Sep 19, 2007

Αυτούς ψηφίσατε - το blog του νέου Υπουργού Παιδείας


Η Μαριέτα φεύγει ο Στυλιανίδης έρχεται...
και μάλιστα με ένα ολιγόλογο αλλά εύγλωττο post όπου εύχεται στο Πασόκ
"να πάει να γαμηθεί".

Γαμάει (και) η Νέα Διακυβέρνηση.

Εδώ ένα παλιότερο άρθρο του indymedia για το ποιόν του λεγάμενου.


.

35 comments:

kaltsovrako said...

Αν έκαναν την αυτοκριτική τους και κάποιοι ακόμα από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, τα αποτελέσματα σήμερα θα ήταν πιό ενθαρυντικά για όλους μας και δε θα υπήρχαν τέτοια ανεξέλεκτα δείγματα αλαζονίας.

Είναι δεν είναι αυτός πιά, λίγη σημασία έχει. Τουλάχιστον να μαζέψουν αυτόν που το έκανε -ακόμα περισσότερο αν είναι ο υπουργός (που δε θα το μάθουμε ποτέ φυσικά).

Unknown said...

Συγνώμη φίλε μου αλλά ή μειωμένο IQ έχεις ή το κάνεις σκόπιμα αν πιστεύεις ότι το συγκεκριμένο μπλογκ ανήκει στον Στυλιανίδη. Προφανώς ανήκει σε ιδιώτη, όπως άλλωστε γράφει...

The Motorcycle boy said...

"Ο απρόσωπος χαρακτήρας της οικονομικής λογικής που συχνά σκοτώνει την ανθρώπινη ευαισθησία οδηγεί τους νέους σε "λύσεις" αδιέξοδες όπως τα ναρκωτικά, την ένταξη σε εξτρεμιστικές οργανώσεις π.χ. Αναρχικοί - Ναζι."
Από τα αποσπάσματα του βιβλίου του Στυλιανίδη που δημοσιεύει το indymedia. Λες κι αυτό να μην ανήκει στην υπουργάρα;
Τελικά υπάρχει και χειρότερος από τη Μαριέττα -με εντυπωσιάζει αυτή η κυβέρνηση!

Unknown said...

Δεν σχολίασα το κείμενο στο Indy αλλά το προφανές για το μπλογκ.

Που είναι το μεμπτό στο κείμενο αυτό? Ότι θεωρεί τους αναρχικούς εξτρεμιστές? Δηλαδή τι είναι? Νομοταγείς καθεστωτικοί? Μάλλον να με τρελάνεις θέλεις.

guerrero7,62 said...

Οι αναρχικοι;δεν ξερω αν ειναι νομοταγεις παντως καθεστωτικοι ειναι σιγουρα...

kaltsovrako said...

Προφανώς για κάποιους εχω μειωμένο IQ όταν αυτό που είδα πριν λίγο καιρό και ήταν απλά ένα post-χαιρετισμός με τίτλο στο blog "Στυλιανίδης". Αλλαξε όταν αγριέψαν τα πράγματα και έγινε "Γαλάζια Κομοτινή".

Προφανώς έχω μειωμένο ΙQ όταν περιμένουν να πιστεψω πως δεν είναι μαλακία κάποιων από το στενό επιτελείο του. Τώρα όμως είναι κομμάτι αργά να το μαζέψουν. Η ζημιά έχει γίνει, δε φταίει το IQ μου που τα είδα. Το indy έχει μάλιστα φωτογραφία το πρώτο ποστ όταν αυτό το blog λεγόταν ακόμα "Στυλιανίδης".

Μήπως μπορεί να θυμηθεί κανείς αν το "Βουλγαράκη 2, γ@μησε τον Γιώργο, κλπ" ήταν στο παιχνίδι ΟΣΦΠ-ΑΕΚ ή στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, γιατί το IQ μου είναι διπλώμένης πλαστικής σημαίας και έχει και μειωμένο σήμα;

Τα φαινόμενα αυτά έχουν ξανασυμβεί και τα παραδείγματα είναι πολλά, από όλες τις πλευρές. Eυτυχώς δηλαδή που υπήρχαν και οι κάμερες. Αλλιώς όποιος το ισχυριζόταν θα είχε IQ ξεφλουδισμένης μπανάνας. Μια βόλτα στο youtube, θα φρεσκάρει όοοολων το IQ λοιπόν. Πασόκων και Νεοδημοκρατών.

Όσο για την προβοκάτσια, εξ ιδίων κρίνουμε τα αλλότρια. Το έγραψα και θα το ξαναπώ: έχω βαρεθεί την υπερβολική πονηριά που προσπαθεί να ξεγελά τους πονηρούς.

(για το σκόπιμα, ας μη θέλει κανείς να του απαντήσω)

;)

kaltsovrako said...

Δεν είμαι εγώ ο παραπάνω.
.
.
.
.
.
Ενας ιδιώτης "φίλος" του blog μου είναι.

Unknown said...

Το έδειξα στον 11 χρόνο ανιψιό μου. Περιττό να σας πω τι μου απάντησε. Πραγματικά ελπίζω να μην σοβαρολογείς ότι ο άνθρωπος θα καθόταν να γράψεις παπαριές στο ίντερνετ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας μάλιστα.

Όσο για τον Βουλγαράκη, δεν νομίζω ότι θέλετε να του ρίξετε ευθύνες και για πράγματα που λένε άλλοι. Βρίζω εγώ, φταίει ο μπατζανάκης μου. Τρομερή λογική.

Αλλά είπαμε, η δημοκρατία έχει καταλυθεί, οι ψηφοφόροι είναι "μαλάκες" και ηλίθιοι και άλλα τέτοια όμορφα συμπεράσματα για αυτές τις εκλογές.

Και εγώ έχω κουραστεί με τους Αρειανούς. Πραγματικά έχω πολύ κουραστεί...

Mantalena Parianos said...

