Mar 21, 2007

Φτάνει πια, λέμε!

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που παίρνει τη μορφή τυφλής βίας εναντίον συμπολιτών μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, όταν αυτή εκδηλώνεται με την συγκάλυψη της έκνομης δράσης λίγων αστυνομικών.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που αποτελεί η ανείπωτη ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας.


Φτάνει πιά!
Ζητούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η απαξίωση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Ζητούμε:
  • Τον απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

  • Την αποκατάσταση, με έργα και πράξεις, της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία έχει ανατεθεί η τήρηση της έννομης τάξης.

  • Τον άμεσο εξορθολογισμό διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Ζητούμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία στον 21ο αιώνα.

Μια πρωτοβουλία των ιστολογίων:
Αμπελοφιλοσοφίες, ΑναΜόρφωση-ιστολόγιο, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ιστολόγιον, ΚΑΙ βλέπω ΚΑΙ ακούω ΚΑΙ μιλάω, Καλτσόβρακο, Λευκός Θόρυβος, λ:ηρ, Μαργαριταρένια, Με Νταούλια και Ζουρνάδες, Στέφανος Ν. Παπανώτας, το χέρι, Ψιλικατζού, ANARRIMA, Digital Era, divaynne, doncat, eidisis-sxolia, Fairy Smoke, fastbackwards, Gravity & the Wind, GreekUniversityReform, Non-Linear Complexity, Nylon, oraelladas, RealityTape, taparaponasas stoMIXER, vrypan|net|weblog, We are not alone

Πάρτε μέρος στην πρωτοβουλία μας.


tags: | meme: a6edf8bc8e7a7ed85215abe9b94bbc7a



Update
Για όποιον αντιμετώπισε προβλήματα με τον html κώδικα των λυνξ μας:
μπορείτε να πάρετε τον τροποποιημένο κώδικα του συγκεκριμένου ΜantalenoPost (σμικρυμένη εικόνα ΒΠ) κάνοντας κλικ εδώ και στην οθόνη που θα σας εμφανίσει στο πράσινο βελάκι δεξιά που λέει download (τίτλος αρχείου HTML.txt).


Update 22/3
- Σήμερα το πρωί, το άκουσα να το λέει πρωινή ραδιοφωνική στον ΑΝΤ1 Radio. Eυχαριστούμε.
- Σήμερα έκλεινα και τη MantalenoΣτήλη μου στο Άρθρο της Κυριακής και δεν παρέλειψα να το αναφέρω.
- Aκόμη: την κίνηση της δικτυακής μας διαμαρτυρίας έχει αναφέρει δις το Έθνος στη δικτυακή του έκδοση, εδώ (Δικτυακή Πορεία Κατά Πολύδωρα) και εδώ (Κατακραυγή Βύρωνα στο Διαδίκτυο).

Update 23/3
- Μπορείτε να copy+pastάρετε τον κώδικα και από το forum των Καπέλων εδώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς download.


Όποιου πέφτει στην αντίληψή του κάτι επιπλέον, ας ενημερώνει στα commentz να το προσθέτουμε, people.


.

25 comments:

Mantalena Parianos said...

Όποιος είναι ατρόμητος (!) και τολμάει να βάλει τον Πολύδωρα σε bannerάκι στο blog ή στο site του, μπορεί να βοηθήσει τη δικτυακή αυτή διαμαρτυρία.
Bannerάκιο θα βρείτε κάνοντας κλικ στο λυνκ που λέει "Πάρτε μέρος στην πρωτοβουλία μας".

Ε, πάρτε ντε.

:]

Pan said...

Προσπάθησα να βάλω το κείμενο αλλά βγήκαν τα κινεζο/αλαμπουρνέζικα. Μόνο το μπάνερ βγήκε 'σώο'

Mantalena Parianos said...

PAN >>

χμ. Θα ανεβάσω σε λίγο ένα download σε txt.
Στο ίδιο post, θα το βρεις κάτω κάτω.

Εχω κάνει βέβαια κάποιες ελαφρές μετατροπές όπως π.χ. να μικρύνω τη φωτό που μου κολλαγε τα γράμματα - άσε που με φρικάριζε η φάτσα). Ελπίζω να είναι οκ...

Mantalena Parianos said...

Για δες τώρα Pan Within...

Pan said...

Θένξ! Μα είναι φάτσα αυτή να μην σε φρικάρει;

Χρήστος Αθανάσουλας said...

Μέσα κι εγώ. Πάμε!

