Feb 1, 2007

Σβήσε τα φώτα να δούμε αστεράκια


Φφφ... φφφ... ανακοίνωσις, ανακοίνωσιιιις!

Σήμερον, Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, το βραδάκι λέμε,
από τις εννέα παρά πέντε μέχρι τις εννέα ακριβώς -ώρα Ελλάδος-
σβήστε τα φώτα! (και τον υπολογιστή, Αργυρένια, και την τηλεόραση Candy, και τον φούρνο σου Deuced και το Radio Hats Μοτοσακέ), και πάρτε μέρος

στη παγκόσμια διαμαρτυρία για την ενέργεια.

***

Είναι μία πρόταση διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από τη Γαλλία στα πλαίσια της μεγάλης συνόδου για το περιβάλλον και έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Αν η συμμετοχή αποψε είναι μαζική, η ενεργειακή οικονομία θα είναι απίστευτη. Πέντε λεπτάκια στα σκοτεινά (πάρε κεράκια... κι αν δεν έχεις - πες, να σου στείλω με φορτωτική), που αν βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει, μπορεί να μην είναι μόνο πέντε τελικά...



Σημείωσις
...STOP... SOS... STOP... SOS... STOP... SOS... STOP... SOS...
hyper.gif

ΑΥΡΙΟ, 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007, ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 20:55 -21:00.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ.

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.



ΥΓ.
Η πρώτη φωτό είναι από τα γενέθλια της TomBoy ένα βράδυ που έπεσε το ρεύμα και ανάψαμε κεράκια.
Η δεύτερη από αυτό το site με τα trendy εσωρουχάκια και T-shirts.

18 comments:

Κολοκύθι said...

Aυτά είναι πίπες.

:-P

Mantalena Parianos said...

Καλέ! Τι γλώσσα είναι αυτή;

Κολοκύθι said...

Εχω τραβήξει πολλά από το πρωί μανταλενομανταλάκι.

πιπέρι λέμε

Mantalena Parianos said...

Ε, το βράδυ που θα σβήσεις τα φώτα για 5', θα σου περάσουν όλα.
χι

Valm said...

Κανονικά όλοι οι κάτοικοι Αθηνών θα έπρεπε να πετάξουμε τα κωλάμαξα και να πάρουμε ποδήλατα. Και όσοι δεν ξέρουν συγκοινωνία. Εκεί να δεις καλό στο περιβάλλον και στα νεύρα των ανθρώπων.

candyblue said...

Μόνο 5?
Τι να πρωτοδείς σε μονό 5?

Μήπως να πήγαινα να κλείσω τον γενικό του σταθμού λες τώρα?
Και μετά θα με βάζαν στην πυρά...ου ου ου κάψτε την candyblue

ναι
οκ
5

Mantalena Parianos said...

Μωρέ δεν την μπορώ την μεμψιμοιρία και τη μιζέρια… και ναι, μπορεί τίποτε να μην αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο για τον πλανήτη, αλλά θεωρώ ότι τέτοιες ενέργειες, θα πρέπει να υποστηρίζονται και να λαμβάνει κανείς μέρος, αν όχι επειδή πιστεύει ότι όντως θα αλλάξει κάτι, τουλάχιστον ως κίνηση καλής πίστης και τόνωσης της συλλογικότητας.

Λίγα χρόνια πριν, επί Αθνάρ, στη Βαρκελώνη, κάθε βράδυ στις 9 όλος ο κόσμος χτυπούσε ντενεκέδες και έκανε φασαρία διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στο Ιράκ. Κάθε βράδυ για μήνες, γιαγιάδες, γιάπηδες με σαμσονάιτ, τουρίστες, νέοι, γέροι και παιδιά, όλοι σταματούσαν ότι κι αν έκαναν και χτυπούσαν κατσαρόλες τόσο δυνατά, που δεν μπορούσες να τηλεφωνήσεις ούτε μέσα απ’ το σπίτι σου (την πρώτη φορά που το διαπίστωσα τηλεφωνούσα). Ε, δεν υπήρξε δεύτερη.
Άλλαξε κάτι; Όχι φανερά.
Το μόνο που μπορεί ίσως να αλλάξει με τέτοιες ενέργειες – και είναι σπουδαίο, αυτό πιστέψτε με, γιατί το έχω δει να συμβαίνει, είναι η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ των ανθρώπων. Τα παιδάκια που ίσως μάθουν απόψε μέσα σε 5 λεπτά όσα δεν θα τους μάθει ένα βιβλίο ή όσα θα προσπαθήσουν αύριο να τους κάνουν να ξεχάσουν όλα τα ασχημονούντα ελληνάκια που θα πετούν τα σκουπίδια τους από το παράθυρο του αυτοκινήτου και τα πλαστικά παιχνίδια τους στη θάλασσα: να νοιάζονται για τον πλανήτη, κάτι που όλοι όσοι μεμψιμοιρούν –και στα blogs, μάλλον δεν έμαθαν ποτέ.

