Jun 27, 2007

ΕΡΤ Go Home


H διοίκηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, ανακοίνωσε με περηφάνια τη συμφωνία της με τις 2 κατά τεκμήριο κορυφαίες Ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων.

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε στα 14,5 εκατομμύρια Ευρώ για την περίοδο 2006-2008, ενώ ο Παναθηναϊκός (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές) στα 16 εκατομμύρια Ευρώ για το διάστημα 2007-2010.
[για να μη ρωτάτε - τους βάζω αντίθετα χρωματάκια έτσι για σπάσιμο]

Η είδηση μάλιστα επικοινωνήθηκε από τους κρατικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς ως ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της ΕΡΤ και απαρχή μιας νέας εποχής για το αθλητικό τμήμα της.

Τι σημαίνει αυτό για σένα αγαπητέ Έλληνα πολίτη, ποδοσφαιρόφιλε η μη;


Σημαίνει ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ότι καλείσαι να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ *30,5 εκατομμύρια Ευρώ *(και κάτι ψιλά), ήτοι *10,4 δις δραχμούλες*, στην επόμενη 3ετια. Λεφτά τα οποία η (ήδη υπερχρεωμένη από υπεράριθμο προσωπικό και τηλεοπτικά πανηγυράκια) ΕΡΤ δεν υπάρχει περίπτωση να βρει από άλλους πόρους, πλην των μηνιαίων εισφορών σου…

Την στιγμή που ο ΑLPHA (ιδιωτικός σταθμός με πλήρως οργανωμένο τμήμα πώλησης διαφημιστικού χρόνου) κατάφερε φέτος να εισπράξει λιγότερα από 2,3 εκατομμύρια Ευρώ για τα αντίστοιχα παιχνίδια του Ολυμπιακού (περίπου 145.000 Ευρώ ανά παιχνίδι),
η ΕΡΤ καλείται να εισπράξει τα υπερτριπλάσια όχι για να βγάλει κέρδος αλλά απλά για να μην ζημιωθεί! Δηλαδή 485.000 Ευρώ ανά αναμετάδοση, κάτι πρακτικώς αδύνατο με βάση το κόστος μονάδας του τηλεοπτικού χρόνου και την διάρκεια της αναμετάδοσης. Τα ίδια φυσικά θα ισχύσουν και για το πακέτο του Παναθηναικού.


"Τι αμαρτίες πληρώνω, το κανάλι μου μέσα;"Σημειωτέον ότι ο ανταγωνιστής της ΕΡΤ στα δικαιώματα του Ολυμπιακού (ALPHA) προσέφερε λιγότερα από 5 εκατομμύρια Ευρώ... με άλλα λόγια, η ΕΡΤ προσέφερε *45% περισσότερα* άπω τον ανταγωνιστή, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΛΟΓΟ για τη μεγάλη αυτή διαφορά.

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φράσης - κλισέ «κοινωνική πρόκληση» και μάλιστα σε περιόδους ανέχειας και ανεργίας, δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω.

Ο κ. Παναγόπουλος - πρόεδρος / τσάρος / αυτοκράτωρ της ΕΡΤ – ούτε λίγο ούτε πολύ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τις αντιδράσεις των πολιτών (βλ. εμμέσων μισθοδοτών του) και δήλωσε ότι «το σχέδιο ανάτασης της ΕΡΤ θα προχωρήσει με κάθε κόστος!»

Κάθε κόστος; ΝΟ PROBLEM, mister. Γιατι αν όλοι αποφασίζαμε μια μέρα ξαφνικά να ΜΗΝ χρηματοδοτήσουμε το γαϊτανάκι δημοσίων σχέσεων σας, αγαπητέ κύριε Τζεγκις Χαν – καναλάρχη, μη ξαναπληρώνοντας συνδρομή, ίσως το σκεφτόσασταν δυο φορές πριν προβείτε σε τέτοιες δηλώσεις και πολύ΄περισσότερο, ενέργειες.


*Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους.
Δηλαδή: εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις (π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε,
μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο.
Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο.
Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σου και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα για τη συγκεκριμένη υπηρεσία (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ αν θέλει να το διεκδικήσει δικαστικά!

*ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ. *
*ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ «ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.*
*ΕΝΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ και ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!*


*ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ
*ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΝΞ ΣΑΣ*


ΥΓ.
Εγώ το έλαβα πρόσφατα με mail από τον *Κοιλάκανθο*
Αν ισχύουν τα παρακάτω... ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΡΤ;

3 comments:

fevis said...

Και εγώ.. Να μην πληρώνω... Ούτε ποδοόσφαιρο βλέπω και για σήριαλ προτιμώ την Nova... Άσε που είμαι και λίγο short on money τώρα τελευταία...

Anonymous said...

Είναι πολύ παλιό βέβαια. Νομίζω ότι έχουμε ήδη διανύσει τον πρώτο από τους 3 χρόνους που αναφέρει.

Και ναι, μπορείς να πληρώνεις τη ΔΕΗ στο Παρακαταθηκών και Δανείων (χωρίς να αποδέχεσαι το χρέος προς ΕΡΤ).

Με μια υποσημείωση: αν κάποτε κάνεις το σφάλμα να αλλάξεις γνώμη, πρέπει να πληρώσεις το "χρέος" αναδρομικά.

bummer

x-ray said...

Δεν έχω και δεν βλέπω τιβι κάτι λιγότερο από τρία χρόνια, οπότε δεν χριάζετε να σπάσω τίποτα.
Αλλά το κόλπο πιο πάνω θα τ'ακολουθίσω!