Jun 2, 2008

*Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι βαθειά ανθρώπινο* - Δημ. Αβραμόπουλος



Ένα χρόνο πριν, ο Θανάσης Καπράλος ρωτούσε στο παραπάνω βίντεο στο ΥouTube...

***
Αν ψάχνετε ακόμη τρόπο να δράσετε αποτελεσματικά αφήστε ήσυχη την Αμαλία και σκεφτείτε ποιον και τι ψηφίζετε, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε πίσω από το παραβάν.

Η Αμαλία χάθηκε όπως χιλιάδες άλλες Αμαλίες κάθε μέρα, τα παιδιά σας αύριο θα ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, οι Ζαχόπουλοι διορίζουν από τα παράθυρα, οι γαλάζιες συνεντεύξεις είναι η νέα δήλωση φρονημάτων μιας σύγχρονης χούντας, οι μαλακοκάβληδες ξοδεύουν διςσεκατομμύρια για να αγοράσουν όπλα που καθυστερημένοι στρατόκαβλοι δεν θα επαρκούν να χειριστούν, δεν έχουμε νερό, έλεγχο τροφίμων, πολιτισμό (εβίβα καλομοιράκι), μέριμνα για το περιβάλλον ή κοινωνική πρόνοια και εσείς ασχολείστε με λυνξ, χαλώντας και φτιάχνωντας μπλογκς με το όνομα της άμοιρης κοπέλας, βιντεάκια, μπανεράκια και επετείους του κώλου,
επικαλούμενοι μάλιστα τους τραγικούς γονείς της Αμαλίας - κάτι που ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα κάνατε για ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ιστορίες, αλλά ελαφρά τη καρδία δεν διστάζετε να πράξετε για μια άγνωστή σας κοπέλα, για το δράμα της οποίας θα έπρεπε να αισθανόμαστε ΌΛΟΙ υπεύθυνοι.

Ντροπή σας

Έχετε τον Αβραμόπουλο που σας αξίζει

9 comments:

The Motorcycle boy said...

Καλά, σιγά μη σκεφτεί κανένας οτι με τη στάση του ή/και την ψήφο του έφερε τους Αβραμόπουλους και τους άλλους πούλους πάνω από τα κεφάλια μας.
Όταν η κουβέντα πάει στην καθημερινή πρακτική, η πρακτική πάει περίπατο.

Mantalena Parianos said...

Σωστά.

Πιο εύκολο είναι να φτιάξεις 45 μπλογκ και 60 λυνξ ή να γράψεις ότι "ο Πρέζα TV γράφει αυτό, αλλά δεν του βάζω λυνκ αν δεν μου ζητήσει συγνώμη" (αυτολεξεί: το έγραψε στπ μπλογκ της κάποια Αθηνά!), παρά να ΜΗΝ ψηφίσεις το κόμμα εξουσίας που α) θα σε διορίσει εσένα ή τον γκόμενο, αδελφό, ή κολλητό σου ή Β) που θα σου πει η μαμά και ο μπαμπάς.

Δες τα πανεπιστήμια ποιες φοιτητικές παρατάξεις (πολιτικές δυνάμεις) επικρατούν και βγάλε συμπέρασμα.

River Phoenix said...

Τα έχουμε πει παντού αλλά κανείς δεν ακούει (όχι γιατί είναι κουφοί..μακάρι να ήταν αυτό)..

Φυσικά και μας αξίζει ο Αβραμόπουλος...όταν οι αρχαίοι ανακάλυπταν την δημοκρατία ξέρανε τι κάνανε...δώσανε το δικαιώμα να έχουμε την ηγεσία που μας αρμόζει..και αυτό γίνεται επι χρόνια..έτσι είναι το 90% των ελλήνων (που ψηφίζει επί 50 χρόνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και επομένως τόσο οι πολιτικοί όσο και το σύστημα είναι ακριβώς αυτό που τους αξίζει...

Οι υπόλοιποι 10% τι να κανουμε; Α. φεύγουμε έξω ή Β. Μένουμε και την βγάζουμε όσο καλύετερα γίνεται (βρίζοντας στα μπλογκάκια μας όχι για να αλλάξει κάτι αλλά για να μην τα σκάμε σε ψυχολόγους instead)

ΥΓ. Πότε θα σταματήσετε να αναφέρετε αυτό το όνομα; έλεος...λες και είναι η μόνη που πέθανε σ'αυτή τη χώρα...αν μη τι άλλο, τουλάχιστον αυτή έφυγε και με ψηλά το κεφάλι..

Mantalena Parianos said...

Αυτό ακριβώς γράφω (τόσο σε αυτό όσο και προηγούμενα post μου) Ρίβερ Φίνιξ, συνεπώς σε λάθος κατεύθυνση στρέφεις τα βέλη σου.

ΚΑι επαναλαμβάνω : το ζήτημα δεν είναι ΚΑΝ συμβολικό στο πρόσωπο της μακαρίτισσας ή στους "κακούς γιατρούς" όπως θέλουν να το παρουσιάσουν κάποιοι. Το ζήτημα είναι (ήταν και θα είναι) ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

River Phoenix said...

Δεν έστρεψα τα βέλη σε σένα...ήταν προς τα post που και εσύ σχολιάζεις (των Αμαλιοκανίβαλων)..

άσε που με τόξο δεν θα πήγαινα ενάντια σε ελεύθερο σκοπευτή (δεν είμαι επαναστάτης χωρίς αιτία/βλακεία) :-)

The Motorcycle boy said...

Να μην ξεχνάμε:
1. Δεν έχουμε δημοκρατία, γιατί δεν είναι δημοκρατικά τα πολιτεύματα του δυτικού κόσμου.
2. Αν συνυπολογίσεις την αποχή (γύρω στο 20%) και το γεγονός οτι τα δυο μεγάλα κόμματα μάζεψαν περίπου το 70% ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ, προκύπτει οτι μόλις το 56, άντε 60% ψηφίζει τα δυο μεγάλα κόμματα. Ένα από τα προβλήματα της δήθεν δυτικής δημοκρατίας είναι κι αυτό.

River Phoenix said...

Το ποσοστό που έδωσα δεν ήταν όντως απόλυτο (αν και μόνο στις τελευταίες έπεσαν στο 70%...στις προηγούμενες ήταν σχεδόν τόσο)..

1. αν δεν είναι του δυτικού τότε ποιού είναι; (συμφωνώ ότι δημοκρατία απόλυτη δεν υπάρχει εφόσον το χρήμα και τα media αφαιρούν το δικαίωμα αυτό...αλλά σίγουρα όχι εντελώς)

2. το 20% αποχής εγώ το δίνω στα δύο κόμματα...γιατί σημαίνει ότι δεν τους ενδιαφέρει να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση..

Anonymous said...

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ BANNERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΩΝΥΜΟΙ! ☤

Zaphod said...

Αυτά να τα λες σε αυτούς που τους ψηφίζουν :Ρ


Πάντως οι λαοι όντως έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν...