Jul 26, 2006

Arabica

Δεν έχω λόγια.
Έχω μόνο άπειρα mail με φωτογραφίες νεκρών.
Σε μια χώρα που στη θάλασσά της, μοιάζει με τη δική μας.



Έχω και μουσικές που με κάνουν πάλι να κλαίω, όπως τότε που λεηλάτησαν τη Βαγδάτη.
Οι Dastan Trio που θα ακούσετε παρακάτω, ήταν από εκεί. Είχαν γράψει γι' αυτούς και οι New York Times. Για την κομψή, αιχμαλωτιστική μουσική τους. Σαν αρχαία απειλή.

Για την αρχαία τελετουργία του αίματος, ενός αρχαίου λαού.



Είναι μύθος πως οι Εβραίοι έχουν μόνο υποφέρει
Ο λαός του Ισραήλ είναι ο λαός με την πρώτη καταγεγραμμένη γενοκτονία στην ιστορία της ανθρωπότητας, πριν από 3000 χρόνια.
Πώς η Χαναάν έγινε ξαφνικά Ισραήλ; Με μια γενοκτονία. Οι Εβραίοι που ξέφυγαν απ’ την Αίγυπτο εισέβαλλαν και τους σκότωσαν όλους, νέους, γέρους, γυναίκες και παιδιά, ένα εκατομμύριο κόσμο.
Για τα πολεμικά μέσα της εποχής, ήταν πραγματικό λουτρό αίματος. (Στη χριστιανική Βίβλο, θα βρείτε αυτή την ωραία ιστορία για τον Ιησού του Ναυί που «πέρασε τους ανθρώπους από μαχαίρι χωρίς να λυπηθεί κανέναν»).


Τω καιρώ εκείνω, λοιπόν (μη χέσω), ο Μωυσής τους είπε ότι ο Θεός τού μίλησε προσωπικά και ότι του είπε πως οι Εβραίοι είναι ο εκλεκτός λαός, οι Νο1 τέλος πάντων, και πως τους έχει δώσει τη Χαναάν για πάντα. Ωραία, καθαρή δουλειά. Μόνο που δεν τους είπε ότι έπρεπε να σφάξουν και ένα εκατομμύριο κόσμο γιατί η Χαναάν δεν ήταν μια έρημη περιοχή όπου μπορούσες να πάς για κάμπινγκ.
Ήταν ένας πολιτισμός με ιστορία εκατοντάδων αιώνων, που καταγόταν απ’ τους Φοίνικες. Ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης εβραϊκής κουλτούρας προέρχεται σήμερα από εκεί.




Ωστόσο!
Πολύ λίγοι απ’ τους σύγχρονους Παλαιστίνιους έχουν ζήσει εκεί για περισσότερα από 50 χρόνια.
Οι περισσότεροι είχαν (ή έχουν) ξένες ρίζες και είχαν μεταναστεύσει σε περιοχές που ήταν ήδη αποικημένες από Εβραίους στη δεκαετία του ‘40.

Η μετανάστευση βέβαια είναι απλώς μια λέξη: η αλήθεια είναι ότι τους μετέφεραν εκεί με φορτηγά οι Βρετανοί, παίρνοντάς τους από τον Αραβικό κόσμο. (Γι’ αυτό και ο Σαντάμ νοιαζόταν τόσο πολύ για τα ξαδέλφια του).
Οι Βρετανοί τούς εγκατέστησαν σε μια περιοχή που τους ήταν εντελώς άγνωστη. Έχοντας και τη συναίνεση των Αμερικανών, άρχισαν να φέρνουν πλήθη Αράβων στην Παλαιστίνη όταν έγινε φανερό στα Ηνωμένα Έθνη (ο σημερινός ΟΗΕ) ότι μετά το Β’ Παγκόσμιο, θα δημιουργούταν το κράτος του Ισραήλ.



Σήμερα, η λέξη που ακούς πιο συχνά από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους είναι η
ίδια: «εκδίκηση».
Τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα, τίποτε δεν άλλαξε και τίποτε
δεν θ’ αλλάξει όσο οι θρησκείες διδάσκουν ότι ο ένας είναι ανώτερος του άλλου.


