Aug 31, 2007

Ούτε άκυρο, ούτε λευκό. ΑΠΟΧΗ, τώρα!


Προσοχή ακολουθεί πολιτικό μήνυμα:

Κούραση.

Δεν βαρέθηκες να ψηφίζεις και να βγαίνουν όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι;
Αφού ακόμη κι όταν δεν τους θέλουν στο ένα μεγάλο κόμμα, πάνε (απ' το ένα) στο άλλο!

Δεν βαρέθηκες να ψηφίζεις Καραμανλήδες και Παπανδρέου; Μητσοτάκηδες και ξέρω ‘γω ποιους;

Πιστεύεις πραγματικά ότι αυτή η ορδή από ασχημονούντα γερόντια με tax free αυτοκίνητα, μπορεί να έχει κανένα άλλο σκοπό πλην του ιδιωτικού οφέλους;
Εσύ αν ήσουν 70 χρονών, πιο πολύ θα σε απασχολούσε να σώσεις την Ελλάδα ή το τι δώρο θα πάρεις στα εγγόνια σου και στα παιδιά σου; (ένα κότερο; Μια βίλα; Να τα κάνεις βουλευτές όπως την αφεντιά σου;)

Εκτός αν εννοείς ότι «νέοι πολιτικοί» (σε ηλικία) όπως ο ΓΑΠ, ο Κ. Καρμανλής, ο Κυριάκος κ.λπ. θα σώσουν την Ελλάδα. Δεν έχεις να περιμένεις τίπoτε από αυτούς και το ξέρεις.

Τo σωματικό βάρος των πολιτικών τι σου λέει για τη διατροφή τους;

Δεν βαρέθηκες να ψηφίζεις ανθρώπους που έτσι και εκλεγούν δυο τετραετίες μπορούν να βγουν εφ’ όρου ζωής σε σύνταξη χιλιάδων ευρώ – που εσύ δεν θα τη δεις ΠΟΤΕ ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα;
Είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που θα ψηφίσουν αύριο νόμους για μειωμένες ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ συντάξεις.

Σε τι ακριβώς είναι χρήσιμες ή ακριβοδίκαιες οι εκλογές, όταν ούτε η αρχή της απλής αναλογικής των ψήφων –τόσα έλαβον, τόσοι οι εκλεγόμενοι- δεν μπορεί να τηρηθεί;

Μην ψηφίζεις
Μην νομιμοποιείς την αλητεία
και την υποκρισία


Όταν η αποχή φτάσει το 50 και 60% ίσως το αποφασίσεις να βγεις στο δρόμο
Όταν η αποχή φτάσει το 50 και 60% ίσως συνειδητοποιήσεις ότι
δεν έχεις κανένα λόγο να τους ανέχεσαι

Στο παρελθόν έχει επιτευχθεί αποχή γύρω στο 40%. Ας την κάνουμε μεγαλύτερη.

Όχι άκυρο. Όχι λευκό.
Αποχή τώρα.

Καραμπινάτη, απαξιωτική και γραψαρχίδικη όπως οι άθλιες πολιτικές τους.
+++

ΥΣΤΕΡΩγραφώ
Δεν είχα σκοπό να κάνω ένα τέτοιο ποστ, αλλά η συνειδητή προσπάθεια που εξασκείται από τους γνωστούς συμφεροντολόγους των blogs να μας υποβάλλουν να ψηφίσουμε KKE, NΔ κ.ο.κ. με έκανε να το πάρω απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ!

Είναι προφανές ότι αν δεν κάνουν πλύση εγκεφάλου για τη "χρησιμότητα" της ψήφου (παλιότερα δεν το είχαν ανάγκη γιατί ήταν "υποχρεωτική"),
δύσκολα ένας φυσιολογικός άνθρωπος, -οργισμένος, θλιμμένος ή απλώς συνειδητοποιημένος- θα πήγαινε να ψηφίσει κανέναν τους. Α, και τα ρουσφέτια βέβαια και οι προεκλογικές υποσχέσεις παίζουν επίσης το ρόλο τους.


