Mar 27, 2008

Πιτσιρίκος - end of the story?

Mε μια λιτή δήλωση ("Μάκια") και με κλειστά όπως πάντα τα σχόλια, ο Πιτσιρίκος εντελώς ξαφνικά και χωρίς ορατό λόγο (η επισκεψιμότητά του είχε γνωρίσει πραγματική εκτόξευση τον τελευταίο καιρό, με 7.500 unique visitorz τη μέρα) αφήνει να εννοηθεί ότι σταματάει το blog του.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - φήμες αναφέρουν ότι αυτό ίσως να έχει να κάνει και με ένα παλαιότερο post του σχετικά με τη διαφήμιση στα blogs. Όπως και να έχει, η Μπλογκολάνδη χωρίς αυτόν γίνεται φτωχότερη, σημαντικά μάλιστα ύστερα από την αποχώρηση - παροπλισμό άλλων πολυδιαβασμένων bloggers που προηγήθηκαν όπως η ο Nίκος Δήμου, η -έως πρόσφατα- σιωπηρή αποχή του Pascal, η προσπάθεια αγρανάπαυσης του Πάνου Ζέρβα :) και η X-Psilikatzou.

Το blogging είναι όντως ψυχοφθόρο, όπως μπορεί να βεβαιώσει κάθε blogger που μπλογκάρει για περισσότερα από δυο χρόνια. Υπάρχουν μάλιστα και κάποιοι με ονόματα λούνα παρκ, που το βλέπουν με μια "υποχρεωτικότητα" τολμώ να πω, σα να οφείλουν - σαν να ΠΡΕΠΕΙ, να ανεβάσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ένα ή δυο ποστ. Προετοιμάζουν τα ποστ τους σαν μαγείρισες που δοκιμάζουν τη σούπα (ο συγκεκριμένος που έχω υπόψη μου, μάλιστα, μας ρωτούσε ποιον τίτλο να διαλέξει ή ποιο από ατ posts που είχε υπόψη του, θα ήταν καλύτερα να ανεβάσει πρώτο - τέτοιο πρόγραμμα ο άνθρωπος!)

Anyway
H Mantalena λέει: αν το πίνεις και δεν πίνει, κάνει καλό!

Πιτσιρίκο,
δεν συμφωνούσα πάντα με όσα έγραφες -και δεν δίστασα να το γράψω και μάλιστα με σκληρό τρόπο- ούτε συμφωνούσα πάντα με το χιούμορ σου, ωστόσο υπήρχαν και εποχές που ξεκαρδιζόμουν με ποστ σου και περνούσα πολύ καλά διαβάζοντάς σε.

Καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνεις.

.

6 comments:

Βάσκες said...

Κρίμα, γινόμαστε φτωχότεροι.

Έχεις δίκιο για το πόσο δύσκολο αλλά και πόσο κόλλημα είναι το μπλόγκινγκ.

Σαν ένας νέος μπλόγκερ μπορώ να το επιβεβαιώσω.

ONOMATODOSIA said...

καλησπερα.
εσυ μη σταματησεις...!

-keimgreek- said...

E AUTA DE GINONTAI RE PAIDIAAAA

NO PITSIRIKOS, NO PARTY

Mantalena Parianos said...

Βάσκες >>

Εντάξει, όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν λένε...
Το ζήτημα είναι να ανακαλύπτουμε καινούριες γραφίδες και νέες ελπιδοφόρες φωνές στο δίκτυο - πάντα δυο τρεις θα ξεχωρίζουν όπως και πριν. Οι καλύτεροι.





Ονοματοδοσία >>

Για πόσο ακόμη θα συντηρώ το πείσμα μου; Δεν ξέρω. Το έχω σκεφτεί πολλές φορές και έχω νιώσει ότι δεν έχω τίποτε πια να μοιραστώ (ή δεν θέλω).
Το σίγουρο είναι ότι αν ποτέ συμβεί, δεν θα βγάλω ανακοίνωση. Όχι για να μπορώ να "επιστρέψω", αλλά γιατί δεν έχει νόημα.
Στη ζωή μου, όταν με χώριζαν - πάντα, δεν ρωτούσα ποτέ "γιατί". That's life. Ο καθένας έχει τους λόγους του για ό,τι κάνει I guess.


ΚEIMGREEK >>

Όπως βλέπεις φίλε, ΌΛΑ γίνονται. Ακόμη και το να κλέισει ένα blog που ενημερωνόταν καθημερινά και είχε 7 χιλιάδες αναγνώστες.

Με Campari δεν τη βολεύουμε, ε;
:(

Χαμένο κορμί said...

Ναι ρε γαμώτο τί πράμα είναι κι αυτό; Πράγματι λυπητερό να πούμε ρε σύ. Ο πασκάλ είχε καιρό να γράψει και στεναχωρέθηκα, ο Δήμου ακόμα και στο dimoutech σταμάτησε να γράφει και στεναχωρεθηκα αλλα σε πιό πρίν μορφή, σήμερα είδα οτι και η ψιλικατζού τα παράτησε... σκατά...

τώρα μας λές οτι και ο τσογλανάκος εεεε πιτσιρίκος (φανατικος αναγνώστης του δηλώνω) τα παράτησε...

πάλι καλά που μας έμεινες εσύ η τρελοκαμπέρω και έχουμε κάτι να διαβάζουμε.

στα διάλα

The Motorcycle boy said...

Διαφωνώ πλήρως, αλλά δεν έχει σημασία. Απλά καταθέτω εδώ τη μειοψηφική μου άποψη -τα υπόλοιπα τα έχουμε συζητήσει και από κοντά.