Oct 6, 2006

H αληθινή ιστορία της Μανταλένας

Αυτή είναι μια ιστορία που δεν ξέρει πώς να αρχίσει. Μια ιστορία για δυο γυναίκες. Μια γυναίκα πραγματική και μια φανταστική. Μια ιστορία για δυο γυναίκες και έναν άντρα.

Στην αρχή της ιστορίας, ο άντρας είναι μόνος. Είναι ένας ευχάριστος τύπος - όταν δεν είναι μόνος. Και είναι ένας άτυχος τύπος - ακριβώς επειδή τη στιγμή που γράφω αυτό που διαβάζετε, εξακολουθεί να είναι μόνος.
Ο άντρας της ιστορίας μας είναι κοινωνικός, πλακατζής, ούτε όμορφος ούτε άσχημος. Δεν έχει παράπονο. Αρέσει στις γυναίκες και του αρέσουν κι αυτές.
Είναι και καλλιτέχνης. Παίζει μουσική, γράφει ποίηματα και τραγούδια, φωτογραφίζει, έχει ένα συγκρότημα, κάνει συναυλίες, ταξίδια και σχέσεις με όμορφα κορίτσια.
Οι θύελλες τον φέρνουν παντού. Και μετά τον παίρνουν πάλι πίσω μαζί τους.

Τα χρόνια περνούν και ο άντρας αυτός, ύστερα από άπειρες σχέσεις, χαρές, λύπες και εφήμερα one-night stands που την επόμενη μέρα το μόνο που σου αφήνουν είναι μια γεύση στα χείλια σα να έχεις γλύψει λίμα ματώνοντας τη γλώσσα σου, γνωρίζει μια γυναίκα.
Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Όχι γιατί τις γυναίκες ποτέ δεν τις γνωρίζουμε πραγματικά, αλλά γιατί το κορίτσι αυτό δεν είναι ακόμη γυναίκα.
Την εποχή που εκείνος δοκιμάζει για πρώτη φορά ναρκωτικά, εκείνη πάει ακόμη σχολείο. Στα χρόνια που εκείνος γαμιέται πίσω από έναν Marshall πριν βγει στη σκηνή, εκείνη τελειώνει το Γυμνάσιο. Την εποχή που τη γνωρίζει μαζί με μια φίλη της μέσα σε ένα bar όπου έχει μπει για να σβήσει τη λύπη του από τον τελευταίο του χωρισμό, εκείνη είναι φοιτήτρια.

Το κάνουν για πρώτη φορά σε ένα ménage a trois. Χωρίζουν και τα ξαναφτιάχνουν. Το κορίτσι γίνεται γυναίκα. Μυστήρια και του αρέσει. Αφήνει τα μαλλιά της πολύ μακριά, κάτω απ’ τη μέση – δεν ξέρει καμία που να το κάνει ακόμη αυτό.
Ακούν την ίδια μουσική. Peter Hammill και Sonic Youth. Νick Cave και Tindersticks. Τom Waits και SRV. Εκείνος απορεί, αλλά δεν τρέχει μία. Σύμπτωση, λέει.

Το κορίτσι-γυναίκα, μένει μαζί του έξι χρόνια. Κι αυτός το ίδιο. Αυτός. Που είναι δύσκολος άνθρωπος. Που ποτέ του δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο. Που δεν ξέρει τι θα πει πληρώνω εγώ τον λογαριασμό σου και σχεδιάζω ένα ταξίδι για μας. Που δεν έχει συζήσει με καμία άλλη τόσον καιρό. Που δεν έχει διανοηθεί καν πως μπορεί να μην επισκεφθεί το κρεβάτι της πρώτης που θα του χαμογελάσει όταν παίζει dj.

Της δωρίζει ένα ποδήλατο. Ένα ταξίδι. Ένα πανάκριβο τηλεσκόπιο. Άλλο ένα ταξίδι. Την καρδιά του σενιάν. Κι άλλο ένα ταξίδι. Κι ακόμη ένα. Σχεδιάζει κι άλλο. Κι ένα σπίτι για τους δυο τους. Στο τέλος κάνει τη μοιραία κίνηση και βγάζει απ’ την τσέπη του ένα Μέλλον.


Ύστερα από έξι χρόνια, εκείνη φεύγει.

Δεν έχει «γιατί».

Δεν ξέρει γιατί.

Ούτε εκείνος, ούτε εκείνη.

Είναι το σενάριο τέτοιο στην ιστορία της ζωής τους.

Εκείνη ερωτεύεται κάποιον άλλον, τον οποίον μάλιστα εκείνος της γνώρισε ένα απόγευμα που την τράβαγε απ’ το μανίκι να πάνε μια βόλτα, γιατί είχε βαρεθεί να τη βλέπει να δουλεύει όλη τη μέρα στον υπολογιστή του.


Αλλά πίσω στην ιστορία μας, εκείνος δεν το ξέρει ακόμη.
Συμβαίνει απλώς και μια μέρα εκείνη εξαφανίζεται. Για μια βδομάδα. Στα καλά του καθουμένου.
Την Κυριακή έχουν κάνει έρωτα, την Τρίτη τον αγκαλιάζει στο μηχανάκι όταν την πάει στη δουλειά της και τον φιλάει στο σβέρκο. Την Τετάρτη εξαφανίζεται.
Ύστερα από έξι χρόνια.
Οι μέρες περνούν και δεν τη βρίσκει πουθενά. Της τηλεφωνεί και έχει το κινητό κλειστό. Της στέλνει sms και δεν του απαντάει ποτέ. Οι γονείς της δεν ξέρουν που είναι. Η αδελφή της το ίδιο. Η κολλητή της δεν σηκώνει το τηλέφωνο.
Αρχίζει να σκέφτεται το χειρότερο. Από το ότι την απήγαγαν μέχρι το ότι έχει μπλέξει με ναρκωτικά χωρίς τη θέλησή της. Την ξέρει καλά – δεν θα εξαφανιζόταν ποτέ έτσι με τη θέλησή της.
Στο τέλος της βδομάδας τηλεφωνεί και δηλώνει εξαφάνιση στην αστυνομία. Είναι γεμάτος τύψεις επειδή άργησε να το κάνει.

Κι άλλες μέρες. Περνούν από πάνω του σαν οδοστρωτήρας.

Κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη βδομάδα, λαμβάνει ένα sms: Δώσε μου λίγες μέρες καιρό σε παρακαλώ.
Αυτό.

Ε, ναι. Αυτό είναι. Το κοιτάζει σα χαζός.
Κάτι τρέχει, σκέφτεται. Από εδώ λείπουν λέξεις. Θα έπρεπε να λέει: «Σ’ αγαπώ. Δώσε μου λίγες μέρες καιρό, σε παρακαλώ».
Ή «Δώσε μου λίγες μέρες, μωρό μου» ή κάτι άλλο. Όχι αυτό. Όχι αυτό, λέμε.
Η βιαιότητα της στεγνής δήλωσης τον κάνει να ξαναπάρει στην αστυνομία – δεν μπορεί τους λέει, την έβαλαν να το γράψει. Κάποιοι την κρατάνε. Ψάξτε με τον αριθμό του κινητού της, πρέπει να βρείτε που την έχουν.
«Θα πάρει καιρό» του απαντούν. Πρέπει να μην, τους φωνάζει. Κάντε κάτι.
Κάνουν.
Περιμένει.

Κι άλλες μέρες. Tα βράδυα πηγαίνει απ’ τους γονείς της. Μια φορά, μάλιστα, κλαίει μπροστά τους. Συνεχίζει να ψάχνει την κολλητή της. Μαθαίνει ότι έλειπε στο εξωτερικό και το είχε κλειστό. Ας είναι. Έστω και τώρα, ένα νέο έστω. Της μιλάει.
«Την ψάχνω κι εγώ», του λέει εκείνη. «Που έχει χαθεί; Να της πεις να τσακιστεί να με πάρει τηλέφωνο. Πρέπει να κανονίσουμε για την Αγγλία».
Ένα δεύτερο sms έρχεται μια μέρα μετά αφού έχει μιλήσει με τη φίλη της.
Το sms λέει: Σε δυο τρεις μέρες, θα πάω απ’ τους γονείς μου. Θα σου τηλεφωνήσω να συναντηθούμε.

Ξαφνικά τον ζώνει η φρίκη. Ένα κατάμαυρο φιλμ λαμπερών εκρήξεων εκτυλίσσεται με αστραπιαία ταχύτητα μπροστά από τα μάτια του.
Τη μέρα που ξεμεθάει, τα βάζει όλα σε μια σειρά.

