Jan 23, 2007

Postitute #1 - To Sex α λα Ιαπωνικά


Mετά το το τρανζίστορ, το καραόκε και το ταμαγκότσι, κατά την προσφιλή τους συνήθεια να μεταμορφωνουν τα πάντα σε προϊόντα βιομηχανίας, οι Ιάπωνες εισβάλλουν στο sex-commerce.

Η Ιαπωνία είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου οι επιχειρηματίες μπορούν να διαβάζουν πορνογραφικά manga comics στο μετρό, χωρίς να τους βγάζεις τη γλώσσα κοροϊδευτικά. Το μέρος όπου οι μετρήσεις δείχνουν ότι μια στις τρεις εργαζόμενες γυναίκες έχει δεχθεί τουλάχιστον μια φορά σεξουαλική επίθεση στον εργασιακό της χώρο. Tην περασμένη χρονιά σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιντερπόλ, υπολογίστηκε ότι το 80% της παιδικής πορνείας που διακινείται παγκοσμίως μέσω Ίντερνετ, προέρχεται από την Ιαπωνία.


Big in Japan
Στην εγχώρια ιαπωνική ερωτική αγορά πάντως, το sex με ανήλικες μαθήτριες ονομάζεται enjo kosai και σημαίνει «ανταλλαγή» μια και οι έφηβες μικροσκοπικές γιαπωνέζες χάρη σε αυτό εξασφαλίζουν τα προς το ζειν. Πώς; Είτε με ένα γρήγορο πέρασμα από τα love hotels στα οποία συχνάζει όλη η νομενκλατούρα νοικιάζοντας δωμάτια με την ώρα, είτε πουλώντας τα (μεταχειρισμένα) κυλοτάκια τους στα sex shops του Tokyo (τσιριμπλιάξ).
Την ίδια στιγμή, η ιαπωνική κοινωνία, δεν φαίνεται να ενοχλείται και τόσο. Στους δρόμους υπάρχουν παντού αυτόματα μηχανήματα απ’ τα οποία μπορεί οποιοσδήποτε να προμηθευτεί όχι προφυλακτικά ή τσιγάρα, αλλά sex toys, δονητές και κάθε είδους dildos, ενώ το παραδοσιακό σαδομαζοχιστικό bondage με πρακτικές που θα έκαναν κάθε Δυτικό να θέλει να αδειάσει το στομάχι του, εκεί χαίρει καλλιτεχνικής αναγνώρισης.
Ακόμη και η πιο «αρτίστικη» δουλειά καλλιτεχνών όπως ο Nobuyishi Araki θα ήταν ικανή να στείλει το δημιουργό της στα κάτεργα αν αυτός δικαζόταν σε οποιοδήποτε δικαστήριο του πολιτισμένου κόσμου. Το bondage και ο βιασμός αποτελούν σταθερή αξία στην ιαπωνική πορνογραφία και τα sex clubs.




SouGamoToMagazaki
Επιπλέον, σε αντίθεση με την εξαθλίωση της πορνείας στις γειτονικές τους χώρες (Φιλιππίνες, Ταϋλάνδη), οι Ιάπωνες έχουν καταφέρει να εντάξουν το sex-commerce τους σε ένα πλαίσιο καλοπέρασης που το κατατάσσει στα είδη πολυτελείας.
Μιλάμε για Blow Job μπαράκια όπου 20χρονες Γιαπωνέζες κάνουν στοματικό έρωτα στους θαμώνες με το καλημέρα, home delivery αγοραίου έρωτα όπου το κορίτσι έρχεται συσκευασμένο μέσα σε ένα πολυτελές κουτί για να μην έχουν να λένε οι γείτονες (τα κορίτσια βεβαίως παραπονιούνται συχνά), αλλά και kinky δραστηριότητες για κάθε είδους διαστροφή: το chikan densha είναι μια απ’ αυτές και απευθύνεται σε όσους τη βρίσκουν να τρίβονται πάνω σε γυναίκες μέσα στο μετρό (μη σου μπαίνουν ιδέες κύριε μου, γιατί κυκλοφορώ με σιδηρογροθιά).

