Mar 25, 2008

Υποκριτές απ' όλες τις μπάντες

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας δε θέλει να ακούγεται τίποτα για τους θανάτους στα ανθρακωρυχεία. Ένας μεγάλος αριθμός δυστυχημάτων έχει κρυφτεί απ’ την κοινή γνώμη. Πολλές περιοχές είναι απαγορευμένες στους δημοσιογράφους. Μια εφημερίδα όμως, στην επαρχία του Χεμπέι, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός δικτύου επαγγελματιών που ειδικεύονταν στη «διαχείρηση κρίσεων»: μυστικές ταφές εργατών, εξαγορά των οικογενειών τους για εξασφάλιση της σιωπής τους. Με οδηγία απ’ τις Αρχές, τα Μέσα σιωπούν. «Καλύτερα να παντρευτείς ένα σκύλο παρά έναν ανθρακωρύχο» λέει μια λαϊκή παροιμία».
(σελ. 127) Le grand bluff Chinois,Thierry Wolton.


Από το post "Ποια Κινέζικη Δημοκρατία;" του Μανώλη Aνδριωτάκη


Video από τους Bloopers.

Λυνξ:
Η φλόγα πάντως θα περάσει και από το Θιβέτ ως Κινεζικό έδαφος... (BBC speaking)
και
Fotos από το Indymedia



Προς Αλού Φαν Μαρκς και τους ομόσταβλούς του:
Τώρα που σας έπιασε η πρεμούρα και πήρατε φόρα να σώσετε την ΚΝΕ της Τσεχίας, θα αναλάβετε μήπως και καμία πρωτοβουλία διαμαρτυρίας ενάντια στο ολοκληρωτικό ψευδοκομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας;

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τα γεγονότα του Τιεν Αμέν, αλλά θυμόμαστε, όταν σε μετέπειτα επίσκεψή της στην Κίνα, η κυρά Αλέκα σας, επιστρέφοντας είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους: "που είδατε να παραβιάζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Κίνα;"

Επειδή τυχαίνει να θυμόμαστε, δεν αφήνετε κατά μέρος τις υποκρισίες; Έχετε αρχίσει να μοιάζετε στους γαλάζιους και τον Κώστα Καραμανλή, που θέλει "να μεταλαμπαδεύσει λέει ιδεώδη της αρχαίας Ελλάδας στην Κίνα".

Μην τα ξαναλέμε!