***
Γι' αυτό Mantalenoπροτείνω:
Τη μέρα των εκλογών κάνε σεξ από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Μην ανοίξεις τηλεόραση.
Άκου τα αγαπημένα σου cd.
Φρόντισε να προμηθευτείς από τα αρχεία των εφημερίδων παλιές προκυρήξεις τρομοκρατικών οργανώσεων και (ξανα)διάβασέ τις.
Διάβασε Τομ Ρόμπινς (θα σε κρατήσει ολόκληρη τη μέρα).
Διάβασε ένα βιβλίο για τον ουτοπικό σοσιαλισμό.
Πίνε πολλά υγρά και μην ξεχνάς να τρως με τα λιγοστά χρήματα που σου εξασφαλίζει το ότι ζεις στην Ελλάδα και έως χτες ψήφιζες αυτούς που ψήφιζες τέλος πάντων.

Υπάρχουν χιλιάδες καλύτερα πράγματα να κάνεις, από το να ψηφίσεις αυτούς που αύριο θα βρίζεις και θα μουτζώνεις – όταν δεν θα βρίζεις και δεν θα μουτζώνεις τον ίδιο σου τον εαυτό.
Αφού ΚΑΙ ΑΥΤΟ το ξέρεις.


«Το πολίτευμα της χώρας μας, είναι Κληρονομική Δημοκρατία Τηλεοπτικού Τύπου»
-Τζίμης Πανούσης


28 comments:

TTRabler said...

Απέχω συνειδητά από τις κοινοβουλευτικές εκλογές και θεωρώ πως -και- αυτό είναι πολιτική πράξη, η ορθότερη κατ' εμένα. Κανόνισε το βράδυ εκείνο να τα πιούμε!

Anonymous said...

Με την αποσπασματική αποχή το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να γίνει ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ η ίδια μαλακία. Και που είχε 40% αποχή, τι έγινε; Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

Mantalena Parianos said...

DEUCED >>
A, ναι; Δεν προτιμας ας πούμε, χμ, να διαβάσουμε Μπακούνιν;
Να χορέψουμε στο ημίφως;
Να κάνομεν προεκλογικό σεξ ;

:D


RAZZ >>
Έτσι φτάσει αποχή 50-60% θα γίνει του Τσαουσέσκου.
Θα σου εξηγήσω στο επόμενο session.
Πρέπει να συνασπιστούμε (sic) εμείς οι για-ανθρωπιστικούς-λόγους-αριστεροί και να μη σπαταλάμε τις ψήφους μας στο ίδιο κόμμα που πρεσβεύει η παπαραρήγα ("που είδατε να παραβιάζοντραι τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Κίνα;" είχε δηλώσει μετά την επίσκεψή της λίγο μετά το Τιεν Αμέν).

Ευχαριστώ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ούτε μικρό ούτε μεγάλο -πολύ περισσότερο- κόμμα.

The Motorcycle boy said...

Στις ΗΠΑ έχει 60% αποχή -ναι λοιπόν, συμφωνώ. Ας φτάσει κι εδώ η αποχή σε τέτοιο ποσοστό για να γίνουμε καλύτερο κακέκτυπο της Αμερικής.
Και φυσικά, δεν τρέχει τίποτα το τελευταίο διάστημα, δεν αλλάζει τίποτα, όλοι ίδιοι είναι. Α ναι κι εγώ κάνω προπαγάνδα υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
Υ.Γ.: Ευτυχώς τουλάχιστον που έχουμε δημοκρατία κι όχι καμιά χούντα -φαντάζεσαι τι είχαμε να τραβήξουμε σε τέτοια περίπτωση; Raz, έχεις πάρει κάτι; Πολύ εύστοχη σε βρίσκω τελευταία.

Mantalena Parianos said...

