Jul 23, 2006

Απώλειες πολέμου (new version)


Απώλεια 1
Η φίλη μου η Μ. αρνείται πεισματικά να δει οποιαδήποτε ταινία έχει να κάνει με πόλεμο. Την αγαπώ πολύ - αν και με ζαλίζει αφόρητα όταν με ρωτάει "τι ταινία είναι; είναι αντιπολεμική;" (γιατί ούτε τέτοιες βλέπει).
Δεν νομίζω ότι ξέρω άλλον τέτοιον άνθρωπο.
Η μοναδική περίπτωση να τύχει να δει μια σκηνή μάχης, είναι σε κάποια ιστορική ή άλλη ταινία (π.χ. στο Legends of the Fall).
Εννοείται πως στις εθνικές επετείους πενθούμε. Δεν ανοίγουμε τηλεόραση, δεν ακούμε ραδιόφωνο.

Μια φορά κι έναν καιρό, τα είχε με έναν φαντάρο (don't we all?) Μου περιέγραφε πώς ο φίλος της, χωρίς κανείς από τους δυο τους να το καταλάβει, είχε μεταβληθεί σε "μια όρθια ανάγκη" όπως το έλεγε. "Δεν είναι βρε παιδί μου ότι δεν μ' αγαπάει... δεν είναι ότι έχει αλλάξει εξωτερικά - πάντα κοντά κούρευε τα μαλλιά του... Είναι που... πως να στο πω, ΟΛΑ επάνω του μαρτυρούν ΑΝΑΓΚΗ".
Άντεξε δυο χρόνια. Τον χώρισε λίγο μετά που απολύθηκε και όχι επειδή είχε βρει κάποιον άλλον. Η τρελή.
"Όπως τα βλέπω, όσο χρόνο έκανε μέσα στο στράτευμα, τόσον ακριβώς και περισσότερο θα χρειαστεί για να ξαναγίνει άνθρωπος", μου είπε με αναφιλητά εκείνο το απόγευμα. Και δεν είχε συμβεί κάτι. Δεν μαλώσανε. Δεν διαφώνησαν. Δεν απιστήσανε.
Ποτέ δεν τα ξαναβρήκαν. Κι ας έγινε ο Χ. "και πάλι άνθρωπος", ήταν πια πολύ αργά και για τους δυο.

Απώλεια 2
Ο παππούς της Μ. πολέμησε στο Ρούπελ. Σήμερα είναι 80+κάτι χρονών και μια χαρά παλικαράκι. Άνθρωποι σαν κι αυτόν, υπερασπίστηκαν την μικρούλα μας χώρα εναντίον των Γερμανών και αρνούνταν να συνθηκολογήσουν.

Τον γνώρισα ένα καλοκαίρι στον Προμαχώνα Σερρών, όπου ζει σε ένα μικρό σπιτάκι κοντά στα σύνορα - εκεί ζούσε με τη γυναίκα του, την οποία δεν έπαψε ποτέ να αγαπά όσα χρόνια κι αν την έχει χάσει. Μιλά γι' αυτή σαν να ήταν χτες, όταν πίνει κανένα ποτηράκι τραγουδάει τα αγαπημένα της τραγούδια (σμυρνέικες καντάδες) και όταν δακρύζει, σκαρφαλώνει βιαστικά και πανάλαφρα στον τσίγκο της σκεπής τάχα να σου μαζέψει δαμάσκηνα και να αποφύγει να τον δεις να κλαίει.

Aπώλεια Χ 1000
Σταματήστε τους Ισραηλινούς.
Αν αυτοί είναι Χριστιανοί, θέλω να αλλαξοπιστήσω σαν τον Μωχάμεντ Άλι και τον Σακίλ (Ρασάον) Ο' Νιλ που το όνομά του σημαίνει "μικρός πολεμιστής". Χίλιες φορές μουσουλμάνα κι ας με καίνε οι βόμβες.Σκατομαλάκες. Καρκινάκια του πλανήτη, που αναθρέφετε γενιές ολόκληρες από γυναίκες -στο Ισραήλ τα κορίτσια μόλις συμπληρώσουν τα 18 τους πάνε δυο χρόνια υποχρεωτική στρατιωτική θητεία- να μαθαίνουν να σκοτώνουν αντί να γεννούν, να γαμάνε τους άλλους αντί να γαμιούνται, να μισούν αντί να συμπάσχουν. Μεταλλαγμένοι κερατάδες.


Ένα καλοκαίρι είχαμε γνωρίσει δυο κορίτσια από το Ισραήλ στην Πάρο - ο Μίκης ήθελε να την πηδήξει κιόλας τη μια. Ο Στιού, ο Άγγλος, τους την είπε σε μια φάση, γιατί μάλωσαν μεταξύ τους επειδή της μιας της έπεσε μια πανάκριβη φωτογραφική μηχανή που κρατούσε και η άλλη θύμωσε και άρχισε να της μιλάει στη γλώσσα τους.

