May 30, 2008

Κάτι λέει ο Mouxlas...

Ακούει κανείς;
Ή "βυθιστήκατε σιγά σιγά στην καλοκαιρινή σας ραστώνη"; (για να δανειστώ και την επίκαιρη ρήση ενός blogger με ευαισθησίες)
.

12 comments:

The Motorcycle boy said...

Εντάξει, τα έχουμε ξαναπεί αυτά, όμως από την άλλη πλευρά μου τη βιδώνει λίγο το στυλάκι Δημόσιος Κατήγορος.

Υ.Γ.: Ρε, γιατί μας στέλνει με λινκ σε ένα ποστ του πρέζα για τα αυθαίρετα; Και καλά συμβολικό της "αυθαιρεσίας των μπλογκς" να πούμε; Χαχαχα

artois said...

Ελήφθη Μανταλένα.

Στο επόμενο μπλογκοπένθος θύμισέ μου να του στείλω ΙΑΧ με τα χέρια μου ένα ιδιόγραφο αυτόγραφο χειροποίητο χειρόγραφο.


(το περίγραμμα της ανοιχτής παλάμης μου, πιάνεται ή θα μου το απορρίψει;)

Zaphod said...

Όπως έχω γράψει και αλλού με ενοχλούν οι τιμητές των πάντων και αυτοί που θα μου πουν με τι θα ασχολούμαι.



Γράφω εδω γιατί με είχες λινκάρει παλαιότερα ως "σωστή άποψη"....


Λοιπον:
1. δεν υπάρχει ούτε ένας μας που να μην έχει χάσει κάποιον από καρκίνο, σιγά τα νέα. Πολλοί θάνατοι θα μπορούσαν όμως να έχουν αποφευχθεί σε ένα άλλο σύστημα υγείας

2. ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάνε όσοι λένε μην ασχολείστε διότι........μπλα μπλα μπλα Αμαλία μπλα μπλα μπλα..Αμαλία και πάλι Αμαλία

3. Κάνει λάθος όποιος νομίζει πως δεν υπήρχαν bloggers που πήγαν σε νοσοκομεία ή που μοίρασαν φυλλάδια ή που.... επειδή μερικοί δεν είναι ψώνια να το φωνάζουν, δεν σημαίνει πως δεν το κάνουν κιόλας

4. Πολλοί κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια - και εδώ δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά σε ποστ τύπου πρέζατουβου.

5.Δεν υπάρχει κεντρικός συντονισμός (ευτυχώς...) για αυτό και γίνονται πολλά κουλά....so what?

6. Δεν μπορώ λοιπόν να απολογούμαι για πράξεις άλλων

7. Η κίνηση (όπως έχω γράψει) δεν γντ για την Αμαλια, αλλά για μας. Τρέμω στην σκέψη πως μπορεί κάποτε να πάθω τα ίδια

8. όταν κάποιος κάνει κάτι "για πέντε κλικ" παρα πάνω και μόνο είναι σίγουρα κατάπτυστος και κατακριτέος και φτου του, αλλά ακόμα και έτσι κάτι καλό μπορεί να μείνει...

9. Η φάση έχει ξεφύγει τελείως. Εϊναι μαλακία να χωριστεί η bloggoσφαιρα σε 2 ομάδες που οι μεν θα λένε τους δε καπηλευτές και εαυτούς τιμητές. Η όλη φάση μου θυμίζει ΚΚΕ και "πράκτορες" τον καιρό του εμφυλίου και μετά....

10. Γιατί δεν γράφει κάποιος την γνώμη του για το τι δεον πράττει αλλά απλά βρίζει (ψευδόμενος ενίοτε) και τσουβαλιάζει τους πάντες σε κάτι που είδε κάπου και δεν του άρεσε; Προτάσεις βρε παιδιά!


love&kisses
zaphod


Υ.Γ. Το "δεν κάνουμε τίποτε ποτέ", δεν θεωρείται πρόταση :)

Zaphod said...

Υ.Γ. 2

Ποτέ δεν μπορεσα να ανεχθώ το τεντωμένο επικριτικό δάκτυλο και το στυλάκι "δεν ξέρεις εσύ".... το λινκ σου έτσι με έκανε να νιώσω. Αν λέω μαλακίες, εδώ είμαστε!

Anonymous said...

[α) ακολουθεί σεντόνι και β) αν κάτι έχω καταλάβει λάθος διορθώστε με]

Πρώτα απ' όλα περί κειμένου Μούχλα. Δεν είναι κύρηγμα ρε παιδιά ούτε δήλωση ανωτερότητας ("εγώ ξέρω κι εσείς όχι"), είναι απλά μια διαφωνία σε τελείως χύμα ύφος. Αnd there's a big difference απ' το να ασχολείσαι με κάτι ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ένα γεγονός κι απ' το να παίρνεις το ίδιο το γεγονός και να το κάνεις καραμέλα without actually acting.