MOTOSAKE >>
Η ειρωνεία δεν θα σε βγάλει πουθενά.
Το επιχείρημα, "αν δεν ψηφίσεις πασόκ θα βγει η ΝΔ" είναι προφανές, αλλά το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Οι αιτιάσεις του ποστ μου είναι φυσικά α-χτυ-πη-τες, αφού μένιουν ανέγγιχτες και κανείς δεν πρόκειται να επιχειρήσει να τις αντικρούσει. Γιατί; Επειδή απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ και το ξέρουμε όλοι.

Politics suck

The Motorcycle boy said...

Φυσικά και η ειρωνία δεν θα με βγάλει πουθενά. Όπως ακριβώς ισχύει και για την αποχή. Αλλά ρωτάω: όταν θα βλέπεις στις 17 του μήνα τον Κωστάκη να κουνάει χεράκια πως θα νιώθεις; Ευτυχής που δεν τον εμπόδισες;

Anonymous said...

Κοίτα το σεξ μας θα το κάνουμε, αλλά θα ρίξουμε και το κάτι τις μας στην κάλπη.
Πιστεύω ότι η αποχή και η απαξίωση φέρνουν ακόμα χειρότερα αποτελέσματα και πιθανόν ακόμα πιο επικίνδυνα άτομα στο σβέρκο μας (βλ. 1967) ;)

Anonymous said...

Δεν μπορω ρε παιδια να καταλαβω γιατι αποχη.το συνολο του εκλογικου σωματος ηταν περιπου 10εκατομυρια. η ΝΔ πηρε 3359000 ψηφους και ειχε ποσοστο 45%.ξερετε γιατι?

ΓΙΑΤΙ το υπολογιζουν αφου αφαιρεσουν την αποχη,τα λευκα,και τα ακυρα.ολα αυτα μαζι αν αφαιρεθουν το εκλογικο σωμα γινετε(με βαση τις προηγουμενες εκλογες) 7400000 και σαυτο το ποσο πηρε αυτο το ποσοστο.(αλλιως θα ειχε 33,5%)
Αν η αποχη ηταν 50% ο μπουλης θα κυβερνουσε με 67%.(3359/5000).
Ας σημειωθει οτι ο εκλογικος νομος εχει αλαξει.και το πρωτο κομμα θελει χοντρικα 42%.
Καταλαβαινω την οργη και την αηδια που νιωθουμε ολοι.
Δεν ειναι κριμα ομως την οργη αυτη να την εκμεταλευετε ο μπουλης η ο γιωργακις προς οφελος του.

The Motorcycle boy said...

Πάντως, το τελευταίο ποστ του Πετεφρή (δεν ξέρω πως να το λινκάρω) είναι καταπληκτική ανάλυση επί του θέματος. Το προτείνω με τα 1.000.

mc said...

Συμφωνώ απόλυτα με Ραζ. Όχι άλλη αποχή. Πραγματικά πρέπει να ψηφίσουμε ακριβώς για να μην υπάρχει μόνο ένα κόμμα (ναι, ένα είναι στην ουσία) στα έδρανα.
Δε θα ιδρώσει κανενός αυτί ούτε με 80% μανταλενάκι μου...δυστυχώς!

Βαγγέλης Μπέκας said...

Κι αν πάνε να ψηφίσουν μόνο οι στούρνοι?

Τότε τα αποτελέσματα θα ναι ακόμα χειρότερα...

Ναι, ναι μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα...

Σκέψου μια συγκυβέρνηση ΛΑΟΣ - ΝΔ!!

Γιατί να μη ψηφίσουμε κάποιον Αριστερό Δαβίδ, ώστε να οπλίσουμε τη σφεντόνα του με μεγαλύτερη πέτρα;...

Για το καλό μας θα ναι…

kaltsovrako said...

"...συμφεροντολόγους των blogs να μας υποβάλλουν να ψηφίσουμε KKE, NΔ κ.ο.κ."

