Sep 10, 2007

RE-POST: Trippycalia & Μουνάκιο Μυξ (δυο μύξες που χρώσταγα)

Mantaleno-διευκρίν:
Το παρόν, πρόκειται, δηλαδή είναι, απεξάπαντως, τι λέω;
Kαταλάβατε, παλιό είναι ποστ. Αλλά όχι ακριβώς.
Παλιότερο.
Που έμεινε ανενεργό.
Στο ράφι έμεινε γιατί δεν είχα μύξες.
Eίχα δηλαδή αλλά δεν τα είχα ανεβάσει. Τώρα τα ανέβασα.
Ε, ναι.
Θα τα βρείτε κάπου 'κει πιο ΧάΜΟΥ και θα κλικάρετε απάνου τση για να μιταφιρθείτ' εις ιστότοπο χλοερό (λόγω πρασίνου φόντου) όπου ευρίσκεται η μαγικιά λέξις.
Download.

Μόνο 'μπράβο' έχω να μου πω.
>>>>>>>>>>>>>>>>



Βρήκα τα δισκάκια μου - άρχισα να ανοίγω κούτες - συνέπεια είναι τα δυο μυξάκια που θα ακούσετε Λίαν συντόμως. (ποια είναι αυτή η Λία πάλι;)


Trippycalia sexotica (1 of 3)
Trippycalia μυξ, μπέιμπι μπλου. Και μάλιστα εις διπλούν – δες πιο κάτω. Να γράψεις δυο MantalenoCD-άκια να μας σκέφτεσαι με συμπάθεια όταν θα βγάζεις τα μάτια σου γιατί η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ καβλουάρ αμφότερα αυτά τα μύξες.

Et bien que la mer reste grande, δεν θα τη χαρούμε φέτος. Τα λεφτάκια για το Παρόσπιτο τέλειωσαν και χρωστάμε ακόμη. Νέο σπίτι στο νοίκι έχουμε, οι δουλειές ανοίγουν καλοκαίρι που μπαίνει.

Το φεγγάρι που θα το χαρείς αυτό το μήνα, φεγγάρι μου;
Τα βράδια που ξεκινάω να κατέβω στο μπαράκι στου Ψυρρή – όπου πολλά κομμάτια τύπου από το δεύτερο μυξ θα τα ακούσεις κι εκεί, ο Δίας – μόνος αυτός λάμπει πάνω από την Ερμού, κατάφωτος σα διαστημόπλοιο.
Αν υπάρχουν εξωγήινοι εκεί έξω και το διαβάζουν αυτό, παρακαλώ να κάνουν download το παρακάτω μυξάκι, τους ενδιαφέρει. Επίσης να μου ρίξουν τη σελίδα με τα τριπάκια κάτω απ’ την πόρτα και να πάψουν να σαλιαρίζουν στο Bed & Bath – χαλάκι της εισόδου μου, γιατί από το μαγαζί που το πήρα μου είπαν πως είναι από καρύδα και δεν πρέπει λέει να βρέχεται. Σιχαμένα alien.


[Επιπλέον και επίσης, άσε που, μάλιστα, να μη σου πω και ότι].

Η γειτόνισσα, μια ψυχεδελική οδοντίατρος με κόκκινα φορέματα με λουλούδια, όλο βρίσκει ευκαιρία να λέει μετά ότι «κάνουν φασαρία αυτοί οι Αλβανοί» και μάταια προσπαθώ να της εξηγήσω ότι δεν είναι Αλβανοί, αλλά εξωγήινοι.
-Οι Αλβανοί κατοικούν στις United States of Albania, της λέω, και ψηφίζουν Μπους. Οι δικοί μου είναι από το Ζήτα Ρετίκαλι. Δεν βλέπεις τις κεραιούλες στα αυτιά τους;
-Ζήτα Ρετίκαλι; Αααχ… το όνομα μου θυμίζει το Περτούλι και το ‘χω νοσταλγήσει.

Μετά, συνήθως μου συνεχίζει με κάτι αλλόκοτο, του τύπου:
-Α, τα αυτιά τους είναι αυτά τα φωτεινά που αναβοσβήνουν; (Που εδώ που τα λέμε, αναβοσβήνουν σε διάφορα υπέροχα χρώματα, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα).
Ή
-Να πεις στα παιδιά (οι εξωγήινοι μου είναι αυτοί) να έρθουν την Κυριακή για φαί, θα φτιάξω φρικασέ.



