Sep 26, 2006

Γίνε blogger, AN μπορείς

Αφού είναι της μοδός να εκπονεί ο κάθε πικραμένος ένα τυφλοσούρτη για τα blogs, είπα να σκοτώσω το χρόνο μου πυροβολώντας τον ανάμεσα στα μάτια με ένα linkblog, και να διατυμπανίσω κι εγώ τη βδελυρή παρουσιούλα μου, με ένα ΜανταλενοΜανιφέστο.

Προσοχή: ακολουθεί άρθρο – transformer με βδελυρά σχολιάκια, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για δημοσιογράφους, Anonymous, ορθογράφους, ορθρογράφους, lolites, Magicες και χαρτορίχτρες, Αιγύπτιες με μουσουδοπαραβάν, πρίγκηπες της ασφάλτου αλλά και του ανωμάλου (Παρισίου – Ντακάρ), πχιοτικούς ιστολόγους, μεταμπλόγκερς, χαμένα κορμιά, τον Πασχάλη τον χήνο του Disney, τον ΊΔΙΟ τον Disney (RIP), τη Γιαγιά Ντακ που πότιζε τη ροδιά της, αραχτούς, μη αραχτούς, you name it, πάρε κόσμε.
Το original αρθρο εδώ (μην τολμήσεις να κάνεις κλικ ΤΩΡΑ. Μετά.)



MantalenoDigital

Γίνε blogger, ΑΝ μπορείς, λεμε! (δεν βάζω επίτηδες τόνο στο «λεμε», για να το τονίσει ο αρχισυντάκτης όπου τον φωτίσει ο Διευθυντής του)

ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒLΟGS, ΦΟΒΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΒLΟG ΚΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ (Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΚΑΙ Η LIFO).

Πάμε γερά. Ξεκινάει:

Για τα blogs, όλοι λίγο πολύ κάτι έχουμε ακούσει.
>>Tι είπες ρε μεγάλε τώρα! Δεν σε πιστεύω. Ξέρω τουλάχιστον τρεις στην εφημερίδα σου που αν τους ζητήσεις «να σου φτιάξουν ένα μπλογκ», θα σου πουν ότι δεν έχουν ιδέα από μαγειρική.

Το ενδιαφέρον για τα διαδικτυακά ημερολόγια αυξάνεται συνεχώς.
>>Να το προσέξετε αυτό. Μπορεί να εξελιχθεί σε κίνημα το οποίο ίσως θέσει ημερολογιακές βόμβες στην Τρίτη Εξουσία.

Για να αποκτήσετε κι εσείς το δικό σας, η τεχνική διαδικασία είναι σχετικά απλή. Στη συνέχεια περιγράφουμε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να αποκτήσει το δικό του blog, αλλά και πρακτικές συμβουλές για να το κάνει με επιτυχία.
>>Πώς φαίνεται πως ψάχνετε τρόπους να γιομίσετε την σελίδα… Τα ΙΔΙΑ μας γράψατε και εις την εισαγωγή, φίλτατε ασκούμενε.

Πριν δημιουργήσετε το δικό σας blog, θα πρέπει να έχετε ξεκαθαρίσει τους στόχους σας,
>> Εννοείται, τι γαμίδια Ελεύθερος Σκοπευτής θα ήμανε αν δεν είχα στόχους η ρεζίλω;

τις θεματικές που σκοπεύετε να καλύψετε
>>αχά. Δεν το εγνώριζα ότι είναι υποχρεωτικές οι προγραμματικές δηλώσεις. Ε… αφήστε με να το ξανασκεφτώ. Πειράζει αν το ξεκινήσω ερωτικά και μου καταλήξει εμπορικό site για χύτρες ταχύτητος; Ωωω. Ελπίζω όχι.

και το πόσο αποφασισμένος είστε να υποστηρίξετε σε βάθος χρόνου αυτή την προσπάθεια.
>>Βρε άι στο Λαμπράκη που θα σου πω και πόσο σκοπεύω να συνεχίσω. Τι είμαι για να τα έχω ξεκαθαρίσει όλα αυτά; Υπάλληλος του blogger.com; Ή του VryPan;
(αν και το τελευταίο παίζεται)

Με βάση τα παραπάνω θα μπορέσετε να αποφασίσετε πού θα φιλοξενηθούν οι σελίδες σας,
>>Όπως μπαίνετε, δεξιά. Επίσης, όπως βγαίνετε, πουθενά.

το στυλ της γραφής,
>>χμ, χμ και χμ. ΜantalenoScript λέγεται και αποτελεί παγκόσμια πατέντα. Δεν εκπλήσσομαι που δεν την ξέρετε – ούτε εγώ την εγνώριζα.

την εμφάνιση του blog,
>>Ααα! Όλα κι όλα. Τo blog αυτό, για να είναι πειστικό στην κάτοχό του, οφείλει να αλλάζει ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ. Ήρθα εγώ στο σπίτι σας να σας πω που να βάλετε το πλυντήριο; Στην κρεβατοκάμαρα να το βάλετε, δίπλα στον μπιντέ.

το όνομα που θα χρησιμοποιείτε
>>Το Λουδοβίκος 13ος Le «Non» C’ est Pas Juste, πώς σας φαίνεται; Αηδία, έτσι; Προτίμησα να κρατήσω το βαφτιστικό μου. Μαντλέν (en francais).

και πολλές άλλες λεπτομέρειες που στην αρχή δεν είχατε λάβει υπόψη.
>>Όπως το ότι μια μέρα, θα αισθανθώ την ανάγκη να γράψω ένα κείμενο – απάντηση σε ένα δημοσίευμα σαν το δικό σας. Ζούπερ, λέμε.

[Κάτσε να το χοντρύνω λίγο το παιχνίδι, γιατί αν είναι να απαντάω σε κάθε φράση, θα μας πάρει ο Λάλας]

Είναι σαφές ότι είναι διαφορετική η λειτουργία και κυρίως οι απαιτήσεις ενός δημοσιογραφικού - ειδησεογραφικού blog, το οποίο απαιτεί καθημερινή συνεχή ενημέρωση αλλά και επιλογή των ειδήσεων, από ένα προσωπικό ημερολόγιο.
>>Σαφές, παιδαρά μου. Μόνο που αυτό που περιγράφεις δεν είναι blog, αλλά ο Μαύρος Γάτος. :Ρ

Αν οι στόχοι σας είναι η εμπορική αξιοποίηση του site σας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε όλα τα νομικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν και βέβαια θα πρέπει να εξασφαλίσετε server και εφαρμογές για να σηκώσετε τις σελίδες σας.
>>Ακόμη δεν το ‘κανες το blog, βρε Κοσκωτά, θες να το πουλήσεις; Βάλε κάνα κείμενο μέσα, καμιά φωτογραφιούλα και μετά ψάξε για δικηγόρο, βρε άπορε.



Από την άλλη, για τους περισσότερους το ζητούμενο είναι η διαδραστική επικοινωνία, η έκφραση των συναισθημάτων ή απλά της γνώμης τους για διάφορα ζητήματα, οπότε μπορούν να αρκεστούν στα πολύ λειτουργικά και αξιόπιστα δωρεάν site για επίδοξους bloggers.
>>Αν δεν κάνω λάθος (που ΠΟΤΕ δεν κάνω, έτσι το λέω), αυτή είναι και η μόνη παράγραφος που είναι ΕΝΤΟΣ θέματος. Περάστε από το λογιστήριο και αφήστε με να διαβάσω τη συνέχεια του κειμένου σας. Μην ανησυχείτε, ΔΕΝ θα δημοσιευτεί.

