Apr 29, 2007

Οι γελοιότητες της σιχαμάτζικα

(εικ. 1)

Πώς γίνεται σύμφωνα με τον *blog aggregator* της σιχαμάτζικας, το MantalenoBlog να έχει 352 Rank στο Alexa (εικόνα 1) και την ίδια στιγμή
να ΜΗΝ εμφανίζεται στη λίστα κατάταξης που παρουσιάζει στον ίδιο τον aggregator της η μπουγατσόμυαλη; (εικόνα 2);

(εικ. 2)

Μα, είναι απλό! Μιλάμε για το Blogspace. Ποιος περιμένει αξιοπιστία, θα μου πεις και θα 'χεις δίκιο.

Και προσοχή: δεν αναφέρομαι στο ότι στο παρελθόν η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού έσπευσε να δηλώσει σαν να της το είχε ρωτήσει κανείς, ότι αποκλείεται να κάτσει να πληκτρολογήσει ποτέ τη διεύθυνση του MantalenoBlog για να το εντάξει στη σαχλαμάρα που έχει φτιάξει (ουφ!).
Αυτό είναι *κατανοητό*. Εξάλλου κι εμείς δεν θα θέλαμε το ΕλευθεροΣκοπευτάδικο να εμφανίζεται στο άντρο της ρουφιανιάς.
(κλικ μετά)

ΆΛΛΟ είναι το θέμα εδώ: Όταν η ίδια γράφει πως δεν θα κάνει τον παραμικρό κόπο (πληκτρολόγηση) για να βάλει το Mantalenoblog, δεν είναι too much να κάθεται και να το αφαιρεί manually από το Νο21 της Alexa; (που σιγά και τα ωά δηλαδή - τόσο σπουδαίο είναι;)

Προσπερνώντας το ρητορικής φύσεως ερώτημα κατά πόσον θα πρέπει να θεωρείται έγκυρο ένα site - aggregator με τόσο σαχλά κίνητρα και ελατήρια όσο αυτά από τα οποία κινείται η γελοία σκέψη της site owner,
η γυναίκα αυτή που διορθώνει και την Αlexa (οέο), τόσο πολύ αισθάνεται να απειλείται από την συναρπαστική και άκρως ανεβαστική δημοφιλία μου; :)
χιιι

Ή μήπως τα μεταξωτά βρακιά -λέγε με "αξιοπιστία"- που ως γνωστόν θέλουν επιδέξιους κ.λπ. κ.λπ., σκίζονται πολύ εύκολα αν η περιττή και ανόητή σου ύπαρξη ξεχειλίζει μέσα σε αυτά;

Διερωτώμαι, δηλαδή.

Ρε σεις, ταϊστε την, πάρτε την καμιά βόλτα, βρείτε της καμιά αρκούδα, φάλαινα ή γκόμενο για ορντινάτσα. Κι αν όλα αυτά είναι αδύνατα, πάρτε της ένα λεξικό μπας και εντρυφήσει στο τι σημαίνει η λέξη "αξιοπιστία".

Επίλογος
Οι Ελεύθεροι Σκοπευτές εδώ στο MantalenoBlog, θα θέλαμε να δηλώσουμε στο ον με το κωδικό όνομα σιχαμάτζικα
(sorry αλλά ο χαρακτηρισμός έχει κατοχυρωθεί πλέον, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον επίθετικό προσδιορισμό) ότι:
στο μέτρο που το έκτρωμά της θέλει να λέγεται αξιόπιστος aggregator, την πληροφορούμε ότι και οι ευνούχοι γνωρίζουν πολύ καλά πώς γίνεται, μόνο που δεν μπορούν να το κάνουν.


Μετά τιμής
Site Owner, ακομπλεξάριστο γκομενάκι, πρώτο παιδί,
cool ατομάκι και σθεναρό shooting guard


Μανταλενάκι Sniper (μπου, ρε)


μανταλενομούτς


ΥΓ.
Τσίμπα μια Alexa, μωρή Μαντάλω
:)

.

30 comments:

Anonymous said...

Μάγεψες πάλι.

Anonymous said...

Επιτέλους ένα κείμενο εφάμιλλο της παλιάς καλής εποχής σου.