Mantalena Parianos said...

χιιι

Pan said...

Να σου πω, μήπως θα μπορούσες να μου πεις πως να έχω μόνιμα τα μπανερ στο μπλογκ μου. Υ.γ.: Αέραααα!

ΠΡΕΖΑ TV said...

Μηπως το εν λογο ποστ που εχουν αναδημοσιευσει μεγαλη μεριδα των μπλογκς,ειναι λιγο ευγενικο και γουτσου γουτσου,μπροστα στα εγκληματα που διαπρατουν καθημερινα;
Μηπως,λεω τωρα εγω...
Παρολα αυτα μπραβο για την κινηση.

Uncle Aris said...

Ε θα συμφωνήσω με τον πρέζα εδώ. Και μιλάω για επίσης αυτονόητα, όπως το αυτονόητο του αξιοπρεπούς μισθού, χωρίς να δουλεύεις σαν το σκυλί 10ωρα και 12ωρα για να ζήσεις στοιχειωδώς μια οικογένεια που τελικά καταλήγεις να μην βλέπεις. Μιλάω για το αυτονόητο του να μπορείς να έχεις χρόνο για να βλέπεις την οικογένειά σου και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου σε ένα υγιές περιβάλλον, είτε αυτό αφορά το φυσικό περιβάλλον, είτε το κοινωνικό περιβάλλον, που η καθημερινότητά μας έχει γεμήσει σκουπίδια, στους δρόμους, στην τιβι, στα ραδιόφωνα, στις καθημερινές μας προσωπικές και συναδερφικές μας σχέσεις... Μιλάω για το αυτονόητο του να αμφισβητήσουμε ΟΛΙΚΑ ένα σύστημα το οποίο λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα απο τις ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, το σύστημα στο οποίο ζούμε, το σύστημα που δημιουργεί ανθρώπους τρελαμένους, καταπιεσμένους, που ληστεύουν, σκοτώνουν και μιζεριάζουν και όταν βγαίνουν στους δρόμους φωνάζοντας και αντιδρώντας με βία σε ότι βιώνουνε-βιώνουμε τους αποκαλούμε αλήτες και κουκολοφόρους. Γιατί βεβαίως ενοχλούνται οι νυκοκυραίοι. Αυτοι που διατηρούν έναν γάμο πεθαμένο απο χρόνια και πάνε στα καμπαρέ με τις ρωσίδες, θύματα της "νοικοκυροσύνης" τους. Και δέρνουν την γυναίκα τους και τα παιδιά τους. Μόνο και μόνο διότι ακόμα τα αδιέξοδα δεν τους χτύπησαν την πόρτα ή γιατί είναι τόσο χοντρόπετσοι που δεν μπορούν καν να τα καταλάβουνε. Και γυναίκες που κοιτάνε το πορτοφόλι και που ακολουθούν συστηματικά τα πρότυπα που προβάλονται, πόρνες πολυτελείας, που πηδώντας μπαίνουνε στην βουλή και οργανώνουν ολυμπιάδες. Πρότυπα "δυναμικής" γυναίκας, όταν μια πραγματικά απελευθερωμένη γυναίκα αποκαλείται πόρνη, διότι απλώς ακολουθεί τις ανάγκες της.
Μιλάω για ένα σύστημα που κινείται μόνο απο την ανάγκη παραγωγή κέρδους, όταν σε αυτήν την ζωή, που δεν διαλέξαμε να έρθουμε, το μόνο που έχουμε καθήκον να κάνουμε, είναι να μπορέσουμε να ζήσουμε όσο πιο ευτυχησμένοι γίνεται με τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας. Κάτι που η καθημερινότητά μας, με τους όρους που μας έχει επιβληθεί μας το απαγορεύει καθημερινά. Και το χειρότερο, μας μαθαίνει καθημερινά οτι άλλοι είναι οι στόχοι μας. Να είμαστε πετυχημένοι, ανταγωνιστικοί, να έχουμε κάμπριο και ξανθιά γκόμενα με μεγάλα βυζιά. Και οι γυαναίκες πλούσιους άντρες με κάμπριο και εξοχικό.
Πραγματικ, δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόσο λίγο με νοιάζει το αν θα βγάλω ταυτότητα σε 1, 2ή 98769 ώρες.

Uncle Aris said...

Και συγνώμη για το σεντόνι, αλλά πραγματικά η δημοκρατία, δεν θα είναι ποτέ δημοκρατία όσο ο στόχος της θα είναι διαφορετικός απο το να δώσει στον καθένα την δυνατότητα να ζήσει χαρούμενος με τους συνανθρώπους του.