Οι πρώτες σελίδες
>>(ποιες «πρώτες σελίδες» βρε εφημεριδάκια;)

Αφού πάρετε τις αποφάσεις σας, μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας εγγραφή σε κάποιο από τα site που σας προσφέρει δωρεάν την υποδομή. Η διαδικασία είναι εξίσου απλή με το να κάνετε εγγραφή σε κάποιο site για e-mail.
>>Δώστου.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να διαμορφώσετε τη μορφή τις σελίδας σας, επιλέγοντας κάποιο από τα πρότυπα που σας προτείνονται, χρώματα, γραμματοσειρές, μορφή και περιεχόμενο των μενού κ.ά.
>>Πλατειάζεις.

Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε ευανάγνωστες γραμματοσειρές και χρώματα, γιατί κανένας δεν θα βγάλει τα μάτια του για να σας διαβάσει.
>>Δεν παίζει δηλαδή κανένα ρόλο το περιεχόμενο, αλλά η γραμματοσειρά. Αν ήταν έτσι αγαπητέ τριστηλόπουλε, θα είχαμε μείνει ακόμη στα Arial. Εδώ υπάρχει ιστολόγος που αντί για τονισμένα γράμματα χρησιμοποιεί τετράγωνα κουτάκια –κι ένας άλλος που αντί για κείμενα, ποστάρει ημερομηνίες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Θα μας πείτε εσείς τώρα; Ξέρετε τι εκτίμησης χαίρουν οι εν λόγω; Υπερεκτίμησης θα έλεγα.

Το τρίτο βήμα είναι στη σελίδα αυτή να δημοσιεύσετε το πρώτο σας κείμενο, φροντίζοντας να το σελιδοποιήσετε κατάλληλα, αλλά και να προσθέσετε φωτογραφίες ή άλλα γραφικά.
>>ΟΚ. Done.

Σχεδόν όλες αυτές οι ρυθμίσεις γίνονται με απλό τρόπο μέσα από ένα γραφικό interface παρόμοιο με αυτό του Word, υπάρχουν όμως και πιο προχωρημένες ρυθμίσεις για τις οποίες θα χρειαστεί να δουλέψετε λίγο σε απλή HTML. Μην ανησυχείτε όμως, ξεκινήστε με τα απλά και όλα θα έρθουν στην πορεία.
>>E, κάπως έτσι σου στρίβει και αρχίζεις να βάζεις Καπέλα Στα Φώτα.

Το κοινό σας
(το κοινό σου και μια λίρα)

Ένα blog δεν έχει καμία αξία αν δεν υπάρχει κοινό να το διαβάσει.
>>Τι λες, βρε ξενύχτη; (Βάλε να πιεις ένα καφεδάκι – στην έξοδο δεξιά)
Τι μας περάσατε εκεί στα headquarters σας; Ότι αν ξενυχτήσουμε θα είναι όπως κάνετε εσείς; Επειδή κάποιος μας πληρώνει ή επειδή έχουμε υποχρέωση να βγάλουμε εφημερίδα των προσωπικών μας γεγονότων; Αν δεν το κάνουμε δεν θα γίνει. Και αν δεν γίνει δεν θα το διαβάσει και κανείς. Γαμώτο είναι τόσο ευληπτο για να είστε τόσο βλάκες.

Για να μπορέσετε όμως να έχετε κοινό, θα πρέπει να δουλέψετε αρκετά πάνω σε αυτό.
>>Τσιμπουκάκια (άλλες, όχι εγώ), linkblogάκια (άλλες, όχι εγώ), αστειάκια (όλες και εγώ), μαλακιούλες (κυρίως εγώ), μυξάκια (απ’ όσο ξέρω, μόνο εγώ) – άντε κι ο Vague παλιά, αλλά αυτά δεν πιάνουν γιατί είναι όλα beatάκια. :Ρ

Η επαφή με άλλους bloggers, αλλά και με τους αναγνώστες σας είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος.
>>Η Μantalena δεν γαμήθηκε ποτέ με blogger. Kανέναν και καμία. Και πριν πάει στο κρεβάτι με κάποιον, ρωτάει πάντα –ΠΡΙΝ αρχίσει να καβλώνει: «είσαι blogger;» Aν αυτός απαντήσει ναι, Mantalena leaves the room screaming and returns immediately to her house to masturbate alone.

Όσο πιο γρήγορα απαντάτε στα σχόλια και τις ερωτήσεις του κοινού σας και όσο περισσότερο συμμετέχετε στη ζωή της μπλογκόσφαιρας τόσο πιο γνωστοί θα γίνετε και θα δείτε ότι σιγά σιγά θα σας προτείνουν όλο και περισσότεροι.
>>Φφφφ…. Φουυυ… ένα-δυο. Ένα – δύο. Τεστ τεστ
Αγαπητό μου κοινό.
Δεδομένου ότι πρέπει να σας απαντήσω γρήγορα για να γίνω γνωστή και «να με προτείνετε» σε γνωστούς και φίλους για να βρω καμιά δουλίτσα όπως ο συντάκτης αυτής της εφημερίδας, αποφάσισα να σας απαντώ ΜΑΖΙΚΑ και ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ, για να μη χάνουμε χρόνο.
Συνεχίστε τώρα ν διαβάζετε κ τα λέμε μετά όλοι μαζί
stop

Σημαντικό είναι επίσης να προωθείτε το blog σας και εκτός Διαδικτύου, στέλνοντας τη διεύθυνσή σας σε φίλους και γνωστούς (εκτός φυσικά αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας).
>> Eύκολο.
1. Έλα, Νίκο. Τι κάνεις; Όλα καλά; Πήγατε για ψάρεμα το Σ/Κ; Παρασκευή έρχομαι. Που είσαι τώρα; Στην οικοδομή; Ωραία. Άνοιξε το laptop και ένα explorer, και γράψε www.mantalena-parianos… Tι εννοείς «είσαι μες τα τσιμέντα»; ΘΕΛΩ να σου πω το blog μου. Πλύσου και ξαναπαίρνω. Φιλιά.
2. Θειούυυυλα! Τι κάνετε καλέ! Η Αρσενία τέλειωσε το σχολείο; Ρε θεία, δεν θα σε κουράσω, κατάκοιτη γυναίκα. Πετάξου μέχρι το Internet café να μπεις σε μια διεύθυνση που θα σου δώσω. Τι «τι διεύθυνση»; Καλά. Όταν φτάσεις στο café, πες στο Σάββα να με πάρει τηλέφωνο να του πω εκείνου. Έλα… φιλιά. Σου χρωστάω ένα ευρώ.

Μάθετε τις συνήθειες των αναγνωστών σας. Δείτε από πού έρχονται όταν σας επισκέπτονται και μάθετε ποια άλλα blogs τους αρέσουν.
>>Παραδείγματα για comments:
-Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πόσο συχνά κάνεις μπάνιο;
-Θείε Μαρξ! Σε ποιο blog ήσουν πριν;
-Καλημέρα και σε σένα. Ποια blogs σ’ αρέσει να διαβάζεις; Αξιολόγησέ τα από το ένα έως το 10 και γράψε μου τουλάχιστον 20. Μουτς.

Επίσης, ανταποδώστε τις επισκέψεις και τα σχόλια στις σελίδες σας. Θα κάνετε έτσι τους αναγνώστες σας που διαθέτουν blog να σας επισκέπτονται τακτικά και να σας στέλνουν και άλλο κοινό.
>>Έλα Motorcycle μου. Δεν έχω να σου γράψω κάτι, έτσι πέρασα για να με δεις.
ΥΓ. Στείλε μου κανα ανώνυμο μαλάκα, έχω έλλειψη.




