Sep 23, 2006

Ρεπορτάζ χωρίς τσίνορα

Οι αόρατοι συνεργάτες του Μανταλενομπλόγκ γυρίζουν τον κόσμο εφοδιασμένοι με τις φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά ΜΟΥ (τα καθάρματα) και καταγράφουν επί τόπου, ρεπορτάζ για τον ευαγή πχιοτικό μου ιστότοπο.
Οέο.


Αεράτη σωφερίνα, με πείρα στα ψώνια του σούπερμάρκετ, ξεπαρκάρει με άνεση και διακριτικότητα, όταν την καταλαμβάνει σκοτοδίνη και αντί για όπισθεν βάζει πρώτη και ξεκινά κοιτώντας στο πίσω τζάμι τον κόσμο να απομακρύνεται.
Ο ανταποκριτής μας απαθανατίζει το γεγονός, την ώρα που αυτή έχει βγει από το αυτοκίνητο για να δει τι ήταν αυτό το τράνταγμα που αισθάνθηκε στην μπροστινή ρόδα: αφού κοίταζε πίσω και δεν χτύπησε κανέναν με την όπισθεν!
-Αμερική, αδιάφορο το που και πότε




Ο Κενυάτης Ζλούμπα Πο ήταν ο άνθρωπος που πρωταγωνίστησε στις διαφημίσεις για τα πρώτα ipod που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στην Κένυα, σε μια υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα, χαμένη στην όαση Καλάφυτι, δικαιοδοσίας φυλάρχου Πόα. Τον πετύχαμε σε ένα διάλλειμα των γυρισμάτων, να δοκιμάζει το νέο προϊόν.
-Κένυα, όαση Καλάφυτι, ζέστη πολύ




Business woman, καθ’ οδόν για ένα πολύ σοβαρό επαγγελματικό business lunch με σκαιό υπουργό της ελληνικής κυβερνήσης του ΚΚ (μην ψαρώνετε – Κωνστντίνου Καραμανλή, εννοώ).
-Αχαρναί, λίγο μετά το μεσημέρι




Κλεμένο στιγμιότυπο από το κινηματογραφικό πλατό όπου γυρίζεται το νέο sequel της ταινίας The Ring 9.
Στο φιλμ πρωταγωνιστεί ένας πρώην υδραυλικός, που έχει αφήσει πίσω του το τρομακτικό παρελθόν του και τώρα ζει μια ήσυχη ζωή, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ώσπου μια μέρα, μέσα από την τουαλέτα του βγαίνει το φάντασμα μιας γυναίκας που της είχε χρεώσει 200 ευρώ για μια απλή επίσκεψη να ρίξει μια ματιά στη βουλωμένη τουαλέτα της, για να του ζητήσει -κυριολεκτικά- τα ρέστα.
Θα έχει ο ήρωάς μας μια δεύτερη ευκαιρία;
Οι φήμες λένε ότι η νέα συνέχεια της σειράς, θα είναι απείρως πιο ρεαλιστικά τρομακτική από τις δυο πρώτες με τα τρια πηγάδια και τις οκτώ τηλεοράσεις, αφού στην υπόθεση εμπλέκεται και η Ένωση Υδραυλικών της Κούβας.
-Χόλιγουντ, πριν ένα μήνα




Ποδοσδαιρικό πρωτάθλημα ΣούπερΛίμα Ψ' Εθνικής.
Αγώνας Ατράνταχτου και Ερμολάου στο κλειστό υπεργήπεδο της Παρακάτω Τούμπας.
Ο αμυντικός του Ατράνταχτου Πιασωκόλης Κρίτωνας αποσοβεί βέβαιο κίνδυνο μπροστά από τη γραμμή του πλάγιου άουτ, την ώρα που ο αμυντικοεπιθετικός προπονητής μιας γειτονικής ομάδας ετοιμάζεται να απομακρυνθεί με τη μπάλα, επειδή λέει ήταν δικιά τους και έπεσε κατά τύχη στο γήπεδο όπου διεξαγόταν ο αγώνας.
Ο διαιτητής νοσηλεύεται στο Γ' Γναθοχειρουργικό Κέντρο της Γενεύης, με βαριά θλάση στο φρύδι.
-Παρακάτω Τούμπα, Ελλαδιστάν




Νέα Ορλεάνη, Swamp Street. Ο ειδικός απεσταλμένος μας, πήρε αυτή τη φωτογραφία με κίνδυνο της ζωής του, αφού λίγο μετά ξέσπασε τυφώνας, πλημμύρισε η πόλη και ένας αναστημένος bluesman με μηδενική δισκογραφία ονόματι Zero Christofer, τον κυνηγούσε με μια κουκλίτσα voodoo στον πισινό της οποίας είχε καρφώσει ένα άταστο μπάσο.
H μια κοπέλα στην κούνια του bluesmobil, εικάζεται ότι είναι η Μιραντολίνα.
-Swamp Town, 0003 μ.Χ. (μετά Χριστόδουλου)




