Mar 27, 2008

Ο εμπρησμός στο Κτήμα Πραπόπουλου


Σε τί τους ενόχλησε η κατάληψη;


Η αυτοοργάνωση, ο αντιεμπορευματικός χαρακτήρας, η ίδια η φύση της κατάληψης των πολιτών; Αυτά ενοχλούν.

Περισσότερα, στο λυνκ της πρωτοβουλίας Χαλανδρίου

.

11 comments:

artois said...

Τυχαίνει να περνώ τακτικά από τον όμορφο αυτό δρόμο. Πλάι στη ρεματιά, νομίζεις ότι είσαι σε άλλη χώρα.

Έχω συναντήσει τυχαία κάποιους ευγενέστατους καταληψίες και δεν έχω ακούσει ποτέ φασαρία από το χώρο τους.

Ξέρω όμως ότι πολλοί γείτονες έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες και επιθυμούν την απομάκρυνσή τους. Ξέρω ακόμα, ότι κάποιοι άλλοι - ελάχιστοι - υποστηρίζουν την αλήθεια και δεν συμφωνούν με τις καταγγελίες των ενοχλημένων.

Mantalena Parianos said...

Αν τους φυτέψουν ένα πολυχώρο - μωλλ απέναντι από το θέατρο, θα είναι ευχαριστημένοι;

Anonymous said...

Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν κάνει καταγγελίες "γείτονες", αλλά αν ναι, νομίζω ότι ομόφωνα στην ερώτηση που βάζεις Μανταλένα, θα απάντουσαν: ΟΧΙ! Ακόμα κ αν οι πεποιθήσεις τους ήταν ακροδεξιές.
Εκτός αν κάποιος από τους "γείτονες" είχε κάποιο οικονομικό συμφέρον από κάτι τέτοιο.

Πολύ σωστή η ερώτηση.

Anonymous said...

Το καλό είναι ότι ο χώρος έχει αρχίσει κ ξαναφτιάχνεται με αγάπη κ πολύ όρεξη.
Το δύσκολο είναι η σκεπή

artois said...

Να φυτευθεί πολυχώρος στον όμορφο πεζόδρομο δεν γίνεται γιατί η περιοχή είναι αμιγούς κατοικίας. Προφανώς, οι γείτονες που αντιδρούν προτιμούν να παραμείνει η βίλλα αμιγής κατοικία αρουραίων.
Φαίνεται ότι τα τρωκτικά τους ενοχλούν λιγότερο από τους ανθρώπους.

Pastaflora said...

Όταν ο κάθε νοικοκύρης μανατζαραίος έχει πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες γιούρο για χλιδάτο οροφοδιαμέρισμα στο τρέντι Χαλάνδρι, περιμένεις να ανεχτεί την "πλέμπα" και τους εναλλακτικούς δίπλα του; Στάχτη και μπούρμπερι θα τους ρίξει.

Mantalena Parianos said...

ΕΛΛ >>
Μην είσαι και τόσο βέβαιη ότι "θα απάντουσαν: ΟΧΙ! Ακόμα κ αν οι πεποιθήσεις τους ήταν ακροδεξιές".

Η μαλακία/ηλιθιότητα του κόσμου είναι απύθμενη. Και δεν χρειάζεται να ρίξεις μια ματιά στα blogs για να το καταλάβεις αυτό - όποιος έχει κάνει δουλειές που χρειάστηκε να συναναστραφεί πολύ κόσμο, καταλαβαίνει τι θέλω να πω.



ΑΡΤΟΥΑ >>
"η περιοχή είναι αμιγούς κατοικίας|

-Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις. Με το μώλ;
Θέλω να πω, πότε στην ελλάδα τηρήθηκαν οι διατάξεις μπροστ΄πα στην αδίστακτη μανία του κωλοέλληνα για εκμετάλλευση και πλουτισμό;

Οι διατάξεις είναι για να αλλάζουν και στις όχθες του ρέματος, παίζονται απίστευτοι εκβιασμοί εδώ και χρόνια. Αν έχεις φίλους ή γνωστούς γείτονες, ρώτα να σου πουν ποιος, πώς ή από που έχουν βρεθεί τίτλοι ιδιοκτησίας.

Και δεν εννοώ τα παλιά αρχοντικά, αλλά μέχρι και στρούγκα αυθαίρετη θα βρεις στην αρχή της Πεντέλης.


ΠΑΣΤΑΦΛΟΡΑ >>

Νομίζω ότι θέτεις το ζήτημα στην ολόσωστή του διάσταση, αγαπημένη μου.

:(

Μακάρι να το ξαναφτιάξουν τα παιδιά (το έξοδο της στέγης είναι πολυδάπαπανο, για κεραμιδοσκεπή) και να γίνει κάποτε και πάλι όπως -περίπου- ήταν ο χώρος.

Anonymous said...

