Dec 7, 2007

Η απεργία της Τετάρτης


click here to download the message
and
spread the word

.

15 comments:

Anonymous said...

Εδώ που τα λέμε όλα αυτά είναι μαλακίες τώρα έτσι. Γνώμη μου. Όχι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Εδώ ο πλανήτης καίγεται (global warming, φυσικές καταστροφές πείνα, αρρώστιες, πόλεμος, κερδοσκοπία, sweatshops, καταναλωτισμός κτλ) και μιλάμε για δις ανθρώπων! Και εμείς... νομίζουμε ότι κάνουμε κάτι.

Το ελλαδιστάν ΔΕΝ είναι το κέντρο του κόσμου. Δεν είμαστε αυτοί που μας έμαθαν να νομίζουμε. Δεν είμαστε σοβαροί, ούτε παράγουμε πλούτο. το αντίθετο είμαστε καταχρεωμένοι και πουλάμε ψευτουπηρεσίες. Με άλλα λόγια δεν κουμαντάρουμε τον εαυτό μας, αντίθετα ΜΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ. Πως να το πω ρε φίλε μου, nobody gives a fuck about hellas. Και όταν δε μας γράφουν, μόνο για τον τουρισμό και για τα κατορθώματα των παρεπίπαππών μας τους κόφτει και για το τι θα μας πουλήσουν και το πως θα μας μανιπιουλάρουν.

Το ανέκδοτο είναι ότι τη στιγμή που δεν τα καταφέρνουν άλλοι στα Β.Π της Ε.Ε, κάποιοι απο εμάς τους 11εκ νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να ζήσουμε ανθρώπινα. βλέπεις η ρουφιάνα η Ελπίς δεν πεθαίνει με τίποτα.

Αυτό που δεν είναι ανέκδοτο όμως είναι ότι κάθε μέρα μπορούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ και δε κάνουμε τίποτα, αλλά και όσοι σπάμε τα δόντια μας, πάλι κουρέματα κάνουμε. Θες πρόσφατο παράδειγμα; οι τελευταίες εκλογές. Χοντρικα και στο περιπου, 23/100 δεν μπόρεσε ή δε θέλησε να κάνει κάτι με τη απλή μέθοδο της ψήφου, και από τους 74/100 που πήραν μέρος στο καλπονοθευμένο εκλογομαγειρείο στέλνοντας παραγγελίες με ραβασάκια στα κουβούκλια των πιτσαδόρων που λέγονται καλπες, 3/100 θέλοντας ή μη ακύρωσε το "χάπενινγκ" και 33/100+30/100+8/100 ψήφισαν τις 3 (τρεις) όψεις του ίδιου ευρονομίσματος.

Και εξηγούμαι:
ΛΑΟΝΔ= υπερπατριωτικοχρηστιανοδημοκρατικονεοφιλελεύθερο κόμμα.
ΠΑΣΟΚ= πατριωτικοχρηστιανοσοσιαλδημοκρατικονεοφιλελεύθερο κόμμα.
ΚΚΕ+= πατριωτικοδιεθνιστικοχρηστιανοδημοκρατικοκομουνιστικο κόμμα.
Σκέτη σχιζοφρένεια, αλλά πέρα για πέρα αληθινή.

Οι βαρόνοι σε ΝΔ+ΠΑΣΟΚ κάνουν οτι προστάζει η υψηλή πολιτική της ΕΕ που τάχα μου συνδιαμορφώνουν με το διπλωματικό σώμα και μετά κοιτάνε να χαπακώσουν το πόπολο Τα δε ρετάλια σε ΚΚΕ+ ρίχνουν νερό στο μύλο του . Τσυστήματος, γιατί αν ήταν όπως μας τα λένε οι 8/100, ο 902 θα ήταν ήταν επαναστατική γιάφκα, καθε μέρα θα έκαναν σαμποτάζ στα μέσα παραγωγικης εξημέρωσης και θα καίγανε τις πόλεις, και αν ποτέ γινόταν το "θαύμα" και έβγαινε η Παπαπηγα οριακά ή/και με συνεργασία θα γινόταν πραξικόπημα.