Δεν έχω λόγια. Έχω μόνο άπειρα mail με φωτογραφίες νεκρών. Διαμελισμένων. Σοκαριστικές και αποτρόπαιες.
Και μουσικές που με κάνουν πάλι να κλαίω - τό 'παμε;
Τον Ahmet Mukhtar και τον Sattar Al-Saadi που παίζουν στο tar και στο riqq τους αρχαίους ρυθμούς των Σούφι, φέρνοντας στο μυαλό τις εικόνες των αρχαίων bazaar, πολύχρωμες και απειροσύλλαβες όπως τα φύλα των Αράβων:
Δρούσοι, Σιίτες, Σουνίτες, Χιτζάτζι, Βεδουίνοι, Σούφι, Γουαχάμπι, και φυσικά, Άραβες Χριστιανοί, είναι τα φύλα των Αράβων - περισσότερα κι απ’ όλες τις βόμβες του Ισραήλ μαζί.


Orientacion - Longa
(αυτό που ακούσαμε - Πρόκειται για πολύ ενδιαφέρον πειραματικά σύγχρονο group που δισκογραφέι στην Εnja Records: ένας Aργεντίνος κιθαρίστας, ένας Άραβας που παίζει ούτι και ένας Βρετανός τσελίστας!)

Rabih Abou-Khalil - Ghantous
(Ένας Λιβανέζος που παίζει ούτι με τον μόνο τρόπο που ξέρει: σαν να εξαρτάται η ζωή του απ' αυτό)

Said Kamal, Mohamed Naihem - Al Quantara
(ΤΩΡΑ ακούμε ευτούνο - H επιρροή των Αράβων υπήρξε καθοριστική για τους πολιτισμούς της Μεσογείου, από το Μαρόκο και την Ιβηρική χερσόνησο, μέχρι τη Μάλτα. Το είδος που ακούγεται στο συγκεκριμένο track, συγκαταλέγεται στο "αραβικό φλαμένγκο" και συνδυάζει αιγυπτιακό φλάουτο -ήχος εντελώς της ερήμου!- με φλαμένγκο κιθάρα)

Dastan Trio - Shurideh
(Οι αδικοχαμένοι Πέρσες που έλεγα - Σούφι από το Ιράκ)


19 comments:

Anonymous said...

Το ξέρεις φαντάζομαι πως η βίβλος λέει μαλακίες...

Anonymous said...

...μήπως μπερδεύεις τη θρησκεία με το φύλο;

guerrero762 said...

Αυτη την αντισημιτικη προπαγανδα που την διαβασες;
Μηπως εκει που γραφει οτι οι κωλοεβραιοι,καθε σαββατο πιναν αιμα χριστιανοπουλων;
Μηπως εκει που λεει οτι οι συμπατριωτες σου βοηθησαν τις γερμανικες κατοχικες αρχες να στειλουν χιλιαδες εβραιους στα στρατοπεδα συγκεντρωσης;
Μηπως εκει που λεει οτι "αυτοι σκοτωσαν τον Χριστο;"
Για σκεψου να μαζευουν ελληνες σε καθε χωρα της ευρωπης και να τους εκτελουν ομαδικα.
Για σκεψου να μεγαλωνεις σε μια χωρα οπου οποιον γνωριζεις να περιμενεις την κρισιμη ερωτηση,
Για σκεψου να πνιγεσαι και να αισθανεσαι το μισος ολων γυρω σου.
Για σκεψου μια χωρα οπου θα εισαι μεταξυ ομοιων σου και κανενας πουστης δεν θα τολμαει να σε στραβοκοιταξει για αυτο που εισαι.
Για σκεψου το λιγο...
Αυτη την γαμημενη χωρα θα προστατεψεις με την γαμημενη τη ζωη σου.
Ποτε ξανα;
Nαι καλα....

Charlie Alexandra said...

gia tous logous mou, mporo na katalabo giati ta pire o guerrero, alla ki esi re dude min ta pairneis etsi me tin mandalena. de ftaei afti pou to nomisma exei dio opsis! (re mandalena babe, ki esi meta to harry klynn kai ta kavloskoupoksila, mas prosgeioses ligo sklira! )
mousiki ta spaei
tha plakotho se trello d/l otan giriso athens

Μαρκησία του Ο. said...

