Oct 18, 2007

Ταξιαρχούλα, μια μηχανή αναζήτησης

Με λένε Ταξία (Ταξιαρχούλα με γράψαν στην ταυτότητα) και είμαι 42 χρόνων. Μένω στο Παγκράτι, είμαι παντρεμένη και έχω 3 παιδιά, τον Νικόλα, τη Κλαίρη και τη μικρή Σοφούλα μας. Σου γράφω από ανάγκη, γιατί τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και από ντροπή δεν ξέρω σε ποιον να μιλήσω.

Όλα άρχισαν όταν ο Νικόλας μου, που πέρασε στο ΤΕΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ ζήτησε έναν καινούργιο υπολογιστή το παιδί και εμείς, για να μη του χαλάσουμε το χατήρι, του αγοράσαμε αυτόν που μας ζήτησε. Το παιδί άφησε τον παλιό στο σπίτι και εκεί είναι που ξεκίνησε το δικό μου δράμα.

Στην αρχή το μυαλό μου δεν πήγε στο κακό, όταν ο άντρας μου που είναι συνταξιούχος και όλη μέρα είναι μέσα στα πόδια μου μου είπε να τον βάλει μπροστά για να διαβάζει την εφημερίδα του από το ιντερνέτ και να μη πετάγομαι κάθε τρεις και λίγο στην περιπτερού να του παίρνω το Έθνος.

Έλα όμως που ο Θεός αγαπάει και τον νοικοκύρη που λένε και μια μέρα εκεί που πήγα να καθαρίσω τον κομπιούτερ με το βετέξ, γιατί μαζεύει πολύ σκόνη απάνω στο γραφείο του παιδιού, τον βρήκα ανοιχτό, ε είπα κι εγώ η έρμη να ρίξω μια ματιά από περιέργεια, να δω τι διαβάζει κάθε μέρα με τις ώρες ο χριστιανός, και έμεινα με το στόμα ανοιχτό!

Επεσα απ'τα σύννεφα η γυναίκα, μιας κα δεν ήμουν μαθημένη από τέτοια. Ο Αναστάσης μου έγραφε με το όνομα Μπάμπης για το πασόκ σε κάτι βρωμοσελίδες που διάφοροι -να μη πω τώρα- τον βρίζανε και του σούρνανε πράματα που δε λέγονται, σαν να μη τρέχει τίποτα.

Τη μανία με τα πολιτικά την είχε χρόνια τώρα και το'ξερα ότι φωνάζανε και λέγανε κουβέντες στα καφενεία που πήγαινε, αλλά τούτο παραπήγαινε. Τι να κάνω και γω, για να μην ανακατέψω τα παιδιά και μιας και η αδερφή μου δε σκαμπάζει απ'αυτά, πήρα τηλέφωνο τον κουμπάρο μας τον Τέλη που ξέρει και του είπα απ'έξω-απ'έξω, για να μου δείξει πέντε πράματα, χωρίς να του εξηγήσω και γίνω ρεζίλι, μπας και καταλάβω τίποτα. Με τι μια και με την άλλη, κάτι έμαθα, αλλά αντί να καταλάβω, χειρότερα μπερδεμένη έγινα.

Αγαπητή μου Manταλένα, δεν ξέρω από που να πιαστώ και τι να υποθέσω, γιατί ο άντρας μου που δε μας έχει δώσει κανένα δικαίωμα τόσα χρόνια να κάνει κάτι τέτοιο τώρα, για αστείο;
για λεφτά πάντως δε νομίζω, γιατί η σύνταξη που παίρνει φτάνει, παράπονο δεν έχουμε, τα βγάζουμε πέρα. Και τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που βρίζουνε έτσι, χωρίς να λεν τα ονόματά τους;
μήπως όλα αυτά κρύβουν κάτι άλλο; μήπως ο άντρας μου κλείνει ραντεβούδια με αυτές τις ανώμαλες σαν τη άλλη την -να μη πω τώρα- τη Χειλουδάκη που βγαίνει στα παράθυρα; πέσμου, τι να κάνω, δεν του έχω πει κουβέντα ακόμα από φόβο μήπως και κάνω λάθος; μήπως είμαι υπερβολική και δεν θα πρέπει τελικά να ανησυχώ; Θα περιμένω με αγωνία τη συμβουλή σου.