KALTSOBRAKE - "IDIWTH" >>
;)

Ρε συ, *idiots* είμαστε όλοι.
Απλώς ορισμένοι είναι πιο idiots από άλλους - είναι τα "γαλάζια παιδιά" κατά Πολύδωρα (κόντεψε να δακρύσει κιόλας ο θεομπαίχτης!) και ως εκ τούτου νομίζουν ότι έχουν το ακαταλόγιστο:
εκτός από το να κάνουν αεροτομές στα αμάξια τους - όταν δεν σκοτώνονται με αυτά, να προσθέτουν καρμπιρατέρ και να ακούνε στη διαπασών σκυλοτράγουδα όταν καψουρεύονται τις γκόμενές μας, νομίζουν ακόμη ότι μπορούν να βρίζουν, να κάνουν προσλήψεις με προσωπική συνέντευξη και να το βαφτίζουν αυτό αξιοκρατία και τέλος, να κάνουν την Ελλάδα σαν τα μούτρα του Στυλιανίδη, του Μητσοτάκη και των ομοίων τους.

Είδες τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης σύμφωνα με τις δηλώσεις του Καρ αμάν αλή;
"αναθεώρηση του αρθ. 16 και ασφαλιστικό".
Καλώς τα δεχτήκαμε

[ΠΡΟΣΟΧΗ: αυτές οι απόψεις ΔΕΝ δημοσιεύονται στις ημερήσιες εφημερίδες.]





ΜΟΤΟΣΑΚΕ >>
Φυσικά και υπάρχουν χειρότεροι στον πάγκο. Μπορεί να μην είχε κανέναν της προκοπής (σύμφωνα με τη δική τους λογική πάντα) να βάλει στη βασική εντακάδα ο μπούλης, αλλά είχε μπόλικο κατιμά για τα υφυπουργεία.
Τώρα πώς κάνει κανείς πολιτική με τους υφυπουργούς του, μόνο αυτός το ξέρει.

Άντε λοιπόν, μαστρο Κωστάκη: κάντε και καμιά εξαγγελία νομοσχεδίου να βγει ο κόσμος στο δρόμο - δεν αντέχεστε λέμε και όσο συντομότερο συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι δεν θα μακροημερεύσετε στην κυβερνησούλα σας, τόσο το καλύτερο: μπορεί να προλάβουμε και να μη μας πάρουν οι Τούρκοι την Καλλιθέα.

'αιντε, τα ζώα μου αργά το πάτε


ΓΚΕΡΕΕΡΟ 762 >>
Μετά τόσες πυρκαγιές που κατέκαψαν τους ελαιώνες, απορώ που το βρίσκεις και ρίχνεις λάδι στη φωτιά.



ΤΣΟΝΤΟΚΑΗΜΕΝΕ >>
"Το έδειξα στον 11 χρόνο ανιψιό μου. Περιττό να σας πω τι μου απάντησε. Πραγματικά ελπίζω να μην σοβαρολογείς ότι ο άνθρωπος θα καθόταν να γράψεις παπαριές στο ίντερνετ"

-Αφού είναι περιττό, τι μας το γράφεις;
Να μην του δείχνετε τέτοια πράγματα του παιδιού, θα του μείνει κανένα τραύμα και στο μέλλον θα ψηφίζει Κυριάκο μητσοτάκη και βαρβιτσιώτη και τον άλλο τον κερκυραιο-μπούμπουρα με τη φράτζα.

Δεν του δειχνες καλύτερα το blog σου;
Ή κι αυτό ανήκει σε "ιδιώτη";


ΥΓ.
Τι είναι οι "Αρειανοί";
Οι φίλαθλοι του ¨Αρεως Θεσ/κης, οι παίκτες του, ή τα εξωγήινα πατριωτάκια μου;

Unknown said...

Από εσένα Παριανέ δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο. Άλλωστε το επίπεδό σου φαίνεται καθαρά στα κείμενά σου. Βρισίδι, εμπάθεια, επιθέσεις χωρίς νόημα και άλλα τέτοια όμορφα. Επίπεδο Λαλιώτη και ακόμα πιο κάτω.

Για να κρίνεις κάποιον ως "κερκυραιο-μπούρμπουρα" πρέπει να είσαι καλύτερος του, κάτι που εσύ δεν φαίνεσαι να είσαι.

"Δεν του δειχνες καλύτερα το blog σου;"
Ή κι αυτό ανήκει σε "ιδιώτη";

Ποιος νομίζεις ότι είμαι ωρέ? Κανένας δημοσιοκάφρος? Εύκολες τις έχεις τις εκφράσεις, και τις θεωρίες συνωμοσίας. Εξ ιδίων τα αλλότρια κρίνεις. Δημοσιογράφος δεν είσαι? Ε δεν περίμενα τίποτα καλύτερο παρά να νομίζεις ότι όποιος σου ασκεί κριτική είναι σαν σαν εσένα, δημοσιογράφος και εμπαθής (για να μην πω άλλα χειρότερα). Κατέβα από τον Πλανήτη Άρη και θα δεις τι είμαι.

Απορείς για το Αρειανός? Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ.

Γεια χαρά και αμύγδαλα, που λένε στο χωριό μου φίλε μου, και περαστικά. Τα λέμε σε μία άλλη ζωή γιατί δεν είσαι του επιπέδου μου...

Anonymous said...

Μαντυ,

Σχετικα με το Σουπερμαν ποστ σου: Μετα απο πολυφραπεδες ερευνες οχι μονο ανακαλυψαμε γιατι κ' πως λεγεται Σουπερμαν αλλα μιλησε κ' συγγενης του!

Δες εδω

http://psychia.wordpress.com/2007/09/13/%ce%9a%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%a0%ce%bd%ce%af%ce%be%ce%b9%ce%bc%ce%bf/

Μα εγω δε ζω γονατιστος,
του Σουπερμαν ειμαι ξαδερφος
κ' μαλιστα δευ- τε- ροοοος!

Anonymous said...

http://demasamere.blogspot.com/2007/09/blog-b.html

The Motorcycle boy said...

Greek history X -το σχόλιό μου δεν αναφερόταν σε σένα, δεν μιλάω ποτέ με άτομα που έχουν φασιστικά id. Και φυσικά δεν πρόκειται να συζητήσω μαζί σου όσα αναφέρεις για τον απλούστατο λόγο πως "του δεξιού κι αν του μιλάς, το σάλιο σου χαλάς". Και το σάλιο είναι πολύτιμο -χρειάζεται για τις ροχάλες.

Anonymous said...