"Δεν είναι καθόλου ευγενικό αυτό που κάνεις" της είπε ο Στιού στα αγγλικά. Εδώ είμαστε παρέα και μιλάτε τόσην ώρα για κάτι αμελητέο.
Η τύπισσα, που ήταν σπουδαγμένη στη ΝΥ και κόρη διπλωμάτη (εννοείται ότι είχε και αυτή υπηρετήσει το στρατιωτικό της), του απάντησε με άσχημο τόνο και ο Στιού ξεσπάθωσε:
"Καταλαβαίνω" της είπε στο τέλος με φλέγμα. "Εδώ δεν μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας για μια μαλακία, και θέλετε να τα βρείτε με τους Παλαιστίνιους".
Τότε γέλαγα ακόμη.Μια άλλη φορά που έτρωγα στο Πίσω Λιβάδι (Paros, again) στο ταβερνάκι, με κάρφωνε μια παρέα από κάτι πολύ όμορφα αγόρια σε παραδιπλανό τραπέζι. Μελαχρινοί, με ωραία σώματα, κοιλιακούς -αλλά όχι υπερβολικά-, ωραία θλιμμένα μάτια, μαυρισμένοι, γαμψές μύτες. Δυο απ' αυτούς ήρθαν στο τραπέζι μου να με ρωτήσουν:
Πώς λεγόταν αυτό που έτρωγα;
Ήταν αθερίνα φρέσκια, την οποία φυσικά μασούλαγα περισπούδαστα ολόκληρη, με τα κοκαλάκια της.
"Στη χώρα μας, απαγορεύεται να τρώμε τα ψάρια με το κόκκαλό τους" μου είπε ο ένας.
-Σε αυτό το ψάράκι, πώς θα το βγάλεις το κοκκαλο, μωρέ; απάντησα εγώ. Όσο κι αν επέμενα να δοκιμάσουν, δεν θέλανε γιατί απ' ότι κατάλαβα, σιχαινόντουσαν να φάνε απ' το πιάτο μου.
Ήταν Ισραηλινοί.
Είχαμε παρόμοιες ηλικίες (20-22). Μου είπαν ότι στη στρατιωτική τους θητεία, υπηρετούν π.χ. σκοπιά σε κατεχόμενες περιοχές και κινδυνεύει η ζωή τους. "Ξέρεις πώς είναι να πηγαίνεις να φυλάξεις και να μην ξέρεις αν αυτό που σου πετούν από απέναντι είναι πέτρα ή χειροβομβίδα;" έλεγε ο ένας.
Άκουγα προσεκτικά.
"Εγώ
υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις" έλεγε ο άλλος. Απ' ότι έλεγε αυτός, μια συνήθης πρακτική τους είναι να μπαίνουν παράνομα στη Συρία και να κάνουν απαγωγές ατόμων τις οποίες η επίσημη στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ αρνείται κατόπιν. Ο σκοπός είναι να ανταλλάξουν τους απηχθέντες Σύριους με δικούς τους απηχθέντες από τον αντίπαλο. Κάτι σαν τις δικές μας αερομαχίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο, αλλά επί εδάφους.
Θλιβερή κατάσταση. Δεν έβλεπα την ώρα να τους ξεφορτωθώ - τόσο που ούτε το φαγητό μου δεν τέλειωσα.

Απορίες μιας ανόητης
Γιατί η φτωχή μου λογική λέει ότι αν το Ιράν είχε πυρηνικές κεφαλές τίποτε από όσα συμβαίνουν σήμερα στο Λίβανο δεν θα γινόταν; (είναι καλό τώρα αυτό;)
Η Ευρώπη γιατί δεν κάνει κάτι;
Οι ευρωβουλευτές μας; Είναι ωραίο να αισθάνομαι δικαιωμένη που δεν ψηφίζω κανέναν πούστη (sorry guys) εδώ και χρόνια;

----------------------------------------------------

Snow Patrol - Shut Your Eyes
("when the world feels like graves of dirt... shut your eyes and sing to me"
μια από τις πολλές κομματάρες του κατακαίνουριου album "Eyes Open" των λατρεμένων μου Σκωτσέζων από το Dundee)

39 comments:

Mantalena Parianos said...

"Shut Your Eyes"

Shut your eyes and think of somewhere
Somewhere cold and caked in snow
By the fire we break the quiet
Learn to wear each other well

And when the worrying starts to hurt
and the world feels like graves of dirt
Just close your eyes until
you can imagine this place
yeah our secret space at will

Shut your eyes I'll spin the big chair
And you'll feel dizzy light and free
And falling gently on the cushion
You can come and sing to me

And when the worrying starts to hurt
And the world feels like graves of dirt
Just close your eyes until
You can imagine this place
yeah our secret space at will

Καπετάνισσα said...

Νιώθω την κάθε λέξη σου.
Πιστεύω βαθιά όμως, ότι η ψήφος είναι η δύναμή μας.

Δεν αρκεί να λέμε "φτού σας" μεταξύ μας, οφείλουμε να το πούμε και σ' αυτούς τους ίδιους.
Με ό,τι τους πονάει.
Και η ψήφος τους πονάει.

Κι αν είναι να μ' ακούν κάθε 4 χρόνια, θα μ' ακούν να ουρλιάζω βρε αδελφέ.
Να τους τρελλαίνω τα τύμπανα.

weirdo said...

Συμφωνώ με την καπετάνισσα..
Κομματικοποιημένοι, όχι - Πολιτικοποιημένοι, ναι.. Μόνο έτσι, ίσως γίνει κάτι.. Κάποτε..Ίσως..

(Έχω πάθει πλάκα με το τραγούδι....)
Καλημέρα

Neropistolero said...

Πολλές άσχημες σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου τώρα τελευταία για κάποιο συγκεκριμένο λαό. Αλλά δε μπορώ να τις πω δυνατά, γιατί είδικά τον συγκεκριμένο λαό απγορεύεται να δηλώνεις ότι τον αντιπαθείς.Άκου να μη μπορείς να φας το ψάρι με το κόκκαλο...
Έχεις δίκιο για το Ιράν με τις πυρηνικές κεφαλές.Καλό δεν είναι, αλλά θα ήταν καλύτερο απ'ό,τι γίνεται τώρα.
Είναι πολύ άρρωστος ο πλανήτης.Όχι μόνο η Ευρώπη, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κάνει κάτι.Και όχι μόνο αυτό.Οι αγαπητοί γείτονες ζητάνε άδεια από τον παγκόσμιο αφέντη να κάνουν κι αυτοί μια (ακόμα) γενοκτονία τώρα που γυρίζει.Αηδία.

Your Man said...

Καλημέρα!

zouri1 said...

επικροτω οσα λες,πλην της ψηφου.
Ειναι δημοκρατικο να επιλεγουμε τις ηγεσιες.Δεν ειναι ολοι ιδιοι.

DeMasame Re said...

'Αμα αρχίσουν να λύνουν τα θέματα με πυρηνικές κεφαλές τις διαφορές τους, όλοι μας θα έχουμε φτάσει στον πάτο. Πιο κάτω δε θα ΄χει. Tο χειρότερ από όλα είναι ότι μεγαλώνει μία γενιά γεμάτη μίσος, που έχοντας χάσει τα πάντα δεν έχει να χάσει τίποτα. H ζωή δεν έχει καμμία αξία. Πήγαμε πολύ πίσω. Kεφάλια κόβονται με πριόνια, βόμβες μπαίνους σε σιδηροδρομικούς σταθμούς. Tίποτα δεν είναι εκτός ορίων.

