Nov 29, 2006

Hunting Season


Ποτέ δε θα πειράξω
τα ζώα τα καημένα·
μην τάχα σαν εμένα,
κι εκείνα δεν πονούν;


Θα τα χαϊδεύω πάντα,
προστάτης τους θα γίνω.
Ποτέ δεν θα τ’ αφήνω
στους δρόμους να πεινούν.
Aν δεν μιλούν κι εκείνα
κι ο λόγος αν τους λείπει,
μήπως δεν νιώθουν λύπη,
δεν νιώθουν και χαρά;




Μήπως καρδιά δεν έχουν,
στα στήθη τους κρυμμένη,
που τη χαρά προσμένει
κι αγάπη λαχταρά;


Iωάννης Πολέμης

.

24 comments:

Anonymous said...

Κυνήγι = Μπλιάχ

Κυνηγοί = 2 * Μπλιάχ

Κοιλάκανθος said...

Οι κυνηγοί είναι κάτι κομπλεξικοί που μάλλον δεν μπορούν να γαμήσουν και βγάζουν το άχτι τους στα ζωάκια..ποιός διεστραμμένος θα κυνηγούσε πουλάκια με καραμπίνες και μάλιστα θα τα έβγαζε και φωτογραφίες...Μπράβο...μεγάλο κατόρθωμα ο ένδοξε κυνηγέ, τάισες και πάλι τη φυλή σου....ουυυστ

Mantalena Parianos said...

H καραμπίνα, όταν εκπυρσοκροτεί, "ανοίγει" μπροστά της μια πραγματική "ομπρέλα από σκάγια". Κανένα πτηνό δεν έχει την παραμικρή ευκαιρία να ξεφύγει, ακόμη κι αν ξεκινήσει να πετάει με το που θα ακούσει το κλικ της σκανδάλης - μέσα στην "ομπρέλα θα βρεθεί".

Γι' αυτό και έχουν διάφορα διαμετρήματα - για να μην τα κάνουν κιμά.
Αυτό καταρρίπτει αυτομάτως κάθε ισχυρισμό όσων διατείνονται ότι "το κυνήγι είναι σπορ", ή ότι "έχει να κάνει με τη σκοποβολή" ή το "έστιγκτο του κυνηγού" που είναι έμφυτο στον άνθρωπο.
Είναι σα να κυνηγάς να σκοτώσεις σαλιγκάρια με χειροβομβίδες - εννοείται πως θα τα καταφέρεις.

Σε όποιον δε, αρέσει να φοράει παραλλαγή, να κυλιέται στα χώματα, να ξεφεύγει από τη γυναίκα του και να ξεκαβλώνει πυροβολώντας, υπάρχει πάντα το paintball.
Και είναι μάλιστα, τόσο σπορ, ώστε ΕΚΕΙ συναντάς και καμία γυναίκα, πράγμα που ΠΟΤΕ δεν συμβαίνει στο κυνήγι - όπου σπάνια έως ποτέ, ξαναμανταλέω, δεν θα δεις ΓΥΝΑΙΚΕΣ κυνηγούς.

divine mitsakos said...

όταν ακούω τους κυνηγούς να λένε πως είναι φυσιολάτρες παθαίνω αμόκ!
"τι ωραία που πετάει αυτή η αγριόπαπια, δες πως σκίζει τον αέρα, μπουμ, ντουπ... μωρέ το κάνω γιατί αγαπώ τη φύση"

Mantalena Parianos said...

MHTSAKO>>
Θυμάσαι την τελευταία σκηνή από το "Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου";
Είχα κλάψει - τόσο με το στόρυ όσο και με την ερμηνεία του Θανάση Βέγγου...

Erwtas Stomaxhs said...

άνα μπράβο κάθε που ακούω για κυνηγούς σκέφτομαι, άρε βέγγος που σας χρειάζεται παλιοκουφάλες!!!

Pastaflora said...

Η ταινία με τον Βέγγο ήταν το "όλα είναι δρόμος" του Βούλγαρη και όντως η σκηνή αυτή ήταν από τις πιο συγκλονιστικές κινηματογραφικές σκηνές.
όσο για τα "κατορθώματα" των κυνηγών φτάνει να ρίξει μια ματιά κανείς στα πόσα θύματα τους φτάνουν στο Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων.