Οι κανόνες
Πολύ συνηθισμένοι στον χώρο των blogs είναι οι καβγάδες και οι έντονες διαφωνίες.

>>Αυτό είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ψέμα του άρθρου.

Αυτό δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, καθώς οι online κοινότητες υπήρξαν πάντα χώρος έντονων αντιπαραθέσεων.
>>Η μόνη κοινότητα που ξέρω, είναι εγκατεστημένη σε ένα σαλονάκι, ρε συ. Ανάθεμα δηλαδή. Μια καλή κοπέλα τώρα πάει να τους οργανώσει καπελώνοντάς τους, αλλά μάλλον δεν θα το κάνει γιατί τότε θα πρέπει να μετονομαστούν σε "Καπέλα Στα Φώτα" και έχουν καπαρώσει άλλοι το όνομα.

Πολλοί θεωρούν ότι η προκλητική γραφή (σε επίπεδο στυλ ή θεματολογίας) και οι έντονες ψηφιακές αντεγκλήσεις είναι καλός τρόπος για να τραβήξουν την προσοχή. Ωστόσο, σε βάθος χρόνου αυτή είναι μια αποτυχημένη πρακτική.
>>Φυσικά και είναι αποτυχημένη πρακτική. Τον Μακ Μάνους δεν τον διαβάζει κανείς.

Ο σεβασμός στις απόψεις και τις ιδέες των αναγνωστών και των άλλων bloggers είναι απαραίτητος για να μπορέσετε να έχετε σταθερούς αναγνώστες.
>>Λάθος, λάθος, λάθος. Δεν σέβομαι κανέναν Ανώνυμο και τους έχω όλους σταθερούς! Θέλεις κι άλλο παράδειγμα;
Υπάρχει ένας, μα ΕΝΑΣ απ’ όσους με διαβάζουν, που να μπορεί να θυμηθεί μια φορά που να έγραψα σωστά το nickname του σε απάντηση σχολίου; :ΡρρρΡΡρ

Δεν είναι άλλωστε λίγα τα παραδείγματα όπου γνωστοί και διάσημοι bloggers τέθηκαν στο περιθώριο λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς τους.
>>Ναι, αλλά μετά έβγαλαν βιβλίο. Και απ’ ότι κατάλαβα, όλη αυτή η φάση με τους «σταθερούς αναγνώστες» και την «εμπορική αξιοποίηση» του blog με την οποία καταπιάνεστε, αποσκοπεί και εκεί, σωστά;

Επίσης, καλό θα ήταν να αποσυνδέσετε την επαγγελματική σας ανέλιξη από αυτή σας τη δραστηριότητα, γιατί η κοινότητα των bloggers δεν συμπαθεί ιδιαίτερα αυτούς που πάτησαν στα ερασιτεχνικά blogs τους για να προωθήσουν την επαγγελματική τους επιτυχία.
>>Ενώ το αντίθετο συγχωρείται. Θέλετε δηλαδή, να ισχύσουν όροι ανταγωνισμού σε ένα μέσο που χρησιμοποιεί κατά κανόνα τη γραφή, και στο οποίο έχουν blog οι περισσότεροι άνθρωποι από σας που η γραφή είναι το βασικό τους επάγγελμα;
Γιατί δεν πάτε να ανταγωνιστείτε π.χ. τους βοθρατζήδες στο ξεσκατάρισμα να δούμε ποιος θα κερδίσει; (αν και κάτι μου λέει ότι ο δημοσιογραφικός κλάδος θα ήταν πολύ΄ανταγωνιστικός και σε αυτόν τον τομέα)

Πέρα από αυτά τα ζητήματα ηθικής φύσης,
>>Κάτι έχασα εδώ. «Ηθικής φύσης»; Σε τι αναφέρεται ο ποιητής; Στο αλληλογλύψιμο; Στο ότι θα χρησιμοποιήσω τους γνωστούς και φίλους για να κάνω μεγαλύτερη τη γραμματοσειρά μου στο Βρυπανέικο; Στο ότι αυτός που είναι επαγγελματίας γραφιάς, θα ανταγωνιστεί τον Motorcycle που ΔΕΝ είναι (και θα χάσει κιόλας);

Υπάρχουν και τα νομικά που θα πρέπει να σας απασχολήσουν.
>>Άσε ρε.

Με δεδομένο ότι δημιουργώντας ένα blog γίνεστε αυτόματα και εκδότης,
>>Άσε, λέμεεε.

θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με μια σειρά από θέματα. Ειδικότερα ζητήματα που θα πρέπει να σας απασχολήσουν είναι αυτά της πνευματικής ιδιοκτησίας, αν λ.χ. σκοπεύετε να δημοσιεύετε φωτογραφικό υλικό που βρίσκετε στο Internet.
>>Εσείς που δημοσιεύετε στις κολοφυλλάδες σας αυτούσια blogs, δεν εμπίπτετε στην κατηγορία περί πνευματικής ιδιοκτησίας, υποκριτάκια;

Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε τις υβριστικές εκφράσεις και τη δυσφήμηση προσώπων και εταιρειών,
>>Ζήτω η Κόκα Κόλα (που τα απολύει όλα), Ζήτω το ΚΚ (Κόκα Κόλα, ντεεεε), Ζήτω ο Ροΐδης (ο μπλόγκερ), Ζήτω ο Blogger (όχι ο Ροΐδης, αυτός του blogspot), Ζήτω το Google και Ζήτω το Ζήτω. Ζήτω τα "Νέα".

έστω και αν δεν έχουμε για την ώρα περιπτώσεις προσφυγών στην ελληνική δικαιοσύνη εις βάρος κάποιου blogger (ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει γνωστό).
>>Επίσης, δεν έχουμε ακόμη προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη κάποιου μπλόγκερ που να προσβλήθηκε από κάποιον μη blogger του συναφιού σας. Το κάναμε θέμα; Δεν το κάναμε. Εσείς το κάνετε για να μας τρομάξετε επειδή γράφουμε αυτό που δεν τολμάτε εσείς;


Μερικές τεχνικές συμβουλές
(έλα Bird On A Wire να σου δείξουν τα αμπελοχώραφά σου)

Ένα επιτυχημένο blog δεν βασίζεται μόνο στο περιεχόμενό του (το οποίο είναι όντως κεντρικής σημασίας), αλλά θα πρέπει να ακολουθεί μερικούς πρακτικούς τεχνικούς κανόνες. Πρώτα από όλα, θα πρέπει να φροντίσετε το οπτικό (ή όποιο άλλο multimedia) περιεχόμενο που δημοσιεύετε να μην είναι πολύ «βαρύ», κάτι που μπορεί να είναι ενοχλητικό καθώς οι σελίδες καθυστερούν.
>>Μα… με τι συνδέσεις σας έχουν εκεί, καλέ; 64άρες;

Φροντίστε λοιπόν να επεξεργάζεστε φωτογραφίες, μουσική και βίντεο που δημοσιεύετε ώστε να είναι κατάλληλα για το Internet.
>>Δεν θα μας βάλεις εσύ στο λούκι φιλαράκο. Ότι θέμε θα κάνουμε. Αμ’ πως.