Η κίνηση για αίμα ας πούμε ήταν καλή. Θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερες, όπως:

1) Απ' τη μεριά της συμβολής, μια ενημέρωση για το τι ΜΚΟ και σύλλογοι υπάρχουν εκεί έξω και τι χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι για να κάνουν τη δουλεια τους (ανθρώπινο δυναμικό, χρήματα, πράγματα, εσένα να σηκώνεις τα τηλέφωνα ή να μοιράζεις φυλλάδια μια φορά τη βδομάδα κλπ), και

2) από τη μεριά της παρέμβασης, η πίεση σε αρμόδιους φορείς.

ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΧΥΜΑ. Θέλει αυτό που οι εγχώριες blogoΚινήσεις δεν έχουν (correct me if I'm wrong), ήτοι κανονική οργάνωση. Κακά τα ψέματα, τα mass emails και τα ποστάκια μπορεί να ευαισθητοποιήσουν απο σπόντα 1-2 άτομα, μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερος άνθρωπος, μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν αφορμή για προβολή της όλης φάσης απ' τα media, αλλά τη συνολική εικόνα δεν την αγγίζουν. Ο,τι κι αν επιτευχθεί κατ' αυτόν τον τρόπο θα είναι τυχαίο και -ΚΥΡΙΩΣ- αποσπασματικό.

Φυσικά δε λεω οτι όλα αυτά είναι κακά ή οτι δεν τα χρειαζόμαστε. Καμία σχέση. Ακόμα και το παραμικρό καλοδεχούμενο είναι. Απλά μια ρεαλιστική συσχέτιση της δράσης με το πιθανό αποτέλεσμα ποτέ δεν έβλαψε -ίσως και ένας μικρός (εξίσου ρεαλιστικός) σχεδιασμός για το αύριο και το μεθαύριο if we really care that much about what we're posting and raving about... αλλά είπαμε. Αυτό είναι ένα actual step forward και δεν είναι κακό αν κάποιος δε θέλει ή δε μπορεί να το κάνει. Το πρόβλημα είναι αν νομίζει οτι το έκανε ενώ δεν το έχει κάνει.

Anonymous said...

ο μρκς επικαλειται τωρα και τα λογια των γονιων της καλυβίνου

μαλακα πανε για νομπελ

The Motorcycle boy said...

Αν με κάποια πρακτική διαφωνείς, απλά δεν ασχολείσαι -όσο αυτή η πρακτική δεν αγγίζει τον ζωτικό σου χώρο.

Ας κάνει όποιος θέλει, ότι θέλει κι αν διαφωνώ, απλά μη με υπολογίζετε. Αυτό λέω εγώ.

Mantalena Parianos said...

ΜΟΤΟΣΑΚΕ >>
ΚΙ εμένα μου τη βιδώνει το στυλάκι του Δημόσιου Κατήγορου, αλλα αν θες να ξες, ο Μούχλας τα λέει πολύ ΉΠΙΑ σε σχέση με τα δικά μου γούστα.


ΑΡΤΟΥΑ >>
"ιδιόγραφο αυτόγραφο χειροποίητο χειρόγραφο"

-Αν τελικά πρόκειται για μούντζα μην τους τη στείλεις - σε πρόλαβαν άλλοι στέλνοντας τους τις δικές τους νωρίτερα και έχουν απόθεμα. Άλλο που δεν το λένε...


ΖΑΠΧΟΝΤ >>
"με ενοχλούν οι τιμητές των πάντων και αυτοί που θα μου πουν με τι θα ασχολούμαι"

-Εμένα πάντως, πιο πολύ με ενοχλούν οι πρώτοι, γιατί επηρεάζουν το συλλογικό αίσθημα και χειραγωγούν το θυμικό - των άλλων όχι το δικό μου.
Όσο δε για αυτούς που "θα μου πουν με τι θα ασχολούμαι" απλά τους γράφω στα αρχίδια μου.
Το ίδιο να κάνεις και εσύ.



ΡΑΖΖ >>
Συμβολή, παρέμβαση, πίεση.

Καλά κάνεις και αρχίζεις από την Αλφαβήτα, γιατί οι μοιρολογίστρες του δικτύου νομίζουν πως με το να περάσουν δέκα ώρες μπροστά σε μια οθόνη, έχουν επιφέρει κάποιο σπουδαίο χτύπημα στην ανάλγητη τριτοκοσμική εξουσία αυτής της χώρας που δεν ξέρει ακόμη τι σημαίνει ευρυζωνική σύνδεση.



ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΧΩΡΙΣ ευαισθησίες >>
Από μαλακίες χορτάσαμε. Το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία

The Motorcycle boy said...

Μωρέ καλά κάνει και τα λέει όποιος τα λέει. Γούστο κανενός δεν πρόκειται να γίνω. Απλά, είπα οτι με ξενέρωσε το στυλάκι του Κατήγορου -αυτό. Προσωπικό γούστο είναι, μην το βλέπεις σαν παγκόσμια σταθερά.

Zaphod said...

Σαφέστατα. Αλλά ο δικός σου το παίζει κριτής και παντογνώστης ενώ είναι σαφές πως δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει. Το να διαβάσεις ένα -δυο ποστ (με τα οποία διαφωνείς) δεν σου δίνει ουρ γνώση για το τί έγινε/γίνεται, ούτε το αλάθητο ούτε το δικαίωμα να κατηγορείς τους πάντες.

Θέλω να δω θέσεις και όχι αντιδράση και μόνο. Συμφωνώ με τον motorcycle boy για το στιλ κατήγορου.....

Anonymous said...

Όχι που δεν θα τα άγγιζε τα καημένα το ποστ. Αφού αυτούς φωτογραφίζω. Δε θα λέγανε τέτοιες παπαριές;

Ανοίγεις το προφίλ του Zavo(d) και βλέπεις συμμετοχή σε 3 blogs με θέμα την Αμαλία. (01.06.07:”ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ“ / ”AMALIA’S DAY”, Αμαλία Καλβύνου, Για την Αμαλία). Πας στο blog του και βλέπεις link για άλλα τόσα. Μέτρησα 7 στα πρόχειρα, όπου τα 2 είναι: «Μετά την Αμαλία» και «Μετά την Αμαλία β’». Δηλαδή μωρή μοιρολογίστρα αδικοχαμένων γκομενών (ναι από τον Τζιμάκο το πήρα) το «β’» τι έγινε και το ανοίξατε; Γέμισε το «α’»; Πλημμύρισε το ισόγειο από τα δάκρυα και αλλάξατε μαγαζί; Αποφασίσατε στο ένα να κλαίτε από το αριστερό μάτι και στο άλλο από το δεξί; Σε λίγο ρε μοιρολογίστρες θα ανοίξετε blog αφιερωμένο στα ..blogs που είναι αφιερωμένα στην συγχωρεμένη. Να κάνετε και κόμμα βρε. Το Κ.Κ.Ε. Κόμμα Κλαψομούνων Ελλάδος. Μόνο μη διασπαστείτε (κάτι που τρέμει το παλουκάρι μας γιατί πάνω απ’όλα πρέπει να είμαστε ενωμένες στην κλάψα) σε κλαψομούνες εσωτερικού και κλαψομούνες εξωτερικού, και καταντήσετε έτσι:

http://www.youtube.com/watch?v=gb_qHP7VaZE

Κατά τα άλλα ο χρήστης mpapho(d)-που-τον-χρειάζομαι-ο-ξενέρωτος μας έχει φάει τον πούτσο μιλώντας για προτάσεις, προτάσεις, προτάσεις. Θα απαντούσα με μερικά μπινελίκια ακόμα, αλλά φρόντισαν και γι’ αυτό το θέμα οι monty python και έτσι θα την βγάλουμε πολιτισμένα (προς το παρών)

http://www.youtube.com/watch?v=5P2jJdrz9bY

Γρήγορα στο extremetracking.com τώρα να δεις πόσοι πέρασαν από το blog σήμερα, μήπως και σου σηκωθεί (αν το έχεις ακόμα).

Όσο για τον πουτσοκλετιστή κάνει και χιούμορ (της πούτσας) ότι τάχα μου δεν κατάλαβε γιατί έβαλα το link. Αλλά σιγά μην έλεγε ότι κατάλαβε. Γιατί έτσι θα ήταν σα να παραδεχόταν η λουλού το πόσο μαλάκας είναι που τρέχει με μαύρα μπλουζάκια στο σύνταγμα και στέλνει 50 sms (μετά κατηγορούμε βέβαια τις εταιρίες κινητής για τις καρκινογόνες κεραίες τους κλπ κλπ) δεξιά και αριστερά, την ώρα που κάτω από τη μύτη του χτίζουν πάνω στα (φρεσκο)καμένα. Αλλά μπαίνεις στο προφίλ, βλέπεις την ηλικία και καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να περιμένεις και τίποτα από έναν εκπρόσωπο της πιο ξεπουλημένης γενιάς των τελευταίων 200 χρόνων. Ο άνθρωπος ήταν (αγρο)teenager στα 80s τι να λέμε τώρα (γιου γουοντ μι του μπάι γιου γκρικ souvlaki?).

