May 21, 2006

The number of the beast


Από χτες, ο αριθμός του κτήνους είναι
12 points!

Και ορισμένες πικρές παρατηρήσεις:

Προς Έλληνες παρουσιαστές (Καπουζίδη και Μακρυπούλια):
όταν η Μαλτέζα παρουσιάστρια λέει "Hi, Athens, this is Valetta calling" δεν σημαίνει ότι τη λένε Βαλέττα τη γυναίκα, έτσι ονομάζεται η πρωτεύουσα της Μάλτας.
(Οι δικοί μας της απάντησαν, "καλησπέρα Βαλέττα")

Ο Σάκης "μιλάει καλά αγγλικά"; Η πρώτη φίλη μου που θα μου ξαναπεί μαλακία θα της δώσω να φάει το βίντεο του τελικού:
"Background is real"? ρώτησε ο έλληνας άφωνος σταρ την Ισλανδή παρουσιάστρια, η οποία, χρειάστηκε να περιμένει λίγο μπας και καταλάβει τι εννοεί ο βλαχογκόμενος. "Υes" του απάντησε η γυναίκα σε μια ερώτηση που ίσως θα έπρεπε να είναι "Ιs this background real?" ή κάπως αλλιώς. Για να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι "ναι, ρε πανύβλακα, αληθινό είναι, αλλά το έχουμε σε φωτογραφία, εσάς η Ακρόπολη είναι αληθινή;" (Κι αν την είχατε σε πόστερ, δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ;)

Γιατί η καρτελίτσα μας έγραφε κάτω από το μπαλετάκι "Written by Fwkas Evaggelinos and Dimitris Papadimitriou"; Τι ακριβώς έγραψε ο κυρ Φωκάς; Τους στίχους του Αριστοφάνη σε χαρτοπετσέτα;
Και ο "είναι πολλά τα λεφτά Άρη"-Δημήτρης Παπαδημητρίου; Πόσα πήρε για να ενορχηστρώσει μουσικές άλλων; (Τσιτσάνης, καραγκιόζης κ.ο.κ.)
Συνακόλουθα: τι γυρεύει ο Τσιτσάνης στο "πανηγυράκι"; Δεν είναι λίγο ντροπή να μην μπορούμε να διοργανώσουμε κάτι χωρίς μπουζούκι και μουσακά; Αυτός είναι ο πολιτισμός που ευαγγελίζεται η ΝΔ (Νέα Δεξιά);
Αν ναι, να βάλετε ορχήστρα μπουζουκιών και στις ξεναγήσεις στην Ακρόπολη, γύφτουλες χουντόφιλοι.

Γιατί το "ελληνικό" τραγούδι ήταν το μόνο που δεν είχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ επί σκηνής; (το αρμένικο π.χ. πήρε καλές βαθμολογίες μόνο και μόνο για το σούπερ χορευτικό του και όχι φυσικά για τα άθλια αγγλικά του βλάκα που τραγουδούσε)

Εμείς τις χορογραφίες τις κρατήσαμε για τους "μίνι Ολυμπιακούς" στο break;
χα χαχα χα

Γιατί το "ελληνικό" τραγούδι ήταν το μόνο που σε έκανε να αισθάνεσαι στενάχωρα; (με την τραγουδίστρια να χτυπιέται και να οδύρεται); Όλα τα άλλα ήταν χαλαρά, cheesy και με πολύ προσεγμένες (eurotrash) ενορχηστρώσεις. Όσοι έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό, ξέρετε ότι ένας Βέλγος που πηγαίνει στις δουλειά του στις 8.30 το πρωί, προτιμά να ακούσει το μαλακισμένο κομμάτι της Σουηδίας ή της Ρωσίας παρά μια αγριευτική τραγουδίστρια να ξελαρυγγιάζεται για κάποιον έρωτα.

Συνεπώς, πιστεύω πως ότι βαθμούς πήρε η Ελλάδα, τους πήρε
α) επειδή ήταν διοργανώτρια
β) από συμμαχίες γειτόνων κ.λπ.
γ) λόγω της ερμηνείας της Βίσση, που ήταν όντως σπουδαία

Αλλά... η απόλυτη ελληνίδα (σόρυ, Κύπρια ήθελα να γράψω) σταρ, δυστυχώς για τη φωνή και την ομορφιά της, έχει εγκλωβιστεί τόσα χρόνια, στα τραγούδια αυτού του τύπου που στην καλύτερη θα αντιγράφει τον εαυτό του και στη χειρότερη τα '80s. Κρίμα...

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω το τραγούδι της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης;

27 comments:

cyrus said...

Κι εμείς γκρινιάζαμε για τις παπαριές που πέταγε η Μπόκοτα... Τούτοι εδώ ήταν τρισχειρότεροι!

Α, σε παρακαλώ, τα Αγγλικά του Sakis (ουάου!) ήταν όλα τα λεφτά. Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να κάνει διεθνή καριέρα; Σε ποια γλώσσα;

Η Da Vissi δεν ξέρω τι είχε πάρει πριν ξεκινήσει, αλλά το να σε χειροκροτούν κι εσύ να πορώνεσαι και να αρχίζεις να κραυγάζεις εκτός τόνου με βραχνή φωνή δεν είναι συμπεριφορά επαγγελματία τραγουδιάρη... Ο πραγματικός σταρ πρέπει να είναι πάνω απ' όλα επαγγελματίας -- κάνω λάθος;

Γι' αυτό μην ξανακούσω αυτές τις αηδίες περί "απόλυτης ελληνίδας σταρ"...

Όσο για τα έιτιζ, εσύ εκτός από έιτιζ και σέβεντιζ άκουσες τίποτε άλλο χτες;

Η Ισπανία δεν παίζει, ήταν τόσο χάλια που είναι εκτός συναγωνισμού -- θα πρέπει να έψαξαν πάαααααρα πολύ για να βρουν κορίτσια που δεν διαθέτουν ούτε ομορφιά, ούτε χάρη, ούτε ταλέντο ούτε φωνή...

Jamella said...

εγώ άκουγα -αναγκαστικά την τηλεόραση να παίζει από το μέσα δωμάτιο.
3 φορές έτρεξα να δω.
η μία ήτανε με τους λετονούς [νομίζω]. κανείς άλλος δεν τους πρόσεξε?
η άλλη όταν νόμιζα οτι είχε μπει ληστής και βασάνιζε αργά και σαδιστικά τους άλλους στο σαλόνι, τελικά ήτανε η βίσση που ερμήνευε.
και στα τέρατα επειδή με φωνάξανε.
όλοι πλάκα σπάγανε.σαφώς και δεν ήτανε ροκ το τραγούδι.

Jamella said...

καλε, εβαλα τονους? και μη χειροτερα..

artfarted said...

Μπορεί κανείς να υπολογίσει πόσα λεφτά ανά φθόγκο που ξεστόμιζε, έλαβε η κα Μενούνος και πόσα ο εθνικός wannabe Ricky Martin; Γιατί το σύνολο των λόγων τους, και των δύο, δεν ξεπέρασε τα 5 λεπτά.

Για μένα όλα τα λεφτά ήταν ο τρόπος που ο Sakis κοίταζε τον τραγουδιστή των Lordi όταν του έδωσε το βραβείο του νικητή! Ακόμα κι αυτός, ο... απόλυτος κλπ, εκεί μπροστά τους, πάνω στη σκηνή, δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι οι μάσκες και τα κέρατα ήταν για εφέ, για χαβαλέ, και ότι κάτω απ' τα αποκριάτικα που φορούσαν οι ΦιΝλανδοί, ήταν απλοί, λίγο βαρεμένοι αλλά πανέξυπνοι και καλοπροαίρετοι Σκανδιναυοί. Αν ο τραγουδιστής τους κατέβαινε απ' τις 40 πόντων σόλες από αφρώδες πλαστικό που φορούσε και έβγαζε τη μάσκα, ίσως και να τον λυπόμασταν..!

Mantalena Parianos said...

cyrusgeo>>
Όχι ρε συ! Η Μπόκοτα ήταν τρισάθλια! Τα παιδιά τουλάχιστον ήταν ψύχραιμα, απλώς εγώ έγινα κακιά...