Επίσης, τοποθετήστε λογισμικό για τη μέτρηση της κίνησης στο site σας. Υπάρχουν πολλές δωρεάν επιλογές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να δείτε πόσοι σας επισκέπτονται, ποιες ώρες της ημέρας, από πού έρχονται, ποιες είναι οι λέξεις - κλειδιά που τους οδήγησαν στο site σας κ.ά.
>>Εμένα πάντως, οι λέξεις κλειδιά είναι όλο κάτι «παρτούζα» (αχ… οι χρυσές εποχές του Θείου Άρη και του DCD), «πούτσος» και «γαμήσια» (όλοι).

Τα στοιχεία αυτά θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το κοινό σας, τι τους αρέσει και τους ενδιαφέρει και πολλές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες.
>>Τα ‘παμε αυτά, θα τα λέμε συνέχεια. Γαμήσια, παρτούζες… μάθε τα επιτέλους.

Μην ξεχάσετε να εγγράψετε το blog σας σε όσο το δυνατόν περισσότερες μηχανές αναζήτησης (γενικού χαρακτήρα, αλλά και ειδικά για τα blogs) και να παρακολουθείτε ποια άλλα παραπέμπουν στις σελίδες σας.
>>Απεξάπαντως. Σαν τρελή τρέχω να με συμπεριλάβουν σε μαζώξεις, ενώσεις, εξωραϊστικούς ομίλους και λέσχες τσαγιού. Κάνω και ομαδικό, άμα λάχει.

Μια τέτοια σελίδα για την ελληνική μπλογκόσφαιρα είναι το http: //monitor.vrypan.net/, στο οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να συνδεθείτε.
>>ΤΩΡΑ αστειεύεσαι.


Σε καλό σας

70 comments:

Attalanti said...

Πω πωωωω! Καλά, εσύ δεν είπες ότι θα έγραφες ένα κομμάτι κι όχι εφημερίδα μόνη σου; Πολύ καλό, στα κυβικά του οδηγού εξομολόγησης, τολμώ να σημειώσω... Και εις ανώτερα, καλή μας!

ΛΑΤΡΕΥΩ το ... logo σου να το πω; Το λέω! Είναι εκπληκτικό!

(Για το κείμενο δε λέω άλλα - RESPECT, λεμε!)

Mantalena Parianos said...

χι
Αυτό λέγεται
"μεταεφημεριδάιζινγκ".
:D

μανταλενομουτς

Unknown said...

ΑΨΟΓΟ!!

roidis said...

είσαι απόλαυση και μού'χεις και τον Yves Montand, που να φύγω απ'εδώ!
(να μου στείλεις οδηγίες για το πως να βάζω και εγώ μουσική, στο άλλο μου μπλογκ, άντε...)

Unknown said...

απλά εκπληκτικό!φιλιά στη θεία Αρσενία,ε;

Bird On A Wire said...

Μια χαρά τα λέει ο άνθρωπος βρε... γιατί τον μεταεφημεριδαϊζιγκίζεις; Ε; Γιατί λέμε; (Με τόνο!)

Αφού έτσι έμαθε, έτσι είναι ο τρόπος που βγάζει το ψωμί του, έτσι λέει. Και καλά κάνει! Πρέπει να βγάλει και το τυράκι του!

Είναι ολοφάνερο τοις πάσοι (αν σου περίσσεψε καμιά υπογεγραμμένη ρίχτη εδώ) ότι τα blogs είναι όλα αυτά που λέει. Ειδικά αν αναλογιστείς ότι το θέμα του "περιεχομένου" απασχόλησε το άρθρο για 2 (ολογράφως: δύο) ολόκληρες σειρές (και πολύ λέω!) τότε καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις καμία τύχη σαν blogger!
Τράβα τώρα να σκουπίσεις τις mixes σου κι άσε κανέναν επιτυχημένο δημοσιογράφο (το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;) να δώσει οδηγίες στους επιτυχημένους bloggers (ξέρω κι ένα με την Αννούλα!) που το blog τους σπάει τα ρεκόρ και είναι συνεχώς στη μπαζοσελίδα! (ή μήπως γράφεται buzzοσελίδα σωστότερα;)

Mantalena Parianos said...

ΤΟΜΒΟΥ>>
Το΄άρθρο ή ο σχολιασμός; Όχι για να ξέρω, αν θα σε "προτείνω".


ΡΟΪΔΗ>>
Η Τομ Μπόυ, μου είπε ότι θα σου στείλει mail πολύ ευχαρίστως (όριστε Τομ, άρχισα να σε προετίνω ΗΔΗ).
:ΡΡρρρΡρ
Σοβαρά τώρα, αν δεν σου στείλει εκείνη το mail που της έστειλα που κι εμένα μου το είχε στείλει η Jamella όταν ξεκινούσα, πολύ ευχαρίστως να στο στείλω εγώ!
μουτς

ΤΣΕΡΥ ΦΕΡΥ>>
Η Αρσενία είναι η βαφτισιμιά. Η θεία λέγεται Γασπαρήνη (jesus! κάτι ονόματα)
Δεν ξέρεις πόσο ΠΟΛΥ τυχερή αισθάνομαι που με βάφτισαν Μανταλένα και όχι Ζαμπέτα όπως μια άλλη καημένη εξαδέλφη.
:D

ΒΙΡΝΤ ON A WIRE>>
To "τοις πάσι", δεν παίρνει υπογεγραμμένη, αστοιχείωτε. Παίρνει περισπωμένη στο σίγμα.

Προτείνω νέο κώδικα. Αντί για "LOL" (Laughin' Out Loud), να γράφουμε "ΔΟΛ".


nosyparker said...

By far, το καλύτερο που έχω διαβάσει ως τώρα (απο τα δικά σου, μην το πάρεις και πολύ πάνω σου) :p

Παναγιώτης Βρυώνης said...

Εγώ πάλι δεν το θεωρώ από τα καλύτερά σου. Αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι στο τέλος... Γελάω ακόμη!

:-)

:-)

Mantalena Parianos said...

NOZYPARKER>>
Μάλλον θα συμφωνήσω με τον VryPan από κάτω σου - και από πάνω μου (σάντουιτς τον κάναμε τον άνθρωπο)


ΒΡΥΠΑΝαήμ'>>
Κι εγώ που νόμιζα, η ατελέσφορη, ότι η τελευταία (plus κάποιες άλλες) φράση μου, θα σε απέκλειε από το να μου σχολιάσεις...


Αν πιστέψω ότι γέλασες στο τέλος... έχεις χιούμορ πάντως και είσαι καλό παιδί, τελικά.
Δεν σε συμφέρει πάντως ούτε να commentάρεις στο blog μου ούτε να σε συμπαθώ (και να το δείχνω), γιατί τότε τι έχεις να κερδίσεις; Θα σε απομονώσουν όλοι.
:)

Mantalena Parianos said...

BRYPAN>>
To έχεις καιρό αυτό το avatar;
Γιατί δεν βάζεις κάτι πιο διακριτικό να πιάνει πιο λίγο χώρο;
(είδες; ξεκίνησα ήδη να κάνω πράξη τις συμβουλές των "Νέων", σχετικά με την άντληση πληροφοριών από τους αναγνώστες του blog μου).
Σε ποιο blog ήσουν πριν;
Ποια blogz σ' αρέσουν;
Από που με έμαθες; (άκυρο, ξέρω τι θα πεις)

pascal said...

Μετά από αυτό το κείμενο, όλη η δημοσιογραφική αλητεία των Αθηνών, Θεσσαλονίκης και άνω κάτω πρεβεζομαγούλας θά πρεπε να ντρέπεται. Επιμένω ότι πρέπει να πάρει θέση ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

PS. Κι' εγώ γέλασα.

Mantalena Parianos said...

