Jan 31, 2008

"Δεν συμμετέχουμε στο πένθος, ούτε στη θανατολαγνεία"


"Δεν συμμετέχουμε στο πένθος, ούτε στη θανατολαγνεία"
- ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ, Νότια προάστεια Αθήνας

Πέμπτη, Ιανουάριος 31, 2008

(δεν ειχε ακομη "κοιμηθει" και τα κορακια της Ιερας Συνοδου και οι μητροπολιτες κοιτουσαν μετα την κηδεια για μια θεση στην ιεραρχια. Καλο ταξιδι Χριστοδουλε, αυτος ηταν και θα ειναι ο ναος της εξουσιας...)

δεν ησουνα ο "Χριστοδουλος μας"

Το σεβομαστε για τους αλλους, αν και εμεις δεν συμμετεχουμε στο πανελληνιο πενθος για τον Χριστοδουλο

Δεν συμμετεχουμε ομως και στην θανατολαγνεια καποιων

Με την αλαζονεια και τον φανατισμο της "ορθοδοξης απολυτης πιστης",τον θρησκευτικο σκοταδισμο και το χρηματιστηριο του "Οικου του Θεου" που ευλογησανε χουντες και δημοκρατιες βρεθηκαμε και βρισκομαστε απεναντι.

Την ωρα που φευγει ομως ακομα και ο αντιπαλος και εχθρος για το ταξιδι που κανεις δεν θα αποφυγει, δεν εχει θεση η φιλια με τον νεκροθαφτη και τον θανατο!
Πολυ περισσοτερο δεν εχει χωρο αναμεσα σε αναρχικους και αγωνιστες, το μισος, η κακια και ο μισανθρωπισμος!
Και οταν εκφραζεις δημοσια με αφισσα την χαρα για την αρρωστια του Χριστοδουλου εισαι ετοιμος να το κανεις για τον καθενα απο εμας αθλιο κουφαρι της "αυτονομιας"!
Γιατι εχεις στο μυαλο σου και στο στομα σου κατι χειροτερο απο τον καρκινο που "σαπισε τον πατερ"!
Την μποχα και την σαπιλα απο το πτωμα της "ιδεολογιας" σου και τον χουλιγκανισμο της θρησκειας σου που ξεχασε το καπακι της αποχευτεσης της ανοικτο!

ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ,ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΗ
ΧΩΡΙΣ "ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ",

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28/1/08

"Μαυρο και Κοκκινο",νοτια της Αθηνας
"Ελευθεριακη Κινηση Κορινθιας"
"Πολιτικο Καφενειο",διαδικτυακη ιστοσελιδα εναλλακτικης ενημερωσης και αντιπληροφορησης

_____________________________________________________




δυο παλαιοτερα κειμενα που ειχαν παραληπτη τον ιδιο τον αρχιεπισκοπο

(κάτι σάν εισαγωγή)

η περιπέτεια τής υγείας τού αρχιεπισκόπου κ.Παρασκευαϊδη είναι σεβαστή, σεβαστή δέν είναι η ιστορία του κατά τήν διάρκεια τής χούντας αλλά καί τής "δημοκρατίας" όπου αυτός καί η εκκλησία του συνεχίζουν νά "διαβάζουν", αδιάφοροι γιά τήν κοινωνική εξαθλίωση καί τήν βαρβαρότητα τού Κράτους

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/8 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ

ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ...ΜΑΪΑΜΙ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥΣ?

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ δέν θέλει τόν σωματικό πόνο καί τόν θάνατο ΚΑΝΕΝΟΣ, "μακαριώτατε", αλλά...

1

Πνιγήκαμε στά σαπιοκάραβα τών δουλεμπόρων, καήκαμε στίς φυλακές, λιώσαμε από καρκίνο στά άθλια νοσοκομεία σας,σκοτωθήκαμε στήν Ρικομέξ, στήν Κόρινθο καί στό Πέραμα, μά εσύ "διάβαζες" καί ευλογούσες τήν καθημερινή μας Κόλαση!
Αρρώστησες καί από ότι είδες τό όπιο τής θρησκείας είναι άχρηστο μπροστά στήν ορμή τού θανάτου.
Εζησες (ευτυχώς), καί άν θέλεις νά καθήσεις κάποτε στά δεξιά τού Θεού σου θά πρέπει νά δώσεις πίσω όλους τούς χιτώνες πού έντυσαν τήν εκκλησία σου αφήνοντας τούς κολασμένους γύρω σου γυμνούς!