Καλά χαλάτε το σάλιο σας με τα φασιστάκια, έχει δίκιο ο Mότορ, αμέσως ήρθε να υπερασπιστεί τι? Του θίξαμε τη πολιτικάρα, και μιλάει και για χαμηλό IQ...δε καταλαβαίνει ότι σε μπλογκ ομοϊδεατών του παρόμοια κομεντς θα είχαν γίνει delete αμέσως...όχι εδώ που έρχεται και βρίζει και ασχολούμαστε κιόλας. Μανταλένα μην ασχολείσαι καν, όχι τίποτε άλλο θα νομίζει οτι έχει υπόσταση ο λόγος του μετά...
Koilakanthos

Anonymous said...

Τι παρανοϊκή χώρα... Έχει χαθεί κάθε έννοια και κάθε ορολογία. Μέχρι και το ότι όσοι ψηφίζουν ΝΔ είναι φασίστες διαβάζουμε...

Anonymous said...

Alex συμφωνώ οτι έχει χαθεί κάθε έννοια και κάθε ορολογία αλλά έχεις τη ψευδαίσθηση οτι τα άτομα που έβαλαν το Καρατζαφέρη στη βουλή ψήφιζαν οικολόγους ή αριστερά πριν. Επίσης η νοοτροπία ενός ανθρώπου φαίνεται....Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τι παίζει με το greek history Χ (μη χέσω). Ποιος μίλησε πρώτος για χαμηλό IQ όντας φιλοξενούμενος σε ένα μπλόγκ... για να μη μιλήσω για την ειρωνεία στη συνέχεια, μέχρι και τον ανιψιό του έβαλε στη κουβέντα ....τέτοιου είδους ηλεκτρονικού τραμπουκισμοί είναι χαρακτηριστικά συγκεκριμένης νοοτροπίας και γι αυτό αναφέρω το ‘ομοϊδεατών’ στη συνέχεια. Και τόσο που ασχοληθήκαμε πολύ του είναι...Τέλος.
Κ.

Anonymous said...

Κοίτα, αν εξαιρέσουμε τα άκρα (ΚΚΕ , ΛΑΟΣ) που όπως έχει αποδειχθεί δεν οδηγούν πουθενά , το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η κάθε λογής ιδεολογία και η μέχρι τελικής πτώσης υπεράσπιση της. Μία είναι η ιδεολογία σήμερα είτε μας αρέσει είτε όχι. Η ιδεολογία της ελεύθερης αγοράς με όσο τον δυνατό μικρότερο κρατικό παρεμβατισμό. Ότι και να λέμε εμείς από τα Μπλογκ...

Άρα λοιπόν αυτό που θέλουμε είναι ανθρώπους που να μπορούν να κάνουν την δουλειά καλά. Όλα τα υπόλοιπα είναι τρίχες...

The Motorcycle boy said...

Το σωστό θα ήταν "όσοι είναι φασίστες ψηφίζουν Ν.Δ.", αλλά έχει δίκιο ο από πάνω -δεν είναι έτσι πλέον. Τώρα πια οι φασίστες είχαν επιλογές, μπορούσαν να ψηφίσουν και ΛΑΟΣ αν δεν τους εξέφραζε πλήρως η Ν.Δ.
Στο μεταξύ χτες βράδυ οι ΜΑΤατζήδες την έπεσαν στους εξτρεμιστές αναρχικούς αληταράδες κατοίκων των Εξαρχείων που είχαν συγκεντρωθεί για να διμαρτυρηθούν για μια κεραία κινητής τηλεφωνίας (περισσότερες πληροφορίες έχει η raz που ήταν εκεί). Τι λες γι΄αυτό;
Να συλληφθούν και εκτελεστούν πάραυτα τα μιάσματα -έτσι δεξιούληδες; Να κάνουμε μόκο γιατί όλοι αυτοί είναι "καθεστωτικοί" και παίζουν κρυφά παιχνίδια -ε;

Υ.Γ.: Αρχίσαμεεεε

Mantalena Parianos said...

TSONTOBIE ΔΕΞΙΕ >>
Συμφωνούμε, μικρέ αβόγγητε. Φυσικά και δεν είμαι του επιπέδου σου, γιατί το δικό μου δεν είναι ΑΓΟΡΑΙΟ όπως το τσοντο-blog σου και οι πολιτικές σου πεποιθήσεις.

Άει στον πολύδωρα τώρα - Ήρθα εγώ ποτέ στο εμπορικό πορνοσάιτ σου να σε μεμφθώ;

Όλοι οι κρυφοφασίστες τα ίδια κάνετε:
διώκετε τους ομοφυλόφιλους π.χ. και είστε οι ίδιοι,
θέλετ να πατάξετε την πορνογραφία και την ίδι αστιγμή την εμπορεύεστε,
θέλετε να μας πείσετε ότι είστε με τους μη προνομιούχους και ξοδεύετε τα χρήματα του κράτους σε "προσκυνηματικό τουρισμό"

έλεος - πολύ θράσος έχεις να έρχεσαι εδώ με τα dildos και τις γελοίες σου πεποιθήσεις
Είναι τόσο προφανές ότι τα έχεις συνδυάσει, γι'΄αυτό μαλακίζεσαι
:)


φιλικά

Mantalenaki the wonder girl

ΥΓ.
Δεν περίμενα ότι ο φιλικός χαρακτηρισμός μου "κερκυραίος μπούμπουρας" μια που ούτε το όνομά του δεν θέλω να θυμάμαι
(δεν εκλέχθηκε τελικά; yeah!) θα άγγιζε μια τόσο ευαίσθητη χορδή για σένα!
Η μισή μου καταγωγή είναι από την Κέρκυρα και όπως καταλαβαίνεις, έχουμε μια ευαισθησία δημοκρατιοκότητος και στο νησί εκείνο.

άντε τώρα βρε
καλή διακυβέρνηση να 'χετε και περισσότερο σεξ, ν' ανοίξουν οι δουλειές για όλους σας

ξουτ

ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΥΠΡΙΕ >>
Ρε συ α-πί-στευ-τη ιστορία και απίστευτο όνομα!
Και αν η είδηση του ονόματός του έφτασε μέχρι τα MantalenoQuarters εδώ πέρα, χαίρομαι εξίσου που εις την Κύπρο διαβάζετε MantalenoBlog και όχι άλλα τσοντοblogs της wordpress.

