά και μικρότερο μέγεθος από άλλους με λιγότερα. Και στο κάτω κάτω, τι σημασία έχει αυτό; Εγώ διαβάζω ta posts που μπορεί να με ιντριγκάρει ο τίτλος τους, περνάω μια βόλτα από blogs που μ' αρέσουν ή και blogs που δεν είναι στο monitor. Και όλα αυτά ανεξάρτητα από το αν τα posts αυτά έχουν linkblogs ή όχι. Δεν καταλαβαίνω προς τι το μένος... Εκφράζεσαι μέσω ενός blog (έχω λάθος;), δεν κάνεις διαφήμιση στον εαυτό σου. Δεν έχεις να κερδίσεις κάτι...

Tero said...

Και βέβαια εξαρτάται το μέγεθος της γραμματοσειράς από το πλήθος των linkblogs! Απλώς, δεν είναι post-oriented, αλλά blog-oriented. Το μέγεθος της γραμματοσειράς των feeds ενός blog αλλάζει, ανάλογα με το πόσα linkblogs έχει συλλέξει το blog (προσοχή, το blog, όχι το εκάστοτε post) τις τελευταίες 15 ημέρες.

Συμφωνώ πάντως με την κατακλείδα σου. Κάποτε είχε πει ο NewManifesto ότι θα ήθελε τα posts του να εμφανίζονται με την μικρότερη δυνατή γραμματοσειρά στο monitor. Ε, έτσι θα το 'θελα κι εγώ.

Γενικώς, σιχαίνομαι την ιδέα του linkblog-ψήφου, γι' αυτό και δεν το χρησιμοποιώ.

:-)

Tero

Mantalena Parianos said...

Εγώ το χρησιμοποιώ. Υπάρχουν πράγματα που γράφονται και τα οποία αξίζει να διαβαστούν από περισσότερο κόσμο. Αφού συμφωνώ με κάτι που διαβάζω ή μου γλυκαίνει την ψυχή, να μην το "δείξω": να, να! Αυτό είναι, παιδιά!

enteka said...

γεια :)
μπορεί να κοιτάζω κάποιες φορές τα linkblogs στο μόνιτορ (σαφώς και μπορούν να είναι χρήσιμα), η γραμματοσειρές όμως με εκνευρίζουν. φυσικά υπάρχει λύση κι έτσι επιλέγω πάντα να βλέπω το μόνιτορ απλό (με τα linkblogs, χωρίς διαφορετικές γραμματοσειρές)κι όχι enhanced.
:)