(Bλέπω ένα καταπληκτικό ρεπορτάζ του Nιcκ Ροβερτς στο CNN για τη Hεζβολαη. H οργάνωση έφερνε νερό σε εκείνους που δεν έχουν. Tα σπίτια που γκρέμισαν οι Iσραηλινοί τα κτίζει η οργάνωση. Έχουν μία οργάνωση που λέγεται Jιηαδ Cοηστρυcτιοη και γυρνάνε τις γειτονιές. Ρωτάνε: " Θέλετε να σας φτιάξουμε τις πόρτες – θέλετε να αλλάξουμε τα τζάμια.

Mετά έχει τον πατέρα που έχασε την κόρη του από έκρηξη βόμβας. Ήταν 17 χρονών. Mιλάει για τον πόλεμο. Tα μάτια του είναι γεμάτα τρόμο. Eίναι Iσραηλινοί.

Mη ψηφίζεις αν δεν θέλεις. Αλλά βάλε "υποψηφιότητα" για να αλλάξεις κάτι. Kάπως έτσι τα σκέφτομαι εγώ …

sourfou said...

Ουτε εγώ ψηφίζω πλέον! Βέβαια οι προηγούμενοι έχουν δίκιο σε αυτα που λένε, πλην όμως έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι όλοι του οι πολιτικάντιδες (με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις) είναι κλίκα και μας αρμέγουν στερεοφωνικά!
Αντίδραση εε?? Κοιτα μας έχουν πιασμένους απο τ'αρχίδια με ενα σωρό ψεύτικες ανάγκες. Γιατι δε τους χτυπάμε στον καταναλωτισμό??

anti-sourfou: Γιατι μαλάκα μου πρέπει να τα κόψεις όλα σχεδόν! Οτι είναι αμερικάνικο ή εβραϊκό ή οτι άλλο θες. Να τώρα κάθεσαι και γκομενίζεις με τη μανταλένα απο το pcακι σου με τα ms windows και κάνεις και τον επαναστάτη τρομάρα σου! Τράβα τώρα να μάθεις Linux και τα λέγαμε...

[;-PP]

guerrero762 said...

Kαποτε πριν χρονια,στη Μυκονο ξενυχτισμενοι με τους 2 κολλητους καθισαμε για καφε σε ενα cafe που εμενε ανοιχτο 24/7.
Διπλα μας καθοταν μια παρεα.Τρεις κοπελες.
Δεν εδωσα ιδιαιτερη σημασια,καθως δεν εβλεπα μπροστα μου απο το ξενυχτι.
Ηταν η σειρα μου να παω μεσα να φερω τους καφεδες και μεχρι να γυρισω οι κολλητοι μου ειχαν κανει κονε.
Συστηθηκαμε.
Απο που ειστε;
Θεσσαλονικη
Α!ωραια εμεις απο Αθηνα και τα σχετικα.
Κουβεντα στη κουβεντα,η μια με ρωταει:Με τι ασχολεισε;
Στρατιωτικος της απαντω.
Η αλλη με κοιταζει περιεργα.
Οταν λες στρατιωτικος εννοεις μονιμας;
Ναι.
Με κοιταξε με περιεργεια κανωντας και τη σχετικη γκριματσα.
-Παραξενο ειναι;
ρωτησα.
-Ναι βρε παιδι μου,κανονικος μου φαινεσε.Μια χαρα παιδι.
Για να μην σιχτιρισω πρωινατικα το ταγαρι δεν εδωσα συνεχεια.
Ομως εδωσε αυτη.
Τετοια επιθεση λεκτικη στα καλα καθουμενα δεν ειχα δεχτει ποτε.
Την εγραψα στα αρχιδια μου,και σταματησε.
Οι στρατιωτικοι ειναι κατα τη γνωμη μου δολοφονοι μου πεταξε.
Περιμενε να θυμωσω;
Ειμαστε.
Γιατι να το κρυψουμε αλλωστε.
Αυτη ειναι η δουλεια μας.
Αμαν με τα στερεοτυπα και την κλαψα για ειρηνη.
Παρτε το χαμπαρι και διαβαστε λιγη γαμημενη ιστορια.
Ποτε,μα ποτε δεν υπηρξε περιοδος της ανθρωπινης ιστοριας χωρις πολεμους.
Αν δεν σας αρεσει,δικαιωμα σας.Αν δεν θελετε να εχετε την ικανοτητα να πολεμησετε επισης δικαιωμα σας.
Τουλαχιστον μην βριζετε αυτο που δεν καταλαβαινετε.Οτι καποιοι εχουν και την ικανοτητα και τις γνωσεις να το κανουν.
Που κολλαει η καμερα και τα ψαρια με την θητεια των Ισραηλινων;
Ποιος ειπε οτι αυτος που φοραει στολη δεν γαμαει ή δεν γαμιεται.
Τι εικονα εχετε;
Σκυλλια του πολεμου,μαντρωμενα και ετοιμα να φανε τις σαρκες του εχθρου;
Αφυσικα τερατα με οπλα στα χερια;
Πολλες φορες σκεφτομαι πως υπηρετω προστατευοντας μια κοινωνια που με μισει..
Μερα με την μερα σκεφτομαι οτι εταιριες οπως η Blackwater ειναι το μελλον.Τουλαχιστον εκει θα ειμαι οτι ειμαι χωρις προφασεις,παρατες,σημαιες και μαλακιες.
Προς τι το αντισημιτικο μενος;
Για ενα λαο που πολεμησε δυο φορες,μονος εναντιον 120.000 αραβων και τους ξεφτυλλησε.
Οι αραβες δεν θελουν μια πατριδα αραβικη μονο,θελουν τον αφανισμο του Ισραηλ.
Ξαναδιαβαστε τι κηρητουν.
Για ενα εθνος που την επαθε μια φορα,θα ηταν υβρις να την ξαναπαθει.

sourfou said...