χαιρετισμούς τσαι φιλιά φιλιά φιλιά ρε

:)))))))))))



ΑΝΩΝΥΜΕ για το ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ >>
Το έχω δει απ' το πρωί, ο ΔΜΡ, έδωσε ρέστα

Μότορ, πήγαινε να δεις αυτό το ποστ...


ΜΟΤΟΣΑΚΕ >>
Φτου σου , ρε!


ΚΟΙΛΑΚΑΝΘΕ >>
Φτου σου κι εσένα!


Στέρεψα - πότε θα πάμε για κανένα μοχίτό ορέ;



ΑΛΕΧ >>
"όσοι ψηφίζουν ΝΔ είναι φασίστες"

Αμάν! Που το είδες γραμμένο αυτό, μου το δείχνεις κι εμένα;
Αν το έγραψα εγώ ζητώ συγνώμη, εννοούσα απλώς ότι "οι φασίστες ψηφίζουν νδ" (κα όχι άλλο κόμμα).

άντε μπρε και με τρόμαξες

Mantalena Parianos said...

GREEK HISTORY X >>

Θα σου έστελνα mail, αλλά πρέπει να επανορθώσω ΔΗΜΟΣΙΑ αφού δημόσια σου επιτέθηκα.

Λοιπόν, ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ.
(ξέρω ότι εκπλήσσεσαι γιατί πιθανόν δεν έχεις συνηθίσει σε ανρθώπους που ζητούν συγνώμη για τα σφάλματά τους, αλλά εγώ ΕΣΦΑΛΑ).

Θεωρώντας ότι αυτό το blog είναι δικό σου (http://storiesgsid.wordpress.com/)
έκανα αναφορές σε *τσοντομπλογκ* στις απαντήσεις μου προς εσένα και πραγματικά απόρησα από ποιο επίπεδο με εγκαλείς.
Σημείωσε σε παρακαλώ ότι όσα έγραψα στα σχόλια όπου σου ανταπάντησα ως "τσοντόβιου", θα ήθελα να τα θεωρήσεις υπερβολικά και άτοπα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ απαραιτήτως με τον τρόπο που μπορεί να βλέπεις τα πράγματα, αλλά (ελπίζω να) είναι σαφές ότι η υπερβολική μου αντίδραση οφειλεται ΚΑΙ σε αυτό το σφάλμα μου.

ΥΓ.
Φιλική συμβουλή:
Δεν ξέρω από που έχεις μάθει για μένα, αλλά καλά θα κάνεις να μη διαδίδεις στο δίκτυο προσωπικά δεδομένα χρηστών (φύλο, επάγγελμα κ.ο.κ.). Στην καλύτερη θα εισπράξεις την αδιαφορία του χρήστη που θίγεται και στη χειρότερη μια ξεγυρισμένη μηνυσούλα.

Anonymous said...

Ρε σεις
Τώρα θέλετε να επιχειραματολογήσω γιατί ο πατέρας μου που ψήφισε ΝΔ δεν είναι φασίστας ή να το αφήσω;

;)

Mantalena Parianos said...

Όχι, να μην επιχειρηματολογήσεις για τα προφανή Πασκάλ - γιατί κανείς δεν έγραψε κάτι τέτοιο.

Άλλο "ικανή", και άλλο "αναγκαία" συνθήκη.

Χαμένο κορμί said...

Το Μαριέττα γράφεται με δύο τ... (πού κόλλησα ε;;; Πονεμένη ιστορία)

Mantalena Parianos said...

Καλά η Μαριέτττα (τα τρία μου "ταυ") πρόλαβε να ψωνίσει από σβέρκο.
Ο στυλιανίδης τι γυρεύει μπελάδες ο άνρθωπος;
Ανυγουέη

Δεν ξέρω αν τους είδες στην τηλεόραση... που έκλαιγαν επειδή έφευγαν από τα υπουργεία τους!!! Απίστευτο τι κάνει η καρέκλα στον άνθρωπο...

Αυτό που με τρομάζει πιο πολύ όμως, δεν είναι η ζημιά που έκαναν π.χ. ο Πολύδωρας ή η Μαριέτα στον κόσμο μέσω των υπουργείων όπου είχαν ταχθεί (τρόπος του λέγειν, γιατί ο πρώτος "εξέτιε ποινή αγγαρείας") να υπηρετούν... Αυτο που με τρομάζει πιο πολύ είναι ότι τα δάκρυά τους μπορεί και να δείχνει ότι ΌΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ πως έκαναν κάτι καλό... Ρε συ είναι απίστευτο.
Μιλάμε, είναι επικίνδυνοι.

:/

Mantalena Parianos said...

Πες - πες το πίστεψαν ότι κυβερνάν, σα να λέμε;

fevis said...

Τουλάχιστον αυτόν θα τον βρίζουν και θα το καταλαβαίνει.... Μάλλον....

Βαγγέλης Μπέκας said...

exei na ginei kai pali ths kolaseos...

Anonymous said...

Εφ' όσον μπήκες στον κόπο να σχολιάσεις στο ιστολόγιό μου θεωρώ χρέος μου να... ανταποδώσω τη... "χάρη"... Βλέποντας το στυλ του ιστολογίου σου ερμηνεύω καλύτερα και τις θέσεις που διετύπωσες στο δικό μου. Όμως ως Φιλελεύθερος είμαι αποφασισμένος να μην κόβω τίποτα, εκτός και αν χρησιμοποιούνται αντικειμενικά χυδαίες εκφράσεις. Μπορεί κανείς να εκφράσει την μεγαλύτερη διαφωνία χωρίς να βρίζει. Βέβαια στο ΠΑΣΟΚ του Λαλιώτη - με τις επανειλημμένες δικαστικές καταδίκες ως κοινού συκοφάντου - αυτό είναι... άγνωστο. Αλλά πού θά πάει. Σιγά-σιγά θά μάθετε, θά σας "προσαρμόσει" ο Κυρίαρχος Λαός και ο Νέος Πολιτικός Πολιτισμός της Μεγάλης Φιλελεύθερης Δημοκρατικής Παράταξης και του Ηγέτη της Κώστα Καραμανλή!
Όσο για το ζήτημα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων που θίγεται με αφορμή το νέο Υπουργό της Παιδείας, μόνο μια συμβουλή έχω να δώσω, για το καλό του τόπου και της λειτουργίας του Πολιτεύματος. Κοιτάχτε να τα βρείτε πρώτα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως απέδειξε ο Λαός με την ψήφο του τους "χιαρούς" και τούς "λίγο απ' όλα" τους στέλνει στον... Κάλαθο των Αχρήστων. Σας εύχομαι καλή διέξοδο από το αδιέξοδο. Πού δεν είναι ζήτημα Προσώπων, αλλά λόγου και τρόπου ύπαρξης...

