Nov 10, 2007

Η μεγαλύτερη ιστορία που ειπώθηκε ποτέ


1 ώρα και 55'
Η γνωστή (;) ταινία - φάντασμα "Zeitgeist" που δεν θα βρείτε πια σε κανένα wiki,
τώρα και με ελληνικούς υπότιτλους...

Από το Jungle Report


via a great post from Arxedia Media

9 comments:

Έλενα Δήμου said...

Πάρα... μα πάρα πολύ καλό! (Δεν προλαβαίνω να το δω όλο, αλλά κάποια στιγμή θα το δω). Μπράβο ρε σεις.
Όσοι έχουν διαβάσει λίγα πράγματα, δεν τους είναι καινούργια όλα αυτά. Αλλά δε νομίζω ότι χριστιανοί θα άντεχαν να το δουν όλο αυτό.
Πάρα πολλά μπορούν να ειπωθούν.
Αλλά καθώς περιτριγυρίζομαι εδω από "αγοράκια" από 15 έως 35 που πολεμάνε ασταμάτητα στο ίντερνετ κ δε μπορώ κιόλας να συγκεντρωθώ από τις πολεμικές κραυγές τους... 3 πραγμ. θα πω.
Η αρχομανία είναι γένους αρσενικού.
Η θρησκεία, η Ιερά εξέταση κ τα συναφή έπρεπε να "τοποθετηθούν" έτσι γιάτι τους τρόμαζαν πολλά που δεν μπορούσαν να ΕΛΕΓΞΟΥΝ. Και κυρίως τους τρόμαζε η ομορφιά. Η ομορφιά του θυληκού. Σόρρυ δεν μπορώ να γράψω καλά. Με ενοχλούν οι πολεμικές ιαχέσ εδώ.
Οι ορμές τις συσσωρευμένης τεστοστερόνης είναι καλύτερα να διοχετεύονται αλλού. Αλλά τι λέω... ο άντρας μπορεί να πολεμήσει πολλά, αλλά την φύση του... λίγο έως πολύ δύσκολο!
Δεν νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο ν' αλλάξει αυτός ο κόσμος όσο κάποιοι καθοδηγούνται από την τεστοστερόνη τους και την μανία τους να εξουσιάζουν κ να ελέγχουν.
Ελπίζω μόνο οι γυναίκες να συνεχίζουν να "χρωματίζουν" και να γλυκαίνουν όσο μπορούν αυτό τον κόσμο.
Συγνώμη που ακούγεται επιθετικό κ αφοριστικό για τους άντρες, αλλά δεν μπορώ να γράψω "φιλοσοφικά" κ κουλτουριάρικά αυτή τη στιγμή... μόλις έφαγα κ μια αγκωνιά εδώ από ένα αγοράκι που τα πήρε με τον όχι τόσο καλό πολεμιστή φίλο του.

Έλενα Δήμου said...

Συγνώμη που το γράφω αυτό εδώ αλλά δεν μπορώ να δω το e-mail σου.

Μπερδεύτικα λίγο που άλλαξε ο τρόπος που στέλνουμε σχόλια, αλλά την Πέμπτη αφού αναρτήθηκε το σχόλιο μου είδα ένα μαλάκα από πάνω μου και τότε επιτέλους κατάλαβα γιατί συνεχως έβλεπα "σχόλιο διεγράφει". Κ έλεγα δε μπορεί θα υπάρχει τρόπος να εμποδίζονται αυτά, αλλά δεν καταλαβαίνω αφού θα έχεις τον λογαριασμό μας γιατί να μην μπορούμε να γράψουμε με τον nickname μας;

Erwtas Stomaxhs said...

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ταινία. Ήθελα να δω το Zeitgeist απ' την πρώτη στιγμή που διάβασα περί αυτού. Ευχαριστούμε που μας έδωσες την ευκαιρία ;-)

Mantalena Parianos said...

¨Ελενα >>
"Η αρχομανία είναι γένους αρσενικού"

Συμφωνώ απόλυτα και το έχω ξαναγράψει σε αυτό εδώ το blog. Ο κόσμος αυτός είναι φτιαγμένος από άντρες για άντρες (τώρα πλέον και από gay για gay).

