Oct 9, 2007

Γραμμές στη λάσπη


"Ο Φιντέλ και ο Τσε έκαναν σχέδια χαράσσοντας το χώμα μ' ένα ραβδί. Φαίνεται πως σκέφτονταν να φτιάξουν νοσοκομεία, σχολεία, δρόμους, γιατί έκαναν ένα σωρό γραμμές στη λάσπη..."

Η γριά Τσάνα, χωρική της Σιένα


-Αυτή η επανάσταση είναι το πρώτο αυθεντικό δημιούργημα του αυτοσχεδιασμού... Το τελειότερα οργανωμένο χάος του σύμπαντος.

Τσε

36 comments:

guerrero7,62 said...

Oχι...φτανει..δεν αντεχω αλλο να βλεπω τον μουσατο αργεντινο αστικης καταγωγης γιατρο που επαιζε επανασταση..μεχρι που τα πραγματα σκουρηναν και βρεθηκε με μια τρυπα στο κεφαλι κατα βολιβια μερια...αμαν πια,μεχρι κωλοχαρτο τον εχουν κανει...

Σπύρος Σεραφείμ said...

ο τελευταίος επαναστάτης του 20ού αιώνα.

χαίρομαι που τον θυμήθηκες

Χαμένο κορμί said...

H composition doll anebase ena polu wraio post pou to roufhksa... :D

Mavis Day said...

Ένας άνθρωπος που άφησε τη χώρα του και τη ζωή του για να πάει να πολεμήσει υπέρ της επανάστασης σε μια άλλη χώρα, είναι άγιος για μένα, guys.
Kαι επειδή αυτό είναι κάτι που εσύ δεν θα κάνεις ποτέ guerrero -και λόγω συνθηκών, φαντάζομαι- το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην το κριτικάρεις.


Xameno Kormi,

Δεν το είδα το ποστ της c.d., ευχαριστώ φίλε


Σπύρο
;)

Anonymous said...

Dld gia ton Marko ton Vafeiadi, ton Euripidi Mpakirtzi, pou polemisan gia ti xora sou k' kata ton germanon k' kata ton dexion, pote vlepeis na anevainei kana post? Ektos an isos prepei na kanoume eisagoges - exagoges eidolon, na exoume px emeis ton Tse kai na exoun autoi ton Marko.

Skata ton tafo tou Tse.

Anonymous said...

A nai, eimai sigouros episis oti o guerrero den exei skotosei / vasanisei "dexious" i "aristerous" sinanthropous tou, allois to katarameno astiko kratos mas tha ton eixe valei filaki.

Anonymous said...

Guerrero όταν εσυ βλέπεις τον Che, βλέπεις μόνο ένα μουσάτο αργεντινό αστικής καταγωγής γιατρό, γιατί μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σου, αντί να δεις αυτό που συμβολίζει και που καταπληκτικά ζωγραφίζει ο Λοϊζος στο τραγούδι του. Περιορίσου λοιπόν στα απαξιωτικά ποστάκια τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να σε εκθέτουν εσένα και να τονίζουν τον ανώριμο τρόπο σκέψης σου. Επίσης δεν έφαγε σφαίρα στο κεφάλι αλλά στο στήθος και πολλές και πριν το κάνει αυτό συγχώρεσε τον εκτελεστή του....τι σου λέω τώρα ε...
Koilakanthos

Anonymous said...

Ante, se ligo tha mas peite oti o Lenin k' o Trotsky itan gamo ta paidia me tin peitho k' to logo extisan ton sosialistiko paradeiso.

Me tis igeies mas

Mavis Day said...

Ε, ναι λοιπόν.
"Ο Lenin k' o Trotsky itan gamo ta paidia".

Ο Στάλιν πάλι, όχι.

Ποιο είναι το πρόβλημα σας;

The Motorcycle boy said...

guerrero, είναι συνηθισμένο να μην αντέχουμε να βλέπουμε οτι δεν καταλαβαίνουμε. Βλέπεις, είναι ενοχλητικό να μιλάνε οι άλλοι για κάτι κι εμείς να κοιτάζουμε σα μαλάκες. Αλλά όταν την ασχετοσύνη μας την κάνουμε θέση -δεν κοιτάμε μόνο, φαινόμαστε κιόλας σα μαλάκες.

Αυτός ο ανώνυμος με το Μάρκο, εννοεί τον ίδιο Μάρκο που παρέδωσε τα όπλα στη Βάρκιζα μετά από τις εντολές του Στάλιν και άφησε τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ άοπλους στη μανία των εθνικοφρόνων; Σπουδαίος!

Ο Λένιν και ο Τρότσκυ ήταν επαναστάτες, αλλά ο ανώνυμος τη μόνη επανάσταση που αναγνωρίζει είναι αυτή του Έσεξ για "λευκότερο λευκό".

guerrero7,62 said...
This comment has been removed by the author.
The Motorcycle boy said...

Μην το συνεχίζεις -τζάμπα εκτίθεσαι, αποδεικνύοντας πως δεν μπορείς καν να ξεχωρίσεις τον σεβασμό σε έναν ξεχωριστό ΑΝΘΡΩΠΟ από το προσκύνημα θαυματουργών οστών.
Αν βρέθηκες σε άλλη χώρα για σκοπούς πολέμου, μήπως ήσουνα με αυτούς που πληρώνονται για να εφαρμόζουν την PAX AMERICANA; Αν ναι -κατανοώ γιατί σε ενοχλεί ο Τσε. Κάτι τέτοιοι τον φάγανε και κάτι τέτοιους πολέμαγε κι αυτός.
Α ναι -είναι και η καταπίεση που καταπίνεις αμάσητη κάθε μέρα! Καλή χώνεψη.

guerrero7,62 said...

Οι θρησκοληπτοι προσκυνανε τα λειψανα του καθε αγιου,εσεις προσκυνατε τα "λειψανα" του che....οσο για το αν βρεθηκα σε αλλη χωρα για σκοπους πολεμου,μην εισαι τοσο σιγουρος/η...
Α! ναι ειναι και η επανασταση στη μεση..περαστικα σας
Aλλα το θεμα μου δεν ειναι ο che αλλα οι ηδονιζομενοι τζαμπα επαναστατες που ονειρευονται να ξυπνησει σαν αλλος μαρμαρωμενος βασιλιας...αυτος πολεμησε και πεθανε για την ιδεολογια του και αν μη τι αλλο του αξιζει τιμη,αλλα αφησε 'αξιους' απογονους...προσεξτε μονο μην σκισετε κανα στρινγκακι κανωντας επανασταση,που τον εχετε κανει φετιχιστικο συμβολο,απο τον μαλακα τον καρατζαφερη εως τον γελοιο τον λαζοπουλο και τα χαζοπαιδαρελια που τον εχουν wallpaper το κινητο,σε αφισα,μπλουζα,σωβρακο...
και παλι περαστικα σας

Κοιλάκανθος said...