Όσο για το Σάκι, εντάξει τα αγγλικά του δεν ήταν χειρότερα από κάποιων που τραγουδούδαν. Έβγαλε και τη φίλη του τη Νανά Μούσχουρη που τον "σπρώχνει" στο εξωτερικό... "όλα καλά". :-)

Η Βίσση πήγε να κάνει το ΟΑΚΑ σκυλάδικο (υποφέρω και όλοι θέλουν να με δουν βουτηγμένη στα σκατά μου) αλλά δεν έπιασε. Εδώ και χρόνια νομίζω δεν πιάνει.

Δεν είναι ελληνίδα η γυναίκα, γι' αυτό μετακόμισε στη "μικρότερη showbiz του κόσμου" (της Ελλάδας). Μου αρέσει που είχαν πάει στο Λονδίνο με τον ασπρομάλλη της... Να κάνουν τι; Το χειρότερο που μπορείς να ακούσεις εκεί είναι... Paul Weller.

Mετά πήγε στη ΝΥ για να τραγουδάει στην ελληνική ομογένεια πού ίσως μπορούσε να τη συστήσει στη σύγχρονη R&B σκηνή. Αρχίδια. Γύρισε στην ελλάδα και άνοιξε πιτσαρία.

80s-70s... Άκουσα και αντιγραφές (η μια αντέγραφε τη Ρουσλάνα, η άλλη τη Σακίρα, η άλλη τη Celine Dion... ) ξέρεις τώρα. Όλα είχαν κάτι που έδειχνε΄πως αυτή που τα έστειλαν τα τραγούδια, είχαν προσπαθήσει να ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ κάτι στη χειρότερη. Εμείς, ολόκληρη Ελλάδα, κάναμε πλάτες στην Αννούλα να πάει με ένα τραγούδι του πρώην αντρούλη της. Άντε, του χρόνου και με της κορούλας της.


Jamella>>
Οι Σκανδιναυοί έχουν σούπερ σκηνή, χρόνια τώρα... (και οι Ισπανοί, και οι Βέλγοι κ.ο.κ. αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Οι Φινλανδοί ειεδικά, έχουν στη hard rock παράδοση με το goth να είναι πολύ της μοδός: ΗΙΜ, Hoobastank κ.ά.
Μιλάμε για άλλη κουλτούρα ρε παιδιά... Όταν μια χώρα, μπορεί να βρει "τρια κορίτσια που έπαιζαν μουσική στο δρόμο" (όπως η αποκλεισθείσα Ολλανδία), σημαίνει ότι στα 23 σου εκεί μπορεί και να είσαι σταρ ή έστω να έχεις δισκογραφήσει. Εδω στα δικά μας, έτυχε να διαβάζω προχτές το ΒΗΜΑDONNA kai είχε τους "νέους έλληνες ηθοποιούς" από 29 χρονών μέχρι 33... Τι συζητάμε.
Μουτς

Mantalena Parianos said...

Αρτfarted>>
Συμφωνώ σε όσα λες ! Τι θα κάνουμε με το ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ERT?

Jamella>>
Τόνους; Βελτιώνεσαι! Το blog μου σου βγάζει τον καλό σου εαυτό, ή σου συμβαίνει γενικότερα αυτή την εποχή;

Jamella said...

το blog σου, το blog σου..
.
παντως ρε συ, ροκ δεν ητανε..
ΟΜΩΣ θα σου πω[καλε, αμαν, θα κάνω ευχέλαιο, τι είναι τούτο, κι άλλοι τόνοι] ότι η φιλανδία με έχει εντυπωσιάσει και άλλες φορές με το τζαζζ χιούμορ της, και αν το θέλεις με το γενικότερο τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα.
από ένα ντοκιμαντέρ φιλανδικό που παρακολουθούσα ως μερικές ταινίες - μην ρωτάς τίτλους.

Μαρκησία του Ο. said...

