Sep 10, 2006

Alt.End.Mix












Το μανταλενομίξ που χρωστούσα όταν όλα έμοιαζαν δίχως νόημα; Ε, να το, λέμε. Να το, να το πετιέται - όχι στα σκουπίδια, ε!

Και τα uploads μας κάναμε, και μυαλό δεν βάλαμε, και επιμένουμε να υπάρχουμε ακαταστάλλαχτοι και ακατάστατοι σαν τρομοκρατική οργάνωση που το σκάει την τελευταία στιγμή από τη γιάφκα.

Tα κομμάτια βέβαια, έχουν κάτι εσχατολογικό sans doute (προορίζονταν για αποχαιρετιστήρια χρήση bye bye), ma che cosa potrei fare? Eίχα αυτό το μυξ μέσα στο κεφάλι μου καιρό. Και στο PC μου επίσης. Στον γαμω-uploader δεν το είχα μόνο. Ε, τώρα το 'χω. Και το έχετε και 'σεις.
:)


Alt.EndMix
48MB (69’37’’)


1. American Dog – Rock ‘n Roll*
Βρήκα αυτή τη σπουδαία διασκευή (στην αρχή ο κιθαρίστας παίζει την εισαγωγή από το Stairway to Heaven) –και κάμποσα ακόμη σούπερ κομμάτια- στο τελευταίο τεύχος του βρετανικού περιοδικού Classic Rock στο πρακτορείο ξένου Τύπου στην Πάρο και είχε διασκευές από σύγχρονα groups σε κομμάτια των Zeppelin. Κόλλησα με αυτά όλο το καλοκαίρι.

2. Audioslave - Be Yourself
Τι να πεις εδώ. Τα λένε όλα οι στίχοι και η φωνή. Τίποτα δεν έχει νόημα αν δεν μπορείς να είσαι εσύ. Δεν μπορείς να ελπίζεις ποτέ ότι θα ζήσεις αρμονικά με το σύμπαν ή με έναν άνθρωπο, αν αυτό που δείχνεις προς τα έξω είναι «ο καλός σου εαυτός», αν γκομενίζεις, αν το «προσπαθείς», αντί να μπορείς απλά να είσαι ο εαυτός σου. Κάποιος πρέπει να σε δεχτεί γι’ αυτό που είσαι, όπως είσαι. Κι αν χρειαστεί να πονέσουμε όλοι μαζί, ή να μας τραβήξει και κανένας φίλος το αυτάκι, ε ας το κάνει. Γι’ αυτό είναι οι φίλοι. Λέω τώρα. (χικ)




3. Caesars – When You Hit the Ground
Προοριζα αυτό το τραγουδάκι για εκείνο το αποχαιρετιστήριο post, γιατί ο στίχος του λέει «it’s not the fall that hurts, it’s when you hit the ground» και μου ταίριαζε τέλεια με την ατάκα από το Παρίσι – Τέξας του Βέντερς (-Are you afraid of hights? –No. I’m afraid of falling).

4. Anouk – So Hard
Ήταν τόσο καλή αυτή η Ολλανδέζα, που τα βρόντηξε και έφυγε με τον κιθαρίστα της. Και καλά έκανε. Σήμερα θα την είχαν κάνει σαν την Aguilera.

5. Firewater – Anything at all
Κι άλλοι αγαπημένοι μου αλητάμπουρες. Μπαίνει το κομμάτι, η βραχνή φωνή σε παίρνει απ’ τα μούτρα, το beat μπαίνει στο 4 και στο ρεφραίν είναι σα να χορεύουν όλοι οι διάολοι παρέα: It’s a cold day down here in hell, and it’s a long way, long way to heaven / but it’s ok ‘cause we’re singin’ with the angels… Χα!
Στο site τους www.firewater.tv/ (κλικ) πατήστε Music για να ακούσετε σε real time (χωρίς να εγκαταστήσετε κανένα player) όλο το δίσκο The Man On The Burning Tightrope, απ’ όπου και αυτό το τραγούδι.