Guerrero, αν εννοείς προσκύνημα τη πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας τότε ναι προσκυνώ, δε καταλαβαίνω που σκαλώνεις σου είπα και πριν εσύ βλέπεις μόνο τη φιγούρα και όχι αυτά που συμβολίζει, γι αυτό σε παρακαλώ επειδή δε μπορείς να καταλάβεις τι σου γίνεται τουλάχιστον σταμάτα να πετάς κοτσάνες.

guerrero7,62 said...

πιστευω σου απαντησα μοτοσυκλετοπαιδο,ναι βρεθηκα σε αλλη χωρα προωθωντας την pax americana και πληρωθηκα πολυ καλα γιαυτο,αρα αν εγω ειμαι ο επαρατος καραβανας,μισθοφορος και φονιας των λαων στηριξα τη θεση μου,εσυ πως στηριζεις τη δικια σου,και σου ξαναλεω ο che που τοσο τον θαυμαζεις-και καλα κανεις-ειχε τα cojones και παρατησε μια ανετη ζωη για να πολεμησει,οχι με στιχους,τραγουδακια και ποιηματα αλλα με οπλο στο χερι...συμφωνω με την ιδεολογια του;οχι φυσικα,με καμμια ιδεολογια δεν συμφωνω,αυτο δεν τον μειωνει σαν μαχητη...αλλα λεμε ξανα οτι το θεμα μου δεν ειναι ο che αλλα οι μουφοεπαναστατες...αν το καταλαβες εχει καλως,αν οχι ξαναμαναπεραστικα σου/σας

guerrero7,62 said...

@κοιλακανθε
στη κουβα ας πουμε η ελευθερια και η δημοκρατια ανθιζουν;

The Motorcycle boy said...

'Ντάξει, το γυρίσαμε το φύλλο. Τώρα τιμάμε τον Τσε, αλλά τα έχουμε με τους τζάμπα επαναστάτες! Βάζουμε και τους βρωμιάρηδες τύπου Καρατζαφέρη και Λαζόπουλου και δένει το βύσσινο!
Καλύτερα ο Τσε στο κινητό κύριος παρά η καινούργια Πόρσε. Με τον Τσε υπάρχει και η πιθανότητα να σκεφτείς τι έλεγε ο άνθρωπος και τι έκανε.

Κοιλάκανθος said...

Guerrero Said:
«Aλλα το θεμα μου δεν ειναι ο che αλλα οι ηδονιζομενοι τζαμπα επαναστατες»

Συγνώμη πως το θέμα σου δεν ειναι ο Che όταν στο πρώτο σου ποστ αναφέρεσαι απαξιωτικά στον ‘μουσατο αργεντινο αστικης καταγωγης γιατρο που επαιζε επανασταση’

Θα αποφασίσεις τι λες η απλά κάτι θες να πεις γιατί βαριέσαι τη ζωή σου? Και μάθε ότι το παίξιμο που λες έδωσε ελπίδα και κουράγιο σε εκατομμύρια ανθρώπους και αν στη σημερινή κοινωνία η οποία πάει κατά διαόλου δεν υπήρχαν και αυτά τα παραδείγματα, τότε θα ήμασταν ένα βήμα πιο κοντά προς την ολοκληρωτική υποτέλεια και την αποχαύνωση...Σεβάσου τουλάχιστον όλους αυτούς που έχουν ελπίδα για κάτι καλύτερο σε αυτό το κόσμο, αν θες να το παίξεις μοιρολάτρης να το κάνεις στο κύκλο σου.

The Motorcycle boy said...

Χεχε, σώπα ρε guerrero που θα μας κρίνεις για το τι κάνουμε και το τι όχι! Σώπα που θα αποφασίσεις εσύ αν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε για τον Τσε! Ποιος είσαι; Ο Ιησούς ο Ζαγοραίος; Αφού το παραδέχεσαι οτι πληρώνεσαι για παγκόσμια νταβατζηλίκια, δεν κοιτάς την ξεφτίλα σου καλύτερα; Ή δεν το νιώθεις καν; Από τύψεις πως πας; Μπα ε;
Και, άνθρωπε, η Κούβα έχει καντάρια περισσότερη δημοκρατία από τις ΗΠΑ ή την Ελλάδα. Ψάξτο πρώτα και μετά πες το παραμυθάκι σου.

Κοιλάκανθος said...

Σου μιλώ για ιδανικά και μου αντιπαραθέτεις τη κατάσταση στη Κούβα η οποία καμία σχέση έχει με αυτά που συζητούσαμε….εντάξει προφανώς επικοινωνούμε σε διαφορετικά επίπεδα τι να πω…..

guerrero7,62 said...

Ομορφος κοσμος επαναστατικα φτιαγμενος...η πορσε αγαπητε ξερεις μπορει να πηγαινει πακετο και με τον che στο κινητο...
Η κοινωνια εχει καιρο που αποχαυνωθηκε επισης αγαπητε κοιλακανθε,και παρολες τις διαμαρτυριες τυπου 'παμε διαδηλωση;' και τα αντιπολεμικα τραγουδια κανενας πολεμος δεν εχει σταματησει και ουτε προκειτε,αρα κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν ειναι τιποτα παραπανω απο πνευματικοεπαναστατικος αυνανισμος χωρις ουσια...πεταω μολοτωφ στη αμερικανικη πρεσβεια και εχω μετα ησυχη την συνειδηση μου οτι κατι εκανα και εγω...σημειωτεον ουτε στα αρχιδια μου δεν εχω γραμμενη την πρεσβεια και τη χωρα που εκπροσωπει,αν νομισε κανενας οτι ειμαι αμερικανοπαιδο..
Οσο για το αν ηταν τα σχολια μου απαξιωτικα για τον αργεντινο γιατρο,ναι μαλλον ηταν χωρις προθεση να θιξω τον ιδιο,ως προς αυτο απολογουμαι...και επισης οι φιλοι μας οι αμερικανοι ξερουν πολυ καλα γιατι ειναι εκει που ειναι και πολεμανε,απλα και κυνικα αν τους ρωτησεις θα στο πουνε χωρις μαλακιες περι τρομοκρατιας...

guerrero7,62 said...