Επειδή και εγώ έγραψα κατά του κινδύνου να γίνει trend η αποχής, το άκυρο ή το λευκό, θέλω σε παρακαλώ (και επειδή έκατσε η ρουφιάνα η μύγα πάνω μου τώρα και είναι και παχυα η πουτ@να) να μου πείς αν έγραψα κάπου ποιόν να ψηφίσει ο κόσμος (άααααλλη μαλ@κία το ψευτοδίλλημα του τύπου "μη ψηφίζεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ψήφισε άλλο").

Το ξαναέγραψα. Καλό είναι να ψηφίσει ο κόσμος. Τώρα στην αγανάκτηση του, ΙΣΩΣ μπορεί να βγεί κάτι διαφορετικό. Αν υπάρχει ένα περιθώριο. Ίσως...

AsGoodAsItGets said...

Εγώ πάντως επιμένω σαλαμάκι δαγκωτό!

Έτσι δηλώνεις ξεκάθαρα την αηδία σου για τις εκλογές (όπως θα το καταλάβει και η επιτροπή όταν θα ανοίξει τον φάκελό σου, χεχε).

Τουλάχιστον ένα σαλαμάκι σε κάθε κάλπη! Να βρωμάνε όλες οι κάλπες όπως τους αξίζουν!

Περαστικός said...

Καλησπέρα, with all due respect, η αποχή και το λευκό και το άκυρο δεν έχουν κανένα άλλο αποτέλεσμα παρά να αυξάνουν τα ποσοστά των κομμάτων, να τα ενισχύουν και να κάνουν ευκολότερη την αυτοδυναμία. Αν κάποιος απεχθάνεται το υπάρχον δικομματικό κατεστημένο, ο βέλτιστος τρόπος δράσης είναι να ψηφίσει ένα μικρό κόμμα. Ακόμη και αν τα ποσοστά αποχής στην Ελλάδα πλησιάσουν αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών ή της Αμερικής, που δεν πρόκειται, κυρίως λόγω των πελατειακών σχέσεων και άλλων παραγόντων, το μόνο που θα γίνει θα είναι ίσως 1-2 σχετικές αναφορές και η παρατήρηση ότι «εξευρωπαϊζόμαστε». Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι το ποσοστό της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές ήταν 45% επί των ΕΓΚΥΡΩΝ ψηφοδελτίων, αλλά 33% επί των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Δίνει κανένας σημασία στο γεγονός αυτό; Αντίθετα, υπάρχουν άνθρωποι που καυχώνται ότι η ΝΔ ψηφίστηκε σχεδόν από το ήμισυ του λαού. Αντίθετα, αν όσοι αντιτιθέμεθα στο υπάρχον δικομματικό κατεστημένο και στη σήψη του που παρασύρει τους πάντες ψηφίσουν μικρά κόμματα, θα πάψουμε να είμαστε "αόρατοι". Δεν θέλω να μακρηγορήσω, απλώς σας λέω να το σκεφτείτε λογικά. Πιστεύω ότι και τα δύο κόμματα πρέπει να τιμωρηθούν, για τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την ανικανότητα, την αναξιοκρατία και την οικογενειοκρατία και να υποστεί ένα πλήγμα ο τρόπος με τον οποίο βασίζονται στις πελατειακές τους σχέσεις, με το να αναδειχθεί μια μεγάλη ομάδα ψηφοφόρων που σκέφτονται διαφορετικά. Μακάρι και εντός αυτών να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, αλλά και νέα σοβαρά κόμματα να βρουν χώρο να αναπτυχθούν. Είναι καλύτερα να ψηφίσουμε μικρά κόμματα. Η αποχή και τα λευκά/άκυρα τους κάνουν να τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση.

Mantalena Parianos said...

ΜΟΤΟΣΑΚΕ >>
"όταν θα βλέπεις στις 17 του μήνα τον Κωστάκη να κουνάει χεράκια πως θα νιώθεις;"

-Όπως και τώρα. Ανακούφιση που ΔΕΝ τον ψήφισα και αγανάκτηση που υπάρχουν άνθρωποι που τον ψήφισαν.