6. Mars Volta – The Widow

Δεν γράφονται εύκολα στις μέρες μας τέτοια κομμάτια. Αν ήταν στα ‘70s, σήμερα θα το θεωρούσαμε ύμνο. Για όσους δεν ξέρουν τους Mars Volta, το πλάσμα που τραγουδάει (Cedric Bixler-Zavala) είναι άντρας. Δες φάτσες.

7. Cure – Alt.End
Το τελευταίο studio cd τους είχε μέσα τέτοια tracks! Θα μπορούσε να έχει γραφτεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και πριν από 20 χρόνια.

8. Stone Temple Pilots – Break On Through
Από τον δίσκο – tribute στους Doors όπου παίζουν οι ίδιοι οι Doors (πλην του Morrisson φυσικά – αυτός είπαμε εκείνη την εποχή τραγουδούσε το House of the Rising Sun). O τίτλος του album είναι Stone Immaculate – αν το έχετε ΜΗΝ το χαρίσετε, ΜΗΝ το πουλήσετε, ΜΗΝ το χάσετε. Αν δεν το έχετε, βρείτε το, αγοράστε το, κατεβάστε το, κλέψτε το, γενικά. Μα, όχι. Δείτε tracklist:

1. Break On Through - Stone Temple Pilots
2. Riders On The Storm - Creed
3. Light My Fire - Train
4. Peace Frog - Smash Mouth
5. L.A. Woman - Days Of The New
6. Love Me Two Times - Aerosmith
7. Under Waterfall - The Doors (αυτό είναι remix γαμάτο με τη φωνή του άγιου Jim)
8. Wild Child - The Cult
9. Roadhouse Rap - Jim Morrison (και αυτό)
10. Roadhouse Blues - John Lee Hooker / Jim Morrison
11. Is Everybody In? - William S. Burroughs (απαγγέλει ποίημα του Jim)
12. Hello I Love You - Oleander
13. Touch Me - Ian Astbury
14. Children Of Night - Perry Farrell/Exene
15. Love Her Madly - Bo Diddley (ένα 7λεπτο αριστούργημα)
16. The Cosmic Movie - The Doors
17. The End - Days Of The New (η πιο καλή διασκευή στο The End, ίσως επειδή παίζουν όλοι οι Doors)


9. 22-20s – Shoot Your Gun
Μα, τι απέγιναν αυτά τα παλικάρια, ξέρει κανείς; Το ΝΜΕ τους είχε βαφτίζει «ελπίδα της χρονιάς» πριν δυο χρόνια και λογικό, με τέτοιες κομματάρες. Ήταν το νέο hype in London town. Ποιοι Franz Ferdinand μωρέ. Mπροστά στους 22-20s είναι απλά συμπαθητικοί.

10. Mando Diao – Down In The Past
Tα παιδιά στο Ποπ και Pok έγραψαν τελευταία μια παρουσίαση στη Σουηδική σκηνή και είχαν φωτογραφία των Mando Diao. Έκπληξη! Νόμιζα ότι ήμουν η μόνη fan στην Ελλάδα. Ανάθεμα κι αν ο συντάκτης τους είχε ακούσει τίποτα πριν τους γνωρίσει. Ισχύει πάντως αυτό που έγραψε στο τεύχος: ότι η Σουηδική σκηνή είναι αυτή τη στιγμή η τρίτη σε εξαγωγή συγκροτημάτων μετά την Αμερικανική και τη Βρετανική.

11. Μadrugada – I Don’t Fit
Θα τους ξαναδώ όσες φορές και να έρθουν. Και στις πρόβες τους να ζούσα μέσα σε έναν ενισχυτή, πάλι θα πήγαινα στις συναυλίες τους.