Οι δυο τρεις μέρες περνούν. Τρέχει σε κάθε χτύπημα του τηλεφώνου, αλλά δεν είναι εκείνη. Στο ενδιάμεσο, προσπαθεί να τη βρει κι αυτός. Κλειστό το τηλέφωνο. Περνούν πέντε μέρες.
Τηλεφωνεί στους γονείς της και του λένε ότι πέρασε από εκεί, και ξανάφυγε.
Καταλαβαίνει ότι δεν θα ξανασυναντηθούν ποτέ.


Καιρό μετά, ένα απόγευμα που εκείνος κοιτάζει με μαστουρωμένο βλέμμα το παράθυρο και μιλάει στα δέντρα, χτυπάει το τηλέφωνο και είναι εκείνη.
Κλαίει. Του λέει ότι έφαγε φρίκη.
Ότι θέλησε να απομονωθεί από όλα όσα την πίεζαν.
Κλαίει κι αυτός επειδή τον καταχωρίζει κι εκείνον στις φρίκες. «Ήθελα να είμαι η όασή σου» της λέει. «Είσαι άδικη να με βάζεις μαζί με όλα».
Είναι όμως αργά, γιατί εν τω μεταξύ εκείνη έχει ερωτευτεί κάποιον άλλον. Κάποιον που εκείνος της γνώρισε.
«Ξέρεις πως είναι…» του λέει μέσα απ’ τα αναφυλλητά της. «Σ' αγαπώ. Δεν θα μπορούσα να μείνω έξι χρόνια με κάποιον χωρίς να τον αγαπώ. Αλλά με έχει πάρει το σύννεφο».
Ξέρει. Πριν από έξι χρόνια, την είχε ερωτευτεί κι αυτός. Μόνο που από τότε, δεν άφησε ποτέ ξανά χώρο μέσα του να ερωτευτεί καμία άλλη. Αυτός.
«Δεν έχω χωρίσει ποτέ καμία απ’ το τηλέφωνο», είναι το μόνο που βρίσκει να της πει. «Κι όχι μετά από έξι χρόνια, ούτε το επόμενο πρωί».


Οι επόμενες μέρες περνούν σαν πυρετός. Ανυπομονεί να τελειώσουν.

Εκείνη μετακομίζει τα πράγματά της στους γονείς της, τις ώρες που εκείνος λείπει.
Εκείνος έχει καινούρια δουλειά. Δοκιμαστικά για δυο μήνες, του λένε.
Πρέπει να πείσει. Πρέπει να είναι πρόσχαρος και ευπροσήγορος.
Να χαμογελάει στις γκόμενες και να ανιχνεύει τις ισορροπίες ανάμεσα στους παλιούς.
Παράλληλα, ταξιδεύει μόνος κάθε Σαββατοκύριακο. Πηγαίνει στο σπίτι που έχτιζε για τους δυο τους στο νησί. Κλαίει ασταμάτητα.
Κάθε Σαββατοκύριακο πετάει και κάτι δικό της από αυτά που άφησε πίσω της - και μπορούν να πεταχτούν. Πότε τις παντόφλες της, πότε τα κοχύλια που της μάζευε για το ενυδρείο, πότε τη μάσκα και τα μαγιό, πότε τα cd των Sonic Youth και πότε τον εαυτό του στα κρεβάτια των ξενοδοχείων, πάνω σε κορίτσια από άλλες χώρες.

Μια μέρα παθαίνει κάτι. Δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει. Δεν μπορεί να σταματήσει την καρδιά του – κι ας κάνει εκείνη ότι μπορεί. Φτάνει τους 210 σφυγμούς. Πάει στο νοσοκομείο μόνος του και όταν συνέρχεται από τα ηρεμιστικά, δεν έχει κανέναν να πάρει τηλέφωνο. Αλλά αυτά, όσοι διαβάζετε αυτό το blog, μάλλον θα τα ξέρετε ήδη.

Το πώς δεν χάνει τη δουλειά του είναι απορίας άξιο. Παλεύει να την κρατήσει και να κρατήσει τον εαυτό του ξύπνιο. Κάθε απόγευμα, με το που φεύγει και ανεβαίνει στη μηχανή ξεσπάει οδηγώντας τυφλωμένος απ’ τα δάκρυα.
Δεν μπορεί να τη μισήσει. Συμβαίνουν αυτά, λέει στον εαυτό του. Κάποιος πάντα ερωτεύεται κάποιον άλλον, that’s the way it goes.
Μέχρι σήμερα, δεν τη μισεί – αν του συνέβαινε να τη μισήσει, ίσως και να μπορούσε να την ξεπεράσει.


...Αυτή είναι μια ιστορία που δεν ξέρει πώς να αρχίσει. Μια ιστορία που ακόμη δεν έχει δικαιολογήσει τον τίτλο της. Κι αυτό γιατί είναι μια ιστορία για δυο γυναίκες - μια γυναίκα πραγματική και μια φανταστική. Και η δεύτερη δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή της.


Ο άντρας της ιστορίας μας, λοιπόν, περνά τις επόμενες μέρες της ζωής του, παίζοντας και ακούγοντας μουσική ατέλειωτες ώρες.
Μόνος φυσικά. Δεν τολμά να πάρει κανένα φίλο του τηλέφωνο. Ύστερα από έξι χρόνια κοινής ζωής, κανείς δεν είναι πια «μόνο φίλος του», όλοι είναι «φίλοι τους». Το θεωρεί αναξιοπρεπές να βγει με κάποιον ο οποίος αύριο θα της μεταφέρει την κατάστασή του. Ντρέπεται να κλαφτεί, και δεν αντέχει να βγει για μπίρες με κανένα κολλητό. Δεν θέλει να ακούσει λόγια που τα έχει ακούσει αμέτρητες φορές στη ζωή του. Από κανέναν.
Κλείνεται στον εαυτό του.
Κάνει μια προσπάθεια να δει το Mουντιάλ με τον τον πιο ακριβό του φίλο, τον κιθαρίστα του. Την έναρξη με τη Γερμανία. Αυτό υποτίθεται πως κάνουν οι άντρες.
Δεν αντέχει ούτε λεπτό. Μετά τον πρώτο αγώνα φεύγει και δεν ξαναβλέπει τίποτα ξανά.


Από την εποχή που ήταν στην προηγούμενη δουλειά του, είχε ξεκινήσει ένα blog. Δυο φίλες του, τον έψησαν για να μιλάνε, λέει, μεταξύ τους, και να μοιράζονται μουσικές, εικόνες και βιντεάκια.
Εκείνος είχε γράψει ένα δυο κείμενα, αλλά δεν του άρεσαν. Δεν έβρισκε λόγο σε αυτό. Τι νόημα είχε αν μπορούσαν να βρεθούν έξω, έλεγε. Να ανταλλάξουν mail ή να σχηματίσουν ο ένας τον αριθμό του άλλου στο κινητό.

Ένα βράδυ όμως, σερφάροντας στα αγαπημένα του blogs, συνειδητοποιεί ότι έχει ανάγκη αυτή την εφεύρεση. Το να μιλήσει με κάποιον, ακόμη κι αν αυτός είναι ο ίδιος του ο εαυτός.
Έχει ανάγκη να γράψει ένα μεταμεσονύχτιο post που θα τον κάνει να βάλει τα κλάματα τόσο, ώστε να κοιμηθεί ήσυχος και άδειος μετά.
Κοιτάζει αυτά που έχει γράψει. Ένα άρθρο για τη Μέση Ανατολή και ένα για τη Νέα Δημοκρατία.
0 comments.
Πάλι καλά.
Who gives a fuck.

Εκείνος θέλει κάποια να της μιλάει. Όλο το βράδυ αν είναι δυνατόν.
Κάποια που να τον κάνει να γελάει.
Να την πειράζει και να μην πειράζεται.
Και να είναι πειραχτήρι.
Θέλει κάποια να την ερωτευτεί. Ή που θα μπορούσε να την ερωτευτεί. Εύκολα.
Ένα κορίτσι που να του μοιάζει. Να είναι πρόσχαρο και να τσαμπουκαλεύεται. Που να έχει πλάκα και να πίνει. Ένα κορίτσι αηδιασμένο με τα ίδια πράγματα που τον αηδιάζουν κι εκείνον. Και να μη μοιάζει στις σιωπές της με την πρώην του.
Θέλει κάποια που υπάρχει μόνο στη φαντασία του.

Κάποια που να αποδειχθεί πιο αληθινή από την πραγματική γυναίκα της ιστορίας.

Κάνει Sign In, πάει στο Edit Profile και κλικάρει στο Display name.
Εκεί γράφει διστακτικά ένα όνομα. Mantalena.

Καλώς την.




Υστερόγραφο
Σήμερα εκείνος είχε γενέθλια, και η πραγματική γυναίκα της ιστορίας ούτε του έγραψε ούτε τον πήρε τηλέφωνο.
Η πραγματικότητα είναι άσχημο μέρος για να ζεις.


*

113 comments:

Mantalena Parianos said...

Ρόμπα με έκανες, τσόγλανε.