2
ΟΥΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΟΣ
ΟΥΤΕ ΘΕΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΗΣ

Αρχιεπίσκοπε Χριστόδουλε,
Θά ξεκινήσουμε αυτή τήν σύντομη επιστολή μέ τήν επισήμανση ότι εμείς δέν πιστεύουμε σέ κανένα θεό, σέ καμία "μεγαλόχαρη" καί σέ κανένα "βοσκό" ή "πατέρα" καί στήν μόνη πίστη πού αφήνουμε σταγόνα σταγόνα τό αίμα μας καί τόν χρόνο μας είναι σέ αυτήν τής υπόθεσης τής ελευθερίας καί τής απαλλαγής τού ανθρωπίνου γένους από τήν νάρκωση καί τό ψέμα τής κάθε θρησκείας καί εξουσίας!
Διαπίστωσες μέσα από τήν προσωπική σου εμπειρία πώς κανείς δέν είναι "αιώνιος" καί πώς από τά χέρια τού ανύπαρκτου θεού σας δέν γίνεται χειρουργείο καί θεραπεία, έτσι προτίμησες νά πάς στό Μαϊάμι γιά επέμβαση αντί νά πάς μέ τούς "άλλους" αύριο στήν Τήνο νά προσκυνήσεις γιατί πολύ απλά γνωρίζεις ότι η πλάνη τής θρησκείας καί οι γονυκλισίες στήν Παναγία σας δέν έχουν καμία δύναμη νά κάνουν τό "θαύμα" ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ η επιστήμη,η μόνη πραγματικότητα πού κρατά τήν "ταπεινή ζωή" στά χέρια της, Η ΜΟΝΗ ΙΚΑΝΗ νά αλλάξει τήν τύχη τής υγείας σου!

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ "ΜΑΣ", αλλά άν θέλεις νά είσαι τών άλλων...
Εχεις μπροστά σου τό παράδειγμα τού ποδοσφαιριστή Ριβάλντο πού χωρίς νά έχει τήν τεράστια περιουσία πού έχει η εκκλησία σας, έδωσε 195.000 ευρώ στά παιδιά πού λιώνουν από καρκίνο.
Δώσε λοιπόν ΠΙΣΩ τά αμύθητα πλούτη πού απέκτησε η "ορθοδοξία" σου από τήν αφέλεια τών πιστών σου(υπάρχουν χιλιάδες πού υποφέρουν καί πεινούν καί εσείς χούντα καί "δημοκρατία" τά ίδια παραμύθια) καί όταν μέ τό καλό γίνεις καλά (πού στό ευχόμαστε) πάρε τά παιδιά πού πάσχουν από καρκίνο νά γίνουν καλά εκεί πού πήγες καί εσύ, δώσε τά σπίτια καί τήν γή πού κατέχετε παράνομα σέ φτωχούς καί άστεγους (ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ) καί πάρε πρωτοβουλία γιά τήν αποφυλάκιση τών αρρώστων κρατουμένων.
Φυλακισμένοι τοξικομανείς, μέ καρκίνο, μέ σοβαρές παθήσεις, μέ aids, ανήλικα παιδιά πού μεγαλώνουν μέ τίς μητέρες τους κρατούμενες στίς φυλακές-κολαστήρια δέν τούς αρκούν οι "εξομολογήσεις" καί οι "προσευχές" σας, δέν τούς απελευθερώνει η "φιλανθρωπία" σας από τό μαρτύριο καί τόν πόνο τής κρατικής, "σωφρονιστικής" βαρβαρότητας!
Ακολουθησέ τα όλα αυτά καί είναι ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.
Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ "ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ" ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

περαστικά,κατά τ΄άλλα....
γιά τήν ευθύνη
Αναρχική πρωτοβουλία από τά νότια
"Μαύρο καί Κόκκινο"
14/8/07
erozer2000@yahoo.gr

αθεοι καί αναρχικοί μέ μόνη πίστη τήν Ελευθερία
"Μαύρο καί Κόκκινο"
νότια προάστια Αθήνας

Υ.Γ.
Το κείμενο ήρθε με mail στον Motorcycle Boy από την ομάδα "Μαύρο και Κόκκινο" και το αναδημοσιευσε στο Καλαμποκο-blog.

