Apr 4, 2006

Sexstory 1960 μ.Χ. – 1987 μ.Χ. (part 5)



Προηγούμενα κεφάλαια:
Α', Β', Γ', Δ'


1960 μ.Χ. Ο οργανισμός φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) εγκρίνει την κυκλοφορία του αντισυλληπτικού χαπιού εν μέσω συντηρητικών διαμαρτυριών, διαβλέποντας τις εμπορικές δυνατότητες του προϊόντος και δικαιώνεται: μέσα σε δυο χρόνια, το χρησιμοποιούν εκατομμύρια γυναίκες.
Χαπάκωμα με την άδεια της μαμάς. Και με συνταγή γιατρού.


1965 μ.Χ. Στα μεσα των ‘60s ξεκινά στην Αμερική η σεξουαλική επανάσταση και από εκεί ταξιδεύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Το αχαλίνωτο σεξ θεοποιείται σε συνδυασμό ή όχι με παραισθησιογόνες ουσίες.
Και κάτι «παιδιά των λουλουδιών» σαν τον Μπιλ Κλιντον και τον Τόνι Μπλερ, που στο μέλλον θα κυβερνήσουν τον κόσμο, ζουν τα δικά τους ξέγνοιαστα χρόνια.

1967 μ.Χ. Η ομοφυλοφιλία παύει για πρώτη φορά και επισήμως να θεωρείται αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση. Που; Στη μεγάλη Βρετανία.
Που αλλού;

1968 μ.X. Η αμερικανική τηλεόραση προβάλλει για πρώτη φορά μια σκηνή όπου ένας λευκός άντρας φιλά μια μαύρη γυναίκα. Το συμβάν διαδραματίζεται σε ένα επεισόδιο του Star Trek με τίτλο «Plato’s Stepchildren», όπου ο Κάπταιν Κερκ φιλά την Υποσμηναγό Νιότα Ουχούρα. Το άλλοθι; Σύμφωνα με το σενάριο, οι δυο γήινοι έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από τους εξωγήινους.
Εξωγήινο mix - γήινη υποκρισία. Ποια από σας δεν αισθάνεται λίγο εξωγήινη, κορίτσια;



1972 μ.Χ. Η θρυλική πορνοταινία «Βαθύ Λαρύγγι» είναι η πρώτη ταινία του είδους που προβάλλεται σε κινηματογράφους των ΗΠΑ. Αυτό που είναι ελάχιστα γνωστό, είναι η πρωτότυπη υπόθεση σύμφωνα με την οποία η πρωταγωνίστρια, Λίντα Λάβλεης, λατρεύει το σεξ αλλά δεν μπορεί να φτάσει σε οργασμό, ώσπου ο γιατρός της της αποκαλύπτει πως πολύ απλά η κλειτορίδα της βρίσκεται στο φάρυγγα...
Weird. Και όχι πολύ πρακτικό εδώ που τα λέμε.


1977 μ.Χ. Ανοίγει το «Studio 54». Το τι γίνεται εκεί είναι λίγο πολύ γνωστό. Το τι συμβαίνει όμως στο υπόγειό του, θα το γνωρίσουν μόνο ο Άντυ Γουόρχολ, η Μπιάνκα Τζάγκερ, ο Κάλβιν Κλάιν , η Λάιζα Μινέλι, η Γκρέης Τζόουνς, ο Ντέηβιντ Μπάουι, ο Μικ Τζάγκερ και ο Τρούμαν Καπότε.
Άντε και κάμποσες συλφίδες από τον Παράδεισο.

1980 μ.Χ. Η 15χρονη «κουκλιτσα της Νέας Ορλεάνης» Μπρουκ Σήλντς, πρωταγωνιστεί στη διαφήμιση των Calvin Klein Jeans, με την ατάκα «τίποτε δεν με χωρίζει από τα jeans μου».
Παιδική πορνογραφία – τι είναι αυτό;



1986 μ.Χ. Οι πρώτες δημοσιογραφικές έρευνες που αναφέρουν ότι ο ιός του AIDS δημιουργήθηκε στα εργαστήρια της CIA ως χημικό όπλο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Στην Ελλάδα, πότε αρχίσαμε να μαθαίνουμε για τον ιό; Μετά το ’89;

1987 μ.Χ. Τα μεγάλα αμερικανικά ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα ABC, NBC και CBS, συνεχίζουν να απαγορεύουν την προβολή διαφημίσεων για προφυλακτικά.
Για να πουλάν τα αντισυλληπτικά, βρε κουτά.