Ίντερνετ καφέ, στην πιο πλούσια συνοικία του Καΐρου. Ο ειδικός απεσταλμένος μας φωτογράφησε με το κινητό του τη γραφική αυτή γωνιά σε κάποιο σοκάκι, αλλά πριν μπει στο καφέ να μας τη στείλει με mail, τον λήστεψαν αφήνοντάς τον με μόνο αξεσουάρ ένα στρινγκάκι μου που του είχα δανείσει για να μην κρυώνει στη Μύκονο.
Οι ευγενικοί λήσταρχοι, τον λυπήθηκαν βλέποντάς τον σε αυτό το χάλι και του χάρισαν ένα βαρέλι να μπει μέσα, το κινητό του (μπακατέλα του είχα δώσει ούτως ή άλλως) και μισό ευρώ για να μου στείλει τη φωτό.
Αυτή την εποχή κάνουμε έρανο για να εξαγοράσουμε την ποινή που εκτίει στις Αιγυπτιακές φυλακές, με την κατηγορία της κλοπής αρχαιοτήτων – το κινητό ήταν όντως ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ.
-Κάιρο, χτες




Ιαπωνία, ήσυχες μέρες του Αύγουστου. Ο χαμένος σκύλος της ξαδέλφης μου, Λι, στις φετινές του διακοπές στο Τόκιο. Εδώ, έχει βγάλει βόλτα την Τσου Ξι – όσο κι αν αυτή νομίζει το αντίθετο, μια που χάρη σε μια καλοπροαίρετη δαγκωνιά που της πάτησε την προηγούμενη στο κωλαράκι, την έκανε επιτέλους να πειστεί ότι δεν είναι ταμαγκότσι.
-Τόκιο, ενώ η Τσου Ξι περιμένει τον Τσου Να Μι


Τέλος επεισοδίου - γιατί αλλιώς θα έχουμε επεισόδια
Συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα

16 comments:

bidibis said...

Με αγωνία περιμένω να αρχίσει ο ζουπερμαν νο3 και επειδή ο χρόνος δεν κυλά γοργά στην κατάσταση που βρίσκομαι είπα να ρθω να σερβίρω εναν κιοφτε, που είναι και η ειδικότητά μου.

λες "Swamp Town, 0003 μ.Α. (μετά Αρχιεπισκοπίξ)"

Δηλαδή το 2001 μ.Χ (μετά Χριστό);

Δηλαδή χτύπησε και τότε τυφώνας; |Tο όνμά του πως ήτανε, Χριστίνα; ;H μήπως εργοτελίνα (το χει ρίξει στο ισλάμ (μπαϊλντί)τώρα τελευταία και ανησυχω...

Erwtas Stomaxhs said...

χαχαχα αλλά ρε συ όχι και Τσου-Ξι η Γιαπωνέζα, αυτό είναι Κινέζικο ρε.

divine mitsakos said...

super post!
(kata ta alla, se kapoia alli meria tis blogosfairas arxisan ta sxolia... balometha agapiti, toi et moi, personnellement)
kalo brady!

Elemental_Nausea said...

Πολύ ωραίο post :)Moυ έφτιαξες την διάθεση

bereniki said...

δεν το διάβασα όλο 1ον γιατί νυστάζω και γελώντας θα μου φύγει η νύστα θα πάθω υπερένταση και το πρωί θέλω πολύ να σηκωθώ και να διαβάσω επιτέλους και 2ον γιατί θέλω να έχω κάτι ξεκαρδιστικό να διαβάσω το πρωί πριν αρχίσω να διαβάζω συμπίεση για να πάρω δυνάμεις
ήθελα απλά να σου πω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΜΑΤΟΣ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ΑΠΕΙΡΑ ΜΟΥΤΣ!

*****

(O logos poy den uparxoyn poy8ena shmeia stijhs einai giati etsi niw8w oti se krataw perissotero proshlwmenh! - u know-diabazeis xwris anasa ena prama :P ) :P

Bonnie said...

να απολυθούν τα λαγωνικά σου πάραυτα! Όλα καλά αλλά οι γυναίκες σωφερίνες διαμαρτυρόμαστε έντονα για την πρώτη είδηση. Η αλήθεια είναι πως μπορούμε να προκαλέσουμε πολύ μεγαλύτερες συμφορές από δάυτην. Φτάνει πια η υποτίμηση των γυναικών! ;P

ZissisPap said...

Απίθανη, καλή σου μέρα!

neropistolero said...

Μανταλένα να δω τα λαγωνικά σου να κάνουν ρεπορτάζ από τις λαϊκές και την κεντρική αγορά, με χαμογελάκι-εμετό στυλ Αυτιά και τί στον κόσμο...
:P :P :P

nosyparker said...

LOL το καλύτερο ήταν αυτό με το i-pod :-D

vromogato said...

καλησπέρα μας
τι ν τούτο π ακούμε?

Bliss said...

mpempa 8 anebeis londino?steilemou mail na sou steilw to aggliko mou noumero smouts

Mantalena Parianos said...