Χαμένο κορμί said...

Το banerάκι που έβαλα ήταν το μικρότερο σε μέγεθος αλλα είχε το καλύτερο μύνημα. Μακάρι να το είχε και σε μεγαλύτερο μέγεθος. Θένκσ για τον κώδικα.

Anonymous said...

Μπράβο!

Σπύρος Σεραφείμ said...

έτσι, έτσι!

Mantalena Parianos said...

ΠΑΝ>>
Στείλε μου το mail σου να σου στείλω τον κώδικα html που θα βάλεις στα sidebar widgets (τι έχω μάθει η ρουφιάνα σε ενα χρόνο δεν μανταλενολέγεται)


ΠΡΕΖΑ ΤιΒΙ>>
Εννοείται πως το κείμενο δεν καλύπτει τον φλογοβόλο χαρακτήρα μου και την απέχθειά μου για ότιδήποτε φοράει μπλε κυλοτί και ψηφίζει δεξιά. Αλλά είναι μια καλή αρχή - και η μετριοπάθειά αυτή του κειμένου , αν θες, είναι ένας λόγος που υιοθετήθηκε -και θα υιοθετηθεί ακόμη- από πολλούς συνιστολόγους - μέχρι και ο Φαν Μαρκς το έβαλε, λέμε.


ΘΕΙΕ ΑΡΗ >>
Ξέρεις νομίζω πόσο πολυ΄συμφωνούμε εσύ κι εγώ σε ζητήματα ακτιβισμού και δράσης γενικότερα - αυτό όμως λέμε (sic) κι εμείς: για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ σε μια δημοκρατική κοινωνία στον 21ο αιώνα.

Όποιος κριτικάρει -κάνοντας αυτό και μόνο αυτό- τη συγκεκριμένη κίνηση, μου θυμίζει όλους τους αρτηριοσκληρωτικούς δήθεν αριστερούς αλλά νυν βολεμένους, που κριτικάρισαν τις φοιτητικές εξεγέρσεις του ΠΑρισιού, επειδή τα παιδιά ζήτησαν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ και όχι "τη φαντασία στην εξουσία" όπως το Μάη του '68.


ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ>>
εγώ ευχαριστώ
;)


ΑΡΓΥΡΕΝΙΑ, ΣΠΥΡΑΚΟ >> U rock


ΥΓ.
Πολλοί υιοθέτησαν αυτή την κίνηση ποστάροντας το κείμενό μας στα blogz τους. Τους ευχαριστούμε.

Εγώ όμως προσωπικά, έχω μια ερώτηση για ορισμένους απ' αυτούς που σε ανάλογες -και μάλιστα μη δικτυακές- κινήσεις στο παρελθόν, όπως π.χ. το σβήσιμο των ηλεκτρικών συσκευών για 5 λεπτά κ.ο.κ., είχαν λοιδωρήσει και χλευάσει με το σκεπτικό ότι "δεν αλλάζει τίποτα": Τι άλλαξε τώρα για σας;
Δεδομένου ότι μια τέτοια κίνηση στο διαδίκτυο δύσκολα (τι λέω; ας με σταματήσει κάποιος!) θα φέρει όχι αλλαγή καθεστώτος, αλλά ουτέ καν αλλαγή πλεύσης ή πολιτικής στην κυβέρνηση, για ποιο λόγο την υποστήριξαν;

Η ερώτηση είναι φυσικά ρητορική και απλώς επιβεβαιώνει αυτό που έγραφα ήδη από τότε: ότι ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ορισμένων ανάμεσά μας. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι για καλό.
Και εις ανώτερα.

Όλων μας.

kyrallina said...

Ρε Μantalena το banner δε μ΄αρέσει!!!

Mantalena Parianos said...

Ούτε εμένα - σε προτρέπω να δεις πώς το έβαλε το Χαμένο Κορμί!

Mantalena Parianos said...

Εδώ
http://xamenokormi.blogspot.com/

Uncle Aris said...

