Mar 22, 2006

SexStory 2.500.000.000 π.Χ – 20 μ.Χ. (part 1)

2.500.000.000 π.Χ. Σύμφωνα με τη θεωρία των ανθρωπολόγων, όταν ο μακρινός πρόγονός μας, ο ανθρωποπίθηκος, στάθηκε για πρώτη φορά στα δυο του πόδια, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απελευθερωθούν τα ειδικά κέντρα ηδονής που βρίσκονται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας και τα οποία έως τότε, η βαρύτητα τα καταδίκαζε σε συνθήκες μη-ανάπτυξης. Το αποτέλεσμα ήταν τα πλάσματα από τα οποία καταγόμαστε να γίνουν για πολλά εκατομμύρια χρόνια, σεξουαλικά αχαλιναγώγητα.
- O Φρόυντ αναφέρει πώς "ο πολιτισμός ξεκινά εκεί που τελειώνουν τα ένστιγκτα". Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη διατύπωση.

2500 π.Χ. Ο Αιγύπτιος Φαραώ, Χέοπας, χτίζει την πυραμίδα της Γκίζας χρησιμοποιώντας και δωρεές από εταίρες, συμπεριλαμβανομένης και της κόρης του.
- Το κυρίαρχο αρσενικό είναι πάντα ο πιο μαλάκας της αγέλης ή είναι η ιδέα μου;

1850 π.Χ. Σε αιγυπτιακό πάπυρο περιγράφεται η πρώτη γνωστή στον κόσμο μέθοδος αντισύλληψης από εντόσθια κροκοδείλου που συνιστούσαν ένα ιδιότυπο «ζελέ».
- Δεν θα 'θελα με τίποτα να είμαι γυναίκα το 2000 π.Χ. στην Αίγυπτο.

1300 π.Χ. Ο μέγας φαραώ Ραμσής ο Β’ γίνεται πατέρας 160 παιδιών. Λέγεται ότι είχε παντρευτεί περισσότερες από 100 γυναίκες, αλλά την καρδιά του είχε κερδίσει μόνο μια, η Νεφερτίτη.
- Θα 'θελα όμως πάρα πολύ να ήμουν ο Ραμσής.

549 π.Χ. Το πρώτο πορνείο με τις ευλογίες του Αθηναϊκού κράτους ανοίγει τις πόρτες του στην αρχαία Αθήνα. Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν μαχητικά ότι η απώλεια σπέρματος προκαλεί αποχαύνωση και αδυναμία. Ο Κριτόβουλος κυρήττει την εγκράτεια, ο Πλάτων, ο Ισοκράτης και ο Ξενοφώντας αναπτύσσουν ανάλογες θεωρίες.
- Πολύ "ζεν" ακούγεται αυτό με την απώλεια σπέρματος. Μην το πάρετε και τοις μετρητοίς κορίτσια.

300 π.Χ. Οι Ρωμαίοι γιορτάζουν κάθε χρόνο τα Λουπερκάλια, τη γιορτή της γονιμότητας στη διάρκεια της οποίας, οι εργένηδες δημοπραττούν νεαρές παρθένες με τις οποίες κάνουν ό,τι θέλουν για έναν ολόκληρο χρόνο. Στη σύγχρονη εποχή, η γιορτή έχει μεταλλαχθεί σε αυτό που γνωρίζουμε ώς «ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου».
- "Ότι θέλουν;" Έτσι, παλιακά γραμμένο με κόμμα μετά το όμικρον; Ουάο! Sounds very promising.

51 π.Χ. Η 18χρονη Κλεοπάτρα παντρεύεται τον 12χρονο αδελφό της, Πτολεμαίο τον 13ο.
- Οh, brother, where are you? Eγώ πάντως δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Εννοώ, να παντρευτώ τον ανήλικο αδελφό μου. Μαλάκας είμαι; Μετά με ποιον θα έπαιζα μπάλα;

55 π.Χ. Η 22χρονη Κλεοπάτρα ξαναπαντρεύεται. Αυτή τη φορά, τον 11χρονο αδελφό της, Πτολεμαίο τον 14ο.
- Κάθε πέρυσι και καλύτερα αυτή η πουτανίτσα. Με τέτοια γούστα που είχε πάντως, αυτή θα παντρευόταν στο τέλος και τον pitsiriko.

20 μ.Χ. Ο Αυνάν αρνείται να ακολουθήσει το εβραϊκό έθιμο του πολιτισμού του και να γονιμοποιήσει τη χήρα του αδελφού του, Ιούδα. Αντίθετα με την ισχύουσα αντίληψη, το τέχνασμα του Αυνάν -που ως επαναστάτης θανατώθηκε επί τόπου από τους τιμητές του θρησκευτικού καθεστώτος- δεν ήταν η αυτοϊκανοποίηση, αλλά η διακεκομμένη συνουσία.
- Λαός της ερήμου - με έθιμα της ερήμου. Δόξα και τιμή στον επαναστάτη! Αυνάν, ζεις, εσύ μας (και τους) οδηγείς.

Σημ. Η φωτογραφία, είναι εικαστικό από το CD των Aberfeldy.

(συνεχίζεται)

10 comments:

Anonymous said...

mas koufanes
exeis ki alla tetoia post sto mellon?

Mantalena Parianos said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

"Το κυρίαρχο αρσενικό είναι πάντα ο πιο μαλάκας της αγέλης ή είναι η ιδέα μου;"
Aυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του... Μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας... Και να οδηγεί την αγέλη και να κυνηγάει και να ζευγαρώνει και να ρίχνει μπούφλες στους επίδοξους… ε δεν περισσεύει φαιά ουσία και για φιλοσοφίες… :))Μουτς, καλημέρα
Katt
(Πως θα αποκτήσω ταυτότητα εδώ μέσα, η κυρίαρχη θηλυκιά?)

Anonymous said...

...ωραία περνούσαν οι π.Χ. άρρενες... μήπως όμως και οι μ.Χ. περνάνε άσχημα;; είστε λίγοι, γαμώτο, οπότε εξακολουθείτε να έχετε το προβάδισμα στην επιλογή... (βλ. 1 αρσενικό /2 -και 3, και 4- γκόμενες)...
άντε πια, αδικίααα!!!
bonjour
weirdo

Mantalena Parianos said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mantalena Parianos said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

(...still counting)

weirdo

Mantalena Parianos said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mantalena Parianos said...

Katt:
γυναίκες σαν κι εσένα έχουν χαλάσει την πιάτσα! Προτιμώ μια αγέρωχη γκόμενα σαν την Κλεοπάτρα παρά τον ρόλο του (και καλά) κυνηγού, που διαθέτει 16βάλβιδο και πρώτο τραπέζι στο Ρέμο.

Weirdo:
το ότι τα αρσενικά "επιλέγουν" είναι ψευδαίσθηση. Νομίζω ότι το αντίθετο συμβαίνει... Πόσες αξιέραστες (δεν εννοώ μόνο σεξουαλικά) γυναίκες ξέρεις που έχουν ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ανάξιους εραστές;

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.