Δε ξέρεις τι λες guerrero (ουτε η γκόμενα που τα χε με τους στρατιωτικούς)!!! Είναι άλλο πράγμα να πολεμάς (και να ξέρεις πως να το κάνεις) για να υπερασπιστείς το σπίτι σου πχ και άλλο να σ'εχει στήλει η ταδε κυβέρνηση ή η τ΄αδε πολυεθνική να σφάξεις κόσμο για να μπορέσουν τα αφεντικά να χτίσουν μεγαλύτερες πισίνες! Ασε τι γινόταν παλιά. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εχει χαθεί η τιμή και η τελετουργία της μάχης. Και να πω οτι θα έχτιζες ΕΣΥ μεγαλύτερη πισίνα, να πώ παει στο διάλο. Οσο αφορά ΕΣΕΝΑ ομως πρέπει να ξέρεις οτι θα είσαι απο τους πρωτους που θα φύγουν για να γεμίσει η τσέπη κάποιου άλλου χρυσάφι!
Think about it...

ONOMATODOSIA said...

rambo, statokauloi pws mou th dinoun.

sourfou leei, Εχει χαθεί η τιμή και η τελετουργία της μάχης.

to kleßw kai to krataw.polu mou arese!

guerrero762 said...

Γιαυτο εγραψα πως το μελλον ειναι στις εταιριες πολεμου.
Να παιζω σαν μαλακας το κεφαλι μου,αλλα για την παρτυ μου αν μη τι αλλο.

Uncle Aris said...

Ti na poume gia tous monimades re? Oti ekpaideuotnai dolofonoi? Kai to lene douleia? Nai isws na xreiazontai alla paramenoune ena anagkaio KAKO. Kai panta exei o ka8enas mas alles epiloges. Ama pas kai ekpaideuesai gia epaggalmatias dolofonos, giati auto htane to pio eukolo, ti na sou pw mprabo sou! Ki akoma xeirotera to na skotwneis gia thn dikia sou parth kai mono, gia na kaneis megaluterh pisina. Auto einai o stratos, kaka ta psemata. Paralogismos se olo tou to megaleio. Ki osoi summetexoune s'auton apo epilogh ki autoi paraloigoi einai. Den exei dikaiologies gia tous monimades. Sxedon kammia.

PS:Alh8eia pws kai den pshfizeis? Pws to kaneis? Giati exw apofasisei ki egw na to kopsw an mporw, alla apo thn allh isws na uparxoune kai problhmata. Meneis e3wteriko h tpt tetoio?

Uncle Aris said...

Kai pishs, mh 3exname oti panta historia grafete apo ton nikhth ki oxi ton nikhmeno, xwria pou meta thn parodo kapoiou xronou den exei kan nohma oute dikaiologei tipote. Ki o megas ale3andros mexri tis indies eixe ftasei, 8a mas edine auto to dikaiwma na diekdikhsoume oles autes tis ektaseis akoma ki an eixame thn dunamh na to kanoume? Thn exw xesmenh thn istoria se oti afora to kommati pou afora tous polemous. Psemmata, propaganda kai diastreulwseis einai kata kurio logo.

Mantalena Parianos said...

KAPETANISSA>>
"η ψήφος είναι η δύναμή μας"

-Λυπάμαι, αλλά διαφωνώ. Είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που θέλω να πω παρακάτω στον Γκερέρο: αν αδιαφορούσαμε όλοι, δεν θα είχε κανένα λόγο ύπαρξης ο πόλεμος ή η "αντιπροσωπευτική δημοκρατία" σαν κι αυτή που έχουμε σήμερα.

Τα συστήματα αυτά, που δεν είναι ΑΜΕΣΑ (π.χ. άμεση δημοκρατία όπως στην αρχαία Αθήνα, ή ένα στρατιωτικό σώμα αμυντικό που προφυλάσσει π.χ. μια κοινότητα όπως στις φυλές της Αφρικής), είναι δομημένα έτσι (σαν "δόγματα" που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και μάλιστα με πολιτικά όρθό χαρακτήρα) για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

Ελπίζω να μην το έμπλεξα πολύ.


WEIRDO>>
΄Δεν κατεβαίνει τώρα το κομμάτι (ούτε και κανένα άλλο στο μπλογκ μου) γιατί κάποιο πρόβλημα έχει όωπς φαίνεται ο server που τα φιλοξενεί (fileden.com). Λες να είναι δάκτυλος της Μοσάντ;
:)


ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΕΡΟ>>
"τον συγκεκριμένο λαό απγορεύεται να δηλώνεις ότι τον αντιπαθείς"

-Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν. Οι Ισραηλινοί είναι γαμώ τα αντράκια - σοβαρά! Από κει και πέρα, πιστεύω ότι έχει παιχτεί ένα παγκόσμιο παιχνίδι υπέρ τους, που ξεκίνησε μετά το Ολοκαύτωμα και τον Β' Παγκόσμιο, όταν η Κοινωνία των Εθνών (ο σημερινός ΟΗΕ δηλαδή) προχώρησε στην ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, τους έβαλε στα κύπελλα
ευρώπης (!) και τους κότσαρε και τους Παλαιστίνιους φάτσα κάρτα για να τρώγονται εις τον αιώνα τον άπαντα. Και οι Παλαιστίνιοι πρόσφατοι είναι εκεί: τους πήγαν οι Άγγλοι λίγο πριν το '50 μεταφέροντάς τους με φορτηγά από τα βάθη της Αραβίας (γι' αυτό ο Σαντάμ νοιαζόταν τόσο πολύ για τα "αδέλφια" του). ¨Αραβες είναι οι άνθρωποι, όχι τουρκαλάδες. Είχαν πολιτισμό...
Τώρα , γιατί παίχτηκε και παίζεται όλη αυτή η τραγωδία εις βάρος όλων, μάλλον θα πρέπει να απαντήσουν οι κραταιές δυνάμεις - οι άγγλοι με το "διαίρει και βασίλευε" τους και οι αμερικάνοι. Θεωρώ ότι ΚΑΙ Η ΧΕΣΜΠΟΛΑΧ παίζει το παιχνίδι των μεγάλων αιματοκυλώντας τον λαό της... αλλά άντε πες το αυτό.

YOUR MAN>>
Καλημέρα (έστω και με καθυστέρηση) και σε σένα.

ΖΟΥΡΙ1>>
Καθώς εξήγησα και στην καπετάνισσα, πιστεύω ακράδαντα το σύνθημα των αναρχικών : "αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα, θα ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ".