Σιγα να μην ειμαι και ο Ιησους ο Τερλεγκας.....

Anonymous said...

@Mavis,

Exipni fainesai, psaxe ligo gia ta gegonota tis Kronstandis. I gia ton Machno. Emena me kaliptoun ta logia gerou kommounisti stin Petroupoli otan oi bolsevikoi ta eixan kanei ola poutana kai, stis antidraseis tou kosmou, o Kalinin nomizo tous rotise an tha ithelan na epistrepsoun oi leukoi. Eipe loipon o geros kommounistis (pou eixe polemisei me tous Bolshevikous) "De pa na 'rthoun oi leukoi, oi mauroi, o diaolos akomi, arkei eseis na xekoumpisteite apo do". Meta o Lenin k' o Trotski tous skotosan k' teleiose i xaroumeni auti istoria.

@ motorcycle boy:

exeis dikio, kakos o Markos paredose ta opla sti Varkiza akolouthontas tin apofasi tou EAM. Poios eisai esi kirie pou sevesai tis apofaseis ton anoteron sou anti na kaneis o,ti sou kavlosei, opos px o Zaxariadis? To EAM staliniko? As gelaso. Edo to katakrinane oi arxeiomarxistes (k' o Kastoriadis adama) oti den itan eparkos kommounistiko kan.


Liga logia gia ton Che, apo tin Wikipedia

José Vilasuso, an attorney who worked under Guevara at La Cabaña preparing indictments, said that these were lawless proceedings where "the facts were judged without any consideration to general juridical principles" and the findings were pre-determined by Guevara.It is estimated that between 156 and 550 people were executed on Guevara's extra-judicial orders during this time.

Meta apo auta, paei sto Congo etsi, xoris programma, na kanei alli epanastasi. Ekei sinergazetai gia lio me ton Kabila alla telika ton afinei giati leei "den einai katallilos" Prosexe, oxi epeidi skotone averta kouverta, alla epeidi den itan "the man of the hour"

Afou meta kolovarage, petaxtike stin Volivia na kanei epanastasi ekei (epanastatiko tourismo more like it) k' na isofarisei tin apotixia sto Congo. Apo o,ti fainetai, pali poutana ta eixe ipologisei giati k' ekei skata ta ekane, se megalo vathmo epeidi ousiastika den akouge tous dopious (em vevaia, sta arxidia tou, i diki tou oikogeneia tha kindineue?)

I latreia tou Che einai pano kato antistoixi me tin latreia enos methismenou odigou pou moiraia kapote stoukarei to amaxi se kammia kolona.

Kai doraki: o Che den goustare ton Peron pou einai poli dimofilis stous antiamerikanous. Milos paidia mou, milos.

The Motorcycle boy said...

Ανώνυμε, είσαι άσχετος ή προβοκατοράκος; Τι δουλειά έχει ο σταλινισμός με τον κομμουνισμό; Έξοχα μας τα λες για την Κροστάνδη -τίποτα άλλο δε βρήκες; Μήπως δεν έπρεπε να κουνηθεί φύλλο και να αφήσουν τον Τσάρο; Μου αρέσετε όλοι εσείς που απαιτείτε πλήρη αγνότητα από οποιαδήποτε επαναστατική διαδικασία ενώ καταπίνετε αμάσητες τις φρικαλεότητες των άλλων.
Αυτά από τη Βικιπίντια για τον Τσε ... γαμώ τις εγκυρότητες! Συγχαρητήρια για τις πηγές σου, διάβασε τώρα και τίποτα σοβαρό. Κανέναν Τάιμπο ας πούμε -ε;

guerrero, άστο άνθρωπε. Αν είναι να καταργηθούν τα σύμβολα επειδή το σύστημα τα ενσωματώνει -εντάξει, το γαμήσαμε και ψόφησε! Και οι νταβατζήδες ξέρουν για ποιον λόγο βαράνε τις κοπέλες -για να τους πάρουν την είσπραξη. Αυτό τι σημαίνει; Πως έχουν δίκιο; Ή πως είναι προτιμότερο να είσαι νταβατζής παρά να παλεύεις για αυτά που θεωρείς δίκαια (ακόμα κι αν δεν έχεις πλήρη εικόνα);

guerrero7,62 said...

motoboy
θα ανοιξουμε μεγαλη κουβεντα τωρα και τελικα δεν θα καταληξουμε πουθενα,τι να πω καλα κανεις και εισαι ρομαντικος και πιστευεις σε καποια ιδανικα αλλα αυτο ακριβως ειναι ιδανικα...ουτοπια..ποτε και που υπηρξε δικαιοσυνη και ελευθερια και δημοκρατια;
Η δημοκρατια ειναι τελικα το ιδανικο πολιτευμα;
Ποτε σταματησαν οι πολεμοι;
Υπαρχουν αδικοι και δικαιοι πολεμοι;
Η εισβολη στο Ιρακ ειναι ιμπεριαλιστικη και η εισβολη στη Πραγα-Βουδαπεστη ηταν επαναστατικες;(δεν λεω οτι το υποστηριζεις)
Αν θυμαμε παλια ειχαμε ξανατσακωθει για αυτα τα θεματα,σαλονικιος δεν εισαι;
Υ.Γ 1 Καμμια ξεφτυλα για το οτι πηγα εκει που πηγα,σαν επαγγελματιας κοιταζω να επωφεληθω,μια βολτα εκει motoboy κ θα καταριψει πολλους μυθους...πιστεψε με
Υ.Γ 2 Προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν ειμαι ο ανωνυμος.

Anonymous said...

@Motorcycle boy, eimai apla eugenis. Opos einai profanes, apantousa stin Mavis, oxi se sena. Pls chekare ligo tin orasi sou i/kai tin ikanotita katanoisis keimenou sou. Sorry mono ti wikipedia eixa eukairi, apo SouKou pou tha pao sto Langley tha sou fero k' protogenes iliko, leo na sou fero ta arxidia tou Che, ama thes na ta filas (i na ta ftineis gia na mi se pianei to kako to mati). I antidrasi sou pantos einai klassiki KKE: "ti piges einai autes, anastiste tous idious tous martires na mas to poune, eisai provokatoras". Dld re mastora, ama sou po oti eisai malakas, ti diafora tha exei apo to na me peis provokatora? I oxi ase, tha se po revizionisti. Maoikos sintrofe, Maoikos?