Mantalena Parianos said...

Eυχαριστώ, Πασταφλορίτσα...
Θυμάσαι που αποκαλούσε τις πάπιες με ονόματα, ε;
Την αλλαγή του προσώπου του στην τελευταία στιγμή; Τι σπουδαίος ηθοποιός...

Όσο για τους κυνηγούς, απορώ με δυο πράγματα βλέποντας τα δράματά τους στην τηλεόραση: δεν σκέφτηκε κανείς ότι ένά από τα θύματα, ο μικρότερος που ήταν 17 χρονών, πως ήταν παράνομα εκεί με ένα όπλο αγκαλιά; ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως παίρνεις άδεια κυνηγετική αφού έχεις συμπληρώσει τα 18 σου...

Γιατί το παρόν ποστάκιο, αυτά έχει ως αφορμή: το να ασχολείσαι χομπίστικα με το θάνατο, το να εξοικειώνεσαι με την ύπαρξη ενός πλάσματος που σπαρταράει καθαρά για "αναψυχή", σε κάνει επιρρεπή στο φόνο απέναντι και ΣΕ ΟΛΑ τα άλλα πλάσματα. Λέω, εγώ τώρα...

Attalanti said...

Καλημέρα! Ωραίο τραγουδάκι, υπέροχο ποίημα, μοναδική ταινία. Τί πρωί κι αυτό...

Με κάτι τέτοια σκέφτομαι εναλλακτικές όπως, για παράδειγμα, ένα νέο είδος παιχνιδιού, ένα paintball μόνο για κυνηγούς με πραγματικές σφαίρες... In the end, there should be none!

ZissisPap said...

Κυνήγι = εκτέλεση εν ψυχρώ

ΑΗΔΙΑ :-(

ΠΡΕΖΑ TV said...

-Eπιασες τιποτε ρε μαλακα σημερα;
-Ναι,εφαγα 5...

Ηταν οτι πιο βλακεια μπορουσα να γραψω για το θεμα...

Pastaflora said...

δεν χρειάζεται να πάρεις μονάχα ένα όπλο για να σκοτώσεις. τα λόγια πολύ συχνά σκοτώνουν επίσης: δεν είδες αυτή την άκαρδη γυναίκα, την αδερφή του δράστη, με τι τουπέ μιλούσε, με τη σκληράδα στο βλέμμα, με πόση υπεροψία και ούτε ένα ίχνος συμπόνοιας για αυτές τις 5 ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα και τους ανθρώπους τους που έμειναν πίσω να θρηνούν;
αυτή η γυναίκα δεν σκότωσε με τη στάση και τα ψέματά της;

numb said...

Εδώ (ξέρετε που βρίσκομαι) κάποιοι μαλάκες ασχολούνται με το να κυνηγάνε αγριογούρουνα. Είναι τόσο πωρωμένοι που έχουν παραμελήσει τις οικογένειές τους. Γι αυτό και αυξήθηκαν οι αιτήσεις διαζυγίων.
Σε συζήτηση που είχα με έναν συνομήλικό μου κυνηγό, μου είπε ότι είναι κάβλα να έχεις ένα όπλο και να πυροβολείς. Μάλιστα με ρωτησε γιατί δεν γίνομαι και εγώ κυνηγός. Του είπα ότι το κυνήγι είναι μια δολοφονική πράξη, η οποία για τα δικά μου μέτρα και σταθμά είναι μια ακατανόητη εκτέλεση εν ψυχρώ, αφού δε συντρέχει λόγος να σκοτώνεις τα ζώα. Θα τα σκότωνα αν ζούσαμε σε άλλη εποχή και δεν είχα να φάω κάτι άλλο. Μου είπε ότι όλα αυτά είναι διανοουμενίστικες αμπελοφιλοσοφίες.
Άκουσα ότι σε έναν κυνηγό προχτές επιτέθηκε ένα αγριογούρουνο, που μάλιστα τον χτύπησε τόσο δυνατά στο πόδι του, που ίσως και να το ακρωτηριάσουν. Δε λυπήθηκα καθόλου. Σε κάθε "σπορ" υπάρχουν και οι ατάθμητοι παράγοντες

Mantalena Parianos said...

