Sep 2, 2007

O Νάνος Βαλαωρίτης στους Οικολόγους Πράσινους!


Από Δελτίο Τύπου των Οικολόγων μαθαίνω σπουδαία πράγματααα...

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε εκλογές fast food, οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν θα προλάβαιναν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια και να συμμετάσχουν αξιοπρεπώς στις εκλογές.
Εξάλλου στελέχη μας έπρεπε ενώ συμμετείχαν σε προσπάθειες για να σβήσουν οι φωτιές σε διάφορες περιοχές, να προετοιμάζουν και τα ψηφοδέλτια.
Αν και η προσπάθεια ήταν τιτάνια, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμμετέχουν στις εκλογές και μάλιστα με προοπτική να υπερβούν το 3% και να μπουν στη Βουλή (σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, άλλωστε, τα ποσοστά τους αυξάνονται ραγδαία)
χάρη στην μεγάλη αυτοοργάνωση και κινητοποίηση ανθρώπων από όλη την Ελλάδα.



Στα ψηφοδέλτια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετέχουν άνθρωποι που εκφράζουν όχι απλώς την αγανάκτησή τους αλλά και επιδιώκουν αλλαγές και επίλυση των προβλημάτων, είναι άνθρωποι που έχουν επιλέξει συνειδητά αξίες και στάσεις ζωής πιο υπεύθυνες απέναντι στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα:
στελέχη περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων, ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού με διεθνή αναγνώριση, καθηγητές πανεπιστημίου και φοιτητές, αγρότες, βιοκαλλιεργητές και επαγγελματίες, εργαζόμενους στελέχη της αυτοδιοίκησης.


Αναλυτικά στοιχεία για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ θα βρεις στην ιστοσελίδα www.ecogreens.gr (email: ecogreen@otenet.gr)
Ή μπορείς να απευθυνθείς άμεσα στη διεύθυνση και τηλέφωνο:
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
και
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196


Η ΕΙΔΗΣΗ ΌΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ!

Η συμμετοχή του Νάνου Βαλαωρίτη, ενός από τους μεγαλύτερους εν ζωή ποιητές, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
μαζί με άλλους καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Γιάννης Μιγάδης και ο γλύπτης Αριστείδης Πατσόγλου καθώς και η συμμετοχή του ζωγράφου Λεωνίδα Τσιριγκούλη στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας, δεν τιμάει μόνο τους Οικολόγους Πράσινους αλλά δείχνει με συμβολικό τρόπο τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Η ποίηση, η τέχνη, η αισθητική, οι πολιτικές λύσεις μπορεί να εκφραστούν στην πολιτική...

7 comments:

Χαμένο κορμί said...

Τώρα μάλιστα!

Μια πρόταση. Πολύ ωραία. Τουλάχιστον όχι αποχή ρε Μανταλένα γιατι και αυτή προς όφελός τους βγαίνει. Τί νόμιζες, οτι θα σου άφηναν περιθώριο να τους βλάψεςι η να τους βγάλεις απο το παιχνίδι;

...για να δούμε τί λέν κι αυτοί...

Anonymous said...

Μπραβο ρε μανταλενα.αν και σε διαβαζω γιατι μου αρεσει το στυλ σου με χαλασε πολλη η αποχη.μεχρι που σκεφτομουνα αν ηταν εσκεμενη ΝΔ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.( ως δηδεν εσωκοματικη αντιπολευση).
τουλαχιστον προταση και σοβαρη.
Το 6κοματικη βουλη τους χαλαει πολυ την σουπα.
στοχος μας λογικα πρεπει να ναι οχι στην Α κατανομη κομα με περισοτερες απο 109 εδρες.
σχετικο λινκ
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82_3231_(%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82)

guerrero7,62 said...

Στις εκλογες του 89 που ειχαν βγαλει μια βουλετινα,το μοναδικο εργο που ειχαν να επιδειξουν ηταν το ανοιγμα ενος πανο...
Τωρα με θυμιζουν τη παροιμια 'ο λυκος στη αναμπουμπουλα χαιρετε'.
Καιγονται τα δαση,βγαινουν οι οικολογοι'
Ειναι επικαιρο το μακεδονικο; Βγαινει ο σαμαρας.
Ανυπαρκτοι...