Μετά Τιμής,


Φιλελεύθερος

Anonymous said...

to sygkekrimeno blogh itan probokatsia antipalon topu stilianidi... otan tous piran xampari to katevasan!!

thrakiotis

Anonymous said...

Αναρωτιέμαι πως μπορεί κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος με ρεαλιστική πολιτική και κοινωνική συνείδηση, πέρα από ρουσφετοκαταστάσεις, να αποκαλεί τον εαυτό του «Φιλελεύθερο» και να είναι φανατικός οπαδός της ΝΔ και της εκκλησίας...Δηλαδή καμία κρίση πια; Τα περνάμε όλα στο ντούκου...είναι τόσο λυπηρό να συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά θεμέλια στο κόσμο για να ξεφύγουμε από το πάτο στον οποίο βρισκόμαστε. Όταν υποστηρίζουμε την Εκκλησία η οποία αντικειμενικά θέλει να βρισκόμαστε στο μεσαίωνα για να πλουτίζει από εμάς, η τη δεξιά που θέλει το ίδιο πράγμα και το επιβάλει κιόλας απροκάλυπτα, και όχι μόνο δε πέρνουμε χαμπάρι αλλά τους επικροτούμε κιόλας, τότε καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει ελπίδα πια....οπότε τι κάνουμε?? Το μεγάλο ερώτημα.....ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ????????
Κοιλάκανθος

Mantalena Parianos said...

KOILAKANΘΕ >>
Αν δεις τι γράφει ο άνθρωπος στο μπλογκ του θα σου πέσουν τα μαλλιά

“Η Εκκλησία, σαν φιλόστοργη Μάνα, παραχώρησε στο σύγχρονο ελληνικό κράτος το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της, για να μπορέσει να συγκροτηθεί και να οργανωθεί.”

xa xa xaaaa

Είδες πόσα συνείσφερε η εκκλησία για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές;

Μάλλον θα είναι από το πλεόνασμα που δημιουργήθηκε όταν με το που βγήκε η ΝΔ ψήφισε την απαλλαγή των κερδών των μητροπόλεων από τη φορολογία…

TO GEGONOS OTI TO ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΣόκ, Φιλελεύθερε χριστιανούλη;

Δεν γελάτε κανέναν πια, ρε συ με τέτοιες κορώνες περί “στοργικής μάνας”.

Στα σχολεία μας, γίνεται προσυλητισμός κανονικός στο χριστιανισμό με τα βιβλία του δημοτικού - ε, αυτό πρέπει πια να σταματήσει.
Και όποιος είναι πραγματικός χριστιανός, και πιστεύει στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του άλλου και του σεβασμού της προσωπικότητάς του, θα πρέπει να το παραδεχτεί.

Στο κάτω κάτω της γραφής, αφού όπως γράφεις υπάρχουν “οι μακραίωνοι και αυτονόητοι ιστορικοί δεσμοί δεν καταλύονται με νόμους και διατάγματα”,
τι φοβάστε από μια κανονιστική ρύθμιση που θα απαλλάξει όλους εμάς τους μη χριστιανούς από το να πληρώνουμε π.χ. μισθούς και φορους προς όφελος της χριστανικής εκκλησίας;

Σιγά μην καταλυθεί η χριστιανική θρησκεία επειδή τα παιδιά του ενός και του άλλου ίσως πάψουν να πηγαίνουν στην εκκλησία! (ή μήπως αυτό ακριβώς φοβάστε;)

Last buit not least

Τα μπλογκς δεν είναι το μαγαζάκι του παππού σου να πρέπει να "ανταποδώσεις την επίσκεψη". Αυτά, να τα κάνεις στο χωριό σου.
Εδώ αν έχεις να γράψεις κάτι το φήνεις ως σχόλιο κι αν υπάρχει κάτι να συζητήσεις (γιατι για ορισμένους από εμάς, ξέρεις, ορισμένα ζητήματα ατομικών ελευθεριών είναι υπεράνω συζήτησης ως ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ), το συζητάς.

Δείξε μου που σε ΈΒΡΙΣΑ να ανακαλέσω. Αλλιώς τράβα πίσω στον μεσαίωνα του γαλάζιου σου κόμματος και άσε μας στην ησυχία μας.
ΞΟυτ

Mantalena Parianos said...

Όσο για το blog του Στυλιανίδη - το ΕΣΒΗΣΕ ως άλλος κατσαριδοτζάγκω, ύστερα από την κατακραυγή - γεγονός που αν μη τι άλλο μαρτυρά ότι κατά πάσα πιθανότητα ήταν δικό του ή ακόμη κι αν δεν ήταν, ότι είχε συμμετοχή σε αυτό ή ευθύνη.


Και για το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας, θα επαναλάβω γαι πολλοστή φορά ένα ευφυές σχόλιο του Καλτσόβρακου:
είναι σα να δεις ένα μπλογκ να γράφει "γ@μιέται ο πάο" και να ΜΗ σκεφτείς ότι το blog είναι κάποιου Ολυμπιακού, αλλά ενός παναθηναϊκού που θέλει να κάνει προβοκάτσια.

Έλεος - τέτοιοι γαλάζιοι ισχυρισμοί καταρρέουν μπροστά στην κοινή λογική.

JiVass said...

Καλά που ψήφισα Κ.Α.Β.Λ.Ι και κοιμάμε ήσυχος

Εδώ και το ψηφοδέλτιο
http://jivass.blogspot.com/2007/09/blog-post_20.html

Mantalena Parianos said...

JIVASS >>

xa xaaaa
ρε συ

ΔΕΙΤΕ αυτό το ψηφοδέλτιο

Anonymous said...

Τώρα οι αναρχικοί έχουν τον ύμνο τους-ποιος θα τον μελοποιήσει;

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ




ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ


1 Με αητού ψυχή και θώρι
και μ΄απλή κι αγνή καρδιά
μόνον οι κουκουλοφόροι
βλέπουν γύρω καθαρά.