Lust but not least
Tα περίφημα Soaplands (κάτι σαν health spas με σεξουαλικό προσανατολισμό, οέο) αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο και εφευρέτες τους είναι οι Ιάπωνες, συγκεκριμένα οι κάτοικοι του Τόκυο, όπου μετά τον Β’ Πακόσμιο πολλές οικογένειες αναγκάζονταν να συνωστίζονται σε ένα περιορισμένο χώρο δυο και τρεις μαζί (και σήμερα εξακολουθεί να συμβαίνει, αλλά εξ αιτίας του υπερπληθυσμού και της αμείλικτης παράδοσής τους).
Στα ευαγή αυτά σεξουαλικά ιδρύματα όπου συχνάζει όλη η καλή κοινωνία της Ιαπωνίας και δύσκολα παρεσειφρύουν Δυτικοί ταξιδιώτες, μπορεί κανείς να διαλέξει πλήρη ερωτικά μενού - μεταμφιεσμένα με τίτλους όπως bodii arai (body wash), Nirinsha (δυο ρόδες) κ.ά. Στα μενού αυτά σου προσφέρονται έναντι αδράς αμοιβής σεξουαλικές υπηρεσίες τόσο τολμηρές, που θα έκαναν ακόμη και πορνοστάρ να ασπαστεί το καθεστώς των Ταλιμπάν…



MantalenoQUIZ
Βρείτε τις διαφορές.


Η Αμερική στα ‘70s
Η Patti Smith και ο Robert Mapplethorpe στη Nέα Υόρκη.



Η Eλλάδα στα ‘70s
Η Λούσυ και ο Βάγγος στην εξωτική μπουάτ
«Ο Τελευταίος Των Μαοϊκών».


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Είναι πανδύσκολο το quiz το ξέρω, αλλά είμαι δύσκολη κι εγώ. Γι’ αυτό θα χαρίσω δύσκολα δυο cdάκια μου από Busta Rhymes «Τhe Big Bang» και από Therapy? τo «Ηigh Anxiety» σε δυο από εσάς που θα μου στείλετε τις πιο ευφάνταστες διαφορές στο mail: mantalena@gmail.com
Aν πάλι είστε περισσότεροι ή γουσταρίζετε πιο lounge καταστάσεις, έχω κι άλλα cd και dvd να δώσω – αναρχικιά είμαι, ότι θέλω κάνω (sic, λέμε).

--------------------------------------------------------

*Δημοσιεύθηκε στο "Άρθρο της Κυριακής" στις 21-1-07

YΓ.
Ευχαριστώ τον Motorcycle Boy που μου βάφτισε τον τίτλο της Mantalenoστήλης: "Postitute". Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τίποτα καλύτερο απ' αυτό.
~ μουτς, λέμε

14 comments:

artois said...

Εντυπωσιακή είσοδο έκανες Μανταλένα! Συγχαρητήρια βρε!

Και νομίζω ότι από διάθεση χώρου, ξεπέρασες όλους τους bloggers (και όχι μόνον) που απλώθηκαν στον Τύπο - (ζήλεια-ψώρα τους).

Είναι δε προς τιμήν σου που μέσα στο βασίλειο του κλεψίματος κειμένων και του κόπυ πέηστ των ιδεών, αναφέρεσαι στον εμπνευστή του τίτλου της στήλης σου. Σπάνιο και ενδεικτικό του χαρακτήρα της Μανταλένας.

Εμπνευσμένος τίτλος, όντως.
Μπράβο και στον Motorcycle Boy, λοιπόν.

Καλή συνέχεια.

Anonymous said...

ARTOYAAA

Άσε τα συχαρίκια και βρες μου διαφορές για το MantalenoQuiz!

Όσο για credit - σε όσες δουλειές έχω βρεθεί φροντίζω πάντα να γίνεται γνωστό σε ποιον ανήκει μια ιδέα και ποιος είναι αυτός που το σκέφτηκε (γι' αυτό δεν έχω κάνει καριέρα)
:D

artois said...

βρε γμτ... από την Κυριακή παιδεύομαι και δεν βρίσκω διαφορές.

Μόνο ομοιότητες.

weirdo said...

Εγώ, πάντως, από την Κυριακή προσπαθώ να λύσω τις διαφορές..!
(δύσκολα βάζεις, βρε συ, Μάντυ..:P)
Καλημέρα
και
(σνιφ)
μπράβοοοο..:)

Anonymous said...

Η Πάτι δεν φοράει σουτιέν ενώ η Λούσυ φοράει και ως εκ τούτου, ο μεν Ρόμπερτ την κοιτάζει στα μάτια (για να μην καρφωθεί), ενώ ο Βάγγος στοχεύει κατευθείαν στο ξέσκισμα του χρυσοστόλιστου ιμπεριαλισμού.
Υ.Γ.: Το όνομα δεν θα έλεγε τίποτα αν δεν έγραφες εσύ τα κομματάκια σου τα ζόρικα. Οπότε -εγώ μάλλον θα πρέπει να σε ευχαριστήσω.