ΔΕΝΜΑΣΑΜΕ ΡΕ>>
Συμφωνούμε. Και η Χεσμπολάχ για σφαλιάρες είναι - αν και αμφιβάλλω πως οι Ισραηλινοί δεν θα έκαναν όσα έκαναν και χωρίς αυτούς. Αν δεν υπήρχε Χεσμπολάχ, θα εφεύρισκαν κάτι άλλο, είτε το έλεγαν UCK, είτε Πλοίο Της Αγάπης.

-"Χρήσιμο" το μπλογκ σου, οι γελοιογραφίες στο post ΑΣΤΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ (http://demasamere.blogspot.com/2006/07/blog-post_21.html) είναι όλα τα λεφτά.

ΣΟΥΡΦΟΥ>>
Δεν βαυκαλίζομαι ότι κάνω επανάσταση, ρε συ. Φιλολογική συζήτηση θα το έλεγα το γεγονός ότι μπορούμε να συζητάμε "σαν άνθρωποι", με το Echelon και τον μεγάλο αδελφό να μας κοιτάζει από τα σταυροδρόμια του διαδικτύου.

ΓΚΕΡΕΡΟ 762>>
Ώπα... σιγά.
Δεν θα απολογηθώ εγώ για τα κορίτσια τις Αθηναίες που στην έπεσαν (εξάλλου είμαι απ' την Πάρο!).
Σοβαρά τώρα, δεν έχω με τους μονιμάδες καμία προκατάληψη περισσότερη από εκείνη που έχω π.χ. με τους κρεοπώλες. Μια δουλειά είναι κι αυτή και καλά θα κάνετε να την εξασκείτε με αφοσίωση και καθαρές προθέσεις (καταλαβαίνεις τι εννοώ, θα ξέρεις τι γίνεται με υπεξαιρέσεις υλικού κ.λπ.), για να κοιμόμαστε κι εμείς καλύτερα με όλους τους μαλάκες που μας περιβάλλουν.

Το ζήτημα μου όμως είναι ΑΛΛΟ - και καθαρά ουτοπικό: ένας κόσμος όπου δεν θα είχαμε ανάγκη από εσάς! Ανεφάρμοστο, ιδεαλιστικό, πες το όπως θες - δεν έχει να κάνει με λιποταξία ούτε με δειλία - οι ελληνίδες έχουν αποδείξει στους πολέμους τι κάνουν - από την συνονόματή μου Παριωτοπούλα τη Μαντώ Μαυρογένους, μέχρι τιςγυναίκες της Πίνδου.

Οι ενστάσεις μου είναι μάλλον υπαρξιακές, λοιπόν, και γι' αυτό έγραψα για τις Ισραηλίδες που εκπαιδεύονται στον πόλεμο.
Πιστεύω με όλη μου την καρδιά, ότι ο πόλεμος ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ.
Ο κόσμος αυτός, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ (γι' αυτό είναι σαν τα μούτρα σας :Ρ
Οι γυναίκες είμαστε συμπαντικά πλάσματα - έχουμε κύκλο όπως η Σελήνη (μη γελάς!), στρογγυλές κοιλίτσες και στρογγυλά βυζάκια, κωλομέρια. Η μήτρα δεν μοιάζει με κουτί για τα παπούτσια. Είμαστε ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ. Και αν παρατηρ΄'ησεις, στη Φύση, δεν υπάρχουν ευθείες.
Όλα είναι κυκλικά, από τις τροχιές των πλανητών μέχρι τους ιερούς χορούς ΟΛΩΝ των πολιτισμών (οι ινδιάνοι χόρευαν πάντα σε κύκλο).
Όλοι οι αρχαίοι λαοί λατρευαν τη Μητέρα-Φύση και τους κύκλους των εποχών.
Λοιπόν... η προσπάθεια του άντρα σε έναν κόσμο τόσο εξώφθαλμα θυληκό, ήταν ΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΟΥΝ αυτόν τον ΚΥΚΛΟ. Εσείς εφεύρατε τα πυροβόλα ευθυτενούς τροχιάς, όχι εμείς. Εσείς τα κάνατε μούτι με τους πολέμους σας, αφήνοντας πίσω σας γυναίκες να κλαίνε. Στον αιρετικό Αριστοφάνη θα βρεις πολλές αλήθειες για το ότι οι γυναίκες δεν ήταν ποτέ σύμφωνες με τις παράλογες απαιτήσεις των αντρών σε αυτόν τον κόσμο.
Εν κατακλείδι:
ΟΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ, η ΜΟΙΡΑ της γυναίκας και της Φύσης ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΕΣ. Όπως στις μεγαλουπόλεις (σκέψου το). Όπως στον πόλεμο.
Δεν μισώ τους άντρες - προς θεού. Τότε θα γινόμουν κι εγώ όπως οι φεμινίστριες και οι χριστιανοί, που πιοστεύουν ότι οι άλλοι χρωστάνε προκαταβολικά΄επειδή υπέπεσαν στο αμάρτημα να γεννηθούν άντρες ή αλλόθρησκοι.

"Μερα με την μερα σκεφτομαι οτι εταιριες οπως η Blackwater ειναι το μελλον"
-Τι είναι αυτοί; Μισθοφόροι;
ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ, ότι είναι "το μέλλον". Το γεγονός ότι ο πόλεμος δεν διεξάγεται πια όπως πριν από 50 χρόνια, δεν σημαίνει τίποτα καλύτερο. Μπορεί να είστε σε κάποιο γραφείο, να παίζουν ρόλο πλέον οι διαβιβάσεις και ο ηλεκτρονικός πόλεμος, αλλά το αίμα έχει πάντα το ίδιο χρώμα. Γίνατε απλώς "ειδικοί". Έχετε πλυντήρια ραδιενέργειας σε φορτηγά, τηλεκατευθυνόμενα αντιαρματικά (σαν βιντεογκέημ) και υπερηχητικά αεροπλάνα και πυρηνικά υποβρύχια.
Παίζετε το παιχνιδάκι σας στην πλάτη μας γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς: κάποιος πρέπει να μας υπερασπιστεί από την διεκδικητική μανία των αντιπάλων σας.

