Aug 9, 2006

Stop Israel NOW


Έγινε καμιά πορεία διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ στην Αθήνα και δεν το πήρα χαμπάρι;


Κατά του πολέμου γενικότερα;


Όχι τίποτε άλλο, αλλά στην Αγγλία, έγιναν. Και όχι μια. Πολλές. Και στην Αμερική.


Και στη Γαλλία και στη Βενεζουέλα και στη Βραζιλία και στην Ισπανία... Και αλλού φαντάζομαι. Γαμώ τον ΟΗΕ σας.
Αλλά όχι στη χώρα που "γέννησε τη Δημοκρατία" (μη βάλω τα γέλια τώρα).
Εδώ πάμε διακοπές τον Αύγουστο. Έχουμε δεν έχουμε λεφτά.

E ναι. Κάτι έγινε.


Τις φωτογραφίες που βλέπετε καθώς και το σχετικό report, θα τα βρείτε εδώ.
Τη λιβανέζικη μουσική που ακούτε,
εδώ.
Το λιβανέζικο ρεστωράν, στο Χαλάνδρι.
Τον Λίβανο, ελέγχεται που.


Σχετικά: Γυναίκες στον Ισραηλινό στρατό, Arabica

13 comments:

Bliss said...

kairo skeftomoun an 8a prepei na afierwsw ena tetoio post kai na mhn grafw ena karo mello-filosofikes malakies!legontas kai klapsourizontas...oououou xariste m ena xamogelo...kai niw8w megalh ntroph!

ntrepomai teleiws na kanw ena tetoio post!

diabazw tis efhmerides ( eidhseis kai genika thleorah apofeygw pote dn m arese idiaitera h tv)...diabazw ar8ra...mwra,paidia,an8rwpoi,psuxes...xanontai!
poios noiazetai!
oute kan egw!
fobomoun sthn skepsh tou polemou...kai exei pagwsei to mualo m teleiws akougontas th leksh auth
isws dn 8elw na katalabw ti ginetai gurw mou...poso egwistiko auto e?

den kserw an uparxei 8eos...pou einai o 8eos tous na tous boh8hsei?

den xreiazetai 8eikh epembash...an8rwpinh psuxh 8elei!
an8rwpinh boh8eia!

eleos s autes tis psuxes pou xa8hkan...kai s oses 8a xa8oun :(

Anonymous said...

Σύμφωνοι. Να κάνουμε πορείες, αλλά όχι μόνο κατά του Ισραήλ. Η ελευθερία και η δικαιοσύνη απαιτεί επίσης την εξουδετέρωση των ισλαμοφασιστών της Χεζμολά και της Χαμάς.

Anonymous said...

Καλά.. κανείς δεν πήρε χαμπάρι;

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=728733&lngDtrID=244

Κοιτάξτε και δεξιά στα σχετικά άρθρα.

Mantalena Parianos said...

Μαργκό>>
Μαζί σου κούκλα μου κι εγώ. Και στην πορεία θα πάω και προβοκάτσια θα ανεχθώ από τους ανεγκέφαλους ανάρχες και στο φινάλε, θα το παλέψω. Αλλά αυτοί οι άθλιοι οι ισραηλινοί σκοτώνουν ανθρώπους που δεν βλέπουν γαμώ την αμερική τους. Είμαι με τη Χεσμπολάχ, φαντάσου.
Κατάφεραν να φτιάξουν δέκα γενιές εχθρών που αθ τους αντιμάχονται στον αιώνα τον άπαντα.
Άκουγα σήμερα στις ειδήσεις ότι το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι της Χασμπολάχ, το Αλ Μανάρ -ή κάπως έτσι, είχε μέχρι πριν ένα μήνα 10 εκατ. τηλεθεατές, και τώρα έχει 50... Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό; Ένα κανάλι που κάνει προπαγάνδα όλη μέρα... Γάμησε τα. Ο πόλεμος έπρπε να σταματήσει πριν από 27 μέρες, ακριβώς όπως τους το είπε ο ειδικός απεσταλμένος του Λίβανου στον ΟΗΕ. "Ζητήσαμε άμεση παύση του πυρός πριν από 27 μέρες". Που να τους γαμάει η Χεσμπολάχ στον αιώνα τον άπαντα.