Εξαιρετικά δείγματα της επιρροής της αραβικής μουσικής στην Ισπανία έχει το soundtrack του Vengo του Toni Gatlif - με τη φοβερή εναρκτήρια σκηνή με τις χορεύτριες που περιστρέφονται.

Anonymous said...

guerrero de sas mazejan olous?
Se parakolou8w,tin mia skliro agori & commando,tin alli postaris sto blog su milwntas se prwto proswopo san gynaika,petas kati kaliarnta se asxeth fash.Olo afto to menos apo pou phgazei?
Exw mia ejhghsh alla 8elw na sigoyreftw.
Kanis kai party ka8e epeteio ths barmidjva sou?

neropistolero said...

Γκερέρο το ότι υπέφεραν οι Εβραίοι (κάτι που κανείς δεν αρνείται), δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να κάνουν ότι κάνουν τώρα.Τα περασμένα πάθη τους, τα έχουν χρησιμοποιήσει κατ'εξακολούθηση για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα (όπως πχ ένα τείχος που είναι σε εξέλιση και μαντρώνει τα παλαιστινιακά εδάφη...).
Κοιτώντας εδώ http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/middle_east/03/v3_ip_timeline/html/1967.stm, σε μια σχετικά αντικειμενική πηγή, παίρνει κανείς μια καλή εικόνα των πραγμάτων.
Μανταλένα, η περιοχή κατοικούνταν από Άραβες, όταν άρχισαν να καταφθάνουν οι Εβραίοι μετανάστες.Τώρα τί Άραβες ήταν αυτοί (Παλαιστίνιοι ή όχι), θα σε γελάσω...

Ecumene said...

Μηπως εχεις Um Kalsun και Fayrooz?....

:))...

Ecumene said...

Guerrero

εχεις δει φανατικό Ραββίνο;;;...

εχουν και αυτοί τους "Μουλάδες" τους.......

Mantalena Parianos said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mantalena Parianos said...

mcfleischer>>
Aφού τα ίδια τα αραβικά φύλα δεν τα έχουν καλά μεταξύ τους:
π.χ. οι Σιιτες στο Ιράκ σφάζονται κα-νο-νι-κό-τα-τα με τους άλλους...
Απλώς επιβεβαιώνεται αυτό που πιστεύω με τα δόγματα: τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει όσο οι θρησκείες υπαγορεύουν ότι ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλο.
(και το ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ κιόλας)

ΓΚΕΡΕΡΟ 762>>
"Αυτη την αντισημιτικη προπαγανδα που την διαβασες;"
-Στη χριστιανική βίβλο, λέμε.

"Μηπως εκει που γραφει οτι οι κωλοεβραιοι,καθε σαββατο πιναν αιμα χριστιανοπουλων;"
-Που ; που; (μη φανταστείς ότι τη διάβασα και όλη τη βίβλο. Δεν είμαι τόσο τρελή. Ακόμα.)

"Μηπως εκει που λεει οτι οι συμπατριωτες σου βοηθησαν τις γερμανικες κατοχικες αρχες να στειλουν χιλιαδες εβραιους στα στρατοπεδα συγκεντρωσης;"
-Οι Παριανοί; Τι λες ρε φίλε;
Οι Έλληνες γενικότερα; Χαφιέδες με κουκούλα, υπήρχαν, και κατέδιδαν και Έλληνες. Γιατί εστιάζεις στους Εβραίους; Οι Έλληνες φταίνε για τα δεινά τους; (θα μας κουφάνεις τώρα)

Ίσα ίσα που στα μέρη σου στη Σαλόνικα, η εβραϊκή κοινότητα ήταν πολύ αγαπητή από τους έλληνες. Υπάρχουν μάλιστα όλόκληρες πραγματείες για το Εβραϊκό θέατρο στη Βόρεια ελλάδα και για τους πολύ στενούς δεσμούς του ελληνικού πληθυσμού με τους απογόνους του Μωυσή. Θα έπρεπε να τα ξέρεις όλα αυτά ως Σαλονικιός.
Εγώ τυχαίνει να έχω κάτι ελάχιστα υπόψιν μου, από μια φίλη σκηνοθέτιδα που έκανε την διπλωματική της πάνω ακριβώς σε αυτό: στο εβραϊκό θέατρο της βόρειας ελλάδας.

