Apr 10, 2008

Absolut stupidity

Dedicated to mr Daniel Fried (and friends)

An Absolut Vodka's advertisment shows Mexico with its pre-war borders.
Americans get very excited and ask the company to remove the ad. They say they'll boycott Absolut if they won't.
Maybe Kondolisa and Bush Jr should reply what they have already said about the issue between Greece and FYROM: "Who cares about history?"
We do and as a matter of fact, you seem too.

In the meantime, your "Macedonia" is about to fall to pieces. Soon it will be nothing but history. Now, don't you fuckn-tell me that you 'll suddenly start to "care about history"...
__________________

Το λυνκ για το uk.Youtube με το απόσπασμα του CNN, άφησε Ανώνυμος σχολιαστής σε αυτό το post -καθώς και το παρακάτω σχόλιο- και τον ευχαριστώ.

Οι ΗΠΑ, τα Σκόπια και η διαφήμιση της Absolut

Μπορεί οι Αμερικανοί να είναι… άνετοι με τα άλλα έθνη και να μην… καταλαβαίνουν γιατί έχουμε πρόβλημα να αυτοπροσδιορίζονται οι Σκοπιανοί ως «Μακεδόνες» χαρακτηρίζοντας δια στόματος Ράις το όλο θέμα ως «αρχαία ιστορία», αλλά όταν θίγονται τα δικά τους εθνικά κεκτημένα τότε εξεγείρονται!

Μπροστά, λοιπόν, στις οργισμένες φωνές Αμερικανών καταναλωτών για μποϊκοτάζ της βότκας Absolut, η σουηδική παρασκευάστρια εταιρεία απολογήθηκε δημοσίως και απέσυρε με συνοπτικές διαδικασίες διαφημιστική εκστρατεία που παρουσιάζει τις νοτιοδυτικές ΗΠΑ ως τμήμα του Μεξικού υπό το σλόγκαν «Σε έναν τέλειο κόσμο» («In an Absolut World»)...
Η διαφημιστική εκστρατεία της Absolut, απεικονίζει έναν χάρτη της εποχής του 1830 όταν στο Μεξικό ανήκε η Καλιφόρνια, το Τέξας και άλλες νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Στο Μεξικό διατηρείται έως σήμερα η πίκρα για την απώλεια των περιοχών αυτών στον πόλεμο του 1848 με την Αμερική. Όμως οι διαφημίσεις, που έκαναν την εμφάνισή τους μόνο στο Μεξικό, ήταν κάθε άλλο από ιδανικές για τους Αμερικανούς που χτίζουν φράκτες και βρίσκονται σε μία διαρκή «θερμή» συζήτηση σχετικά με την παράνομη μετανάστευση από το νότιο γείτονά τους.
Οι διαφημίσεις προκάλεσαν ενόχληση στην κοινή γνώμη που εκφράστηκε κυρίως μέσω δικτυακών τόπων στο Internet και blogs, με αποτέλεσμα η Absolut να αναγκαστεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη διαφημιστική εκστρατεία και να την αποσύρει άμεσα...

.


16 comments:

Anonymous said...

Ωρε γαμώτο! Δε φτάνουν τόσα άλλα...

Κάτι τέτοια βάζεις κ φουντώνει ο ρατσισμός μέσα μου. Όχι μόνο για την σκατοκυβέρνησή τους αλλά και για τον λάο τους "την ωραια κοιμωμένη". Ναι, γιατί έχω μιλήσει με πολλούς Αμερικάνους (και Ελληνοαμερικάνους). Υποτίθεται μορφωμένους και είναι απίστευτα μαλάκες, τόσο τυφλωμένοι!

Αφού είναι γνωστό τα καθίκια αυτά τι κάνουν. Τι Σκοπια κ μαλακίες, τα πιονάκια τους, κ όποιος δεν είναι πειθήνιο πιονάκι τους τον βομβαρδίζουν αν δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ.

Μια ζωή κάνανε ό,τι θέλανε. Ξέρεις ποια χώρα χρωστάει απιστευτά ποσά στον ΟΗΕ. Η Αμερίκη έρχεται 1η. Κ ό,τι δεν τους αρέσει δεν το κάνουν. Κ για να μην πολυλογώ οΟΗΕ υπακούει στην Αμερική. Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!!!!!!!!
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕΝ

