Oct 27, 2006

Άνθρωποι και ποντίκια


Υπάρχουν αγωγές και αγωγές.
Άνθρωποι και «άνθρωποι». Ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Σπεύδω να διευκρινίσω γιατί όσο ορθή και δικαιολογημένη είναι η αντίδραση των μπλόγκερς του Μόνιτορ, εξίσου κατανοητή είναι σε όσους έχουν παρακολουθήσει το Μανταλενοσιριαλάκι μου, η προσπάθεια ορισμένων να συμπεριληφθούν στη μεγάλη ομπρέλα της άτυπης «ασυλίας» που θα προσφέρουμε όλοι οι νοήμονες σε όσους θίγεται η ανωνυμία και κατ' επέκταση η ελευθερία του λόγου τους.

Κάποια Μάτζικα βέβαια, πρωτοστατεί στις manifestations γιατί είναι εκείνη που έχει λερωμένη την φωλάρα της καθώς δημοσιοποίησε εν γνώσει της και απολύτως συνειδητά, προσωπικά δεδομένα μου.
Ο Ζουρί επίσης, ως εντολοδόχος («σου ζήτησα να το ψάξεις» της γράφει), αυτός ο καλός αριστερός άνθρωπος που σήμερα σας προσκαλεί ευγενικά να συνδράμετε το σαλονάτο όραμά του.
Οι «ανώνυμοι» φίλοι τους, που κάθε άλλο παρά ανώνυμοι είναι και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις - σήμερα φωνάζουν "έξω οι blogόμπατσοι", ευελπιστώντας ίσως ότι η άθλια κατάσταση εναντίον του BlogMe.gr και η εντυπωσιακή συσπείρωση της μπλογκόσφαιρας, θα λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας και για τους ίδιους και τα αδικήματά τους.

Υπάρχουν αγωγές και αγωγές.
Άνθρωποι και "άνθρωποι". Ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.


Και αν ένα από τα χειρότερα που θα μπορούσε να συμβεί για κάποιον μπλόγκερ είναι η στοχοποίησή του – ανεξάρτητα του δικαστικού αποτελέσματος που θα τον δικαιώσει ή όχι, μάθετε ότι εμένα μου έχει κιόλας συμβεί. «Μέχρι το τέλος του μήνα, θα είσαι στο Γενικό με κατάγματα από λοστό» μου έγραψαν σε πρόσφατο σχόλιο. Και μου απευθύνθηκε με το ΚΑΝΟΝΙΚΟ μου όνομα. Όχι με nick.


«Τις μελετούσαμε, τις μελετούσαμε τις αγωγές τελικά πλάκωσε η αστυνομία στ’ αλήθεια»
γράφτηκε χτες κάπου ως αιχμή. (UPDATE: όπως διευκρινίζεται στα σχόλια από τον Pascal, ΔΕΝ ΗΤΑΝ).
-Πέρα από την αρχική Μανταλενομπλόφα που έκανε ορισμένους να «αποσυρθούν» οικειοθελώς απ' το blogging ή να αλλάξουν nick (φαντάζομαι θα είχαν σοβαρούς, χμ, λόγους), τις αγωγές δεν πάψαμε στιγμή να τις μελετάμε, κύριέ μου. Και είμαστε ακόμη στην αρχή. Απλώς εμείς προσέχουμε πώς και που βαδίζουμε.


Mantaleno-tip: Τα μπανεράκια, δεν αποτελούν πειστήρια στη δικαστική αίθουσα. Κάποια άλλα στοιχεία όμως, ναι.


Update:
Δικαστικό θρίλερ - ένα σούπερ κείμενο του Pitsrikoυ.



*

17 comments:

neropistolero said...

Φυσικά και όλοι πρέπει να εναντιωθούν σ'αυτή τη γελιότητα με θύμα το blogme.Όπως διάβασα και σε κάποιο φόρουμ "αν θες να γίνεις μέλος της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και δεν ξέρεις πώς ανοίγει ένα pc, εδώ μπορείς".
Και βέβαια, είναι άλλο θέμα αν το δημόσιο πρόσωπο που έκανε τη μήνυση, έχει καταλάβει τί σημαίνει να είσαι δημόσιο πρόσωπο (=ό,τι κάνεις δημόσια κρίνεται) και κατά πόσο μπορείς να μηνύεις όσοους σε κρίνουν κάθε φορά.
Είναι όμως εντελώς άλλο θέμα, να κινδυνεύει η ανωνυμία ενός απλού blogger. Για τις απειλές δεν το συζητάμε. Δημόσιο-ξεδημόσιο πρόσωπο, κάποιος πρέπει να προστατευτεί. Δεν είμαστε ζούγκλα για να επικρατεί ο δυνατότερος.