1) Ο Σάκης δεν είναι για να μιλάει ούτε αγγλικά, ούτε γαλλικά, ούτε καν ελληνικά. Είναι μόνο για να φαίνεται.
2) Η Βίσση μου φάνηκε πολύ κουρασμένη. Το τραγούδι ήταν φριχτό either way κι αυτή βαριόταν. Ελπίζω τώρα τουλάχιστον να βγει στη σύνταξη.
3) Οι Λιθουανοί ήταν σούπερ.
4) Τι δουλειά είχε ο Τσιτσάνης εκεί μέσα; καλή ερώτηση. Κι όχι ως μέρος της παράδοσης μπουζούκι-μουζάκα, αλλά απλά επειδή είναι μεγάλος και τον γειώσανε σε φολκλόρ τύπου Ζόρμπα δε Γκρικ.
Αυτές οι όρνιθες με τις επιγονατίδες με σκιάξανε λίγο.
5) Ο Παπαδημητρίου πήρε προφανώς πολλά λεφτά. Τι να γίνει, όλοι πρέπει να ζήσουμε.
6) Τώρα που θα έρθει η λυπητερή, βάλτε 1234 άτοκες δόσεις για ευκολίες πληρωμής στην ΕΡΤ...
7) Για τους Lordi, έμαθα από πηγές στο ξενοδοχείο που μένουν, ότι είναι οι πιο απλοί, ήσυχοι και φιλικοί τύποι. Και μπράβο τους που κέρδισαν!

Καλημέρα σου! :)

ΧΧΧ

Mantalena Parianos said...

Jamella>>
Πάθε μια πλάκα... (list of finnish bands)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Finnish_bands

Eγώ απ' όλα αυτά, ξέρω μόνο τους ΗΙΜ, 69 Εyes (έχεις ακούσει το "Lost Boys";), Stratovarius (goth eπίσης), Bomfunk MC's...

ΜΑρκησία>>
Και να σκέφτεις ότι τα κοστούμια των όρνιθων, τα χρωμάτισε μια φίλη μου... Ξέρεις πόσα πήρε; 800 ευρώ. Μόνο...

Μαρκησία του Ο. said...

Εγώ ξέρω και τους 22-Pistepirkko και τους Apocalyptica.
Παραγωγικότατοι μουσικά οι τύποι!

Mantalena Parianos said...

ΜΑρκησία>>
Ούτως ή άλλως, όταν ποστάρεις μουσικές, χαίρομαι αφόρητα που βρίσκομαι στο blog σου... Τα γούστα μας μοιάζουν (σε PJ Harvey, Νegresse Vertes...)

Λες να κάνουμε μια φανταστική λίστα με rock eurovision και μπάντες που θα θέλαμε να δούμε σε ένα πανευρωπαϊκό -ουσιαστικό πανηγύρι- μουσικής;
Αν ναι, τότε σίγουρα θα έβαζα από Βέλγιο K's Choice και dEUS, από ΠΟλωνία Myslovitz, από Δανία SAYBIA, από Σουηδία (ωχ... τι να πρωτοδιαλέξω;), Νορβηγία... (Madrugada;)... Ιρλανδία (χαμός), Ισλανδία... έχεις ακούς μια γκρουπάρα που λέγονται Leaves; (ισλανδοί)

weirdo said...

Το τραγούδι της Β(ρ)ίσση ήταν το χειρότερο από τα υποψήφια της χώρας μας και από τα πιο αδιάφορα της χθεσινής βραδιάς. (Αλλά έπρεπε η θείτσα-ex husb, να φάει κι αυτή..)
Η φωνή της είναι καλή μόνο για αμανοσκυλάδικα. Η αγγλική της προφορά, απαράδεκτη (κι ας είναι Κύπρια). Μάλλον πήγαινε στο ίδιο φροντιστήριο ξένων γλωσσών με τον Sakis..
Ας μείνουν να κάνουν καριερούλα οι ψωνάρες οι δικοί μας στη Γελλάδα, λοιπόν -μόνον εδώ τους παίρνει, έτσι κι αλλιώς..
Μια χαρά οι Lordi . Κι ήταν και οι πιο low-profilers απ'όλους (ωραία τα είπαν και στην press conference..)

Mantalena Parianos said...

