Apr 3, 2007

Ε, όχι να μας τη λέει και ο Πολύδωρας!

Εμείς πάντως εδώ στο ΕλευθεροΣκοπευτάδικο, δεν έχουμε κανένα λόγο να ντρεπόμαστε.

Η ερώτηση που τέθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του ΔεΜασάμεΡε Blog και η απάντηση του Υπουργού της Νέας Δεξιάς, με έβγαλε απ' τα ρούχα μου κι έτσι, μου προέκυψα αιφνιδίως πολύ Μantalenoσέξυ. --------->


Συνεπώς την αναδημοσιεύω εδώ για να διεγερθεί και ο πάσα ένας αναγνώστης του MantalenoBlog. This is the real thing, όχι ψευτοσυνεντευξούλες με τον Βυρωνάκο όπως αυτές που σκαρφίζεται το blog της Λαπούτα.


_____________________________________________

mantalena parianos blog:

Κύριε Πολύδωρα, αν σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. ένας υπουργός Δημ. Τάξης είχε εκφραστεί όπως εσείς
1) για τους γονείς εκείνου του 11χρονου διαδηλωτή,
2) για πολιτικά κόμματα _ όπως για τον Συνασπισμό,
3) με εκφράσεις έλλειψης ψυχραιμίας τού τύπου «θα τους δείρω εγώ ο ίδιος», πιστεύετε ότι θα έπρεπε να βρίσκεται ακόμη στη θέση που βρίσκεται ή μήπως θα όφειλε να είχε παραιτηθεί;


Η απάντηση
Β.Π.: Είσθε πολύ αυστηρός. Δεν με ενοχλεί η αυστηρότητά σας. Με ενοχλεί, όμως, η διαστρεβλωτική βάση των λόγων σας.

1) Ναι, έκανα κριτική για τους υποθετικούς γονείς που επιτρέπουν ή στέλνουν το ανήλικο παιδί τους στα συλλαλητήρια. Δεν είναι ανεκτό από μένα αυτό. Οταν τα πράγματα έδειξαν, απεκάλυψαν την τραγική κατάσταση, κανένας κριτικός λόγος δεν επιτρέπεται. Μόνον συμπόνια.

2) Δεν εννοούσα ποτέ τον Συνασπισμό ως έκνομο. Το είπα δημόσια στη Βουλή. Και ζήτησα συγγνώμη για το «lapsus linguae», «σφάλμα γλώσσας». Αν δεν το δέχεται αυτό ο ΣΥΝ, ας κρίνετε εσείς τι σημαίνει αυτό.

3) Η φράση σε ανεπίσημη (off the record) συζήτηση έλεγε: «Αν κάποιοι θέλουν σκηνικό αίματος, θα τους δείρω με τα ίδια μου τα χέρια». Η βαρύτητα πέφτει στην υπόθεση και μόνον «αν θέλουν σκηνικό αίματος». Αυτό ήθελα και θέλω να αποτραπεί. Αυτό ήθελα να τονίσω ως απευκταίο. Και μίλησα σαν δάσκαλος, παιδαγωγικά, όχι σαν τραμπούκος. Αυτό είναι εξόφθαλμα φανερό για κάθε καλοπροαίρετο.

Το δεύτερο μέρος του υποθετικού λόγου δεν έχει καμία βαρύτητα. Ούτε κινδύνευσε ποτέ κανείς από μια κάποια τέτοια δήλωση δική μου ή όποιου άλλου. Δεν προκαλείται «τρόμος ξυλοδαρμού».

Μη φοβάσθε. Ενδεια επιχειρημάτων αποκαλύπτεται σε βάρος όσων (και σε βάρος σας συνεπώς) επικαλούνται τέτοια επιχειρήματα.

_________________________________________________

Μου την είπε, ρε σεις!

ΥΓ.

Βάζω και φωτογραφίες άσχετες με τον σεσημασμένο Υπουργό, γιατί το blog αυτό σκοπό έχει να σας φτιάχνει τη μέρα, όχι να σας τη χαλάει.