Καλά σίγουρα και πάντα πιστεύω οτι η κίνηση είναι καλύτερη απο την ακινησία, αλλά ρε συ, πως να το κάνουμε, ειδικά αυτό για τις ταυτότητες... Εδώ μας δέρνουνε και πάνε να μας περάσουν πράγματα και θάματα, οι ταυτότητες τόσο πολύ μας νοιάζουνε; Θα μου πείς αυτό ζορίζει τον κόσμο, με αυτό ασχολείται και καλώς το κάνει, αλλά δεν ξέρω, είμαι σε μια διαδικασία τόσους μήνες για πράγματα που με καίνε, όπως κάινε κι όλον τον κόσμο, ανεξάρτητα αν το καταλαβαίνει ή όχι και συγνώμη, δεν μπορώ να συμμεριστώ, όχι τώρα τουλάχιστον, την κίνηση αυτή, θέτει μαζί τέτοια ζητήματα. Παρ'όλο που επαναλαμβάνω, αν το δω ψύχραιμα, σίγουρα είμαι υπερ. Ίσως μάλλον, καταλαβαίνω πόσο λίγο τελικά δώσαμε να καταλάβει ο κόσμος το πόσο κάει το ζήτημα της παιδείας...

The Motorcycle boy said...

Θα συμφωνήσω γενικά με τη θέση του θείου Άρη -αλλά θα διαφωνήσω στο θέμα των ταυτοτήτων. Μας καίει το θέμα της παιδείας, μας καίει το θέμα των μπάτσων που είναι λυτοί εκεί έξω και συμπεριφέρονται τραμπούκικα, μας καίει το θέμα των ταυτοτήτων, των διαβατηρίων, των επιλεκτικών κλίσεων στα αυτοκίνητα, της τζάμπα μαγκιάς που συνεπάγεται η στολή -μας καίει ο θεσμός των μπάτσων γενικότερα και μας καίει η μη παροχή ποιοτικής δωρεάν παιδείας που είναι υποχρεωμένο το κράτος να παρέχει. Και τα θέλουμε όλα. Όχι τα μισά, ούτε τα περισσότερα -ΟΛΑ. Κι αν το συγκεκριμένο κειμενάκι αναφερόταν σε 2-3 πράγματα το προσυπογράφουμε και το στηρίζουμε. Και αύριο θα στηρίξουμε ένα άλλο κείμενο που θα αναφέρεται σε 2-3 άλλα ή ακόμα και στα ίδια πράγματα. Η γνώμη μου είναι πως πρώτα φωνάζουμε την άρνησή μας, μετά διορθώνουμε τις φράσεις μας και έπειτα ξαναφωνάζουμε. Γιατί μόνο έτσι πλησιάζουμε στη φάση όπου δεν θα χρειάζεται να φωνάζουμε πια.

Mantalena Parianos said...

ΑΡΗ >>
Ειδικά εσύ που είσαι ταξιδεμένος, μπορείς να συνειδητοποιήσεις πώς είναι να είσαι ΟΜΗΡΟΣ ενός κράτους που δεν σε αφήνει να ταξιδέψεις όποτε σου καβλώσει επειδή θα χρειαστείς μήνες για να βγάλεις διαβατήριο.

Δες τι σου απαντά κι ό Motorcycle - τα θέλουμε ΟΛΑ. ΌΛΟΙ.


ΜΟΤΟΣΑΚΕ >>
Όπως είδες και στα Καπέλα, είναι χαρακτηριστικό των Ελληνων να διαφωνούν ακόμη και όταν συμφωνούν.
Πιστεύω ότι για την εγγενή αυτή, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ μιζέρια μας, φταίει ο Καζατζίδης, η ξενιτιά, η ένδεια, η θρησκεία και τα 400 χρόνια σκλαβιάς (για να γίνω και λίγο επίκαιρη).

Kαι μου τη σπάει, η εύκολη κριτική από κάποιους που δεν έχουν ιδέα του τι ζυμώσεις χρειάστηκαν για να γίνει έστω και αυτή η απλή αρχή με αυτό το κειμενάκι. Που να έγραφα δηλαδή ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ χαρακτηρισμό ή ΜΙΑ πρόταση από αυτές που είχα κατά νου... Οϋτε να τις προτείνω δεν τόλμησα, αφού με κάλυπταν συνεχώς άλλοι ιστολόγοι - που εδώ που τα λέμε, καλύτερα από εμένα τα έλεγαν οι άνθρωποι.

:)

Uncle Aris said...

Well said Motorcycle boy, τίποτε λιγότερο απο τα πάντα! Στην πραγματικότητα πρέπει να τα θέσουμε όλα, απλώς σε αυτήν την περίπτωση μάλλον θέλει ένα κείμενο σαν αυτό που έγραψα, αλλά βγάζοντας την γκρίνια :Ρ Άντε την επόμενη φορά κι ένα καλύτερο κείμενο, που να τα περιλαμβάνει ΟΛΑ! Veceremos!