Δε μπορώ! Είμαι απίστευτα ρατσίστρια μ' αυτούς
κ ένα θεϊκό από αμερικανίδα όταν της είχαν τελειώσει τα επιχειρήματα: όλο μας κατηγορείτε κ γκρινιάζετε για τους πολέμους ένω είμαστε οι μόνοι που νοιαζόμαστε για χώρες με σοβαρά προβλ. κ προσπαθούμε να βοηθήσουμε...
Καλά είχε πει κ άλλες μαλακίες αλλά δεν την παρεξηγούσα γιατί προφανώς στη χώρα τους έχουν απίστευτα πετυχημένο σύστημα προπαγάνδας. Άσε που με γυναίκα πάντα κάνω΄πίσω. (ναι είμαι κ λίγο σεξίστρια, με τους άντρες γίνομαι "πολεμοχαρής"). Απλα με τον ένα (ελληνοαμερ.) η συζητηση είχε εκτραχυνθεί γιατί το είχε πάρει τόσο άσχημα, λες κ έβριζα τη μάνα του. Κ να σκεφτείς ότι μιλούσα απίστευτα πολιτισμένα, απλά τρελενόντανε γιατί τον αποστόμωνα.

Κ το άτομο δεν μπορούσε να απαντήσει! Απλά δεν μπορούσε να απαντήσει σε συγκεκριμένα πραγμ. μόνο κοκκίνιζε από οργή σαν ντομάτα. Κρίμα κ περνούσα τόσο καλα μαζί του.

Κ ε΄να ποιηματάκι αφιερωμένο σ' αυτούς (λίγο φανατισμένο κ γελοίο)

Σκατά να φαν
Σκατά να πιουν
Σκατά να παν να χέσουν
Απ' τα σκατά να σηκωθούν
Και στα Σκατά να πέσουν

Αυτό μπορεί με μια μικρή διασκευή να γίνει για διαφημιση για κωλοχαρτο

Anonymous said...

Ρε μπας και ήταν κανα μοντάζ αυτή η διαφήμιση και όλο το τζέρτζελο;

Απ' ότι είδα ο Ανώνυμος αυτό το λινκ το είχε βάλει την πρωταπριλιά

Mantalena Parianos said...

Aνωνυμη 1 >>
Τα περιττώματα δεν ήταν ποτέ τα φόρτε μου.

Ωστόσο, κάνεις τουλάχιστον σαφές, ότι δεν υπεραμυνόμαστε της ηλιθιότητας που οδήγησε τους fellow American "patriots" να ζητήσουν την απόσυρση της διαδήμισης.

Απλώς ότι δεν είμαστε βατράχια (sic) για να βλέπουμε μόνο μέχρι την άκρη της μύτης μας.
Ξέρουμε και τον καλώς και τον κακώς εννούμενο πατριωτισμό (now, αν δεν είναι αυτό που μόλις έγραψα FLAT, δεν ξέρω τι είναι) - και στο κάτω κάτω της γραφής και η λέξη "patriot" ελληνική είναι.

;)



Ανωνυμε 2 >>
Θα συμφωνήσω μαζί σου, στην προέκταση της δυσπιστίας που εκφράζεις:
δηλαδή, μόνο ως προς το ότι η βλακεία των ανθρώπων είναι ορισμένες φορές τόσο απίστευτη που καταντά παροιμιώδης.


:D

Anonymous said...

Ρε Μανταλένα, το είπα : ένα φανατισμένο, γελοίο ποιηματάκι.

Κ σόρρυ αλλά να μην τα μπερδεύουμε. Δεν ξέρω τι είναι "καλώς εννούμενος" ή "κακώς εννοούμενος πατριωτισμός"
κ στην τελική ποσώς μ' ενδιαφέρει το όνομα. Αυτή η υπόθεση έπρεπε να έχει λήξει.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι για μένα δεν ε΄χει να κάνει με το όνομα αλλά με την μαλακισμένη εξουσία τους που θέλουν να επιβάλλουν σε ολο τον κόσμο είτε ελεγχοντας οικονομικά υποαναπτυκτες χώρες είτε στρατιωτικά είτε είτε είτε...

Στην Ινδία προσπαθούσαν να ελένξουν τη γεωργία προωθώντας μεταλλαγμένο σπόρο για διάφορα προίόντα και πολλλά πολλά άλλα...

Δε θέλω να συνεχίσω γιατί θ' αρχίσω να βρίζω. Ο κόσμος πρέπει να μάθει ν' αντιστέκεται γενικότερα, από τη σοκολάτα που θα διαλέξει να φάει και τα παπούτσια που θ' αγοράσει (π.χ. ΝΙΚΕ) μεχρί τα πιο μεγάλα

Mantalena Parianos said...

Και τι; Φοβάσαι μη σε συλλάβει ο Χατζηγάκης που έβρισες τους αμερικάνους;
Κόβω το τσουλούφι μου πως και η Μπακογιάννη το ίδιο κάνει κάθε βράδυ πριν πέσει για ύπνο - πρώτα προσεύχεται και μετά βλαστημάει το Στέητ Ντιμπάρτμεντ.