Καλημέρeς weirdo!

weirdo said...

hello, mantalena!
(α, και μια απορία -έχω χάσει επεισόδια αυτές τις μέρες:τελικά το Gaultier των 170.000 Ε το πληρώσαμε;;)

Mantalena Parianos said...

δες στον επόμενο λογαριασμό σου.

Μαρκησία του Ο. said...

Νά σαι καλά κούκλα :)

λοιπόν, από Βέλγιο θα έλεγα dEUS δαγκωτό (μεγάλη μου αδυναμία). Από Νορβηγία, εννοείται Madrugada, από Σουηδία...Cardigans, από Γαλλία Negresses Vertes....και πολλά άλλα.


Όχι δεν τους έχω ακούσει τους Leaves, αλλά βάζω πάραυτα να κατεβάσω! ;-)

weirdo said...

(Α, τώρα το'δα)
Φοβερό το 'written by..'
Φωκά και Παπ., άντε και στο Ηρώδειο με νέες... διασκευές

weirdo said...

(τρομεροί οι Leaves!!!)
Mantalena, μας έχεις ανοίξει τα μάτια από καιρό..!

Mantalena Parianos said...

ΜΑρκησία, δες τα mail σου...
ΘΑ σου στειλω κάτι...

divebomb djingle said...

ξενερωσα πολυ με τους 2 χρυσοπληρωμενους παρουσιαστες μας. αποδειχτηκαν κατωτεροι των περιστασεων. η Μενουνος εκανε καπως καλυτερη δουλεια, ειχε μια ανεση και τσαχπινια, αλλα κι αυτη κι ο Σακης ηταν τελειως αγγουρια στην επικοινωνια τους με τους παρουσιαστες των αλλων χωρων που εδιναν τα αποτελεσματα των βαθμολογιων. α ρε Σακη, θα κατσεις να κανεις ποτε την αυτοκριτικη σου κσι να καταλαβεις τα ορια σου;

καπουτζιδης και μακρυπουλια εκαναν μερικα τρελα της μποκοτα, οπως να μας λενε οτι το ταδε τραγουδι ειναι επικινδυνο. χαχαχα δηλαδη... δεν καταλαβα γιατι η Ζετα θεωρησε σωστο να πει στον Γιωργο "μην σχολιασεις", οταν ο Αλβανος παρουσιαστης ανακοινωνε τις βαθμολογιες. Τι ηθελε να εκφρασει το παλικαρι και τον σταματησε το Ζετακι;;
τους ξεφευγαν και μερικα χαριτωμενα στον αερα, γιατι οι τεχνικοι δεν προλαβαιναν να κλεισουν εγκαιρως τα μικροφωνα χιχιχι.

οι ελληναραδες γιατι αποδοκιμασαν τους Λιθουανους; τους ενοχλησε η αυτοπεποιθηση που εβγαζε το τραγουδι τους; εμ βεβαια, με λιγο γιουχάισμα, τους προσγειωσαν οπως τους επρεπε, καθως ολοι ηξεραν οτι δε γουινερ οφ γιουροβιζιον ηταν η απολυτη ελληνιδα σταρ.

περα απο τα της γιουροβιζιον. κι εγω πολυ θα ηθελα να δω σε μια διοργανωση συγκροτηματα και καλλιτεχνες σημαντικους απο ολη την ευρωπη, αλλα οχι και σε πανηγυρι. αρνουμαι να δω DEUS και MADRUGADA σε πανηγυρια. υπαρχουν και τα φεστιβαλ που μια χαρα γινονται σε ολη την ηπειρο.

αχεμ... οι HIM και Hoobastank δεν ειναι και δε θα γινουν ποτε goth. ευτυχως δηλαδη, μια χαρα ποπ γκρουπακια ειναι.

++Hard Rock Hallelujah++

Inside a Box said...

respect!
Ακριβώς αυτά που σκεφτόμουν~!

Cya again - Ελεύθερε σκοπευτή

Anonymous said...

