Jun 17, 2007

Κι όμως, όταν ρωτήσαμε τον Πολύδωρα στο ΔεΜασάμεΡεBlog, μας είχε απαντήσει ότι...

"Δεν προκαλείται φόβος ξυλοδαρμού"
(από τις δηλώσεις του).

Και όχι μόνo αυτό, αλλά είχε κατηγορήσει κιόλας (!) μια τρυφερή ψυχή σαν το Mantalenaκι (oui, c' est moi) για "Ενδεια επιχειρημάτων" επειδή ρωτήσαμε (όσο ευγενικά μας επέτρεπε η αγανάκτησή μας για τους ένστολους υφιστάμενούς του)
"αν συνέβαιναν αυτά σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, αν θα παραιτούταν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης".

To υπόλοιπο post τότε, είχε ως εξής...

***
Εμείς πάντως εδώ στο ΕλευθεροΣκοπευτάδικο, δεν έχουμε κανένα λόγο να ντρεπόμαστε.

Η ερώτηση που τέθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του ΔεΜασάμεΡε Blog και η απάντηση του Υπουργού της Νέας Δεξιάς, με έβγαλε απ' τα ρούχα μου κι έτσι, μου προέκυψα αιφνιδίως πολύ Μantalenoσέξυ. --------->


Συνεπώς την αναδημοσιεύω εδώ για να διεγερθεί και ο πάσα ένας αναγνώστης του MantalenoBlog. This is the real thing, όχι ψευτοσυνεντευξούλες με τον Βυρωνάκο όπως αυτές που σκαρφίζεται το blog της Λαπούτα.


_____________________________________________

mantalena parianos blog:

Κύριε Πολύδωρα, αν σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. ένας υπουργός Δημ. Τάξης είχε εκφραστεί όπως εσείς
1) για τους γονείς εκείνου του 11χρονου διαδηλωτή,
2) για πολιτικά κόμματα _ όπως για τον Συνασπισμό,
3) με εκφράσεις έλλειψης ψυχραιμίας τού τύπου «θα τους δείρω εγώ ο ίδιος», πιστεύετε ότι θα έπρεπε να βρίσκεται ακόμη στη θέση που βρίσκεται ή μήπως θα όφειλε να είχε παραιτηθεί;


Η απάντηση
Β.Π.: Είσθε πολύ αυστηρός. Δεν με ενοχλεί η αυστηρότητά σας. Με ενοχλεί, όμως, η διαστρεβλωτική βάση των λόγων σας.

1) Ναι, έκανα κριτική για τους υποθετικούς γονείς που επιτρέπουν ή στέλνουν το ανήλικο παιδί τους στα συλλαλητήρια. Δεν είναι ανεκτό από μένα αυτό. Οταν τα πράγματα έδειξαν, απεκάλυψαν την τραγική κατάσταση, κανένας κριτικός λόγος δεν επιτρέπεται. Μόνον συμπόνια.

2) Δεν εννοούσα ποτέ τον Συνασπισμό ως έκνομο. Το είπα δημόσια στη Βουλή. Και ζήτησα συγγνώμη για το «lapsus linguae», «σφάλμα γλώσσας». Αν δεν το δέχεται αυτό ο ΣΥΝ, ας κρίνετε εσείς τι σημαίνει αυτό.

3) Η φράση σε ανεπίσημη (off the record) συζήτηση έλεγε: «Αν κάποιοι θέλουν σκηνικό αίματος, θα τους δείρω με τα ίδια μου τα χέρια». Η βαρύτητα πέφτει στην υπόθεση και μόνον «αν θέλουν σκηνικό αίματος». Αυτό ήθελα και θέλω να αποτραπεί. Αυτό ήθελα να τονίσω ως απευκταίο. Και μίλησα σαν δάσκαλος, παιδαγωγικά, όχι σαν τραμπούκος. Αυτό είναι εξόφθαλμα φανερό για κάθε καλοπροαίρετο.

Το δεύτερο μέρος του υποθετικού λόγου δεν έχει καμία βαρύτητα. Ούτε κινδύνευσε ποτέ κανείς από μια κάποια τέτοια δήλωση δική μου ή όποιου άλλου. Δεν προκαλείται «τρόμος ξυλοδαρμού».

Μη φοβάσθε. Ενδεια επιχειρημάτων αποκαλύπτεται σε βάρος όσων (και σε βάρος σας συνεπώς) επικαλούνται τέτοια επιχειρήματα.

_________________________________________________

Μου την είπε, ρε σεις!

ΥΓ.

Βάζω και φωτογραφίες άσχετες με τον σεσημασμένο Υπουργό, γιατί το blog αυτό σκοπό έχει να σας φτιάχνει τη μέρα, όχι να σας τη χαλάει.

4 comments:

P. said...

Μετά από τόσους μήνες και σκεπτόμενος τα τελευταία γεγονότα ένιωσα πως ματαιοπονούμε. Η καρέκλα είναι γλυκιά. Σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα παρατήσουμε. Ας χρησιμοποιήσουμε εμείς το μπουσίντο όμως. Έτσι κι αλλιώς αυτό κάνουμε πάντα.

Mantalena Parianos said...

Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ
Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ
Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ
ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ

The Motorcycle boy said...

Ποιος έλεγε εκείνο το σκυλάδικο το "επιμένω, περιμένω ..."; Ο Καρράς ήταν; Πάντως κακώς έκανες τον συσχετισμό -αφού είπαν οι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στο επεισόδιο με τους αλλοδαπούς πως έκαναν πλάκα -έπαιζαν τα παιδιά για να γελάσουν! Και οι αλλοδαποί δηλάδη μη νομίσεις! Κι αυτοί έπαιζαν!

Χαμένο κορμί said...

Για να μάθεις να τα βάζεις με το Big Boss...

There r 2 ways... his way, or tha highway... dear