ΥΓ. Έχοντας αποφύγει τεχνηέντως τη μαζικοποιημένη σάχλα της Πρωταπριλιάς (ω, μα δείτε τι έξυπνη που είμαι, σας την έφερα με τα αστειάκια μου - και έχω και χιούμορ, ε;), επανέρχομαι στα postάκια.
To SexStory θα ολοκληρωθεί στο επόμενο, έκτο και τελευταίο μέρος. Δώστε μου λίγο χρόνο, πρέπει και να τα ζούμε όχι μόνο να τα γράφουμε!)

ΥΓ. 2 Το εξώφυλλο (πρώτη φωτογραφία) είναι από το soundtrack της ταινίας Bαθύ Λαρύγγι και κυκλοφόρησε ύστερα από πολλά χρόνια (στη χώρα μας διανέμεται από την Hitch-Hyke), μια και η CIA και το FBI το είχαν απαγορέψει -όπως και την ταινία- ήδη από την εποχή του Νίξον. Οι συντελεστές του (η μουσική είναι μια γλυκερή '70s soul με πορνηρούς στίχους τύπου "she's got to have it in the morning" κ.ο.κ. που ακούγεται συγκινητικά αθώα σήμερα), υπέστησαν φοβερές διώξεις, με αποτέλεσμα, στη νέα έκδοση του CD, να στάθηκε ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βρουν ποιοι είναι οι μουσικοί που παίζουν για να τους προσθέσουν στα credits του album!

YΓ. 3 Καλό μήνα (έχω καθυστέρηση...)

13 comments:

Anonymous said...

1960: ..και αφορά κυρίως γυναίκες με κάποιο έστω κοινωνικομορφωτικό status, καθώς η πλειοψηφία αγράμματων ή χαμηλού πνευματικού επιπέδου γυναικών (βλ. προσκεκλημένες εκπομπών τύπου Πάνια), συνεχίζουν να φέρνουν στον κόσμο πλάσματα, καταδικασμένα σε μιζέρια (δική τους ή και άλλων), πριν καν έλθουν στη ζωή.. 'Αντισύλληψη; Τι είναι αυτό;'

(1965: φιλενάδα, νομίζω τα φλοράλ είναι πάλι στη μόδα φέτος..!)

1967: (ίσως πρέπει να ανατρέξω στο 1st part -) στην αρχαιότητα εθεωρείτο αδίκημα;

1968: ..τώρα θίγεις θέμα υψηλής παγκόσμιας ασφάλειας.. δεν μπορώ να πω περισσότερα... uiiiiiip!

1972: Εδώ μιλάμε για θαύμα (ή μήπως τερατογένεση;) της φύσης..

1977: ..της πουτάνας το κάγκελο, δηλαδή. Και με (καραεπώνυμο) αυτόγραφο.

1980: ... και αν θυμάμαι καλά, η Μπρ.Σ. δήλωνε παρθένα μέχρι την ηλικία των πρώτων '-άντα'..

1986: Ναι - και παρ'όλα αυτά, τα ποσοστά προσβαλομένων από τον ιό αυξάνονται.. (σαν την άγνοια για το αντισυλληπτικό χάπι ένα πράγμα..)

1987: Ααα, μάλιστα. (Να ρωτήσω, η μέτρηση της τηλεθέασης αυτών των καναλιών γινόταν από κάποια αντίστοιχη της AGB?)

ΥΓ: Αχ, μα γιατί... Μάθαμε τόσα πράγματα από αυτά τα έργα sex.. Δεν μπορεί, κάτι ακόμη θα υπάρχει που θα μπορείτε να προβάλετε..