ΚΟΝΦΙΟΥΖΕΝΤ >>
"Κοίτα το σεξ μας θα το κάνουμε..." (...) Πιστεύω ότι η αποχή και η απαξίωση φέρνουν ακόμα χειρότερα αποτελέσματα"

-Μα, ποιος μίλησε για αποχή από το σεξ; !!!
Ποτέ όλων των ποτών (με αλκοόλ εννοείται)

:]




ΑΝΩΝΥΜΕ >>
Μα ακριβώς αυτό είναι το ζήτημα! "Την οργη και την αηδια που νιωθουμε ολοι", να την εκμεταλλευτεί "ο μπουλης η ο γιωργακις προς οφελος του". Γιατί να πας να παίξεις το παιχνίδι τους λοιπόν;




ΑΜΠΟΤ >>
Μια πολυκομματικη΄βουλή με αριστερά κόμματα είναι ουτοπία (άσε που στη σκυλάδικη χώρα μας , το ΛΑΟΣ έχει ανοίξει μαγαζί γωνία).
Πολύ περισσότερο όταν οι ηγεσίες των λεγόμενων αριστερών κομμάτων θα είναι οι πρώτες που θα συνθηκολογήσουν με τη ΝΔ ή το πασόκ για κυβέρνηση συνασπισμού. Πώς θα αισθανθείς όταν θα έχεις ψηφίσει τους εκπροσώπους του Λένιν (my ass) και αυτοί πιαστούν χεράκι χεράκι με νεοφιλελεύθερους κρυπτοφασίστες;
Ή αν έχει ςψηφίσει Συνασπισμό και αυτός συμφωνήσει "σε κεντρικές γραμμές πλεύσης" με το πασόκ; (αν και αυτό δεν μου φαίνεται και τόσο κακό - αλλά είδες που πάλι στις "εκπτώσεις καταλήγουμε και στο "λιγότερο κακό";)




ΒΙΤΑ ΜΙ ΜΠΑΡΟΥΑΚ >>
"μια συγκυβέρνηση ΛΑΟΣ - ΝΔ"

Γαμώτο σου, θα χάσω τον ύπνο μου!

(Καρατζαφέρ', Κυριάκ' Μητσουτάκ, Καραμαν Αλής)

όξω κακό όξω φτου φτου φτου σκόρδα




ΚΑΛΤΣΟΒΡΑΚΕ >>
Φυσικά και δεν εννοώ εσένα [έχεις βάλει banner του ΚΚΕ ή της ΝΔ και δεν το'δα; Λίστα με το ποιοςυ βουλευτές να μην ψηφίσει ο κόσμος;]

:D

Σε διαβάζω - αν και οι φωτογραφίες και ο τρόπος που είχες πρ΄σοφατα να απευθύνεσαι στους απέχοντες είναι -πως να το πω;- πολύ "διωχτικός".

Με δυσκολία άφησα ένα σχόλιο τελευταία στο μπλογκ σου
:/



ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ >>
Μείνε μακριά εσύ καλέ! Άσχημα είναι εκεί που είσαι; Μην διανοηθείς να γυρίσεις στην Ελλάδα για ένα ψωροσαλαμάκι! Μόνο για τσίπουρα και καπνά να γυρίσεις.

:)



ΠΕΡΑΣΤΙΚΕ >>
"υπάρχουν άνθρωποι που καυχώνται ότι η ΝΔ ψηφίστηκε σχεδόν από το ήμισυ του λαού"

Και τι θέλουν τώρα; Συμπαικτες;
Να παίξουν μόνοι τους. Οι εκλογές είναι σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ κομμάτων που τάζουν ρουσφέτια. Εγώ δεν έχω κανένα βίσμα.

