Aug 11, 2006

Κάνε ΚΑΤΙ

Tα Starbucks χρηματοδοτούν τον Ισραηλινό στρατό;
Μποϋκοτάρισέ τους
Διάβασε για τον περιβόητο CEO τους (όσο σκρολλάρεις προς τα κάτω το πράγμα γίνεται και πιο σοβαρό) και πάθε.

Και όταν περάσεις το σοκ

κάνε και ένα κλικ στους Ανθρώπους Από Καλαμπόκι στο bannerάκι που θα βρεις δεξιά στα links μου.
Δεν θέλουν τα λεφτά σου - σε αντίθεση με το Ισραήλ και τους γαμωκαφέδες του χρηματοδότη του. Θέλουν μόνο να χτίσουν ένα σχολείο για τα παιδάκια των Chiapas με τη βοήθεια των banners και της προβολής των εκδηλώσεών τους όποτε έχουν...
Δύσκολο;


24 comments:

Erwtas Stomaxhs said...

Συγχαρητήρια για το ποστ. Τρομαχτικό ήταν!

weirdo said...

Ωχ.. τα κόβω μαχαίρι τα Starbucks...

K-Top said...

Δεν πάνε να γαμηθούνε. Στην τελική δεν μου άρεσει και ο καφές τους! Star Mitsos ρε, god damn frappe και τα μυαλά στα μίξερ!

Anonymous said...

asxeto teleios me to diafotistiko sou post alla re kopelia esy olh mera post
grafeis....?

The Motorcycle boy said...

Γαμώτο δεν γίνεται να μποϋκοτάρω τα starbucks. Δεν πατάω εκεί μέσα, από τη πρώτη στιγμή που ανοίξανε επιεδή απαγορεύεται το κάπνισμα. Είναι τα πιο σιχαμερά καφέ που έχω δει -άσε που ο καφές τους, μόνο καφές δεν είναι.
Υ.Γ.: Ευχαριστούμε πολύ για τη συμπαράσταση στο καλαμπόκι. Αυτό ακριβώς θέλαμε.

Mantalena Parianos said...

STOMAXIKE ERΩΤΑ>>
Τρομακτικό το ποστάκι μου; Τρομακτικό είναι αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, γαμώ το φρεντοτσίνο μου μέσα.

WEIRDO>>
Μπα μπα μπα... Εγώ πάλι, μια απ' τα ίδια με τον Μοτοσακό. Δεν έχω πατήσει ποτέ εκεί...

ΑΤΡΟΝΑΚΟ>>
Εγώ που πίνω μόνο ελληνικό, δεν έχω φόβο ούτε από τον Μήτσο!
:)

PASTRANA>>
"re kopelia esy olh mera post
grafeis....?"

-Ναι. ΕΙΔΙΚΑ όταν δεν μπορώ να δουλέψω και περιμένω να φύγω με άδεια. Παθαίνω οξεία ποστίτιδα.
Ελπίζω να μην αρχίσει κανείς τώρα να λέει ότι η δουλειά μου έχει να κάνει με το ίντερνετ!

ΜΟΤΟΣΑΚΕ ΜΠΟΫ>>
Μου το έστειλε σήμερα ο Summertime και με ΠΡΟΣΤΑΞΕ να το βάλω στο μπλογκάκι μου. Μου έσκασε και στο κρανίο το άλλο με το Starbucks, πολύ θέλει να εξωφρενιάσω;
Καλά να περνάτε
μουτς

Anonymous said...

Τοση Αμερικανια ποτε δεν την πηγαινα. Συμπνέω με τον μοτοσυκλετιστή παραπάνω! Αναμενόμενο αλλα και θλιβερο με τη γαμημένη αδρανεια που μας έφαγε...

Πάντως μια που ρώτησεςέφυγα δις, γύρισα δις, σύνολο μηδέν. Τώρα εδώ. Το ίδιο επιθυμούμε και για σας. Σε παρακολουθώ κι ας μη σχολιάζω πάντα (αγαπημένο Bloglines!) και τα πολλαπλά edit στα ποστάκια σου!