Και θα μου πείτε, τι λες ρε Μανταλένα; Εδώ δεν έχουν μάθει να ανακυκλώνουν το τενεκεδάκι του αναψυκτικού τους , τι ζητάς τώρα;
Ζητάω απλά, τα γέρικα μυαλά που μας έχουν καταδικάσει να ζούμε μαζί τους σε αυτό το χυδαίο μπανανιστάν που έφτιαξαν με τους ομοίους τους, να μην αποδοκιμάζουν τουλάχιστον κάτι τόσο ανώδυνο και παιχνιδιάρικο όσο αυτές οι ενέργειες, κι ας μην τις καταλαβαίνουν. Αν αύριο υπάρξουν λιγάκι καλύτεροι άνθρωποι σε αυτή την κωλοχώρα, θα είναι και για δικό τους καλό.

Όπως διάβασα όμως κάπου… «σιγά μην κλείσει ο ελληναράς την τηλεόρασή του απόψε. Έστω για 5’…»

Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστραλία.
Και Ελλάδα;

candyblue said...

θες να γίνεις η μητέρα του παιδιού μου?

Ο Καλος Λυκος said...

ρε συ, έσβησα τα φώτα και τζίφος... εδώ είναι μέρα ακόμα... γαμώ το σπίτι σας γαμώ, κωλοαμερικάνοι! (που λέει και ο Godot)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mantalena Parianos said...

CANDY>>
Από τότε που χώρισα με τον πρώην μου, απέκτησα σιγά σιγά εκλεκτικό γούστο και στο γυναικείο φύλο.
Άσε με να το σκεφτώ.


ΚΑΛΕ ΛΥΚΕ>>
Μέρα - νύχτα , τι σημασία έχει;
Το χειρότερο σκοτάδι είναι αυτό που έχουν κάποιοι στο μυαλό τους.

candyblue said...

Σκέψου το,μπορώ να περιμένω όσο χρειαστεί.
Η μάλλον μπορώ να περιμένω όσο χρειαστεί?

Mantalena Parianos said...

Mπορεί να χρειαστεί να περιμένεις.

candyblue said...

Δεν έχω κατάρτι να δεθώ...

Καλύτερα λοιπόν να μην χρειαστεί

Mantalena Parianos said...

CANDY>>
Εύκολο είναι ρε συ? Δεν γίνονται απ'΄τη μια μέρα στην άλλη αυτές οι μεταστροφές!
:D

(ούτε απ' τη μια μέρα στην άλλη, ούτε σε 5' συσκότισης , για να επανέλθω στο γαμηθέν θέμα του παρόντος ποστακίου)

candyblue said...

Commit your crime in your deadly time

Tamara de Lempicka said...

kala ta les vre Mantalenaki...
μας εχει φαει η τυποποιηση...
ναι , ναι, υπαρχει και στους ανθρωπους...ειναι αυτο που δε σ'αφηνει να κανεις ενα βημα παραπερα,μηπως και ξεφυγεις απο το σαβουαρ βιβρ του καθωσπρεπισμου των ιδεων... μην πεις ανεκδοτο γιατι μπορει να ειναι κρυο, μην κανεις πλακα με τον εαυτο σου γιατι θα φανεις χαζος,να ασχολεισαι μονο με σοβαρα πραγματα για να φαινεται ενος επιπεδου...κτλ κτλ......
ουφ , θα εγραφα κι αλλα , μα θα μου πουν "και τι νοημα εχει? θα κερδισεις τιποτα? η μηπως θα πεισεις κανενα... η νοοτροπια του ελληνα δεν αλλαζει"
αντε καλημερες ....

Mantalena Parianos said...

Καλημέρα κορίτσια

Tamara, καλά τα λες. Αν έχεις ζήσει *έξω*, ίσως ξέρεις τι σημαίνει κοινωνική ευαισθησία...
ακτιβισμός, συμβολικές πράξεις...
ή ενημέρωση - όταν ήμουν στο Λονδίνο λόγου χάρη, έμαθα γιατί δεν έπρεπε να βάζω την τάδε μάρκα βενζίνης, κάτι που φροντίζω να κάνω μέχρι σήμερα.

Αυτό εννοώ με την "συμβολική συμμετοχή" και την "τόνωση της συλλογικότητας"... Πετάω στα σύννεφα; Μπορεί. Αλλά είναι ο μόνος τρόπος που ξέρω.
:)