"Μηπως εκει που λεει οτι "αυτοι σκοτωσαν τον Χριστο;"
-Αλήθεια είναι αυτό; Δεν κατέχω. Είναι άθεη. Αλλά νομίζω ότι τον παρεξήγησαν ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.


"Για σκεψου να μαζευουν ελληνες σε καθε χωρα της ευρωπης και να τους εκτελουν ομαδικα"
-Μα, νομίζω ότι αυτό συνέβη στη γερμανική κατοχή και στη χώρα μας. Κι ας είχε δώσει ντιρεκτίβα ο Χίτλερ να μην στείλουν έλληνες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης επειδή πολεμήσαμε γενναία.
Ο παππούς μου (όχι ο παριανός, ο Κερκυραίος), έκανε σαμποτάζ στην Ελευσίνα και τον φόρτωσαν σε πλοίο για να τον στείλουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τι θες να πεις;

Οι Πολωνοί ας πούμε, τι θα έπρεπε να λένε; Αυτούς δεν τους γάμησαν οι ναζί; Οι Πολωνοεβραίοι ήταν οι πρώτοι που πήγαν στα κρεματόρια. Και η πολωνία είχε ούτε ξέρω κι εγώ πόσα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι Ολλανδοί που τους γάμησε ο ναζισμός; Μην σηκώσετε αεροπλάνα και δεν θα σας βομβαρδίσουμε, τους είπαν οι γερμανοί.
Δεν σηκώσαν αεροπλάνα τα Ολλανδάκια, και τους βομβάρδισαν ανελέητα οι ναζίδες. (αυτοί γιατί δεν αισθάνονται θύματα στον αιώνα τον άπαντα όπως οι εβραίοι;)

Τα γαλλάκια; Η μισή χώρα (η νότια γαλλία) ήταν με τους παρτιζάνους και πολεμούσε την άλλη μισή (τη βόρεια). Οι εκκαθαρίσεις χωριών ολόκληρων επειδή πιστευόταν ότι κρύβουν αντάρτες, από τους γερμανούς, θυμίζουν εκείνες των αμερικανών στο Βιετνάμ.
Αυτοί γιατί δεν κλαίνε για μισό αιώνα όπως τα εβραιόπουλα;
Έλα τώρα...

"Αυτη την γαμημενη χωρα θα προστατεψεις με την γαμημενη τη ζωη σου. Ποτε ξανα; Nαι καλα..."
-Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς/υπαινίσσεσαι εδώ πέρα. Δεν κάνουμε διαγωνισμό για το ποιος είναι πιο πατριώτης. Ξέρω πολύ καλά ποια είμαι και τι θα έκανα για τη χώρα μου.

CHARLIE>>
Το νόμισμα δεν έχει απλώς δυο όψεις, αλλά στον πόλεμο - και στην πολιτική του πολέμου- δεν υπάρχει αλήθεια. Οι ¨Αραβες και οι Εβραίοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Σκέψου το.
Ποτέ δεν έχασαν οι πολιτισμοί από τις επιμειξίες και τις ανταλλαγές. Και από την ειρήνη...

Στη Μάλτα (προπύργιο των ταγμάτων των σταυροφόρων, βάση των συμμάχων στο Β' παγκόσμιο κ.λπ.), υπάρχει ολόκληρη μεσαιωνική πόλη των Αράβων, η M'dina. (Μεντίνα)
Είναι αραβόφωνοι, ασιάτες ή ξοφλημένοι οι μαλτέζοι; Κάνουν μπάνιο στις θάλασσές τους, πίνουν τα ποτάκια τους, τρώνε τις μουστάρδες τους και έχουν ένα από τα τελειότερα συστήματα υγείας στην ευρώπη - γιατί έχει βασιστεί στο αγγλικό! (πήραν λίγο απ' όλους αυτοί οι τύποι)

ΜΑΡΚΗΣΙΑ>>
Δεν το έχω υπόψη μου ρε συ...

ΑΝΩΝΥΜΕ>>
Το post του Γκερέρο762 στο οποίο αναφέρεσαι είναι σούπερ.
ΑΛΛΟ είναι το θέμα μας εδώ...