ATTALANTI>>


1. Αrnold McCuller - Free Bird
2. Nelly Furtado - I'm Like A Bird
3. H.P. Lovecraft 0 High Flying Bird
4. Snowy White - Bird Of Paradise

(to #3 είναι ένα υπερσπάνιο ψυχεδελικό γκρουπ των '60ς που επανακυκλοφόρησε αντιοπρόπερσι νομίζω ένα cd ε τραγούδια του - ύστερα από 40 και βάλε χρόνια)

To λυνκ του εφήμερου αυτού μυξάκιου
http://www.fileden.com/files/2006/10/21/305950/birds.mp3


:)

ΣΙΓΜΟΥΝΔΕ, ΠΡΕΖΑ ΤΙ-ΒΙ>>
Kill, kill, kill
Μπορώ να σκοτώσω, λέμε αυτούς που τους αρέσει να σκοτώνουν.
Χωρίς τύψεις. Το έχω δοκιμάσει και με σταμάτησαν την τελευταία στιγμή.
:(

ΠΑΣΤΑΦΛΟΡΑ>>
Εμένα, άλλο μου έκανε εντύπωση: το πόσο τυφλός μπορεί να είναι κάποιος απέναντι στον πόνο ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
Αυτή η γυναίκα, αν θες τη γνώμη μου, μιλούσε συνεχώς για ΚΕΙΝΗΝ και για την οικογένειά της και δεν είχε ΛΕΞΗ συμπόνοιας (δεν ξέρω αν προτύτερα είχε δηλώσει τα τυπικά βέβαια) για τα θύματα. Απίστευτο μου φαίνεται.


ΝUMB>>
Αγάπη μου, σε χώρισα για ένα αγριογούρουνο!!!
Σε σκότωσα γιατί μου τρόμαξες τα πρόβατα (καλά κάνω που δεν τρώω ούτε κατσίκι ούτε γίδι ούτε πρόβατο - μπλιαχ)
Σε ξέσκισα γιατί μου πάτησες το τριφύλλι, το οργωμένο χωράφι, το αμπέλι κ.ο.κ.
!!!

Κοιλάκανθος said...

Είναι όπως και οι ταυρομαχίες...τελείως απάνθρωπα ‘σπορ’ και πολύ το χαίρομαι όταν βλέπω το θύμα να γίνεται θύτης. Το κακό είναι βέβαια ότι όλα συντελούνται με τις ευλογίες της κοινωνίας. Δηλαδή παίρνει ένα άτομο, του δίνει όπλο, τον μαθαίνει να ψυχαγωγείται σκοτώνοντας, και μετά η ίδια η κοινωνία παραξενεύεται όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Humans…pfffffffff

artois said...

Πάπιες, γάτες, κότες, σκύλοι
είν' οι πιο καλοί μου φίλοι.


Ξέρω κάποιον κυνηγό που στο σπίτι του φροντίζει καμμιά δεκαριά καναρίνια και τα ταΐζει στο στόμα φρέσκο αυγουλάκι -το ένα πουλί καλό, τ' άλλο γαμώ τη μάνα του. Κατά τα άλλα ο τύπος περνιέται για νορμάλ.

Και στους εγκληματίες γονείς που εμπιστεύονται στα ανήλικά τους όπλα, προσθέστε και τους άλλους κομπλεξικούς ανεύθυνους που μαθαίνουν στα βλαστάρια τους να οδηγούν από τα δώδεκα.

(όλα καλά Μαντλέν;)

Attalanti said...

:)) Ευχαριστώ πολύ, πουλί μου!