.

18 comments:

Anonymous said...

Πολύ καλό!

Anonymous said...

"ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/8 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ"

Πολύ αμφιβάλλω αν τα διάβασε

The Motorcycle boy said...

Ευχαριστώ ρε συ που το δημοσίευσες!!! Θυμάσαι το ποστάκι μου για τον Κάιν; Αυτός είναι στην ομάδα "Μαύρο και Κόκκινο".

Anonymous said...

Πάντως ρε Motorcycle boy, όταν έγινε ο "σάλος" με τη 17 Νοέμβρη, κ έγινε πορεία από τον αναρχικό χώρο, "αυτός" έστειλε σε εφημερίδες κείμενο (ξέρω για Ελευθεροτυπία) που έλεγε διάφορα κ αναιρούσε στην ουσία όλη την "υποστήριξη" του αναρχικού χώρου ως προς τη 17 Νοέμβρη.

Δεν ξέρω κατά πόσο κάποιοι άνθρωποι αξίζουν θάνατο ή όχι δε θα το κρίνω εγώ... αλλά αν είναι με το χαμό ενός καθικιού να "αναπνεύσουν" 100 άνθρωποι... ε, τότε μάλλον λέω μπορούμε να ζήσουμε κ μάλιστα καλύτερα με ένα καθίκι λιγότερο.

Anonymous said...

Ή αν μπορείς απάντησέ μου σ' αυτό μιας και είναι και επίκαιρο...
Όταν ήταν στα τελευταία του ο Χριστόδουλος και ψάχνανε μόσχευμα και έλεγε ευχηθείτε και προσευχηθείτε για να βρω μόσχευμα... πώς θα το έβρισκε; στην ουσία: "ευχηθείτε να "πεθάνει" κάποιος για να πάρω το μοσχευμα και να ζήσω εγώ!!"
Αυτό απλό παράδειγμα...

Πες μου τώρα για ζούγκλες και δεν ξέρω τι... Όταν θέτουν παιχνιδια στιλ ρώσσικης ρουλέτας και χειρότερα ή θα παίξεις όπως "παιζουν" αυτοί ή...
Οι Ζαπατίστας ας πούμε...

Τέλοσπάντων σηκώνουν συζήτηση κάποια πράγματα και γω δεν τα έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου...

The Motorcycle boy said...

Ανώνυμε, για να στο πω ευγενικά, η πρώτη σου άποψη είναι από απλουστευτική μέχρι και βλακώδης. Γιατί:
1. Ο αναρχικός χώρος δεν είναι ενιαίος σαν το ΚΚΕ.
2. Από που κι ως που ένας συνειδητοποιημένος αναρχικός θα έπρεπε να υποστηρίζει τη 17Ν; Επειδή σκότωνε μπάτσους; Μα αν είναι έτσι -να υποστηρίξουν και τους μπράβους και τους ναρκοέμπορους που σκοτώνουν κανένα μπάτσο αν δεν τους κάνει τα χατήρια. Οι αναρχικοί φίλε μου, όπως εγώ έχω διαβάσει, αντιτίθενται σε κάθε είδους εξουσία. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
3. Αυτό όμως που με κάνει τούρμπο με την άποψη που παραθέτεις (και η οποία, εν πολλοίς ήταν η αιτιολόγηση του ξυλοδαρμού του Κάιν όταν πήγε να συμμετάσχει στην πορεία για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των μελών της 17Ν) είναι η ποινικοποίηση της ελεύθερης γνώμης. Το κάθε τσουτσεκάκι (δεν αναφέρομαι σε σένα γιατί δεν σε ξέρω) μπορεί στο χαλαρό να ταμπελιάσει (φασίστας, πουλημένος, γιουσουφάκι της εξουσίας) ένα άτομο με την πορεία του Κάιν στον αναρχικό χώρο, με το δικαίωμα που του δίνει η μια πέτρα που έριξε σε μια βιτρίνα. Αυτό αδερφέ, είναι μπατσισμός και αυτό το πράγμα με ενοχλεί.
4. Και τελικά για να μην λέμε ο καθένας το μακρύ και το κοντό του, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε την άποψη του Κάιν στο θέμα που αναφέρεσαι. Ο άνθρωπος είχε πάει στο μνημόσυνο των θυμάτων της 17Ν και είχε σηκώσει πανώ "Όχι άλλα θύματα και αίμα -ούτε με την κρατική τρομοκρατία, ούτε με την 17Ν". Πως το βλέπεις κριτή;