ΥΓ2: Προβλέπεται άραγε και remake της ταινίας;

ΥΓ3: Αντε, βρε, καλή λευτεριά! Τα παιδιά (των άλλων) είναι ευτυχία..!

Weirdo

Anonymous said...

Σε τι να πρωταπαντήσω? Εσύ θα μας φας τη δουλειά!
Ναι, τα φλόραλ είναι και πάλι στη μόδα φέτος (η χαρά της κουτσής μαρίας)
Ριμέικ του Βαθύ Λαρύγγι νομίζω έχει γίνει, αλλά όχι με τόση επιτυχία όσο το ορίτζιναλ. Το κορίτσι εκείνο (η Λίντα Λάβλεης), μοιάζει να παρέδιδε μαθήματα στις συντηρητικές Αμερικάνες (πράγμα που τελικά δεν είμαι και τόσο βέβαιη ότι ΔΕΝ έκανε...)
ΥΓ. Με το έχω καθυστέρηση, εννοούσα στο να ευχηθώ "καλό μήνα"... Τι καταλάβατε?
(βλέπω ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των SexStory σας επηρέασε - δεν μπορώ να πω ότι δεν χαίρομαι γι' αυτό!)

Anonymous said...

Αν μας επηρέασε λέει...
Για να καταλάβετε, το Σαβ-Κύριακο θα ριχτούμε στη μελέτη. (Εξηγώ: ενοικίαση ταινιών, διάβασμα αρχαιοελληνικής, νεοτέρας και συγχρόνου ιστορίας, 300 ώρες χρονοχρέωση στο Internet κλπ-κλπ) για όλα αυτά τα ΚΑΥΤΑ θέματα που ΣΕΙΣ μας ανοίξατε τα μάτια..
(Είσθε, δα, ολόκληρο appendix..!)

Ποιος μας πιάνει από Δευτέρα!


Μετά τιμής,
Weirdo

Anonymous said...

Μου άρεσε το "καυτά θέματα" που έγραψες. Βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος (ζήτημα επείγον, φρονώ).

Anonymous said...

Σωστά.
Επομένως, όταν "βράζει το αίμα" (και δη, έχουμε βέλτιστο κυκλοφορικό) προχωρούμε στην πρακτική εξάσκηση για την εμπέδωση της επιμόρφωσης (ή μήπως 'πάει' vice-versa?)
Φαντάζομαι θα μας δώσετε το τελειωτικό χτύπημα με το (σνιφ) τελευταίο μέρος της ταινίας.

Weirdo

Anonymous said...

Να εύχεστε να σας το δώσω εγώ το τελειωτικό χτύπημα, dear Weirdo. Αλλιώς θα σας το δώσει η ζωή (με πεζό Ζ, την άλλη με το κεφαλαίο δεν την ξέρω).
-με διακατέχει μια σάχλα σήμερις ομολογώ-

Anonymous said...

Ζήτω η σάχλα!
(Πάντα τέτοια!)

Weirdo

Mantalena Parianos said...

-Εσύ τι θέλεις τώρα και ανακατεύεσαι? (ρώτησε εκείνος)
Του απάντησα:
-Ε, να, μωρέ, μάλλον θα έφαγα κάτι χαλασμένο.
:-)

Anonymous said...

Περαστικά.
Και εις άλλα με υγεία..!

Weirdo

Mantalena Parianos said...

Υγεία; Ποια υγεία; Του Αβραμό ή του κυρίου Νικήτα;

Anonymous said...

Εχει σημασία; Ολοι για τη ΔΙΚΗ σου πασχίζουν, βρε κουτό..!
Μα πού ζεις;;

(βλέπω ότι εξακολουθεί να σας διακατέχει η χθεσινή αύρα σάχλας - και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι επικίνδυνα μεταδoτική..!)

Weirdo

Mantalena Parianos said...

Άνοιξι, άνοιξι κι άλλου ιδέν αντιέχωωω, φτάνει πια, φτάνει πιαααα, να με τυρρανάαας

*όπου Άνοιξι = άνοιξε (τι νομίσατε; Άνοιξη;)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.