Επαναλαμβάνω - προς αποφυγή παρεξηγήσεων και επειδή εκτιμώ πως αν υπήρχαν κι άλλοι σαν κι εσένα στον ελληνικό στρατό, τα πράγματα ίσως ήταν καλύτερα για τα αδέλφια και τους γκόμενούς μας που υπηρετούν:
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Ούτε με τους άραβες, ούτε με τους ισραηλίτες, ούτε με τους τούρκους. Δεν έχω και να χωρίσω τίποτε με όλους αυτούς.
Το καλοκαίρι στη Σύμη, τρώγαμε τούρκικο σταφυλάκι και ήταν μια χαρά.
Σε επόμενο ποστ μου - το ψάχνω ακόμα, θα γράψω για έναν πολύ σημαντικό τυπάκο από το Ισραήλ...
όσο για το ότι "θα ήταν ύβρις να την ξαναπάθουν οι Εβραίοι δεύτερη φορά" - όλα ξεκινούν από τη λέξη "έθνος" που χρησιμοποιείς. Απ' τη στιγμή που οκόσμος μας είναι χωρισμένος σε πλούσιους και φτωχούς, έχοντες και μη έχοντες, έθνη και κρατίδια, είναι αναπόφευκτες οι συγκρούσεις και οι στρατοί.
(λίγο Τζων Λέννον μου κάνει τώρα όλο αυτό το "Imagine", αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω).
Ουφ!

ΣΟΥΡΦΟΥ>>
"Είναι άλλο πράγμα να πολεμάς για να υπερασπιστείς το σπίτι σου πχ και άλλο να σ'εχει στήλει η ταδε κυβέρνηση ή η τ΄αδε πολυεθνική να σφάξεις κόσμο για να μπορέσουν τα αφεντικά να χτίσουν μεγαλύτερες πισίνες"

- Συμφωνώ.

Mantalena Parianos said...

ΘΕΙΕ ΑΡΗ>>
Πολύ απλά, ΔΕΝ ΠΑΩ να ψηφίσω. Από το 2000. Μέχρι σήμερα, δεν είχα ποτέ πρόβλημα στα αεροδρόμια - νομίζω ότι έχει καταργηθεί πλέον η υποχρεωτικότητα του να συμμετέχεις σε αυτό το "παιχνίδι δημοκρατίας" (και δεν είπαμε και τίποτα για τον εκλογικό νόμο, έτσι;)

:)

zouri1 said...

εγω νομιζα οτι δεν ψηφιζεις γιατι δεν εχεις κλεισει τα 18 .Ετσι για να κανω λιγη πλακα.Ενδιαφεροντα οσα σχολια γραφτηκανε εδω.Και οι 2 πλευρες ειπανε τις αποψεις τους.Εγω συνεχιζω να διαφωνω με την ψηφο,απλα προσπαθονε να περασουνε την απολιτικοποιηση και το ολοι ειναι το ιδιο.Και ομως δεν ειναι

guerrero762 said...

Για να ξεκαθαρισουμε μερικα πραγματα.
Δεν επιζητω την συμπαθεια κανενος,επειδη ειμαι καραβανας.
Αν εγω αποκλειω καποιους ανθρωπους λογω αποψεων ή επαγγελματων,ειναι λογικο καποιοι αλλοι να αποριπτουν εμενα.
Εγινα καραβανι απο επιλογη,γιατι αυτο μου/με αρεσε.
Ουτε για να παρω πισω την Πολη,ουτε για την δοξα του ελληνικου εθνους(δοξα;τεσπα),ουτε τετοιες ηρωικες πιπες.
Και επελεξα να υπηρετησω σε δυσκολα και απαιτητικα "ποστα" και οχι να περιφερομαι με ενα φραπε ανα χειρας τριβωντας την πατσοκοιλια μου,οπως αλλοι-αλλου.
Ομως αν αυτο που κανω ειναι ασκοπο,αν υπαρχω χωρις λογο,τοτε πρεπει να ανακαλυψω μια χρηση του εαυτου μου και των δεξιοτητων μου.
Σαν ενας ποδοσφαιριστης που προπονηται μια ζωη για να μην παιξει ποτε,ή σε ενα αγωνα να κατσει στον παγκο.
Αν θυμαμε καλα ηταν στην ταινια 2001 Α space odyssey.
O αστροναυτης προσπαθουσε να πεισει την βομβα να μην εκραγει.
Σχεδον τα ειχε καταφερει.Ομως η βομβα απαντα:Ειμαι βομβα,πρεπει να εκραγω,αυτος ειναι ο προορισμος μου.
Ο πολεμος δεν γινεται απο δωματια στυλ playstation.
Δες τις μαχες στο Ιρακ,urban warfare.
Οι μισθοφοροι αυτη την αναγκη καλυπτουν.Πολεμανε εκ του συνεγγης εκει που οι τακτικοι στρατοι δεν αντεχουν αλλες απωλειες.
Κανουν κακο βλεπεις στην δημοσια εικονα της κοινωνιας...
Και σαν επαγγελματιας ποιος μου λεει οτι δεν μπορω να πουλησω τις υπηρεσιες μου και τις γνωσεις μου στον ψηλοτερο πλειοδοτη.
Α!Ξεχασα αν δεν το κανω,οι στιχοι του Lennon απο ουτοπικη κλαψα θα γινουν reality.
Mα ουτε εγω εχω να χωρισω τιποτα απο κανενα αγαπητη Μανταλενα.
Πραγματικα δεν μισω κανενα λαο.
Την δουλεια μου κανω....
Y.Γ Συγγνωμη προκαταβολικα για την εκταση των αποψεων μου.

Uncle Aris said...

H arnhsh na pshfhseis kapoio apo ta uparxonta kommata perissotero se apokommatikopoihsh fernei para se apopolitikopoihsh. Loipon apo dw kai pera ki egw 8a thn kopsw thn pshfo. Alla apo thn allh 8a prospa8hsw na summetexw energa se oses perissoteres politikes kinhseis ane3arthtes kommatwn mporw kai me ekfrazoune.

Attalanti said...

Piece, man! (ποτέ δεν το εννοούσα περισσότερο)... Μακάρι να τελειώσουν όλα πολύ γρήγορα.

guerrero762 said...