Anonymous said...

χμμ, μπορω να παρω πισω τους ψηφους μου απο το poll σου?
μια χαρα εισαι, δεν εισαι τρελη/ος
και το nickname σου ειναι κορυφαιο αλλα... μηπως να αλλαζες την φωτο στο profile σου?

bereniki said...

loipon exw treis meres na koimithw.
eimai teleiws pisw sto dbsma...
k twra me mperdeuete agria..
plaka exete pantws kai oi duo.
:S
tha skeftw thn periptwsh sas th deutera pou tha exw koimithei ligo...
mexri tote... mouts

*****

Erwtas Stomaxhs said...

είναι ίσως το πιο ουσιαστικό και αληθινό ποστ που διάβασα εδώ μέσα από έναν άνθρωπο που κανείς δεν ήταν σίγουρος ότι υπάρχει.

numb said...

όλα καλά αφού ακούτε κέηβ και τίντερστικς

Bird On A Wire said...

Εδώ είναι που οι μισοί θα φάνε φρίκη, οι άλλοι μισοί θα πανηγυρήσουν για το κατόρθωμά και την εξυπνάδα τους και οι υπόλοιποι (υπάρχουν και "υπόλοιποι";... ναι, υπάρχουν!) θα πάρουν θέση είτε έτσι είτε αλλιώς;

Πρέπει να κάνω προμήθειες σε κόκες και ποπκόρν δηλαδή; Γαμώτο είναι και κλειστά τα μαγαζιά αυτή την ώρα...

(Το "εδώ" δεν το παίρνουμε κυριολεκτικά... Το ίδιο έργο θα το δούμε κι αλλού!)

Summertime said...

Mantalena>>
Σ' αγαπώ, μωρή.


Qwerty>>
Ποιο nickname και ποια φωτό; Και στις δυο περιπτώσεις είμαι εγώ.


ΒΡΕΝΙΚΗ>>
Μη σκιάζεσαι. Σου εστειλα και mail.
:^)


ΣΤΟΜΑΧΗ>>
Είσαι βέβαιος ότι ο άνθρωπος δεν υπάρχει;
:S


ΝUΜΒ 2006>>
Κι άλλα ακούμε, πιο χαρούμενα άμα λάχει.


BIRD ON A WIRE>>
Δεν το έγραψα για κανέναν άλλον, ρε συ. Δεν είναι απολογητικό, αλλά λυτρωτικό για μένα.
Τώρα τι θα κάνει η Μανταλένα, δεν ξέρω!

Bird On A Wire said...

Υ.Γ.
Το post πoυ θα αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει ο Summertime άλλα είναι ένα δημιούργημα της Mandalena πότε θα δημοσιευτεί;
(Τι; Να μην έχουμε και sequel;)

Mantalena Parianos said...

Τι θα κάνω; Θα σου σπάσω το κεφάλι, ρε!
Θα με καταστρέψεις, που να μη σε έβαζα ποτέ στο blog μου, απίστευτε βλάκα. Καταστροφέα περσόνων!

Mantalena Parianos said...

ΒΙΡΔ>>
Μην περιμπλέκεις κι εσύ την κατάσταση, τώρα!
Αυτός βάλθηκε να καταστρέψει τη σταδιοδρομία μου!

Summertime said...

Frosoula>>
Ίσως επειδή ούτε η Μανταλένα ούτε εγώ θα έχουμε πια μυστικά.

Mantalena Parianos said...

SUMMERTIME>>
Γιατί, τιέχουν τα μυστικά; ΜΙΑ ΧΑΡΑ είναι τα μυστικάκια μου εμένα! Με έχεις κάνει έξω φρενών.
Θα σκίσω το σουτιέν μου και θα στο δώσω να το φας.

Bird On A Wire said...

Εγώ περιπλέκω την καάσταση; Θα αστειεύεσαι βέβαια...
Λοιπόν, άκου... (ΟΚ, μην ακούς... βλέπε!)

Έχω μια καλύτερη ιδέα:
Να βγει η Jamella και να ομολογήσει επιτέλους ότι και οι δυο σας είστε δημιούργημα της φαντασίας της. Ε, τι λες; Δε θα σπάσει ταμεία... εεε, συγνώμη... αριθμό σχολίων ήθελα να πω!

Mantalena Parianos said...

ΒΙΡD>>
Αστειεύεται βέβαια, καλέ μου κύριε. Αστειεύται ο μούργος, ο γεροπαραλυμένος, το κάθαρμα. Που θα με διαβάλλει μέσα στα άγρια μεσάνυχτα.
Καλά που επισκεύαζα τον δονητή μου και ήμουν ξύπνια, μπας και σώσω την κατάσταση.

Mantalena Parianos said...

BIRD>>
Kαι δεν είπα "περιπλέκεις", είπα "περιμπλέκεις", Έχει διαφορά.
Πώς λένε, "τρια μπουλάκια γκάθονταν και έμπλεκαν μπουλόβερ";
Έτσι. Με μπροφορά.

Bird On A Wire said...

Τον μπούλο... σα να λέμε!

Summertime said...

Φροσούλα>>
Να 'σαι καλά.

Καληνύχτα ξενύχτηδες. Θα τα πούμε κάμιά μέρα, κάτω απ' τον ήλιο, ναι;

Mantalena Parianos said...

ΒΙΡΔ>>

divine mitsakos said...

μόλις μπήκα
κι έχω πιει
τον πάτο μου
και βλέπω αυτό
και δεν έχω λόγια
και να' σαι καλά
και να'σαι καλύτερα
αυτό είναι λύτρωση
αυτό είναι ο λόγος που αγαπάω τους ανθρώπους, και είμαι άνθρωπος, και πίνω τον πάτο μου, χρόνια τώρα
καληνυχτα

bereniki said...

*mantalena:
m'areseis otan ta pairneis sto kranio! alla auto einai post tou summertime mari! ti anoigeis dialogo! ts ts ts! GYNAIKES! OLES TA IDIA SKATA EIMASTE ;P
mouts?

*summertime:
kala pws thn anexesai? kai pws mporeis kai eisai toso cool kai den patas podi na ths peis SKASE MWRH MHN APANTAS STA COMMENT TOU POST MOU? telika eisai anaisthitos!!! ANTERS! OLOI TA IDIA SKATA EISTE ;P

*****

bereniki said...

*ANTRES hthela na pw....

kalhnuxtomouts

*****

Mari-R1 said...

divine..telika gia ena poto tha pigaines kai ipies ton pato? ftoy soy kai ftoy moy
sum :(

funEL said...

κυρα μανταλένα, ακούστε. Από την εποχή που μας πλησιάσατε και φυσικά σας πλησιάσαμε, τα καλλικατζάρια μας ψιθύρισαν ότι κάτι τρέχει καθότι το κάστρο είναι πόλος έλξης μοναχών και ευσεβών ιπποτών. Η παρουσία γυνής παραξενεύει και καθιστά την προσωπικότητά της ύποπτον και επικίνδυνο. Σήμερα ένα επίμονο κουνούπι (δυόμιση μέτρα με το συμπάθιο) μας χάλασε τον ύπνο. Έτσι το σχέδιο του Θεού μας έδωσε την φρακταλική ακουλουθία τυχαίων - αναγκαίων κινήσεων μέχρι το κλικ στο σπίτι σας. Έχουμε να σας πούμε ότι η ζωή είναι ενα τεράστιο κουνούπι με το συμπάθιο και να σας χαρίσουμε ένα τραγουδάκι.

+ηλυσηγαμωτουςτουριστεςισχύεισεκαθεπεριπτωση+

Anonymous said...

καλα, εγω μολις τωρα προσεξα οτι κατω απο το ποστ σου αριστερα, διπλα απο την ημερομηνια, γραφει summertime και οχι mantalena.

bereniki said...

qwerty dld eipes sti mantalena na alla3ei photo?
ti les twra! ti latreuw auti ti photo! tsampoukalation woman! kai de tha thn alla3ei leme!

twra tou summertime mia allagi ti xreiazetai :P

Bliss said...

w dear god!

3 post sth seira exasa h dolia

eleos dld!

:-( xronia polla ksana

alla meta apo auto to blog omologw bourkwsa!
:-(

tespa ok me petuxate se euais8hth stigmh!
:-(


ti na pw!
menw anaudh!
oloi rwtane gia thn alh8eia ktl!
na sas pw omws!
dn uparxei alh8eia!
o ka8enas einai wraio auto pou 8elei na pisteuei gia na niw8ei omorfa!
px me to proswpo tou Summertime:P amfitalanteuomai akoma gia to ti einai oeo:P
merikes fores etrwga skalwma kai me ths mantalenas se polu palia post:P

anyway...skopos dn einai na deixnoume tis maskes mas...

allwste poios foraei maska edw mesa?
dn briskw ton logo na paramu8iazeis kosmo edw!
briskw logo na les auto pou fantazesai ok!fair enough!

tespa ksefyga pali ws sunh8ws!

