Oct 15, 2007

Παγκοσμιοποίηση τώρα: Blog Actions Day


20 Simple Things to Start with Today


1. Turn off lights when not needed.
2. Turn off other electric things, like TVs, stereos, and radios when not in use.
3. Use rechargeable batteries.
4. Do things manually instead of electrically, like open cans by hand.
5. Use fans instead of air conditioners.
6. In winter, wear a sweater instead of turning up your thermostat.
7. Insulate your home so you won't be cold in winter.
8. Use less water.
9. Whenever possible, use public transport, or ride your bike or walk.
10. Don't waste products made from forest materials.
11. Use recycled paper and/or recycle it. Reuse old papers.
12. Support products that are harvested from the rainforest but have not cut down trees to get it.
13. Plant trees, especially if you have cut one down.
14. Avoid products that are used once, then thrown away.
15. Buy products with little or no packaging.
16. Encourage your grocery store sell environmentally friendly cloth bags for people to use when they shop, or bring your own.
17. REDUCE, REUSE, & RECYCLE.
18. Compost.
19. Buy recycled products.
20. Don't buy products if animals were killed to make it.


Let's Prove That We Can Do It

.

5 comments:

Suspect said...

There is so many different worlds
So many different suns
But we have just one world
But we live in different ones
“Dire straits – Brothers in arms”

Anonymous said...

21. Commit suicide the only way to save the Planet .
We Humans live on the expense of all other earthly beings, so be a good chap and spare the Planet your existence.

Αίθρα said...

1. Τό ψάρεψα κάπου, μού άρεσε, τό μεταφέρω:

“Εμείς” οι μπλογκαδόροι/-ισσες/-άκια δεν θα ξεκινήσουμε καμμιά διαμαρτυρία για τον Νομάρχη Αρκαδίας που δεν έχει ακόμα απαγορεύσει το κυνήγι στο (άκαφτο-ακόμα πράσινο) Μαίναλο, όπου έχουν καταφύγει όλα τα πουλιά, αλλά και άλλα ζώα, από την γειτονική καμμένη Ηλεία;

Περιμένω δράση απ’ τους παλιούς, για να στιχηθούμε κι οι φρεσκότεροι.

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

2. Στό άρθρο (8) εγώ θα συμπλήρωνα: Κάντε ΔΙΠΛΗ χρήση του νερού. Λεκανίτσες παντού. Στον νιπτήρα, στη ντουσιέρα, στο νεροχύτη.
Μαζεύεις το νερό και το ρίχνεις στην τουαλέτα, στα λουλούδια.
Τό είδα στην Αυστραλία, τό εφάρμοσα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Φιλάκια

Anonymous said...

Ναι... πολύ ωραία όλα αυτά. Εγώ τηρώ το 95% αυτών, όπως φαντάζομαι και εκατομύρια άνθρωποι που νιώθουν το βάρος της καταστροφής του πλανήτη να πέφτει πάνω τους. Και όλος ο κόσμος (ο απλός) να τα τηρούσε όλα αυτά δεν αλλάζουνε κ πολύ τα πράγματα όταν ένας/μία ηθοποιός κάνει 5 ταξίδια το μήνα με το ιδιωτικό του τζετ προκειμένου να προωθήσει την ταινία του(βλέπε Πενέλοπε Κρουζ η οπόια έκανε κ διαφήμιση για την εξοικονόμηση ενέργειας, με το αζημείωτο φαντάζομαι), ξοδεύουν ενέργεια νερό κ.α. για τη βιλάρα τους, τις πισίνες τους κ.α. την ημέρα, όσα δε θα ξόδευα εγώ ούτε σε ένα χρόνο. Έτσι μπράβο εκατομύρια κόσμος να δουλεύει και να στερείται για τους λίγους αναίσθητους που πραγματικά θα μπορούσαν να κάνουν πολλά. Να προωθούνται αυτά τα μηνύματα σε εμάς, για να μέτριάζουμε κάπως την καταστροφή μεγατόνων η οποία γίνεται μέσα σε λίγες ώρες από δοκιμές πυραύλων, εργοστάσια από μεγάλες μάρκες οι οποίες εχούν τις κυβερνήσεις με το μέρος τους και τους αφήνουν ανενόχλητους να διαπράττουν μέσα σε λίγες ώρες την σούπερ ανεπανόρθωτη ζημιά που ούτε σε δεκαετίες όλοι μαζί δε θα καταφέρναμε ακόμα και αν δεν τηρούσαμε τίποτα απ' όλα αυτά στο ποστ. Παρόλο που κρατάω ακόμα κ τα εισητήρια του λεωφ. για ανακύκλωση δε μπορώ να μην τα σκέφτομαι όλα αυτά κ να είμαι ήρεμη. Αυτά τα μηνύματα με ψιλονευριάζουν γιατί μου θυμίζουν μηνύματα κυβερνήσεων του στιλ:Λιτότητα κ δουλειά για να πάμε μπροστά. Που σημαίνει χιλιάδες άνθρωποι να προσπαθούν κ να στερούνται για να ζουν πλουσιοπάροχα μια χούφτα ανθρώπων.
Στερειθείτε λοιπόν όσο μπορείτε για να μετριάζουμε λίγο την ανεπανόρθωτη καταστρόφη που κάνουν οι αυτοκράτορες αυτού του πλανήτη. Σε μερικούς ανεβάζει κ το εγώ τους κάτι τέτοιο. π.χ. γνωρίζω άτομο που χρησιμοποιεί αυτοκιν. για 3 μέτρα απόσταση, έχει τζάκι, και επειδή κάνει ανακύκλωση χαρτιού μία στο τόσο ή το θεϊκό που μου λέει: το πλυντήριο πιάτων που αγόρασε είναι οικολογική κίνηση γιατί εξοικονομείς νερό... Πριν να πάρει πλυντήριο άφηνε στοίβες πιάτα γιατί απλά βαριόνταν να τα πλύνει, αλλά κοίτα τώρα τι ωραία που τα βρίσκει με την συνείδησή του... "το τερπνόν μετά του ωφελίμου" θεωρεί λοιπόν ότι λειτουργεί κ φέρεται οικολογικά σαν άτομο κ έτσι αντιστθμίζει την καταστροφή που κάνει με το αυτοκινήτό του ή τα ξύλα που καίει ή το aircondition το καλοκαίρι...

roidis said...

για να δούμε, γιατί η χώρα μας, αλλού βοσκά.