Ανώνυμε 1>>
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί στην παρούσα φάση δεν θα έκανα καμία διαδήλωση κατά της Χεσμπολάχ, δεν έχεις καταλάβει τίποτα.

Ανώνυμε 2>>
Και τι μας το λες; Είχες πάει;
Τι στάση κρατάει η χώρα μας σε ένα παραδοσιακά φιλικά προσκείμενο μας λαό όπως οι Λιβανέζοι;
Οι Ισραηλίτες έχουν πρόσφατο σύμφωνο φιλίας και μη επίθεσης με τους Τούρκους αν δεν με απατάει η μνήμη μου. Και ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί μας στο πατριαρχείο στην Ιερουσαλήμ (μου λένε οι συνάδελφοί μου). Και όσο ο Αραβόφιλος Ανδρέας Παπανδρέου τα είχε καλά με τους Άραβες, οι αμερικάνοι δεν του κουνιόνταν, μου ξαναλένε (ΟΚ παιδιά, κόφτε το).

Mantalena Parianos said...

MArgo>>
Εννοώ *50 εκατομμύρια τηλεθεατές πλέον, έτσι; Μέσα σε ένα μήνα, είναι το δεύτερο κανάλι του αραβόφωνου κόσμου, πίσω από το Αλ ΤΖαζίρα...

Νίκος Παργινός said...

Με τέτοιους διαδηλωτές οι πορείες αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εύγε στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες!

Bliss said...

@mantalena mou,
kserw kai ola auta einai tragika!kai eis tous aiwnas twn aiwnwn ex8roi!!

les kai na skotwnoun, les kai h dh8en otikh gwnia pou mas proballoun 8a tous dwsei kuros,8a tous kanei eksupnoterous!

oh my fucking alax!!!;p


pote epitelous 8a niwsoun oti einai apla pionia opws oloi mas allwste?
pote 8a katalaboun oti sthn phgh den plhsiasan nero sunepws den 8a pioun pote nero???

gamw ta petrelaia pou mas kubernoun!

ante ksupnhsa me strabo mualo shmera!
eida kai stis eidhseis oti koboun tis xeiraposkeues oi agglikes etairies k bidwsa!
akou mono to brefiko gala!
siga mwrh malako dld an koubalaw tous deka tonous biblia pou me anagkazetai na agorazw 8a ta bazw sth balitsa xanontas to allo baros g dika m pragmata?
grrrrrrrrrrrrrrrr gamw thn agglia gamw kai thn wra pou phga ekei!

weirdo said...

Καλημέρα, Μανταλένα:)

weirdo said...

(...αν ξέρεις κάτι πιο έγκυρο για το αεροδρόμιο του Heathrow που έκλεισε λόγω απειλής τρομοκρ. χτυπήματος και δεν φεύγει τίποτα για κει από Eλλάντα, πες - Εχω κόσμο που περιμένει στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖ...:)

Anonymous said...

Καλημέρα Μανταλένα, πολύ καλό blog, το τσεκάρω σχεδόν καθημερινά.

Να σχολιάσω μόνο λίγο το γεγονός ότι μια πορεία στην Ελλάδα για οποιοδήποτε σκοπό δεν έχει και μεγάλο νόημα τη στιγμή που όποιου του καπνίσει κλείνει τους δρόμους για ψύλλου πήδημα. Για να μη μιλήσω για τους διάφορους ανόητους που εκμεταλλεύονται τέτοιες κινήσεις απλά και μόνο για να κάνουν τα δικά τους.

