Jun 18, 2007

Πάτα Ejekt

Δυο πολύ καλά posts για το τι συνέβη στην παραλία, μετά τη συναυλία των Madness και των Beasties...


1. εδώ με χαμόγελο
και
2. όλη η (πικρή) αλήθεια εδώ.



Χτες το βράδυ πάντως, hip-hoppάτο ατομάκι μπασμένο σε κόλπα διάφορα, μου έλεγε πως είναι φασίστες και ακροδεξιά στοιχεία αυτοί που το προξένησαν και μου έφερε για παράδειγμα δυο συναυλίες που έγιναν στο παρελθόν και είχαν... αντίστοιχα μικρή διάρκεια (sic) λόγω επεισοδίων: τους Cypress Hill και τους Rage Against The Machine.
Remember?

"Τι περίμεναν βάζοντας τους Madness μαζί με τους Beasties;"
μου είπε.

Αυτό που είναι θλιβερό πάντως γι' αυτή τη χώρα που φέτος έχει ίσως το πιο πλούσιο συναυλιακό καλοκαίρι της ever, είναι κάτι ατομάκια που τυχαίνει να ξέρω, τα οποία, όχι μόνο ταξίδεψαν για να έρθουν να δουν Underworld των οποίων είναι huge fans, αλλά και εν τέλει δεν τους είδαν και πέταξαν και τα 60 ευρώ του εισιτηρίου τους, και έφαγαν και καμποσες ψιλές...

Όσο για τους διοργανωτές, αυτοί ήταν οι πρώτοι που την είχαν κοπανήσει από το χώρο, φυσικά - μόλις κατάλαβαν τι πρόκειται να επακολουθήσει. "Ακύρωσαν" επί τόπου τους Underworld (για να γλυτώσουν και κάποια χρήματα της αμοιβής τους -ουσιαστικά χάνοντας μόνο την εγγύηση που είχαν καταβάλλει), και αυτό είναι όλο.
Όποιος μπορεί να απαντήσει μονολεκτικά αν θα ξανάρθουν ποτέ οι Underworld στην Ελλάδα για gig, κερδίζει ένα μπλουζάκι Ejekt (αγορασμένο).

Του χρόνου διαλέξτε ένα από τα
Glastonbury, Roskilde, ή το Βελγικό Rock Werchter (μα, όχι, - δες line - up με 96 ευρώ το τριήμερο κι έλα πες μου μετά αν τολμάς τη μαγική λέξη "Μαλακάσα").

.

11 comments:

The Motorcycle boy said...

Αυτό με τους "φασίστες" το άκουσα κι εγώ Μανταλένα. Και μάλιστα κυκλοφορεί οτι φασίστες είναι οπαδοί των Madness και το ίδιο το γκρουπ! Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι κάποιος που λέει τέτοια πράγματα! Οι Madness παίζουν ska -ένα είδος μουσικής που ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΕΙ τη ρέγκε! Δηλαδή -κάτι πιο γελοίο σε ισχυρισμό παίζει; Μήπως ήταν και οι Specials φασίστες; Άντε να το ακούσουμε κι αυτό!
Είναι όπως τα λέει ο δικός μας -μπράβοι το έσπασαν το μαγαζί, οι ίδιοι που τα είχαν σπάσει και στους Rage και αλλού.
Για τους Underworld το έμαθα από μέσα, ο τύπος έφαγε ένα τούβλο και μάλλον θα χάσει το αυτί του.
Το εισιτήριο στις συναυλίες της Αθήνας είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ και οι λόγοι είναι διάφοροι -αλλά το ejekt δεν ήταν το καλύτερο παράδειγμα ακριβού εισιτηρίου. Σύγκρινέ το με τα υπόλοιπα events και θα δεις πως είναι τιμή κοντά στον μέσο όρο.

Anonymous said...

Η αριστερή πολυσυλεκτική μπάντα των Specials ουδεμία σχέση είχε ποτέ με τους Madness οι οποίοι ανέκαθεν ηταν η αγαπημένη μπάντα των σκίνχεντς (ΚΑΙ στην Ελλάδα)δεν είναι τυχαίο οτι ακόμα και σήμερα ο Saggs προβάλει τον εαυτό του σαν τον πιό φανατικό οπαδό της Chelsea, αγαπημένης ομάδας των Skins του Λονδίνου.

Misirlou Oubliez said...

Αυτο με τους Μαντνες οτι ειναι φασιστες μου θυμησε κατι που λεει ενας φιλος μου για πλακα, οτι επειδη ειναι ρατσιστης ακουει μονο blues που παιζουν λευκοι. Ακυροοον.

The Motorcycle boy said...