[Μόνη στο -καινούριο- σπίτι]



Ο Rodin νομίζω καλά είναι σε αυτό το ύψος...



...για τον Picasso δεν κόβω και την κοτσίδα μου. Μήπως θέλει πιο χαμηλά;


So You Think You Can BLOG (2 of 3)
[Εννοείται πως, και σιγά μη δεν, οπωσδήποτε πάντως]

Στη συνέχεια η συζήτηση, όπως πάντα εκτροχιάζεται.
-Τι φρικασέ καλέ μες το κατακαλόκαιρο; της λέω. Νομίζω ότι δεν τρώνε καν κρέας στον πλανήτη τους.
-Και τι τρώνε;
-Εικάζω βάσιμα πως αν τους σερβίρεις λίγο από τον οδοντιατρικό γύψο σου (τον γκρι σκούρο όχι τον φθηνό) με άνιθο και λίγο χυμό λεμονοπίπερο, θα σε λατρέψουν. Άψητο, έτσι;
-Ωραία. Την Κυριακή λοιπόν. Να μου φέρεις κι εκείνον τον πρασινούλη με τα φούξια αυτιά και το πέος - καλειδοσκόπιο.
-Ξέχνα το. Αφού τις Κυριακές εργάζομαι ξέρεις που και κυριολεκτικά γαμιέμαι στη δουλειά η αντίχριστη. Δεν είμαστε για επισκέψεις. Ποτέ την Κυριακή, λέμε.
-Που δουλεύεις;
-Όφου. Σε ένα νέο τηλεπαιχνίδι με θέμα τα blogs.
-Τι είναι αυτό πάλι;
-Ποιο;
- Αυτά τα πλονγκζ.
-Μην ασχολείσαι, θείτσα, και σου φύγει κάνα σφράγισμα. Άσε.
-Λέγε μωρή, σφράγισμα έχει να μου φύγει από τότε που ο Χίτλερ δάγκωσε τη λαμαρίνα με την Εύα Μπράουν και του ξεκόλλησε ένα που του είχα κάνει στον προγόμφιο.
-Καλά, καλά, μη με τρομάζεις. Τα blogtz είναι ένα σπορ, σαν αυτά που βλέπεις στην τηλεόραση. Και θα τα κάνουν τηλεπαιχνίδι, γιατί η ανάγκη για αναγνώριση είναι πιο μεγάλη κι από μίζα ομολόγου της JP Morgan. Είναι huge, λέμε.
-Έχεις ταλέντο – θα πας κι εσύ;
-Η Ελλάδα έχει ταλέντο - όχι εγώ, θείτσα. Και φυσικά κι εσύ, κι εσύ έχεις ταλέντο, με τη σέσουλα: δεν ξέρω και πολλούς που να κολλάνε το μπαμπάκι στο ούλο με χανζαπλάστι όπως εσύ ή να μην τους πιάνει delirium tremens ακούγοντας τον Ροκ εφ-εμ του Τσαουσόπουλου. Δεν παίζεσαι, πίστεψέ με.
-Υπάρχουν πολλοί που δεν πρόλαβαν να πάνε στο «So You Think You Can Dance», πάντως. Θα πάνε λες, σε αυτό το παιχνίδι σου, με τα μπλοτς;
-Μπλοτς στα μούτρα σου. Θα με κάνεις να ξεχάσω τα Ιντερνετικά μου. Ε, μα θα πρέπει να πάνε, ξαναμανταλέμε. Ειδικά τα μπλονγκζ (βλέπεις;) με κοινωνικό περιεχόμενο, όπως «αυτοί που ζουν με 700», αυτοί που ΔΕΝ ζουν με 700 (όπως εγώ), οι 300 του Leo, οι 45 μάστοροι και φυσικά όλα τα blogs της λίφο που στο μήνα πάνω έχουν όσα hits έχει ο Pascal από τις 6 ως τις 7 το πρωί του 15αύγουστου (για μέσο όρο, μιλάμε πάντα). Ε, αυτοί όλοι δεν θα πάνε; Θα πάνε. Δεν διερωτώμαι δηλαδή.
-Κινέζικα μου ακούγονται αυτά που μου λες.
-Μιλάς Τζάουνυγκ; Τώρα θα σου βάλω Bjork στο μυξ να δεις τι θα πάθεις.




Το γκομενάκι από το Μοναστηράκι με τα φωσφοριζέ γυαλιά.
Σιγά σιγά, θα της φτιάξω το δικό της φωτογραφικό album - μόλις ανακάλυψα ότι της πάει πολύ το αεροπορικό μου καπελάκι.