Anonymous said...

einai entelos myopiko kai kontofthalmo na peis oti opoiosdipote kinigos einai komplexikos kai ta synafi.Sthn teliki gia na paroun tin adeia gia to oplo pernane kai apo psixiatro...
Entaxei yparxoun kai oi exeraiseis kai genika oi idiazouses periptoseis...opos me to trifylli pou egine tis proigoumenes meres..
Pantos me paromoia epixeirimatologia tha eprepe na katargithei kai to psarema ktl gia na min anafertho kai se allou typou kynigi...:)
Pantos min to paizete oloi kai pneumatikoi tagoi...dioti oloi xeroume ti zoa eimaste kai apo ta pio aplista kai ta pio sklira..Opote den prepei na sas kanei aisthisi tipota...
Filakia mantalena..kai an nomizeis oti se douleuo...:)

Mantalena Parianos said...

KOILAKANΘΕ>>
Ma... δεν είμαστε ΟΛΟΙ θύματα; (έτσι νόμιζα εγώ...)

ΑΡΤΟΥΑ>>
Σήμερα μιλούσα με κάποιον "που ξέρει" και μου έλεγε ότι τα κυνηγετικά όπλα σε σχέση με τις άδειες κυνηγιού στην Ελλάδα, είναι 3πλάσια...

Αν είμαι καλά; Είδα και καλύτερες μέρεζ.
:)


ΑΤΤΑΛΑΝΤΙ>>
Τσιπ τσιρίιιπ (τιτίβισα τώρα, si vous n' avez pas compris)


TZONY ARGO>>
"gia na paroun tin adeia gia to oplo pernane kai apo psixiatro"

-Και τι αποδεικνύει αυτό; Ότι δεν θα τρελαθούν αύριο;

"me paromoia epixeirimatologia tha eprepe na katargithei kai to psarema"

-Το ψάρεμα με δυναμίτη και... μπαζούκας, απ' όσο ξέρω απαγορεύεται. Αυτός είναι ο σωστός συσχετισμός με τα αντίστοιχα όπλα κυνηγιού.

Άσε που αν θέλω να βγάλω χταποδάκι, αν είναι μικρό δεν το χτυπάω. Έχεις δει ποτέ κυνηγό να ΜΗΝ πυροβολάει πουλιά επειδή είναι... μικρά;
Έχω πάντως, έχω δει όμως, να μου βγάζει από την τσέπη του πουλάκι που χώραγε στο χέρι μου, να το μαδάει επί τόπου και να το βάζει με ένα ξυλάκι στη φωτιά για να με κεράσει. Τι; Ένα καρβουνάκι έμενε στο τέλος.
Δεν χωράει σύγκριση.


Δεν θέλω να επεκταθώ, αλλά όποιος κυνηγάει με τέτοιους όρους είναι άναντρος.

Anonymous said...

Μήπως εκεί που ξαπλώνουνε, και είναι καυλωμένοι, δεν θα ήταν καλύτερα να κάνανε δύο με τρεις επαναληπτικές κινήσεις στο χώμα για να τελειώσουν και να ησυχάσουνε τα πουλιά...? (τα αληθινά...)

Anonymous said...

sigoura ta panta einai eumetavlita kai sigoura mporoun ta panta na allaxoun se mia stigmi..alloste gnosti i risi osa fernei h stigmi den fernei o xronos olos.
..kai ontos exoun katargithei oi typoi psarematos pou aneferes..opos tha eprepe kai h trata pou kyriolektika rimazei to vytho..
H enstasi mou se ola osa anaferthikan einai oti den eimaste emeis oi dahmones na kanoume hthika kyrigmata tou typou oti einai anadroi,complexikou ktl..
Diladi osoi ston eleythero xrono tous paizoun xartia, pane theatro,paizoun Playstation einai normal?
Ystera genika gia ta mikra zoa(opos symmetrika kai sthn thalassa) yparxoyn sygkekrimenes epoxes pou ginontai ta kynhgia..
Episis h enstasi mou den edrazetai stous kynigous ktl..alla stin kaki mas synitheia na exoume apopsi gia ta panta kai stis perissoteres periptoseis den katexoume ta stoixeiodi gia otidipote sizitame..

Exeis dikio mantalena to :P den to gnorizo apo ayta ta symbola mono to :) kai :( gnorizo..
Eisai pantos poly glykia :)
kalo vrady

Calamity Jane said...

πρεπει να υπερασπιστώ το είδος μου...Ζήτω οι κυνηγοί! Δηλαδή καλό είναι το κοτοπουλάκι όταν το τρώμε, το γουρουνόπουλο στις μπότες μας να μας ζεσταίνει και τα λοιπά...