Θες και άλλο; πως και γιατί και τα ρέστα; Πολλοί/100 ειναι αμόρφωτοι, τελεία και παύλα. Δε ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον τους. Αγονται και φέρονται. Είναι πρόβατα. Ψωμί και TV δώστους και τους έκανες αρνάκια που βελάζουν. Παιδεία, ποια παιδεία; Οι λίγοστοι νταβάδες που κρατάνε την κουτάλα ξέρουν τι παίζει και τρώνε καλά. Οι μετανάστες είπες; θα γελούσα αλλά δεν είναι αστείο. Το ξαναλέω, όλα τα άλλα είναι μαλακίες.

Ναι μαλακίες! Δεν αλλάζουν μυαλό οι λαλακηδες, ουτε με μισο εκ. φωνακλάδες στο σύνταγμα για ένα εξάμηνο -και αυτό τα λαμόγια και οι ντιλεντάντηδες το ξέρουν καλά- θα αλλάξουν με ραβασάκια αργόσχολων εξ'αποστάσεως, για ειρηνικές συγκεντρώσεις; ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Γιατί αν άλλαζαν, οι οικολόγοι θα έμπαιναν με 2ψήφιο αριθμό. Αλλά είπαμε ΔΕΝ.

Δε βρωμάει μόνο το ψάρι απ'το κεφάλι, βρωμάνε και τα νερά που κολυμπάει, βρωμάνε τα πάντα and life goes on. Κοίτα, δε σου λέω τι να κάνεις, σου λέω τη γνώμη μου. Δε σε δουλεύω, αλλά ούτε και εσύ εμενα. Πες ότι είμαι άκυρος και οφσάιντ, αλλά και εσύ τι θα καταφέρεις; ΤΙΠΟΤΑ.

Anonymous said...

Δηλαδή ρε συ τι προτείνεις; Να κάτσουμε στα αυγά μας;
Ειλικρινά πιστευείς ότι δε μπορουμε να καταφέρουμε τίποτα; Κι αφού τα βλέπεις τόσο σκατά (όπως όντως είναι) τι να κάνουμε, να κάτσουμε να περιμένουμε τα χειρότερα;
Ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω.
Ας γίνει αυτό μερικές ημέρες, να Π Α Ρ Α Λ Υ Σ Ε Ι τελείως η πρωτεύουσα, (κ όχι μόνο) να μην μπορεί νακουνηθεί ούτε μύγα. Ακόμα κι αυτοί που θα θέλουν να πανε για δουλεια να μην μπορούν. Αλλά να γίνει για μέρες μη σου πω βδομάδες.
Αν ήταν έτσι όπως τα λες σε καμία χωρα δε θα είχαν κερδίσει ποτε τίποτα. Κι όμως η ιστορία άλλα έχει δείξει.

Anonymous said...

Δεν προτείνω. Το ξαναλέω, προσπαθώ και σπάω τα δόντια μου. Δεν έχω αυταπάτες. Κοντεύω τα σαράντα. Είμαστε ΛΙΓΟΙ.

Λίγοι κι οι νταβάδες. Ούτε αυτοί έχουν αυταπάτες. Παίζουν ύπουλα, το ίδιο και 'μεις. Τους θέλουνε είλωτες, τους θέλουμε συντρόφους. Τους ταίζουν σκατά και κουτόχορτο, τους τρατάρω κρασί και χόρτο. Ψωμί και TV, ΣΤΟΚ ΣΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ.

Δε πείθουμε το πόπολο. Το σύστημα αφομιώνει ό,τι το σοκάρει. Ισορροπεί δυναμικα. Αυτοφυει τις οικοτομίες μας. Τα μυαλά των προβάτων εχουν ηδη ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ από κάθε φόρτο κριτικής.

Η παράταση τους βολεύει. ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ! Πως είπες, κοινωνικό κεκτημένο; Οι βρυξέλλες όζουν.

Όλα είναι μαλακίες. Low end εξεγέρσεις. Ποια βενεζουέλα; Το φορτνόξ των νταβάδων είναι το ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ. Κανείς εθελοντής; Μούγκα...

Ονειρεύομαι ξύπνιος, ΟΞΥΓΟΝΟ.

Anonymous said...

χαχα, το κοριτσάκι στη φώτο είναι κόρη φίλον.

Anonymous said...

Έχεις δίκιο ρε γαμώτο... αλλά έτσι σκεφτόμουν κ αυτό με καθήλωνε περισσότερο. Κοκάλωνα γιατι έβλεπα κ ένοιωθα ότι δε μπορώ να κάνω τίποτα (εκτός από κάποια τρομακτικά σενάρια)... Κ εξοργιζόμουν και τρελαινόμουν.
Δεν ξέρω ρε συ, ειλικρινά δεν ξέρω...