12. Μuse – Muscle Museum
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αυτό το τραγούδι μου ακουγόταν τόσο συνταρακτικό. Μέχρι που τους είδα live.
She had something to confess to
But you don’t have the time so
Look the other way
You will wait until it's over
To reveal what you’d never shown her
Too little much too late

13. Sunday Drivers – On My Mind
Γαμώτο. Τους έχω ξαναποστάρει αυτούς τους Ισπανούς. Συνεχίζει να ισχύει πάντως: on my mind, there’s a thing that I can’t explain, and I ‘m quite, really quite (χμ) most of my time… Aλήθεια.

14. Μπλε – Φοβάμαι
Ίσως η πιο όμορφη και ιδιοσυγκρασιακή φωνή που χαντακώθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Δεν έμενες στο εξωτερικό ρε Θεοδοσία… δισκάρες θα έκανες σήμερα.

15. Τhirteen Senses – Thru the Glass
Δεν ξέρω αν είναι βίτσιο, αλλά στο site τους www.thirteensenses.com, λέει ότι παίζουν Λονδίνο στις 13 Oκτωβρίου, 13 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου. Αν δεν πέφτει καμία Παρασκευή, λέω ν’ ανέβω. :)

16. Snowpatrol – Shut Your Eyes

Κι αυτό το έχω ξαναποστάρει, αλλά το έφαγε η μαρμάγκα τότε που το snapdrive ε γα μι έ το και το fileDen ε μα λα κί ζε το. Από το τελευταίο τους.

17. Sheryl Crow – My Favourite Mistake
Tώρα γιατί το έβαλα αυτό εδώ, κανείς δεν το ξέρει. Ούτε κι εγώ, φυσικά. Όταν το ακούω όμως, σκέφτομαι πάντα ότι η Sheryl Crow είναι η φίλη που θα ήθελα να βγω μαζί της για μπίρες. Χικ, λέμε (μου έλειψαν τα «χικ» μου, γμτ, άντε να χειμωνιάσει)

18. Passengers – Your Blue Room

Side – project των U2 - έχουμε απαρτία εδώ, με τον Daniel Lanois πρόσθετο μέλος. Ο δίσκος δεν λέει πολλά (είναι πολύ πειραματικός), σε αντίθεση με αυτό το κομμάτι.

Καλή ακρόαση

xψs
(χικ, ψιτ, sic)


19 comments:

dimitris said...

ah, thanks και πάλι για την μουσική. 13 Οκτωβρίου είναι παρασκευή, fyi...! αλά και τι μ'αυτό? :-)

dimis said...

πολυ καλη playlist οπως παντα. :)

μανταλενα εχεις σκεφτει ποτε να κανεις podcast; αντι δηλαδη να γραφεις τα σχολια των τραγουδιων, να μας τα λες δια μικροφωνου.

Mantalena Parianos said...

DIMITRIS>>
Μα... Παρασκευή και 13?
Προτιμώ να καθίσω σπίτι και να κάνω επίκληση στον Σατανά. Ένα ΛΟνδινάκι θα το χτυπήσω μες το χειμώνα, όμως. Γιορτές φέτος θα κάνω εις την Κούβα, ελπίζω - από το στόμα μου και στου Φιντέλ το αυτί (το "καλό", γιατί απ' το ένα βαριακούει).

:)

Dimis>>
Ευχαριστώ άνθρωπε. Podcast μου έχουν προτείνει και άλλοι να κάνω, αλλά δεν με τρελαίνει (ακόμη) η ιδέα. Δεν θέλω και να ακούγεται η φωνή μου...
Παλιά ήμουν σε έναν σταθμό, αλλά είχε playlist και έφυγα. Τα ραδιόφωνα της Αθήνας έχει γίνει supermarket. Και είναι κρίμα, γιατί υπάρχουν άνθρωποι όπως εγώ, που το μόνο που θέλουν είναι να μοιράζονται τη μουσική με άλλους.
Υπάρχουν βέβαια και οι μίζεροι... να φανταστείς έχω δει dj που όταν πήγα να τον ρωτήσω ποιο κομμάτι παίζει, κάγχασε και μου απάντησε ότι "αυτό είναι για λίγους" και λοιπές μαλακίες. Μετά μου είπαν ότι το κάνουν πολλοί djs - δεν σου λένε τι παίζουν για να μην τους φας την "ανακάλυψη"!
Εγώ όχι μόνο λέω τι είναι, αλλά το δίνω και download, γαμώτο!