Η Γυναίκα, (με το Γ κεφαλαίο) υπήρξε ένα συμπαντικό πλάσμα, που ο άντρας στην αρχαιότητα είτε λάτρεψε (βλ. θεές της γονιμότητας σε όλους τους πολιτισμούς, ιέρειες κ.λπ. που αντιπροσώπευαν τον κύκλο της ζωής) είτε προσπάθησε να ελέγξει στερώντας τους το δικαίωμα στη λήψη αποφάσεων.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν όπου επικρατεί ο άντρας και ο πολιτισμός του, όπως ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ λόγου χάρη, η μοίρα της Γυναίκας και της Φύσης να είναι πάντοτε άθλια.

Ωστόσο, θα μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι για την κατάσταση πλέον, ευθύνομαστε εξίσου άντρες και γυναίκες. Οι γυναίκες σε μια προσπάθειά τους να "μοιάζουν" στους άντρες -στα δικαιώματα ή σε αυτό πυο οι ίδιες θεώρησαν "δικαίωμα" αποζητώντας την ισότητα και όχι την ισοτιμία) ευθύνονται πλέον σχεδόν εξίσου με το αρσενικό φύλο για την κατάντια αυτού του πλανήτη. Name: Θάτσερ, Ολμπράιτ, την τωρινή ΥπΕξ των ΗΠΑ που μου διαφεύγει το όνομά της... και δεν θέλω να ψάξω και άλλο, σε Μαρκός, την στατοπριγκήπισσα του Ιράν και κάτι άλλες σιχαμένες.

ΓΡΑΦΕΙΣ: "ο άντρας μπορεί να πολεμήσει πολλά, αλλά την φύση του... λίγο έως πολύ δύσκολο"

Οι άντρες είναι μαλάκες σε ποσοστό 90%. Ζηλεύουν από ανασφάλεια και σου γαμάνε τη ζωή για τον ίδιο λόγο. (όταν δεν γαμάνε όλο το σύμπαν)


ΣΤΟΜΑΧΗ >>
Στο site της ταινίας
http://www.zeitgeistmovie.com/
μπορείς να κατεβάσεις και το film σε bitorrent, αλλά χωρ΄ςι ελληνικούς υπότιτλους.

Όποιος από τα Καπέλα το κάψει σε DVDάκι, ας μου κάψει κι εμένα ένα
:)

Mantalena Parianos said...

ΕΛΕΝΑ 2 >>
Σχετικά με τα διαγραμμένα σχόλια, όπως μου έλεγε μια φίλη χτες μόλις, όσο πιο ενδιαφέροντα είνα αυτά που γράφει ή πρεσβεύει κάποιος, τόσο πιο πολύ συγκεντρώνει τους μαλάκες.

Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με το ότι μια καθυστερημένη συναισθηματικά προσωπικότητα που θα σπέυσει να σε προσβάλλει, π.χ. στο blog σου,
έχει προηγουμένως αναγνωρίσει μέσα της σχεδόν αταβιστικά ότι αυτό που διάβασε της άρεσε.

Έτσι, επειδή ο ανώνυμος δεν μπορεί να κατανοήσει για ποιο λόγο του αρέσει αυτό που του αρέσει
(βλέπε: πώς είναι δυνατόν να του αρέσει κάτι που αντιτίθεται στα πιστεύω του; Ή στην ηθικοπλαστική του διαπαιδαγώγηση; Ή και στα δύο;)
έρχεται και "στη λέει" σε μια προσπάθεια να τιθασσεύσει ο ίδιος την εσωτερική του επικράτηση.