PASKAL>>
Δεν υπάρχει "πρεβεζομαγούλα". Δεν υπάρχει "αλητεία". Υπάρχει μόνο ο Ιησούς.

Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είναι ακόμα εκείνη η τρυφερή ψυχή, ο Τσόμπολος;

Το γέλιο κάνει καλό - σφίγγει τους κοιλιακούς.
:)

Mantalena Parianos said...

ΠΑΣΚΑΛ>>
Και κάτι ακόμη:

Σε ποιο blog ήσουν πριν;
Ποια blogz σ' αρέσουν;
Από που με έμαθες;

(θα καταντήσω βαρετή στο τέλος τέλος)

Eu-aggelos said...

Πολύ ωραίο το ποστ,πράγματι!Εσένα πάντως πρέπει να σε πείραξε που έδωσε συμβουλή να μην έχουμε "βαρύ" blog γιατί τα δικό σου είναι ΑΣΗΚΩΤΟ :P.Όταν για μερικες μερες δεν είχα adsl δεν έμπαινα καν κι αυτο μπορεί να το πάθει καθένας.

pascal said...

Ναι, ο τσόμπολος είναι. Καλή ψυχή.
-Πιο πριν ήμουν στου Ροίδη.
-Σ' έμαθα από το monitor (χεχε, εδώ γελάμε)
-M' αρέσουν αυτά που έχω στα links μου και καμιά δεκαριά ακόμα που ξεχνάω/βαριέμαι να τα βάλω.

Mantalena Parianos said...

ΠΑΣΚΑΛ>>
O Σόμπολ; ΑΚΟΜΗ; Μα ποιοι ψηφίζουν στις εκλογές σας; Οι αυτόπτες μάρτυρες;
χιχιιιι

Του Ροϊδη, είναι καλό μαγαζί. Μυρίζει λιβάνι, αλλά τα λέει καλά το παλικάρι. Του κάνει συχνά links γιατί είναι πηγή έμπνευσης για μένα. (μεμο: να θυμηθώ να σημειώσω "Ροϊδης: 1 user")

Τι είναι το "μόνιτορ"; χε.

Εγώ πάλι, σε ξαναέβγαλα από τα λυνξ μου, και λυπάμαι που στο λέω...

:)

pascal said...

Mπα, δεν τρέχει μία. Φτάνει που έχεις το monitor.

Mantalena Parianos said...

E, στο Μόνιτορ και να θέλει να σε αγνοήσει κανείς, δεν μπορεί!
;)

JiVass said...

Αγαπητή κα Μανταλένα, μου άρεσε πολύ το κειμενό σας και θα ήθελα να σας κάνω πρόταση για μια μόνιμη στήλη στην καθημερινή και επιτυχημένη εφημερίδα μας ΤΑ ΝΕΑ. Εαν σας ενδιαφέρει η προτασή μας σας παρακαλώ στείλτε μου ένα βιογραφικό σας, στο thelwnaginwlambrakis@ta-nea.gr

Παναγιώτης Βρυώνης said...

Μανδαλένα:
To έχεις καιρό αυτό το avatar;
>> όχι, το έβαλα πρόσφατα, μετά από τις αρνητικές κριτικές για το προηγούμενο -τρόμαζε, λέει, τον κόσμο.

>> Γιατί δεν βάζεις κάτι πιο διακριτικό να πιάνει πιο λίγο χώρο;
Τρελή είσαι; Και να αφήσω τον χώρο στους άλλους;

(είδες; ξεκίνησα ήδη να κάνω πράξη τις συμβουλές των "Νέων", σχετικά με την άντληση πληροφοριών από τους αναγνώστες του blog μου).
>> υπάρχει ελπίδα λοιπόν.

Σε ποιο blog ήσουν πριν;
>> Στο δικό μου.

Ποια blogz σ' αρέσουν;
>> Τα ωραία. Τα άσχημα δεν μου αρέσουν, γιατί είναι άσχημα. Α, μου αρέσουν και μερικά άσχημα, γιατί προσωπικά τα βρίσκω ωραία.

Από που με έμαθες; (άκυρο, ξέρω τι θα πεις)
>> από το monitor!


>> :-p

numb said...

Καλησπέρα. Ωραίο κείμενο, το δικό σου εννοώ, όχι των Νέων. Ακόμη και σε εμένα που δεν έχω ιδέα με μπλογκς κτλ, μου φάνηκε απαράδεκτο, το κείμενο των Νέων εννοώ, όχι το δικό σου.
Αναδόμηση τώρα! Τα πάντα ξεκινούν από τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ο καθένας θέλει να γράφει. Αν κάποιος ανοίξει ένα μπλογκ για να γίνει "διασημη ψηφιακή προσωπικότητα" μάλλον το παιχνίδι έχει χαθεί.
Αν γράψει γιατί όντως το θέλει, θέλει να εκφράσει κάποιες σκέψεις τότε οκ. Αλλά και πάλι περί ορέξεως ουδείς λόγος!

Mantalena Parianos said...

Απαντώ αμέσως - μισό λεπτό γιατί θα μου χυθείτο τσάι

Mantalena Parianos said...

ΤΖΙΒΑΣΣ>>
"μόνιμη στήλη στην καθημερινή και επιτυχημένη εφημερίδα μας ΤΑ ΝΕΑ"

Μα, αποφασίστε: στην "Καθημερινή" ή στα "Νέα". Είναι αντιπάλων συμφερόντων εξ όσων γνωρίζω. Ο ένας εκδότης είναι Ολυμπιακός και ο άλλος του Μεγάρου.

ΒΡΥΠΑΝ>>
Πολύ πιο κομψό, το νέο σου άβαταρ, I may say. Να το αλλάξεις μόνο στο profile σου, γιατί το παλιό σχήμα σε δείχνει σινεμασκόπ.


Πάντως, το παλιό, ήταν πιο ωραία φωτογραφία (ολόκληρη φαντάζομαι, όχι κομμένη)

ΝΑΜΠ 2006>>
"Ακόμη και σε εμένα που δεν έχω ιδέα με μπλογκς κτλ, μου φάνηκε απαράδεκτο, το κείμενο των Νέων εννοώ, όχι το δικό σου"

Φαντάσου λοιπόν: Ακόμη και σε μένα που δεν έχω ιδέα από εφημερίδες πόσο απαράδεκτο μου φάνηκε!
:)

Gordon said...

Oρίστε τέτοια τους λες και τους τρομάζεις και μετά απορείς που είσαι μόνη σου. Κάνε παιδί μου λίγο την ξανθιά, περνάν καλύτερα αυτές.



ΥΓ. Πολύ καλό.

pascal said...

Καλά λες Θα κάνω αίτηση στον Παναγιώτη να με βγάλει για να μην ψυχαναγκάζω κόσμο να με διαβάζει και να μην καταλαμβάνω και την μπαζοσελίδα, σαν μερικούς μερικούς (ονόματα δεν λέμε φυσικά, είμαστε και καθώς πρέπει ε;) όπως είπε και το πουλί πάνω στο σύρμα.

Mantalena Parianos said...

ΓKΟΡNTΟΝ>>
Δεν νομίζω... I'm brown and I'm proud!

ΠΑΣΚΑΛ>>
Δεν νομίζω... You're linkBloged and you're proud!

pascal said...

Θα το κάνω t-shirt. Δίκιο έχεις. Όπως πάντα, άλλωστε.

Mantalena Parianos said...

χι
:D

Epsilon said...

Καλησπέρα, χαρά στο κουράγιο σου να απαντήσεις στον τύπο ουφφφφ!