Αν εγραφες peace man,ισως να ειχε νοημα....

mcfly said...

Η πολιτική δε σου πάει και ο Σακίλ δεν είναι μουσουλμάνος. Άλλο αφρικάνικα και άλλο αραβικά.

Η φωτογραφία αυτή είναι φτηνός λαικισμός και δε βοηθάει σε τίποτε να κατανοήσουμε μια κατάσταση.

Επιτέλους... ο πόλεμος δε γίνεται ποτέ επειδή κάποιοι ξύπνησαν στραβά μια μέρα και πάτησαν ένα κουμπί.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σιωπήσουμε, να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να προσπαθήσουμε να δούμε την εικόνα όσο πιο προσεκτικά γίνεται.

Zero said...

#guerrero762: Κάνεις από τα επαγγέλματα που αχρείαστα νά'ναι, όπως γιατροί, δικηγόροι, πυροσβέστες κλπ.

Attalanti said...

guerrero762, έχεις δίκιο. Ας τσακωνόμαστε μόνο για την ορθογραφία μου, εντάξει; Και... ΕΙΡΗΝΗ!

Anonymous said...

guerrero762 αφού θέλεις σώνει και καλά να αξιοποιήσεις "τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου" γιατί δεν τραβάς μια μαλακία να ηρεμήσεις κιόλας;
Από το πως αντιλαμβάνεσαι την αξία της ανθρώπινης ζωής φαίνεται και η σχέση σου με το ανθρώπινο είδος.
Όταν στην κενή ζωή σου κάποιος θα δώσει περιεχόμενο είτε αγάπη λέγεται αυτό, είται πόνος γιατί θα σου σκίσει τον κώλο εσενα ή κάποιου αγαπημένου σου προσ΄ωπου, τότε ίσως καταλάβεις αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις τώρα φαντασμένο κοκοράκι.

guerrero762 said...

Δεν εχω αγαπημενα προσωπα,αρα θα σκισει μονο τον δικο μου κωλο...
Τελεια!!!

Ergotelina said...

Mantalena

Θυμασαι κατι δηλωσεις του Παγκαλου για στρατευση γυναικών;;;...


Είχε για πρότυπο το Ισραήλ........................

Ergotelina said...

(((ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ))))

guerrero762 said...

Aντε καλε...
Τι να τις κανουμε τις μουντζες στο στρατο.
Ουτε γυναικες,ουτε βλαχαδερα,ουτε χοντροι.
Τζαστε ομαδικως αγαπες μου.

Ergotelina said...

Δηλαδή το γυναικείο μυαλό που λένε

δεν σου κάνει στο στρατό;;;

Εισαστε αυτάρκεις;;...

Mantalena Parianos said...

Είχατε δεν είχατε, μου το κάνατε το blog εμπόλεμη ζώνη.
Θα απαντήσω αύριο... με την αυγούλα, όπως θα πηγαίνω στον όρχο (προσοχή: όχι στον ΟΡΘΡΟ).
:ΡΡΡ

guerrero762 said...

To καναμε εμπολη ζωνη με λιγο απο κλουβι με τις τρελλες...
Καληνυχτα.
Courtney Love-Mono
Απο τα πλεον γαματα κομματια.

Mantalena Parianos said...

ΑΤΤΑΛΑΝΤΙ kai GKERERO>>
Take a piece of peace - there is for everyone.

MAK FLY>>
"ο Σακίλ δεν είναι μουσουλμάνος"
ΔΕΝ ΗΤΑΝ (όπως και ο Κάσιους Κλέι που έγινε Μωχάμεντ Άλι μόλις ανακάλυψε την "καλοσύνη" των λευκών αμερικάνων). Ο Σακ έχει πλέον βαφτιστεί μουσουλμάνος, όπως και πολλοί άλλοι ΝΒΑers από την Αφρική - μια που την αναφέρεις. Και μιλάμε για τη νομενκλατούρα της μαύρης κοινότητας στην αμερική, έτσι; (οι άλλοι είναι οι hip-hopers, που επίσης βαφτίζονται σωρηδόν μουσουλμάνοι)

"Η φωτογραφία αυτή είναι φτηνός λαικισμός"

-Σόρυ, αλλά δεν βρήκα καμία με κορίτσια στον Ισραηλινό στρατό να βάλω. Αν είδες, απέφυγα να βάλω πτώματα παιδιών κ.λπ. που είναι πιο δημοσιογραφικά. Οι φωτογραφίούλες μου είναι οι 2 από demo ενός videogame και μια προπολεμική.
Η ζωή όμως, δεν είναι videogame... Δεν έχει "save" και συνεχίζουμε αύριο. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως θα έπρεπε να βάλω τις φωτογραφίες των πτωμάτων - έτσι για να έχει βάση το σχόλιο σου.

"Επιτέλους... ο πόλεμος δε γίνεται ποτέ επειδή κάποιοι ξύπνησαν στραβά μια μέρα και πάτησαν ένα κουμπί"
-Σαφώς και όχι Νομίζω ότι εξήγησα τι πιστεύω. Στην καλύτερη περίπτωση είμαστε χιμπατζήδες. Θα σκοτώσουμε για να πάρουμε την τροφή και τις γυναίκες της γειτονικής αγέλης - και θα το δικαιολογήσουμε και με επιχειρηματολογία πριν και μετά. Όχι εσύ κι εγώ. Τα κυριάρχα αρσενικά - οι πιο μαλάκες της αγέλης δηλαδή...

ΕΡΓΟΤΕΛΙΝΑ>>
Και να σκεφτείς ότι αυτός ο χοντρέλας που δεν συμπαθεί ούτε τα αντερά του (πώς να έχει αυτοεκτίμηση έτσι που είναι ο άνθρωπος;), υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους αγωνιστές και δημοκράτες. Τώρα τον έχουν φάει οι γαρδούμπες και οι ποικιλίες.

ΟΙ γυναίκες θα ήμασταν φρικτές φόνισσσες στο στρατό. Το μυαλό μας αν πα΄ρει ανάποδες είναι ικανό για φριχτές πουτανιές. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και στη γυναικεία Φύση μας ο πόλεμος.

