Mar 25, 2006

SexStory 37 μ.Χ. – 1520 μ.Χ. (part 2)


H σειρά που αγαπήσατε, σε νέες περιπέτειες.

37 μ.Χ. Ο Καλιγούλας γίνεται Ρωμαίος αυτοκράτορας. Περηφανεύεται πως έχει γεννηθεί από αιμομικτική σχέση, αποπλανεί τις τρεις αδελφές του και πολιορκεί ερωτικά τις γυναίκες των καλεσμένων του.
"Την έπεσες στη φίλη μου στο πάρτι μου; Θέλω όλους τους φίλους σου για πάρτη μου" (που να είχε ακούσει και το CD της Πολυξένης - αυτής της σεμνής κοπελίτσας που διαφημίζεται στο Alter, ο Kαλιγού).

79 μ.Χ. Η Πομπηία θάβεται κάτω από ηφαιστειακή λάβα και στάχτη. Δυο χιλιάδες χρόνια μετά, οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν στα ερείπια ενός μπάνιου γραμμένη στον τοίχο την επιγραφή «Hic ego puellas multas futui» (εδώ έκανα έρωτα με πολλά κορίτσια). Αλλά όχι μόνο: ανακαλύπτουν ακόμη αγάλματα σαν εκείνο του Πάνα να συνουσιάζεται με κατσίκα, πέη σε στύση κάθε πέντε μέτρα, και εκατοντάδες εξωφρενικά τεχνουργήματα, συνδεδεμένα άμεσα όπως αποδείχθηκε με την καθημερινότητα των Ρωμαίων. Τα περισσότερα απ’ αυτά, θα φυλαχθούν με τις ευλογίες του Βατικανού μακριά από τα μάτια του κοινού σε μια αίθουσα του Μουσείου της Νάπολης, στο Ιδιαίτερο Δωμάτιο Ασέμνων Αντικειμένων που ελάχιστοι έχουν επισκεφθεί.
Οι χριστιανοί μουτζαχεντίν ξεκινούν το εκπολιτιστικό τους έργο στον πλανήτη.
"Εδώ έκανα έρωτα με πολλά κορίτσια"... Το τελευταίο απελπισμένο γκράφιτι στη ζωή ενός ανθρώπου λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή κάτω απ' την λάβα.

400 μ.Χ. Ο θρησκευόμενος λόγιος -και «παρθένος» σύμφωνα με τις γραφές- Vatsyayana ολοκληρώνει τη συλλογή-συγγραφή του ινδουιστικού εγχειρίδιου του Κάμα Σούτρα. Τα κείμενά του, όπου περιγράφονται 64 διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις, περιέχουν κάθε είδους «οδηγίες προς ναυτιλομένους».
Εγχειρίδιο σεξ από αγάμητο. Γι' αυτό οι περισσότερες στάσεις του Κάμα Σούτρα είτε έχουν να κάνουν με δαγκώματα και λοιπές σάχλες είτε είναι πρακτικά ανεφάρμοστες απ' όσους αρέσκονται απλώς (;) στο παθιασμένο, ακροτελεύτιο και πλαστουργό γαμήσι.

1199 μ.Χ. Ο Πάπας Ινοκκέντιος Β’ απαγορεύει το γάμο και τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ μοναχών, παπάδων και καλογριών.
Ε, κάποιος έπρεπε να τους σταματήσει - για λίγο. Φαντάσου τι γινόταν.

Μεσαίωνας Φεύγοντας για να διεξάγουν τους ιερούς τους πολέμους, οι Σταυροφόροι δεν κλειδώνουν μόνο το χρυσάφι και τα τιμαλφή τους, αλλά και τα γεννητικά όργανα των γυναικών τους.
Οι κλειδαράδες και οι σιδεράδες θα πρέπει να είχαν πολύ δουλειά (και πολλά τυχερά) τω καιρώ εκείνω. Στο αμόνι, γρήγορα (και άνοιξε τα πόδια σου).

1400 μ.Χ. Την εποχή του Σέξπιρ, κάποιοι δρόμοι στο Λονδίνο παίρνουν το όνομά τους από τους οίκους ανοχής που φιλοξενούνται σ’ αυτούς. Περιοχές ολόκληρες μετονομάζονται σε «φωλιά της πουτάνας» και άλλα (χειρότερα) κακόφημα ονόματα.
Κάτι σαν το Γκάζι, στο πιο αρχαίο.