χρόνια τώρα τα "ευγενή" ΜΜΕ έχουν βαλθεί να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο σκυλάδικο, αποθεώνοντας την κάθε πατσαβούρα τραγουδιάρα και τον κάθε ατάλαντο φλώρο που βγαίνει στην πίστα. Ε, από προχτές που φάγανε τη βιοχλαπάτσα, δεν λένε να καταλάβουν, τα χρυσά μου, ότι υπάρχει και μια άλλη Έλλαδα. Που έχει γραμμένα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ όλο αυτό το βλαχομπαρόκ οχετό και την ατελείωτη σαχλαμάρα που ξεχύνεται καθημερινά από τηλεοπτικές οθόνες και ιλουστρασιόν σελίδες. Κι έχει μεγάλη φάση που τους το έφτυσε στα μούτρα με ένα 12άρι στους σύντροφους Φινλανδούς! Μάγκες, με τις υγείες σας!

diki said...

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Αν και τα αγγλικά του Sakis δε με χάλασαν.

Μερικές καλοπροαίερετες παρατηρήσεις:
@jamella, το τραγούδι ήταν hard rock, μη σου πω και h.metal. Το ότι είχε catchy tune και ήταν εύπεπτο, σε σχέση με πιο πολύπλοκες συνθέσεις του χώρου, δε σημαίνει πως δεν ανήκει στο χώρο.

@artfarted και λοιποί: η Φινλανδία δεν ανήκει στις σκανδιναβικές χώρες. Βέβαια το λάθος είναι πολύ συνηθισμένο (και κατά τη wikipedia χωράει συζήτηση)
http://en.wikipedia.org/wiki/Scandinavia

Mantalena Parianos said...

divebomb djingle>>
Συμφωνώ 1000% για deus - Madrugada. Αν παρερμηνεύθηκε το "Μy Eurovision" είναι σχήμα λόγου - εννοείται ότι κανείς από όσους πόσταρα δεν θα πήγαινε εκεί.
"οι HIM και Hoobastank δεν ειναι και δε θα γινουν ποτε goth. ευτυχως δηλαδη, μια χαρα ποπ γκρουπακια ειναι".
ΚΙ ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΩ. Αλλά άντε πες το στις συνομήλικές μου με το μαύρο νύχι.

Inside a Box>>
Welcome. Αν σκέφτεσαι ΑΥΤΑ, σκέφτεσαι ΚΑΛΑ, my man!


MELINA>>
Πάντα με τον καλό (=σωστό) λόγο είσαι κούκλα μου. "υπάρχει και μια άλλη Έλλαδα" (και ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝΕ!)
Προσυπογράφω όσα commentάρεις!
:)

diki>>
Καλω ήρθες στο blogάκι μου. Σωστές οι επισημάνσεις. Για μένα, πάντως, από τη Βλατική και πάνω είναι "άλλος κόσμος". Την τελευταία φορά που ήμουν στην Πάρο, την Πρωτομαγιά, φορούσα δερμάτινο, παντελόνι και φούτερ από μέσα. Περνούσα από την παραλία και έβλεπα ανθρώπους να κάνουν ηλιοθεραπεία και κάποιους να κολυμπάνε. Λέω στη φίλη μου "δεν κρυώνουν;" και μου απαντά: "μπα! Νορνηγοί θα είναι". Το βράδυ στο μπαρ, γνωρίζουμε ένα πολύ συμπαθητικό ζευγάρι που φορούσαν ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ και ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΑ και ήταν καμένοι απ' τον ήλιο. Λέω στον παιδαρά: "Νορβηγοί είστε;" (σκασμένες στα γέλια με τη φίλη μου) και φυσικά μου απαντάει "ΝΑΙ"
:)

Mantalena Parianos said...

*"Βαλτική" ήθελα να γράψω...

georgios H2O® said...

Background is real???
or...written by sakis and menounos???

Mantalena Parianos said...

Γεώργιε του Νερού (;Ρ)
>>
Αν εννοείς το προσωπικό μου "background", ΟΧΙ. Δεν είναι αληθινό. Είμαι μια φαντασίωση (χι χι χι).
Αν εννοείς του blog μου (χρωματάκια k.lp) -σιγά το template! To 'xω μετανιώσει που επέλεξα αυτό τελικά. Είναι πολύ σκοτεινό για τις μέρες μου... Ίσως το χειμώνα, "δείξει" καλύτερα.
Welcome!