Mar 28, 2006

Sexstory 1590 μ.Χ. – 1814 μ.Χ. (part 3)



Γ’ κεφάλαιο

Η σειρά που αγαπήσατε σε νέες περιπέτειες
(A' κεφάλαιο, Β' κεφάλαιο)

1590 μ.Χ. Η πορτογαλική λέξη «fetico» (μτφ. φετίχ), χρησιμοποιείται για πρώτη φορά για να υποδηλώσει ακραίες σεξουαλικές συμπεριφορές. Εκτός από τις γνωστές μορφές φετιχισμού (πελματολαγνεία κ.λπ.), συναντάμε και έννοιες όπως δενδροφιλία (σεξ με δέντρα!), αγαλματοφιλία (διέγερση στη θέα γυμνών αγαλμάτων) και φορμικοφιλία (από το γαλλικό formi που σημαίνει μυρμήγκι) και χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει άντρες και γυναίκες που απολαμβάνουν μικρά έντομα να περπατούν πάνω στο γυμνό τους κορμί.
Ανωμαλάρες! Μια δενδροφιλία με διακατέχει, ομολογώ.

18ος αώνας Στον αιώνα του Διαφωτισμού, ανακαλύπτεται η ύπαρξη των σπερματοζωαρίων και οι εγκυκλοπαιδιστές αποφαίνονται: η ντροπή δεν χωρά στον σεξουαλικό τομέα.
Έλα μου, ντε.

1727 μ.Χ. Ο Ισαάκ Νεύτων πεθαίνει παρθένος, σε ηλικία 85 ετών. (Προηγουμένως είχε προλάβει να διατυπώσει τη θεωρία τού γιατί τα πράγματα πάνε από πάνω προς τα κάτω...)
Επιστήμη = η διατύπωση μια θεωρίας με βάση την εμπειρία του πειράματος.

1770 μ.Χ. Η Γαλλίδα comedienne, Mademoiselle Dubois, ισχυρίζεται ότι στη ζωή της κοιμήθηκε με περισσότερους από 16 χιλιάδες εραστές μέσα σε 20 χρόνια. Μια πρόχειρη μαθηματική πράξη, ανάγει τη λύση της εξίσωσης σε περίπου 2 εραστές την ημέρα.
Δυο aimants την ημέρα, την ανία κάνουν πέρα.

1796 μ.Χ. Η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας αφήνει τον μάταιο ετούτο κόσμο. Πίσω της όμως, αφήνει «ορφανές» και τις έξι βοηθούς που είχε προσλάβει στην βασιλική αυλή, οι οποίες περνούσαν από crash test τους μελλοντικούς εραστές της αυτοκράτειρας, αξιολογώντας τις σεξουαλικές τους επιδόσεις.
«Σας έχουμε ένα λουκουμόπαιδο, τεφαρίκι κυρία!»

19ος αιώνας Παροξυσμός σεμνοτυφίας πλήττει (και πάλι) τα σεξουαλικά ήθη. Ακόμη και η ανακάλυψη του τηλεφώνου από τον Γκράχαμ Μπελ δεν γίνεται αρχικά ευπρόσδεκτη από τα μέλη της πουριτανικής κοινωνίας. Ορισμένα σωματεία, μάλιστα, ζητούν την απαγόρευσή του, επειδή υποστηρίζουν ότι το τηλέφωνο επιτρέπει στις γυναίκες να απατήσουν τους συζύγους τους, συνομιλώντας με τον εραστή τους.
Το σύγχρονο phone sex βέβαια, απέδειξε το εντελώς αντίθετο.

1814 μ.Χ. Ο Γάλλος Μαρκήσιος Ντε Σαντ πεθαίνει σε άσυλο ανιάτων, έχοντας περάσει 27 χρόνια της ζωής του στη φυλακή κατηγορούμενος για τις αποποινικοποιημένες σήμερα έννοιες της βλασφημίας και σοδομίας. Έργα του όπως η «Αφροδίτη με τις Γούνες», «120 Μέρες στα Σόδομα», «Ϊουλιέτα και Ιουστίνα» κ.ά., θα παραμείνουν απαγορευμένα έως και το 1950.
Υπεύθυνοι γι’ αυτό βέβαια, δεν ήταν άλλοι από τους κραταιούς θρησκευτικούς κύκλους της εποχής. Όπως σήμερα – που οι κληρικοί αποκαλούνται αλλήλους με γυναικεία ονόματα και σε λίγο απέχουν από το να θεσμοθετήσουν και επισήμως την ύπαρξη ομοφυλόφιλων μοναστηριών. Ξου!

(συνεχίζεται – με πάθος)

5 comments:

Anonymous said...

1590 : είχαν οργιάζουσα φαντασία οι άνθρωποι.. (γούστο τους, καπέλο τους!)

18ος : I DEMAND!

1727 : α, τον κακομοίρη,.. άσχετο: μου θυμίζει τη "θεωρία περί ανυπαρξίας του έρωτος" (παλαιό ελληνικό με τον Αλεξανδράκη..!)

1770 : Αυτό θα πει 'εντατική γυμναστική'... ΚΑΤΩ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ!

1796 : τι συγκινητικό... δουλικά με τέτοια αυταπάρνηση... είναι να σε πιάνουν τα ζουμιά..(κλαψ)

19ος : ..κρίμα που δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα η κινητή τηλεφωνία... (τώρα 'φτιάχνεσαι' με το να σε ακούνε...!)

1814 : φτου...σκουλοκομυρμηγκότρυπα!

Weirdo

Anonymous said...

...εννοούσα σκουλΥκομυρμηγκότρυπα
(σόρρυ)

Weirdo

dgalanis said...

more more

Mantalena Parianos said...

e-e-erxetai...

το θείο τραγί said...

Για προσέξτε αυτό με τις γούνες, παρακαλώ...