_______________________


Πάντως, παιδιά, δίκιο θα έχετε ό,τι και να πείτε, αλλά μόνο σε ότι αφορά τα μαθηματικά.
Στην ουσία, παραμένει το εξής (και συγνώμη αν επιμένω ότι αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε όλοι):

Αν ψηφίσεις ένα από τα δυο ΜΕΓΑΛΑ κόμματα έχεις κάνεις ΜΕΓΑΛΗ μαλακία, αν ψηφίσεις κάποιο από τα ΜΙΚΡΑ έχεις κάνει ΜΙΚΡΗ.

Και επειδή ο Μοτοrcycle παραπάνω μου συνιστά να διαβάσω το τελευταίο ποστ του Πετεφρή, το οποίο έχω ούτως ή άλλως διαβάσει (ως φανάτικ), να θυμήσω ότι ο άνθρωπος θέτει στο τέλος ένα ερώτημα, αναφέροντας:
"με το δεδομένο σύστημα, η όποια αξία της ψήφου προϋποθέτει ότι θα πέσει σε ένα υπαρκτό κόμμα.Από τα 29 που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους.
Με λίγα λόγια, οι απέχοντες, πρέπει να διαλέξετε άν θα υποδυθείτε τον οπαδό ενός κόμματος που δεν σας εκφράζει,ή άν θα εκφραστείτε ελεύθερα, χωρίς υποκρισία, σε ένα σύστημα που σας δουλεύει ψιλό γαζί.
Ψεύτες ή μαλάκες λοιπόν;"


-Εννοείται μαλάκας, παίρνω φόρα κι απαντώ. Ψεύτης δεν υπήρξα ποτέ.

The Motorcycle boy said...

Συμφωνώ, προφανώς, με τον Πετεφρή. Είχα μιλήσει σε ένα ποστ μου για καθαρό βιασμό της βούλησης μέσω του εκλογικού συστήματος. Όταν λοιπόν σε πηδάνε είναι καλύτερα να πεις ψέμματα μήπως και τσούξει λιγότερο παρά να κάνεις τον μαλάκα (κατά την προσωπική μου γνώμη).
Ανακούφιση που δεν τον ψήφισες λες Μανταλένα; Το ίδιο δεν είχε πει και ο Πόντιος Πιλάτος;

kanataki said...

σεξ όλη μέρα??????????????

False Poison said...

To πρόβλημα είναι το εξής: έστω ότι η αποχή ανέρχεται σε υψηλά ποσοστά: τι συμβαίνει μετά; ποιο το αποτέλεσμα και ποιες οι αλλαγές που θα επέλθουν (αν και όταν); με ποιο τροπο οργανώνεται η πολιτεία;

Επειδή σίγουρα κάθε πολιτικός είναι διατεθειμένος να "αλλάξει" όταν απειλείται με ελάττωση αριθμού ψήφων αλλά, αφού βγει, παραμένει ο ίδιος και χειρότερος, τι έχουμε να προτείνουμε;

...παρεμπιπτόντως, θα απέχω κι εγώ, καθαρά για κοινωνικούς λόγους (οι ιδεολογικοί έχουν πάψει να υφίστανται προ πολλού)

Bonnie said...

μανταλένα, συμφωνώ και προσυπογράφω. Επειδή όμως δεν έχω αρκετούς παρτενέρ για σεξ όλη μέρα θα σου στείλω μεηλ μπας και είσαι διαθέσιμη ;)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
AsGoodAsItGets said...

Δυστυχώς, δεν έχω επιλογή. Θα είμαι Ελλάδα γιατί είχα προγραμματίσει τις διακοπές μου Σεπτέμβριο πολύ πριν ανακοινώσει ο Οβελίξ τις εκλογές.

Χλωμό το βλέπω βέβαια τελικά να ψηφίζω γιατί την ημέρα των εκλογών θα είμαι Χανιά, μακριά από το εκλογικό μου κέντρο.

Και όπως σωστά επισημαίνεις, εγώ κατάφερα να φύγω και δε σκοπεύω να γυρίσω σύντομα.