Για όσα λες περί Χριστόδουλου συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά δεν βλέπω κάποια διαφωνία σε σχέση με αυτά που γράφει το κείμενο του "Μαύρου στο Κόκκινο". Εκτός αν σε ενοχλούν αυτά:
"Το σεβομαστε για τους αλλους, αν και εμεις δεν συμμετεχουμε στο πανελληνιο πενθος για τον Χριστοδουλο"
"Την ωρα που φευγει ομως ακομα και ο αντιπαλος και εχθρος για το ταξιδι που κανεις δεν θα αποφυγει, δεν εχει θεση η φιλια με τον νεκροθαφτη και τον θανατο!
Πολυ περισσοτερο δεν εχει χωρο αναμεσα σε αναρχικους και αγωνιστες, το μισος, η κακια και ο μισανθρωπισμος!"
Αλλά αν στα παραπάνω βρίσκεται η διαφωνία σου φίλε -λυπάμαι. Θα πρέπει να ξέρεις πως οι πραγματικοί επαναστάτες είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ανθρωπιστές.

Anonymous said...

"....εν πολλοίς ήταν η αιτιολόγηση του ξυλοδαρμού του Κάιν όταν πήγε να συμμετάσχει στην πορεία για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των μελών της 17Ν)"
Το συγκεκριμένο που λες δεν το ξέρω αλλά πιστεύω ότι έγινε.

Φυσικά και δεν είναι ενιαίος ο αναρχικός χωρός, ποιος είπε κάτι τέτοιο; (Δηλαδή θα έπρεπε να αρχίσω να αναφέρω ομάδες);;;;;

Ναι ε; η 17 Ν σκότωνε μπάτσους;;;;;;; Μήπως δεν τα λές και πολύ σωστά εδώ. Αν και θεωρώ λάθος μου που ανοιχτηκε τέτοια συζήτηση.

"Πολυ περισσοτερο δεν εχει χωρο αναμεσα σε αναρχικους και αγωνιστες, το μισος, η κακια και ο μισανθρωπισμος!"
Συμφωνώ σ' αυτό όπως και "Θα πρέπει να ξέρεις πως οι πραγματικοί επαναστάτες είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ανθρωπιστές."

Απλά όταν ο Χριστόδουλος (παραδειγμα) ή ο κάθε Χριστοδουλος "παρακαλάει" να πεθάνει κάποιος για να ζήσει αυτός ή πολύ χοντρότερα παραδείγματα...
ε τότε αυτά που λες όσο κι αν μ' αρέσουν είναι χιππικά... και δε μιλάμε για ελλάδα, γιάτι εδώ είναι άγια τα πράγματα σε σχέση με αλλού...
Δεν ξέρω και ελπίζω να μη φτάσει ποτέ να δούμε καταστάσεις που δεν σηκώνουν ανθρωπισμούς, αλλά όπλα.

Mantalena Parianos said...

Motosakέ,

για να σεβαστείς ακόμη τον εχθρό σου, θα πρέπει να σου εμπνέει ο ίδιος σεβασμό.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να πηγαίνεις με τον γκόμενο στο Four Seasons στο ΠΑρίσι και να πληρώνεις 2000 ευρώ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ και μετά να μιλάμε για "σεπτό φέρετρο" και "σκήνωμα". Κανένας μας δεν είναι άγιος, πολύ περισσότερο αυτοί που ευαγγελίζονται τη φιλανθρωπία και την αγάπη στον πλησίον και ο βίος τους δεν συνάδει επ' ουδενί με τα λόγια τους.
Δεν έχω κανένα σεβασμό λοιπόν.