Mουνάκιο μυξ (3 of 3)
-Γιατί γράφει πάνω στο σι-ντι σου «Moon»;
-Γιατί αν το θι-ντι έγραφε «Noon» δεν θα ήταν μυξ για σεληνιαθμό, αλλά για ηλίαθη – τι ΒΛΑΚΕΙΕθ μου ρωτάθ τώρα;
-Γιατί μιλάς σαν Ισπανίδα;
-?Γιατί είδα μια και μου άρεθε, λογαριαθμό θα θου δώθω? Και γιατί δεν μου έχειθ βγάλει ακόμη αυτό το κατσουνάκι από το θτόμα, που ρουφάει χχχ – χχχθ το θάλιο, με αποτέλεθμα να κάνω παράσιτα.
-Για δοκίμασε τώρα, καλύτερα;

(κκρρ – στ διαλο - φτου φτου---)



Ο κήπος μου (a.k.a. η γλάστρα με το υδρόβιο) κι ένα τραπέζι που θυμίζει το νησί. Το έργο τέχνης είναι του Γ. Μ. και το έβγαλα για να το ξεσκονίζω πριν αναρτηθεί και πάλι στο καινούριο Mantalenοσπιτο. Το που δεν το έχω βρει ακόμη - ίσως στην κουζίνα.


-Φφφφ… φφφ… τεστ τεστ. Μια χαρά αισθάνομαι το στόμα μου. Για δες: τα δόντια μου είναι στη θέση τους; Η γλωσσίτσα μου μόνο είναι σαν πέρκα στο φούρνο.
-Πικάντικη;
-Πάντα, μωρή γιατρέσσα. Με κάπαρη και ξύσμα λεμονιού. Λοιπόν. Θα σου πω για το μυξ.
-Λέγε γιατί περιμένει κι ένα γκρουπ από την Κορέα να τους αλλάξω σιδεράκια.
-Ξεκινάω αμέσως, καγκελλάριε της οδοντιατρικής. Το παρακάτω μυξ είναι Trippycalia μυξ, λέμε. Με πολλά κρουστάκια, ξυλόφωνα, καλύπσο και νερά τρεχούμενα. Δροσερό μυξ. Δροσιστικό και κλιματιστικό, με την έννοια ότι από αλλού το περιμένεις και από αλλού σου ‘ρχεται. Πλατς!
Ο Summertime που αυτή την εποχή έχει μπλέξει με ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΙΚΕΑ, ΙΚΑ και μια φουρνιά ακόμη ζοφερά αρχικά με απειλητικές σημασίες, μόλις το άκουσε πήγε και αγόρασε μια δίλιτρη πορτογαλέζικη σαγκρία και ξαπλώθηκε γυμνός στο σαλόνι με το κρασομπιτονάκι. Δεν σηκώθηκε παρά μόνο όταν δεν μπορούσε πια να σηκωθεί. Χικ.
-Ε, καλά. Σημασία έχει αν του σηκώθηκε, όχι αν σηκώθηκε αυτός. Εσύ τι έκανες;
-Ε, τι να κάνω η ανώφελη; Πλευρότους ψητά έκανα, με σκορδάκι, άνιθο και μια μυστήρια πορτοκαλί σάλτσα με τοματοχυμό, λυωμένο τυρί, μουστάρδα και κάτι άλλα μυρωδικά που δεν θυμάμαι τι ήταν γιατί όταν τα έβαζα στα μπουκαλάκια βαρέθηκα να βάλω απ’ έξω ετικέτες.
-Δεν ακούγεται και πολύ ασφαλές αυτό.
-Και δεν είναι. Μπορεί να σου φτιάξω ας πούμε εσπρέσσο με κανέλα αντί για καφέ και να σου κόψω μια σαλατούλα με δεντρολίβανο αντί για ρίγανη. Μόνο στον καφέ με ρίζα τζίντζερ και ελληνικό με πιπερόριζα κάτι πάει κι έρχεται.
-Α.
-Άξινος και ξερός. Έχω και αστιγμαστισμό και από το δεύτερο ράφι και πάνω δεν βλέπω ούτε τις οδοντογλυφίδες, τρομάρα μου, οπότε στο φαγητό θα βρεις ό,τι πιάσει το χέρι μου: γαρύφαλλο, τσάι του βουνού, δυόσμο, κανέλα, χαμομήλι ή αποξηραμένα λουλούδια - αδιάφορο. Βάλε τώρα να ακούσεις το σεληνιασμένο μυξάκιο – εγώ πάω να ξυπνήσω τον Sum που κοιμάται στο μπαλκόνι αγκαλιά με το υδρόβιο. Κάποιος πρέπει να φροντίσει να βγάλει εισιτήρια για τις συναυλίες του καλοκαιριού και να πάει και τα ρούχα στο πλυντήριο, μη γαμήσω.