Το ίδιο συνιστώ και εύχομαι και δι υμάς. ;)

Homo Ludens said...

Πότε είχαμε 40% αποχή στην Ελλάδα; Πλάκα μου κάνετε; Ρε συ Μανταλένα, αυτό περί μικρής και μεγάλης μαλακίας είναι απλά ένα λογοπαίγνιο. Το να μην ψηφίσεις καθόλου, αφού το πάμε λογοπαιχτικά, σημαίνει πλήρης αποχή. Προτιμώ να μαλακίζομαι από το να απέχω. Και περιμένω πότε θα εμφανιστεί κάποιος που να μπορώ να κάνω σεξ μαζί του και να γουστάρω. Δεν λέω ότι θα είναι ο Κωστάκης ή ο Γιωργάκης, αλλά με τον να έχω αποφασίσει από τώρα ότι δεν θέλω καν να ακούω για σεξ, δεν βοηθάω την κατάστασή μου.
Ξαναρωτάω: Πότε είχαμε 40% αποχή;

Anonymous said...

To zhthma einai an se ekfrazei to antiprwsopeutiko susthma pou mas 'parexei' o koinobouleutismos mas, etsi opws einai nomi8ethmenos. Emena mia fora oxi. Opote protimw na eimai sunepeis me ton eauto mou kai aplws na mhn kanw kati to opoio den pisteuw.

Etsi ki alliws kai mikro komma na pshfhseis, pali sta megala 8a paei, ektos ki an milame gia SYN h KKE pou ki auta me poia prooptikh 8a ta pshfhseis? Gia na sumfwnoun eniote me to pasok h gia na uposthrizoun thn sklhrh grammh ths palai pote ESSD? Apoxh kai pali apoxh.

Giati to zhthma sthn apoxh den teliwnei me to na mhn pas stis kalpes. Mono tou einai dwron adwro. To zhthma einai apoxh stis kalpes kai parousia stous dromous. Kai me oso pio sklhropurhniko tropo ginetai in my humble opinion. Ama einai na mas gamhsoune, toulaxiston as bgoume stous dromous na tous gamhsoume emeis prwta oso perissotero mporoume. Mpourloto sthn boulh kai sta upourgeia. Na tous tsou3ei kai na doune oti osoi den pshfizoune, den einai apolitik probata, alla lukoi pou den to exoune kai ligo na mpoune sta spitia tous na tous fane.

To zhthma einai, osoi apexete, 8a bgeite stous dromous? H toulaxiston, autoi pou 8a bgoune, 8a exoune thn sthri3h sas, estw h8ikh?

Mantalena Parianos said...

ΜΟΤΟΡCYCLE >>
"είναι καλύτερα να πεις ψέμματα μήπως και τσούξει λιγότερο παρά να κάνεις τον μαλάκα"

Εγώ ήρθα να σου ζητήσω να πάψεις να ψεύδεσαι; ¨Εστω και στον ίδιο του τον εαυτό:
Δεν βλέπω τι σου δίνει το δικαίωμα εσένα κι όλων των υπόλοιπων εθνοσωτήρων να αξιώνετε να μην απέχουμε απ0ό τις εκλογές. Εγω (όπως και οι περισσότεροι που απέχουν συνειδητά από το παιχνίδι της εξουσίας) έχουμε συνείδηση της πράξης μας να μην ψηφίζουμε - απ' ότι βλέπω κι εσύ αν και απ' ότι κατάλαβα, γιαλαντζί αντιεξουσιαστής είσαι για να ψηφίζεις κόμματα εξουσίας...
Μην είσαι τόσο βέβαιος όμως ότι όσοι θα ψηφίσουν ένα από τα δυο κόμματα-καταστροφείς της ελλάδας όπως εσύ, πως συνειδητοποιούν και τι ακριβώς κάνουν. Και δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: να ΞΕΡΕΙ κανείς ότι είναι ψεύτης, όπως ξέρεις εσύ αφού η ψήφος σου είναι πράξη συνειδητή ή να ΜΗΝ ξέρει τι ποιεί;

ΤΣΑΠΕΡΔΟΝΑ >>
"σεξ όλη μέρα?"