:/

xilia suggnwmh pou dn eida oti bghkan 3 kainouria post!
mantalenaki mou 8a sou steilw mail!
smoutssssssssssssssssssss!
eilikrina niw8w polu asxhma twra!
egw eixa meinei akoma sta freestyle battle k eixa brei thn xara mou!


4 phge kai dn me pairnei o upnos..basika nustazw apisteuta..alla eida kati scary videakia...
:/ kai skeftomai pws an kleisw ta matia mou kati kako 8a ginei:P

edw einai poy lene axxxx na xa mia agkalia na koimh8w:P

tespa!

nani time!

elpizw aurio pou 8a anoiksw ton mozilla mh dw alla 43465754 post kai meinw malakas!
e!
kanonhse!:P

Run forrestttttttt runnnnnnnnnnnnnn

oneira glukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

xxx

Bliss said...

re
afou ekatsa na grapsw ena postaki diko mou
eipa na dianasw pio hrema ta post pou exasa
kai pali emeina malakas!
ti ston P(*&&&*o!:P

den diabazw mou fainetai swsta:P
re mantalena...:P plaka mou kaneis!
:P
me tpt dn eisai antras!
o dear god!


re plaka kanete ntaks luphsou re mpempa poueimai aupnh:P
marh 8a se steilw mail :P kanonhse!

paw g nani telika
dn kratiemai allo apo thn nusta
prwta omws na tsekareis ta mail sou

Καπετάνισσα said...

Αγκαλιά μεγάλη.

Η παλικαριά δεν θέλει κοινό νου.
Μάθε το.

Unknown said...

:( για όλα που έγιναν
:) για όλα που είναι
;)είμαστε δίπλα, το ξέρεις

Bliss said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Elemental_Nausea said...

Πολύ ωραίο και ειλικρινές post.Μην στενοχωρίεσαι για το παρελθόν.Σημασία έχει το παρόν.Όλα θα περάσουν με τον καιρό.

Bliss said...
This comment has been removed by a blog administrator.
The Motorcycle boy said...

Μπράβο κι ευχαριστώ ρε γαμώτο σου.
Υ.Γ.: Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τη magica, τους υπόλοιπους χαφιέδες, τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Χαρδαβέλα, τον Ευαγγελάτο και -φυσικά -τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Attalanti said...

Καλημέρα! Αν σήμερα κοιμήθηκες καλά, άξιζε. Αυτό (το ποστ) είναι ένας λόγος να γιορτάσεις. Χρόνια πολλά!

Summertime said...

DIVIΝΕ ΜΙΤΣΑΚΟ>>
Το "και να 'σαι καλύτερα" με τσάκισε. Μπορεί ο συγκριτικός βαθμός να είναι καλύτερος από τον υπερθετικό.


ΒΕΡΕΝΙΚΗ>>
Eίναι απίστευτο αυτό που μου έστειλες. Θα απαντήσω σε όλα.


ΜΑΡΙ_ΡΕΝΑ>>
:( και :)


ΦAN EL>>
Ο τουρισμός στη χώρα μας είναι αναλώσιμο είδος από τους επιτήσειους.
;)

Όπως κι εμείς άλλωστε.


QWERTY>>
Δεν φταις εσύ, άνθρωπε. Η μανταλένα ήθελε να βάλει και πιο μικρά γράμματα, αλλά μετά σκέφτηκε ότι δεν θα μπορούσε να τα διαβάσει η γερουσία - και είναι γνωστό ότι τη διαβάζουν τα αφεντικά της. Φανατικά.

Καλώς όρισες στα blogs - τουλάχιστον εσύ γίνεσαι κοινωνός τώρα, σε κάτι που εμένα μου πήρε μισό χρόνο να συνειδητοποιήσω.


ΜΑΡΓΚΟ>>
Λύσσαξες πια. Σου έγραψα.



ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ>>
Mille mercis. Θα τα πούμε πάνω σε κάποιο κύμα.


ΤΟΜΒΟΥ>>
Φίλοι είναι αυτοί που θα είναι εκεί ακόμη κι όταν ΔΕΝ τους χρειάζεσαι, μου έχει πει η Μανταλένα. Την πιστεύω.
Μουτς


ΕLEMENTAL NAUSEA>>
Το μέλλον μου περιέχει πολύ από το παρελθόν μου. Όπως όλων μας.


ΜΟΤΟΡCYCLE>>
Να τους ευχαριστήσεις εσύ. Εγώ ντρέπομαι. :Ρ
Σοβαρά τώρα, δεν ξέρουν τι καλό ήταν αυτό που έκαναν για μένα.

***

Μανταλέναααα,
έλα δω, απελπισάκι...

Summertime said...

ΑΤΤΑΛΑΝΤΙ>>
Ουπς. Τώρα είδα το χρωματιστό αβαταράκι σου (εμείς στον Σκοπευτή, είμαστε ασπρόμαυρα τα καημένα).

Ευχαριστώ για όλα - να 'σαι καλά

***

Μανταλένα, άντε βγες απ' το μπάνιο πια - σε ζητούν.

Mantalena Parianos said...

Loip;o. Σόρρυ που θα γράψω λίγο βιαστικά, αλλά συγχρόνως βουρτσίζω τα δόντια μου και έχω πάθει μια φρίκη γιατί αντί για το σωληνάριο με την οδοντόκρεμα, έβαλα από το σωληνάριο με την κρέμα ξυρίσματος του Sum.
Και δεν κατάλαβα τίποτα γιατί έχω ξενυχτήσει και το στόμα μου είναι σα να το ψέκασα με τέζα. Άρχισα να αφρίζω λοιπόν και ξαφνικά νόμισα ότι λύσσαξα. Δεν αποκλείεται, δεν αποκλείεται.

Αυτά που ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ είναι:
1. να αλλάξω άβαταρ
2. να αλλάξω μπλογκ
3. να αλλάξω τα χαλιά - γιατί δεν υπάρχει μία για καινούρια

γενικά είμαι κατά της αλλαγής, ερωτικών συντρόφων (συμπεριλαμβανομένων και τουριστών, Φαν Ελ), αλλαγής λωρίδας στο δρόμο (πάω ντουγρού στην αριστερή), και αλλαγής χρωμοβαφής.
Μόνο για αλλαγή κυβέρνησης το συζητάω και πάλι δεν έχω βρει κάτι άλλο χειρότερο.

ΑΡΓΥΡΗ ΜΥΛΩΝΑ>>
Αν η "πραγματική γυναίκα" του είχε τηλεφωνήσει ή γράψει δυο γαμημένες ΄λέξεις (κάτι πρωτότυπο όπως "Χρόνια Πολλά" ας πούμε), μπορεί και να το είχα γλυτώσει το outing.
:)


ΜΟΤΟΣΑΚΕ>>
Να αφήσεις τις δυνάμεις του κακού ήσυχες. Όλο το Σϋμπαν έχει ένα τελικό σκοπό και ακολουθεί ένα πρότυπο συμμετρίας. Η Φύση ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της.

Με συγχωρείτε τώρα, αλλά πάω να φτύσω γιατί αυτή η κρέμα ξυρίσματος δεν έχει καθόλου ωραία γεύση.

μανταλενομουτς με prosar

Mantalena Parianos said...

Κάτσε να βάλω και καμιά εμπνευστική μουσική...

τα λέμε.

Anonymous said...

φίλε δεν ξέρω αν έχεις συνέλθει από αυτή την ιστορία. Εάν δεν έχεις, υπομονή.

Μανταλένα no comment. Ούτως ή άλλως ποτέ δεν σε συμπάθησα. :P

diki said...

Παρότι εγώ τα ήξερα πριν τα δημοσιοποιήσεις, τώρα που διάβασα και τις λεπτομέρειες με κυρίευσε ένας φόβος (εγώ αυτά που περιγράφεις ΔΕ θα μπορούσα να τα αντιμετωπίσω. Το ομολογώ...) και μια απίστευτη συγκίνηση (σχεδόν βούρκωσα). Δε ξέρω πια τι είναι αλήθεια. Αλλά δεν έχει σημασία. Μου φαίνεται απίστευτο πως το Μανταλενάκι δεν υπάρχει γιατί το αγάπησα εδώ μέσα. Και μου φαίνεται τόσο δύσκολο να χάνεις κάτι έτσι ξαφνικά, μετά από 6 χρόνια. Καμιά φορά σκέφτομαι πως είναι καλύτερα να μη ζήσεις κάτι αν είναι να σου ξεριζώσει την καρδιά στο τέλος. Να'σαι καλα φίλε. 6 χρόνια... Εμένα το ρεκόρ μου είναι 3 μήνες. Ο χωρισμός είναι ένας θάνατος, όχι απαραίτητα μικρός...

candyblue said...

