Jun 26, 2007

Άντε στα air condition σου, άνθρωπέ μου


-Αουχμ.-Καλημέρα.-Κα’.

-Κοιμήθηκες καλά;.-Αουχμ.-Κοιμάσαι όρθια ακόμη. Θες καφέ;-Άουχμ.

-Τι είναι αυτό το «άουχμ» πάλι; Καινούριο κόλπο;-Ω, μα πάψε πια! Σαπούνια μάσησες πρωί πρωί; Άουχμ, λέμε.-Θα κάνει καύσωνα σήμερα πάλι.-Μη μου το λες. Λες και χτες έβρεξε ανεμιστηράκια. Κάθε μέρα καύσωνα έχει. Πάω να βραχώ.


-Μην τα κάνεις χάλια με τα νερά πάλι, ε;-Μπα; Από πότε μας προέκυψες Ταξίαρχος εδώ μέσα; Θα κάνω ότι γουστάρω. Υλίκη θα το κάνω το σαλόνι. Να μαζέψεις τις κιθάρες σου απ’ το πάτωμα.


-Μα…-Και φτιάξε καφέ. Επιστρέφω βροχερή σαν καταιγίδα.

[λίγο αργότερα]


-Θα μπορούσες πάντως να σκουπιστείς λιγάκι. Στάζεις νερά στο ξύλινο πάτωμα και αν γλιστρήσει κανένας θα τσακιστεί.


-Χεστήκαμαν. Κι εγώ γλιστράω σα κύβος κνορ απ’ τη ζέστη. Αν δοκιμάσεις να με πιάσεις θα ζεματιστείς. Και αυτά που στάζουν δεν είναι νερά. Είναι ιδρώτας. Έχω λυώσει, ξαναμανταλέμε.

-Μπλιαχ, ρε Μαντώ. Μπλιάχ γαμώτο σου.-Γιατί «μπλιάχ», ρε πιουρίστα της κακιάς ώρας; Καθαρός, τίμιος, μυρωδάτος, καβλωτικός ιδρωτάκος είναι. Τι ζόρι τραβάς; Δε λες που στέγνωσα με το που βγήκα από τη μπανιέρα; Σα να με φύσηξε ο Κινγκ Κονγκ είμαι. Τα μαλλιά μου στέγνωσαν με τη μια και πήραν αυτό το αηδιαστικό look Tina Turner. So ‘80s, γαμώτο. Δε βάζεις να ακούσοιυμε καμία καινούρια κυκλοφορία για αντιπερισπασμό;

-Να.-Στα μούτρα σου.
-Όχι μωρή τρελή, «να» το λέω για να σου δείξω αυτό το cdάκι.-Ωραίο φαίνεται, βάλτο επιτέλους!-Είναι το καινούριο Manic Street Preachers.-Τα σπάει;

-Όχι ακριβώς, αλλά βαράει αρκετά.-Αααα. Είναι αυτό που έχει και το ντουέτο με τη Nina των Cardigans;-Σι.-Κι ένα ντο κι ένα φα. Μαντζόρε. Αμφότερα.
-Δεν τρώγεσαι. Το βάζω να το ακούσουμε.-Φυσικά και δεν τρώγομαι, αν δεν δροσίσει σύντομα, με βλέπω να γίνομαι ζελεδάκι.


-Τα παραλές. Χτες ήταν χειρότερα. Να μην πίνεις μόνο νερά, να τρως και τίποτα
άλλο εκτός από φρούτα.


-Σαν τι να τρώω ρε Σαμάκο; Πολυδημητριακά σαν κι αυτά που μασουλάς κάθε πρωί; Για δώσε το κουτί.


-Ε! Είναι θρεπτικότατα.-Χιιι. Άκου «πολυδημητριακά»! Εμένα μου θυμίζουν πολύ-σουγιά. Πολύ-μίξερ. Πολύ-τικι κουζίνα.


-Τι είναι πάλι αυτό το τελευταίο;-Η πολύ-τικι κουζίνα;-Σι.
-Κι ένα σολ. Μη σου πω και Lol. «Πολύ-τικι κουζίνα» είναι η κουζίνα που εγεύοντο εις το σκάφος Κον-Τίκι κατά τη διάρκεια του διάπλου προς τον Ειρηνικό.


-Α, καλά. Ξέφυγες πάλι.-Είμαι στο τσακ. Πιάσε ένα ξι. Φαλτσόρε. Η απλοΪκότατη αυτή κουζίνα, λοιπόν, περιελάμβανε γαλέτα, αντίδωρο πετρωμένο (μαγάλη η χάρη του) και αποξηραμένα φρούτα. Σαν τα πολυδημητριακά σου ένα πράγμα – χωρίς το ασβέστιο γάλατος.