Καλησπέρες και καλό Σ/Κ (με προβληματισμούς)

The Motorcycle boy said...

Σ' έκαψε ο αλήτης ο Σαμ κοπέλα μου. Σε όλα τα άλλα ποστ είχες 30-40 σχόλια. Εδώ που ασχολήθηκες με κοινωνικά ζητήματα είμαστε 7 κι ο κούκος (που δεν καταδέχτηκε ούτε να σχολιάσει -ο ρεμάλης)

Mantalena Parianos said...

ΔΡ UQBAR>>
Ουχ! Κάθε φορά που αλλάζω κάτι σε ένα post (ένα κόμμα, μια προσθήκη κ.ο.κ.) το bloglines ανημερώνει σαν να ήταν καινούριο post; Δεν το ήξερα ρε συ... Σοβαρά τώρα, το κάνω πολύ συχνά. Θα τα διπλοκοιτάζω ΠΡΙΝ πατήσω το publish τότε... Πω πω. Ρεζίλι έγινα πάλι.

Θα λείψω μια βδομάδα -γκρεμίστε το το μαγαζάκι!


ΜΟΤΟΣΑΚΕ>>
Λείπει ο κόσμςο διακοπές ρε μοτοσακέ. Κι εξάλλου, τι να πεις (βλ. σχολιάσεις) σε κάτι τέτοιο. Πολύ απλά, μένεις άφωνος.
Να σε αφήσω στο πόδι μου όσο θα λείπω να μου προσέχεις το μπλογκ;

Ο Σαμ με έβγαλε και από το Sumemrtime Stories (επειδή λέει πόσταρα σπάνια). Και να σκεφτείς ότι κάποιοι άλλοι εδώ μέσα - σε αυτά τα κόμμεντς, ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπαν ότι αλλη δουλειά δεν κάνω από το να είμαι μπροστά στον υπολογιστή.
Φεύγω, λέμε
Φιλιά σε δίκαιους και άδικους
χικ

The Motorcycle boy said...

Καλό ξεμπλοκάρισμα στο νησί βρε. Ο Σαμ έχει μιλήσει μαζί μου και ξέρει από καλές προγραφές. Κολχόζ θα το κάνουμε εδώ μέσα -μην ανησυχείς καθόλου. Ουάν γουέι τριπ στη Σιβηρία διότι, ως γνωστόν "Φλώροι τρέμετε -η μάνα του Στάλιν είναι πάλι έγκυος"
Υ.Γ.: Σε έπεισα να πάρεις καμιά έξτρα μέρα άδειας;

ioannisk said...

Αν υπάρχει λόγος για να μποϋκοτάρει κάποιος τα Starbucks είναι πως έχουν μονοπωλιακή δύναμη στην αγορά του καφέ με αποτέλεσμα να ορίζουν την τιμή που πουλιέται το προϊόν στην παγκόσμια αγορά. Οι χαμένοι είναι οι αγρότες του τρίτου κόσμου που παράγουν καφέ. Ξύπνησε ο οικονομολόγος που κρύβεται μέσα μου...

Σίγουρα δεν θα μποϋκοτάρω ένα προϊόν επειδή έτσι λέει ένα site που στο about us αναφέρει "Firstly we develop Islamic Multimedia software." κλπ. Το ίδιο θα έλεγα αν έλεγε "Firstly we develop Judaist Multimedia software." ή "Firstly we develop Christian Multimedia software.". κλπ Κάτι ξέρει ο Cohen που απαρνήθηκε τις μονοθειστικές θρησκείες και ασπάστηκε τον Βουδισμό :)

Περί αμερικάνικων τύπου καφέ και "Αμερικανια". Εμένα μου αρέσουν. Μου αρέσουν επειδή είσαι χύμα (δεν είναι απαραίτητο να φοράς puma mostro κλπ) και μπορείς να πας μόνος παρέα με ένα βιβλίο και να μην σε κοιτάνε οι "γείτονες" σαν εξωγήινο. Εϊδα χθες ένα δυτικό γύρω στα 45 να πίνει μόνος του καφέ με ένα βιβλίο στα Starbucks της Κηφισιάς και (ξανά)έκανα την σύγκριση.