15ος αιωνας Μετά το τέλος του Μεσαίωνα, ακόμη και η εκκλησία δείχνει πιο ανεκτική στα ανθρώπινα πάθη: στην καλή κοινωνία, η απόκτηση ερωτικών εμπειριών αποτελεί ένδειξη ευγενούς και αριστοκρατικής καταγωγής (ο 15ος αιώνας έχει μείνει στην ιστορία ως «ο αιώνας των νόθων παιδιών»). Τότε είναι που εμφανίζονται και οι πρώτες πόρνες πολυτελείας. Παρ’ όλα αυτά, στην Ιταλία, που αργότερα θα γίνει το λίκνο της αναγέννησης, οι περισσότεροι άντρες είναι είτε άκρατοι φαλλοκράτες είτε ομοφυλόφιλοι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που την εποχή αυτή, ο σοδομισμός ονομάζεται στους αριστοκρατικούς κύκλους «ιταλικό βίτσιο».
Μπασταρδάκια, κωλομπαράδες και πουτάνες ντελούξ. Άτσα, Αναγέννηση.

1520 μ.Χ. Σύμφωνα με το μύθο, στις αρχές του 1520 και έξαλλος με τον Πάπα που καθυστέρησε την πληρωμή ενός έργου που τελείωσε μετά το θάνατο του Ραφαήλ, ο επίσημος προστατευόμενος του ζωγράφου, ο Τζούλιο Ρομάνο, ζωγράφισε σκηνές με ζευγάρια που συνουσιάζονταν, στους τοίχους του ίδιου του Βατικανού. Οι αυθεντικές νωπογραφίες του εξαφανίστηκαν, όμως οι γκραβούρες από τα πρωτότυπα σχέδια που φιλοτέχνησε αργότερα ο χαράκτης της ιταλικής αναγέννησης Μαρκαντόνιο Ραϊμόντι, τυπώθηκαν μετά την εφεύρεση της τυπογραφίας από τον Γουτεμβέργιο.
Διαπίστωση 1: τα αφεντικά (Πάπας) δεν πληρώνουν ποτέ στην ώρα τους.
Διαπίστωση 2: το Βατικανό σήμερα, είναι πολύ βαρετό.


(το έπος συνεχίζεται - σε προσεχές post)
Για σχολιάκι, κάντε κλικ εκεί που λέει comments (τι σκατά! θα 'πρεπε να το ξέρετε!)

8 comments:

Anonymous said...

Kalhmera

Tetoia mera kai den postareis kati gia thn elliniki epanastasi tis 25is martiou?
Tha thela na ksero pos to blepeis to pragma...

Sucker

Mantalena Parianos said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mantalena Parianos said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mantalena Parianos said...

Δεν ασχολούμαι με εθνικοαπελευθερωτικάς επετείους.
Επανάσταση; Η πιο σπουδαία επανάσσταση είναι ο έρωτας.
Καλημέρα 2 U 2

Anonymous said...

το θέμα αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον...

...για πες κι άλλα..(να δούμε πού θα το φτάσεις..!)

Weirdo

Mantalena Parianos said...

Δεν σας παραξενεύει που ΟΛΑ ανεξαιρετως τα ολοκληρωτικά καθεστώτα (είτε είναι χούντες είτε δόγματα θρησκευτικά) πάντοτε κυνήγησαν τον έρωτα; Γιατί δεν υπήρξε στην ιστορία ΟΥΤΕ ΜΙΑ "σεξουαλική χούντα" ας πούμε;
Η απάντηση είναι: γιατί όταν είσαι ερωτευμένος, αισθάνεσαι δυνατός. Και ικανός ΝΑ ΑΝΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Λοιπόν;
Ίσως ακούγεται λίγο χίππικο, αλλά είναι αλήθεια: ο έρωτας (στα χρόνια της χολέρας που βιώνουμε) αποτελεί επαναστατική πράξη - αντίστασης κατ΄αρχάς...

Anonymous said...

(..και αντεπίθεσης στη συνέχεια)

Χαλάλι του.
Τα αξίζει...
Και τα δικαιολογεί...
ΟΛΑ...

(ο έρωτας)

Weirdo

Mantalena Parianos said...

@στοχαστρο:
Και ο Κλίντον? (εκείνος ο σαξοφωνίστας - πρόεδρος των USA;
Α! Θα σας μαλώσω... είστε αδιάβαστος.