Με προβλημάτισε ιδιαίτερα το στάδιο των θεματικών και των στόχων... και μου το έλεγε η μάνα μου, "βάλε στόχους", τίποτα εγώ, ούτε σαν blogger δεν θα πετύχω μου φαίνεται!
Σε καλό τους, τί λυσσάνε? τους είπε ποτέ κανείς από εμας τί να γράφουν στα άρθρα τους, τί να λένε στα ραδιόφωνά τους ή πώς να στήνονται στην κάμερα???
Εκτός αν το θέμα πουλάει, που νομίζω πουλάει σαν ζεστό ψωμί, οπότε καταλήγουμε στο:
Κάνε κι εσύ ένα HoF (handbook blogging), μπορείς κι ίσως γίνεις και blogger! Κι άσπρο πάτο!

cyrus said...

"Υπάρχει μόνο ο Ιησούς."

Όλα τα 'πες... Τι να προσθέσω τώρα κι εγώ ο καψερός;

+παωναναψωκανακαντήλι+

:-Ρ

Anonymous said...

Α όλα κι'όλα. Μπορεί να σαι θεόμουρλη όμως... το'χεις. Το'χεις και το ξέρεις και καλά κάνεις!

Bird On A Wire said...

Προτείνω νέο κώδικα. Αντί για "LOL" (Laughin' Out Loud), να γράφουμε "ΔΟΛ".

Καλά έτσι κάνε εσύ, κι όταν χτυπήσουν κόκκινο οι trackers σου από "χτυπήματα" από διευθύνσεις *.dolnet.gr τα ξαναλέμε.
(Εκτός κι αν σκοπεύεις σε μεταγραφή πριν καν εκδοθείς! Τι; Τι πάει να πει ότι δε θα δημοσίευε ποτέ τέτοια κείμενα ο ΔΟΛ; Το θέμα δεν είναι να δημοσιεύσει τέτοια κείμενα ο ΔΟΛ, αλλά... να μην δημοσιεύονται κείμενα που δεν θα δημοσίευε ο ΔΟΛ!) (Το ξέσκισα εντελώς τώρα!)

vromogato said...

άσχετο, μου στέλνεις το λινκ για το glass music? δεν βγαινει στα archives σου

The Motorcycle boy said...

Δεν μπορώ να γίνω blogger ρε γαμώτο -δεν μπορώ. Ούτε σύμφωνα με το άρθρο των ΝΕΩΝ, ούτε σύμφωνα με το σχολιασμό σου. Δε γαμιέται -πάω να βρίσω κανέναν ανώνυμο.
Υ.Γ.: Αυτό το ΔΟΛ αντί για LOL με άφησε νεκρό 7 ημερών.

Mantalena Parianos said...

Cyrusgeo>>
Να προσέξεις με τα καντηλέρια, τέκνον μου. Έτσι ξεκίνησε και ο Μπαμπύλης. Έμαθα ότι στην αγορά κυκλοφορύν και κάτι άλλα καντήλια με μακρύ φιτίλι και βενζίνη σούπερ αντί για λαδάκι (απ' όπου και η φράση "σου γαμώ το καντήλι").
Τα λένε "μολών το φως" ή κάπως έτσι, δεν το συγκράτησα.



ΒΙΡΔ ΟΝ Α WIRE>>
Τι λες τώρα; Τα κείμενα τους μάραναν;
Αν απόφασίσει αύριο ο Λαμπράκ αττάκ ότι ΔΕΝ θα βγουν εφημερίδες στην Ελλάδα, ε... ΔΕΝ θα βγουν εφημερίδες στην Ελλάδα. Αν δεν κάνω λάθος, του ανήκει ο οργανισμός που τροφοδοτεί με χαρτί όλους τους άλλους. Διορθώστε με οι γνώστες αν σφάλλω (που δεν σφάλλω ΠΟΤΕ, έτσι το λέω).
:D

BROMOGATO>>
Ανακάλυψα το εξής: το fileden "κρατάει" ότι upload και αν κάνεις, μέχρι να εξαντληθεί το bandwith του (και να αναγκαστείς ή να ανοίξεις καινούριο free λογαριασμό, ή να αγοράσεις την αναβάθμιση που σου προσφέρει).
Το bandwith εξαντλείται από το πόσοι πολλοί κατεβάζουν το κομμάτι (το μιξ) που έχω βάλει εκεί... Σε απλά μανταλενίστικα, αυτό σημαίνει ότι "έληξε" το download γιατί το κατέβασε πολύς κόσμος... Αυτός είναι και ο λόγος που κάποια mixes μου "χάνονται" από την πρώτη βδομάδα και δεν μπορείτε να κάνετε download.
Και είναι καινούριο κόλπο του file den αυτό!
Αν σ' αρέσει τόσο, να σου στείλω ΟΛΟ το album με ζιπάρισμένο αρχείο, σε κάποιο link για να το κατεβάσεις;


ΜΟΤΟΡΣΑΪΚΛ ΜΠΟΫ>>
"Δε γαμιέται -πάω να βρίσω κανέναν ανώνυμο"
Σε ζηλεύω, ρε συ. Γι' αυτά που γράφεις και στα posts σου (με έκανες να κλάψω πάλι χτες και με κοιτούσαν στο γραφείο σα χαζή - τι αριστούργημα ήταν αυτό το διήγημα)
ΚΑΙ στα σχόλια σου.

Να θυμηθώ το all-time classic σχόλιό σου σε έναν Ανώνυμο;
"Ανώνυμε, δεν ήξερα αν πρέπει να θεωρήσω το comment σου spam και να το σβήσω, ή όχι - και να το γράψω στ' αρχίδια μου".

ΔΟΛ!!!

Anonymous said...

Καλά μιλάμε BLOGαρα τώρα. Τόσα πολλά ΔΟΛια σχόλια μαζεμένα κατά του έγκριτου συναφιού των εφημεριδογραφιάδων - κακομεταφραστών δεν έχω ματαξαναδεί. Ντροπή. Αίσχος. Φτου. Φεύγω. (πάω να το ξαναδιαβάσω)

:))))))

A.F.Marx said...

Γιατή κοροβέβεις εμάς τους επαγκελματίε διμιοσιογράφοι;
Θα είθελες να πάρο κι εγώ ένα δικό σου κίμινο από το μπλογκ και να το κανώ φίλο και φτερό, απαντόντας σε κάθε φράσι;
-------------------------------
Kαι δε με λές, για να μιλήσουμε σοβαρά...
Γιατί εξαιρείς όλους εμάς (μιλάω για αυτά που γράφεις στην 2η παράγραφο)
Εγώ δηλαδή που είμαι ποιοτικός ιστολόγος, μεταμπλόγκερ,χαμένο κορμί, ορθογράφος, χαρτορίχτρος και καφεμάντης δεν θέλεις να σε διαβάζω?

Anonymous said...

Κι εμάς τα φώτα στο σπίτι τραγουδάνε "α καπέλα". Και κανείς δεν μας λέει παλαβούς. Εκτός από τις φωνές στο κεφάλι μου. Κανείς άλλος όμως.
Α μα πια! :^)

ZissisPap said...

Είσαι μοναδική...
άψογη αντμετώπιση...
Μπράβο σου :-)

The Motorcycle boy said...