Mantalena Parianos said...

SEXPIR>>
Καλώς ήρθες στα μπλογκζ. Χωρίς τη θέλησή μου ή συγκατάθεσή μου, αναρτήθηκε/κοινοποιήθηκε το όνομα μου, το IP, ο τόπος εργασίας μου, και εστάλη επιστολή e-mail σε προϊσταμενό μου.
Αυτά έχουν να κάνουν με την πραγματική ζωή (μου) αγαπητέ. Και δεν θα μείνουν βέβαια αναπάντητα. Κωλυσιεργούμε απλώς, λόγω του ότι πρέπει να συνδυαστούν δυο διαφορετικές πόλεις:
Στη Θεσσαλονίνη, ξεύρετε, δεν μεγαλουργούν μόνο ο Ψωμιάδης, ο Λιακόπουλος κ.λπ. αλλά και η κυρά Μάτζικα με τους "ανώνυμούς" της.

Καλώς ήρθες στα μπλογκζ (το 'παμε;)
Welcome to the jungle.

Mantalena Parianos said...

ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΕΡΟ>>
Τώρα είδα το comment σου...
"Είναι όμως εντελώς άλλο θέμα, να κινδυνεύει η ανωνυμία ενός απλού blogger. Για τις απειλές δεν το συζητάμε. Δημόσιο-ξεδημόσιο πρόσωπο, κάποιος πρέπει να προστατευτεί"

Το έγραψα και σε προηγου΄μενο ποστ - "Δικαιοσύνη είναι να βλέπεις διαφορετικά πράγματα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ (όπως είναι δηλαδή) και όχι διαφορετικά πράγματα ΟΜΟΙΑ".
Όσο κι αν κάποιοι θέλησαν να συνδέσουν τις δίκές μου αγωγές (εικονικές και μη) με αυτό που συνέβη εναντίον του BlogMe.gr.

Από εκεί και πέρα, και έχοντας υποστεί όχι μόνο το outing, αλλά και απειλές και εξύβριση ("σκουλήκι" κ.λπ.) από τη γνωστή-"άγνωστη" Θεσσαλονικιώτισα και την e-parea της, θεωρώ άκρως ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ το να σπεύδει να καπελώσει (πάλι;) με banner της μια υγιή πρωτοβουλία, γιατί πολύ απλά... έχοντας κάνει όσα έχει κάνει, δεν δικαιούται να ομιλεί!

Ζούγκλα. Τό 'παμε.

Tasis Plisis said...

Ειχα γραψει καποια στιγμη FIN και το τηρησα. Δεν ειχα (και δεν εχω) σκοπο να συνεχισω να ασχολουμαι με το θεμα ΣΟΥ. Το σβησιμο εκεινων των τελευταιων σχολιων μου (που ουτε απο καποιον ανωνυμο προερχονταν, αλλα ουτε υβριστικα ηταν), μου δινουν το δικαιωμα να πω κατι τελευταιο και να σου προτεινω τα εξης:
Γιατι δε φτιαχνεις ενα bannerακι κατα της magica, για να ενημερωθει ο κοσμος και να προστατευτει απο αυτο τον δαιμονα? Γιατι δεν ενημερωνεις τα καναλια για την κακοποιηση της ψυχολογιας σου απο τους κακους bloggers και την προσπαθεια καποιου κ.Τσιπροπουλου να αποσπασει δοξα απο το πολυσυζητημενο αγοροκοριτσο που συγκινησε ολη τη χωρα?
Μην αφηνεις κατι μαλακιες με εισαγγελεις και χειροπεδες να τερματισουν ετσι αδοξα τη συγκινητικη σου ιστορια. Να τη φερουν σε δευτερο πλανο.

Εισαι ενα απο τα πιο δυστυχημενα και κομπλεξικα ατομα που εχω ποτε γνωρισει.
Που ειναι οι εποχες με τα πολλα clicks… αααχχχχχχ....

Σμουατς! (FIN λεμεεεεε!!!!)



ΥΓ: Γρηγορα ενας «ελευθερος σκουπαυτης» να σβησει το σατανικο comment! ;)

Mantalena Parianos said...

