Mar 29, 2009

Η ώρα της γης, δεν είναι η ώρα του μαλάκα

Mια συμβολική κίνηση που κανείς δεν σε υποχρεώνει να την κάνεις, μαλάκα μου ούτε να ποστάρεις κάθε χρόνο τις ίδιες ακραίες υπεβολές για να μας δείξεις ότι εσύ είσαι οξυδερκής και όλοι όσοι συμμετέχουμε σε ανάλογες συμβολικές κινήσεις, ανίδεοι καπιταλίστες. Βέβαια, ίσως αν μπορούσες να αντιληφθείς τον συμβολισμό να μην ήσουν και ψηφοφόρος όλων αυτών που έχουν κάνει τον πλανήτη σα να μούτρα τους, όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί εδώ, σαφώς και ο σκοπός δεν ήταν να σκοτεινιάσει η πλάση - αλλά να μεταδοθεί ένα μήνυμα.

Την πιο ψύχραιμη και justified τοποθέτηση, με την οποία συμφωνεί ο Ελεύθερος Σκοπευτής, συνέγραψε ο Όneiros εδώ.


Τώρα που έγιναν τόσο της μόδας οι κουκούλες, εμείς οι συμβιβασμένοι της Νέας Τάξης, πήγαμε το Σάββατο και αγοράσαμε! Στη φωτό, κουκουλοφόρος λίγο πριν πεταχτεί για καφέ στη Σκουφά.


.

6 comments:

spiral said...

Κοίτα να σου πω, δεν ξέρω τι γράφεται στο βλογοχωριό, άκου όμως εμένα τι μου τη σπάει: Δούλευα χθες απογευματινο-βραδινός (15ωρο φάση) και οι υπόλοιποι στο γραφείο φαγώθηκαν να σβήσουν τα φώτα επειδή "όλοι θα το κάνουν". Οκ λοιπόν, σβήνουν τα φώτα τους, εγώ κρατάω το δικό μου ανοιχτό, νο πρόμπλεμ, λαστ ταιμ αι τσεκντ είχαμε ελευθερία (μπατ λεητλυ αι'μ νοτ σο σιουρ...) Ενηγουεη, τους λέω στο τέλος, οτι ωραία όλα αυτά με τα φώτα, αλλά τους υπολογιστές όταν σχολάτε τους αφήνετε ανοιχτούς --και μιλάμε για 20-25 PC ανοιχτά χωρίς λόγο επι 12ωρο, και μετά πηγαίνω εγώ από workbooth σε workbooth και τα κλείνω--νοτ παρτ οφ δε τζομπ ντισκριπσιον, από δική μου πρωτοβουλία. Μου λένε ναι, έχεις δίκαιο, και μετά από κανένα μισάωρο σχολάνε και τα αφήνουν πάλι ανοιχτά! Κατάλαβες τώρα γουατ μεηκς ας τικ? Γαμώ τη μπανανία μου δλδ!

ΥΓ πωπω, τα ανάποδα γκρικλις σου καίνε το μυαλό... εντελώς όμως!

Ελεύθερος Σκοπευτής said...

Spiral >>
Αυτό που περιγράφεις είναι η φριχτή αλήθεια αυτή της χώρας. Έρχομαι καθημερινά αντιμέτωπος με ανθρώπους που τα πράγματα που κάνουν είτε τους σκοτώνουν είτε δεν τους συμφέρουν.

Είναι τραγικό.

marado said...

το μήνυμα σε ποιούς στάλθηκε;

Ελεύθερος Σκοπευτής said...

Marado >>

Σε πρωτεύοντα θηλαστικά, που μπορούν να επηρεάσουν την τύχη του πλανήτη.

:)

Hellenic reporter said...

Το πράγμα είναι σχετικά απλό: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει παράδοση συμμετοχής του πολίτη σε θέματα που τον αφορούν παραπέρα από το να πετάει την ψήφο του, σε αραιά διαστήματα, στους ίδιους πολιτικούς που υπόσχονται να τα διορθώσουν όλα. Έτσι, ο Έλληνας αφ΄ενός βλέπει καχύποπτα οποιαδήποτε πρωτοβουλία δεν προέρχεται από "επίσημους" κομματικούς παράγοντες μετά απο "επισημες" πολιτικές διαβουλεύσεις (με τις απαραίτητες συνεντεύξεις και δελτία τύπου, φυσικά) και αφ΄ετέρου οτιδήποτε προέρχεται από το εξωτερικό (εκτός, βέβαια, από τα καταναλωτικά αγαθά, ιδιαίτερα τα πολυτελείας) θεωρείται αμέσως επιλήψιμο, ύποπτο και προϊόν συνομωσίας ξένων παραγόντων που, ως γνωστόν, μας έχουν βάλει στο μάτι, όχι βέβαια για τον φυσικό ή άλλο πλούτο της χώρας, αλλά προφανώς επειδή ζηλεύουν τους ενδόξους ημών προγόνους.

Ελεύθερος Σκοπευτής said...

Και αυτό Hellenic Reporter, και αυτό...

Βρίσκω πολύ ακριβοδίκαιη και την τοποθέτηση του Κούλογλου εδώ:
http://www.tvxs.gr/v8401

"η μοναδική παγκόσμια πρωτιά της χώρας είναι ότι το υπουργείο Δημοσιων Εργων είναι συγχρόνως και υπουργείο Περιβάλλοντος και ότι ο υπουργός ετοιμάζεται να εφαρμόσει ένα χωροταξικό σχέδιο που καταστρέφει τις παραλίες της χώρας. Θα καταλάβαινε δηλαδή ότι εκτός από τζάμπα μάγκες, οι Ελληνες είναι και τζάμπα οικολόγοι.

Δεν είναι κακό να κλείσουμε τα φώτα το βράδυ. Αρκεί να μην αποκοιμηθούμε γαλήνιοι, πιστεύοντας ότι έχουμε κάνει έστω και ένα βήμα για την αντιμετώπιση των μεγάλων οικολογικών προβλημάτων της Ελλάδας. Προβλήματα που σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως με τα νερά του Ασωπού Ποταμού, έχουν οδηγήσει αρκετούς κατοίκους να κλείσουν τα μάτια τους για πάντα. Χωρίς τη θέλησή τους... "