Αυτό μου βγήκε να σου αφήσω,είναι ένα κομματάκι από μια ολόκληρη δικιά μου ιστορία.


Σε ευχαριστώ που το έκανες. Ήταν ο μόνος τίμιος τρόπος
Να δεις που όλα θα τελειώσουν εδώ.
και τώρα.


"Τόσους μήνες σε κουβάλαγα στο πορτ μπεμπέ της ψυχής μου
Το βάρος σου μου άφησε σημάδι,πάει καιρός τώρα που όλο και μικραίνει.Ξέρεις αποφάσισα να σε καταπιώ.Να σε χωνέψω αργά-αργά και να περάσω τα πολύτιμα συστατικά σου στο αίμα μου,που ακόμα κοχλάζει.Είμαι ακόμα ζωντανή λοιπόν ακόμα και τώρα που σε κατάπια ολόκληρη.Ούτε μιαν αιχμή δεν μου άφησες καημένο κορίτσι.Τόσους μήνες σε κουβάλαγα, σε όλες τις διαδρομές μου αλλά δεν ωφελούσε. Από τη δουλειά στο αυτοκίνητο και από το αυτοκίνητο στο σπίτι και στη συγγραγή των σημειώσεων μου,στις μουσικές που ακούω ,στις μοναχικές μου βόλτες τη νύχτα,στα τοπία που βλέπω, στα πρόσωπα των ανθρώπων που συναναστρέφομαι.Πάντα φορτωμένη την αποσκευή σου,σε έχω τυλιγμένη γύρω από τη μέση μου σαν επώδυνο έρπητα.
Ποιός μας έχει τρομάξει τόσο και κρυβόμαστε;;Που βρήκαμε τέτοια αποθέματα εσωστρέφειας και τα μυρηκάζουμε; Υπάρχω δεν υπάρχω.Το συναισθηματικό μου κενό ανοίγει το βρομερό του στόμα προττάσοντας την καταπίονα του,θαρρώ θέλει να με αφανίσει.Δέξου με κοντά σου,ζέστανε με όπως παλιά.Ζώσου γύρω από τη μέση μου να νιώσω το ζεστό σου σώμα .Τόσοι μήνες σαν καρφίτσες μέσα μου.Έτσι αποφάσισα να σε καταπιώ ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω.Συγ-χωρεσέ με.(τα συναίσθηματα με κάνουν κανίβαλο.)"

mmg said...

naimalista.
& egw edw mazi me ts'all
xr-p
xxx

Μαρκησία του Ο. said...

Καλημέρα.

(αυτό θέλω να πω μόνο. Δεν είναι λίγο, ε; ;-)

ΧΧΧ

Anonymous said...

Ααααα για να σας πω, αρκετά confused είμαι από μόνη μου, μη με τρελάνετε και από πάνω :P

Μέραααα :)

Anonymous said...

Χρόνια καλά.

Και χρόνια πολλά.

Κι άλλο κακό να μη σε βρει.

Και το Μουντιάλ ήταν τόσο χάλια που δεν έχασες και τίποτα.

(δεν μας έχεις τρομάξει ακόμα!)
:^)

weirdo said...

Καλημέρες, πολύ γλυκό(-ά) παιδί(-α)..:!))
Μουτς

Pastaflora said...

κάνε τον πόνο δημιουργία.
και χαμογέλα.

Bliss said...
This comment has been removed by a blog administrator.
K-Top said...

Ένας αρχαίος κινέζος είχε πει πως το να προχωρήσεις παραπάνω από όσο πρέπει είναι εξίσου κακό με το να μην προχωρήσεις όσο πρέπει.

Παρότι στεναχωρήθικα από τα σκηνικά των τελευταίων ημερών, χαίρομαι από τον τρόπο που αντιμετώπισες την κατάσταση. Χαίρομαι γιατί συνεχίζεις μπροστά.

Μπορεί να την αγάπησες, αλλά αν αγαπάς τον εαυτό σου πιστεύω ότι πρέπει να την αφήσεις να φύγει. Ήδη νομίζω ότι σου ασκούσε μεγάλη πίεση. Δεν είναι και λίγο να έχεις έναν τόσο δημοφιλή 2ο εαυτό. Μπορεί να αρχίσεις να τον ζηλεύεις, μπορεί να αρχίσει να σου κάνει καψώνια, μπορεί πολλά.

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι τα φοβάμαι αυτά τα παιχνίδια που μπορεί να παίξει κάποιος με τον εαυτό του. Ειδικά αν τραβήξουν για πολύ καιρό. Μπορείς εύκολα να χάσεις τη μπάλα.

Νομίζω ότι κάπου εδώ μπορείς να κλείσεις το κεφάλαιο της εξαετίας. Αν όχι να το κλείσεις (καμιά φορά μερικές υποθέσεις δεν κλείνουν ποτέ) αλλά τουλάχιστον να το αρχειοθετήσεις. Να φύγει από τα τρέχοντα και να πάει κάπου με τα παλιά αλλά όχι άχρηστα.

Καλή συνέχεια.

Bonnie said...

this is a fucking great post για εναν πολύ απλο λόγο: δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αλήθεια και ψέμα, πραγματικότητα και φαντασία. Όλα είναι ένας μύλος, σαν να έχω καπνίσει τον πιο τεράστιο μπάφο της ζωής μου και να έχω σβήσει τη γεύση του με ρούμι!

bereniki said...

ps.
mesa ston paniko mou na ta pw ola...3exasa na pw...
mantalena
ektos apo ti mousiki, to humor, tin antrila sou, ton autosarkasmo sou....
panw apola latreuw tis mantaleno-le3eis sou!
me pians? :P

mouts
*****

Anonymous said...

Θα μπορούσε να είναι η ιστορία μιας γυναίκας, που γράφει μια ιστορία για έναν άντρα, που γράφει μια ιστορία για μια γυναίκα.

Nonce, λυσσάξτε "αξιόλογε" :P

Βαγγέλης Μπέκας said...

Ο Barouak ρίχνει μια κλωτσιά στην πόρτα και εισβάλει σπίτι της Μαντάλενας κρατώντας στο δεξί του χέρι το ασημένιο μαγκνουμ του.
«Μανταλενο-Πεσόα! Μανταλενο-Πεσόα!», φωνάζει διασχίζοντας ένα-ένα τα δωμάτιο που ναι μπολιασμένα με το ημίφως.
Καμιά απόκριση… Προχωρά στο διάδρομο, με μικρά-μικρά βηματάκια. Δεξιά βλέπει μια πόρτα. Από μέσα ακούγεται ένα μπουκωμένο «μμμμμμ… μμμμ…» ενώ ταυτόχρονα ακούει από πίσω του τρανταχτά βήματα να πλησιάζουν απειλητικά. Γυρίζει και βλέπει τον Summer Time να επιτίθεται με την κιθάρα στο χέρι, ετοιμάζεται να του τη φέρει κολάρο με στυλ sex pistol αλλά ο Μπάρουακ κάνει δυο σβέλτα βήματα πίσω και τον πυροβολεί δωρίζοντας του μια κόκκινη τρύπα στο δόξα πατρί.
Bang, bang and Summer time is dead!!
Μετά ανοίγει την πόρτα και ποια νομίζεται ότι βρήκε εκεί μέσα, βρε κουτά. Την Μανταλένα δεμένη και φιμωμένη απ τον Summer Time…
Θα καταλάβατε βέβαια, πως ό,τι έχει γραφτεί μέχρι τώρα είναι από εκείνον, που την κρατούσε όμηρο…
Αληθινή Μαντώ αναμένουμε την επανεμφάνισή σου…

bereniki said...

hahhahahahahahha
vita-mi-psuxobarouakion!!!!
polu kalo!
ahahahahahha

*****

mindstripper said...

Καλώς ήλθες ρε γαμώτη μου...

ZissisPap said...

Περίεργα συναισθήματα...
Απίστευτα γενέθλια :-)

Anonymous said...

Η ζωή... δε μοιάζει με ένα βαζάκι μέλι που στάζει αργά αργά πάνω στο καλό χαλί?

Η τη γεύεσαι ή τρελλαίνεσαι - μπορεί και τα δυο

Katt

Summertime said...

DIKI>>
Γράφεις "Δε ξέρω πια τι είναι αλήθεια. Αλλά δεν έχει σημασία."

Για κάποιους, όμως, έχει. Φίλους και μη. Εγώ αυτό που έκανα ήταν να την πω στους φίλους μου. Ή, εν πάσει περιπτώσει, σε αυτούς που εγώ θεωρώ δικτυακούς μου φίλους. Οι άλλοι δεν με ενδιαφέρουν. Κι αν βοήθησαν άθελά τους σε αυτό, καλό μου έκαναν κι ας μην το κατάλαβαν.
Το ίδιο και στη Μανταλένα, βέβαια. Είναι τόσο τρελή, που δεν θα πάψει να υπάρχει όσο την αγαπάμε. Γιατί κι εκείνη μας αγαπάει. Μου το είπε.
;)

Στο κάτω κάτω, αυτό το blog ίναι δικό της!

