Jan 16, 2008

Αυτοκτονείστε ή παραιτηθείτε

Κατ' αρχάς, μια διευκρίνηση:
Επειδή δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι αυτό που τεχνηέντως επιχειρεί να υποβάλλει στην κοινή γνώμη ο πικραμένος λαουτζίκος -τύπου σιχαμάτζικα- και η διεφθαρμένη εξουσία -τύπου ΝΔ,
έχοντας αμφότερα τα είδη ως κοινό παρανομαστή τη δική τους ανεπάρκεια και ξαγρύπνια, τον τελευταίο καιρό.
.., να εξηγήσουμε κάτι:


Τα 5 μυριάκια (και πλέον), λοιπόν, που μπορεί να διαθέτει - εξίσου ο Θέμος όσο και Μάκης, ο συνεταίρος του, δεν προέρχονται τόσο από την ιδιότητά τους ως δημοσιογράφοι αλλά από την ιδιότητά τους ως ΕΚΔΟΤΕΣ. Οι άνθρωποι -το ξαναγράφω για να το εμπεδώσουμε- είναι (και) εκ-δό-τες.

Άλλο τώρα το ότι κάνουν δήλωση πόθεν έσχες λόγω της ιδιότητάς τους ως δημοσιογράφοι… κάτι που ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ επαγγελματικός κλάδος στη χώρα δεν κάνει - με εξαίρεση τους πολιτικούς της Βουλής (γιατί για τους δικαστικούς, θα θυμάστε ότι μια χρονιά το είχαν… ξεχάσει να κάνουν).

Λοιπόν, αυτό που θέλω να πω, είναι ότι δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι κατάπτυστοι και ότι ανεξάρτητα από τον ρόλο του "Δημοσιογράφου" που επικαλείται διακαώς και διαρκώς στις εκπομπές του ο Μάκης, (χωρις να εξετάζω το αν και πόσο καλός ή κακός μπορεί να είναι), ο άνθρωπος είναι πριν απ’ όλα εκδότης πια. Όπως και ο Θέμος. Και οι εκδότες είναι "Κεφάλαιο" - πώς το λένε; Νομιμοποιούνται να διαθέτουν 10 και 20 μυριάκια χαλαρά. Και εδώ θα είμαστε, θα δειτε ότι ο Θέμος μάλλον δεν θα δυσκολευτεί να τα δικαιολογήσει…



Εμένα πάλι, ΆΛΛΟ με απασχολεί:
Πότε θα παραιτηθεί επιτέλους ο Καραμανλής;

νομίζω ότι δεν αντέχουμε άλλη σαπίλα

(τσιτουρίδης, βαρθολομαίος, ζαχόπουλος, βουλγαράκης, τώρα και ο καρδας του σδοε)

Στην Athens Voice ο Νίκος Γεωργιάδης περιέγραψε πρόσφατα με εκπληκτικό τρόπο, σε μια μόνο παράγραφο, το προφίλ των ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ του πρωθυπουργού σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα, που είτε αυτοκτονούν, είτε δολοφονούνται, εμπλέκονται σε σεξουαλικά σκάνδαλα (σκέψου μόνο, ότι ο ζαχό πουλος είχε κολλητό στην άκρα δεξιά και στη βιομηχανία του πορνό και θα καταλάβεις ποιοι άνθρωποι διοικούν τον πολιτισμό μας).

Έγραψε λοιπόν ο Γεωργιάδης για όλα αυτά τα φρούτα:

“Η άσκηση εξουσίας της παρούσας κυβέρνησης ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο.
Πρόκειται για λούμπεν πυρήνες που λειτουργούν σε συνθήκες υποκόσμου,
ακολουθούν μονοπάτια underground,
και σε περίπτωση αποτυχίας, πληρώνουν το τίμημα με τη μέθοδο του φιλιού της μαφίας”.


Λούμπεν; Ποιοι είναι οι λούμπεν; Ο Τσιτουρίδης, όπως και ο Ζαχόπουλος ήταν προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού.
Δική του επιλογή ήταν και ο Βαρθολομαίος. Την υπόθεση των υποκλοπών τη διαχειρίστηκε ο Βουλγαράκης, συνειδητή επιλογή του Κώστα Καραμανλή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Να συνεχίσω;

Ο Βασίλης Μαγγίνας ήταν επίσης συνειδητή επιλογή του Καραμανλή στο υπουργείο Απασχόλησης μετά τη δεύτερη αποπομπή Τσιτουρίδη.