Με εκτίμηση,

Ταξία από Παγκράτι


Απάντηση
Αγαπητή Ταξία, είσαι μια ψεύτρα και μισή.
Και εξηγούμαι:
1.
Ο άντρας σου είναι συνταξιούχος; (Τυχερός άνθρωπος!) Καλά πόσων χρονών βγήκε στη σύνταξη; Γιατί αν υποθέσουμε ότι σήμερα είναι 70+ μάλλον μας κρύβεις χρόνια και δεν είσαι 42 χρονών όπως γράφεις.

2.
Το pc το καθαρίζουμε με το βετέξ; Σε ποιαν τα πουλάς αυτά;

3.
Το όνομά μου δεν είναι Μανtalena, αλλά Mantalena.


Σε ό,τι ρωτάς τώρα:
Α) γιατί ο άντρας μου που δε μας έχει δώσει κανένα δικαίωμα τόσα χρόνια να κάνει κάτι τέτοιο τώρα, για αστείο;
-Τι εννοείς «δεν σας έχει δώσει δικαίωμα»; Ο άνθρωπος όπως λες, ξημεροβαδιαζόταν στα καφενεία και πλακωνόταν για πολιτικά, τότε δεν σε πείραζε;
Δεν νομίζω πάντως ότι το κάνει «για αστείο» ανώφελή μου εσύ. Η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση – ελπίζω να το καταλάβεις τώρα που θα αυξηθεί το ΦΠΑ για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια και θα εξοφλείς το πετρέλαιό σου σε 80 άτοκες δόσεις.

Β) λεφτά πάντως δε νομίζω, γιατί η σύνταξη που παίρνει φτάνει, παράπονο δεν έχουμε, τα βγάζουμε πέρα.
-Καλά είπα εγώ ότι είσαι μεγάλη ψεύτρα. Αν δεν σε λένε Μαρίκα Μητσοτάκη, αποκλείεται η σύνταξη του άντρα σου να φτάνει για να τα βγάζετε πέρα τη σήμερον.

Γ) Και τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που βρίζουνε έτσι, χωρίς να λεν τα ονόματά τους;
-Ανώνυμοι σαν κι εσένα κυρά μου.

Δ) μήπως όλα αυτά κρύβουν κάτι άλλο; μήπως ο άντρας μου κλείνει ραντεβούδια με αυτές τις ανώμαλες σαν τη άλλη την -να μη πω τώρα- τη Χειλουδάκη που βγαίνει στα παράθυρα;
-Ρώτα τον. Τα παιδιά μεγάλωσαν, μια χαρά θα χωρίσετε αν χρειάζεται. Δεν ξέρω τι είναι το χειλουδάκι. Πώς το μαγειρεύεις;

Ε) πέσμου, τι να κάνω, δεν του έχω πει κουβέντα ακόμα από φόβο μήπως και κάνω λάθος; μήπως είμαι υπερβολική και δεν θα πρέπει τελικά να ανησυχώ;
-Νομίζω ότι ναι, είσαι υπερβολική. Εδώ η χώρα πάει κατά διαόλου κι εσύ μου γράφεις άσχετες παραγράφους για το γιό σου που πέρασε στο ΤΕΙ Οινολογίας (με κεφαλαία γράμματα κιόλας), λες και δεν θα καταλήξει κι αυτός στο μέλλον άνεργος όπως όλοι, να ανταλάσσουμε μαλακίες στο Ίντερνετ (το οποίο θα έχει φτηνύνει πάρα πολύ παρεπιμπτόντως).

Mantalenoσημείωση
To γράμμα αυτό αφέθηκε σαν αποπαίδι στα σχόλια εδώ, εσύ ωστόσο μπορείς να στείλεις mail με το πρόβλημα, τις σκέψεις ή τους προβληματισμούς σου εδώ:
mantalena.parianos (at) gmail.com


.

7 comments:

arammos said...

Head shot της έριξες της κακομοίρας. Καλημέρα.

Anonymous said...

αχ! το απόλαυσα! το σκέφτομαι σοβαρά να σου στείλω κι εγώ μεηλ με τα προβλήματα που αντιμετωπίζω!