Ίσως τους βολεύει (ή μας βολεύει)όλο αυτό γιατί λένε που θα πάει θα φωνάξουν να νοιώσουν ότι κάτι κάνουν κ πάλι από την αρχή...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Κι όμως, εδώ κρίνεται η ικανότητά μας να μη μας έχουν δεδομένους. Να μη μας έχουν για πεθαμένους.

Bliss said...

giati dn thn kanete thn apergia paraskeuh
gia na xete 3hmerh
e?
klassike fantastike ellhna malaka?

ante

ta paidia apo ekswteriko pou akurw8hkan oi pthseis tous apo pou8a paroun pisw ta lefta tous
oi etairies dn ta dinoun
lene einai eu8unh ths elladas
na pas dikastika
k to dikastika sthn elladaaaaa
ouuuuuuuuuuuuu

geloia onta

Anonymous said...

Ναι, τα παιδια από εξωτερικό όταν λες εννοεις αυτά που σπουδάζουν εξωτερικό;
Ναι τα σκυλολυπάμαι αυτά τα παιδιά.
Έχεις υπόψιν σου τα δίδακτρα που πληρώνουν για να σπουδάσουν εκεί;
Τα λεφτά τους... θα σου λεγα τιποτα τωρα αλλά θα πάει χαμένο.

Anonymous said...

Ε, μα ΤΟΟΟΟΣΟ αναίσθητοι κ εγωϊστές κι αυτοί οι απεργοί;
Αλλά τι περιμένεις απορροφημένοι στα γελοία μικροπροβλήματά τους, πώς να σκεφτούν κ να νοιαστούν μετά τα ξενιτεμένα τα παιδάκια που μοχθούν, στα Παρίσια κ τα Λονδίνα με τα λεφτά του μπαμπα, στην καρέκλα κ τα θρανία του πόνου...
Ξεχάσανε ότι είναι περίοδος που έρχονται από τα εξωτερικά αυτά τα παιδιά για να κάνουν ήρεμα κ ωραία τις διακοπούλες τους...

Πάντως δεν είναι κακή η πρόταση να απεργούμε κ να διαδηλώνουμε το Σαββατοκύριακό! Δεν καταλαβαίνω γιατί δηλαδή να πρέπει να ενοχλούμε τόσο κόσμο...
Μαλιστά τώρα που το σκέφτομαι θα ήταν καλύτερα να μαζευόμαστε στις πλατείες (τόσες πλατείες έχει πια η Αθήνα) μη σου πω ανά κόμμα ή συνδικάτο (μιας κ μερικές φορές αυτές οι διαδηλώσεις θυμίζουν προεκλογική καμπάνια κομμάτων, ειδικά ενα σύνθημα που είχε το ΠΑΜΕ, αλλά εντάξει αυτά είναι λεπτομέρειες) και να λέμε ύμνους κ προσευχές... αντέ κ κανένα μοιρολόι, που ξέρεις ίσως να τους συγκινήσουμε έτσι.
ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΤΟΟΟΣΟ ΚΟΣΜΟ. Κ μάλιστα τέτοιες μέρες;

Πριν μια ώρα πληροφορήθηκα ότι κάποια, φίλη φίλου, ενός φίλου κτλ η οποία είναι από άλλη χώρα κ έρχεται που κ που στις γιορτές εδώ... Αυτή λοιπόν όποτε έρχεται κλείνει δωμάτιο στο Μεγ. Βρετανία (έχει μια αδυναμία στο συγκεκριμ. ξεν/χείο). Ψιλοτρομοκρατήθηκε λοιπόν η κοπέλα από την διαδήλωση κ τα "έκτροπα" κ θέλει να άλλαξει ξενοδοχείο...
Τι να σου πω... σπάραξε η καρδιά μου μόλις το έμαθα!!! Λέω όριστε, με τους εγωϊσμούς μας κ την αναισθησία μας την ξεβολέψαμε την κοπέλα...
Πρότεινα να μαζέψουμε κάποια λεφτά να της κάνουμε δώρο τη διαμονή της σε άλλο ξεν/χειο (όχι ότι δεν έχει λεφτά) αλλά να... νοιώθω άσχημα κ γω κ κάποιοι άλλοι κ έχουμε τύψεις...

Πού ξέρεις, μέρες που έρχονται μπορεί να φιλοτιμηθούν τίποτα μπλογκερς τώρα που έμαθαν για τις ακυρώσεις πτήσεων κ να διοργανώσουν κανένα έρανο για τα ξενητεμένα παιδιά...