DCD>>
Μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι θέλεις, όπως θέλεις και όπου θέλεις.
Ότι το κάνω για "δημοσιότητα", λες και την έχω ανάγκη ή ζω απ' αυτό - θα μου επιτρέψεις όμως να γνωρίζω ότι αυτό είναι ΔΙΚΟ σας πρόβλημα που θέλετε να βάλετε διαφημίσεις στα blogz σας, ενώ δεν είστε ικανοί να γράψετε ούτε μια γραμμή της προκοπής.

Δεν με αφορούν τα συμπλέγματά σας, αλλά η προσβολή μου.
Χαίρομαι που συνεχίζετε να με διαβάζετε, πάντως. Αυτό αν μη τι άλλο, αποδεικνύει τους λόγους που κάνατε/κάνετε ότι κάνετε.

Και βέβαια, η επαναληπτική και υστερόβουλη σκέψη σου -όπως αποκαλύπτεται- να συνδέεις την περίπτωσή μου με του blogMe, απλώς και μόνο γιατί έτσι μπορείτε (νομίζετε) να βγείτε λάδι.
Δύσκολο, όμως.

Μπανεράκι; Θa κάνω ότι γουστάρω στο μπλογκάκι μου, if you please.
Τώρα τράβα στο λαγούμι σου, baby. Eκεί αν θες γράψε FIN.

Tasis Plisis said...

@sexpir, οντως πρεπει να γινει κατι για το θεμα. Χαιρομαι που εχει προκαλεσει αντιδρασεις -οι οποιες λογικα θα ενταθουν.

@mantalaki, πλακα εχεις βρε κουτο τελικα! smouats (ksana) :))

Mantalena Parianos said...

SEXPIR>>
"Μονο που τώρα άλλα μας απασχολούν"

Aκριβώς, άνθρωπέ μου. Αυτό που συμβαίνει με το BlogMe και τους FUN EL είναι "άλλο". Εντελώς.
Απλώς, βρήκαν ευκαιρία, όλοι οι αμαρτωλοί να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους.
Νομίζουν.


DCD>>
Πάλι εδώ εσύ βρε; Χαλάς την πιάτσα.
Τέλειωσαν τα copy-paste και δεν έχεις τι να γράψεις;
;)

Άντε στους "ανώνυμους" φίλους σου, καλό μου παιδί. Μπορεί να σου κάτσει καμιά παρτουζίτσα. Εδώ, μας τέλειωσαν και το σπορ και οι μουνόδουλοι.
;)

pascal said...

Ε, χμμ...
Πρώτον: Διαφωνώ με αυτό που προειπώθηκε ότι έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε. Ο καθένας επιλέγει από το blog του να ασχοληθεί με αυτά που ο ίδιος νομίζει ότι είναι σημαντικά. Πολύ καλά κάνεις λοιπόν και ασχολείσαι με τα δικά σου σημαντικά.
Δεύτερον: Το "μελετούσαμε, μελετούσαμε" που έγραψα χθες, δεν ήταν καμιά αιχμή, ούτε το έγραψα γι' αυτό το λόγο. Ήταν ένας τίτλος που πιστεύω ότι ταίριαζε, γιατί τα περί αγωγών συζητήθηκαν και στο παρελθόν. Δικαίωμά σου βέβαια να το παίρνεις προσωπικά το θέμα, όπως και δικαίωμά μου να ξεκαθαρίζω κι' εγώ ότι ΔΕΝ είναι προσωπικό το θέμα σε καμία περίπτωση.
Τρίτον: Εσύ ξέρεις καλύτερα το πώς και πότε θα κάνεις το οτιδήποτε. Είναι δικό σου θέμα. Οι υπόλοιποι μπορούν απλά να κρίνουν με τα όποια δεδομένα έχουν στα χέρια τους.

Οι δύο περιπτώσεις δεν είναι καθόλου ίδιες. Το μόνο ίδιο που έχουν είναι η λέξη "αγωγή" ή "μήνυση". Σ' αυτό συμφωνούμε απόλυτα.

Mantalena Parianos said...

ΠΑΣΚΑΛ>>
Δεν έγραψα εγώ ότι "έχω πιο σημαντικά", το ξεκαθαρίζω.
Αν και παρόλο που πήρα καθαρά θέση υπε΄ρ του Blog Me και των Fun EL δεν είδα να ανφέρεται πουθενά το MantalenoBlog - μάλλον επειδή δεν έβαλα το ζοφερό μπανεράκι, αλλά άλλο.

Χαίρομαι πολύ που μου το ξεκαθαρίζεις, ομολογώ ότι εξαιτίας αυτού που θεώρησα "αιχμή", δεν τόλμησα να αφήσω comment στο blog σου.

