Nov 11, 2008

Όταν η μαλακία χτυπάει κόκκινο

«το αληθινό πορτρέτο του Στάλιν πρέπει να έχει πινελιές από το μαύρο , από το άσπρο αλλά και από πολύ πολύ κόκκινο (κόκκινο του αίματος, της φωτιάς, της επανάστασης)»
κλικ εδώ για να δεις σχόλια


«...έχω τη μεγάλη χαρά να περηφανεύομαι ότι παίζει η βιβλιοθήκη μου να είναι μοναδική στο είδος της, αφού δίπλα στα Άπαντα του Τίτο, έχω βάλει τα Άπαντα του μεγάλου Ιωσήφ Στάλιν!»
κλικ εδώ για να θαυμάσεις λέμε


________________________________

Η Παπαρήγα ξέρει πολύ καλά σε ποιους απευθύνεται όταν εκτοξεύει τη σταλινική προπαγάνδα της, «ανερυθρίαστα κόκκινη» όπως τα κομματόσκυλα της που εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία στα blogs.
Στους κρυφοσταλινικούς του κόμματος που ανεξαρτήτως ηλικίας, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γυρίσουν 50 χρόνια πίσω τα ρολόγια και τα μυαλά τους (τα ποια;)


Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη, φέρσιμο (και συχνά ΚΑΙ μουστάκι) κυρά Αλέκα μου

.

12 comments:

The Motorcycle boy said...

Ε καλά τώρα -τα παραλές νομίζω! Όταν έχουν βγει χιλιεσοχτακοσεσπεντακόσιες ταινίες με τον Χίτλερ και όταν έχουν γραφτεί τα πάντα γι΄αυτόν, μέχρι και σε τι μπιντέ πλενόταν, δε χάθηκε ο κόσμος να βγαίνουν ποστάκια για την αγάπη (ή "αγάπη") του Στάλιν στον κινηματογράφο!

Δε νομίζω οτι υπάρχει ο φόβος να ξεχαστούν τα εγκλήματα του Στάλιν αν διαβάσουμε οτι του άρεσε ο Τσάρλι Τσάπλιν π.χ. Απεναντίας, νομίζω οτι τα εγκλήματα του Χίτλερ πάνε τσιφ για παραγραφή -αν κρίνω από τα ντοκυμαντέρ που παίζονται για πάρτη του.

Και όταν κυκλοφορεί κόσμος που έχει μασήσει κανονικά το "ο Αγών μου" δε νομίζω να πάθει τίποτα χειρότερο διαβάζοντας τα άπαντα του Στάλιν!

Ελεύθερος Σκοπευτής said...

ΚΑι τι; Τους βάζουμε στο ζύγι μοτοσακέ;

IMHO Τα θέματα εδώ είναι δυο πάντως.

1. H προπολεμική πολιτική του ΚΚΕ που αμήχανο ακόμη μια φορά, δοξολογεί το όνομα του φασίστα στάλιν
και
2. το γεγονός ότι τα παπαγαλάκια του web κανουν τη δουλειά που έκαναν οι καθοδηγητές τον παλιό καλό καιρό, τότε που πηδάγαμε τις κνίτισσες στα κρυφά, για να μην τις πάρει χαμπάρι η Κ.Ε.

lol

these were the times


ΥΓ.
Συζητούσες πρόισφατα στου ΜΑκ για τον Μορέν, αφού.

Θυμήσου τι έγραψε εκεί
¨Αριστερός σήμερα σημαίνει κάποιος «να προσπαθεί να παραμείνει πιστός σε τρεις πηγές: την πηγή της ελευθερίας, που δίνει έμφαση στα άτομα, τα δικαιώματά τους και την ελευθερία τους· τη σοσιαλιστική πηγή, που προσβλέπει σε μια καλή κοινωνία· και την κομμουνιστική πηγή, που επιμένει στην ιδέα της κοινότητας και της αδελφοσύνης. Το να είσαι αριστερός, για μένα, είναι να θέλεις να συνδυάσεις αυτά τα τρία».