Και μην παρασύρεσαι: όλα αυτά τα προβατάκια του θεού που συρρέουν να προσκυνήσουν τον παλιάνθρωπο, ο οποίος μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγε "πρσευχηθείτε να βρεθεί το μόσχευμα..." (συμπληρώνω: "ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΩ" - μτφ.: δηλαδή να πεθάνει κάποιος, γιατρέ μου;)
είναι επειδή το ίδιο το σχήμα έχει απίστευτη εξουσία. Μπροστά στο ράσο, οι απλοϊκές ψυχές ψαρώνουν. Γι' αυτό και οι παράτες και οι τιμές και οι κανονιές και οι καμπανιές και η ταρρίχευση (ήμαρτον δηλαδή).

Όοσ για τη λαοθάλασσα, σε τι διαφέρει από τις χιλιάδες των ξυπόλητων προσκυνητών που πεθαίνουν αποό ασφυξία στη Μέκκα και των τρισβρώμικων Ινδών που συνωστίζονται στις όχθες του γάγγη; Σε τίποτα. Η θρησκεία σε όλο τον κόσμο είναι το ιδανικό μέσο καθυπόταξης των μαζών.

The Motorcycle boy said...

Ναι, έγινε -υπάρχει και σχετική συζήτηση στο ιντιμίντια, μπορείς να τη βρεις και να "θαυμάσεις" απόψεις τραμπούκων (ίσως να δικαιολογήσεις κιόλας τον εκνευρισμό μου σε αυτό το θέμα).

Αν δεν είναι ενιαίος ο αναρχικός χώρος τότε τι πρόβλημα υπάρχει στην άποψη οτι οι αναρχικοί δεν στηρίζουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ την 17Ν; Ή στην διατύπωση αυτής της άποψης;

Όταν η 17Ν σκότωνε μπάτσους σαν τον Μάλλιο τον βασανιστή -είχε τη μεγαλύτερη λαϊκή αποδοχή. Γι΄αυτό και το χρησιμοποίησα. Και όταν έβαλε βόμβα στην κλούβα των ΜΑΤ -τα ίδια. Αλλά κατά τα υπόλοιπα ... Μπακογιάννης, Σόντερς, Αγγελόπουλος ... δε νομίζω πως έτσι χτύπησε το σύστημα! Ας πούμε, όταν έφαγαν τον Μπακογιάννη έδωσαν τρελλή αβάντα στον Μητσοτάκη να βγει πρωθυπουργός... Άστο, ας μην την ανοίξουμε την κουβέντα -έχεις δίκιο.

Δεν "τα λέω εγώ αυτά" -η προκήρυξη της ομάδας τα λέει. Και στην ομάδα αυτή δεν είμαι ούτε μέλος, ούτε καν γνωστός. Εγώ δεν μπορώ να τα πω όλα αυτά από μόνος μου γιατί έχω τα ίδια σκατά στο κεφάλι μου όπως έχεις κι εσύ. Και θα χόρευα με χαρά στον τάφο του οποιουδήποτε παπά για λιγότερους από τους λόγους που αναφέρεις. Αλλά ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ φίλε μου. Κι εσύ κι εγώ.
Εγώ απλά χαίρομαι να βλέπω τέτοιες "χίππικες" απόψεις και να τις στηρίζω όσο μπορώ γιατί η ταινία "Ήρωες με βρώμικα χέρια" ήταν ωραία μόνο στο σινεμά και όχι στην πραγματική ζωή.
Κοντολογίς, η διαφορά η δική μου και η δική σου από άτομα σαν τον Κάιν βρίσκεται στο οτι εκείνοι είναι επαναστάτες ενώ εμείς απλώς αλλοτριωμένοι. Αυτό είναι όλο.

The Motorcycle boy said...

Μανταλένα μου, "η θρησκεία είναι το όπιο των μαζών" -γνωστά πράγματα, τα έχει πει ο Μαρξ αιώνες πίσω.
Δεκτά όλα όσα λες εκτός από ένα:
"για να σεβαστείς ακόμη τον εχθρό σου, θα πρέπει να σου εμπνέει ο ίδιος σεβασμό".
Για να σεβαστείς ακόμη και τον εχθρό σου θα πρέπει να είσαι επαναστάτης και άρα ανθρωπιστής. Να ξεχωρίζεις δηλαδή τον επαίσχυντο ρόλο από τη μοναδικότητα της ανθρώπινης ζωής. Να πολεμάς το πρώτο για να υπερασπιστείς το δεύτερο.
Εγώ δεν μπορώ να τα κάνω όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω -γι΄αυτό και ποτέ δεν υπήρξα επαναστάτης. Άλλοι όμως μπορούν και τους θαυμάζω γι΄αυτό.