Tha ta poume stin epomeni epanastasi pou tha kaneis sintrofe.

A re malakes tou EAM/ELAS k' tou DSE, mexri kai edo prepei na fernoume protipa apo to exoteriko. To gamimeno to marketing vlepeis.

The Motorcycle boy said...

guerrero το ξέρω πως δεν είσαι ο ανώνυμος -πρέπει να είναι κανείς πολύ θρασύδειλος για να είναι ανώνυμος. Κάθε εισβολή είναι εισβολή -δεν διαφέρουν αυτά.
Είναι πιο υγιεινό να ψάχνεις την ουτοπία από το να μην ψάχνεις τίποτα. Στην πρώτη περίπτωση θα βρεις κάτι. Και δεν είμαι Σαλονικιός -μη με βρίζεις, εγώ δεν σε έβρισα χεχε.

Ανώνυμε, είσαι βλάκας έτσι; Πρέπει να μιλάς με κουτάκια αλλιώς τα χάνεις; Απαντάς στον Mavis κι εγώ απαντάω σε σένα -τρέχει κάτι; Υπάρχει η λογική που λέει οτι όταν λες κάτι πρέπει να αναφέρεις και πηγές και οι πηγές σου να έχουν κάποια ίχνη αξιοπιστίας. Αλλιώς λες παπαριές. Τ' αρχίδια του Τσε, ψάξε στον κώλο σου να τα βρεις. Και μη μου τα φέρεις. Κράτα τα ενθύμιο.
Θα τα πούμε στην επόμενη νευρική σου κρίση καημένε.

Anonymous said...

-πρέπει να είναι κανείς πολύ θρασύδειλος για να είναι ανώνυμος.

--- eno ama se psaxo os motorcycle boy ston Tilefoniko Katalogo tha se vro. I ama px arxiso k' rotao apo do k' ekei "min eidate ton Motorcycle Boy (efexis MB)", tha mou poun, sto propatzidiko apo pano. Maista.

Απαντάς στον Mavis κι εγώ απαντάω σε σένα

---ti na protopo edo:

A. Se kalesa ego i i Mavis stin sizitisi?
B. Ton Stalin ton anafere i Mavis
C. O Stalinismos itan i (logiki) sinepeia tou Leninismou. Tora ama arxisoume oti allo leninismos allo kommounismos, no problem, alla me to idio nomisma allo akrodexia allo karatzaferis. dialexe k' pare, emeis oi kapitalistes eimastan panta iper ton pollon epilogon - k' me mas o pelatis exei panta dikio.

Κάθε εισβολή είναι εισβολή -δεν διαφέρουν αυτά.

-----dld o Che eisevalle stin Volivia, auto thes na mas peis? Samatis stin teliki, k' stin Kouva den eisevalle? Perimeno me agonia tis vathistoxastes analiseis k' tis noimatikes akrovasies sou gia na tis dikaiologiseis.

Υπάρχει η λογική που λέει οτι όταν λες κάτι πρέπει να αναφέρεις και πηγές και οι πηγές σου να έχουν κάποια ίχνη αξιοπιστίας.

---Prepei na eisai pragmatika malakas. Sou anafera tin Wikipedia (pou xrisimpoiei kosmos k' kosmakis) pou k' i idia exei piges. Alla esto:

les gia to Marko (ton opoion re pousti mou telika den pas mia)

παρέδωσε τα όπλα στη Βάρκιζα μετά από τις εντολές του Στάλιν

piges oti o Stalin pire til ton Marko k' tou eipe na paradosei ta opla parakalo.

i

kane kati pio aplo: katse k' kane debunk to sxetiko arthro, ante k' sta ellinia. Se pairnei? Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Τ' αρχίδια του Τσε, ψάξε στον κώλο σου να τα βρεις.

------ t'arxidia opos mallon den xereis, den mpainoun ston kolo, i poutsa nai. Euxaristos malista na valo tin poutsa tou ston kolo mou alla poli fovamai oti, opos oloi oi kommounistes, mallon tha tin exei mikri, ex'ou k' i enasxolisi tous me tin politiki, kathoti tin exou mirki, ara de gamane, ara prepei na asoliountai me kati, opote tsoup i politiki.

Και μη μου τα φέρεις

-----Siga mi sta'dina. Tha ta poliso sto KKE na ta valei eikonisma ston Perisso.

Θα τα πούμε στην επόμενη νευρική σου κρίση καημένε.

--- Koita tora ti tha mporousa na sou po: oti mia neuriki mou krisi (k' exo arketes imerisios) isodinamei me oli tin ikanotita krisis pou diatheteis. Alla de tha to po, giati eimai astos me tropous.

Anonymous said...

ρε παιδιά, αμάν!
όταν σκίζομαι για διάλογο εννοούσα το διάλογο με ανθρώπους που τουλάχιστον ανέχονται τον συνομιλητή τους, εδώ ευτυχώς που ο διάλογος είναι εικονικός γιατί αλλιώς θα τρομάξετε και τη νεοφερμένη και θα μας τη κάνει!

παρόλη την μαλακία των ανώνυμων και του γκερέρο (ξέρεις πόσοι γκερέρο χτίζουν στο μυαλό τους κορδωνόμενοι την εικόνα του τσακ νόρρις? ουυυ, χιλιάδες, αλλά στην ουσία είναι πάντα κακέκτυπα εικονικά, όπως αντίστοιχα κι ο τσακ νόρρις είναι τηλεοπτικός) έχουν ένα δίκαιο σ' αυτά που διατείνονται με την έννοια πως κι εμείς πολλές φορές, άθελά μας και χωρίς να το κάνουμε συνειδητά (θέλοντας απλά μόνο να αποτίσουμε ένα φόρο τιμής και να ξαναθυμηθούμε) θεοποιούμε όμως και ηρωοποιούμε μορφές επαναστατικές (τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνονται οι άλλοι) με συνέπεια να προκαλούμε την απομυθοποίησή τους ή την απέχθεια στο πρόσωπο τους ή, ακόμα, και να τους κάνουμε καταναλωτικά σύμβολα που μπορούν ν' αγοράσουν όλοι (συμπεριλαμβανομένου και του καρατζαφέρη).