Καλημέρεζ
Ας ελπίσουμε να τελειώσει νωρίς όλη αυτή η θηριωδία - αν και το κακό έχει γίνει ήδη...

Mantalena Parianos said...

Nα ανασύρω κι ένα παλιό postάκι μου που μου φάνηκε επίκαιρο;

http://mantalena-parianos.blogspot.com/2006/03/blog-post_114382138904623915.html

copy+paste URL

swsw said...

Ειχα την ΤΥΧΗ-ΑΤΥΧΙΑ να εξυπηρετησω μια ομαδα Ισραηλινων που πριν 1-2 μηνες ηρθαν στην Ελλαδα για ενα συγκεκριμενο σκοπο,
να εξηγησω πως δεν μιλαω τη γλωσσα τους ουτε εχω καμμια σχεση με ισραηλ, απλα μου επεσε ο κληρος, αν και τελικα υποψιαζομαι πως επεσε νοθεια, με απλα λογια μου τους φορεσαν καπελο χωρις να παρω χαμπαρι....δεν μπορω να σας πω ομως, κατι πιο συγκεκριμενο διοτι δυστυχως θα καρφωθω και τοτε ....μαυρο φιδι που μ εφαγε...

Λοιπον αναμεσα σε νορμαλ ανθρωπους, ετσι εδειχναν τουλαχιστον, υπηρχαν και μερικα ΚΑΘΗΚΙΑ, μα τι καθηκια, ΑΠΑΙΧΤΟΙ....
Οι ανθρωποι μεγαλωνουν με την ιδεα οτι τους μισει ολος ο κοσμος. Αυτοι ειναι στοχος φθονου απο ολους τους κατοικους του πλανητη, ολοι θελουν να τους αφανισουν.

Περιττο να σας πω οτι περασα μαρτυρικες μερες, εφτασα στο σημειο να τους παραταω και να εξαφανιζομαι διοτι αν παρεμενα θα τους ΞΕΧΕΖΑ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ και θα ειχαμε αλλου ειδους επισοδεια.
Μου ειπαν καταμουτρα οτι δεν τους χωνευω και δεν τους εξυπηρετω διοτι ειναι ισραηλινοι, ελιωσα στα ποδια μου 10 μερες για την καλυτερη εξυπηρετηση τους, τουλαχιστον αυτο δεν το λεω εγω αλλα oi προισταμενοιμου, που βλεπανε τι γινεται και με παρακαλουσαν να μην τους παρατησω και φυγω...

θα σας πω ενα και μονο γεγονος και θα καταλαβετε οτι οι ανθρωποι ειναι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ.
Για καποιο λογο ανωτερης βιας, το πουλμαν που ηταν προγραμματισμενο να τους μεταφερει δεν μπορουσε με τιποτα να σταματησει εξω απο το ξενοδοχειο τους....
Το σχολιο τους μετα απο φοβερο αλλα κοσμιο καυγα ηταν...
αν δεν ειμασταν Ισραηλινοι θα βρισκατε τροπο να ερχεται το πουλμαν εξω απο την πορτα μας.
.....


Καλη εβδομαδα

Atron said...

Με τραγουδάκι ξεκίνησαν τα σχόλια και για να πω την αλήθεια τραγουδάκι το πρώτο που σκέφτικα όταν διάβαζα το ποστ ήταν το παρακάτω τραγούδι..

Another Man's Cause
Artist: The Levellers
Album: Levelling the Land


Gunshots shatter in the peace of night
Just another fire fight
For the people of this little town
But for the dying soldier
Well he's feeling ten years older
As he's lying face down on the ground
All the words that are in his head
And all the words his mother said
As she would put him to bed back home

Your daddy well he died in the Falklands
Fighting for another man's cause
And your brother he was killed in the Last War
And your mother well she's lying home alone

Every day she sees your face
On the picture on the fireplace
With your brother as he was leaving school
Then a day came five years ago
You said, "Mother, I need to know"
And you spoke the words your brother spoke before
"I seen the things my Daddy's done
And I've seen the medals Daddy's won
And I know that this is what he would have wanted for me."

But, your daddy well he died in the Falklands
Fighting for another man's cause
And your brother he was killed in the Last War
And your mother well she's lying home alone

Now she wonders at it all
Just in whose name do these brave young heroes fall
And how many more are going to answer that call
They're going to fight and die in another country's war
They're going die for a religion they don't believe in at all
They're die in a place they should never've been at all
Oh, never've been at all

'Cause, your daddy well he died in the Falklands
Fighting for another man's cause
And your brother he was killed in the Last War
And your mother well she's lying home alone

And your daddy well he died in the Falklands
Fighting for another man's cause
And your brother he was killed in the Last War
And your mother well she's lying home alone

guerrero762 said...

swsw.
Mαλακιες ανευ παρεξηγησεως.
Δες και τους δικους μας τουριστες τι κανιβαλοι ειναι και μετα μιλαμε...

swsw said...

guerrero762
Δυστυχως φιλε μου, δεν ηταν απλοι τουριστες, ηταν κατι πολυ πιο ουσιαστικο..γι αυτο και σας το ανεφερα...
αστο, περασε, αλλα εγω πηρα γνωση και αυτο εχει σημασια
......

Mantalena Parianos said...

SWSW>>
!!!
Σε τι είδους δουλειά τους "εξυπηρέτησες"? Κάτι με τουριστικά επαγγέλματα έχει να κάνει?

ΑΤΡΟΝ>>
The Levellers - μου άρεσε πολύ το τελευταίο τους με το α λα Τουλούζ Λωτρέκ εξώφυλλο και την κομματάρα Make You Happy...

GUERRERO762>>
Πιστελυω ότι αν ο SWSW μοιραζόταν μαζί μας κάποιο επιπλέον στοιχείο, ίσως καταλαβαίναμε καλύτερα. Εγώ πάντως, δεν θα διαχωρίσω "εθνικά" ή "εθνολογικά" τους μαλάκες. Η μαλάκία δεν γνωρίζει σύνορα.
Άσε που αυτού του είδους ο εθνικισμός μου θυμίζει τον Διονύση Σαββόπουλο που έλεγε ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ αντί για ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. Να το επαναλάβω; Η ηλιθιότητα παραμένει ηλιθιότητα ΑΠ' ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.