Ό,τι πρέπει για να αρχίσει μια όμορφη Κυριακή με χαμόγελο. μιλάμε η γυναίκα πρέπει να έχει πολύ χοντρό πρόβλημα μαζί σου, ρε Μανταλέν.
εύγε!

Κόψε κόλους
να μαθαίνουμε κι εμείς που δεν ξέρουμε την προϊστορία με τι κουμάσια έχουμε να κάνουμε.

:)

Summertime said...

Ανώνυμοι αναγνώστες του MantalenoBlog
-στην περίπτωση που είσαστε bloggers και κωλύεστε να γράψετε με τα nicks σας, έχετε την κατανόησή μας, χωρίς αυτό να σημαίνει και ότι σας δικαιολογούμε θρασύδειλα ατομάκια-
Δεν υπάρχουν καλές και *παλιές καλές εποχές*: Οι εποχές είναι πάντα αυτές που εμείς τις κάνουμε να είναι - με τη συμμετοχή ή την παραίτησή μας από την ασχήμια αλλά και από οτιδήποτε είναι τόσο σιχαμένο όσο η συγκεκριμένη στάση ζωής της εν λόγω που καταγράφει αυτό το ποστ.
Μην κλείνετε το μάτι πονηρά σε κανέναν - ειδικά στον εαυτό σας, όπως αυτή η γυναίκα που νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες για πάντα.
Εδώ στο MantalenoBlog το είχαμε καταδείξει από πολύ παλιά - και η στάση της δεν κάνει τίποτε άλλο από το να το επιβεβαιώνει συνεχώς.
Αυτό δεν μας/σας εμποδίζει να γελάμε φυσικά.
Καθώς και οποιονδήποτε έχει γνώση υπολογιστών και Ίντερνετ.

H Mantalena λέει ότι:
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας ως φαίνεται, έχουν βλάψει καταραχάς τα βόρεια κλίματα και δη ορισμένες ευπαθείς ομάδες, όπως είναι οι ρουφιάνοι και οι αργόσχολοι που βράζουν στο ζουμί τους.


Eγώ πάλι, σας χαιρετώ και πάω για μια βουτιά στη θάλασσα

καλή Κυριακή

The Motorcycle boy said...

Θα σου πρότεινα να τους σβήσεις τους παραπάνω -πάντως. Δηλαδή τι ήθελες ρε Μανταλένα; Να σε εμφανίζει δίπλα στο μπλογκ για την Απασχόληση; Μα ώρες-ώρες παραλογίζεσαι κι εσύ βρε παιδάκι μου! Σβήστηκες για καλό σκοπό δεν το καταλαβαίνεις; Όχι; Ούτε κι εγώ.

Anonymous said...

Εγώ πάντως δεν δικαιολογώ ΚΑΜΙΑ απουσία KANENΟΣ blog, πολύ δε περισσότερο κάποιου από τα σταθερά 100 πρώτα σε οποιοδήποτε μετρητή (Alexa κλπ.), από οποιονδήποτε aggregator θέλει να λέγεται << ενημερωμένος >>.

Το να φτιάχνεις ένα << εργαλείο >> με τόσο υποκειμενικά κριτήρια όσο το Blogspace όχι έγκυρο δεν το θεωρώ, αλλά και δείγμα της αθλιότητας που χαρακτηρίζει ούτως ή άλλως όλη τη δημόσια ζωή μας στην Ελλάδα όπου π.χ. προσλαμβάνεσαι κάπου με βάσει τις γνωριμίες σου και όχι με την αξία σου
και όπου βασιλεύουν το ρουσφέτι, η προσωπική << συνέντευξη >> και τα << γαλάζια >> και << πράσινα >> παιδιά.

Η << σιχαμάτζικα >> όπως τη λες είναι τυπικό δείγμα αυτής της νοοτροπίας και ζει σε μια πόλη που τα εκλογικά της αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Χρήσιμο ποστ
δεν σου ξεφεύγει τίποτα ετσι?

the BluElephant said...

^o)

Anonymous said...

Ti asxoleisai me tin teleiwmeni reeee

Anonymous said...

Άσχετο αλλά παρατήρησα ότι στις εικόνες που έχεις αναρτήσει στο ποστ, to blocspace δεν έχει καθόλου ΚΟΚΚΙΝΟ χρώμα σε κανένα σημείο του lay out του. Πώς το σχολιάζεις;


Enas [allos] programmatistis
:)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mantalena Parianos said...