Anonymous said...

Συμφωνώ σε πάρα πολλά που λες... απλά είναι πιο μεγάλο το θέμα και ξεκινάει από πολύ μακρυα.
Δεν είμαι σίγουρος αν κάποια πράγματα είναι στη φύση του ανθρώπου (και με αηδιάζει) ή είναι απλά αλλοτροίωση.

Όσο άσχημα και αν βλέπω κάποια πράγματα μ' αρέσει όπως τα βλέπεις/θέτεις.

The Motorcycle boy said...

Ναι, το θέμα είναι μεγάλο και συνήθως παρεξηγείται, παρά εξηγείται (κάποιο λογοπαίγνιο του κώλου -ε;)
Αυτό με τη "φύση του ανθρώπου" χμμ... δεν υπάρχει αδερφέ μου. Άγραφοι γεννιόμαστε σαν τις παλιές κασέτες Μάξουελ (που πολλές έβγαιναν ελλατωματικές) και από πάνω γράφει ο καθένας οτι γουστάρει. Το θέμα είναι να πάρουμε χαμπάρι οτι μας χαράζουν και να κάνουμε τα κουμάντα μας.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Nα σας πω πάντως ρε παιδιά, όλα καλά, αλλά όχι τη μέρα της κηδείας. Eμένα δε μου πάει. Eίχα και εγώ γνώμη για τον άνθρωπο, αλλά όχι τη μέρα της ταφής.

H μάχη των επιγόνων και των δημοσιογραφίσκων που τους σπρώχνουν – έχω σήμερα στολίσει πάλι την κ. Παναγιωταρέα – αποδεικνύουν δυστυχώς ότι η εκκλησία με μικρό έψιλον είναι απλώς ένας ακόμα πόλος εξουσίας.

Από την άλλη μεριά ο κόσμος δεν βρίσκει απαντήσεις στη καθημερινότητά του από τα κόμματα των Kουκοδήμων και τους δημοσιογράφους των δεκαπέντε εκατομυριών ευρώ. Αφήνω τα βαθύτερα και πιο ουσιαστικά υπαρξιακά μας θέματα.

Xαιρετώ.

The Motorcycle boy said...

Δε μασάμε -δε νομίζω πως η προκήρυξη από το "Μαύρο και κόκκινο" ήταν προσβλητική, ή έστω αταίριαστη για τη μέρα της κηδείας. Θεωρώ πως αντιμετώπισε το θέμα όπως ακριβώς έπρεπε.

Κοιλάκανθος said...

Εγώ ξέρω ότι παιδιά δολοφονήθηκαν στο πολυτεχνείο πολεμώντας το χουντικό καθεστώς το οποίο και είχε βολέψει το νεαρό τότε χουντόδουλο, για να τον έχουμε σήμερα, και κάθε χουντόδουλο δηλαδή (βλέπε Μαστοράκη που έχει και δικό του σταθμό αντί να είναι στη φυλακή για προδοσία)να κηδεύεται με τιμές αρχηγού κράτους.(πάλι ο κοσμάκης θα πληρώσει δηλαδή το φτωχό παπαδαριό).