Τα σέβη μου στα ξενιτεμένα παιδάκια που τους χαλάσαμε τις γιορτές!

Ναπoλέων said...

15-12-07
Τ' αγίου Λευτέρη σήμερα!

Λευτεριά, ρέεεεεεεεε!

1. Λευτεριά από τον (φοβικό πάντα) εγωϊσμό μας, που θέλουμε ΟΛΑ τα σπουδαία να συμβούν όσο ζούμε ΕΜΕΙΣ.
Έστω κι αν εμείς δεν τό παλεύουμε ιδιαίτερα...

2. Λευτεριά από το βρισίδι και την, υποδηλούμενη, "οργή".
Απλώς ξεδίνουμε, εκτονωνόμαστε, οπότε δεν έχουμε πιά ισχυρή παρόρμηση να κάνουμε το «κάτι μας» για να βελτιωθούν, όσο βελτιωθούν, αδερφέ, στην μικρή, ΜΙΚΡΗ, ΜΙΚΡΟΤΑΤΗ ζωή μας τα πράγματα.

3. Λευτεριά από την ομφαλοσκοπία, τό άκρον άωτον του εγωϊσμού, και άπλωμα, άπλωμα, άπλωμα της "καρδιάς" μας σ' όλες τις υπάρξεις του Κόσμου (που σημαίνει στολίδι, τό θυμάστε;;;) ακόμα και πρός εκείνες που μάς προκαλούν φόβο ή δέος.

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

Υ.Γ. 1. Αν έφτανε η Παπαρήγα (άντε το ΚΚΕ...) να πάρει "δεδηλωμένη" ΔΕΝ θα γινόταν πραξικόπημα, κάνεις λάθος Νάσο.
Διότι θα είχε, ώσπου να φτάσει εκεί, ολοκληρώσει την αλλοτρίωση. Ήδη είναι πολύ προχωρημένη σ' αυτό με τα σταλινοχριστιανικά της.

Υ.Γ. 2. ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ
Μαζί σου!

Υ.Γ. 3. ELL
Οι ανθρακωρύχοι στην Αγγλία (κι άλλοι αλλού) είχαν κάνει μήνες απεργία αλλά η Θάτσερ κατάφερε, δικαστικά, να τους κατάσχει ακόμα και το ταμείο αρωγής που είχαν σχηματίσει μεταξύ τους.
Το σύστημα έχει συστήματα πολλά... που τραγουδούσε η άλλη...
Για να ελεγχθεί θέλει κώλο κι άλλον κώλο και κομμάτι από άλλον κώλο, πού λεγε κι η μακαρίτισσα η μάνα μου. Δεν αρκούν πολυήμερες απεργίες... Ούτε κάν επαναστάσεις ή ...τηλεοπτικοί πρόεδροι...

Υ.Γ. 4. Περιμένω την πρώτη μεγάλη απεργία στην Κίνα. Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς της υποθέτω. Υποθέτω ότι θα ζώ έως τότε (είμαι ήδη 68...) για να τό χαρώ αυτό.

Anonymous said...

Κάνε κλικ εδώ για να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπό σου να περάσει όμορφα Χριστούγεννα!!! Κλικ κλικ Σε χρειάζομαι!!!

Anonymous said...

Πάντως ρε συ Ναπολέων εγώ καθόλου δεν "ξεδίνω" ούτε εκτωνώνομαι με τις διαδηλώσεις.
Λες "αγάπη, αφοπλισμός, ειρήνη"...
Τι μπορούμε λιοπόν να κάνουμε γι αυτά; Γιατί, συγνώμη ουτε τον Μπους ούτε κάνενα άλλο γνωρίζω που θα μπορούσα να τον πείσω γι αυτά που λες.
Κι όταν μιλάς για φοβικό εγωϊσμό που όλα τα σπουδαία θέλουμε να συμβούν σε μας...
Το να απαιτούμε μία καλύτερη ζωή το βλέπεις εγωϊστικό; Ή το να απαιτούμε αυτά που μας χρωστάνε.
Εγώ λοιπόν αυτό που βλέπω εγωϊστικό είναι ν' ακούω ότι λόγω της διαδήλωσης χαλάσαμε τις διακοπές σε κάποιους...
Όπως επίσης όταν κάποιοι πάνε με μπουλντόζες κ καταστρέφουν τους καταυλισμούς τσιγγάνων γιατί λένε ότι ρίχνουν τις τιμές στα ακίνητά τους.
Ζήσε την καλύτερη ζωή σου αλλά άσε κ τους άλλους να αναπνεύσουν. Αυτό είναι εγωϊσμός. Και δε σνομπάρω τα παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό παρόλο που μετά ως μανατζερ, προκειμένου να ανεβάσουν τα κέρδη μιας εταιρίας γαμάνε τους από κάτω... αλλά τουλάχιστον όταν ακούω τέτοια εγωϊστικά το μόνο που μου απόμένει είναι να ειρωνευτώ. Και να ενωθώ με άλλους μπας κ καταφέρω τίποτα. Γιατί όταν αυτοί οι έξυπνοι μανατζερ δε μας πληρώνανε ούτε ένσημα βάζανε, μόνη μου δε μπορούσα να τους κάνω τίποτα. Αλλά δε θα επεκταθώ γιατί θα γράφω μέχρι αύριο.