παρόλα αυτά ρε ανώνυμοι/τσακ-νόρρις χαλαρώστε, ότι και να πείτε για τον τσε προσπάθησε να κάνει πράξη αυτά που πίστεψε σε εποχές, τόπους και συνθήκες διαφορετικές από τις δικές μας και τον φόρο τιμής τον δίνουμε επειδή αφιέρωσε όλη του τη ζωή (κάνοντας και σφάλματα) προσπαθώντας να βοηθήσει ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων που μέχρι τότε ζούσαν σαν σκλάβοι και η μεγαλύτερή του επιτυχία είναι πως ξεκινούσε μόνος, χωρίς σχέδια και ασφάλεια και χωρίς να κλειστεί στην επιτυχία της κούβας αρνούμενος κάθε εξουσία προτιμώντας να πεθάνει ανώνυμος σ' ένα τελευταίο χωριό στη μέση του πουθενά, αν αυτό δεν το βλέπετε ίσως σας εμποδίζουν τα αμερικάνικα αεροπορικού τύπου γυαλιά που φορούν συνήθως οι πολεμοχαρείς εικονολάτρες της ομάδας Δέλτα! (sic)

τέλος, σε ότι αφορά τον τσε, προτιμώ τα παιδιά της κούβας να προσκυνούν έναν άνθρωπο (τον οποίο μεγαλώνοντας μπορούν να αποδομήσουν εύκολα και να τον τοποθετήσουν στην πραγματική διάσταση) παρά τα παιδιά της ελλάδας που μαθαίνουν να προσκυνούν εικονικούς χριστούς και παναγίες (σα βρισιά δεν ακούστηκε αυτό?) και μεγαλώνοντας να λένε ανώνυμες μαλακίες με επιχειρήματα τύπου... τσακ νόρρις!

guerrero7,62 said...

@glock
Mπα τον Τσακ Νορις και τους επιδοξους Τσακ Νορις τους θεωρω μαλακες,οι της Delta force καμμια σχεση με υπερκομμαντο του χολυγουντ...σωστοι επαγγελματιες ειναι...
Αυτο που λες ακριβως ειπα και εγω:οτι ο τσε πολεμησε για οτι πιστευε σε αντιδιαστολη με τους τζαμπα μαγκες θαυμαστες του..
Αλλα οι παρωπιδες σου δεν σε αφηνουν να δεις περα απο τον Τσακ Νορρις..
Υ.Γ Τα γυαλια μου ειναι oakley..
Δεν ειμαι θρησκος οποτε τα χριστοπαναγιες πεστα σε καποιον που τον πιανουν
Οι μαλακιες ε;Γνωμη σου dear οπως και γνωμη μου οτι εσυ γραφεις ΑΑ παπαριες,δυστυχως δεν ξεκινησα εγω τις υβρεις,ειναι δικο σας χαρακτηριστικο...

The Motorcycle boy said...

Ανώνυμε πάλι λες σαχλαμάρες.
-Το θρασύδειλο της ανωνυμίας έγκειται στο οτι σήμερα λες αυτά και σε δυο λεπτά μπορείς να λες άλλα -εφόσον δεν ορίζεις κάποιου είδους ταυτότητα. Εγώ είμαι αυτός που είμαι και μπορείς να ανατρέξεις στα όσα λέω. Εσύ δεν είσαι τίποτα. Κατανοητό; Κι αν θέλεις να με δεις μου στέλνεις ένα μέιλ και το κανονίζουμε. Εγώ βέβαια δεν έχω την ίδια δυνατότητα.

-Ο Σταλινισμός είναι η λογική συνέπεια του Λενινισμού; Κάτι πιο άσχετο έχεις να πεις; Ο σταλινισμός είναι μια προσωποκεντρική πρακτική που εφαρμόστηκε με το πρόσχημα των "ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την εποχή" (το βάζω σε εισαγωγικά έτσι;) και ο λενινισμός είναι η θεωρητική προσέγγιση της κατάληψης της εξουσίας από μαζικά κινήματα. Αν φτάσουμε να κατηγορούμε τον Λένιν, ή τον Μαρξ για τον Στάλιν και τον Τσαουσέσκου, είναι σα να κατηγορούμε τον Νεύτωνα για τον Οπενχάιμερ και την ατομική βόμβα. Τι θα πει αυτό; Σκέψου το -και βγάλε άκρη.

-Ο Τσε έκανε εισβολή στη Βολιβία με 15 άτομα; Κι ο Φιδέλ έκανε εισβολή στην Κούβα με 80 άτομα; Καλά -βλάκας είσαι ή το βλάκα παριστάνεις; Δηλαδή, αν πάνε 20 Ιρακινοί στις ΗΠΑ, αυτό είναι εισβολή ανάλογη με αυτή των ΗΠΑ στο Ιράκ! Μάθε να ξεχωρίζεις την εισβολή με στρατιωτικές δυνάμεις από την είσοδο στη χώρα επαναστατικών ομάδων που σκοπεύουν στο να συμβάλλουν στην ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και μετά το ξανασυζητάμε.

-Η Βικιπίντια είναι του κώλου, ο καθένας μπορεί να γράψει εκεί ανεξέλεγκτα. Ρίξε, ας πούμε, μια ματιά στο άρθρο για τον Σιδηρόπουλο. Πηγές ζητάς για τη θέση μου;
1. Συμφωνία της Γιάλτας σχετικά με σφαίρες επιρροής.
2. Αλληλογραφία Ζαχαριάδη με τη ηγεσία του ΕΛΑΣ.
3. Νότες του Σοβιετικού συνδέσμου, υπεύθυνου για τα Βαλκάνια, προς τον ΕΛΑΣ.
4. Γραπτή διαφωνία του Βελουχιώτη με τη συμφωνία της Βάρκιζας.
Αυτά υπάρχουν δημοσιευμένα. Ψάξτα και ξεστραβώσου.
Αυτό το ντιμπάγκ που λες, δεν καταλαβαίνω τι είναι.

-Όσοι έχουν μικρό πουλάκι ασχολούνται με την πολιτική ε; Μάλιστα. Χαίρομαι για τις πολιτικές σου απόψεις -τι κρίμα που πέθανε ο Παπαδόπουλος, θα χαιρόταν κι αυτός πάρα πολύ!

-Τι μου λες για το τι θα έκανες με το ΚΚΕ; Για την Κανέλη με πέρασες;

-Αν έχεις αρκετές νευρικές κρίσεις να το κοιτάξεις. Αυτά μπορεί να καταλήξουν σε μανίες καταδίωξης -ίσως τα βάλιουμ να είναι λύση, αλλά δες κι έναν ψυχίατρο, δεν βλάπτει.