Mantalena Parianos said...

Σορρυ που παρεμβαίνω, αλλά είμαι από τις ΣΠΑΝΙΕΣ φορές που Sum έχει 1000% δίκιο.
Το Μantaleno-blog μου ανήκει μέχρι τελευταίου πίξελ.
Αν θέλει να γράφει τις τσοντοϊστορίες του όπως τις χαρακτήρισαν πολύ πετυχημένα κάποιοι καλοπροέραιτοι, να πηγαίνει στα μέρη του. Α, μα πια.

Συνέχα τώρα, φιλοξενούμενε.

χιιιι

Summertime said...

CANDY BLUE>>
"Όταν περνάς μέσα απ' τη φωτιά,
περνάς από την ταπείνωση
περνάς από ένα λαβύρινθο αμφιβολιών.
Όταν περνάς απ' την ταπείνωση,
το φως μπορεί να σε τυφλώσει.
Υπάρχουν άνθρωποι που ποτέ δεν το συνειδητοποιούν.

Περνάς από την αλαζονεία
περνάς από τον πόνο
περνάς από ένα παρελθόν πάντα παρόν
και καλύτερα να μην ελπίζεις να σε σώσει η τύχη.
Πρέπει να περάσεις μέσα απ' τη φωτιά ως το φως."

Lou Reed


MMG>>
Μά'ιστα, μά'ιστα. Γιατί ποτέ δεν καταλαβαίνω τι γράφεις;



ΜΑΡΚΗΣΙΑ>>
Καλημέρα, λοιπόν! Άντε να δούμε.
Πάω Πάρο το Σ/Κ, να κολυμπήσω στη θάλασσα κάτω απ' τη βροχή.



ΚΟΝΦΙΟΥΖΕΝΤ>>
Καλημέρα. Για να μην μπερδεύεσαι, ρώτα ότι θες - είτε στο mail μου είτε όχι. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που θα σου πουν ευχαρίστως.


ΜΠΑΜΠΑΚΗ>>
Ελπίζω να μη χρειαστεί να τρομάξω κανέναν ποτέ.
:)


WEIRDO>>
Σε όλα μέσα είσαι εσύ. Χαίρομαι!

ΠΑΣΤΑΦΛΟΡΑ>>
Ι'll do my best. Toν έχω στο καναβάτσο και τον κλωτσομπουνίζω τον πόνο, αλλά δεν πονάει, ρε συ!


ΜΑΡΓΚΟ>>
Λυπάμαι που θύμωσες. Έκανα την καλύτερη εξήγηση που μπορούσα.
:(

Κι ας άργησα λίγο!
Άντε... χαμογέλα μπας και κολλήσω κι εγώ. Είναι λένε μεταδοτικό.



ΑΤΡΟΝ>>
Πώς καταδέχεσαι ΕΣΥ να μιλάς σε ένα *προδότη* σαν κι εμένα; Δεν σας έκλεψα το bloghood;


BONNIE>>
Ελπίζω το ρούμι να ήταν (και αυτό) μαύρο. Το μπακάρντι με κάνει να μην μπορώ να σηκωθώ από την καρέκλα. Εντελώς χικ, δηλαδή.

Δεν ξέρω τι έκανε ο Clyde σου, αλλά η Μανταλένα όπως βλέπεις, μάλλον δεν έχει σκοπό να το κουνήσει από δω.
:)

Anonymous said...

Ρεεεεε! Μην σβήνετε τα σχόλια μου. Το κερατάκι μου μέσα.

Σπάνια ένα τραγουδάκι, όσο το 1ο των beatles έτυχε να με εκφράζει τόσο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Εξίσου "συμπτωματικό" με το θυμηθώ σήμερα πως το ίδιο τραγουδάκι, είναι το αγαπημένο ενός πολύ αγαπημένου μου προσώπου που δεν κατοικεί πια σε αυτόν τον πλανήτη.

Αληθινή ή φανταστική ιστορία, ποιός νοιάζεται?

Αυτά.

Mantalena Parianos said...

BERENIKH>>
Mantaleno-μουτς, ξαναμανταλέμε.


ΑΝΑΞΙΟ ΕΣΤΙ ΣΕΧΙΡ ΑΦΙΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ>>
Είσαι ακατανόητος.


ΒΙΤΑ ΜΙ ΜΠΑΡΟΥΑΚ>>
Ο Σαμ δεν θα έσπαγε ΠΟΤΕ την κιθάρα του. Θα προτιμούσε να τον σκότωνες επί τόπου.
:)

ΜΙΝΔΣΤΡΙΠΠΕΡ>>
Καλώς σας ΒΡΗΚΕ.


ΣΙΓΜΟΥΝΔΕ>>
Summertime sayz thanx (βαριέται τώρα να αλλάζει password).
:D


Κάτσε να κάνω κανένα publish να κατεβάσω τα σκουπιδάκια.
ορισμένοι άνθρωποι δεν ικανοποιούνται με τίποτα.
Ούτε με αποκαλύπτήρια ούτε με μη.
Μάλλον άλλα πράγματα τους πειράζουν.
Μανταλενο-ούστ λέμεεε

K-Top said...

Sum, το σχόλιό μου ήταν σε ανθρώπινο επίπεδο και όχι σε επίπεδο σαπουνομπλοκόπερας. Ακόμη και να έπαιξες ενεργό ρόλο στο σήριαλ του bloghood, στο συγκεκριμένο σχόλιο δεν με απασχολεί. Είναι για τον άνθρωπο που ήπιαμε και 2 κρασιά μαζί και ας μην καταλήξαμε κολλητοί.

Bliss said...
This comment has been removed by a blog administrator.
bereniki said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Bliss said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Bliss said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Xνούδι said...

Συγχαρητήρια πραγματικά. Δεν έχω λόγια να εκφραστώ τώρα.
Για όλα.
Φιλώ σε.

Bliss said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Jamella said...

τη λύση του μυστηρίου τη βρήκε το πουλί πάνω στο σύρμα και σε όποιον αρέσει..
:-PpP

Anonymous said...

:(

Bliss said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

υστέρω

Bird On A Wire said...

@Jamella,
Θες να πούμε "how deep the rabbit wholes goes"?

Λοιπόν,
Η Mandalena είναι δημιούργημα του pascal ως δοκιμή για να δει αν θα έπιανε περισσότερα hits αν ήταν μέσα ή έξω από το monitor. Αλλά επειδή δε μπορούσε να εκφραστεί καλά ως Mandalena, την έβαλε να δημιουργήσει τον Summertime. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα ξέρετε...
Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι ο pascal είναι δημιούργημα του vrypan που ήθελε να βλέπει τα κείμενα του στη μπαζοσελίδα του. Και για να μη τον μυριστούν ότι είναι αυτός, έβαλε τον pascal και δημιούργησε εμένα για να τους κράζει (ως μπούλος) και να θολώνει τα νερά. Τα υπόλοιπα λίγο-πολύ τα ξέρετε...
Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι... ;-)

Bliss said...
This comment has been removed by a blog administrator.
pascal said...

@bird: Συμφωνώ απόλυτα ότι oι Beatles είναι χάλια. Απορώ γιατί πουλάνε τόσο πολύ βρε αδερφέ.
Τα συμπεράσματά μου πάντως είναι ότι μέσα στο μόνιτορ πράγματι έχεις περισσότερα χιτς. Επίσης με έχεις απογοητεύσει, γιατί ενώ σε δημιούγησα για να κράζεις, εσυ απλά ψιθυρίζεις. Με λίγα λόγια, δεν σε ακούει κανένας. Λέω να σε σβήσω.

Καλησπέρα. Χαλάστε ελεύθερα τις καρδιές σας. Τις δικές σας όμως. Οι άλλοι δεν σας φταίνε σε τίποτα.
(μα φυσικά και απευθύνομαι σε περσόνες, τι νομίζατε δηλαδή)

bereniki said...

den exw na pw kati!
apla hthela na eimai to 101 comment!
ta 3analeme sto 1001 pali!
moutssssssssss ;)

*****

bereniki said...

ta 3analeme pali? ti eipa h atimi? tha skisw ta ptuxia mou :S

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Godot said...

Επίσης έχω να καταγγείλω τον Σαίξπηρ:
ο Άμλετ δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο.
Τον Κάφκα:
Ο Γκρέγκορ Σάμσα δεν μεταμορφώθηκε ποτέ σε τίποτα.
Τον Ντοστογιεφσκι:
Οι Καραμαζώφ ΔΕΝ ήταν αδέλφια!!!