καλημέρες 2 all

bereniki said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! cd me diaskeues led zep?????????
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
to thelw? to poulane pouthena? je veux leme! :P

PAW NA DOWNLOAD TO UPLOAD!
*smouts* fantastike mou dj!
*****

bereniki said...

...oson afora sto track No 13.....if you don't understand me...leave me in my cloud!!!!!

ti teleio mix!!!!!
WHAT A PERFECT MIX!
:)

Mantalena Parianos said...

BERENIKAKI>>
Διακευές Led Zep: μόλις βρω χρόνο na to φορτώσω, θα σου στείλω κάποιο url στο youSendIt να το κατεβάσεις. Δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο και ήταν τεύχος Ιουλίου...

καλημέρα
:)

bereniki said...

fxaistwwww!!!!!! :):):):):)
(:

Alkman said...

Pagmenes oi mousikes sou.

Perimeno mixaki brit pop- indie manchester apokleistika.

Kalimera! :)

Κοιλάκανθος said...

Καλό το Μανταλενομίξ, θα ήθελα και ένα rage against μέσα...πολύ καλή και η ιδέα για Podcast,ακούμε αυτά που γράφεις καιρός για να δούμε και αυτά που λές ;)

Jimbo said...

Μανταλένα πολύ καλό το mixaki! Το folderaki "Mantalena's" έχει αρχίσει και γεμίζει στον σκληρό μου (δίσκο έτσι; :P)!

Thanks!

AsGoodAsItGets said...

FYI, το "Classic Rock Presents A Tribute To Led Zeppelin" κυκλοφορεί ολόκληρο στο μουλάρι.

Για περισσότερες πληροφορίες είμαι στη διάθεσή σας.

Mantalena Parianos said...

ΑΛΚΜΑΝ>>
Καλάααα...
αλλά ίσως αργήσω ρε παιδί μου. δεν είμαι μηχανάκι :)

ΚΟΙΛΑΚΑΝΘΕ>>
Ονειρέψου! Φωνές μπορεί να μπήζω εύκολα γραπτώς, αλλά in reality είμαι πολύ ντροπαλή στο να μιλήσω.

ΔΙΜΙΤΡΙ>>
Χαίρομαι! Είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι πράγματα με άλλους.


KALYTERA DEN GINETAI>>
Δεν χτυπάς το κουδούνι της Βερενίκης παραπάνω;
Θα σε λατρέψει! (όσο κι εγώ) :)

AsGoodAsItGets said...

Οκ, επειδή κατ΄οίκον επισκέψεις δεν κάνουμε (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στις οποίες δε θα αναφερθούμε εδώ) εξηγούμεθα:

Μουλάρι = emule
ήτοι η χαρά του jamba και ο εφιάλτης των RIAA, MPAA και των πάσης φύσεως λαδεμπόρων.

Βασική προϋπόθεσις μια καλή νύφη...εεε...σύνδεση, συγγνώμη, παρασύρθιν. Ήτοι ADSL και πάνω, ανοιχτή τουλάχιστον για κάποιες ώρες την ημέρα.

Εφόσον λοιπόν τηρούμε τις βασικές προϋποθέσεις, πάμε http://www.emule-project.net, κατεβάζουμε το μουλάρι ολόκληρο, του βάζουμε ένα καλό σαμάρι και το καβαλάμε (ξεκαβαλικεύουμε το καλάμι πρώτα, εννοείται).