Στην Αγγλία τότε, νομίζω ήταν το '80, (μόνο ταινία έχω δει πάνω σ' αυτό) είχαν την ατυχία να έχουν τη Θάτσερ. Όμως για δες τις εργασιακές συνθήκες εκεί, δες την κοινωνική ασφάλιση που έχουν, τα νοσοκομεία κτλ. Χωρίς αγώνα δε γίνεται τίποτα. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Σικάγο - εξεγέρσεις εργατών... κ δυστηχώς δεν έχω καλή μνήμη για να πω περισσότερα.
Δεν ξέρω ποιος είναι ο σωστότερος τρόπος για να διορθώσει κάποιος τα στραβά, αλλά σίγουρα όχι το να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια κ να κλαίει τη μοίρα του.

AsGoodAsItGets said...

Η hostess που εξηφανίσθη;

Καλές γιορτές και καλά να μας μπεί, θα σας επισκεφτώ οσονούπω!

ΦANTAΣΙόΠΛΗΚΤΟΣ... said...

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΞΑΝΑ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ....ΜΟΝΟ ΥΓΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ...ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΛΑ...ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ...ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ...ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ...

Mantalena Parianos said...

Καλόπαιδα,

μια χαρά συζήτησις έχει ξεσπάσει και θα ήθελα πολύ να συμμετέχω - αλλά οι γιατρο΄πι που με κουράρουν από το περασμένο Σάββατο το βράδυ (9/12) είναι πολύ αγριεμένοι όπως όλοι οι ορθοπεδικοί και εισβάλλουν σε ανύποπτες στιγμές στο δωμάτιό μας για να εξασκήσουν ζιού ζίτσου και λοιπές λαβές στο εγχειρισμένο μου ποδαράκι που έχει τετραπλό κάταγμα μια και έπεσε πάνω του μια μηχανή 400 κυβικών την οποία οδηγούσα με περισσή σπουδή και προσοχούλα στο γαμωφάναρον της οδού βασιλίσσης σοφίας έξω από τον πύργον αθηνών.

Ο εξάδελφός μου μόλις μου εγκατέστησεν ίνερνετ στο δωμάτιο-αποθήκη όπου θα περάσςω τους επόμενους τέσσερις μήνες της ζωής μου - ώστε να υπάρχουν κοντά μου άνθρωποι που θα με προσέχουν, θα μου κερνουν κανένα μελομακάρονο και θα υπογράφουν τους φακέλους των κουριερ που έρχονται, μια και εις το κέντρον της αφιλόξενης πρωτεύουσας ήμουν γραφική μοναχική φιγούρα όπως οι περισσότεροι μόνοι άνθρωποι τις γιορτές.

I'll be back που έλεγε κι ο ¨Αρνολντ

μην μου πείτε περαστικά, ο΄ύτε καλές γιορτές

"το να ελπίζεις είναι κάτι πολύ μοναχικό", όπως λέει κι ο Σαμ (πριν αναχωρήσουνε από το νοσοκομείο κατάκλεψε τα κοδεϊνούχα παυσίπονα των 500 ml και την περνάμε ζάχαρη αυτή την εποχή)

οέο

μόνο 'μπράβο' έχω να πω

keep striking να ρίξουμε την κωλοδεξιά

-από το καβλοκρέβατο του πόνου,
Mantalena η ηδυπαθής μαζόχα

μανταλενομούτς
και crash boom bang