Πω πω δαιμονοποίηση indictos! Από όσο τα θυμάμαι οι σκινς (τουλάχιστον οι Έλληνες) άκουγαν τα Oi συγκροτήματα που καπηλεύτηκαν το πανκ. Τώρα, αν χόρευαν και με Madness φταίνε οι Madness έτσι; Το ska ξεκίνησε σε κοινά events με ρέγκε συγκροτήματα σαν τους Black Uhuru. Και ενδυματολογικά ακολούθησε τη γραμμή των mods. Τώρα, αν εσύ όπου βλέπεις κοντοκουρεμένο με τιράντες και αρβύλες τον βγάζεις φασίστα -πάω πάσο.
Η Chelsea συγκέντρωνε πάντα τους λούμπεν Λονδρέζους και γι΄αυτό είχε τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς. Άλλο αυτό και άλλο οι skins. Άσε που το επιχείρημά σου μου θυμίζει άποψη "ο Παναθηναϊκός έχει μια φασιστική οργάνωση οπαδών (είχε κάποτε), άρα, όποιος υποστηρίζει Παναθηναϊκό είναι φασίστας!" Αστεία πράγματα!
Μήπως μπορείς να μου πεις μια ρατσιστική-φασιστική δήλωση μέλους των Madness ή κάποιον στίχο τους με παρόμοια νοήματα;
Α και να υπενθυμίσω πως και οι Joy Division είχαν κατηγορηθεί για κρυπτο-φασιστικές τάσεις, για παρόμοιους (και ακόμα περισσότερους) λόγους. Δαιμονοποίηση του κερατά σαν να λέμε.

Anonymous said...

@ The Motorcycle boy
Καταρχήν δεν είπα ότι οι Madness είναι φασίστες, ούτε ότι όσοι τους ακούν είναι (προσωπικά έχω όλα σχεδόν τα 7ιντσα τους), αλλά ότι οι φασίστες τους ακούν.
Από εκεί και πέρα απλά πιστεύω ότι οι Madness αυτό τώρα το εξαργυρώνουν καθαρά για εμπορικούς λόγους.
Υπάρχει μια άλλη παράμετρος που πιθανόν να σε μπερδεύει. Το National Front και οι Skins (οι φασίστες skins αν θέλεις, γιατί υπήρχαν και οι redskins) στα ‘80ς τουλάχιστον, δεν είχαν τόσο πρόβλημα μα τους μαύρους που έτσι και αλλιώς ήταν Βρετανοί πολίτες, όσο με τους Pakies (Ινδούς, Πακιστανούς) οι οποίοι ήταν ο βασικός τους στόχος, οπότε η μαύρη μουσική δεν ήταν ταμπού γι’ αυτούς.
Επειδή έτυχε να ζώ το ’81 στο Chelsea, όταν ξέσπασαν οι ταραχές στο Brixton, το κλίμα εκεί ήταν σαφώς υπέρ των μαύρων, πράγμα που δεν θα συνέβαινε αν τις ταραχές τις έκαναν πακιστανοί.
Και για να πούμε και την αλήθεια οι Clash προφήτεψαν τα επεισόδια με το Guns of Brixton, οι Specials εμπνεύστηκαν το υπέροχο Ghost Town, οι Madness τι έκαναν; Συνέχιζαν να παίζουν το πολύ ωραίο βέβαια αλλά ανώδυνο My Girl.

The Motorcycle boy said...

Ε καλά τώρα -μην αρχίσουμε να κατηγορούμε και τους μη πολιτικά ενεργούς της show biz γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν πολιτικά! Εντάξει, οι Madness ήταν πάντα διασκεδαστές -πιστοί στο δόγμα τους (που στις αρχές υιοθετήθηκε και από άλλα ska συγκροτήματα) fuck art, let's dance. Επειδή σε κόβω συνομήλικό μου -να σου πω, οτι για εμάς εδώ, οι Madness ήταν σημαντικότατοι γιατί απενοχοποίησαν τον χορό. Όπως θα θυμάσαι -εκείνη την εποχή, το πιο χορευτικό που μπορούσαμε να δεχτούμε ήταν οι Cure!
Και φυσικά δεν μπερδεύω τους skins με τους redskins (αλήθεια, μήπως σου βρίσκεται το from Washington to Moscow του ομώνυμου συγκροτήματος; Δεν το είχα προλάβει στο Happening και από τότε το ψάχνω). Τέλος πάντων, όντως οι redskins ακούγανε και πολύ ska.
Νομίζω πως και οι Ινδοί και οι Πακιστανοί ήταν Άγγλοι πολίτες πάντως. Και νομίζω πως τις ταραχές στο Μπρίξτον δεν τις έκαναν φασίστες -το αντίθετο μάλιστα.
Εντάξει, μπορεί οι φασίστες να ακούνε Madness ή οτιδήποτε άλλο -δεν φταίει όμως το συγκρότημα γι΄αυτό ΕΦΟΣΟΝ δεν έχει φασιστική συμπεριφορά.
Και δυο πληροφορίες:
1. Έμαθα πως οι ντίβες στα καμαρίνια ήταν οι Beasties, με ιδιωτικές τουαλέτες και προσωπικά γεύματα που απαγορευόταν να αγγίξει άλλος. Αυτό μου κάνει κάπως υποκριτικό.
2. Ο κόσμος που χόρευε με τους Madness μπροστά δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με φασιστοειδή. Κάτι πιτσιρικάδες, μαλλιάδες και κάτι ska τύποι που απορώ από που ξεφύτρωσαν. Εκεί ήμουν και το είδα.