Mavis Day said...

Για όνομα του Τσε!

Για να μην γίνονγται παράλληλοι μονόλογοι, ελπίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως

1.
οι Μαρκος Βαφειάδης και Ευρυπίδης Μπακιρτζής διεξηγαγαν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα προς όφελος της χώρας τους ενώ ο Τσε ΌΧΙ. αυτό κάνει μια ΜΕΓΑΛΗ διαφορά, δεν κάνει;

2.
Ή εμπορευματοποίηση των ειδώλων (μας) είναι κάτι με το οποίο όλοι χαλιόμαστε, έχω λάθος;

Τι μου/μας το επισημαίνετε λοιπόν λες και φταίμε εμείς γι' αυτό;
Είναι σα να έρθει κάποιος και να μου πει: ρε φίλε! τι ακούς Doors, αφού τους έχουν κάνει μπλουζάκια;
Δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα αυτά.

3.
Το γεγονός ότι ένας *κάποιος* στον οποίο πιστέψαμε ή αποτέλεσε σύμβολο για πολλούς γίνεται T-shirt δεν μειώνει την αξία των πράξεων και των λόγων του, right;
Και του Χριστούλη, το ίδιο του συνέβη του θεανθρώπου. Και κονκάρδα τον έκαναν και εικόνισμα και ταινίες!

Γι' αυτό και εμείς εδώ στο ΕλευθεροΣκοπευτάδικο, θεωρούμε τον Τσε έναν σύγχρονο Ιησού. Έναν άνθρωπο που άφησε τη χώρα του για να αγωνιστεί ενάντια στην ταξική και μη αδικία, που επικρατούσε ΑΛΛΟΥ.
Πόσοι από σας που κρίνετε το παραμικρό του παραστράτημα, θα ήσασταν ικανοί για κάτι τέτοιο;

Και στο φινάλε, όσοι επιμένετε να συγκρίνετε τον Τσε με τους Σοβιετικόδουλους που παρέδωσαν τα όπλα μετά τον Εμφύλιο κατόπιν ντιρεκτίβας - συμφωνώ στα υπόλοιπα με τον Μοτορ, "Γραπτή διαφωνία του Βελουχιώτη με τη συμφωνία της Βάρκιζας" κ.λπ. κ.λπ.-
αναρωτιέμαι
τι θα καταλαβαίνατε αν ΔΕΝ είχα βάλει στο post και τη φοβερή φράση του ίδιου του Τσε ότι
Αυτή η επανάσταση "ήταν αυθεντικό δημιούργημα του αυτοσχεδιασμού" και ένα "τέλειο οργανωμένο χάος".

Κι άλλοι έγραψαν post για 40χρονα του Γκουεβάρα, πολύ πιο εμπεριστατωμένα από την δική μου (ποιητική) προσέγγιση στη μορφή του.

Αναρωτιέμαι τι σας διαολίζει τόσο ώστε να διαφωνείτε με το δικό μου post και όχι με άλλα που έχουν περισσότερο ιστορικό χαρακτήρα.

Anonymous said...

-Το θρασύδειλο της ανωνυμίας έγκειται στο οτι σήμερα λες αυτά και σε δυο λεπτά μπορείς να λες άλλα -εφόσον δεν ορίζεις κάποιου είδους ταυτότητα. Εγώ είμαι αυτός που είμαι και μπορείς να ανατρέξεις στα όσα λέω.

---- Mporei avrio na do oti kano lathos k' na allaxo. Prepei na sou ipograpso kammia dilosi mi metameleias kiola? K' stin teliki, i sizitisi den ginetai gia ta atoma alla gia tis idees. Ego mporei na min pisteuo kan auta pou sou grafo, esi mporeis na ta antikrouseis?


και ο λενινισμός είναι η θεωρητική προσέγγιση της κατάληψης της εξουσίας από μαζικά κινήματα.

---THEORITIKI? Dld o Lenin den kivernise pote? Xekola, allo Marxismos, allo Leninismos, allo Stalinismos. Samatis o Lenin den sfagiase kosmaki opos ekane o Stalin? I "latreia" tou Lenin den einai prosopokentriki? Me mausoleio gia parti tou?

Αν φτάσουμε να κατηγορούμε τον Λένιν, ή τον Μαρξ για τον Στάλιν και τον Τσαουσέσκου, είναι σα να κατηγορούμε τον Νεύτωνα για τον Οπενχάιμερ και την ατομική βόμβα.

-----Ton Openheimer isos k' na prepei, toulaxiston o idios metanoiose gia auto pou ekane.

Μάθε να ξεχωρίζεις την εισβολή με στρατιωτικές δυνάμεις από την είσοδο στη χώρα επαναστατικών ομάδων που σκοπεύουν στο να συμβάλλουν στην ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και μετά το ξανασυζητάμε.

-------- Ok, k' tous amerikanous sto Vietnam tous kalese to Notio Vietnam. Stin alli epemvasi ton amerikanon sto px Iran, arkei na vroun kamposous na tous kalesoun, afou tous poune prota epanastates ktl. Oso gia to thema ton arithmon, poia i diafora ama mpoun sto spiti sou 10 kleftes i 2 kleftes? Mporei o gios tou Voutsi na mpei oti ta klopimaia tha ta edine stous fotoxous kai na athoothtei?


συμβάλλουν στην ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και μετά το ξανασυζητάμε.

--Sto Kongko k' stin Volivia den fainetai na polipsinontan na exegerhtoun pantos.

1. Συμφωνία της Γιάλτας σχετικά με σφαίρες επιρροής.
2. Αλληλογραφία Ζαχαριάδη με τη ηγεσία του ΕΛΑΣ.
3. Νότες του Σοβιετικού συνδέσμου, υπεύθυνου για τα Βαλκάνια, προς τον ΕΛΑΣ.
4. Γραπτή διαφωνία του Βελουχιώτη με τη συμφωνία της Βάρκιζας.

--------Auta gia sena einai piges? Exeis kanei pote ergasia pano se otidipode? XEreis prota ap'ola ti thesi eixe o Vafeiadis ston ELAS? Xereis pou itan sta Dekemvriana? Ama de sou aknei kopo, thelo dio seires pou na lene oti o Vafeiadis, para tin antidrasi Sarafi / Siantou / Partsalidi apofasise na dosei ta opla. Na min arxiso tora na milao gia simfonies tis KAzertas ktl

-Η Βικιπίντια είναι του κώλου, ο καθένας μπορεί να γράψει εκεί ανεξέλεγκτα. Ρίξε, ας πούμε, μια ματιά στο άρθρο για τον Σιδηρόπουλο.