και τόσους άλλους που μας εξηπάτησαν με τρόπο ιδιαζώντος ειδεχθή με τα κείμενά τους.

Φτου σας ολωνώνε!
Βρωμιάρηδες.

Εγώ θα ξαναρχίσω να φαντασιώνομαι την Μανταλένα πάντως...
Και αυτό είναι δέσμευση, λαέ της Ελλάδας, λαέ των Βαλκανίων.

...εξάλλου, όλοι μια Μανταλένα φαντασιώνονται.
Ναι, και οι "Πνεύμα και Ηθική". Κι αυτοί.
Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

Τα σέβη μου.

The Motorcycle boy said...

Μη μου πεις μόνο οτι ο Ηλίθιος δεν ήταν ηλίθιος τελικά -γιατί θα αγανακτίσω.

Jamella said...

άντε πάλι!!!!
γιατί στα κομμάτια νομίζετε οτι είμαι η μανταλένα?
είμαι αυτόνομη ανεξάρτητη και δεν έχω όρεξη να συνεχίσω με το id μου, πόσο δε να αρχίσω να κυκλοφορώ με άλλα..
[έλεος πια!]

Bird On A Wire said...

Φτου γαμώτο με κατάλαβαν!

PASCAAAAAALLL... διέγραψέ με γρήγορα πριν σε καταλάβουν κι εσένα και μεγαλώσει κι άλλο η multi-ισότητα!

Mantalena Parianos said...

Φφφ... φουυυ... Ανακοίνωσις:

Αγαπητό μου κοινό, φίλοι, φίλες και οι άλλοι, έκανα ένα δωράκι στον εαυτό μου και είμαι εκτός αθηνών, γι' αυτό και γιγαντώθηκε η παράνοια.
Έχω μια ωρίτσα σε ένα ιντερνετ καφέ και θα σχοληθώ λίγο με το σκούπισμα.
Πάω να φέρω την τούρμπο ηλεκτρική μου μανταλενοσκούπα μέχρι να βγει ο Summer απ' τη θάλασσα.

Θα απαντήσει εκείνος - δικό του ποστ είναι στο κάτω κάτω ;)

[είδες τι είναι να έχεις άναν άντρα σπίτι, βρε παιδί μου, λύνει πολλά - δεν το συζητώ]

εγώ θα κάνω φασίνα.

Report, fotos kai παραλειπόμενα από την εκδρομούλα μας, θα ποστάρουμε από δευτέρα.
Να μου στε καλά όσο μπορείτε.

divine mitsakos said...

ti kala!
kai ti timing!!
panw poy soy egrafa oti moy xalase i skoypa moy kai thelw boitheia :)

Summertime said...

Σιγά μην μπω στον κόπο να τα διαβάσω κιόλας ρε Μαντώ.

Αυτό που θέλω να διευκρινήσω είναι το εξής:

Δεν ξέρω τι σχέση έχετε όσοι έχετε με το Ίντερνετ, παιδιά. Αυτό εδώ όμως, ΔΕΝ είναι φόρουμ, ΔΕΝ είναι τσατ να γράφετε το μακρύ και το κοντό σας. Είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.
Δεν ξέρω καν αν ξέρετε τι σημαίνει αυτό.
Είναι το δικτυακό μανταλενο-σπιτάκι, και το κορίτσι δεν σας θέλει εδώ. Και για να δείτε πόσο τη νοιάζουν ο αριθμός σχολίων και τα τρακεράκια θα σβήσει ότι σχόλια θέλει ΕΚΕΙΝΗ και θα σας παρακαλέσει να μην τη διαβάζετε αφού σας χαλάει.

Μαργκό, είσια πολύ πρώτο παιδί.
μουτς, λέμε


KATT>>
Σε έψαξα και στο τηλέφωνο. Τι ήταν αυτό με τα νοσοκομεία που έλεγες;
:(

ΥΓ.
Χάθηκε η μπάλα, την Παρασκευή με τα ανεπιθύμητα σχόλια και έπρπε να προλάβω το καράβι, γι' αυτό εξατμίστηκα.

Σορρυυυυ

Mantalena Parianos said...

Παιδιά σόρυυυ
αλλά θα ενεργοποιήσω το κόμεντ μοντερέισιον!
Αφήστε κομμεντ αν θέλετε, αλλά θα εμφανιστεί από Δευτέρα που θα επιστρέψουμε για να απαντήσουμε κιόλας.

Η σκούπα στούμπωσε και στη 1.30 ο Σαμ έχει και μασάζ με τη Μαρουσώ, το πουλάκι μου.
Όσο για μένα, πάω να ρίξω καμιά βουτιά.
πλατς, λέμεεε

φιλούμπες

Chaca-Khan said...

Γεια χαρά ρε!

bereniki said...

hahahahah
epitelous gurisate!
troma3a :S

psit! sbhste to comment mou pou leei oti thelw na eimai to 101 comment!!!! einai asxeto twra pia! :S

twra bebaia entelws tuxaia eimai pali to 100 alla ok! otan sbhseis to prohgoumeno tha paw pali pio panw!!

kala na perasete!
kante bouties k gia me!
auto to comment mhn to emfanisete kan! einai gia tous duo sas!

mouts ;)

Lex_Luthor06 said...

Πολύ όμορφη ιστορία πραγματικά. Αλλά έχω μια ερώτηση. Το μουντιάλ ξεκινησε το καλοκαίρι και αυτό το blog είναι στον αέρα από τον Μάρτιο.

NinaC said...

Εγώ, πάντως, εξακολουθώ να σε γουστάρω.

Anonymous said...

Ρε σειιιιιιιιιιις ! ! ! ! ! !
Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΤΩΝ ΒΕΑΤLES EΔΩ!

ΒΑΛΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΛΙΝΚΑΚΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΜΩΜΥΞΑΚΙ. ΠΛΖ ΠΛΖ ΠΛΖ ΠΛΖ ΠΛΖ ΠΛΖ.

δεν με ενδιαφέρει αν "δημοσιευθεί" το μηνυματάκι. ΑΠΑΙΤΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΛΙΝΚΑΚΙ!

(summertime και λοιποί ,εάν υπάρχουν, όσο διαβάζω τις πίσω σελίδες σας τόσο περισσότερο σας-σε γουστάρω. Όχι αυτό δεν είναι γλυψιματάκι για το βρωμολινκάκι.)

Summertime said...

Sygxwreste mou ta greeklish alla to internet cafe pou eimai (kai einai kai to mono anoixto stin Paroikia, mia pou einai pleon telos saison gia ta touristika), den exei ellinika fonts.

Xnoudi, jamella, Bird On A Wire, Mindstripper, Composition Koukla, Pascal (to 'kana telika), Chaca (!), Jimako, Jamella, Motosake, Godot, Bereniki, margo, Atron, kathws kai oloi stous opoious prolaba na apantisw, EYXARISTW.

LEX LUTHOR>>
Ksekinisa ayto to blog ws antras - gi' ayto kai to "Eleytheros Skopeytis". Tote ta eixa akomi me ekeino to koritsi (itan i eikastikos sto deytero post Martiou).
To prwto mou avatar itan ena miso antriko kefali karaflo, pou egrafe epanw "for rent". Kapoioi isws to thymountai, an kai den prolaba na afisw kai polla comments me ayto.
Arxes Iouniou xwrisa.
Oute thymamai pote piga na dw Mountial me to filo mou to Niko, alla den allazei kati.
Kai me ayto to post (exoume Oktwbrh pleon) eklaiga me mayro dakry mexri tin epomeni to mesimeri otan kai efyga ap ti douleia gia na taksidepsw gia Paro.
O ponos den exei xrono. Ki an exei, einai o dikos tou. (Etsi den einai, Mind?)

Xtes, tin wra pou piname leyko krasi me mia fili sto touristiko tis katastima stin Paroikia kai akougontas feygata pragmata kai diavazontas tin Aytobiografia tou fotos (telos epoxis, leme),
ekeini mou eipe mia foberi koubenta:
"An eksaireseis tin aiwniothta, oli i zwi sou exei na kanei kathe fora me 10 gamimena deyterolepta".

Aouts, leme.


DWSE BASH>>
Ti deytrea pou tha epistrepsoume, tha to anebasoume. Be patient, pls.

Anonymous said...

Μην μασάς φίλε, μην μασάς μία. Εάν κατάλαβα καλά μέσα από τα κείμενά σου, είσαι ένας αξιερωτεύσιμος άνθρωπος.

Η κοπελίτσα , που υποθέτω ότι έχει την ηλικία της parianos, έχασε. Είμαι σίγουρος , τί σίγουρος... τον κόβω λέμε, ότι έχει μετανοιώσει. Θα γυρίσει. Αν δεν γυρίσει πάμε γι'άλλα my friend, πάμε γι'άλλα.