Anonymous said...

guerero... τι εννοείς ανύπαρκτοι. Ξέρεις πόσα μέτωπα έχουν ανοίξει τοπικές οικολογικές ομάδες που συνθέτουν τους Οικολόγους Πράσινους ? Αν εννοείς τις επικοινωνιακές περιοδίες του Αλαβάνου στα "μέτωπα του αγώνα" εντελώς συμπτωματικά προεκλογικά ... τότε ναι, είναι ανύπαρκτοι. Ωστόσο, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό... Άσε που η Αλέκα είναι υπερυπαρκτή ... αλλά θα τη ψήφιζες γι' αυτό το λόγο ??

Mantalena Parianos said...

Δεν είπα ότι θα ψηφίσω, Χαμενοκόρμιε και Ανώνυμε...
Δεν έχω καν αποφασίσει ακόμη. ΑΝ ψηφίσω όμως, μάλλον στους Πράσινους θα το ρίξω. Είναι και μέλη του ΕυρωπαΪκού Πράσινου κόμματος, που ξέρεις...

Στους γνωστούς ΑΛΗΤΕΣ όμως του debate, και στους εκπροσώπους τους που έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να βγαίνουν στα κανάλια και να ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ τα καθάρματα ύστερα από όλη αυτή την καταστροφή, λυπάμαι και το σάλιο μυο να ρίξω.

Αδρουλάκη - χαμογελαστέ κλόουν και όλοι οι άλλοι που το παίζετε "άνετοι" και διαλεκτικοί αντί να πέσετε σε περίσκεψη και να το βουλώσετε γιατί είστε οι πρώτοι υπεύθυνοι για αυτή την καταστροφή, μπορείτε να μου φιλήσετε τον κώλο παρακαλώ;

aigaiopelagitis said...

Η υποψηφιότητα του Νάνου Βαλαωρίτη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων - Πράσινων πρόκειται για βόμβα μεγατόνων! Δεν μιλάμε για τον οποιοδήποτε τραγουδιστή (τύπου Έφη Σαρρή) ή ηθοποιό. Μιλάμε για τον μεγαλύτερο εν ζωή Έλληνα ποιητή του διαμετρήματος του Σεφέρη και του Εγγονόπουλου. Το γεγονός και μόνο της καθόδου του σε εκλογές σε άλλες χώρες θα είχε ξεσηκώσει πολιτικό σάλο. Εδώ χθες μόνο ο Φ. Καϊτατζής παρουσίασε ένα αρθράκι για το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στην Ελευθεροτυπία, όπου ο Βαλαωρίτης αναφέρεται απλά ως "ποιητής", όπως θα λέγαμε δικηγόρος, γιατρός, υδραυλικός, νταλικέρης... Όλα τα άλλα ΜΜΕ κάνουνε μώκο (α, ναι, και το Ποντίκι παρουσίασε απλά όλους τους υποψήφιους του κόμματος).

Για να σταματήσω όμως να μεμψιμοιρώ την πικρία μου, πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Οικολόγων - Πράσινων σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική πολιτική καμπή. Την πολιτική τοποθέτηση και ενεργοποίηση ενός μεγάλου τμήματος του κόσμου της τέχνης (γιατί υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες στα ψηφοδέλτιά τους) υπέρ της παρουσίας και της ανάπτυξης ενός δυναμικού Πράσινου κόμματος και στη χώρα μας. Μακάρι αυτό το οικολογικό ξύπνημα να αποκτήσει ευρύτερες διαστάσεις και να σταματήσει τον περιβαλλοντικό κατήφορο της χώρας μας. "Για τα παιδιά μας ρε γαμώτο..."

Philip Dragoumis said...

Συνέντευξη του μεγαλύτερου εν ζωή Έλληνα ποιητή, Νάνου Βαλαωρίτη, υποψήφιου των πράσινων
http://www.youtube.com/watch?v=HEELUZT8WU4