Αφού το καβαλίσουμε λοιπόν, πάμε εκεί που λέει "Search" ή "Ψαχ΄το" ή "Βρες το" ή δεν-ξέρω-γω-τι και του λέμε π.χ. "Led Zeppelin", στο "Type" λέμε "Archive" και στο "Method" λέμε "Global (Servers)".

Θα μας βγάλει κάτι εκατοντάδες αρχεία, συμπεριλαμβανομένης και ολόκληρης της δισκογραφίας των Zeppelin και ένα από αυτά θα είναι και το εν λόγω. Το αφήνουμε να κατεβαίνει ενώ κάνουμε φασίνα, παίρνουμε τηλέφωνο τις φίλες μας, πάμε για κανά μπανάκι στην Ανάβυσσο, κανά καφεδάκι στο Σούνιο και όταν με το καλό γυρίσουμε ενδέχεται να έχει κατέβει.

bereniki said...

mantalenaaaa thnx gia tin prowthisi tis suzhthshs!

asgoodasitgets: thnx gia tis plhrofories!

to moularaki sprwxnei... trabaei... prospatheiiiii!!! exei idrwsei to kahmeno! to lupamai! an katsei gia panw apo 2 wres aprago tha to mastigwsw! :PPP

;)

AsGoodAsItGets said...

bereniki:
Δεν το λένε μουλάρι χωρίς λόγο ;)

Anonymous said...

Καλησπερούδια,
Σαν mix νομίζω αυτή τη φορά έχεις ξεπεράσει τον εαυτό σου. Είναι 100% σούπερ.
Όσο για τους 22-20s δυστυχως τα παληκάρια διαλύθηκαν.
Τι να κάνεις; Τα καλά πράγματα διαρκούν λίγο.
Τα σέβη μας.

Anonymous said...

Επιτέλους, έβαλες Audioslave σε ένα mix!...
Άντε, τώρα το μόνο που περιμένω είναι Soundgarden και Quennsryche!

Όσο για τη Sheryl Craw, συφωνώ απόλυτα. Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι ξεπέρασε το πρόβλημα με την υγεία της. Μακάρι!

Καλή εβδομάδα

Anonymous said...

Καταπληκτικό mix, για άλλη μια φορά. Νομίζω ότι ακούγομαι σαν ηχώ των αποπάνω όμως!!! :p

Τεσπά, αφού έβαλες και Mars Volta, τελείωσε, δεν ξέρω πια και επισήμως τι να περιμένω από αυτά τα mix-άκια (προφ. -άκεια). Και αυτό τα κάνει ακόμα καλύτερα!

To καινούριο Muse πώς σου φάνηκε?

Mantalena Parianos said...

BERENIKI>>
Πώς πάει το μουλαράκι; Το ψόφησες το καημένο; Σου φερε αυτό που ήθελες;
;)

ΔΡ UQBAR>>
Διαλύθηκαν οι 22-20s; Κρίμα, ρε συ. Τώρα κοντά δεν ήταν που είχε μπει και ένα κομμάτι τους σε διαφήμιση αυτοκινήτου; (το Devil In Me). Ίσως το ποστάρω σε κάποια άλλη δόση.

ΑΡΓΥΡΗ>>
"Soundgarden και Quennsryche"
Ε, μην τρελαίνεσαι. Κοριτσάκι είμαι και αυτοί ουρλιάζουν πολύ.

:D


ΠΟΛΙΤΗ ΜΑΚ>>
Το καινούριο των Muse δεν το έχω πάρει. Αν έπαιρνα όλα όσα ήθελα, δεν θα είχα να φάω - όχι πως τώρα έχω , αλλά λέμε: ο boss επιστρέφει στα τέλη Σεπτέμβρη και είμαι απλήρωτη από τον Ιούλιο.
:(