Εγώ θα πρότεινα να νομιμοποιηθεί η κατοχή όπλων επιτέλους και το κυνήγι να επεκταθεί για να συμπεριλάβει και το ανθρώπινο είδος, μπας και κάποτε καταφέρουμε να ξεφύγουμε απο το φαρισαϊσμό μας...

Συγγνώμη ρε Μανταλενάκι, αλλά δε μου αρέσουν τα γλυκανάλατα...Μόνο όταν τα τρώω σε κινέζικο...Μόνο τότε...

Mantalena Parianos said...

XARH>>
:S
μας έστειλες! Τι σινειρμός είναι αυτός!


JohnyAlgo>>
Aγαπητέ, μας χωρίζει άβυσσος!

1. Ψάρεμα με... μπαζούκας δεν υπήρχε κι ούτε υπάρχε - σχήμα λόγου ήταν. ΚΥΝΗΓΙ με μπαζούκας όμως υπάρχει: είναι οι σύγχρονες επαναληπτικές καραμπίνες που πιθανόν δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά μας να δουν τσιφτάδες (πτηνά είναι τούτα).

"den eimaste emeis na kanoume hthika kyrigmata tou typou oti einai anadroi,complexikou ktl"

-Α, εγώ το λέω. Γιατί "δεν είμαι" δηλαδή;
Κια γιατδηλαδή ποινικοποιείται η άποψη; Επειδή όπως λες "όλοι έχουμε άποψη για τα πάντα";
Πϊστεψέ με, η άποψη που έχω είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ από αυτή που εκφάζω εδώ - ας όψεται η... αυτολογοκρισία και η αυτορύθμιση. Και φυσικά, εμπλέκεται και η πολιτική σε αυτό, οι επιδοτήσεις του Πασόκ, η ψηφοθηρία των κυβερνήσεων που μοιράζουν άδειες κυνηγιού σαν τίτλους τιμής σε άξεστους μπαστουνόβλαχους, οι άθλιες διωκτικές αρχές δασοφυλάκων, αγρονόμων και λοιπών ορεσίβιων αστυνομιών (συγκρίνεται η άμεση δράση της ακτοφυλακής με τα κολλητιλίκια των κυνηγών; Αφού και οι Αγροφυλακες κυνηγάνε επίσης!), με τα τσατσιλίκια των κυνηγών με τις κατά τόπους στρατιωτικές ηγεσίες στα στρατιωτικά τάγματα σε ΟΛΗ την Ελλάδα σχεδόν ("είμαστε φίλοι του διοικητή, αφήστε μας να περάσουμε τη συνοριακή γραμμή να κυνηγήσουμε αγριογούρουνα" - το φανταράκι τι κάνει εκεί;)
Σιγά που δεν μπορώ να έχω άποψη!

ΚΙ αν θες τη γνώμη μου, μακάρι να άκουγε ο "κύριος κράτος", τις
απόψεις ορισμένων ανθρώπων από ΤΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ π.χ. που νοσηλεύουν από γλάρους και πελεκάνους, μέχρι κύκνους και αετούς επειδή οι κυνηγοί πυροβολούν ότι τους έρθει, ή τις χαροκαμένες μανάδες του Αγρινίου, τις μανάδες παιδιών που έτυχε να παίζουν με το όπλο του μπαμπά που το είχε γεμισμένο στο σπίτι...

"yparxoyn sygkekrimenes epoxes pou ginontai ta kynhgia.."

-Ναι. Μόνο που η Ελλάδα, έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία σε όλη την Ευρώπη, να παρατείνει την κυνηγετική της περίοδο (θυμήσου άλλες χρονιές), επειδή το ζητούν οι κυνηγοί, κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Και φυσικά, οι λόγοι είναι ψηφοθηρικοί από τους κυβερνώντες.
Άτιμη φάρα.

ΥΓ.
Για τα συμβολάκια (λέγονται emoticons), δες εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/Emoticon


ΚΑΛΑΜΙΤΥ ΤΖΕΗΝ>>
"καλό είναι το κοτοπουλάκι όταν το τρώμε"

-Βρε! Τα κοτόπουλα δεν τα κυνηγάνε με μπερέτες!