------------ Good night and good luck.

@ mavis

οι Μαρκος Βαφειάδης και Ευρυπίδης Μπακιρτζής διεξηγαγαν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα προς όφελος της χώρας τους ενώ ο Τσε ΌΧΙ. αυτό κάνει μια ΜΕΓΑΛΗ διαφορά, δεν κάνει;

den einai etsi (to EAM eixe sigegrimena oramata gia to mellon k' eixe k' megalo koinoniko programma, i de katoxi eixe k' xekathara taxiko xaraktira (thimizo MArx, oti kathe polemos einai stin ousia taxikos, opados tou Che na min to xerei auto, provlimatiko den einai?)

Ή εμπορευματοποίηση των ειδώλων (μας) είναι κάτι με το οποίο όλοι χαλιόμαστε, έχω λάθος;

-----to provlima einai i idia i iparxi ton eidolon. Dose vasi: den mporei kapoios na einai eidolo eleutherias - apax k' exeis eidolo, den eisai eleutheri. Prospathise na katalaveis poso oximoro einai na exeis ton Che os eidolo, as poume, eeutherias.

Γι' αυτό και εμείς εδώ στο ΕλευθεροΣκοπευτάδικο, θεωρούμε τον Τσε έναν σύγχρονο Ιησού. Έναν άνθρωπο που άφησε τη χώρα του για να αγωνιστεί ενάντια στην ταξική και μη αδικία, που επικρατούσε ΑΛΛΟΥ. Πόσοι από σας που κρίνετε το παραμικρό του παραστράτημα, θα ήσασταν ικανοί για κάτι τέτοιο;

---- Dld to oti xekane xoris diki toso kosmo itan agonas kata tis adikias? To oti sinergastike me ton Kabila itan kata tis adikias? I de sigrisi tou me ton Iiisou adikei parafora ton teleutaio, k' auto to leei kapoios atheos (ego dld). Oso gia ton agona kata tis adikias, proteino to exis: antrhopos pou travietai me ta blog profanos den exei xrono na polemisei tin koinoniki adikia, allios den tha eixe blog. Kathistatai euxeros profanes oti ton goustarete akrivos epeidi den proketiai pote na kanete kati san auto pou pige koutsa strava na kanei. Gege?

Αυτή η επανάσταση "ήταν αυθεντικό δημιούργημα του αυτοσχεδιασμού" και ένα "τέλειο οργανωμένο χάος".

--- poli sofisteia: exigise mou noimatika ti simainei i frasi "teleia orgnaomeno xaos". Opos xereis, allo grafo, allo pliktrologo.

Κι άλλοι έγραψαν post για 40χρονα του Γκουεβάρα, πολύ πιο εμπεριστατωμένα από την δική μου (ποιητική) προσέγγιση στη μορφή του. Αναρωτιέμαι τι σας διαολίζει τόσο ώστε να διαφωνείτε με το δικό μου post και όχι με άλλα που έχουν περισσότερο ιστορικό χαρακτήρα.

------den eipa oti ta dika tous einai ligotero malakeies. Apla sxoliasa edo giati a) etsi mou'rthe k' b) logo Mandys pernao apo do. Na apo px stin Miradnolina pou exei kei eikonisma tou Agiou che?

Tespa, apologoumai gia tin fasaria, eixa parei prin xronia na kopso ta flame alla exis deuteri fisis...

Tin agapi sas,

Ego, me to E kefalaio.

The Motorcycle boy said...

ανώνυμε που αποφάσισες να λέγεσαι Εγώ -δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; Όλα ένας αχταρμάς -όλα τα βλέπεις όπως σε βολεύουν και όχι όπως είναι. Δεν σου ζήτησα δήλωση μετάνοιας -σου είπα πως πρέπει κάπως να προσδιορίζεσαι αν θέλεις να είσαι ΚΑΠΟΙΟΣ (μια ταυτότητα πίσω από τα λόγια, τα όποια λόγια). Αλλιώς δεν είσαι ΤΙΠΟΤΑ.

Προσπαθείς να μου αποδείξεις πως ο λενινισμός δεν είναι θεωρητική στάση; Και τι είναι; Μάνιουαλ, βιογραφία; Σοβαρέψου. Ο Λένιν "κυβέρνησε" και η Σοβιετική επανάσταση σκότωσε κόσμο. Πες μου τώρα εσύ -οι τσάροι σκότωναν κόσμο και ο μπολσεβίκοι επίσης. Ήταν το ίδιο; Αν μου πεις ναι -χάρηκα για τη γνωριμία, μην το συζητάμε άλλο.
Και ναι στον Λένιν ΕΚΑΝΑΝ μαυσωλείο -ο Λένιν τι φταίει; Δεν τον αγιοποιώ (ούτε αυτόν, ούτε τον Τρότσκι, ούτε τον Τσε, ούτε τον Μπακούνιν). Απλά έχουν γράψει σημαντικά πράγματα που βοήθησαν (αν όχι δημιούργησαν) την αριστερή σκέψη. Να τους πετάξουμε στα σκουπίδια δηλαδή;

Στο παράδειγμα του Οπενχάιμερ έχασες το θέμα -προσπάθησε να διαβάζεις πιο προσεκτικά.

Γιατί συνεχίζεις να παριστάνεις τον βλάκα; Γράφεις:"Ok, k' tous amerikanous sto Vietnam tous kalese to Notio Vietnam. Stin alli epemvasi ton amerikanon sto px Iran, arkei na vroun kamposous na tous kalesoun, afou tous poune prota epanastates ktl. Oso gia to thema ton arithmon, poia i diafora ama mpoun sto spiti sou 10 kleftes i 2 kleftes?" (το κομμάτι για τον γιο του Βούτση το αφήνω έξω γιατί είναι άσχετο και κατινίστικο). Θέλεις σοβαρή απάντηση στα παραπάνω; Θεωρείς πως 10-12 συντάγματα με τανκς είναι το ίδιο με 10-12 ανθρώπους; Αν είναι έτσι κι ο Ρήγας Φεραίος έκανε εισβολή από μόνος του στα Βαλκάνια (άντε ρε Ρήγα ιμπεριάλα!)