Ταξία, κουράγιο κοπέλα μου κανα δυο χρόνια ακόμα (μέχρι ο κύριος μπάμπης να συναντήσει αυτοπροσώπως τον ανδρέα) και μετά θα είσαι απελευθερωμένη και θα τα λέμε παρέα σε κανένα... τσατ!

Anonymous said...

Το είχα καταλάβει ότι είσαι κρυφοΝΔ όταν σου ζήταγα το ΕΘΝΟΣ και μοθ έφερνες τον Ε.Τ.!!!
και τώρα μας κάνεις ρεζίλι σε αυτό το παλιοblog που διαφημίζει καλαμποκάνθρωπους.

Θα μιλήσεις με το δικηγόρο μου.

Μπάμπης

Anonymous said...

mantalena,
exw μεγαλο προβλημα.
ειμαι πασοκ, στεναχωρημενος που χασαμε μα ακομα πιο στεναχωρημένος που κάποιος καθηγητης πανεπιστημιου στα 27, θελει να διαθέσει την ευφυια του στο κινημα. Είναιλέει το μονο στελεχος που ανεδειξε η κοινωνια μετα το 74. Εμένα μου μοιαζει για προικοθηρας. Έτσι λενε ότι έκανε και στα 23 του...

τι να κανω??? να φτιαξω ενα φραπεδάκι να τον κερασω????

The Motorcycle boy said...

Το βρήκα! Φταίει ο γιος της! Βάζει ναρκωτικά στα κρασιά που φέρνει σπίτι για τις εργασίες του και τούφιασε η Ταξιαρχούλα!
Πρόσεξε μόνο μη σου βγει Ερυθρή Ταξιαρχούλα!

Κλαζoμένιoς said...

@ Ταξία

Μπορείς να κάνεις την εξής αταξία: Να αγοράζεις το περιοδικό "che" και να τ' αφήνεις στο κομοδίνο. Έχεις μεγάλες πιθανότητες, όταν τό διαβάσει, να θυμάται και σένανε πιό συχνά.

@ ανώνυμος

Έχεις απόλυτο δίκιο! Στα 23 του τόν γνώρισα (από κοντά) κι εγώ κι είπα ...μακρυά!!!
Έχεις απόλυτο δίκιο! Προικοθήρας είναι και δή εντελώς αμοραλιστής προσθέτω.

Φιλάκια

Mantalena Parianos said...

Arammos >>
Δεν είναι καν γυναίκα. Είναι ένας ανώνυμος ψεύτης που μου άφησε αυτό το comment και τον ξεσκέπασα.


Κυριε ΑΠΟΣΤΟΛΕ >>
Να μου στείλετε ό,τι προβλήματα θέλετε, έχω τελειώσει Λύκειο και είμαι καλή στα μαθηματικά.

Ι don't do chat.


Μπάμπη >>
Η γυναίκα σου είναι απελπισμένη ρε μαλάκα. Πιθανόν να ήταν από πάντα, αλλά αυτό δεν μας αφορά.
Αυτό που μας αφορά είναι ότι δεν πήγε στην Πάνια, αλλά μας έσκασε εδώ το παραμύθι της και αναγκαστήκαμε να ασχοληθούμε με την πάρτη σας.
Αν δεν σ' αρέσει το καλαμπόκι, να πας στη Σιβηρία σκατόμυαλε, όπου φυτρώνουν πολλά γογγύλια. ¨Αγρια.



Ανωνυμε Αντιβενιζελικέ >>
Ξέρεις πώς τον πίνει ο μπουλντόζας; Γλυκο; Σκέτο; Μέτριο; Με γάλα; Χωρίς;
Μου έχουν μπει ιδέες.

¨Ασε που δεν θα αντέξω να μας κυβερνάνε εναλλάξ άνθρωποι (τόσο) χοντροί, με εναλασσόμενο πρωθυπουργικο μερτσεντέ πιτσικαρισμένο απ' τα λίπη.



ΜΟΤΟΣΑΚΕ >>
Είναι πανάκριβο π-λέον αυτό το συστατικό κύριε μοτόρε μου. Σιγά μην το βάζουν στα κρασιά. Στην τεκίλα το βάζουν για πιο γρήγορη εκτόξευση και καλύτερες καύσεις από τη στρατόσφαιρα και πάνω.

οέο


ΚΛΑΖΟΜΕΝΙΕ >>
Τι σημαίνει το nick σου; Σα να μυρίζομαι κάτι.