Α! Και τι είναι "barmidjva"?

ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΕΡΟ>>
"Μανταλένα, η περιοχή κατοικούνταν από Άραβες, όταν άρχισαν να καταφθάνουν οι Εβραίοι μετανάστες"

-Σύμφωνοι, αλλά αυτοί δεν κατάγονται από τους μακαρίτες τους Χαναναίους, ούτε κι απ’ τους Φοίνικες (που ήταν οι μόνοι Χαναναίοι που επέζησαν από τις λεηλασίες του Ιησού του Ναυί.
Και τη δεκαετία του '50, πόλεμο είχαν εκεί κάτω.
Τίποτα δεν έχει αλλάξει - μα είναι δυνατόν; ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.
Και όλοι ξέρουμε ποιοι είναι (εκτός από τις μεγάλες δυνάμεις, εννοώ).

ΕΡΓΟΤΕΛΙΝΑ>>
Δυστυχώς όχι... δεν έχω από αυτά. Η Ουμ Κάλσουμ είναι Αιγύπτια, όμως... ε;

"φανατικό Ραββίνο"
-Έχεις παρακολουθήσει τη σάτιρα του Γούντι Άλλεν σχετικά με τη θρησκεία/καταγωγή του;
lol

funEL said...

κυρα μανταλένα
είπατε:
"τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει όσο οι θρησκείες υπαγορεύουν ότι ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλο"

... είσαστε υπο την επιροή των ψεκασμών υποταγής των συνειδήσεων...
έτσι θα έχετε απλόν καζάνιον, άπιστη πολυπολιτισμική νεοτάξ

εμείς όμως:
Είμαστε ταγμένοι στην υπηρεσία της Βλακείας σαν υπέρτατο αγαθό. Τη σημαντικότερη πολιτιστική Δύναμη. Μια Δύναμη που έφτιαξε αυτοκρατορίες, θρησκείες, ιδεολογίες, σύνορα, οπαδούς, πιστούς, νικητές και νικημένους.

...εμείς κλείσαμε πρώτο καζάνι πίστα μαζί με τον Ροΐδη...

+αυτητηφορασκετουπερευλογησον+

Marilena said...

ελπιζω να μην χασουμε το δασος, απλα κοιταζοντας το δεντρο....

παντου υπαρχει ενα δικιο, το θεμα ειναι ποιανου ειναι δικαιωτερο....



φιλικοτατα κυρια μου

guerrero762 said...

Οπα!!!
Τωρα μας κραζουν και ανωνυμα;
Καλιαρντα;
Υποννοει ο ανωνυμος μαλακας οτι ειμαι αδερφη/πουστης/gay/ομοφυλοφιλος/αρσενοκοιτης/κυναιδος;
Αμα ετσι αναβεις μωρο μου μπορεις να με φαντασιωνεσαι οπως γουσταρεις...
Με τρελλα και κορδελα,γοβα και ζαρτιερα..
Δεν μας μαζεψαν ολους,δυστυχως για τον ανωνυμο..
Μπαρ μιτζβα ειναι η τελετουργικη περιτομη των Ιουδαιων.Γινεται σε μικρη ηλικια και ειναι κατι σαν βαπτιση.
Οχι δεν κανω παρτυ καθε επετειο της περιτομης μου....

Summertime said...

Ωραίο ποστ, μικρόβιο.

mindstripper said...

Όντως ωραίο ποστ. Και απίστευτες μουσικές.

Mantalena Parianos said...

ΦΑΝ ΕΛ>>
"κλείσαμε πρώτο καζάνι πίστα μαζί με τον Ροΐδη"

-My kind of people. Να έρθω κι εγώ; Κι ας μην κάνω topless γιατί σας ντρέπομαι.

SWSW>>
"παντου υπαρχει ενα δικιο"
-και ένα μύθος... κατασκευασμένος ή όχι.

μουτς

ΓΚΕΡΕΡΟ762>>
Τι λες τώρα! Έχεις κάνει περιτομή; Μα τον Βάαλ! Με ποιον συνομιλώ;

ΑΡΓΥΡΗ ΜΥΛΩΝΑ>>
Τι θα ήταν ο καβγάς χωρίς σεξιστικές προσβολές; Πταίσματάκι.
:)

ΣΑΜΕΡΤΑΪΜ>>
Ευχαριστώ, λεμφοκύτταρο.