2 Κι ενώ οι άλλοι λέν τι «πρέπει»
και πια παύουν-και σιωπούν,
οι κουκουλοφόροι έπη
γράφουν,δίχως να μιλούν.

3 Όταν καίνε τις σημαίες
και του «Αγνώστου» τη σκοπιά
πλαστουργούν σκιερές αλέες
να βαδίσει η Ανθρωπιά.

4 Κι ας φωνάζουν οι αχρείοι
ελληνίδος όπου γης,
και καθείς ας επισείει
απειλές λογής λογής

5 για τους νέους,που «βεβηλώνουν»,
όπως όλοι λεν αυτοί
τα ιερά,όταν ξηλώνουν
ό,τι χρήζει να χαθεί.

6 Κι αν εκάη μία σημαία
χίλιες καιν οι βουλευτές
βίλλα φτιάχνοντας μια νέα
με λεφτά από τις κλεψ ιές.

7 Κι άλλες χίλιες ο καθένας
υπουργός,πολιτευτής,
κομματόσκυλο,ή ένας
κρατικός αρχιληστής,

8 όταν κλέβει απ΄του Δημόσιου
τον φτωχό τον κορβανά
ιερό δίχως και όσιο
κάτι να τον σταματά.

9 Κι όποιον κλέφτει,τονε στέλνουν,
όχι για τη φυλακή,
μα στο σπίτι τον πηγαίνουν
να τα φάει ήσυχα εκεί.

10 Όμως όταν χαλαστούνε
μια καρέκλα,ένα σκαμνί,
οι ληστές αυτοί βοούνε
για την αβαρία αυτή.

11 Κι όλοι ενώ είναι πνιγμένοι
στα κλεμμένα τους λεφτά
στο ρεφραίν καθείς τους μένει:
«ποιος θα τα πληρώσει αυτά;»



12 Ω! Μιαροί! Ο κουκουλοφόρος
δεν μιαίνει τα ιερά:
των ηρώων μαντατοφόρος
νέα σάς φέρνει τρομερά.

13 Ένα αγώνα φέρνει νέον
στην πανάθλιά σας γη
και σας λέει: «ξεχάστε πλέον
όσα κάνατε όλοι πριν».

14 Κι οι μολότωφ του θ’ ανάψουν
μια τρανή τώρα φωτιά
και συθέμελα θα κάψουν
όσα σάπια και παλιά.

15 Οι κουκουλοφόροι δίνουν
σάρκα στ΄ όνειρο κι οστά
κι όλα πίσω τους τ΄αφήνουν
και τραβούν γοργά μπροστά.

16 Απ΄τα βάθη των αιώνων
οι ήρωές μας τους θωρούν
και θερμά μ΄ευχές τους ραίνουν
και μ΄ευλόγια όση μπορούν.

17 Κι αν εζούσανε και τώρα,
θα διαδήλωναν μαζί,
με κεινούς όπου η χώρα
θέλουν λεύτερα να ζει.

18 Κι αν υπήρχανε,οι ιδιοι
πρώτοι θα ΄βαζαν φωτιά,
κι άλλη μια στις που ΄χουν ήδη
δόξας παίρνοντας πρωτιά.

19 Ω! Αν εζούσαν οι καλοί μου
θα ΄χανε ξεσηκωθεί
κι όλοι οι άθλιοι του Μαξίμου
θα ΄χανε έρριζα χαθεί.

20 Δε σκοτώθηκαν εκείνοι
για να οργιάζει η διαφθορά
για ν΄ ανθούν μαφιόζων κτήνη
και να καίει η αγορά΄

21 τα παιδιά μας για να βγαίνουν
κούτσουρα από τα σχολειά,
και πάντα άνεργα να μένουν
κι ας γυρεύουνε δουλειά΄

22 οι εργάτες μες στους δρόμους
αρρωσταίνοντας να σβυουν,
να τους λένε παρανόμους
αν πεινώντας απεργούν,

23 ο αλλοπρόσαλλος ο «θείος»
τρισεκατομμύρια να ΄χει
ο λαός ενώ αισίως
για ευρώ ένα δίνει μάχη,

24 kαι αβίωτος να ΄ν΄ο βίος
σε παιδάκια τρυφερά
και να δυστυχεί αισίως
κάθε μια νοικοκυρά.

25 Φλόγα που τα βρώμια καίει
και τα σάπια καταλεί!,
ο εμπρηστής,όχι δε φταίει,
μα η πατρίδα τον φιλεί..

26 Όλοι οι ήρωες του «Αγνώστου»
άμοιροι ήσαν και φτωχοί
που καθένα ο υπουργός του
έστελνε να σκοτωθεί,

27 για να μένει εκείνος σώος
κι απ΄τις σάρκες τους να ζει
σαν αυτός να ΄ναι αθώος
ή αυτοί να ΄ταν χαζοί.

28 Για να βγαίνουν βουλευτήδες
Άκηδες βλητοκουτοί
και να πνίγουν Παπουτσήδες
τις Σαμίνες με κουπί.

29 Οι ήρωες –όχι!-δε χαθήκαν
για να κλέβει ο βουλευτής
κι ο υπουργός να ΄χει για προίκα
θησαυρούς ολοζωής.

30 Και «αυτή ΄ναι η Ελλάδα»
Για να πει πρωθυπουργός,
που του πρέπει μες στη ΓΑΔΑ
και δοχείο ναν΄ νυκτός.

31 Ω! Γενναίοι κουκουλοφόροι!
Η φιλτάτη μας πατρίς
της Βουλής δεν είναι οι χώροι,
μα όπου είστε,είναι,εσείς!

32 Από εσάς, αν είναι να ΄λθει
θα ΄λθει πάλι η λευτεριά
που ο Πολιτικός εβάλθη
ν’ ανταλλάξει με σκλαβιά.

33 Εις εσάς χτυπάει κλεισμένη
της πατρίδος η καρδιά
κι από σας μόνο προσμένει
όπως τότε ελευθεριά.

34 Και ο Ευρωπαίος κυττάει
τον αγώνα τον ιερό
τους δυνάστες σας ρωτάει:
«θε΄τε ν΄αναλάβω εγώ;»

35 Απ΄τις μαύρες σας κουκούλες
πίσω εκρύφθη η λευθεριά
όπως μέσα σε σακκούλες
να μη σβυούνε τα κεριά.