-Ωχ!-Τι έπαθες πάλι;-Δεν ακούς;-Όχι. Είμαι κουφή γκόμενα. Λέγε.-Αυτό είναι το Working Class Hero του Lennon.-Kαι;-Και το έχουν βάλει ως hidden track οι Manics στο album τους.-Ε, εντάξει, δε θα σκίσουμε και το μαγιό μας. Μια σταλιά κομμάτι είναι. Και δεν έχει και σόλο. Και η φωνή του είναι και κλαψιάρα, όπως πάντα.


-Ώχου, ρε Μαντλέν. Πάψε πια με τις μιζέριες. Το κομμάτι αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.-Σιγά μην είναι και ομόλογο της «Ακρόπολις», ρε.-Εννοώ ότι είναι σπουδαίο.-Καλά, καλά. Επειδή βρίζει λίγο στο τέλος, το βρίσκεις και σπουδαίο, τρομάρα σου. Κι εγώ βρίζω όλη μέρα. Ό-λη μέ-ρα. Αλλά δεν είπες ποτέ ότι είμαι σπουδαία. Να άκου με να βρίζω να δεις τι σπουδαία είμαι: Φύσα λίγο ρε γαμημένε. Φύσαααα. Αλήθεια, τι κάνει αυτό το παλικαράκι; Παίζει ακόμη;

-Ποιο παλικαράκι;-Ο Φύσσας.-Πιες τον καφέ σου και σταμάτα, μου καις τον εγκέφαλο.-ΟΚ. Ξαναβάλε όμως το Your Love Alone Is Not Enough με τη Νina Persson, ναι;-Ο,τιδήποτε, αρκεί να το βουλώσεις για λίγο.-Μμμμουτς.

>>
Μην το κάνεις πιο δύσκολο, λέμε


[23 δευτερόλεπτα μετά]


-Ουφ…-…-Όφου…-…

-Άουχμ, λέμε.-Τι ckata έπαθες πάλι και ξεφυσάς; Δεν είπαμε να πάψεις για λίγο;-Χμ, χμ και χμ.

-Έλα ρε Μανταλενάκι. Κι εγώ υποφέρω απ’ τη ζέστη, δεν είσαι η μόνη. Πώς κάνεις έτσι;


-Να σου ζητήσω μια χάρη;-Λέγε.-Χτες που έλειπες, άδειασα το ψυγείο...
-Αχά! Γι’ αυτό όταν ήρθα βρήκα όλα τα φρούτα λιπόθυμα; Ήθελα να φτιάξω μπανανούλο-γιαουρτο-μέλι…


-… και έκανα μια δοκιμή.-Τι είδους δοκιμή; Πυρηνική; Σχάση;
>>
Ακόμη μια δοκιμή της Mανταλένας; Jesus.<<
-Μην κάνεις πλάκα pls. Μπήκα μέσα στο ψυγείο να δω αν χωράω.-!!!-Εε… I got news for you. Χωράω.-Και; Τι θες τώρα;
-Να μπω πάλι, αλλά αυτή τη φορά να κλείσεις την πόρτα και να έρθεις να με βγάλεις μετά από κανένα μισάωρο*.*Mantalenoσυμβουλή: Μην το δοκιμάσετε σπίτι χωρίς μάσκα θαλάσσης και αναπνευστήρα που να βγαίνει εκτός ψυγείου τροφοδοτώντας σας με καθαρό αέρα.


-Τρελάθηκες κορίτσι μου; Τι είναι αυτά που λες;-Σεπαρακαλώπολύπολύπολύ.-Δεν υπάρχει περίπτωση. Έχουμε τόσα πράγματα εκεί μέσα. Τι θα τα κάνουμε; Θα τα πετάξουμε;


-Ε, με ένα μισαωράκι, δεν παθαίνουν τίποτα ρε Σαμμάκο… Άσε που αν μας ξανακόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, θα τα πετάξουμε ούτως ή άλλως.


-Ή θα τα φάμε.-Έστω. Εσύ τι προτιμάς; Να πετάξουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας ή εμένα; Θα αφυδατωθώ η καημένη. Εγώ είμαι πλάσμα της θάλασσας, γλιστερό και κυματόμορφο και από την ξηρασία κοντεύω να γίνω Μούμια – the Return. Λυπήσουμεσεικετεύωπάραπολύπολύπολύ.