"το γουρουνόπουλο στις μπότες μας να μας ζεσταίνει"

-ούτε τα γουρούνια! Ούτε τα μοσχάρια (για το δερμάτινό μου, αυτό)


Και φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να υπερασπίζεται ότι θέλει - όπως απέδειξαν χρόνια επιδοτήσεων στους καράβλαχους που απόκτησαν ξαφνικά το Vαnity Fair δίπλα στα όπλα στον τοίχο, επειδή τα παιδιά τους σπούδασαν με χρήματα της ΕΟΚ (τότε) για τα καπνά που δεν άλλαξαν την καλλιέργειά τους κ.λπ. κ.λπ.
Τέλος, επειδή, ακούστηκε και αυτό στην μπλογκόσφαιρα, "να απαγορευτεί το κυνήγι" εγώ είμαι ΚΑΤΑ.
Είμαι γενικά κατά των απαγορεύσεων, κι το κυνήγι δεν είναι εξαίρεση:
Θα πρέπει απλώς να μην "περισσεύει όπλο" για κανέναν 17χρονο να το πάρει παρανόμως - και να εκδίδονται τόσα όπλα όσες και κυνηγετικές άδειες.
Θα πρέπει επίσης να υπάρξει ένας σοβαρός ελεγκτικός μηχανισμός, με αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες (λαθροκυνηγούς, και λοιπούς) και όχι διαβλητές κυξνηγετικές κοινότητες όπου όλοι τα έχουν πλακάκια με όλους.
Τέλος, οι γαμημένοι σκατιάδες με τις καραμπίνες, να μαζεύουν μέχρι και τα πλαστικά φυσίγγιά τους από το χώμα, γαμώ την "οικολογική τους συνείδηση" τα σιχάματα.
(το λέω ευγενικά)

Αλλά έχεις δίκιο... όλα είναι υπερβολές, τελικά. Δεν είναι το μόνο που σε διώχνει απ' την Ελλάδα αυτό... Είναι το μόνο που πρέπει να αλλάξει;
Εδώ ζούμε στον 21ο αιώνα και δεν υπάρχει Εθνικό Κτηματολόγιο...
Στην καθυστερημένη ελληνική ύπαιθρο έχουν περισσότερα όπλα απ' ότι ποδήλατα. Ας πάνε να γαμηθούν μόνοι τους.

Και για να με νιώσεις, ότι δεν τα λέω από εμπάθεια, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ κι εγώ τα γλυκανάλατα (και ειδικά το κινέζικο), αλλά ΛΑΤΡΕΥΩ την πάπια Πεκίνου.
:)

Anonymous said...

Τα ακρα παιδια δεν βοηθουν κανεναν,το μονο που μπορει να προκαλεσει η απαγορευση του κυνηγιου ειναι αντιδρασεις.Αυτο που χρειαζεται η Ελλαδα σε αυτον τον τομεα ειναι η εφαρμογη των νομων που υπαρχουν,που ειναι απο τους σκληροτερους της Ευρωπης.(πχ.απαγορευονται τα ραβδοτα οπλα για κυνηγι ή η απαγορευση χρησης διοπτρας)Το θεμα λοιπον ειναι οτι αν καποιος συληφθει με διοπτρα στο οπλο του τοτε κανονικα του παιρνουν το οπλο και την αδεια του ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!ομως μονο στη θεωρια.
Στην πραξη
1.δε θα τον συλλαβει κανενας γιατι δεν υπαρχουν αρκετοι θυροφυλακες
2.θα βρεθει μπατζανακης με τον θυροφυλακα(αρα θα την γλυτωσει με φυλικο χτηπημα στην πλατη και ραντεβου για τσιπουρα το βραδυ)
3.θα ζητησει απο το βουλευτη του νομου του να ρυθμισει "το θεματακι" του.
Αρα τι τον κανουμε τον νομο?
μηπως πρεπει να καταργησουμε τον αφου αυτος φαινεται να βαρενει τους ελληννες?(χα)