Ρε Μανταλένα με υποτιμάς. Όχι και καλό σχόλιο αυτό. Εδώ είχα κάνει ολόκληρο ποστ, το Ανώνυμε -κάνε μας μια τούμπα να γελάσουμε:
http://themotorcycleboy.blogspot.com/2006/07/blog-post.html (100.000 αντίτυπα, δερματόδετα από τίμιο ξύλο) και είχαμε μέχρι love story. Αθάνατες επιτυχίες! Το σχόλιο που αναφέρεις ήταν ένα ευγενικό "α, να χαθείς σαχλέ!"

weirdo said...

Bigmouth strikes again..:pP
Βοήθειά σου (και δική μας, φυσικά!)
Αυτό το copy+write by Mantalena, πολύ μ'άρεσε..:
Bonjour, girl

alX said...

Είναι πολύ διασκεδαστικό και όμορφο να βλέπεις ανθρώπους να μιλάνε με στόμφο για πράγματα για τα οποία δεν έχουν ιδέα.

"Συμφωνώ μαζί σου, δεν ξέρεις τι λες"

enteka said...

γεια:) δεν το βρήκα και τόσο κατάπτυστο το δημοσιεύμα (blogging for dummies) αλλά πολύ γέλασα με τον σχολιασμό του

Βαγγέλης Μπέκας said...

Νομίζω ότι άδειασες πάνω στο δημοσιογράφο πολλές δεσμίδες σφαίρες απ το μυδραλιοβόλο σου, ελεύθερε σκοπευτή! Φοβερή, τρομερή, απίθανη Μανταλένα, γλυψ, γλυψ, σούπερ, εκπληκτική, γλυψ, ατίθαση, πανέξυπνη, αστείρευτη(εγώ όμως στέρευσα και σταματάω το γλείψιμο κάπου εδώ!)

Bliss said...

auth einai loipon h ideologia tou blog!

axa!

opws panta eimai h akurh ths upo8eshs!
kalhmera pinw kafe kai exw xalia psuxologia!
gamietai to susthma!

Κοιλάκανθος said...

Το δημοσίευμα στη συγκεκριμένη εφημερίδα ήταν μια από τις χειρότερες περιγραφές των Blog που έχω συναντήσει στη νεώτερη ελληνική ιστορία (σημείωση: αξίζει να στείλουμε ε-μεϊλ διαμαρτυρίας άραγε?). Το κακό είναι ότι ακούγεται αυτός που έχει το μικρόφωνο και δυστυχώς αυτός που έχει το μικρόφωνο τις περισσότερες φορές είναι ο από φωνή νινί και ο από νινί φωνάρα.... Ένα μεγάλο μπράβο για τα γραφομενά σου, χρησιμοποιείς τα blog για τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκαν, χωρίς καλούπια χωρίς κανόνες, απλή μεταφορά σκέψεων, πολλές μύξες....και σε όποιον αρέσει....anchor anchor!!!

Anonymous said...

Ωστόσο Μανταλένα μου το 'κανες θέμα. Μόνο με το που ασχολήθηκες με το δημοσίευμα. Καλά έκανες πάντως.

Mantalena Parianos said...

ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΕ ΣΕΞ ΠΥΡ>>
Μα, δεν καταφέρθηκα εναντίον των δημιοσιογράφων. Ούτε εκείνοι εναντίον των bloggers. Ούτε η Μάγισσα της Σμύρνης εναντίον μου. Ούτε εγώ έχω κάτι με τους Αιγύπτιους, οι οποίοι άλλωστε γνώριζαν που ευρίσκετο η Ατλαντίδα, η χαμένη μου πατρίδα, - και ελπίζω κάποτε να μου το πουν για να πάω αμέσως εκεί (έχω κάτι κτηματάκια στο βυθό).
Ε, ρε, μπλέξιμο... Ε, ρε πλέξιμο...

:)

ΑΛΛΟΥ ΦUN ΜΑΡΞ>>
Γράφεις ότι είσαι "ποιοτικός ιστολόγος, μεταμπλόγκερ, χαμένο κορμί, ορθογράφος, χαρτορίχτρος και καφεμάντης"

Δεν νομίζω θείε. Σιγά μην είσαι ποιοτικός! Αν δεν βάζεις τετράγωνα αρχιδάκια αντί για τονισμένα φωνήεντα, είσαι κατώτερος των περιστάσεων.



ΜΠΑΜΠΑΚΙ>>
ΤΑ φώτα σας τραγουδάνε; Ουάο! Εμένα φωτίζουν οι μουσικές μου.
:)


ΣΙΓΜΟΥΝΔΕ 01>>
Δεν είμαι μοναδική, είμαι μοναδικότατη! :Ρ
Ρε σεις, μη μου λέτε τέτοια - ζηλεύει ο κόσμος, λέμε. Υπάρχει πολύ πίκρα εκεί όξω.
:D

MOTOSAKE>>
Αν σε υποτιμώ εγώ, να πέσει linkblog να με κάψει, ρε συ.

WEIRDO>>
Κάτσε να δώσουμε και τα credits να μη γκρινιάζει ο κόσμος της δημοσιογραφίας: το "copy+write by Mantalena" είναι μέσα σε μια οθονιά από το videogame Ηellsing. Η σκιά, ουσιαστικά είναι ένας τρελαμένος τύπος με γυαλιά, αλλά μου ταίριαζε (αφού δεν φαίνεται η φάτσα του) και το κοτσαρα στο ποστ.



V>>
"Συμφωνώ με όσα λες και θα υπερασπίσω με το μπλογκ μου το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να μας τη λες".

-Volt Terra

:)


ENTEKA>>
Ο σχολιασμός μου στο άρθρο γράφτηκε με "αυτόματη γραφή" και υπό τη φόρτιση των γεγονότων. Έτσι τη βρίσκω, φαίνεται. Βάζοντας καμιά φωνή, χτυπώντας τα κλαπατσίμπανα, φυσώντας κανένα σαξοφωνέτο ή καραμούζα, όσο να 'ναι ξεδίνω.
:)


ΒΙΤΑ ΜΙ ΜΠΑΡΟΥΑΚ>>
"γλυψ, γλυψ", θα μας παρεξηγήσουν άνθρωπέ μου. Και δεν το έχεις ανάγκη αυτό, πίστεψέ με...
Thanx
:*


ΜΑΡΓΚΟ>>
Οι εφημερίδες των τραστ δεν έχουν ιδεολογία.
Όσο για το ότι "το σύστημα γαμιέται", είναι ίσως επειδή καμιά φορά υπάρχουν άνθρωποι που πετάνε το κατσαβίδι τους μέσα στη μηχανή και την ξεχαρβαλώνουν.
Το κωλοσύστημα, σαπίζει από μόνο του. There is hope.
:)


ΚΟΙΛΑΚΑΝΘΕ>>
Δεν αξίζει να διαμαρτυρόμαστε, αλλά να χλευάζουμε. Μπροστά στη χλέυη, η εξουσία είναι ανήμπορη.

IMAN (μπαϊλντί)>>
Μην το κάνεις θέμα που το έκανα θέμα!

καλημερομανταλενικά μουτς του ωλ

Anonymous said...

γμτ - πρέπει να αλλάξω nick... iman = άϊ-μαν και καμία σχέση με το μπαϊλντί που είναι αγαπημένο μεν, πλην όμως δεν είναι nick!

Ορίστε - το'κανα θέμα! ;)

:P

Mantalena Parianos said...

Γιατί δεν το κάνεις "Καϊμάν" που σημαίνει κροκόδειλος στα περουβιανά;

(σε κούφανα τώρα, η Ινδιάνα, ε;)

mn8 said...

ΓΑ-ΜΑ-ΤΟ!!! :)))

Anonymous said...

gamati mousiki.....

Pastaflora said...