Και ναι, ξέρω πως είναινα είσαι όμηρρος ενός κράτους, αλλά αυτό αφορά την καθημερινή σου ζωή κι όχι μόνο το να ταξιδεύεις, παρ'όλο που κι αυτό είναι σημαντικό! Αλλά όπως είπα... Next time, ένα ακόμα καλύτερο κείμενο, που να τα περιλαμβάνει ΟΛΑ!!! Ας πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει!

ΥΓ:Πολύ επαναστατικά ακούγονται όλα αυτά, αλλά πραγματικά, δεν είναι παρά μόνο η αλήθεια

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Κάποτε που υπήρχαν οι ηλεκτρονικές συνδρομητικές λίστες έγραφες μία απάντηση. Τώρα τη γράφεις 5 φορές ... Μήπως είναι spamming αυτό.

DML σεβαστό. Σου γράφω αυτό που έγραψα και στο blog του Γιώργου Μαργαρίτη - που το κράτησε.

Παίδες, έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το θέμα. Έχουν γραφτεί καλά κατά τη γνώμη μου κείμενα και από τις δύο πλευρές. 'Εχω αντιγράψει σχόλια για το θέμα στο blog μου. Δε το γράφω για να κάνω διαφήμιση… Απλώς είναι … σεντόνια και μετά και άλλα σεντόνια. 'Αμα είστε μαζοχιστές κοπιάστε για το very very long version ... Yπάρχουν και πιο πολλές στο diablog εκεί η ανάγνωση απαιτεί hard-core μαζοχισμό από αυτό που πάσχω εγώ. Πολλά καλά κείμενα όμως.

Με λίγα λόγια: oι ενστάσεις είναι δικαιολογημένες αλλά ήθελα να δώσω μερικές εξηγήσεις όσον αφορά εμένα προσωπικά. Θέλω να πω, δεν είμαι κανενός τύπου εκπρόσωπος κάποιας ομάδας, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει ομάδα.

Kαι από εκεί αρχίζει το θέμα. Αν το δίκτυο συνιστούσε συγκροτημένη ομάδα με διαδικασίες, θα μπορούσαν να βγουν πολλά κείμενα και μετά να ψηφιστούν.

Δεν έγινε έτσι βέβαια, αλλά έγινε μία συζήτηση που κινήθηκε στους προβληματισμούς που υπάρχουν και εδώ.

H οποία ήταν περίπου η εξής: αναδεικνύεις το μείζον της βίαιης καταστολής, της παραβίασης βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ή αθροίζεις σε αυτό και τη συνολική αποτυχία του συγκεκριμένου Υπουργείου που είναι σε όλο το φάσμα, ξεκινώντας από την καταστολή, τα ξεδιάντροπα ψέματα και την προσβολή της νοημοσύνης του Έλληνα πολίτη, την πρόδηλη αναξιοπιστία της αστυνομίας, και φτάνοντας μέχρι την χυδαιότητα της γραφειοκρατίας όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το καψόνι των διαβατηρίων και των ταυτοτήτων;

Στο τέλος επικράτησε η δεύτερη άποψη. Kαι και έχει τα μειονεκτήματά της – το κάπως πιο νερωμένο κρασί – έχει και τα πλεονεκτήματά της φίλοι. Kαι αυτά είναι για μένα ότι πολύς κόσμος έγινε κοινωνός της οπτικής του άλλου για να βρεθεί ένας ο κοινός παρανομαστής. Kαι μπορεί να είναι ο ελάχιστος, αλλά είναι καλύτερος από τον καθόλου.

Και δεν είναι ασήμαντος – γιατί λέγεται "δράση και όχι λήθη".

Mantalena Parianos said...

Θείε ¨Αρη, αυτό που απαντά ακριβώς μετά το σχόλιό σου ο DeMasame θα έγραφα κι εγώ - αν μπορούσα να τα πω τόσο καλά όσο αυτός.

Ειδικά με την τελευταία παράγραφο και το "δια ταύτα".

καλημέρεζ

diplomate said...

Αναμασάτε και εσείς?

Κουράστηκα να πέφτω πάνω στον Βύρωνα.
Έλεος με αυτές τις πρωτοβουλίες των Ελλήνων πολιτών που αναμασιούνται σαν τσίχλες.
Γράψτε κάτι μόνοι σας όπως κάνετε και τον περισσότερο καιρό.
Πιστεύω θα γράφατε καλύτερα.