Ξέρεις ανθρωπάκι -αυτό που ξεχωρίζει τους επαναστάτες από τους "όπου φυσάει ο άνεμος" είναι πως οι πρώτοι παίζουν το κεφάλι τους χωρίς να περιμένουν εγγυήσεις. Αυτό σημαίνει πως πας σε μια χώρα για να πολεμήσεις την αδικία και όχι γιατί ο κόσμος είναι ήδη ψημμένος και σε περιμένει. Στην πρώτη περίπτωση είναι ο Τσε στη δεύτερη ο Καραμανλής ή τανκς. Διαλέγω τον πρώτο -κράτα τον δεύτερο.

Λες: "auta gia sena einai piges? Exeis kanei pote ergasia pano se otidipode?" Άνθρωπε, αν τα πρωτογενή έγγραφα και μαρτυρίες δεν είναι πηγές τότε οι μόνες πηγές που υπάρχουν είναι στο Ζαγόρι και στα Ακαρνανικά όρη! Ναι, κάτι έχω κάνει από εργασίες. Εσύ; Κι αν ναι με τι; Με πηγές του Βικιπίντια; Χαχαχαχα

Για μίλα για την Καζέρτα -για πες! Ποιοι ήταν εκεί; Ο Τσε ο Φιδέλ και ο Σιενφουέγκος; Ο Βαφειάδης δεν παρέδωσε τα όπλα ε; Μάλιστα. Αντέδρασε ας πούμε; Δεν σου ζητάω να μου το αποδείξεις -απλά σου υπενθυμίζω πως ο Βαφειάδης παρέμεινε στη θέση του κι ο Άρης που όντως αντέδρασε βρέθηκε με το κεφάλι στο παλούκι. Τώρα, αν θέλεις να μιλήσουμε για τη συλλογικότητα των αποφάσεων της Κ.Ε. (πράγμα που αρνήθηκες προηγουμένως στην περίπτωση Λένιν), να το κάνουμε κι αυτό. Πες μου τη θέση του Βαφειάδη λοιπόν γιατί εγώ δεν την ξέρω.

Mavis Day said...

Aνώνυμε

Αν "i sizitisi den ginetai gia ta atoma alla gia tis idees" όπως λες όποτε σε συμφέρει, δεν έχεις δικαίωμα να έχεις ενστάσεις επί του ατόμου του Τσε in the first place, αλλά για τις ιδέες του.

Μπορεί εσένα να σε διασκεδάζουν οι σοφιστείες, αλλά όλους τους υπόλοιπους από μας, μας κάνουν να βαριόμαστε οικτρά.


--------Auta gia sena einai piges?

E, το έγραψε ο Μοτορ, τον ξαναρωτάς μήπως και άλλαξε γνώμη ή επειδή σου αρέσει να στα επαναλαμβάνουν;
Αν για σένα ΔΕΝ είναι πηγές, αιτιολόγησέ το. Αν μπορείς, φυσικά.


-Η Βικιπίντια είναι του κώλου, ο καθένας μπορεί να γράψει εκεί ανεξέλεγκτα.
------------ Good night and good luck.

΄Δύσκολα θα πείσει ως απάντηση αυτό το επιχείρημά σου. Ξέρεις, δεν είναι απαραίτητο όταν δεν έχεις τι να ανταπαντήσεις, να απαντάς σώνει και καλά.


Σε ότι με αφορά τώρα:
"to EAM eixe sigegrimena oramata gia to mellon"

Δεν τα αμφισβήτησε κανείς, ρε φιλάρα. Τι σκατά σχέεση έχει αυτό με τον Τσε μου όμως δεν καταλαβαίνω. Το ότι στο κόμμα (ένα είναι το κόμμα) σας έμαθαν να τα βάζετε όλα στο ίδιο τσουβάλι, εμένα γιατί θα πρέπει να με αφορά;


Μου τσιτάρεις τον Μαρξ και με εγκαλείς ότι θα έπρεπε να τον κατε΄χω ως οπαδός του Τσε... χαλάρωσε λίγο , λέω εγώ.
Αν θες να πείσεις οποιονδήποτε ότι ο Τσε θα μπορούσε να αντιστοιχιστεί με κάποιον απ' όσους αναφέρεις, θα πρέπει μάλλον να καταδείξεις τον ταξικό χαρακτήρα εν΄ςο Εθνικοαπαλευθερωτικού κινήμαος όπως ήταν το ΕΑΜ.
Και να το κάνεις ευγενικά και χωρίς προσβολές, παρακαλώ, προς τους συνομιλητές - σου θυμίζω ότι εσύ μας την έπεσες εδώ και θα πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου προσκεκλήμένο σε μια συζήτηση, αντί να μπαίνεις φουριόζος με σκοπό να προβοκάρεις. Be my guest.


"Prospathise na katalaveis poso oximoro einai na exeis ton Che os eidolo, as poume, eeutherias.

Σε ευχαριστώ για την ευαισθησία, αλλά μη σε κόφτει για τα ινδάλματα του οίκου μου. Γεννιώνται και παιδιά σε αυτόν τον πλανήτη που έχουν για ίνδαλμα τον Τσε και όχι τον Ρόμπι Γουίλιαμς ή τον Μαρτάκη.
Τα σύμβολα όντως δρουν περιοριστικά (ειδικά τα "εμπορικά" σύμβολα), αλλά με την έννοια του αρχαίου "σήματος" - αυτού δηλαδή που σημαίνει κάτι, δεν είναι κενά περιεχομένου και σε ένα πρώτο επίπεδο μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσα κοινωνικοποίησης.
Αλλά δεν ήρθες εδώ για να συζητήσεις (sic) κάτι τέτοιο, νομίζω...


Σημείωση:
Η κρίση μου - την οποάι κρίνεις χωρίς να απαντάς (και πάλι) σε αυτά που τόσο ευγενικά ρωτάω, δεν αδικεί τον Χριστό ως ιστορικό πρόσωπο, αλλά τον Τσε.

ΥΓ.
Τώρα που καταλάβαμε ποιος blogger είσαι, κάνε ένα κόπο και γράψε μας, όχι απαραιτήτως με το ψευδώνυμό σου, αλλά με ελληνικούς χαρακτήρες, γιατί μας έφυγε η μαγκιά με τα greeklish σου.

:)

φιλικά
mavis day

Mavis Day said...

hey motor, γράφαμε μαζί.