Feb 22, 2008

Vardarska


-Πριν το '40, την έλεγαν Βαρδαρία, ρε.


Ας υπενθυμίσει κάποιος στη Ντόρα και τον υπόλοιπο θίασο, τι σημαίνει "εθνική προδοσία".
Όταν ένα γαμώχαρτο που το έχουν πέντε άνθρωποι και που η Υπ. Εξωτερικών αρνήθηκε να δώσει ακόμη και στους πολιτικούς αρχηγούς "για το φόβο του να διαρρεύσει" όπως ειπώθηκε, όταν λοιπόν αυτό το έγγραφο βρίσκεται δημοσιευμένο σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, κάποιος είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ.
Κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.
Κάποιος είνα ΑΧΡΗΣΤΟΣ.
Και αυτόν τον κάποιον, δεν πρέπει να τον εμπιστεύεσαι όχι για να χειριστεί εθνικά ζητήματα, αλλά ούτε για να σου πάρει τσιγάρα απ' το περίπτερο.


Η Ελλάδα έχει όλα τα όπλα με το μέρος της στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Οικονομική πίεση (οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι που στηρίζουν με τις επιχειρήσεις τους, την οικονομία των Σκοπίων), ιστορία (δες φωτό), προηγούμενο ονομασιών: Υπουργεία Μακεδονίας, αεροδρόμιο Μακεδονία, προϊόντα με κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης κ.λπ. κ.λπ.
Ο,τιδήποτε λιγότερο θα είναι ήττα - μια ακόμη του φερόμενου και ως πρωθυπουργού της Νέας Δεξιάς.
Ας υπενθυμίσει κάποιος στη Ντόρα και τον υπόλοιπο θίασο, τι σημαίνει "εθνική προδοσία".


Η φωτό, όπως και ένα το ενδιαφέρον post όπου τη βρήκα - είναι από το blog του Θεσσαλικού Τύπου.


.

7 comments:

The Motorcycle boy said...

Δεν ξέρω τι ακριβώς όπλα διαθέτει η κυβέρνηση -το μόνο που ξέρω είναι πως υπάρχει και η ιστορική αλήθεια. Η οποία αναφέρει σαφώς πως ο όρος "Μακεδονία" ορίζει μια γεωγραφική περιοχή. Τμήμα της έχει προσαρτηθεί στην Ελλάδα, άλλο τμήμα της προσαστήθηκε κάποτε στη Γιουγκλοσαβία (είναι αυτό που λανθασμένα ονομάζουν κάποιοι Σκόπια -σα να ονομάζεις την Ελλάδα, Αθήνα) και κάποιο τμήμα της πήγε στη Βουλγαρία.

Οι γείτονες έχουν λοιπόν κάθε δικαίωμα να ονομάζονται Μακεδονία. Όπως το έχουν το δικαίωμα και οι Βούλγαροι και οι Έλληνες, αναφορικά με τα κομμάτια της Μακεδονίας που βρίσκονται εντός των συνόρων τους.

Το μόνο δικαίωμα που δεν έχουν οι Έλληνες είναι να διαμαρτύρονται επειδή ένα κράτος λέγεται Μακεδονία, τη στιγμή που επιμένουν ακόμα να προσδιορίζουν ένα τμήμα της Αλβανίας ως "Βόρειο Ήπειρο". Ο αλυτρωτισμός δεν έχει κοπυράιτ -πως να το κάνουμε δηλαδή;

Αυτό που δείχνεις στον χάρτη δεν έχει αξία -το μέρος ξεκίνησε να ονομάζεται Μακεδονία του Βαρδάρη κ.λ.π. Άλλωστε, έχουν και οι άλλοι χάρτες, της ίδιας ή παλιότερης εποχής, που αναγράφεται "Μακεδονία".
Όντως η Ελλάδα θα μπορούσε να ασκήσει οικονομική πίεση και να τους λιώσει, αναγκάζοντάς τους να λέγονται μέχρι και "Πουτανιστάν". Το βρίσκεις ηθικό αυτό;

Και τα ονόματα περιοχών δεν είναι σαν τα ονόματα προϊόντων. Δεν είναι σαν τη φέτα που την είπαμε έτσι εμείς πρώτοι και δεν μπορεί κανένας να χρησιμοποιήσει το όνομα.