-Πάψε να γκρινιάζεις σε παρακαλώ, μου ανεβάζεις την πίεση.-Ναι, καλά. Εσύ μια χαρά την έχεις στις δουλειές που πηγαίνεις. Όλες έχουν air condition. Στο τέλος θα πάθεις ιδρυματισμό και δεν θα το κουνάς από εκεί – έρχεσαι σπίτι μας μόνο το βράδι και σκουντουφλάς από τα μοχίτο. Θέλω κι εγώ μια τέτοια δουλειά – τι λέω;- ΠΟΛΛΕΣ τέτοιες δουλειές! Δεν με πειράζει να γαμιέμαι στη δουλειά σε τέτοιες δουλειές. Ας με γαμήσουν όλοι αν είναι να τον τρώω και να δροσίζομαι.

-Μπα; Μπλέκουμε και τα επαγγελματικά μου τώρα στο κόλπο; Ξέχνα το. Στο ψυγείο ΔΕΝ μπαίνεις.


-Εγώ θα μπω! Μόλις φύγεις, θα μπω, θα μπω, θα μπω. With or without you.-Θα το κλειδώσω με λουκέτο.-Όοοοχι.-Ω, ναι.

-Κι αν θελήσω να πιω λίγο νερό; Αν έρθει ο ξάδελφος να μας βάλει τα ράφια, καμιά φίλη για λεσβιακό, το ντιλέρι μας ή ο ταχυδρόμος, να μην του βάλω μια βυσινάδα; Δεν είναι σωστό Σαμάκιο, χε. Δεν ΜΠΟΡΕΙΣ και δεν ΠΡΕΠΕΙ να κλειδώσεις το ψυγείο.

-Δίκιο έχεις, ειδικά όταν είπες αυτό με το ντηλέρι με προβλημάτισες. Αλλά στο λέω να το ξέρεις: αν έρθω και βρω πράγματα έξω απ’ το ψυγείο, θα στις βρέξω.


-Άκαρδε. Σου είπε κανείς ότι συντηρούμαι εγώ εκτός ψυγείου; Κωλόπαιδο.-Σκάσε.-Αν σκάσω θα είναι απ' τη ζέστη. Θα τα βγάλω όλα. Ράφια, παγάκια, νερά, αγγούρια, πιπεριές, κρασιά, γιαούρτια, γάλατα ΚΑΙ τα ρούχα μου. Μόνο εμένα και την μυρωδάτη αλόη μου θα βρεις στο ψυγείο σου. Θεόγυμνη και δροσερή σα κατεψυγμένη πέρκα φιλετάκι.

-Κάνε ό,τι θες, εγώ σε προειδοποίησα πάντως. Έτσι και πέσει στην αντίληψή μου το παραμικρό, θα στις βρέξω όπως δεν στις έχει βρέξει κανείς.


-Σιγά και μας τρόμαξες τώρα. Το να λες σε κάποιον που σκάει απ’ τη ζέστη «θα στις βρέξω» νομίζεις ότι ΔΕΝ είναι very promising;


-Ε… θα…-Αν είναι και με ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ακόμη καλύτερα.Γρηγορείτε - Το τέλος πλησιάζει
Γδυθείτε και μπείτε στη θάλασσα (αν δεν έχει πολύ κόσμο). Ή έστω στον διπλανό σας (αν πάλι δεν έχει πολυ΄κόσμο).

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ
(και είναι γαμώ τις γκόμενες, που να στα λέω)
.

10 comments:

The Motorcycle boy said...

"As soon as you born they make you feel small/ by giving you nothing and taking away all" -έτσι; Δεν μπορώ να φανταστώ το τραγούδι από άλλον εκτός από το μακαρίτη.
Και ναι βρε ο Τάκαρος ο Φύσσας παίζει ακόμα. Απλά δεν το ξέρει η ομάδα του -είναι διακριτικό παιδί αυτός!
Υ.Γ.: If you want to be a hero -well, stop following me. Όλα τα είχε πει ο κερατάς!

Κολοκύθι said...

Tι έχει ζέστη???
Όπως κατάλαβες δε διάβασα τον διάλογο αλλά δε μου πήγαινε η καρδιά να μην σχολιάσω. :-P

kanataki said...

γιατί δεν τον κόβεται τον διάλογο??υγ θα διατηρήσεται και την δροσερή θερμοκρασία, με κλειστό στόμα!

Σπύρος Σεραφείμ said...

λιώνω...

το ντουέτο με τη Nina κάνει ρεύμα...

Balidor said...

Χά, ζήλεψε,μόλις μπάνισα ότι μιας θειάς μου το ψυγείο είναι από εκείνα τα τεράστια ίσα με το ταβάνι με 2 πόρτες σαν τα πατζουρόφυλλα της Μόρντορ !