Σίγουρα το blogging είναι ο ποιο ευχάριστος τρόπος να περάσει το 8ωρο...

Anonymous said...

εδώ στο αμέρικα, τα starbucks είναι προφανώς σαν τον Γρηγόρη και ο καφές τους είναι όντως ο καλύτερος ανάμεσα στις άλλες παπαριές (σόρι) που "σερβίρουν" ως καφέ. Εγώ εκ των πραγμάτων, πίνω αλλού καφέ, σε μια σαχλαμάρα αλυσίδα που λέγεται "Au Bon Pain", αλλά μην τα ψάχνετε, starbucks καφές πωλείται και στα supermarkets και μάλιστα πουλάει πολύ.

@ioannisk: Αν διάβασες, starbucks έχουν και τα Barnes & Noble (βιβλιοπωλεία), που εκεί το τελειώνεις το βιβλίο άμα λάχει.

Mantalena, πού πας; Στάσου! μύγδαλα!

FreeCyprus said...

μην ξεχάστε το Ιράν...χρηματοδοτούν την hizbullah

neropistolero said...

Γεια σου Μανταλένα :)
Long time no see που λέμε στο Αμέρικα.
Βασικά θα έφταναν οι φωτογραφίες με το "we proudly serve..." για να με πείσουν.

dimitris said...

συμφωνώ με το γιάννη παραπάνω περί μονοπωλιακής τακτικής των starbucks, όπως βέβαια και πολλών αλυσίδων σήμερα, από mcdonalds μέχρι supermarkets ktl, που μπορεί να μη σκοτώνουν ανθρώπους άμεσα, έχουν όμως αλλάξει προς το χειρότερο τη ζωή πολλών ανθρώπων παντού σε όλο τον κόσμο (bl. no logo και άλλα χετικά βιβλία).

και δε γίνομαι κυνικός ούτε λέω ότι η συμπεριφορά στην αγορά είναι πιο σημαντικό κριτήριο από την κοινωνική συμπεριφορά μιας εταιρίας (αλίμονο). αυτό που λέω είναι ότι αν πιάσουμε να αναλύσουμε την κοινωνική συμπεριφορά των εταιριών, στο τέλος δεν πρέπει να τρώμε τπτ, πρέπει να σταματήσουμε να ακούμε μουσική, να μην ταξιδεύουμε, να μην παίρνουμε φάρμακα κτλ. κοινωνική συμπεριφορά και ανηθικότητα δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση ενός πολέμου. είναι τα προϊόντα που βλάπτουν το κοινό, είναι το τι πουλάει μια εταιρία, ποιους προσλαμβάνει και ποιους όχι, πώς φέρεται στους εργαζομένους της κτλ. κι όλα αυτα μπορεί να μην είναι το ίδιο θεαματικά με έναν πόλεμο, έχουν όμως τραγικές συνέπειες για τη ζωή μας.

οπότε το τελικό κριτήριο ποιο είναι? όποιο γουστάρει ο καθένας. εγώ μποϊκοτάρω τα mcdonalds για τις τακτικές τους και το κακό τους φαγητό εδώ και καμια 10ρια χρόνια. Στα starbucks δε με χαλάει ο καφές, αλλά τώρα έχω ακόμη έναν λόγο να μην πάω, εκτός από το ότι δεν αφήνουν να καπνίζω :-)

Bliss said...

kai sto canterbury to steki m htan ekei!
dn exei k kana kalutero :(

8a to kopsw k auto
ti zwa
stadiala prwiniatiko

Anonymous said...

re sis sobareftite ligo. ena arabiko sait paragi sinomosiologia liakopoulou.
xerete posa tetoia iparxoun gia oles tis megales eteries.
Fisika oles oi megales eteries diaplekonte me kivernisis xrimatistirio politiki.
xekolate. an 8elete na boikotarete kante to me ola ta amerikanika proionta.