MINDSTRIPPER>>
Οεέο. Ευχαριστώ βασίλισσα.

Anonymous said...

Θα συμφωνήσω με τον γκουερέρο. Είναι πιό έξυπνος από μάς και τα ξέρει καλύτερα.Τα μεταφέρω πάλι εδώ:

Μηπως εκει που λεει οτι οι συμπατριωτες σου στην Θεσσαλονίκη κυνηγήθηκαν από τους πλειοψηφούντες Εβραίους πριν την απελευθέρωαση και οι οποίοι πολέμησαν με όλα τα μέσα την ενσωμάτωση της πόλης στο Ελληνικό κράτος, ενώ φυσικά δεν έκαναν τον κόπο να μάθουν τη γλώσσα των κατώτερων γκοίμ;
http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=194&cid=2419

Για σκεψου να ζεις σε καθε χωρα της ευρωπης ομαδικά μόνο μαζί με τους "δικούς" σου "καθαρούς" αδερφούς κσι για αιώνες να μη μαθαίνεις τη γλώσσα των γηγενών, να το θεωρείς αμαρτία να φας μαζί τους και να το σπίτι τους ακάθαρτο (στάση των Εβραίων πριν τη Χριστιανική εποχή πρός Έλληνες-Ρωμαίους κα. οπώτε δεν παίζει ο Χριστιανικός αντισημιτισμός);

Για σκεψου να μεγαλωνεις σε μια χωρα οπου οποιον γνωριζεις να περιμενεις την κρισιμη ερωτηση: "Μα καλά, πως γίνεται να μην έχεις ακόμα αφομοιωθεί μέσα σε ένα λαό όπου οι πρόγονοί σου ήρθαν πρίν αιώνες; Πως σκατά αφομοιώθηκαν τόσοι και τόσοι άλλοι (Ανατόλιοι, Σημίτες, Σλάβοι, Αρβανίτες, Βλάχοι κα) και γίναν Έλληνες; Ρε μήπως σου βρωμάμε;"

Για σκεψου να πνιγεσαι από την γνώση ότι ανήκεις στους καλύτερους και να αισθανεσαι την βιολογική κατωτερώτητα ολων γυρω σου. Δε θα θές να το βρωντοφωνάξεςι σε ένα από τα τόσα ΜΜΕ που ελέγχεις; Πόσο μάλλον που αυοεπιβεβαιώνει και τις βαυκαλιστικές ονειρώξεις της μισαλλόδοξης μονοθειστικής θρησκείας σου. Ε, θα θές...
http://www.economist.com/science/displaystory.cfm?story_id=4032638

Για σκεψου μια χωρα οπου θα εισαι μεταξυ ομοιων σου και μόνο; Γκαραντί βεβαιωμένων μετά από έρευνα γενεαλογικών αρχείων, τέστ DNA, και φυσικά γνωμάτευση του κρατικού ιερατείου. Εκεί βέβαια κανενας πουστης δεν θα τολμαει να σε στραβοκοιταξει για αυτο που εισαι γιατί θα έχεις φροντίσει να εκαθαρίσεις εθνικά όλους τους πούστηδες που ζούσαν εκεί πριν την καταλάβεις. Και άμα δείς κανένα να το κάνει παρ'όλα αυτά του ρίχνεις και μια ροχάλα, ελεύθερα:
http://www.christianitytoday.com/ct/2004/012/2.17.html

Για σκεψου το λιγο...
Αυτη την γαμημενη χωρα θα προστατεψεις με την γαμημενη τη ζωη και του τελευταίου διανοητικά κατώτερου γκοίμ, όχι μόνο Αράβων αλλά και των Ευρωπαίων που μισείς για όσα τους καταλογίζεις ότι έκαναν σε σένα το αθώο, άσπιλο, αιώνιο και μόνο θύμα της Ιστορίας, που ακόμα και οι γενοκτονίες που υπέστης έχουν ειδικό όνομα (Ολοκαύτωμα) για να ξεχωρίζουν από τις ψευτογενοκτονίες που λένε ότι υπέστησαν οι άλλοι λαοί.

Κωστής

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.