Χα, ζήλεψε τώρα !

the BluElephant said...

lol

είσαι θεόμουρλο! :D

και δεν γεμίζει την μπανιέρα να σε πετάξει μέσα να ηρεμήσει...

Mantalena Parianos said...

MotosakoBoy >>
Θέλω συγχαρητήρια: Σήμερα έκαψα στην εξάτμιση του μηχανακίου το... το χέρι μου!
Απίστευτο; σταματάω να βάλω βενζίνη στο ντεποζιτέρ, καταβρέχω με νερό το κεφάλι και τα χέρια μου όσο στέκομαι για λίγο στη σκιά του βενζινάδικου και εκεί που δροσίζομαι μου πέφτουν τα γυαλιά ηλίου κάτω από το μηχανάκιο.
Μιλάμε δεν βλέπω μπροστά μου από τη ζέστη. Σκύβω λοιπόν και κάνω να τα πιάσω με το ένα χέρι όταν αυτό έρχεται σε επαφή με τη ζεματιστή εξάτμιση και ακούω ένα τσουφφφ ενώ νιώθω ένα τσούξιμο στην έξω μεριά του μπράτσου, προς τον αγκώνα.
Ο βενζινάς με κοίταξε με συμπάθεια πάντως.

Ξαναβγαίνοντας στο δρόμο έτσουζε σαν να με είχαν γδάρει με αυτό που ξεφλυδίζουμε τις πατάτες.
Στη δουλειά, απευθύνθηκα σε ένα πολύ εξελιγμένο domain που αποκαλείται "Τμήμα Ανθρώπινων Πόρων" (tres americain, je dois te dire) όπου με ψέκασαν με ένα λευκό σπρέι ψυκτικής φύσεως που έκανε θαύματα. Για το υπόλοιπο της μέρας το χέρι μου δεν ένιωθε τίποτα (έβγαλα όλο το παιχνίδι ΚΑΙ την παράταση) ενώ οι τριχούλες μου στο δεξί χέρι άσπρισαν σα να ήμουν ο μπαμπα-στρουμφ.

Ή το γέτι.

Δροσιάααα - this is Spartaaaa

(moy έχει Στρίψι από των καφ σόνα)


ΚΟΛΟΚΥΘΙ >>
Εσύ πώς αντέχεις ήθελα να ΄ξερα. Όταν όλα γύρω φτάνουν σε σημείο βρασμού, δεν γίνεσαι πολύ τρυφερή (τσιμπ τσιμπ), ζουμερή και ζουληχτικιά;Νιαμ.

Να προσέχεις!


ΤΣΑΠΕΡΔΟΝΑ >>
Σιγά μην τον κόψουμε τον διάλογο! ΜΝε τέτοιες κρυάδες που λ΄'εμε, δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτε καλύτερο από αυτό.


:)

ΣΠΥΡΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ >>
Νομίζω ότι το ντουέτο με τη Νίνα Πέρσσον κόβει κώλους. Μου αρέσει πολύ θέλω να πω. Εσένα;
:]


ΜΠΑΛΙΝΤΟΡ >>
Αν η θεία σου είναι ωραίο γκομενάκι, δεν της λες να κάνουμε ένα παρτάκι στο ψυγείο της; Το μόνο που θα βάλει εκείνη, θα είναι τα παγάκια στην τελική.

:DΜΠΛΕ ΕΛΕΦάν >>
Η μπανιέρα μας είναι πλήρης - ένας σωστός μικρός Γάγγης, κατηλειμμένος από Μantalenoαντικείμενα, όπως ένα γιγάντιο φυσικό σφουγγάρι, επιπλέοντα κροκοδειλάκια, σαμπρέλες και ένα στρώμα θαλάσσης με υποδοχή για το φραπέ. Άσε που πατώνω - και δεν γεννήθηκε ακόμη ο ΟΥΚάς που θα μου κάνει θανατηφόρα πατητή.

πλατς
:)

The Motorcycle boy said...

Πάλι ανάποδα τα έκανες βρε! Θυμάμαι, προ αμνημονεύτων, όταν πήγαινα σχολείο -ήταν πολύ σέξυ να έχουν κάψιμο από εξάτμιση οι κοπέλες, στο εσωτερικό της γάμπας.
Υ.Γ.: Εντυπωσιάστηκα με τη δουλειά σου! Στη Giant του Γιάγκου Δράκου δουλεύεις ρε;

weirdo said...

Μας δροσίσατε πάλι τα δυό σας,
καλημεροσπλούτς:!)

Jimmy Bloody Rose said...

LOL
Σας το 'χω ξαναπει!
Κάντε τους διαλόγους σας εκπομπή podcast!