Bliss said...

oxi coca cola

mono epsa!!!
:P

kaka ta psemata mpoikotarisma dn mporei na ginei oso k na 8eloume

Anonymous said...

Eμεις πινουμε χαλαρα και ανεμελα το freddochino μας και την ιδια
ωρα οι αλλοι freddochinoun οποιον γουσταρουν επι της γης.
Ε ρε frappe που μας χρειαζεται...

Anonymous said...

Εγώ πάω κάθε μέρα στα «Στατμπαξ» και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσω τώρα. Στον πόλεμο ΗΠΑ/Ισραήλ εναντίον Ισλαμοφασιστών παραμένω Έλληνας. Άσε που το όλο άρθρο θυμίζει τη λογική Λιακόπουλου...

pwlina said...

και να ταν μόνο τα sturbacks!...δυστυχώς...

Mantalena Parianos said...

MOTOSAKE BOY>>
Ξεκινάω να γράφω τα γολγόθεια αυτά κομμεντς μου, γιατί κατάφερα να βρω υπολογιστή, να γράψω σχολιάκια-απαντήσεις και ο φούστης ο εξπλόρερ με πούλησε χειρότερα κι απ' ότι ο Ρονάλντο τη βραζιλία (με αντιλαμβάνεσαι ειδικά εσύ).
"Φλώροι τρέμετε -η μάνα του Στάλιν είναι πάλι έγκυος"???

Είσαι σταλινικός ορέ; Θα πέσει φωτιά να σε κάψει.

ΙΟΑΝΝΙΣ Κ>>
Αν όμως η πληροφορία είναι σωστή, τι σημασία εχει από που προέρχεται; Αν εμένα δηλάδή μου τα φοράει ο γκόμενος, έχει σημασία από που θα το έχω μάθει;
Για τον Κοέν, συμφωνούμε. Κι εγώ κάπου "αλλού" πιστεύω. Συγκεκριμένα, στο θεό της Μπανάνας, αν και τελευταία με θέλγει εξίσου και ο θεός της φράουλας. Είμαι παγανίστρια, ινδιάνα, γοργόνα που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό και χορεύω και πολύ καλά. Όπως καταλαβαίνεις, είμαι περιζήτητη στα πάρτυ βουντού.

ΧΑΡΗ>>
Γαμώ τα στάρμπακς τους, γαμώ , αγόρι μου.
Έως πρόσφατα ήμουν χαμένη σε έναν αμμόλοφο. Από την Ηρακλειά, στο Δεσποτικό και από τη Δήλο (μια φίλη αρχαιολόγος, μιας φίλης εκπαιδευτικού από Μυκονο μεριά, με φιλοξένησε και είχα την ευκαιρία να διανυκτερεύσω εκεί αν και απαγορεύεται) και να διαπιστώσω με τα αγουροξυπνημένα μάτια μου, γιατί το λένε "νησί του φωτός". Όποιος δεν έχει δει τη Δήλο την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος, δεν ξέρει τι θα πει LSD.


ΡΕ ΦΡΗ-ΚΥΠΡΙΕ>>
Πάλι θα τα λέμε, αλύτρωτε αδελφέ;
Ψηφίζουμε Ιράν. Ζήτω τα πυρηνικά του Ιράν και μόνο. Ζήτω η μαλακία στον εγκέφαλο του προέδρου του Ιράν. Κάτω η Μαλακία στον εγκέφαλο του προέδρου του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Και γαμώ τις δικαιοσύνες έχω η αφιλότιμη.
Σοβαρά τώρα, είχα χαλαρώσει με μασαζάκια στην Πάρο - χάρη σε μια καλή κοπέλα τη Μαρουσώ που με έκανε τακτικότατα αλοιφή, μη με τσιτώνετε πάλι. Δεν θα μου μείνει σουτιέν για σουτιέν.

ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΕΡΟ>>
My man!