Ήμουν στην πορεία κατά του πολέμου του Ιράκ στη Γλασκώβη, το 2003. Εκεί είδα τι σημαίνει πορεία, αντίδραση του κόσμου, αφύπνιση της κοινής γνώμης. Περιττό να πω ότι μέσα στην κοσμοσυρροή δεν άνοιξε ρουθούνι, δεν έσπασε ούτε φακός επαφής. Άσχετο αν αυτές οι κινήσεις μικρή επιρροή έχουν στα γεγονότα τα ίδια, περισσότερο συμβάλλουν στην άποψη και στην ενημέρωση του κόσμου γι'αυτά.

Εννοείται ότι ο κόσμος πρέπει να μαθαίνει για τις φρικαλεότητες του Ισραηλινού κράτους εναντίον των αμάχων του Λιβάνου (και της Παλαιστίνης, και, και, και...)

Απλά, στην Ελλάδα, μια πορεία είναι πλέον το λιγότερο αξιοπρόσεκτο γεγονός για την κοινή γνώμη...

Mantalena Parianos said...

CITIZEN MAK>>
Ακριβώς αυτό ήταν το point μου, πολίτη Μακ. Αυτό πυο γράφεις:

"Εκεί είδα τι σημαίνει πορεία, αντίδραση του κόσμου, αφύπνιση της κοινής γνώμης. Περιττό να πω ότι μέσα στην κοσμοσυρροή δεν άνοιξε ρουθούνι, δεν έσπασε ούτε φακός επαφής"

Στη Βρακελώνη, την εποχή του πολέμου στο Ιράκ, κάθε βράδυ στις 9 νέκρωναν τα πάντα και ακουγόταν ένας ανυπόφορος θόρυβοσ: όλοι οι Βαρκελωνέζοι, νέοι, γέροι και γριές στα μπαλκόνια, γιάπηδες με σαμσονάιτ, ό,τι μπορείς να φανταστείς, ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ , έβγαζαν μια κατσαρόλα από την τσάντα τους και τη χτυπούσαν για κάνα τέταρτο. Ξεκουφαινόσουν και δεν μπορούσες να κρυφτείς πουθενά... για να μη σου πω ότι στο τέλος τέλος, αισθανόσουν και άσχημα που δεν είχες κι εσύ μια κατσαρόλα γιατί όλοι σε κοίταζαν με μισό ματι. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας, δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από μαλακισμένα που θα τα σπάσουν ούτε να καπελώνονται από τα κόμματα - εμένα αυτομάτως με απομακρύνουν αυτά. Και είναι κρίμα, γιατί τελικά, πάντα πηγαίνω και πάντα καταπιέζομαι από τον όχλο. Θα ήθελα να ζούσα στη Βαρκελώνη, ή όπως εσύ τότε, στη Γλασκώβη.

Anonymous said...

"Στη Βρακελώνη, την εποχή του πολέμου στο Ιράκ, κάθε βράδυ στις 9 νέκρωναν τα πάντα και ακουγόταν ένας ανυπόφορος θόρυβοσ: όλοι οι Βαρκελωνέζοι, νέοι, γέροι και γριές στα μπαλκόνια, γιάπηδες με σαμσονάιτ, ό,τι μπορείς να φανταστείς, ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ , έβγαζαν μια κατσαρόλα από την τσάντα τους και τη χτυπούσαν για κάνα τέταρτο."


Wow, δεν το ήξερα αυτό... Ανατριχιάζω μόνο που το διαβάζω!


BTW, πόσο βρωμάει αυτό το καινούριο φρούτο με το δήθεν "άνευ προηγουμένου τρομοκρατικό σχέδιο" που ξεσκέπασαν τα παντάξια βρεττανικά bulldogs;

Bliss said...

edw omws den einai barkelwnh...einai ellada kai den ta kanoume auta!
ti anatrixiastiko omws!


kai pali re paidia se ti epiferoun ola auta?

o polemos dn stamataei:( dn akoune ton aplo lao dustuxws alla sthn anwterh dunamh...kai oxi fusika ton 8eo tous...alla ton plousiotero!