Συγκόλληση αρχαίων artifacts - όσο αρχαία μου φαίνεται σήμερα και η σχέση μου με τον άνθρωπο που τα έφτιαχνε αυτά... Ας είναι καλά όπου και να 'ναι.


Trippycalia Μυξ (4 of 3 - surprise!)


Moon Mix 1 (Pagan version) 73’13’’
[κλικ]

1. Mani Neumeier and Friends - Magic Journey 5:57’

2. Elbtonal Percussion - Kiretase 5:33’
3. Ravin – Badmarsh & Shri (sitar ritual) 6:20’
4. Rabih Abhu Khalil, Joachim Khon, Jarrod Cagwig – Shrewd Woman 3:40’
5. Mani Neumeier and Friends – Nightmarket 7:39’
6. Scott Hammilton – Everything Happens To Me 3:42’
7. Elbtonal Percussion – Clair De Lune (Dubussy cover!) 6:06’
8. Bjork – So Broken 5:59’
9. Gotan Project – Diferente 5:22’
10. Sophie Solomon – Poison Sweet Madeira 3:24’
11. Sexteto Mayor – Celos (live) 3:59’
(άλα της live τα γερόντια)
12. Estrella Morente – Volver (από το ομώνυμο ταινιάκι του Almodovar) 3:37’
13. Cowboy Junkies - Blue Moon 4:27’
14. Mani Neumeier and Friends – Auen 5:02’
15. Café Drechler – Skin, Skunk and Funk 3:57’
16. Nico – These Days (όπως ακριβώς είμαι τον τελευταίο καιρό…) 3:32’


Moon Mix 2 (Lust but not least version) 74’52’’
[κλικ]

1. Nobbs ‘n Bess – Ne Vous Inquietez Pas
2. Cold Blood – I Just Want To Make Love With You (σουπερσπάνιο από τη σειρά της Atlantic – «Right On!»)
3. Don Randi – Hang Loose
4. DJ Rodriguez – By The Light Of The Moon
5. Camilla – 50 Ways To Leave Your Lover
6. Amy Winehouse – You Know I’m No Good
7. Macy Gray – Ghetto Love (κομματάρα από το καινούριο της)
8. Nina Simone - Funkier Than A Mosquito’s Tweeter (Jazzeem’s All Styles Remix!) – τρομερότατο groove από το τελευταίο δισκάκι με ρεμύξες της κύρα-Νίνας στη Sony BMG.
9. Café Drechsler – Soft Ware (Αυστριακό group –κόντρα μπάσο, σαξόφωνο, τύμπανα, που παίζει να έχει έναν μοναδικό fan στη χώρα μας)
10. India.Arie – Intro Lovin’ (έτσι ξεκινάει το τελευταίο album της…)
11. Αretha Franklin – Ain’t No Way
12. Eddie Harris – Drunk Man
13. Billie Holiday – Blue Moon
14. Λευτεριά Αρβανιτάκη – Ηριδανός
15. Ayo – And It’s Supposed To Be Love
16. Helena – Le Jardin Pres De La Falaise (μουτς)
17. Manu Chao – The Merry Blues
18. Illegal Operation – Theme From Illegal Operation (ένα από τα αγαπημένα μου ελληνικά groups)
19. Tindersticks – Let’s Pretend
20. Piano Magic – You Can Never Get Lost (When You Got Nowhere to Go)
21. Nick Drake – Pink Moon


Kαλή ακρόαση!

3 comments:

Anonymous said...

θέλει πιο κάτω ο πίνακας ναι, κατά τα άλλα καλή μουσικούλα ακούς

Anonymous said...

Με ρίχνεις. Τις καλές μέρες έχω ακόμα περισσότερα ;)

Τώρα το αντιπαλεύω όμως, χάριν της ποιότητος. Βλέπεις, όσα λιγότερα "χιτς" έχεις, τόσο πιο πχιοτιός θεωρείσαι.

kalabakacity said...

file poly kali doulia... Mipos tha borousa na exo to Camilla – 50 Ways To Leave Your Lover mono tou??
exo faei ton topo na to vro....

Na sai kala!!!!