36 Μα κεριού δεν είναι αχτίδα
ό,τι πίσω έχετε εκεί-
μόνο είναι θρυαλλίδα
βόμβας πλούτου φονική.

37 Κι ανυπόμονα το χέρι
που τηνε κρατεί κυττά
καθώς βιάζεται να φέρει
εις στους σκλάβους λευθεριά.

38 Κάψτε πύργους,κάψτε κάστρα,
κτίριο κάψτε αισχρής Βουλής-
στείλτε μήνυμα προς τ΄άστρα
ότι φέγγετε κι εσείς.

39 Ρίξτε πλούτια υψωμένα
ως της φτώχειας το λαιμό!
Ρίξτε ονόματα πρησμένα
από Χρήμα και Καιρό!

40 Σπάστε! Κάψετε! Ρημάξτε!
Κι ό,τι θένε,όποιοι,ας πουν:
Σας τρομάζουνε; Τρομάξτε!
Σας ζημιώνουν; Να χαθούν!

41 Και μη σκέψη γεννηθεί σας
πως χαλάτε ξένο βιος:
όλη η Πλάση είναι δική σας
μιας και βγήκατε στο φως.

42 Κάτω οι πατρίδες όπου
βλέπουν μόνο ένα παιδί
και κάθε άλλο, τόπου όποιου
το αφήνουν να χαθεί.

43 Θάνατος στα έθνη εκείνα
τέκνα ανάξια που γεννούν
και ποδοπατούν τα κρίνα
και τσουκνίδες καλλιεργούν.

44 Κάτω ως ρίχτει ’λάφι λιόντας
ρίξτε κάστρα ανίερα
για του έθνους πολεμώντας
τα σεπτά και τα ιερά.

45 Τέτιο κράτος ας πεθάνει
τέτιο κράτος ας χαθεί
όπου εννιά η κακία κάνει
και μια κάνει η αρετή.

46 Στους μιαρούς της χώρας πρέπει
χαλασμός και συφορά,
χαλασμός αφού τους τέρπει
και φιλούν τη συφορά.

47 Δεν αξίζει για να ζήσει
ένα κράτος σαν αυτό
που ρεμούλα και μπαξίσι
παίζουν μέσα του κρυφτό.

48 Με μολότωφ και σφεντόνα
θα ΄ρθει πάλι ξαστεριά-
με παιδιά που στον αγώνα
πολεμάνε σα θεριά.



49 Και πατρίδα φκιάστε νέα
που η χαρά του καθενού
να ’ναι τ΄άλλου η παρέα-
και οι δυο τους τ’ ουρανού.

50 Και μια φτιάχτε νια πατρίδα
να ΄ναι μάνα για ολουνούς,
καρπισμένη να ’ν’ η ελπίδα
κι άνθος της να είναι ο νους.

51 Και «εκπρόσωποι» να λείψουν
με την πέτρινη ματιά
που κυττούν κάθε να κρύψουν
των πατρώνων τους βρωμιά.

52 Από σας μονάχα η χώρα
θα ’δει πάλι προκοπή,
απ’ των βουλευτών της πρώτα
την κλεψιά αν αποκοπεί....



53 Άγνωστοι Άγνωστον εκάψαν.
Δε σας λέει αυτό,μιαροί,
φωτιά αυτοί πως δεν ανάψαν
μα μνημόσυνου κερί;

54 Υψηλό ό,τι συμβολίζει
του Αγνώστου το ιερό
των νεαρών δεν το βρωμίζει
η ορμή,όσον καιρό.

55 Οι «άγνωστοι» τις ευλογίες
παίρνουν των παλληκαριών
που τιμήσαν τις αξίες
των προγονικών γενιών.

56 Ω! Σεμνοί κουκουλοφόροι!
Α! Ωραίοι καταστροφείς!
Α! Οδηγοί σεις πρωτοπόροι
για τα φώτα της Αυγής!

57 Που εκάψατε θυμώνουν
κάτι κάδους σκουπιδιών
και ουρλιάζοντας ομώνουν
να σας κάνουν σκιες σκιων.

58 Μα οπλισμένμοι μ’ άγιο θάρρος
και με όπλα παιδικά
ο σοφός σεις είστε ο φάρος
που φωτίζει ιδανικά.

59 Κι αυτοί αξίζει να χαθούνε
Απ’ το πρόσωπο της γης-
μες στη μαύρης γης να μπούνε
πάλι φως μη δουν αυγής.

60 Όμως μέσα εις της ψυχής μου
το βαρύν ανασασμό
που ακλουθάει της ζωής μου
του αγώνα τον καυμό,

61 κλαίω τους χωροφυλάκους
που ανίδεος υπουργός
τους ωθεί μέσα σε λάκκους-
τάχα εκεί πως ειν΄ εχθρός.

62 Ειν΄αδέρφια μου και κείνα!
Τα φτωχά μου! Τα καλά!
Που η ανέχεια και η πείνα
μες στις φλέβες τους κυλά.

63 Και αυτό αξιοποιώντας
ο υπουργός τους προσπαθεί
«παρανόμους» δημιουργώντας
μ΄αυτούς σκάλα ν΄ανεβεί.

64 Και τους βάζει να χτυπούνε
αδερφό και αδερφή
ώστε εκείνοι να πονούνε
και να καλοζούν αυτοί.

65 Ναι! Εγώ! Πονώ για κείνους!
Γιατί κάποτε κι εγώ
θύμα ήμουν κάποιου κτήνους
που με κράταγε βουβό.

66 Κι ο υπουργός τους τους κρατάει
με τα μάτια ολοκλειστά
που δε θα ’χε γης να πάει
αν τα είχανε ανοιχτά.



67 Στων αγώνων τ΄ανηφόρι
που στην πρόοδο τραβά
οι έλληνες κουκουλοφόροι
βλέπουν πάντα καθαρά.

68 Ω! Απαίσιοι «πρεπολόγοι»!
Ω! Αχρείοι μαστροποί!
Σας αξίζουν τόσοι ψόγοι
όσοι αίνοι στην ντροπή!

69 Ω! Σεμνοί κουκουλοφόροι!
Ω! Ωραίοι καταστροφείς!
Οδηγοί είστε πρωτοπόροι
για τα φώτα της Αυγής!