φφφ... φφφφ
test test
α ρε blogger

Mantalena Parianos said...

It works!

Πάμε γερά:

ΒΑΔLY DRAWN BOY>>
"0003 μ.Α. (μετά Αρχιεπισκοπίξ)
Δηλαδή το 2001 μ.Χ (μετά Χριστό)?"

-Δεν ξέρω, ρε συ πότε τον διόρισαν τον αρχιεπισκοπίξ. Φαντάστηκα ότι θα 'ναι δυο τρια χρόνια. Τόσο δεν είναι; Αν όχι, πες μου να το αλλάξω.

Η Εργοτελίνα, είναι όντως τυφωνοειδής στα σχόλια και το πάθος της, αλλά ΘΕΟΜΗΝΙΑ δεν είναι, ρε συ!
:)

ΕΡΩΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠ" ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ (όχι το δικό μυο πάντως)>>

Ε και τι έγινε που είναι Κινέζικο; Είναι μια ΚΙνέζα στο Τόκιο!


ΕΝΘΕΕ ΜΗΤΣΑΚΟ>>
Όποιος με σχολιάζει, να του μαραθεί το πουλί. Και όποια με σχολιάζει, να τα φτιάξει μαζί του.
(αν και δεν είμαι και τόσο βέβαιη ότι αυτοί οι δυο δεν τα έχουν).

ΕΛΕΜΕΝΤΑΛ ΝΑΟΥΣΕΑ>>
:)

Για αύριο Δευτέρα, ετοιμάζω κάτι γελοιωδώς σούπερ - να μας πάει καλά η εβδομάς.

(τι σημαίνει το καινούριο σου nick?)

ΒΕΡΕΝΙΚΑΚΙ>>
Διάβασε, πέρνα τις epreuves σου, κι εμείς εδώ είμαστε... (όλοι περνάμε "δοκιμασίες", τι νόμιζες;)

thanx 4 the kind words

έχει ΑΠΕΙΡΗ πλάκα να γελάς με παρέα και όχι μόνη σου - γιατί τότε σε λένε τρελή
;)


ΒΟΝΝΙΕ>>
Τα λαγωνικά μου πάσχουν από οσφρησο-ρατσιστική υστεροβουλία. Έχω δοκιμάσει να τα βάλω να σνιφάρουν τα πάντα, μπας και βελτιωθεί η κατάστασις: γαλακτώματα, τον μουσακά μου, φύλλα κόκας, φύλα σκέτα (και απ' τα τρία), μπούκοβο... αλλά τίποτε δεν βελτιώνει την οσφρητική τους ανικανότητα.
Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό της σωφερίνας, είμαι σε θέση να ξέρω ότι ο μανταλενοανταποκριτής, φέρθηκε τουλάχιστον σαν ι.π.πότης.

ΣΙΓΜΟΥΝΔΕ 01>>
Επίσης, καλέ μου άνθρωπε.
:D

ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΕΡΟ>>
Όπως συνέστησε και η Bonnie προηγουμένως, απέλυσα όλα μου τα λαγωνικά με συνοπτικές διαδικασίες. Θα τα δεις λοιπόν στη λαϊκή με ένα χαμόγελο έως τ' Αυτιά, αλλά ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ (τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν έχει και μεγάλη διαφορά με την συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή).


ΝΟΖΥΠΑΡΚΕΡ>>
Νομίζω ότι ίσως θα έπρεπε οι Κενυάτες να το ονομάσουν iΠΟΔ':
είναι φορητό, πανάλαφρο και αν το ζαλωθείς, το κόβεις με το πόδι - μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού αντέχει η μπαταρία του.



ΒΡΟΜΟΓΑΤΟ>>
ΚΤ Tunstall λέγεται αυτή που ακούμε. Θα τη βρεις δυο ποστ πιο κάτω, μαζί με το download της. ;)


ΜΑΡΓΚΟΥΔΑΚΙ>>
Θα ανέβωκάποια στιγμή μες το χειμώνα - θα σου στείλω mail.
moyts
Αν είναι όμως να συνεχίσεις να με λες μπέμπα, (πόσες φορές θα στο πω;) θα πάω να βρω κανένα αγοράρο να μου το λέει, 'νταξ'?


ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΠΑΡΙΑΝΟΣ>>
Εσένα δεν θα σου απαντήσω σήμερα. Έτσι, για σπάσιμο.

funEL said...

μικρή μας μανταλένα
το καλοκαίρι τέλειωσε...

+χειμερινουςτουριστεςεχούτε?+

Mantalena Parianos said...

FUNELAKIA>>
Καιρό είχα να σας δω, ταγματα εφόδου!

Δεν έχουμε, παιδιά, δώσαμε, δώσαμε.

Είμαι πλέον ένας τσακισμένος άνθρωπος.

Όταν θα ξαναείμαι καλά, θα το καταλάβετε - γιατί θα εξαφανιστώ.
:)

Anonymous said...

Κρίμα το RX8, το σακάτεψε η βλαμένη!