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΖΑΡΑΚΗ>>
"στο τέλος δεν πρέπει να τρώμε τπτ, πρέπει να σταματήσουμε να ακούμε μουσική, να μην ταξιδεύουμε, να μην παίρνουμε φάρμακα κτλ. κοινωνική συμπεριφορά και ανηθικότητα δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση ενός πολέμου"

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνω πανκ αν συνειδητοποιήσω ότι χρηματοδοτώ έστω και άθελά μου κάτι τέτοιο.
Τελευταία το έχω γυρίσει στα χόρτα. Τρώω μάραθο ωμό, γυαλιστερές και κορόμηλα. Είμαι ένα βήμα πριν τη θέωση.
:)

Μαργκό>>
Γιατί δεν ξεκινάς να πίνεις ΑΡΑΒΙΚΟ καφέ για πρωινό;
;)

CONSPIRACY>>
Ούτε τα ταμπόν που χρησιμοποιώ δεν είναι αμερικάνικα.

ΜΑΡΓΚΟ 2>>
Τι έχιε η Έψα; Γαμώ είναι με το λεμονάκι της (είμαι φαν). Κόκα (κόλα) έχω να πιω από τα 8 μου.

ΚΟΖΑΝΟΣΤΡΑ>>
Φραπέ=στιγμιαίος καφές. Εγώ προτιμώ τον άλλο, που ψήνεται αργά. Ελληνικό πες τον, τούρκικο πες τον, "αυτόοοος είναι καφές".
:)

ΑΝΩΝΥΜΕ>>
"πάω κάθε μέρα στα «Στατμπαξ» και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσω τώρα"

Αισθάνομαι βαθύτατα ρίγη συγκινήσεως και εθνικής υπερηφάνιας που το μοιράζεσαι μαζί μας. Να τους πεις μόνο να βάζουν λίγότερα παγάκια στα φρεντοτσίνο, μοκασίνο, σοκολατινο και σιροπιοπίνο σου, για να μην αποκτήσεις κι εσύ ρίγη μαζί μας.
Αγαπάμε Λιακόπουλο. Είναι ο ήρωάς μας και αν κατέβει στις εκλογές, θα τον ψηφίσουμε και με τα τέσσερα πόδια.


ΠΩΛΙΝΑ>>
Ε, βέβαια! Είναι και ένα κάρο φαστφουντάδικα, φραϊντσικενάδικα, και ουτεκιεγωξέρωτιαλλάδικα.
Εμπρός για μια καλύτερη μεσογειακή διατροφή! Κάτω τα χοτ ντογκ και τα στίζμπεργκερ. Κάτω οι φραπουτσιές!
Ζήτω η κολοκυθοκορφάδες και τα γιουβαρλάκια! Ζήτω η σουμάδα, η τσιτσιμπίρα και η σούμα (χικ, είπαμε σήμερα;)

Καλημέρεζ σε όλους

πάω να βουτήξω
1. το κορμί μου στη θάλασσα
2. το χέρι μου στο μυδοπίλαφο
3. το μαγιό ενός τύπου που μ' αρέσει και κάνει γυμνισμό παραπέρα

χι χι χι

είμαι διάολος όταν δεν θέλω να είμαι ΠΟΛΥ διάολος

Mantalena Parianos said...

Kαι εν πάσυ παιριπτόσοι...
(πώς τα πήγα νονς;)

ΤΟ ΠΟΣΤΑΚΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ μόνο τα ΓΑΜΩΣΤΑΡΜΠΑΞ!
Με το μπανεράκι και τα παιδάκια των Τσιάπας, κάναμε τίποτα;
Ο Motorcycle Boy έμαθα, μπορεί να σας το στείλει να το βάλετε στο μπλογκ σας, όποιος θέλει!
Εμένα πάντως μου τό στειλε, ο καμικάζι.

dimitris said...

ναι αλλά βλέπεις τι παθαίνεις όταν βάζεις πάνω από ένα θέμα ανα ποστ? βραχυκυκλώνουμε όλοι μαζί :ρ και χάνεται το μισό νόημα...