Από που συμπεραίνεις πως οι Madness εξαργυρώνουν την υποθετική απήχησή τους στους φασίστες; Έχουν συμμετάσχει σε κάποια εκδήλωση του NF; Γιατί εγώ άκουσα πως στην εισαγωγή του One step beyond έλεγαν προχτές "so now the fasists came on the streets" αλλάζοντας τη γνωστή παρλάτα.

Anonymous said...

Βάζεις πολλά.
Δεν ήμουν στην συναυλία, και ένας λόγος που δεν κατέβηκα από την Θεσσαλονίκη ούτε εγώ, ούτε η παρέα μου ήταν ότι περιμέναμε ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν κάπως έτσι.

Γουστάρουμε τους Madness και το Ska για τους ίδιους λόγους (Εγώ πάντως αντιπαθώ την reggae)

Redskins φοβεροί. Έχω πλέον μόνο σε 7’’ το The power is yours και το Unionize

Φυσικά και τις ταραχές στο Μπρίξτον δεν τις έκαναν οι φασίστες (δεν νομίζω να άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο)
Ινδοί και πακιστανοί ήταν πολίτες της κοινοπολιτείας είχαν απλά Βρετανικό διαβατήριο (για τότε λέμε)
Αυτό που έγραψα για την εξαργύρωση είναι ίσως γενίκευση και πιθανόν και λάθος αλλά πηγάζει από δύο λόγους, ότι είμαι εξαιρετικά καχύποπτος με όλες αυτές τις επανασυνδέσεις (μου κάνουν αρπαχτές για το εφάπαξ) και το ότι ποτέ δεν θυμάμαι να αποστασιοποιήθηκαν ξεκάθαρα από την φάση (πιθανότατα για να μην χάσουν πελάτες). Είναι και αυτά τα καραγκιοζλίκια του Suggs με την Τσέλσυ…

kanataki said...

αν δεν τις φάς τι ψιλές σου ,δεν είσαι σωστός groupie!!!!


ρε λές να ακυρώσω τα εισητήρια για οτν George Michael???

The Motorcycle boy said...

Γαμώτο -και είπα οτι θα πετύχαινα τον δίσκο των Redskins! Πάντως, μπορώ να σε βεβαιώσω για δυο πράγματα:
1. Οι φασαρίες δεν είχαν καμιά σχέση με φασίστες. Καμμία απολύτως.
2. Οι Madness έδωσαν ρέστα! Μόνο για αρπαχτή δεν ήρθαν. Αρκεί να σου πω οτι ο σαξοφωνίστας τους βγήκε μπροστά και έκανε κάτι που οι μορφωμένοι της παρέας μου το είπαν "κυκλική αναπνοή", όσο έπαιζε κι ο φίλος μου που τα σκαμπάζει τα μουσικά είχε γίνει άσπρος σα χαρτί γιατί με αυτό που έκανε υπήρχε σοβαρή περίπτωση να μείνει σέκος. Στον τόπο! Μεγάλη εμφάνιση όλοι τους σου λέω. Οι Beasties μου φάνηκαν λίγοι -αλλά ίσως να φταίει που δεν τους πολυγουστάρω.
Υ.Γ.: Αμάν μανία με την Τσέλσυ ρε! Κι εγώ Μαν Γιουνάιτεντ είμαι και τους σιχαίνομαι -αλλά ο χούλιγκαν είναι πάνω απ΄όλα χούλιγκαν και μετά οτιδήποτε άλλο. Διάβαζε Football factory και τα υπόλοιπα του Κινγκ.

the BluElephant said...

αυτός ο τόπος δεν αλλάζει με τίποτα

τα ιδία και τα ιδία...

το 94 έφαγα πέτρα στην συναυλία των prodijy στο θέατρο βράχων
ακουστικε και τότε ότι ήτανε ακροδεξιοί ροκάδες (!?!)

οι madmness καμιά σχέση πάντως με ρατσιστές...


glastonbury it is!

Anonymous said...

Τα επεισόδια με Beastie μάλλον προς ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή λαμογιές της εταιρείας μοιάζουν.

Δε νομίζω ότι είχε γίνει το ίδιο και με Rage.

Γενικά πάντως τέτοιου είδους επεισόδια σε συναυλίες είναι απαράδεκτα.