70 Οδηγείστε! Οδηγείστε!
Και σας ακλουθάμε εμείς!
Ιχνηλάτες άξιοι είστε
της Χαμένης Μας Τιμής!

71 Το αίμα σας,πυρρό που στάζει,
και γι Αυτήν έχει χυθεί,
η Παιδεία το κυττάζει
απ’ το βάθρο Της σβυστή.

72 Χάμου απ΄της Βουλής ριγμένη
την κερδόσκοπη βουλή,
την πνοή σας περιμένει
να πετάξει σαν πουλί.

73 Σας φωνάζουνε βεβήλους
για σκοπιά που ΄χει καεί-
αλλ΄αυτοί ρίχνουν στους σκύλους
άγια κι όσια για φαϊ.

74 Κι οι «σκοπιές» που εκείνοι χτίζουν
βεβηλώνουν συνεχώς
με το πλούσιο που σκορπίζουν
μαύρο κι άδικο ένα φως.

75 Κι αυτοί σήμερα φωνάζουν
για βεβήλωση ιερών,
που ανεμόμυλοι φαντάζουν
να ΄ναι όλων των καιρών.

76 Κι ο πρωθυπουργός λυσσάει
απ την Εσπερία μακριά
και παλιά λόγια μασάει
και τη μέρα λέει νυχτιά.

77 Και η ίδια η Ευρώπη
δίνοντας λεφτά με ουρά:
«Φέουδό μου όλοι οι τόποι»
υλακτιάει με χαρά.

78 (Α! Ευρώπη! Λίγα θα ΄ναι
και για σένα τα ψωμιά-
οι ασιάτες ξεκινάνε
να σε θάψουν με κορμιά.)

79 Τρεις «μεγάλες» οικογένειες
που το χρήμα δεν ψηφούν
στου λαού πατούν τις έγνιες
πιο «ψηλά» για ν΄ανεβούν.

80 Και με οικογενειοκρατία,
και με μπράβων της τον κλοιο
της Βουλής η Αλητεία
το λαό τρομάζει πλιο.

81 Κι ως σε κάτοπτρο αντικρύζει
τη θωριά της την αισχρή,
’σάς αληταριό βαφτίζει
και φασίστες θεωρεί.

82 Και με τον κουκουλοφόρο
τα ’χουν βάλει οι νουδικοί
που του κλέβουν μες στον ντόρο
και τα τρώνε παρεκεί.

83 Αλλ΄αυτός με μια σφεντόνα
τα όσα κτήνη αψηφά
και μ’ αλύγιστο το γόνα
ν΄ανθρωπίσουν τους ζητά.

84 Και βοηθό έχει παρέκει
του λαού το αγνό λεφούσι
που αν κι ακόμα άπραγο στέκει
μα το τρέμουνε οι πλούσοι..

85 Οι χαφιέδες ενάντιά του
κοάζουνε των καναλιών,
αναμέσον με δεινά του,
φορτωμένων κουταλών.

86 Και βοούν κοντυλοφόροι
με χρυσάφι πληρωτοί
τάχα οι κουκουλοφόροι
για τη χώρα ειναι ντροπή.

87 Και συφέρο αυτοί που έχουν
να ΄χει ο λαός ζυγό,
στα «παράθυρα» όλο τρέχουν
κι άλλα λεν απ΄ό,τι εγώ.

88 Και ιμάτια ξεσκιούνε
για κουκούλες σαν ακούν,
ενώ ευρώ χίλια τσιμπούνε
κάθε λέξη που θα πουν.

89 Και αλήτη τον βαφτίζουν
και τον λεν φασισταριό
το νεαρόν όπου λογχίζει
της δουλείας το θεριό.

90 Και καλά γραββατωμένοι
και τα μάλα κορδωτοί
σκνίπα γίνονται-οι καϋμένοι!-
με ανοησίας πιοτί.

91 Μα τους προσπερνάς σύ όλους
και τα τέτια τ΄αγνοείς-
συ μακριά είσαι από δόλους
και διαθέσεις χαμερπείς,

92 Τους σκυμμένους ξεντροπιάζεις,
τους δοτούς ταρακουνάς
τους φασίστες ξεμπροστιάζεις
και τους δείχνεις και σε μας.

93 Κι αιστανόμαστε ευφροσύνη
σα σε βλέπουμε μπροστά
και ας ειν’ στάχτη να γίνει
ό,τι ο φαύλος σου χρωστά.

94 Για όσους ζουν αναγκεμένοι
στων μεγάλων την κλεψιά,
και στης ζήσης είναι ξένοι
τη γλυκάδα την αψιά,

95 για όσους είν΄ πληγές γεμάτοι
στην καρδιά και στην ψυχή
και γι αυτούς να τους δει μάτι
δεν υπάρχει,ούτε ευχή,

96 για κεινούς που ούτε να δούνε
μέρα ελπίζουνε καλή
και συμπόνιας δεν τρυγούνε
ψεύτικο έστω ένα φιλί,

97 για όσους αίμα τους κι ιδρώτας
των πλουσίων είναι σοδειά
και παρά δε ζουν μετρώντας
μα όλο αναπαραδιά,

98 για κεινούς που να δουλέψουν
θέλουν,κι άνεργοι όλο ζουν,
και που μόνο αν θα κλέψουν
την ημέρα τους περνούν,

99 είναι οι κουκουλοφόροι
φίλοι πρώτοι κι αδερφοί
και σαν του ματιού έχουν κόρη
την αγνή τους τη μορφή.

100 Γι αυτούς οι κουκουλοφόροι
δίκοπο είναι κοφτερό
κι είναι σάρισα και δόρυ
και πιοτό φαρμακερό,

101 όπου σφάζει και τρυπάει
και δλητήριο κερνά
και ο πλούσιος μαρτυράει
κι αίμα ό,τι έφαγε ξερνά.

102 Κι από κείνους καρτεράνε
οι φτωχοί το γδικιωμό
και των τόσων προσδοκάνε
των βασάνων τους σωσμό.



103 Ω! Γενναίοι κουκουλοφόροι!
Η φιλτάτη μας πατρίς
της Βουλής δεν είναι οι χώροι
μα όπου είστε είναι εσείς.

104 Και μη σκέψη γεννηθεί σας
πως χαλάτε ξένο βιος:
όλη η Πλάση είναι δική σας
μιας και βγήκατε στο φως.

-----