:)


Αντικορμφορμιστής κι εσείς, ε;

Anonymous said...

Έχω πληροφορία από έμπιστη πήγη οτι πίσω από την διαφήμηση βρίσκεται Έλληνας της διασποράς ο οποίος είναι στο μισθολόγιο της ΚΥΠ! (τι; μόνο η CIA θα τα κάνει αυτά;)

Anonymous said...

Όχι, το είπα γιατί περίμενα ότι τα ΣΚΑΤΑ θα ενοχλήσουν κάποιους (όσο κ αν είναι πλάκα)

"Τα περιττώματα δεν ήταν ποτέ τα φόρτε μου."

Και επειδή όταν πρόκειται για κάτι πολιτικό κάποιοι θέλουν εκλεπτυσμένο λόγο, ενώ όταν προκειται για σεξ "επιτρέπεται" το πιο χύμα.
Εγώ όμως δεν γουστάρω τέτοιους κανόνες, αλλά οφείλω να σεβαστώ :Ρ αυτούς που έχουν μάθει έτσι

Mantalena Parianos said...

Ξιλόμαε >>
Ελπίζω αυτός ο ¨ελλην της διασποράς, να έχει κι άλλες τέτοιες φαεινές ιδέες, γιατί θα πρέπει να πλήττει θανάσιμα το έρμο το πατριωτικό μέτωπο των ΗΠΑ για να φτάσει να ασχοληθεί με τέτοιες μαλακίες!


Ανώνυμε >>
(δεν βάζεις ένα nickname να συννενούμαστε?

Εδώ δεν είναι πρες.gr, αλλά ΠΕΣ.gr.

Δεν υπεραμύνομαι των εκλεπτυζμένων λόγων -αναταραχές χρειάζονται, όχι αβρότητες- αλλά έχω πρόβλημα με τα περιττώματα συγκεκριμένα.
Η ψυχολογία έχει ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες θεωρίες για τα σύνδρομα όσων πολυασχολούνται με αυτά - ή τα χρησιμοποιούν ως βρισιές και εκτός από το ότι εμένα αυτό μου γυρνάει τα άντερα, το έχω παρατηρήσει σε δυο πολύ συγκεκριμένους ιστολόγους -μια από τη Θεσαλονίκη και έναν από τον Πειραιά- που τους ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ πιο πολύ κι απ' τα κρίματά μου.
Ελπίζω να μην είσαι κανένας απ' τους δυο.

Anonymous said...

Όχι δεν είμαι.
Αλλά και εγώ κυρίως όταν θέλω να βρίσω γερά αυτή τη λέξη χρησιμοποιώ. Κια μάλιστα μου έχουν πει ότι τι λέω πολύ ιδιαίτερα.

Μα όταν τα παίρνω αυτή η "βρισιά" είναι από της αγαπημένες μου και φυσικά τη χρησιμοποιώ ως συνθετικό παντού. Σκατομαλάκας, κωλοσκατοφαλλοκράτης κ.α., σκατοκουραδοφασίστας

εντάξει αν σ' ενοχλεί...
ευτυχώς που δε σε αποκάλεσα σκατούλα δλδ. :D

τελοσπάντων, ίσα-ίσα για βρισιά χρησιμοποιούμε κάτι που δε μας αρέσει, αλλά δεν ξέρω τι λένε οι ψυχολόγοι που λες γι αυτο. Ούτε και είμαι σίγουρη ότι μπορεί να συμφωνω μαζί τους. Στο τέλος η κάθε μας κίνηση, και λέξη (αν είναι έτσι) θα μπαίνει σε ένα πλαίσιο, και όποιος παρεκλίνει από το "κανονικό" κατ' αυτούς θα βρίσκουν διάφορες παπαριές για να τον περιθωριοποιήσουν και να γ΄9ινουν όλοι ίδιοι

τελοσπάντων σόρρυ για την όλη ΣΚΑΤΟΛΟΓΙΑ μου

Mantalena Parianos said...

Δεν είνα καθόλου ασυνήθιστο disorder το "σύνδρομο τουρέ" και η κοπρολαλία, όπως λέγεται...
Να, δες εδώ…

Mantalena Parianos said...

Με ανατρίχιασες πανάθεμά σε!

Anonymous said...

Άσε μας ρε Μανταλένα, με τα σκατά τους. Δεν προλαβαίνω να διαβάσω τις παπαριές των φλωροσκατοαμερικάνων γιατί γίνεται της πουτάνας εδώ.