Άντε να δούμε... πιστεύω πάντως ότι ο BlogMe δεν έχει να φοβάται τίποτα (κι ας είδα το σημερινό άρθρο του e-lawyer).
Θα πάμε όλοι εκεί!

Ωστόσο, σε περίπτωση που αποκαλυφθεί η ταυτότητα των FUN EL σε κάποιο δικαστήριο -και αν τελικά πρόκειται γι' αυτούς-, θεωρώ ότι ΑΥΤΟ είναι το σοβαρό της υπόθεσης.
Γιατί έχουν δεχθεί απειλές εκφοβισμού και γιατί τίποτε δεν προδικάζει ότι δεν θα βρεθεί αύριο κάποιος να κάνει πράξη τις απειλές αυτές... ανεξάρτητα από το αν θα συνεχίσουν ή όχι το blog τους, μετά απ' αυτό.

ΑΥΤΟ ήταν και-είναι το ζήτημα, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

ΑΥΤΗ είναι η έμμεση φίμωση, με το ΑΜΕΣΟ αποτέλεσμα.

Anonymous said...

Ρε συ sexpir, μήπως να άλλαζες nick name για να μην έχουμε και τίποτα παρεξηγήσεις? sorry guys για την παρέμβαση.

Anonymous said...

Sexpir τι προτιμάς: να σε e-μηνύσω ή να σου στείλω e-μπράβους να σε e-δείρουν?!? Δεν έχει πολύ πλάκα το e-κονικό? xε xε.

Σόρρυ Μάντυ :))

Mantalena Parianos said...

SEXPIR >>
Τι έπαθες, βρε; Η συνήχηση (είδα χτες τον Σέξπιρ" είναι ίδια)

ΣΕΞ+ΠΥΡ >>
Ε, εντάξει κι εσύ! Έχεις ένα "συν"...

SEXPIR και ΣΕΞ+ΠΥΡ >>
Χαλαρώστε, λέμε.

:)

Mantalena Parianos said...

SEXPIR>>
Αυτό το λές "χαλάρωση" εσύ;
άι άι άι άι

Anonymous said...

Κοίτα να δεις που θα αρχίσω να τον συμπαθώ το κλώνο! :))))))

The Motorcycle boy said...

Σεξπυρικός διάλογος κατάντησαν τα σχόλια! Sexpir η στάση σου ακούγεται λογική, μάλλον για καινούργιο σε κόβω. Ελπίζω να μην χρειαστεί να δεις την παράνοια του να αναλώνεσαι σε ατέλειωτες συζητήσεις περί του γεγονός οτι όταν έχει ήλιο είναι μέρα (και όχι νύχτα με περίεργο φεγγάρι).
Δεν υπάρχει λόγος να τα ξαναλινκάρει η Μανταλένα -ζήτα τα να σου τα στείλει με ένα μέιλ. Κι αν έχεις άκρες σε θεατρική ομάδα θα ανεβάσεις ένα έργο που θα το ζήλευε κι ο Ιονέσκο.

Bonnie said...

να ο στάιμπεκ επιτέλους δικαιώνεται!!!!! Μαντάλω, μαντάλω, η ζωή είναι τόσο άδικη και κακιασμένη και με την ανωτερότητα δεν ξέρω που πάμε! μήπως να αρχίσουμε το bitching?

Mantalena Parianos said...

SEXPIR>>
Με τον Πασκάλ το λύσαμε όπως είδες.

Όσο για το "η αποκάλυψη της ip χρήστη είναι έγκλημα και μάλιστα προσωπικότατο" που γράφεις, δεν χρειάζεται να συμφωνήσω εγώ μαζί σου, αλλά η Νομική Υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, η οποία (τι έκπληξη!) προσυπογράφει αυτή σου τη φράση.

Για όλα τα υπόλοιπα, με καλύπτει με την απάντησή του ο Μοτοσακός (δυο comments παρακάτω).

Coming soon to a theater near you.
Very near you, λέμε.


SEΞ+ΠΥΡ>>
Ο νέος είναι ωραίος, φρονώ.

ΜΟΤΟΣΑΚΕ>>
Ευχαριστώ.

ΒΟΝΝΙΕ>>
Aρκετά με το bitching! Θα σου στείλω mail - (χαμηλόφωνα) *ψου ψψψου ψψψ... έμαθα ποιος είναι το "δημόσιο πρόσωπο"... χιιιι