Nov 21, 2007

Έχουμε πόλεμο, μη το γελάς μωρό μου


Παραιτήθηκαν οι ανεξάρτητοι, αυτό σημαίνει ότι τώρα μας έμειναν οι εξαρτημένοι; Πάσης φύσεως;

Κύριε μου εσείς με τα Μπαϊρακτουροσούβλακα, δεν νομίζετε ότι πρέπει κάποια στιγμή να αισθανθείτε υποχρεωμένος να πάρετε αποφάσεις; Να κυβερνήσετε; Έστω και λόγω ανωτέρας βίας;

Γράφτηκαν σελίδες επί σελίδων για την αντισυνταγματικότητα της παρακολούθησης με κάμερες. Δεν θα τα επαναλάβω - όποιος δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο οι κάμερες παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους καταπατούν βάναυσα τα ατομικά δικαιώματα, ας διαβάσει τα δυο post του Chaca στα Arxedia Media 1, 2 και αυτή την ανάλυση του Motorcycle Boy.Δεν ξέρω αν θα πρέπει να ελπίζουμε έστω σε κάτι ελάχιστο από αυτή την κυβέρνηση, παιδιά. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που καταπατά το Σύνταγμα.

Συνέβη με την εξαγγελία των εκλογών: σύμφωνα με το καταστατικό ο Καρμανλής θα έπρεπε πρώτα να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά να τις εξαγγείλει, συνέβη όμως το αντίθετο.

Συνέβη με την παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων από τη Vodaphone που δεν άνοιξε ρουθούνι - εκτός από εκείνου του μακαρίτη που αυτοκτόνησε – πού ακούστηκε να παρακολουθείται αποδεδειγμένα το τηλέφωνο του πρωθυπουργού μέσω ιδιωτικής εταιρίας, και αυτή όχι μόν να μην κλείνει αλλά και να είναι *μέγας χορηγός* του Δήμου Αθηναίων;

Συνέβη με τις παράνομες προσλήψεις βάσει «προφορικής συνέντευξης».

Συνέβη με την κάλυψη αστυνομικών εγκλημάτων κατά της ζωής και ασφάλειας πολιτών όπως εκείνου του Κύπριου φοιτητή ή του άτυχου που φορούσε πράσινα παπούτσια.

Και εν τέλει, ξανασυμβαίνει τώρα, με την συνεχιζόμενη αλητεία αυτών που αδιαφορούν για τους νόμους και το Σύνταγμα στο οποίο στο φινάλε έχουν ορκιστεί και το οποίο επικαλούνται με τη μόνιμη επωδό «κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων».
Σύμφωνοι, λοιπόν.
Παραιτηθείτε τώρα.


Όποιος πιστεύει πως η αστυνομία -μπλε, πράσινη ή κόκκινη- θα μαγνητοσκοπεί με σκοπό την αποτροπή, σύλληψη και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο, επεισοδίων και βανδαλισμών, θα πρέπει πρώτα να απαντήσει ενώπιον όλων μας που (θα έπρεπε να) μας ζητά να μας παρακολουθήσει:

=== Γιατί οι υπεράριθμοι μπάτσοι δεν έκαναν τίποτα απέναντι στους 10 ανθρώπους που πέταξαν μολότοφ και έκαψαν τη σκοπιά στον Άγνωστο Στρατιώτη - οι κάμερες τους μάραναν;

=== Στα γήπεδα που υπάρχουν κάμερες, έχει παταχθεί το πρόβλημα της βίας;
Μήπως οι κάμερες από μόνες τους - εκτός από παράνομες και αντισυνταγματικές, δεν λύνουν τίποτα αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση;

=== Πώς εξηγείται το γεγονός ότι παρόλο που η Αμερικανική Πρεσβεία είναι ζωσμένη κάμερες, δεν έχουν ούτε μισό στιγμιότυπο από την επιχείρηση εναντίον της με ρουκέτα;

=== Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι ένα από τα πολυπληθέστερα στυνομικά σώματα στην Ευρώπη όπως είναι αυτό που συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος χρειάζεται κάμερες για να κάνει σωστά τη δουλειά του, αντί για καλύτερους μισθούς, εκπαίδευση και πολιτική βούληση;Άι στο διάλογο τώρα, να δώσετε καμιά αύξηση στις βουλευτικές αποζημιώσεις σας, σπεκουλαδόροι.

.

3 comments:

ell said...

Άρε Μανταλενογλυκάκι...
Η 1η εικόνα που έχεις την είχες παλιότερα σε ποστ κ έδειχνε πολύ ωραίο βιντεάκι.
Το "1984", (έστω την ταινία που είναι από το βιβλίο του Όργουελ που ο τίτλος του βιβλ. νομίζω είναι αλλιώς)είναι καταπληκτικά φτιαγμένη από όλες τις απόψεις, προτείνω να την δούνε όσοι σε επισκέπτονται.
Όντως ο Motorcycle boy τα λέει/χώνει πολύ καλά. και οι "αλλοί" που παραθέτουν τα σχόλιά τους.
Πολλά φιλιά.

Mantalena Parianos said...

Ένα συνταγματικό όργανο καταργήθηκε. Το μάθαμε; Το κατάλαβε ο κόσμος;

Γαμώ τα κανάλια τους

ell said...

Αρε Μανταλενογλυκάκι που τα 'χεις πάρει αλλά κ πάλι με κάνεις να χαμογελώ...
Εγώ πάντως το έμαθα από εσας (κ το Indymedia).Ειδήσεις δεν βλέπω, (γενικά έχω πολύ καιρό να δω τηλεορ.)μπορεί κ να το είπαν.
Ο κόσμος δεν ξέρω αν το κατάλαβε αν στις ειδήσεις το ξεπέταξαν... δηλαδή έγινε μια μικρή αναφορά.
Οπότε μπορεί κ να μην καταλαβαίνουν τις διαστάσεις του...

Καλημέρα σου