Τελοσπάντων το ξέρω αυτό το ταρετ σύντρομ αλλά αν διαβάσεις προσεκτικά λίγα που προλαβά να δω κ αυτοί δεν ξέρωουν αν μπορεί να θεωρηθεί αυτό καποιο είδο ς ντισόρντερ που μπορεί να έχι σχέση με το τάρετ.

Όταν έχω χ΄ρόνο θα το δω. Γενικά΄τώρα τελευταία βγρίζω τόσο πολύ. Αλλά μπορεί να φταίει που δουλεύω με 7 άντρες εδω μέσα κ έχω χάσει τη θυληκη πλευρά μου :Ρ

Κι αυτοί οι βλάκες μπροστά μου δε θέλουν να βρίζουν και δε μαλώνουν καθόλου μαζί μου. Αυτό κι αν είναι διάκριση κ ρατσισμός. Όταν έχω νεύρα κ τους πω τίποτα κάθονται σα χάνοι ή μου γίνονται γλυκούληδες σαν αρκουδάκια κ μου κόβουν όλη τη φόρα. Τι αδικία κ αυτή!

The Motorcycle boy said...

Χμμ, ε και; Μια εταιρεία βρήκε τρόπο να κάνει δωρεάν ντόρο με τα εθνικιστικά κολλήματα των Αμερικάνων και των Μεξικάνων.
Τι σχέση έχει αυτό με τους ανθρώπους στα σύνορά μας που ψάχνουν για κάποια γαμημένη εθνική ταυτότητα; Αν πούμε οτι θα τους κάνουμε διεθνιστές -κι εγώ μέσα. Αλλά τώρα ... οι πατρότητες εθνικών ονομάτων, είναι κάπως γελοία ιστορία.
Αλυτρωτισμός για τη Μακεδονία που τους πήραν; Εκεί είναι το πρόβλημα; Ας κάνουμε ένα δημοψήφισμα σε όποια Μακεδονία γουστάρουν και ας αποφασίσουν οι Μακεδόνες τι θέλουν να κάνουν και πως θέλουν να ζουν. Αλλά να θυμηθούμε κάποτε να ρωτήσουμε και τους Πομάκους και τους μουσουλμάνους της Θράκης που γουστάρουν να είναι -εντάξει; Αλλιώς, δικαιούνται να μιλάνε για σκλαβιά.

Anonymous said...

Πολύ σωστό αυτό για τους Πομάκους και τους Μουσουλμάνους που λες.

"... και ας αποφασίσουν οι Μακεδόνες"

υπάρχουν Μακεδόνες; :)

Μανταλενάκι, έκανα πλάκα! Απλά με το που διάβασα αυτό το λινκ που έβαλες (που "κατακρίνει" γενικά το βρισιδάκι) μου ήρθε φυσικό για πλάκα να γεμίσω με βρισιδάκια την 1η παράγραφο. Μάλιστα ήθελα να ξεκινήσω με το "Χέσε με ρε Μανταλένα"
ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. Εννοείται όμως ότι θεωρώ ότι είναι μ.....κίες όλα αυτά που βγάζουν κατα καιρούς και καλά περί ψυχολογίας και ντιζόρντερ.
Σκέψου ότι παλία η ψυχολογία υποστήριζε ότι είναι ψυχασθενής οι ομοφυλοφιλοί

Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί καμία βρισια. Λέξεις είναι κ μάλιστα υπάρχει μία καταπλητκτική ταινία με τον Ντάστιν Χόφμαν που υποδύεται έναν πολυ γνωστό κωμικό(νομίζω της δεκαετίας του '70) που ε΄χει σχέση μ' αυτό. αλλά δε θυμάμαι πώς την λένε

The Motorcycle boy said...

Ξέρω 'γω αν υπάρχουν Μακεδόνες; Αν αυτοί λένε οτι υπάρχουν -θα υπάρχουν, τόσο απλό είναι. Δικαίωμα στον αυτοκαθορισμό, ακόμα κι αν θέλεις να αυτοκαθοριστείς βλακωδώς φυλετικά.
Πάντως εγώ Μακεδόνας δεν είμαι -Ολυμπιακός είμαι.

artois said...

The Motorcycle boy said: Τι σχέση έχει αυτό με τους ανθρώπους στα σύνορά μας που ψάχνουν για κάποια γαμημένη εθνική ταυτότητα;

Κι εγώ ψάχνω να βρω ένα γαμημένο μονόπετρο που έχω "χάσει". Θα διαδώσω στο άπαν σύμπαν, με τη βοήθεια των φίλων μου των αμερικάνων και διαφόρων ΜΚΟ, ότι το έχεις ιδιοποιηθεί εσύ και δεν μου το δίνεις.