Ε, δεν χωράνε στάλιν, παπαρήγες, λουλούφανμάρξιδες και το κακό συναπάντημα στο μοντελάκι αυτό.

Ελεύθερος Σκοπευτής said...

Και όπως λέει και μια άλλη σαχλή
"καλημέρα είπα; Δεν είπα!"

(ε , πες τη χρυσή μου)


ΚΑλημέρα, λοιπόν.

The Motorcycle boy said...

Καλημέρα, καλημέρα.

Ναι, τον Χίτλερ, τον Στάλιν, τον Τίτο, τον Τσαουσέσκου, τον Μουσολίνι, τον Τσώρτσιλ, τον Ρούσβελτ και μπόλικα άλλα καθάρματα τους βάζω στην ίδια κατηγορία, με τίτλο "καθίκια που τα θαυμάζουν οι ηλίθιοι". Και δεν με απασχολεί καθόλου αυτός ο θαυμασμός -με απασχολεί περισσότερο η ίδια η ύπαρξη των ηλιθίων.

Το ΚΚΕ καλά κάνει και δοξολογεί τον Στάλιν, αυτά είναι τα πλαίσια της πολιτικής του θέσης.

ΑΛΛΑ

Μην μπερδεύουμε τον Στάλιν με τον κομμουνισμό, το ΚΚΕ με τον κομμουνισμό και την αριστερά γενικότερα -καμιά σχέση. Το να σφετερίζεσαι ένα όνομα δεν σημαίνει τίποτα άλλο εκτός από το οτι είσαι καιροσκόπος, αυτά περί ΚΚΕ, Στάλιν και Σοβιετικής Ένωσης.

The Motorcycle boy said...

Και για να πούμε κάτι σοβαρότερο περί ΚΚΕ, διάβασε αυτό το απόσπασμα της Ελευθεροτυπίας που αντέγραψα από του ΜακΜάνους:

"η κυβέρνηση αρνήθηκε να μεταβάλει στάση σ’ ό,τι αφορά την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ διά των ομιλητών τους κατηγόρησαν τη Ν.Δ. ότι φοβούμενη το πολιτικό κόστος υποκλίνεται στον συντηρητισμό και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Προέβλεψαν δε ότι ο αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών θα καταπέσει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, διότι προσβάλλεται η αρχή της ισότητας. Αντίθετα, το ΚΚΕ, τάχθηκε κατά της επέκτασης της διάταξης και για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να ακολουθούμε τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με την κυβέρνηση συντάχθηκε και ο ΛΑΟΣ, δηλώνοντας πως καταψηφίζει το σύμφωνο ελεύθερης συμβιώσης διότι συνιστά ένα μόρφωμα ανταγωνιστικό του γάμου. Κατηγόρησε πάντως τη Ν.Δ. ότι με τη θεσμοθέτηση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ανοίγει η πόρτα για τα ομόφυλα ζευγάρια καθώς θα δικαιωθούν από τα δικαστήρια."

Είδες λοιπόν; Χεστήκαμε για τον Στάλιν, άντε ρώτα τα παιδιά με τα φιλοΚΚΕ μπλογκ, τι λένε για τη θέση του κόμματος περί συμφώνου συμβίωσης; Κι ως πότε το ΚΚΕ θα βρωμίζει τον κομμουνισμό χρησιμοποιώντας τον σαν ονομασία ενός συντηρητικού, αρτηριοσκληρωτικού και πρόστυχου κόμματος;

Anonymous said...

e kala re paidia
den perimename kai tipota kalitero apo tous kokkinous fasistes.

gia tin akriveia, den perimename TIPOTA pia...

The Motorcycle boy said...

Εγώ πάντως θα περίμενα να αφήσουν το κόκκινο στην ησυχία του και να μην το μαγαρίζουν. Ας φορέσουν μαύρα σαν τους άλλους.

Ελεύθερος Σκοπευτής said...