Aουχμ...

τι συνέβη ορέ παιδιά;

Βασικά δεν έχω να προσθέσω κάτι - η υπόθεσις είναι πλέον πιο γελοία από ποτέ, και εννοείται ότι η μπουγατσόσωμη σιχαμίδα δεν θα μπεί καν στον κόπο να εξηγήσει σε κανέναν εντός ή εκτός μπλογκόσφαιρας, πώς μπορεί να αναπαράγει τα listings της Αlexa έχοντας αφαιρέσει τα αποτελέσματα που δεν της αρέσουν και αυτό να συνεχίζει να το αποκαλεί "Alexa BlogRank".
Aς το ονομάσει "μάτζικα και οι φίλοι της"
ή "ματζικοτζατζίκι τουρσί"
ή "έτσι γαμάει ο Δήμος Σταυρούπολης", ξέρω 'γω τώρα, λέμε.

Όσο για τους ανώνυμους προγραμματιστές, ρε δε πάτε στο διάτανο από 'δω μέσα, βλήματα. Η γυναίκα θέλει βοήθεια λέμε. Εγώ μια χαρά είμαι που θα μου αποκαλέσετε και aggregator το blakosπέηs!


Τι κάνει λέει; Επιλεκτικές διακρίσεις;
"Επιλεκτικές διακρίσεις" είναι το παιχνίδι των τσάτσων , των ρουφιάνων και των φασιστών, δεν το ξέρατε μωρά μου;

μουτς

ένα μπανάκι, ύπνο και το βράδυ παίζουμε λέμε
χικ


πάω να την πέσω για υπνάκο.

Valm said...

σταμάτα να σναιπεριάζεις τη ματζίκα και έλα να παίξουμε warrock να ξεθυμάνεις... :p

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mantalena Parianos said...

LEXX >>
Πολυ΄σκοτωμοί το Warrock, ρε παιδάκι μου. Προτιμώ το Civilisation όπου αλλάζω το καθεστώς σε κομμουνισμό ή μόναρχία όποτε μου γουστάρει και μπουκάρω στις γειτονικές χώρες.
:)


ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ >>
Απαντώ:

"παραπληροφόρηση"

-Δεν είναι παραπληροφόρηση:
το Ελευθεροσοπτευτάδικο ΌΝΤΩΣ δεν υπα΄ρχει εκεί. Παραπληροφόρηση όμως είναι να ονομάζεις κάτι "Alexa Blogspot 100" και να μην εξηγείται πουθενά αυτό που μόλις εξήγησες στο σχόλιό σου.


"δυσφήμιση"

-Δεν είναι δυσφήμιση να λες την αλήθεια! Το Ελευθεροσοπτευτάδικο ΌΝΤΩΣ δεν υπα΄ρχει εκεί.
(άντε πάλι)


"συκοφαντία"
-Συκοφαντία είναι όταν κάποιος σε κατηγορεί για κάτι ανυπόστατα. Εγώ δεν κατηγόρησα ανυπόστατα, κοτζαμάκι ποστ έκανα, με οθονιές, luxuries ετσέτερα, ετσέτερα. Και δεν θεωρω ότι ΑΥΤΟ το ρανκ που δημοσιεύεις (έστω και αν πιστέψω πως είναι αθέλητά σου) είναι χειρότερο από άλλα που έχεις κάνει εναντίον μου.

"λόγω ηλιθιότητας"

-Την ηλιθιότητά μου, θα την κρίνει το κοινό και οι ατζέντηδες.
:#

_______________________

Γράφεις ακόμη:
"Aν ήξερες ελληνικά θα διάβαζες στην συγκεκριμένη οθονιά που παρουσιάζεις ότι αναφέρει πως έχουν επεξεργαστεί τα δεδομένα της Alexa μία και ΜΟΝΟ φορά, την Τρίτη 6 Μαρτίου 2007"

Μωρέ ελληνικά ξέρω, αόρατη γραφή δεν μπορώ να διαβάσω ακόμη. Δείχνεις στα εκατομμύρια των επισκεπτών μας σε παρακαλώ, που ακριβώς έχεις αναφέρει "πως έχουν επεξεργαστεί τα δεδομένα της Alexa μία και ΜΟΝΟ φορά,", γιατί όσο κι αν ψάξαμε εδώ στον σύλλογο τυφλών, δεν καταφέραμε να τα βρούμε.

Επίσης την κεφαλαία λεξούνα "ΜΟΝΟ" που μου έγραψες

{"... παρουσιάζει αποτελέσματα ΜΟΝΟ από τα 3091 blogs που υπήρχαν εκείνη την ημέρα στη βάση δεδομένων του blogspace...")

και αυτή, pls, ΠΟΥ ακριβώς τη βλέπουμε γραμμένη στη σελίδα σου;

___________________________
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ:

Τι σημαίνει αυτό που έχεις γράψει

"Από τον πίνακα που ακολουθεί έχουν αποκλειστεί blogs που μοιράζονται το domain τους με άλλους δικτυακούς χώρους και παράγουν κοινό αποτέλεσμα μέτρησης;"

Εννοείς blogs σαν το magicasland ;
Ή σαν τον Ροϊδη π.χ.;

____________
Υστερόγραφο:

Μακάρι να γίνει κάτι με τις φάλαινες αλλά δυστυχώς δεν έχω πολλή αισιοδοξία / εδώ η νυν κυβέρνηση δέρνει συνταξιούχους, φοιτητές και λιμενεργάτες / στις φάλαινες θα κολώσει; /
Η Alexa γα-μι-έ-ται / οέο / οέο, λέμε / άκου λεφτά /

Mantalena Parianos said...

TI ΛΕΣ ΠΑΛΙ >>

Μα, δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ η λέξη "ΜΟΝΟ", πώς να τη δω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος;

Μόνο εσύ μπορείς να βλέπεις ανύπαρκτα πράγματα - το έχεις άλλωστε αποδείξει και στο παρελθόν.

Έγραψα ότι "η Alexa γαμιέται" επειδή ανάφερες ότι σου ζήτησαν χρήματα - το ποιος την παρακολουθεί φαίνεται από το ποιος παρουσιάζει ΠΛΑΣΤΑ στοιχεία στο blog του για να εμφανίζει την αφεντομουτσουνάρα του στις πρώτες θέσεις. Ε, δεν θα κατηγορήσεις τώρα και όποιον ξεσκεπάσει τη μεθόδευσή σου! (ακόμη μια)

Τα μυριαδομμύρια απιθανικομμύρια των αναγνωστών μας, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους, δεν θα χρειαστεί όντως να ξανάρθεις εδώ μέσα.

:]

Mantalena Parianos said...

Α, τώρα το είδα!
Επειδή *παρακολουθώ με τρέλα* την Αlexa, να βάλω κι εγώ έναν μετρητή ΑΛΕΧΑ σαν αυτόν που έχεις στο blog σου ΕΣΥ;
Ε;

;)

πονηριέεεες

χι

δεν βάζω. Μου αρκεί που μπορώ να ανατρέχω στις ΕΓΚΥΡΕΣ μετρήσεις που δημοσιεύεις.

Anonymous said...

χεχεχε, εχεις βρει το δασκαλό σου με τη (sic)magica!!!

Mantalena Parianos said...

Σιγά μη βρήκα τον δάσκαλό μου, ρε.
Οϋτε τη λέξη για την οποία σκίζει τον κορσέ της δεν βρήκα, λέμε (έγραψε: "Όποιος γνωρίζει ελληνικά δε χρειάζεται το "μόνο" γραμμένο με κόκκινα κεφαλαία γράμματα για να το καταλάβει")

Μήπως τη βρήκες εσύ αυτή τη λέξη ή φράση πουθενά στις οθονιές που ποστάρω παραπάνω; (λέμε τώρα)

Αν τη βρεις δείξτη και στα μιλιουνομύρια των αναγνωστών του blog μου.
:)

καλή διασκέδαση

Και μια διόρθωση: η ακατανόμαστη ανήκει στους φανατικούς και αδίστακτους Σιχ. Όχι στους Sic.

Anonymous said...

Ε τότε βρήκε αυτή τον μπελά της!!!

Mantalena Parianos said...

Πολύ σταθερός είσαι στις πεποιθήσεις σου, βλέπω.