Μανταλένα γι αυτό που λες
"πότε στην ελλάδα τηρήθηκαν οι διατάξεις μπροστ΄πα στην αδίστακτη μανία του κωλοέλληνα για εκμετάλλευση και πλουτισμό;" κ τα παρακάτω... ένα να έχουμε στο νου μας: οτι ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!!!!!
να περισώσουμε ό,τι μπορούμε πλέον.
Και είμαστε περισσοτεροι από τους κωλοέλληνες που λες που έχουν τη μανία αυτή που αναφέρεις.

Κανένας δημαρχος κ καμιά αρχή δε μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Όταν πηγαίνουν να καταστρέψουν για το κέρδος θα μας βρίσκουν μπροστά τους κ είμαστε πιο πολλοί.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό παιδί, θέλανε να κάνουνε μεγάλο περιφ. δρόμο ένα ποτάμι στην πόλη κ γειτονιά που ζούσα. Όσοι κ αν πέρασαν, όσο μαλάκες κ αν ήταν κ με την προφαση των Ολυμπιακών αγ. Δεν τα καταφεραν. Κ ξέρεις γιατί, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ!~!!!!!!

Mantalena Parianos said...

ΕΛΛ >>
δεν ξέρω για την πόλη / προάστιό σου, αλλά εδώ στην Αθήνα, ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, με τη συναίνεση των μεγαλοεργολάβων.

Αν μάλιστα είναι κομματικός της εκάστοτε κυβέρνησης, οι δημότες, ετεροδημότες και λοιποί πολίτες που θα τύχει να περνούν από εκεί, την έχουν γαμήσει από χέρι.

Μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις σε σπίτια υψηλά ιστάμενων, θέσεις πάρκινγκ από ρουσφέτι, χαρισματικές κατεδαφίσεις, επιδοτήσεις διατηρητέων - δυο ταχυτήτων, στήσιμο κώλου στο παπαδαριό και τις ενορίες, αυθαίρετα δημοτικά πηγάδια που ανοίγονται κοντύτερα απ' όσο επιτρέπει ο νόμος σε πρωθύστερα πηγάδια ιδιωτών, απαλλοτριωμένα οικόπεδα τρίτων προς εξυπηρέτηση ημέτερων που έχουν επιχειρήσεις συμφερ'οντων στον ίδιο δρόμο και "θέλουν την άπλα τους", κκαταστροφή των τελευταίων χώρων πρασίνου, you name it.

Δεν ξέρω σε ποιον τόπο ζεις εσύ!
Θα πρέπει να θέλουν ΌΛΟΙ και επί μακρόν να μην περάσει κάτι για να το σταματήσουν - αν υποθέσουμε δηλαδή ότι στο μεταξύ δεν θα έχουν εξαγοραστεί συνειδήσεις με διορισμούς τέκνων ως καθαριστών στην τοπική δημοτική πισίνα ή αν δεν έχουν πεθάνει από ανία και απραξία όλοι όσοι περιμένουν μια επίσημη απάντηση....

Mantalena Parianos said...

Απ' την άλλη βέβαια, δεν έχουμε και άλλη επιλογή, από το να αγωνιστούμε...

Όχι επειδή θα βγει κάτι απαραίτητα, αλλά για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχα το βράδυ και να κοιτάζουμε τα παιδιά μας στα μάτια.

Anonymous said...

Να γιατί ρε άτομο σας γαμάνε! Σόρρυ κιόλας αλλά ήδη εσύ έκανες τον διαχωρισμό.
Κ αν ήταν να το φχαριστιέστε κ οι 2 πλευρές πάει στο διάλο, αλλά να γίνεται έτσι κ μετά να πέφτουμε στην καταθλιψη ότι δεν μπορούμε τίποτα να κάνουμε...
Γι αυτό που λες
"Απ' την άλλη βέβαια, δεν έχουμε και άλλη επιλογή, από το να αγωνιστούμε...

Όχι επειδή θα βγει κάτι απαραίτητα, αλλά για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχα το βράδυ...."

Διάβασε ξανά αυτό το "όΧι επειδή θα βγει κάτι απαραίτητα..."

Τώρα έχουν αρχίσει λίγο κ ενεργοποιούνται κάποιοι πολίτες (όπως με τη βίλα ζωγράφου που νομίζω δεν πρέπει να κατάφεραν τιποτα γιατί όλοι έλεγαν το παραπάνω)
Ε, τότε ας τα αφήσουμε όλα. Κ ξέρεις κατι δεν είμαι καθόλου αισιόδοξο άτομο, αλλά είναι λάθος η αντιμετώπιση αυτή.

Είμαστε πιο πολλοι!!!
Αυτό θέλουν να περάσουν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αυτό πιστεύεις;;; ή αυτό μας βολεύει παροδικά για κάποιες καταστάσεις για να διακιολογήσουμε την απραξία μας

τελοσπάντων, εγώ ξέρω ότι όταν είμαστε αποφασισμένοι, ενωμένοι κ πολλοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.