Feb 29, 2008

Ασυδοσία = ελευθερία

Η ψύχραιμη και πάντα clairvoyante φωνή του Νίκου Δήμου, στην Ελευθεροτυπία:

«Ασυδοσία είναι το άλλο όνομα της ελευθερίας. Συνήθως το χρησιμοποιούν οι εχθροί της, για να τη συκοφαντήσουν και να την καταστείλουν. Τα μπλογκ -δηλαδή η δυνατότητα κάθε ανθρώπου να γίνει εκδότης του εαυτού του- είναι η μεγαλύτερη δημοκρατική κατάκτηση στην ιστορία. Στα 100.000.000 ιστολόγια σίγουρα θα υπάρχουν και ελάχιστα ρυπαρογραφικά ή συκοφαντικά, όπως υπάρχουν και ανάμεσα στα έντυπα. Πρότεινε κανείς να καταργηθούν ή να λογοκρίνονται τα έντυπα; Σε περιπτώσεις ανομίας, η ανωνυμία των μπλόγκερ εύκολα αίρεται και μπορούν πάντα να εφαρμοστούν οι ισχύοντες νόμοι. Δεν χρειάζεται άλλη νομοθεσία ούτε έκτακτα μέτρα».
-Νίκος Δήμου,
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/02/2008
(λυνκ)


PS.
Αν δεν καταλάβατε πώς μιλούν οι άνθρωποι, Άνεμε και Μαυρόγατε, ξαναδιαβάστε το αργά, ορέ λεβέντουρες.


.

7 comments:

The Motorcycle boy said...

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ -αλλά διαφωνώ με τη θεωρητική προσέγγιση. Η ασυδοσία δεν είναι το άλλο όνομα της ελευθερίας -η ασυδοσία είναι το ακριβώς αντίθετο της ελευθερίας. Γιατί η ελευθερία είτε είναι συνδεδεμένη με την συμβίωση είτε δεν υπάρχει καθόλου. Και επειδή η συμβίωση είναι βασική ιδιότητα των ανθρώπων, η ελευθερία είναι βασική δυνατότητά τους -άσχετα που κάποιοι φροντίζουν να παραπλανούν προκειμένου να γίνουν αναγκαίοι οι κάθε είδους μπάτσοι.
Δεν είμαστε ούτε ηλίθιοι, ούτε αυτοκτονικοί ρε γαμώτο -ας μην τους αφήσουμε να μας μεταχειρίζονται σαν τέτοιους.

Υ.Γ.: Σόρυ, το έριξα στις φιλοσοφικές παρλαπίπες -μου φαίνεται.

Γιώργος said...

Διαβάστε αυτό.

Ο τρόπος που ταυτοποιείται το indy με το press-gr και στη συνέχεια με το ΠΑΣΟΚ (με ένα σμπάρο τρία τρυγώνια) μέσω ενός δημοσιεύματος που μπορεί ο καθένας να κάνει copy-paste (και που προσφέρεται για παραπολιτική εκμετάλλευση), είναι ενδεικτικός για το που αποσκοπεί η απόπειρα αυτορύθμισης, και για τις μεθόδους που επιλέγονται (εκμετάλλευση της άγνοιας της κοινής γνώμης αλλά και δικαστικών για την τεχνολογία,προκειμένου να εξαχθούν αυθαίρετα συμπεράσματα και να έχουμε ενοχοποίήσεις κατά βούλησιν).H εξουσία βρήκε παπά και θα θάψει και τους ζωντανούς (κυρίως αυτούς).
Πάντως η όλη ιστορία δεν στοχεύει αυτορυθμιζόμενους λεβέντουρες. Αυτοί έχουν εσωτερικεύσει την καταστολή προκειμένου να γνωμοδοτούν επωνύμως επί χρήμασι με τις πλάτες μεγάλων συγκροτημάτων ιδιοκτησίας εργολάβων, εφοπλιστών κλπ.
Η αυτορύθμιση αφορά τους ανώνυμους που δεν εμπιστεύονται την ικανότητα ή την πρόθεση των λειτουργών της δικαιοσύνης να βρουν το λάθος σε συνειρμούς τύπου "μπάτσος=μπουζούκι=όργανο" ,τους δειλούς που δεν είναι διατεθειμένοι να πάνε φυλακή βάσει συνειρμών σαν τον προηγούμενο , και τους καρμίρηδες που τσιγκουνεύονται τα έξοδα υπεράσπισής τους από αγωγές που γίνονται για να γίνονται και καταλήγουν σε αθώωση αφού πρώτα το θύμα εξοντωθεί οικονομικά .
Γι' αυτούς λοιπόν τους μειωμένης λεβεντιάς η μόνη έντιμη επιλογή φαίνεται πως είναι η σιωπή, μέχρι να εμφανιστεί ο από μηχανής λεβέντουρας που θα κινήσει και πάλι τον τροχό της ιστορίας.

