Jun 29, 2007

Update πυρκαγιών (πριν από λίγο)


Πάνω από εκατό είναι τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα και ο τραγικός απολογισμός είναι δύο νεκροί από την πυρκαγιά στην Αγιά Λάρισας.

Σε πύρινο κλοιό παραμένει το ΝΑ Πήλιο, και ήδη εκτιμάται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έπληξε τη Μαγνησία τα τελευταία 20 χρόνια.
Σύμφωνα με έναν πρώτο πρόχειρο απολογισμό, έχουν καεί δεκάδες αγροικίες, ποιμνιοστάσια, τέσσερα σπίτια, η παλιά πτέρυγα του μοναστηριού του Τιμίου Προδρόμου και τεράστιες εκτάσεις πρασίνου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


5 comments:

Unknown said...

οχι αλλο καρβουνο!
ασε με να παρω μια ανασα που σου λεω!
αντε πια!

Mantalena Parianos said...

Εγώ δεν σ' αφήνω μπλογκοϊούλη, ή κάτι δηλώσεις σαν κι αυτή που αλίευσα;

«Φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, εφαρμόζουμε το εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών»

Κ. Καραμανλής 13/3/2007


θλίψη

Urfurslaag said...

«Βγαίνοντας από
την σύσκεψη στο Μαξίμου,
ο υπουργός Δημόσιας Τάξης
κύριος Βύρων Πολύδωρας
έκανε λόγο
για σχετική επιτυχία
και καλό συντονισμό.»

Ευτυχώς που αυτοί είναι ικανοποιημένοι.

Unknown said...

αχ εμενα μη μου μιλας τρυφερα και με υποκοριστικα(εχω κι εγω-αν και ιος ορισμενα αντισωματα-στην τρυφεροτητα δεν εχω αναπτυξει ακομα)γιατι τοτε οχι μονο το τσιγαρο...και την ανασα μου κοβω.
ως τοτε παφ-πουφ και παλι απο την αρχη. δεν αναφερομουν σε σενα προσωπικα στο να με αφηνεις να ανασανω...σε μενα πανω απ'ολα το λεω(γιατι ωραια τα λεω αλλα τα εχω παρει με την παρτη μου γιατι σκεφτηκα οτι αν κινδυνευε το δικο μου σπιτι και η γκαρνταρομπα μου σκασιλα μου για τα δαση και για τα ζωα)...ουφ απλως αν ειναι ο τελευταιος πνευμονας που θα καει να ειναι ο δικος μου αριστερος ή δεξιος(ευτυχως τους εχω και τους 2) ας με αφησουν να τον καψω μονη μου
οσον αφορα τον κωστακη(εεε τον πρωθυπουργο εννοω βεβαιως) μην τον ξεσυνεριζεσαι...με τοσο λιπος που να την αντεξει την ζεστη...λεει και καμμια βλακεια(ασε που πιστευω οτι και ακομα και αυτος θα προτιμουσε να εχει καψει το λιπος του παρα να καει η Παρνηθα και ολη η Ελλαδα γενικοτερα)
εεε με αυτα κι με αυτα...με τοσα κομμεντς που σου αφησα τελικα μειωσα το καπνισμα.
λολ

numb said...

Ένα από τα πρώτα κείμενα σου που είχα διαβάσει ήταν η «Έρση», ένα κείμενο που είχες ανεβάσει τον Οκτώβρη και αναφερόταν σε έναν άντρα ο οποίος καταγόταν από το χωριό «Νιάου» του Πηλίου και που συνήθιζε να αποκαλεί όλες τις γυναίκες «Έρση». Είχες γράψει ότι μάλλον το χωριό «Νιάου» δεν υπήρχε και ότι ήταν μια επινόηση εκείνου του άντρα. Θυμάμαι ότι είχα γραψει ότι το χωριό «Νιάου» όντως υπάρχει, αλλά θα το έβρισκες στο χάρτη με το όνομα «Αφέτες». Τώρα δεν είμαι σίγουρος ότι υφίσταται πλέον στο χάρτη ολόκληρο, γιατί άκουσα σήμερα σε έναν τοπικό βολιώτικο τηλεοπτικό σταθμό ότι οι φλόγες φτάσαν στο χωριό και έκαψαν και κάποια σπίτια.

Μανταλένα, η κατάσταση είναι τραγική. Η φωτιά ακόμη μαίνεται. Για 3η μέρα. Έχει καεί μια τεράστια δασική έκταση. Από τη Νιάου μέχρι το Καλαμάκι και από την περιοχή της Αργαλαστής μέχρι την Ξινόβρυση. Κινδύνεψαν και το Νεοχώρι και οι Μηλιές. Η έκταση αυτή, για όσους γνωρίζουν το Πήλιο, είναι τεράστια.