Το ιδιο μπορεί να του συμβεί με την Τέχνη (θα ζητήσει να κατέβει ένα έργο ακόμη κι αν του αρέσει ή αν τον σόκαρε, γιατί ΑΥΤΟ υποτίθεται ότι κάνει η Τέχνη), με μια γυναίκα (θα την ΣΚΟΤΩΣΕΙ αν του αρέσει η ελευθερία της αλλά δεν μπορεί να δεχτεί πως μέρος της ελευθερίας της είναι και το ότι ΔΕΝ είναι μαζί του), ή με ένα βιβλίο (θα το ρίξει στην πυρά, ή θα ζητήσει τη λογοκρισία του, αφού όμως το έχει ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΟ πάνω από μια φορές).

Οι ανώνυμοι αυτοί, είναι λοιπόν, τα τρόπαια αυτού του blog.
Και είναι μάλλον για λύπηση όλοι τους, παρά για να θυμώνε κανείς μαζί τους.

Πίστεψέ με, κάτι άλλα ξενέρωτα blogz που ΄χω υπόψη μου και που αποσκοπούν στο να αλληλοκαλησπερίζονται δυο τρεις άνθρωποι "τι κάνεις; ωραίο! χι χι, πολύ ωραίο ποστ" κ.λπ.), εκτός από νοσηρά (τι διάολο; Αν είναι φίλοι, δεν βρίσκονται εκτός δικτύου;) είναι και βαρετά μέχρι χασμουρήματος!

:)


Τεχνικά πάντως, ο περιορισμός των σχολίων μόνο σε "επώνυμα" σχόλια, δεν λύνει κάτι, αφού οι ανώνυμοι μπορούν να φτιάξουν λογαριασμό απλώς με ένα google name και να αφήσουν τη μαλακία του ο καθένας.

Το delete είναι η μόνη λύση!

Giovanna said...

απίστευτο βίντεο...
φοβερά αποκαλυπτικό!
Μακάρι να μπορούσα να το δλώσω στον καθηγητή μου...

και, μια ερώτηση.. τι σημείνει zeitgeist?

Mantalena Parianos said...

Tziovanna >>
Αν σκαμπάζεις από bit torrent (που εγώ ΔΕΝ), μπορείς να το κατεβάσεις από το site της ταινίας

http://www.zeitgeistmovie.com/

και μετά να το γράψεις σε DVD...

Ο τίτλος "zeitgeist" είναι η γερμανική έκφραση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει "το πνεύμα της εποχής", αυτό που "διαπνέει ή κυριαρχεί σε μια εποχή"...
Για περισσότερα, δες εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist


καλή βδομάδα

Zonianos said...

Η μεγαλυτερη Ιστορια η η μεγαλυτερη αληθεια??

TheClown said...

Καλησπερα σε ολους.Αυτο ειναι το zeitgeist απο οτι καταλαβα.Το "ντοκιμαντερ" που εκαναν πολλους να χασουν την πιστη τους και να νομισουν οτι καποιοι καλοι ανθρωποι/επιστημονες τους ανοιξαν τα ματια απεναντι σε μια καλα στημενη συνομωσια.Σας πληροφορω , οτι η καλα στημενη συνομωσια ειναι το ιδιο το ντοκιμαντερ! Κατ αρχην , εψαξε κανεις σας να δει αν αυτα που λεει στεκουν? Ειμαι σιγουρος πως οχι!Σας παραθετω ενα βινετο απο το youtube το οποιο ξεσκεπαζει αυτο το σκουπιδι και τα σκουπιδια δημιουργους του.Πολλοι απο αυτους ηταν σατανιστες , και μασωνοι.Αν καταφερατε να πειστειτε απο ενα καλογραμμένο κειμενο που το υπαρορευουν καποιοι που θελουν να σας κλεισουν τα ματια , ειναι καιρος να μαθετε την αληθεια.Δεν ειμαι θρησκοληπτος , δεν ειμαι σιγουρος καν για το αν πιστευω.Ειμαι σιγουρος πως το ντοκιμαντερ αυτο ειναι μια συνομωσια στην οποια συνομωσιολογουν για να μας κλεισουν περισσοτερο τα ματια.Ενασ κλεφτης οταν σε κλεψει , μετα θα παρει το μερος σου για να μην τον υποπτευθεις.Ενα αισχατο παραδειγμα.
Το βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=tIFwYde604g