είμαι σίγουρη ότι αν ο τύπος διαβάσει το βιτριολικά μεγαλοφυές post σου θα καταλήξει σύντομα στους Ανώνυμους Αλκοολικούς!

Μαρκησία του Ο. said...

Ο blogger είναι ένας αυτιστικός με σύνδρομο δημοσιοποίησης (ενίοτε και καταδίωξης, στις προχωρημένες περιπτώσεις ;-)

εννοείται βάζω και τον εαυτό μου μέσα!

Το μπλόγκειν είναι η κατεξοχήν αυτιστική δραστηριότητα, γι'αυτό και προξενεί τέτοια πάθη - όπως όταν συγκρούονται εγωισμοί, ένα πράγμα.
Ο διάλογος, όταν γίνεται, είναι σε επίπεδο φαντασιακού και έχει τη μορφή ανταλλαγής μονολόγων.

Σταματάω γιατί θα μου φέρει κανείς τον Καστοριάδη και τον Φουκώ στο κεφάλι, για να μην πω για τα φέιγ βολάν του Ντελέζ ;-)

Ρε συ, κάνει να επικαλούμαστε το όνομα του ΔΟΛ επί ματαίω;;; ;-Ρ

σ' αφήνω τώρα γιατί έχω και δουλειές η προκομμένη

ματς μουτς

vromogato said...

το λινκ από το ποστ εννοούσα
δεν μπορώ να το πάρω από τα archives σου
ίσως κάνω κάποια μαλακία δεν ξέρω

pascal said...

Μονόλογος ο διάλογος; Τι λέτε καλέ; Ορίστε ρε ένας διάολογος. Τον ξεκινάω ευθύς αμέσως:
βρωμόγατε, βρωμάν τα πόδια σου.

Χαμένο κορμί said...

...θα έκανα comment στο ποστ... αλλα δέ βαριέσαι... Θα ξεκατινιαστώ με τον πασκάλ και το βρωμόγατο...
ΚΟΥΡΕΥΤΕΙΤΕ ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ

pascal said...

ρε ασταδιάλα και συ. χαμένε

pascal said...

:PPP

Mantalena Parianos said...

EE! Για να βάλομεν μια τάξη εδώ!
Chat μου το κάνατε το blogάκι.

MN8>>
Γιατί μου γράφεις "γάματο";


ΑΝώνυμε>>
Γιατί μου γράφεις "γάμα τη μουσική";
:ΡΡ

ΠΑΣΤΑΦΛΟΡΑ>>
Ε, όχι και μεγαλοφυές, ρε συ... Κράτα και κάνα κοφίνι να χωρέσω το ειδικό μου βάρος!
Σοβαρά τώρα, αν είναι να καταλήξει ο άνθρωπος στους ΑΝώνυμους Αλκοολικούς, θα συναντηθούμε και δεν θέλω. Δεν θέλωωωω, λέμε!
:)

ΜΑΡΚΗΣΙΑ>>
"Το μπλόγκειν είναι η κατεξοχήν αυτιστική δραστηριότητα, γι'αυτό και προξενεί τέτοια πάθη"

-Δεν έχω πιο. Έχεις ΜΑΓΙΚΑ δίκιο.

"όπως όταν συγκρούονται εγωισμοί, ένα πράγμα"

-Και μάλιστα εγωισμοί τεχνητοί και ιδιοκατασκευασμένοι, θα πρόσθετα...

"Ο διάλογος, όταν γίνεται, είναι σε επίπεδο φαντασιακού και έχει τη μορφή ανταλλαγής μονολόγων"

-Δεν θα μπορούσες να το γράψεις πιο περιεκτικά.

Και περνάμε στα δύσκολα (για να δεις και άλλον έναν λόγο που σε θαυμάζω η απαίδευτη):
"Καστοριάδη" ξέρω τι είναι. "Φουκώ", επίσης (κάτι βαρύ και ολυσέλιδο θυμάμαι, αλλά το μυαλό μου έχει γίνει εκρεμμές και το ξεχνάω).
"Ντελέζ" - αγνοώ ΠΑΝΤΕΛΩΣ. Αγιουτάτε μι, κριστιανούτσι!


Lust but not least:
Έλυσα την εξίσωση "ΔΟΛ επί Ματαίω"
(δεν με δυκόλεψε καθόλου).
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

ΔΟΛ επί ματαίω = 3(LOL)x 2/3(LAL-A) + μια θέση δημοσιογράφου στα ΝΕΑ

Το βρήκα;
:ΡΡΡΡρρρρΡΡρρρ


ΒΡΟΜΟΓΑΤΟ>>
Κάτω δεξιά στα links μου, στη στήλη "Μύξες", θα βρεις το download του Glass Music. (μόνο του αρχείου)

Το URL είναι
http://www.snapdrive.net/files/13124/Glass_music.mp3


ΠΑΣΚΑΛ>>
Ευχαριστώ για την -έμμεση- υποστήριξη στο ΑλουΦανΜαρξέικο.
Αν αναγκαστώ να ξαναματαπροσθέσω το link σου δεξιά, θα σε μισήσω!
Με κούρασες πια!
:)

Anonymous said...

ειναι γαμάτη μουσική οχι γαμα τη μουσική, γαμημένα greeklish , τελικά δεν είιναι το ίδιο....

Mantalena Parianos said...

Anonymous>>
Το κατάλαβα βρε. Σε πείραζα (ε, τι, μόνο η φατρία σας θα με πειράζει;)
:ΡΡΡρ

pascal said...

Κοίτα να δεις, δεν έκανα και τίποτα. Είπα αυτά που είδα. Τώρα, αν γουστάρεις να με βάλεις στα links, καλώς. Αν δεν γουστάρεις, δεν τρέχει μία.
Είμαι σίγουρος ότι με διαβάζεις, ούτως ή άλλως.

Mantalena Parianos said...

PASKAL>>
Το πρόβλημα μου, είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω πότε μιλάς σοβαρά και πότε όχι.
Αν σε ενδιαφέρει η οπτική - σου στέλνω και mail. Με έχεις μπερδέψει, εντελώς όμως.

pascal said...

A, έτσι είναι οι γοητευτικοί άντρες.

neropistolero said...

Τέκνο μου Μανταλένα, σε πάω.
Μου αρέσει που δεν κάνεις ποτέ λάθος.Το έχω κι εγώ αυτό.
Να κανονίσουμε μια μέρα να πάμε με τον Πάπα για καφέ, να τα πούμε οι αλάθητοι.

Marina said...

Τι σου κάνανε βρέ και τα χώνεις?
Εχω χάσει επεισόδια..

Anonymous said...

καρα LOL ή καρα ΔΟΛ ότι προτιμάτε ναούμ'ε!

σμουτς

Mantalena Parianos said...

PASKAL>>
Χαμός, λέμε. Από "γοητευτικούς άντρες", άλλο τίποτα η αυλή μου. Απ' τις μάντρες μπαίνουν και στρογγυλοκάθονται στην πρασιά για κανένα εσπρεσσάκι.
Αυτή την εποχή, περιμένω την επιστροφή του Οδυσσέα που θα τους βάλει όλους στη θέση τους (κι εμένα επίσης γιατί έχω παραμαλακιστεί). Ακονίζω τις αιχμές απ' τα βέλη για να τους κάνει σουβλάκι ο καλός μου.

ΜΑΡΙΝΑ>>
Οι εφημερίδες, Μαρίνα, οι εφημερίδες.

ΚΟΝΦΙΟΥΖΕΝΤ>>
Έχω ΔΟΛαθεί, λέμε.
(replace ΔOL with: lol)