Υ.Γ.: Καιρός να ανοίξουμε λίγο τα μάτια μας. Η χώρα αυτή, από τη στιγμή της ανεξαρτητοποίησής της λέγεται Μακεδονία, νέτα σκέτα και μόνο εμείς κάνουμε πως δεν το βλέπουμε.

Xavier said...

Ρε τι Μακεδονία και ιστορίες. Εδώ ρημάζουν εδώ και χρόνια τον μΠΑΟΚ οι Πελοποννησιακές λέρες...

Anonymous said...

Re motosake kai to aerodromio makedonia, tha tou allaksoyme onoma?

Hrthan ta agria na diwksoun ta imera?

The Motorcycle boy said...

Γιατί -σου ζήτησε κανένας να του αλλάξεις όνομα; Αν δεν το παρατήρησες -η μαλακία της αποκλειστικότητας στο όνομα δέρνει μόνο την ελληνική πλευρά.
Ξεκολλάτε από τις αποκλειστικότητες -κι από εδώ Μακεδόνες, κι από εκεί Μακεδόνες και από δίπλα Μακεδόνες. Αν μάλιστα μπορούσαν να χρεωθούν οι από κει τον Μεγαλέξανδρο, θα γλιτώναμε από την ιστορική ρετσινιά του σφαγέα.

macedonas said...

motorsycle boy...απο το (ονομα καταλαβενεις για τι μλκ μιλαμε) λοιπον αρχικα μονο και μονο αν ειχεσ λιγο ελληνικο αιμα στις φλεβες σου θα πονουσες τις ανθρωπινες θυσιες που πλιρωσαμε στουσ βαλκανικους πολεμους...τασεσε υπερ καποιων σλαβων οι οποιοι το μονο που θελουν ειναι τον σφετερισμο της πατριδασ μας...ευτηχως ειναι λιγοι οι προδοτες σαν και εσενα...θανατο χρειαζεστε που θα τολμησεις να αναφερθεισ και στον μεγα αλεξανδρο!!!λοιπον για να κλεινουμε αμεσο προβλημα ειναι οι απαλαγη απο τουρκοσπορους σαν και εσενα που το μονο που κανουν ειναι να επιβουλευονται το καλο τησ πατριδας μας και μετα ολα τα αλλα γινοντε...και αν θεσ να με πεις εθνικιστη πεσ το αλλα να ξες προδοτη οτι 1000 φορες εθνικιστης παρα μιση προδοτης...θανατος στους εχθρους της ελλαδας!!!
ΤΙ ΑΙΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?ΑΛΒΑΝΙΚΟ...ΤΙ ΑΙΜΑ ΝΑ ΝΑΙ?ΤΟΥΡΚΙΚΟ...ΤΙ ΑΙΜΑ ΝΑ ΝΑΙ?ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ...ΤΙ ΑΙΜΑ ΝΑ ΝΑΙ?ΑΙΜΑ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΤΑ G3 ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ...

Mantalena Parianos said...

Re Makedona,
το blospot, στη φόρμα "δημιουργίας blog" ανάμεσα στις διαθέσιμες χώρες, έχει και τη *Μακεδονία* εδώ και πολύ πολύ καιρό...

Σου προτείνω να πάρετε τα φτωχομπινεδιάρικα G3 σας (εγώ θα θα έχω το Brauning 0.50) και να πάμε να κόψουμε κώλους εκεί στη Google.

Με το μαλακό μόνο, μη σχίσουμε κάνα μάγουλο από τις πολλές πίπες, έτσι;

Anonymous said...

Motorcycle boy δεν καταλαβαίνεις ότι η Σκοπιανή κυβέρνηση είναι μαριονέτα των Αμερικανών; Οι Αμερικάνοι τους βοηθούν να δημιουργήσουν ένα κράτος από το τίποτα, για να μπορούν αύριο να στήσουν τις βάσεις τους εκεί! Για αυτό σκύλιασε ο Μπούς να τους βάλει στο ΝΑΤΟ! Ο κομμουνιστικός κίνδυνος πιά έχει λείψει: δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικάνους να μας προστατέψουν!!! Το μέλλον Ελλάδας, Σκοπίων, κτλ είναι Ευρω - Βαλκανικό. Το ΝΑΤΟ δεν έχει πια λόγο ύπαρξης.