Σιγά το κράτος θα μου πεις...και θα έχεις δίκιο...Τι λαός είναι αυτός που ξεχνά τόσο εύκολα τις κρουαζιέρες και τις εκδρομές του σκατοπαπαραδιού στα ακριβότερα μέρη και ξενοδοχεία του κόσμου τη στιγμή που στην Ελλάδα φτωχά παιδιά λιώνουν από καρκίνους και λευχαιμίες. Ποια αγάπη ποια ταπεινοφροσύνη. Τόσοι άνθρωποι που εξυμνούν το κάθαρμα το χουντόδουλο πως παραπλανηθήκανε έτσι...Εδώ ένας ξένος ο ποδοσφαιριστής Ριβάλντο δώρισε τόσα χρήματα στα παιδάκια με καρκίνο όσα δεν έχει δώσει η ‘εκκλησία’ μας όλα τα χρόνια μαζί, και βγαίνουν και δεν ντρέπονται...που αντί αυτή η εικόνα του μεσαίωνα με τους παπάδες να πηγαίνει σιγά σιγά στον αγύριστο, όλη η κοινωνία να πηγαίνει αιώνες πίσω και να προσαρμόζεται σε αυτούς.
Είναι ντροπή γιατί τόσο το ‘κράτος μας’, όσο και η ‘εκκλησία μας’, μας απαξιώνει τελείως σαν έλληνες...και δεν είναι τόσο ότι απαξιώνει τους νεοέλληνες...τόσο απεριόριστα μαλάκες που ήμαστε μας αξίζει. Απαξιώνει όμως και το παρελθόν μας στο οποίο δώσαμε πολλές μάχες για την ελευθερία του νού και της προσωπικότητας. Μεγάλη απογοήτευση παιδιά....πολύ μεγάλη....

Anonymous said...

Μπράβο ρε Κοιλάκανθε!

Πολύ σωστή/σωστός!

"...που αντί αυτή η εικόνα του μεσαίωνα με τους παπάδες να πηγαίνει σιγά σιγά στον αγύριστο, όλη η κοινωνία να πηγαίνει αιώνες πίσω και να προσαρμόζεται σε αυτούς."

Η παρακμή μας χαιρετάει λάγνα

Mantalena Parianos said...

Κοιλάκανθε,
δεν είναι η πρώτη φορά που συμφωνούμε μέχρι κεραίας.

Μοτοσακέ,
μπορεί να μην είμαι ρομαντικός επαναστάτης, αλλά θέλω "να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους" όπως σε εκείνο το -άσχετο- μυθιστόρημα του Μπορίς Βιάν. Για να μην αναφέρω το "Θα Φτύσω Στους Τάφους Σας" του ιδίου συγγραφέος και γίνει εδώ μέσα της Μητρόπολης).

Ένιγουεϊ, επιμένω ότι μπορώ να σεβαστώ τον εχθρό - αντίπαλο κ.λπ. και να μην του φάω τα αυτιά αν έχει συμπεριφερθεί κι εκείνος με ανάλογο τρόπο. Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ RESPECT όμως για τα διεφθαρμένα ξεφτιλισμένα άτομα που πριν από όλους ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ εκατομμύρια κόσμου, πονεμένου και μη, ποτιμώντας τη νοημοσύνη του και απαγάγοντας τις έγνοιες του με τη μορφή οικονομικών εισφορών και εκμετάλλευσης.
Η ορθόδοξη εκκλησία είναι εσωτερικός εχθρός. Σοβαρό πλήγμα κοινωνικό και οπισθοδρομική φάλαγγα μεσαιωνικών χουντοδεξιών συντηρητικών που αν δεν υποστήριζαν ότι προσφέρουν κοινωνικό έργο, θα είχε αναγκαστεί η πολιτεία -κάτω και απ' την πίεση του αναξιοπαθούντος σημερινού ποιμνίου, να αναλάβει ΕΚΕΙΝΗ.

Πρέπει να τους εξολείψουμε πολιτειακά. Γιατί όσο υπάρχουν παρασέρνουν τον κόσμο στο να ψηφίζει ΝΔ.

χα χι χο χε


:)


Ελλ,
αν συμφωνείς με τον Κοιλάκανθο όπως κι εγώ, που ακριβώς διαφώνησες in the first place μαζί μου σε προηγούμενο ποστ - όταν ασχολήθηκα με το ποιόν του μακαρίτη, για να υπενθυμίσω απλώς ΠΟΙΟΣ ¨ΗΤΑΝ;

:]

Διερωτώμαι δηλαδή.

Anonymous said...

Απλά μου είχε πρήξει τα σκώτια να ακούω όλο για ρασσοφ(ώ)ρους κ να ακούω τα ίδια κ τα ίδια.

Το συγκεκριμένο ποστ Μανταλένα μου ήταν τελείως διαφορετικό!!!

Υ.Γ. Αν θυμάσαι καλά δε διαφώνησα γι αυτά που λες για τους παπαδες...
Αλλού ήταν το θέμα...