«το ΚΚΕ, τάχθηκε κατά της επέκτασης της διάταξης και για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου»

Εγώ πάντως ΑΥΤΟ δεν το περίμενα από τους κκουέ ρε παιδιά...

Απλώς επιβεβαιώνει τον τίτλο του ποστ μου.

The Motorcycle boy said...

Εδώ παιδάκι μου κάθε φορά που πάει να γίνει εξεταστική στη βουλή για σκάνδαλο ρίχνουν πάγο στη διαδικασία ζητώντας η εξεταστική να ξεκινήσει από το 1821 και δώθε και να ψάξει μέχρι και τον Τρικούπη!
Αυτό είναι το ΚΚΕ και αν πρέπει να θαυμάσουμε κάτι στους ανθρώπους είναι η συνέπειά τους.
Ακόμα θεωρούν ψυχική νόσο την ομοφυλοφυλία (κάποιος να τους πει οτι από το 70κάτι και μετά άλλαξε η επίσημη θέση της Σοβιετικής Ακαδημίας επιστημών επί του θέματος).
Ακόμα θεωρούν προβοκάτορες όσους καταλαμβάνουν σχολές (κάποιος να τους πει οτι αναγκάστηκαν να κάνουν κωλοτούμπα τη δήλωσή τους για το Πολυτεχνείο του 73).

Ας βγάλουν επιτέλους το "κομμουνιστικό" από το όνομά τους, αυτό απαιτώ πλέον.

Anonymous said...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Το '89 με ποιανού τους όρους έγινε η συγκατοίκηση?

Τότε, που προκειμένου να μην "παραγραφούν τα αδικήματα",συγκυβερνήσατε με την ΝΔ με αντίτιμο την διαγραφή του ΚΣ της ΚΝΕ και 20 απο τα ικανότερα στελέχη της ΚΕ (Τζιαντζής, Κάππος, Δεσσύλας,Μπατίκας,κλπ,κλπ,) και εκατοντάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα.

To '89 ντέ!

Τότε που μοιράστηκαν απο τον κόκκινο υπουργό πολιτισμού οι άδειες στους σημερινούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελαδικής εμβέλειας και γνωστών συμφερόντων κλπ,κλπ.

Αυτά δεν ξεχνιούνται ούτε απο εμάς, και απο ότι φαίνεται ούτε και από τους άλλους ( και ο νοών νοείτω) ακι άν ο νοών δεν νοήτω θα πώ και άλλα.

Και το λέω γιατί ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε γιαυτό το '89. Και απο ότι φαίνεται θα περιμένουμε πολύ ακόμα.

Έτσι βρέ αδελφέ για συσσωρεύουμε εμπειρίες που σύντομα θα μας χρειαστούν στο καμίνι της ταξικής πάλης.

The Motorcycle boy said...

Καλά, αν εσύ περίμενες το '89 για να βγάλεις συμπέρασμα για το ΚΚΕ τι να πω; Τα ΚΝΑΤ δεν τα θυμάσαι από όλα τα προηγούμενα χρόνια; Τους οικοδόμους που κάνανε περιφρούρηση στις σχολές για να μην τις καταλάβουν οι φοιτητές; Κι αυτό το ικανότατο στέλεχος ο Κάππος που λες, δεν ήταν ένας με γυαλιά χοντρό σκελετό και σπαστό μαλλί γκριζαρισμένο προς το άσπρο; Επειδή έναν τέτοιο θυμάμαι επικεφαλής των οικοδόμων όταν κάνανε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη σχολή μου το 85.
Άσε, τίγκα στους ικανούς ήταν και η ΚΝΕ και η ΠΣΚ και το ΚΚΕ!

Ντροπή τους, τόσα χρόνια (αλλά ποιος την έχασε να τη βρουν αυτοί;)

PAP DX said...

Διαβάζοντας τα 2 Blog στα οποία μας παραπέμπεις (ειδικά αυτό της παρτιζάνας) μου ήρθε μια σκοτοδίνη... Γι αυτό μήπως μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι χρονολογία έχουμε φέτος;