Περιόρισε τα μπαφοξίδια γιατί είμαστε πλέον σε οριακή ηλικία και συνέχιζε ... να συνεχίζεις (τα ωραία σου ταξίδια)

(Αυτό το μήνυμα δεν θα ήθελα να το κάνεις πάμπλις, ακούγομαι σαν μανούλα :P -περιμένω το λινκ αδερφέ)

Calamity Jane said...

χμ...γιατί το έκανες αυτό? όχι πες μου...Που νόμιζα ότι είχα βρει μια γυναίκα με τσαμπουκά...Τώρα θα νιώθω περισσότερο μόνη, πάλι.

κλαψ

AsGoodAsItGets said...

Η αλήθεια είναι υποκειμενική (και φευγαλέα) ένιγουέι.

Αζ λονγκ αζ γιου κιπ δε μύξες κάμιν΄ άι ρίλυ ντοντ γκιβ α σιτ αμπάουτ γιορ βέρσιον οφ δε τρουθ :)

Άι΄μ ιν ιτ φορ δε μιούζικ :)

Bliss said...

mouts leme ;)

Kyrios Elefantas said...

ήθελα πάρα πολύ να κάνω το 100 κόμμεντ σε αυτό το πόστ που απο τη δική μου οπτική γωνία αφορά την ουσία των όντων και τα υποστατικά ιδιώματα τους αλλα είμαι πάρα πολύ τύφλα για να περιμένω να γίνω τριψήφιος και στο κάτω κατω δεν έχει και τόση σημασία γιατι μετά απο χρόνια στο μουσείο , κάτω απο την επιφάνεια θα είμαι απλά ένα fractal όπως όλοι , δηλαδή ένα.

yo

Mantalena Parianos said...

KΑΛΑ ΜΥΤΗ ΤΖΕΗΝ>>
Όσο υπάρχεις, θα υπάρχω - όπως έλεγε και ο Νίκος Γραμματικάκης (ή δεν ήταν αυτός;)
:)


ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ>>
Εκμεταλλευτή! Το μόνο που σε νοιάζει είναι 60 λεπτά απόλαυσης και μετά γίνεσαι καπνός. Όλοι οι άντρες ίδιοι είστε τελικά. Φεύγετε και μας αφήνετε με το μίξ(ερ) στο χέρι.



ΜΑΡΓΚΟ>>
Θα υιοθετήσω ΚΑΙ παιδί ΚΑΙ καινούριο μότο:

μουτς. ΤΟ 'ΠΑΜΕ.

(ε, αφού τό 'παμε, λέμεεε)

χιιι



ΕΛΕΦΑΝΤΑ>>
"η ουσία των όντων και τα υποστατικά ιδιώματα τους" είναι μια μαγεία, σύμφωνα με τον μεγάλο Μάγιστρο Λουκούμιο τον Σεβασμιούλη από τη Σαλαμάνδρα Ατλαντικίας, που ένα άγονο βράδυ του 7/500 χλμ ανά ώρα, ανελήφθη στους ουρανούς χάρη σε ένα μπουρί, λέμε.

Φράκταλ, ναι. Μανταλένα αγαπάει φράκταλ.

καληνύζτες

AsGoodAsItGets said...

Όπως έλεγε και ο Φούντας (ή δεν ήταν ο Φούντας;):

Φράνκλυ μάι ντίαρ, άι σιχτ...εεε... ντοντ γκιβ α νταμ :Ρ

Mantalena Parianos said...

ΑΖ ΓΚΟΥΝΤ ΑΖ ΙΤ ΓΚΕΤΣ>>
Ωραίο όνομα είχε αυτός ο ηθοποιός.

Bird On A Wire said...

Mad Al E' Νaaa!,
εγώ (δηλαδή εσύ, σύμφωνα -μη σου πω και φωνήεντα!- με τον ανώνυμο που ρούφηξε η σκούπα) πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσεις να προσέχεις περισσότερο τις παρέες σου... Και εξηγούμαι...

Από τη στιγμή που έβαλες κι αυτόν τον αχρείο (δηλαδή εσένα, που όπως προείπαμε εννοούμε εμένα κτλ, κτλ -βλ. παραπάνω-) εδώ μέσα είχαμε τα εξής φαινόμενα:

Έκανε κατάληψη στο blogάκι σου!
Με δόλιους σκοπούς σε ξεγέλασε λέγοντας ότι "θα ποστάρει μια στη χάση και μια στη φέξη" και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, τσουπ! νάτο το σεντόνι του! Έτσι είναι η χάση και η φέξη βρε φίλε; Σε ποιο πλανήτη ζεις εσύ;

Άφησε το μπλοκάκι σου αμουσηκωμένο!
Είμαι βέβαιος ότι είναι δικός του δάκτυλος αυτή η κατάσταση και δεν πιστεύω σε φαιδρές δικαιολογίες!

Τους ανώνυμους τους πήρε και τους σήκωσε!
Αυτά είναι τερτίπια που έκανε στα δικά του τα χωράφια και τώρα τα εισήγαγε κι εδώ! Άντε να ρουφήξει η σκούπα ένα ανωνυμάκι, άντε δύο... να το δεχτώ! Μα να γίνει κανονική εκκαθάριση; Γενοκτονία κανονική είχαμε εδώ πέρα!

Moderation???!!!
Το φρούτο είναι αυτό; Δεν ήξερα ότι ευδοκιμούσε και σε τούτα τα κλίματα! Σίγουρα γεννετικά μεταλλαγμένο θα είναι και δεν είχαμε συνηθίσει σε τέτοια πράγματα εδώ...

Χάλια! (Και χαλιά αντί για σεντόνια πλέον μιας και πέρασε -λέμε!- το καλοκαίρι!)

Θα οργανώσω κίνημα για την Madυ, με αίτημα την απελευθέρωσή της και τον απεγκλωβισμό της από τα ποταπά και δόλια σχέδια αυτού του αρχείου... εεε, συγνώμη... αχρείου εννοούσα!

Μάλλον δεν προλαβαίνω να κατεβάσω και συνδυασμό για αυτές τις εκλογές ε;
Γαμώτο... θα έπιανα τουλάχιστον το 100% των ανωνύμων (=λευκά/άκυρα) και ένα σεβαστό (περισσότερο ασεβές μάλλον θα έλεγα!) ποσοστό από τους υπόλοιπους!

tsitas said...

Lew kai egw... Gynaika me tetoio apisteyto mousiko gousto, kai foveres epiloges? Den exo gnorisei pote kamia! Am etsi eksigeitai!

Keep walking!

Mantalena Parianos said...

BIRD>>
"Έτσι είναι η χάση και η φέξη βρε φίλε;"

Ma... είχε πανσέληνο προχτές.



"Άφησε το μπλοκάκι σου αμουσηκωμένο"
Ε, τι να σκαμπάσει το παλικάράκι; Εμείς, τα θηλυκά (έτσι γράφεται;) ως γνωστόν σκαμπάζουμε περισσότερα από μουσική, απ' ότι τα αγόρια.
:Ρ Χ 2

Τους ανώνυμους, τους εκκαθάρισα εγώ, αυτοπροσώπως. Ο Σαμ δεν κάνει λάντζα ο αχαϊρευτός. Πιστεύει στην ανισότητα των τριών φύλων.
:Ρ Χ 3


ΤΣΙΤΑΣ>>
I'll keep walking. Kai όπως έλεγε και ένα τραγουδάκι της Carol King...

"me, I keep on living,
caught somewhere there between
the reason and the meaning,
the vision and the dream..."

:)

Mantalena Parianos said...

ΒΙΡΔ ΟΝ Ε ΓΟΥΑΪΕΡ>>
Να φανταστείς, πήρα τόση φόρα που εξαφάνισα και το poll και τα counteraκια μου (γι'΄αυτό και εκείνο το παραφρονημένο mail).

χιιιι, το 'παμε.

Bird On A Wire said...

Με τόση φόρα που πήρες εσύ, στο τέλος βλέπω να γίνεσαι McMAMDus!
Oops!!! Here goes the neighborhood!!!

Το νου σας ρεμάλια... Το νου σας!!!

Bird On A Wire said...

Παροράματα:
Κόψες κι ένα "M" πριν από το "D"... :P

Lex_Luthor06 said...

10 δευτερολεπτα. Δεν εχεις αδικο.

τεσπα
οσο βγαινουν στον αερα τοσο ομορφα κειμενα δε με νοιαζει ποιος τα υπογραφει.

:-)

YO!Reeka's said...

Εμεινα με το στόμα ανοιχτό. Τόσο που μπήκε μια μικρή μύγα.
Φοβερό.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

απίθανες φράσεις αγάπης έρωτα και μοναξιάς
πως γίνεται?
πως γίνεται να γράφεις τόσο ωραία και να πετάς ενα καταλυτικό "μωρή" μετά....κτλ κτλ
Είσαι δύο άνθρωποι?