Γρήγορα στο extremetracking.com τώρα και εσύ μήπως σου σηκωθεί και εσένα, έχεις και μια άλφα ηλικία καημένε μου και θα χρειαστείς αρκετά hits. Αλλά επειδή είμαι ψυχούλα εγώ θα σε διαφημίσω να σε βοηθήσω στο σκοπό σου.

Anonymous said...

"Λειτουργια - Στοχοι
Το blog αυτο ειναι αφιερωμενο στην ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ
Ειναι ενας δικτυακος τοπος για καταθεση υλικου σχετικου με τo ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Εδω καταθετουμε:
α) Προτασεις για βελτιωση της νοσοκομειακης περιθαλψης στην Ελλαδα
β) Καταγγελιες επωνυμες για κρατικη ολιγωρια, ιατρικες παραλειψεις, κλπ
Συνθημα μας:
Ο πολιτης ενημερωνει, η πολιτεια αφουγκραζεται, η επιστημη προχωρει
Επιθυμουμε τη συμμετοχη ειδικων, γιατρων, διοικητικου προσωπικου νοσοκομειων, κλπ, ωστε να διαμορφωθει μια τεκμηριωμενη θεση για τη βελτιωση του Συστηματος για τη Δημοσια Υγεια με καθε τροπο, π.χ. ηλεκτρονικα ιατρικα αρχεια, ιστορικα ασθενων, ψηφιακο εκσυγχρονισμο της νοσοκομειακης περιθαλψης, κλπ κλπ
Καθε προταση δεκτη για συζητηση και προβολη.
-->> Παρακαλούνται τα μέλη να αποφεύγουν οργισμένα και εμπρηστικά ποστ, καθώς και ανώνυμες και χωρίς βάση καταγγελίες.
-->> Διατηρείστε την αισθητική του blog, χωρίς κεφαλαία, απανωτά θαυμαστικά, κλπ κραυγαλέα σήματα εντυπωσιασμού.
-->> Προτάσεις βελτίωσης του Συστήματος Υγείας είναι αυτό που λείπει.
Αρθρογραφοι - Ερευνητες
Α.Α.Τ., Argos, Aristodimos, coolplatanos, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Divaynne, η χήρα, krogias, Θέμης Λαζαρίδης, Oneiros, ΣΤΕΦΑΝΟΣ N. ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ, pølsemannen, Rodia, Χαρτοπόντικας, Zaphod,
για να λαβεις προσκληση συμμετοχης, στειλε μειλ:
tsouknida300(παπακι)yahoo(τελιτσα)gr"


Άλλη μια λαμπρή και ανιδιοτελής -για την Αμαλία, ρε γαμώτο!- πρωτοβουλία της χοντρούλας φοιτήτριας με τις εικαστικές ανησυχίες που ζει στη βόρεια Αγγλία, σπουδάζει ψυχολογία και ακούει στο πσεβδό όνομα ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ (οι φίλοι τη λένε ποδιά). Τα τελευταία χρόνια μάλιστα κάνει την πρακτική της στο "εισαι χοντρή και μόνη; κάνε σόσιαλ νετγουόρκινγκ!" με εξαιρετική επιτυχία καθώς όλοι θυμόμαστε τον προσωπικό της θρίαμβο με τις υπογραφές για τους ελληνικούς υποτίτλους στα DVD! Όλοι μαζί λοιπόν για μια ποδιά χωρίς κυτταρίτιδα και ευρυαγγείες, μπορείς και εσύ!

«Σάββατο, 12 Μάϊος 2007
Update: AΠΑΤΗ το Ψήφισμα για υπότιτλους στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΣΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΞΑΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΒΡΕΘΗΚΑ ΑΔΥΝΑΜΗ, ΠΙΑΣΤΗΚΑ "ΚΩΤΣΟΣ" ΠΟΥ ΛΕΝΕ.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΟΥ:
Αίτηση για την ενσωμάτωση ελληνικών υποτίτλων σε Blu-Ray και HD-DVD
Inclusion of Greek Subtitles in Blu-Ray and HD-DVD formats
Ψηφίζουμε εδώ:
http://www.petitiononline.com/grsubs/petition.html
Posted by Rodia at 5/12/2007 08:42:00 πμ Links to this post (http://rodiat7.blogspot.com/)»