Xμμμ... For the record, να πω ότι η εξήγηση που δίνει η γυναίκα είναι ικανοποιητική.
Το γεγονός όμως ότι αυτή η εξήγηση απουσιάζει από τη σελίδα όπου δημοσιεύεται το blogrank δεν κάνει και την απορία μου* απολύτως δικαιολογημένη;


*που πήγε το blog μου; - Και επειδή γράφτηκε πως παρακολουθώ την Alexa ή με νοιάζουν τα rankings, να πω ότι ΟΚ, θα μπορούσα π.χ. να ρωτήσω: που πήγε το abelofilosofies; O roidis, κ.ο.κ., αλλά δεν θέλησα να εμπλέξω (sic) αυτούς τους ιστολόγους σε κάτι που μοιάζει (και όπως φαίνεται είναι) μια προσωπική αντιπαλότητα.

Anonymous said...

Σιχ(ά) τώρα, τα παραλές, χεχεχε, βρε μπελα που βρήκατε!!!

Urfurslaag said...

εεε παιδιά μήπως αυτή η αντιπαράθεση είναι κάπως εσωστρεφής; Απευθύνομαι κυρίως στην Μανταλένα. Σε αυτήν έχω εκτίμηση, από αυτήν έχω απαιτήσεις.

Anonymous said...

«...Σε αυτήν έχω εκτίμηση, από αυτήν έχω απαιτήσεις.»

LOL :PPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Anonymous said...

Έχω μια απορία.

Σποραδικά, παρακολουθώ blogs, ως αναγνώστης και μόνο.

Έχει ιδιαίτερη σημασία αν ο Α είναι στη Χ θέση στην τάδε λίστα και ο Β στην Ψ, ενώ δεν περιλαμβάνεται καν στη δείνα λίστα;

Για να το θέσω διαφορετικά (και παρακαλώ να μη θεωρηθεί πως έχει προσωπικό χαρακτήρα το ερώτημα), πιστεύετε πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να έχει ψυχικές διαταραχές Ή μηδενική προσωπική ζωή Ή απέραντη θλίψη, ένα άτομο που ασχολείται με το ΑΝ, ΠΩΣ και ΠΟΣΟΙ το διαβάζουν;

Δηλαδή, αν κάποιος δεν έχει πραγματική ζωή ή δεν κάνει κάτι σημαντικό σε αυτή, μπορεί να την αντικαταστήσει με μια διαδικτυακή παρουσία;

Επαναλαμβάνω πως τα παραπάνω αφορούν σε ένα γενικότερο προβληματισμό, ίσως με αφορμή και το θέμα της Αμαλίας, που όσα είχε να πει, τα είπε, χωρίς να διαβάζει τα rankings της.

Αφήνω το μήνυμά μου εδώ, γιατί μου αρέσουν κάποια θέματα του blog, όχι γιατί τραβάω ιδιαίτερο ζόρι (σε αυτή την περίπτωση, δεν θα έγραφα τίποτα).

Anonymous said...

Και να συμπληρώσω πως, αν ενοχλεί το μήνυμά μου, καλύτερα να σβηστεί.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mantalena Parianos said...

Urfurslaag είπε...
"εεε παιδιά μήπως αυτή η αντιπαράθεση είναι κάπως εσωστρεφής;"

Δε νομίζω! Πιστεύω ότι οι θλιβερές μεθοδεύσεις της site owner αφορούν όλους όσοι παρασύρονται και ξεγελιόνται από το πλαστό προφίλ της πραότητας και αυτής που δήθεν ενδιαφέρεται για τα κοινά, το οποίο προσπαθεί -ατυχώς- να βγάλει προς τα έξω.


ΝΙΚΟ >>
"πιστεύετε πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να έχει ψυχικές διαταραχές Ή μηδενική προσωπική ζωή Ή απέραντη θλίψη, ένα άτομο που ασχολείται με το ΑΝ, ΠΩΣ και ΠΟΣΟΙ το διαβάζουν;"

Δεν μπορώ να ξέρω τις απαντήσεις στα περισσότερα που ρωτάς.


"ίσως με αφορμή και το θέμα της Αμαλίας"

Ποιας Αμαλίας;

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Filboid Studge said...

Στις παράπλευρες απώλειες του παρόντος πεδίου μάχης καταγράφεται και ο θάνατος λέξεων.
Η "δημοτικότητα" απέθανε, ζήτω η "δημοφιλία" (πρόσφατη ανακριβο-ανοησία άγλωσσων δημοσιογράφων).
R.I.P.