Mantalena Parianos said...

ARTOIS>>
ΟΚ, λοιπόν. Μια ομοιότητα είναι ότι και τα δυο κορίτσια είναι ξυπόλητα και τα αγόρια κρύβουν τα αυτιά τους με χαιτούλες.
Διαφορες; Μα, τόσο πρωτοποτιακή ήτο η Ελλάς στην Μεταπολίτευση;
:)


WEIRDO>>
Έλα μπράβο, πάλεψέ τολίγο. Ο Μοτοσακός πώς βρήκε τις οφθαλμοφανείς διαφορές; (και γι' αυτό δεν θα πάρει cdάκι αλλά ένα χειρόγραφο ρολόι τοίχου με Mantaleno-αφιέρωση).

Να σε βοηθήσω: Εκτός από σουτιέν, η Πάττι δεν φοράει ούτε κυλοτάκι (καρατσεκαρισμένο, αλλά δεν βάζω άλλη φωτό γιατί θα γίνει σόκιν το θέαμα).
Άντε μπράβο. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει (για τον Βάγγο).

ΜΟΤΟΣΑΚΕ>>
Είσαι πολύ παρατηρητικός, λέμε. Το πώς διέβλεψες την καταπιεσμένη επιθυμία του Μαοϊκού κιθαρίστα έναντι του στραφταλίζοντος βρακακίου της Λούσυ, είναι αξιοθαύμαστον.
merci
:D

weirdo said...

Το βρήκα.
Ο Βάγγος, ως γνήσιος μυστακιοφόρος, φοράει βράκα και σκαρπίνι (παρόλο που προσπαθεί επιμελώς να το κρύψει).
Ο Robert, ως γνωστό ρεμάλι, δεν φορεί μεν underwear, επιδεικνύει δε με χάρη την τελευταία τάση της εποχής στα σαμπώ.
(Τι κερδίζω;)

Anonymous said...

Πολύ, πολύ καλό.
Ένα άρθρο που θα διάβαζε πολύς κόσμος. Ασυνήθιστο σαν μικρό απόσπασμα βγαλμένο από το κεφάλι ενός Ιάπωνα
Ταξίδι ολόκληρο


Με ενέπνευσες τώρα και κοίτα να δεις που πετάω σήμερα για Ιαπωνία...


P.S: Μπράβο μοτοσακούλα έγραψες(πάλι)

Anonymous said...

εγώ πάλι πέρα από όλες αυτές τις διαφορές βλέπω άλλη μία
ο Robert Mapplethorpe δεν κρατάει κιθάρα ρε παιδιααααααα

Mantalena Parianos said...

WΕΙΡΔΟ>>
Λάθος, λάθος λάθος!
Η Πάτι λέμε δεν φοράει underwear (γι' αυτό και έχει τραβήξει έτσι το t-shirt της), όχι ο Mapplethorpe!

Και επειδή ΔΕΝ το βρήκες, ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΤΙ θες;

Λέγε τώρα που γυρίζει!

:)

Mantalena Parianos said...

ΘΑ σας κερδίσει όλα τα έπαθλα το γιαπωνεζάκι η Candy Blue...

CANDY>>
σοβαρά τώρα, το κείμενο μου αυτό το ωρίσκω πολυ΄μιζερο και ανέμπνευστο και αγχωμένο και... (δεν λέω άλλα).

Καλημέρεες

Anonymous said...

μην πεις άλλα γιατί θα με νευριάσεις πρωινιάτικα και θέλω να πάω για μπάνιο με καθαρό μυαλό
άντε...%#@#%$#%$#^%#$#


Η μετριοφροσύνη για τους καφέδες
και η κλαψομουνίαση για τους συμπλεγματικούς
ΕΣΥ δεν ανήκεις πουθενά στα δυο παραπάνω

για αυτό πάρε το χάρισμά σου και προχώρα αρκετά πια!


και άσε τα Ωχ η candy
Ουστ

Anonymous said...

Γράφεις πολύ καλά όταν δε "ζωγραφίζεις". Καλή αρχή, πάρε φόρα και...βρρρρρούμμμ!

Ο Καλος Λυκος said...

...και μάθε και διευθύνσεις...