Ενδιαφέρον θα βρείτε και στο λυνκ του θείου Άρη που έχει σχολιάσει με τον δικό του τρόπο τη συνέντευξη Πολύδωρα (the real thing, λέμε) και τις απαντήσεις του στους bloggers.

Πρόταση προς ΔεMασάμεΡε:
Τι θα 'λεγες, να αποπειρούμασταν μια επόμενη, ανάλογη πρωτοβουλία και σε άρχηγούς πολιτικών κομμάτων;
Μετά τις προσβολές του Βύρωνα, ανακάλυψα ότι με διεγείρει επίσης και το να με βρίζουν. Ε, αν τους ρωτήσω όλα αυτά που έχω κατά νου, έχω εγγυημένους τους πολλαπλούς. Θέλω όμως backup!

Τι λες;
.

7 comments:

Mantalena Parianos said...

Και ποια "διαστρεβλωτική βάση των λόγων μου" ομιλεί ο Υπουργός;

Αφού είναι εκείνος που στις απαντήσεις του παραδέχεται αυτολεξεί όσα καταμαρτυρώ!
Ιδού:

1) Ναι, έκανα κριτική για τους υποθετικούς γονείς που επιτρέπουν ή στέλνουν το ανήλικο παιδί τους στα συλλαλητήρια.

2) Δεν εννοούσα ποτέ τον Συνασπισμό ως έκνομο. Το είπα δημόσια στη Βουλή. Και ζήτησα συγγνώμη για το «lapsus linguae», «σφάλμα γλώσσας».

3) Η φράση σε ανεπίσημη (off the record) συζήτηση έλεγε: «Αν κάποιοι θέλουν σκηνικό αίματος, θα τους δείρω με τα ίδια μου τα χέρια».

και πιο κάτω:

Και μίλησα σαν δάσκαλος, παιδαγωγικά, όχι σαν τραμπούκος.


Παιδαγωγικό ξύλο. Μάιστα.

Anonymous said...

Τη διάβασα και την ερώτηση και την απάντηση. Μόνο ένα έχω να πω. Μας έβγαλες κι εσυ (και τα άλλα παιδιά) ασπροπρόσωπους.
Ο τύπος έβγαλε την ξύλινη γλώσσα και βαρούσε όπως ο κάθε πολιτικός οφείλει να κάνει.

Αναρωτιέμαι... έτσι μιλάνε και σπίτι τους, ή φοβούνται το πολιτικόν κόστος;

τα σέβη μου

The Motorcycle boy said...

Τις διάβασα τις ερωτήσεις -ΟΚ, ο υπουργός (παλιότερα είχε δηλώσει πως θέλει να ιδρύσει χαρλεάδικο κλαμπ που να το λένε 'οι γιοι του αητού' άρα μπορώ να τον λέω αητόπουλο) έβαλε τους συμβούλους του να γράψουν τις απαντήσεις (συνήθως οι υπουργοί δεν είναι πολύ εύστροφοι). Τις θαύμασα τις απαντήσεις του -ήταν όλες στο στυλ "ευχαριστώ για την ερώτησή σας, τώρα θα πω τα δικά μου". Τηλεοπτική εκπαίδευση λέγεται αυτό.

Unknown said...

Στην είπε δεν στην είπε.. το λατινικό του δεν μπόρεσε να το αποφύγει... :ppp

Αααχχχ μα να έχουμε τόοοοσο πεφωτισμένους υπουργούς και εσείς τα απλά ανθρωπάρια να αδυνατείτε να καταλάβετε το μεγαλείο τους...

Σε τι κόσμο ζούμε κύριοι σε τί κόσμο ζούμε...¨

(Άλλη μια συνέντευξη παρακαλώ και εγώ προσωπικά βγάζω τη στολή του γκάι φοξ από την ντουλάπα...)

drskafidas said...

o polidwras nomizei oti einai o androulakis ths dexias. alla einai xeiroteros

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Πες μου ΑKΡIBΩΣ τι πρέπει να ρωτήσουν οι υπόλοιποι προκειμένου να βγαίνεις τακτικά από τα ρούχα σου όμως ;-]

Mantalena Parianos said...

ok