Sep 7, 2007

"Μιλάμε για τον μεγαλύτερο εν ζωή Έλληνα ποιητή" - ένα σχόλιο από τον Αιγαιοπελαγίτη


Σχόλιο του Αιγαιοπελαγίτη σε προηγούμενο post μας στον Ελεύθερο Σκοπευτή.
Το αναδημοσιεύω σε post γιατί αξίζει αυτόνομης ανάρτησης. Κάντε ένα κόπο.


Aigeopelagitis said...


"Η υποψηφιότητα του Νάνου Βαλαωρίτη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων - Πράσινων"... πρόκειται για βόμβα μεγατόνων!
Δεν μιλάμε για τον οποιοδήποτε τραγουδιστή (τύπου Έφη Σαρρή) ή ηθοποιό. Μιλάμε για τον μεγαλύτερο εν ζωή Έλληνα ποιητή του διαμετρήματος του Σεφέρη και του Εγγονόπουλου. Το γεγονός και μόνο της καθόδου του σε εκλογές σε άλλες χώρες θα είχε ξεσηκώσει πολιτικό σάλο.

Εδώ χθες μόνο ο Φ. Καϊτατζής παρουσίασε ένα αρθράκι για το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στην Ελευθεροτυπία, όπου ο Βαλαωρίτης αναφέρεται απλά ως "ποιητής", όπως θα λέγαμε δικηγόρος, γιατρός, υδραυλικός, νταλικέρης...
Όλα τα άλλα ΜΜΕ κάνουνε μώκο (α, ναι, και το Ποντίκι παρουσίασε απλά όλους τους υποψήφιους του κόμματος).

Για να σταματήσω όμως να μεμψιμοιρώ την πικρία μου, πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Οικολόγων - Πράσινων σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική πολιτική καμπή.
Την πολιτική τοποθέτηση και ενεργοποίηση ενός μεγάλου τμήματος του κόσμου της τέχνης (γιατί υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες στα ψηφοδέλτιά τους) υπέρ της παρουσίας και της ανάπτυξης ενός δυναμικού Πράσινου κόμματος και στη χώρα μας.
Μακάρι αυτό το οικολογικό ξύπνημα να αποκτήσει ευρύτερες διαστάσεις και να σταματήσει τον περιβαλλοντικό κατήφορο της χώρας μας.
"Για τα παιδιά μας ρε γαμώτο..."


MantalenoΣημείωση:
- Το κόμμα των Οικολόγων - Πρασίνων είναι μέλος του Ευρωπαϊκου Πράσινου κόμματος.
- Το νεοσύστατο σχετικά blog του Αιγεοπελαγίτη Ιωσήφ, αποτελεί έναν "ιστότοπο για την Περιβαλλοντική Ηθική & Φιλοσοφία" που αξίζει να επισκεφθείτε.

6 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Μπραβο...Ενας ανθρωπος που αξιζει την ψηφο και την προσοχη ολων...

aigaiopelagitis said...

Μανταλένα, λόγω δικής μου ασχετοσύνης, πολλοί μπλόγκερς με συνδέουν με το Μπλογκ της Περιβαλλοντικής Ηθικής, όπου υπεύθυνος είναι ο Ιωσήφ Μποτετζάγιας. Εγώ με το συν-οικολόγο σύντροφο Candiru έχουμε το μπλογκ για το Ροκ και την Οικολογία, όπου παλιμπαιδίζουμε ροκάροντας οικολογικά για όσους (λίγους ίσως) τη βρίσκουνε με το συγκεκριμένο συνδυασμό. Καλώς ή κακώς έχουμε επιλέξει να γράφουμε στα αγγλικά γιατί και οι στίχοι που δημοσιεύουμε είναι στα αγγλικά και ελπίζουμε (οι μωροφιλόδοξοι!) για έναν διεθνή διάλογο...

Τέλη Αυγούστου δημοσιεύσαμε κι ένα ποστ για τις φωτιές, όπου προσπαθήσαμε νε εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτήσή μας.

Αν δεν κάνει κόπο, κάνεις τη διόρθωση. Αλλιώς, αν σου κίνησαν τα παραπάνω το ενδιαφέρον, μας κάνεις απλά μια επίσκεψη (και όσοι σε διαβάζουν βέβαια κι έχουν παραπλήσια ενδιαφέροντα):

http://rockandecology.blogspot.com/

Mantalena Parianos said...

ΟΚ, Αιγαιοπελαγίτη μου

:)


Λόγω Peter Hammill kai Black Sabbath, θα σε προσθέσω οσονούπω και στα λυνξ μου

οέο

aigaiopelagitis said...

Ευχαριστώωωω!
Θα έκανα κατάχρηση της φιλοξενίας αν πρότεινα και μια ενδιαφέρουσα και παθιασμένη "μάχη" οικολόγων - κυνηγών στο μπλογκ των Οικολόγων - Πράσινων της Θεσσαλονίκης;
http://ecology2007plus.wordpress.com/2007/09/12/kallisto/#comment-493

Mantalena Parianos said...

Αμάν!

aigaiopelagitis said...

Η Athens Voice αποτελεί την πρώτη εφημερίδα που παίρνει συνέντευξη από το Νάνο Βαλαωρίτη. Γιατί άραγε ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλληνας ποιητής, επέλεξε στα 86 χρόνια του να συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα;

http://ecology-salonika.org/lib/?p=952

Στο ίδιο τεύχος συνέντευξη και του Τάσου Κρομμύδα, υποψήφιου βουλευτή των Oικολόγων Πράσινων στην A’ Aθηνών “H ώρα της οικολογικής στροφής “. Αντιγράφω την τελευταία ερώτηση-απάντηση:

Tί σημαίνει η απουσία των Oικολόγων Πράσινων από τα MME;
Oι Πράσινοι δεν λατρεύουν τα MME αλλά ούτε τα αποφεύγουν. Για κάποιο λόγο όμως μας αποφεύγουν αυτά. Tο σύνολο των MME ενημερώνεται καθημερινά για τις ανακοινώσεις και τις δραστηριότητές μας, κρίνουν όμως πως ο κύριος Kαρατζαφέρης και ο κύριος Παπαθεμελής ενδιαφέρουν περισσότερο το κοινό τους από όσο μια πράσινη οπτική. Tο δικαίωμα στην ίση δυνατότητα λόγου αφορά προφανώς άλλες δημοκρατίες και όχι τη δική μας. Όσο για τη δημοσιογραφική δεοντολογία και κρίση, ας το κρίνουν καλύτερα οι αναγνώστες της Athens Voice.

Για Ο-Π και Βαλαωρίτη βλ. και:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ecologist_Greens