Oct 3, 2006

"Στην Αθήνα που θέλουμε κανείς δεν είναι ξένος"


Οι iliosporoi* επιστρέφουν.

"Ενωμένοι μέσα στη διαφορετικότητά μας αγωνιζόμαστε ενάντια στη ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Σεβόμαστε το ξένο, μαθαίνουμε από το διαφορετικό και δημιουργούμε μια ανεκτική, πολυπολιτισμική κοινωνία", γράφει το mail που μου χτύπησε την πορτούλα.

Αυτό το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006, στον πεζόδρομο της Ερμού, στο Θησείο (απέναντι από Τεχνόπολη στο Γκάζι, ντε) και από τις 20.00 μέχρι τις 02.00, κάποιοι θα βγουν στο δρόμο για να ακούσουν μουσική και να μας κάνουν να αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι στον κωλόκοσμο των φασιστών.
Οι iliosporoi ετοίμασαν ένα πολύχρωμο πάρτι δρόμου, χωρίς αντίτιμο εισόδου και περιφράξεις, με μικτά, πολύχρωμα μουσικά σχήματα και μια σκηνή ανοιχτή για όλους.
Yo, λέμε.

[Θεούλη (κεφαλαίο επειδή ξεκινάει πρόταση, ok?) ΜΗ βρέξεις, και ΜΗ στείλεις τα ΜΑΤ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για τη βροχή δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτε.]

Μουσική θα ακούσεις από:
DIRECT CONNECTION soundsystem – FUNXION crew
και
cDJ REEKO
(c' est pas moi - δεν μπορώ να είμαι χιλιάδες άνθρωποι συγχρόνως)


Τροφή για το μυαλό:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ

Να εκδίδεται πιστοποιητικό γέννησης στα παιδιά των μεταναστών/τριών που γεννιούνται στην Ελλάδα και να εγγράφονται στα δημοτολόγια.

Διαδήλωση Διαμαρτυρίας
Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2006 3 μ.μ.
Πλατεία Δημαρχείου (οδός Αθηνάς)
απέναντι από το παλιό Δημαρχείο της Αθήνας

Την ώρα που οι μετανάστριες\ες (δεν παίζομαι, λέμε, με τις διπλές έννοιες) στερούνται πολλά απλά και αυτονόητα δικαιώματα και αγωνίζονται εναντίον όλων των διακρίσεων που πλήττουν τις ζωές τους, η Ελλαδάρα μας, η χώρα στην οποία ζουν και στην οποία γεννιούνται τα παιδιά τους, δε τους δίνει πιστοποιητικό γέννησης παρά μόνο ένα χαρτί νοσοκομείου που επιτρέπει την εγγραφή του νεογέννητου στο ληξιαρχείο.
Ζητάνε νομοθετική ρύθμιση για την απόκτηση δικαιώματος εγγραφής στα δημοτολόγια, όσων παιδιών γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και την τροποποίηση του νόμου 3284/2004 «Νέος Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας», ώστε να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις παιδιών που γεννιούνται σε ελληνικό έδαφος, ανεξάρτητα από το εάν οι γονείς τους έχουν την ελληνική υπηκοότητα.


Τι γίνεται στην πολιτισμένη Ευρώπη
Στη συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών κρατών, τα παιδιά, που γεννιούνται στο έδαφός τους παίρνουν την υπηκοότητα της χώρας στην οποία γεννήθηκαν.

Σε αντίθεση η Ελλάδα ακολουθώντας το «δίκαιο του αίματος» και όχι αυτό «του εδάφους», ουσιαστικά αδιαφορεί για ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και βάζει τις βάσεις για να παραμείνουν αυτά τα παιδιά στο περιθώριο σε μία συνεχή κατάσταση ανασφάλειας και με διαρκή κίνδυνο απέλασης.

______________________________________________

*Ηλιόσποροι (Νέοι Πράσινοι) Δίκτυο Πληροφόρησης - Δράσης Νέων για την Πολιτική και Κοινωνική Οικολογία www.iliosporoi.gr

Οικολογική Αθήνα www.ecoathens.gr

Καλούν: Ένωση Αφρικανών Γυναικών Πανελλαδικό Δίκτυο Μεταναστριών Στηρίζουν: οι οργανώσεις που μετέχουν στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας: Eλληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Παγκόσμια Πορεία Γυναικών, Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας, Σύλλογος Αφγανών Γυναικών, Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων, Πακιστανική Κοινότητα, Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζομένων ΚΑΣΑΠΙ, Κενυατική Κοινότητα Ελλάδος, Ελληνοαλβανικός Σύνδεσμος «Σωκράτης», Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, ΣΟΣ Ρατσισμός, Κοινότητα «Ανοικοδόμηση», Κέντρο Πληροφόρησης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία "ΑΝΤΙΓΟΝΗ".

8 comments:

Mantalena Parianos said...

Kάτι μου λέει πως θα κάνει ρεκόρ σχολίων αυτό το post.
χοχι χα χε

Bliss said...

twra ti 8es?na arxizw na sou afhnw sxolia?:P

kamia 30aria:P

etsi g thn plaka?
xoxoxox

weirdo said...

Μανταλούδι, θα σταθώ στο 'ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ'. Νομίζω αυτό τα λέει όλα. (Και αυτό που πρέπει να καταπολεμηθεί, βασικά, είναι προκαταλήψεις και παγιωμένες θεωρήσεις.) Από κει και πέρα, το θέμα της νομοθετημένης υπηκοότητας δεν είμαι σίγουρη ότι είναι σε κάθε περίπτωση η σωστή λύση ή αν συνεπάγεται και άλλα πράγματα.

(Στο multiple-choice δεξιά, πολύ μου άρεσε το 'μεγαλοεκδότις':PpP
Α, ρε μεγαλεία, γλυκό παιδί...!)

Unknown said...

Για τους ηλιόσπουρους είχα διαβάσει καιρό τώρα. Καλοί είναι.
Το βλέπω να παίρνουμε το μικρό για έξαλλο party :)

Erwtas Stomaxhs said...

μπράβο για το ποστ!

Mantalena Parianos said...

MARGKO>>
Όχι. Όχιιιιιι


(στους πόσους καφέδες είσαστε σήμερα;)


WEIRDO>>
"το θέμα της νομοθετημένης υπηκοότητας"
Ε, ναι. Ας τους βάλουμε να πληρώνουν στα ασφαλιστικά μας ταμεία, αλλά ας μην τους αναγνωρίσουμε το δικαίωμα στην υπηκοότητα, για να μη μας τα φαλιρίσουν. Υποκρισία είναι αυτό.

MUltiple choice: δεν θα με κάνεις εσύ διορθώτρια, εντάξει;



ΤΟΜΒΟΥ>>
Για τη μουσική έχω μια επιφύλαξη, αλλά δεν θα είμαι εκεί για να το δω (θα σχεδιάζω σχέδια διαπλοκής εκείνη τη μέρα).


ΣΤΟΜΑΧΙΚΕ ΕΡΩΤΑ κ ΑΡΓΥΡΗ ΜΥΛΩΝΑ>>
Καλημερούδια / ευχαριστώ / φοου... φφ... τεστ , τεστ... ένα - δυο ένα - δυο
αγαπητό μου κοινό, μην "χειραγωγείσαι" τόσο εύκολα.

Bliss said...

kalhmera boss!

den exw piei oute enan gamhmeno kafe
exw lalhsei paw na kanw

divine mitsakos said...

θα σας δω στο Θησείο