Ναπoλέων said...

1.3.08
Καλησπέρα
Καλές Απόκριες
Καλό Μήνα
Καλή Σαρακοστή
Καλό Πάσχα
Καλή Ψήφο
Καλές Διακοπές
Καλό Χειμώνα
Έ!... και ...Καλά Χριστούουουγεννα!
Ν.
------------
Y.Γ.
Προσπάθησα να σκεφτώ κάτι συμβιβαστικό μεταξύ Ν.Δ. και Μ. Βοy αλλά δεν κατάληξα πουθενά γιατί δεν βρήκα την ετυμολογία ούτε της ελευθερίας ούτε της ασυδοσίας.
Μπορεί να βοηθήσει κανείς, καμμία;;;

The Motorcycle boy said...

Ναπολέων, ας αφήσουμε τις ετυμολογίες των λέξεων για τον Μπαμπινιώτη κι ας δούμε την πρακτική εφαρμογή των όρων στην κοινωνία. Εκεί είναι το θέμα.

Ναπoλέων said...

@ Motorcycle Boy
Δεν μέ βοήθησες, δεν πειράζει.
Αυτό πάντως που προτρέπεις να κάνουμε, τό έχω ξεκινήσει...
Αλλά είναι τεράστιο για να μεταφερθεί ως σχόλιο.
Πήγαινε καμμιά βόλτα από το μπλογκ μου να τό διαβάσεις (αφού οπλιστείς πρώτα με υπομονή και άνετο χρόνο...)

The Motorcycle boy said...

Σιγά μη σε βοηθούσα κιόλας! Τι με πέρασες, για δημοσιογράφο; Δεν ξέρεις οτι οι μπλόγκερς είμαστε ποταποί και παλιοχαρακτήρες;

Ξάκρισα μόνο το κείμενο στο μπλογκ σου, έχω κάμποσες διαφωνίες, αλλά θα σου τις γράψω όταν το διαβάσω κανονικά. Αν και, θα έπρεπε να ξέρεις πως είμαι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ κατά των μακροσκελών κειμένων στα μπλογκς! (χεχε)

Anonymous said...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...


Κι αφού
οι ευρωπαίοι
εδιώξανε τους τούρκους απ' τον τόπο
κι έλληνες μας βαφτίσαν από κάποιους
που παλαιά ζούσαν εδώ,
μετά, έτσι έτοιμους,
μας δώσαν μια κλωτσιά
και από τότε πια εμείς περήφανοι γυρνάμε.

Εκείνοι μας λαδώνουν κάθε τόσο,
τα σύνορά μας καθορίζουνε,
τους ολυμπιακούς κάνουν αγώνες μας,
πιάνουν τους «τρομοκράτες» μας,
μας δίνουν όπλα και πηλίκια και στολές
και λέμε μεις "οι ένοπλες δυνάμεις μας",
λεφτά μας δίνουνε και λέμε μεις "η οικονομία μας"...

'Ομως κι εμείς από την άλλη τους δουλεύουμε πιστά:
τις κυβερνήσεις έχουμε που αυτοί ορίζουν
οι εφημερίδες κι οι τηλεοράσεις μας
γράφουν και λένε ό,τι αυτοί διατάξουνε
κι ως για μπογιά, βάζουμε μπόλικην,
όταν σκυμμένοι τα παπούτσια τους γυαλίζουμε.

Και ο λαός μ' ολάνοιχτο το στόμα ακούει
τον κάθε αισχρό πρωθυπουργό να λέει
πως η Ελλάδα -επιτέλους!..- ειν'...ελεύθερη...

Γιώργης Χολιαστός