Τι άλλο χρειάζεται να δούμε για να παραιτηθεί πλέον;



ΥΓ.
Απεμπλουτισμένο, το παρόν ποστ αναρτήθηκε και ως σχόλιο μου σε αυτό το ποστ του
MacManus.

ΥΓ 2.
Οι φωτογραφίες είναι φυσικά άσχετες με το ποστ, αλλά δε νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να μοστράρω αυτούς τους άσχημους ανθρώπους. Ποιος αντέχει να τους βλέπει άλλο;

.

5 comments:

Anonymous said...

...Τότε γιατί ο αγαπητός Μάκης "έπεσε απ τα σύννεφα" σαν έμαθε για τον τραπεζικό λογαριασμό?Εφόσον είναι κι αυτός εκδότης έπρεπε να ξέρει ότι "...οι εκδότες είναι "Κεφάλαιο" - πώς το λένε; Νομιμοποιούνται να διαθέτουν 10 και 20 μυριάκια χαλαρά"?Κάτι άλλο παίζεται...
Καλό κ το ανέκδοτό σου περί παραίτησης πρωθυπουργού.

Mantalena Parianos said...

Ανώνυμε,

ΈΚΑΝΕ πως έπεσε απ' τα σύννεφα. Όπως και ο Θέμος ΈΚΑΝΕ πως δεν ήξερε ότι κάποια στιγμή θα ξέσπαγε ο Μάκης...

(άσε που ο Μάκης, ακόμη κι αν συνέχιζαν την εφημερίδα από κοινού μετά, θα είχε ήδη φροντίσει με αυτόν τον τρόπο για την υστεροφημία τους: "ελιδατε που σας τά 'λεγα; Εμείς δεν χαριζόμαστε ούτε στους συνεργάτες μας. Γι' αυτό και είμαστε καθαροί").

Δεν ξέρω αν το πιάνεις... Η αντίδραση του 30φυλλο είναι πολύ πιο θεατρική απ΄' ότι η υποτιθέμενη υπεκφυγή του Θέμου. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΟΥΣ επαναλαμβάνω.

Γιατί λες "ανέκδοτο" το να παραιτηθεί ο ΚΚ; Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα πλην της ουγκάντας (που και γι' αυρτό τείνω να αμφιβάλλω πια), θα τον είχε φάει το μαύρο σκοτάδι.


Έχω κι εγώ μια ερώτηση κρίσεως:


Το Μαξίμου δεν ενοχλήθηκε από την κυριολεκτικά πορνική συναλλαγή του DVD;

Όπως το κόβω, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ πρέπει να είπε ο κυρ ζαχόπουλος και σίγουρα δεν θα αφορούσε τα οικονομικά του υπουργείου (ούτε ο James Bond δεν τα κάνει αυτά, την ώρα που γαμάει, να μιλάει για μετοχές)

Και επειδή ΚΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ σχετικά με το ΤΙ ΕΛΕΓΕ ο ΖΧπουλος και το οποίο αφορούσε περισσότερο τη σύζυγο παρά τον ίδιο τον ΚΚ, ας το αφήσουμε καλύτερα. Αυτό ίσως να εξηγεί και το απονενοημένο διάβημα που έκανε στη συνέχεια...

(παρένθεση: χτες δεν βγήκε ο Νατάσσα να πάει να τα σπάσει στ μπουζούκια με φίλες της; το έχει ξανακάνει αυτό μόνη της, να ξεκινήσει από τη Ραφήνα μες τη νύχτα για να πάει στην Πέγκυ Ζήνα;)

Rizobreaker said...

Όσα αναφέρεις στο ποστ αυτό είναι τόσο πολυακουσμένα που προκαλούν βαρεμάρα (αν όχι αηδία!!). Τα γράφεις όμως με ένα δικό σου όμορφο τρόπο που τα κάνει να δείχνουν (κάπως) ενδιαφέροντα...
Από 'δω και στο εξής σε έχω στη λίστα μου! (Όχι στη μαύρη εεε!!) ;-)

Anonymous said...

Να παραιτηθεί ο Καραμανλής;

Για την Λερναία Ύδρα έχετε ακουστά;

George Tsitiridis said...

na paretithei?
kathiste vre pedia ...
akoma then eidame tipota..
thelo kai alla dvd
thelo tsonda kai diastrofi..
gia mia pipa tha paretithei?