Αnd all of the night, λέμε.
:]



ΦΑΛΣ ΠΟΙΖΟΝ >>
To πρόβλημα είναι το εξής: έστω ότι η αποχή ανέρχεται σε υψηλά ποσοστά: τι συμβαίνει μετά; ποιο το αποτέλεσμα και ποιες οι αλλαγές που θα επέλθουν (αν και όταν); με ποιο τροπο οργανώνεται η πολιτεία;

Ομοίως θα μπορούσα κι εγώ να ρωτήσω:
To πρόβλημα είναι το εξής: έστω ότι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ανέρχονται σε υψηλά ποσοστά: τι συμβαίνει μετά; ποιο το αποτέλεσμα και ποιες οι αλλαγές που θα επέλθουν (αν και όταν); με ποιο τροπο οργανώνεται η πολιτεία;

Γιατί δεν αναρωτιέσαι το ίδιο για τα δυο μεγάλα κόμματα; Επειδή ΥΠΑΡΧΕΙ απάντηση; Όποιος και να βγει, θα συνεχίσει την καταστροφή που άρχισε ο άλλος. Α! Και να μην ξεχάσω: στην περίπτωση που η βουλή είναι πολυκομματική - θα συνεισφέρουν στο θεάρεστο έργο και τα κόμματα-συνεργοί Λάος και ΚΚΕ.
Σιγά μην παίξω το παιχνιδάκι τους, λέμε.


ΒΟΝΝΙΕ >>
Το mail μου το ξέρεις
;D



ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΕ ΑΝΩΝΥΜΕ >>
Το να δημοσιοποιείς προσωπικά μου δεδομένα στο δίκτυο, μπορείς να το κάνεις σε πολυ΄συγκεκριμένα ιστολόγια όπως της λαπούτα και της σιχαμάτζικα, όχι στο δικό μου, χοντρομαλάκα.





ΑΖ ΓΚΟΥΝΤ ΑΖ ΙΤ ΓΚΕΤΣ >>
"πολύ πριν ανακοινώσει ο Οβελίξ τις εκλογές"

χα χαααα χα
ρε συ, ο Οβελίξ όμως είναι μια χαρά ατομάκι!

Καλά να περάσεις στα Χανιά! Κάνε τα μπάνια σου και άσε τους άλλους να ιδρώνουν στα εκλογικά κέντρα με τη μυρουδιά της τσιγαρίλας και τους βλαχόμπατσους να επιβλέπουν το απρόσκωπτο παιχνίδι της εξουσίας στο οποίο συναινούν όλοι οι ψηφοφόροι σαν κουρδισμένα πρόβατακια.



HOMO LUDENS >>
¨εγραψα ότι η αποχή "έφτασε γύρω στο 40%" - ξαναδές το ποστ!

Ωστόσο, δες παρακάτω τι έγινε στις Νομαρχιακές - μπορούμε και στις βουλευτικές!

Στην Αθήνα η αποχή έφτασε το 40%, ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας ξεπέρασε το 50%. Αποχή-ρεκόρ καταγράφεται σε ορισμένες νομαρχίες και πρωτεύουσες νομών της χώρας.

Αναλυτικά, το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής εντοπίζεται στη Νομαρχία Λέσβου (57,11%), ενώ ακολουθούν οι Νομαρχίες Φλώρινας (53,43%), Λακωνίας (50%), Κεφαλληνίας (48,57%), Κέρκυρας (42,57%), Σάμου (42,28%), Αρκαδίας (41,79%), Χίου (41,30%) και Καστοριάς.



ΑΝΩΝΥΜΕ >>
Προσυπογράφω. Αλλά δεν θέλω να γράφω περισσότερα επ' αυτού - το ελληνικό web δεν είναι κάτι που προωθείτην ελευθερία του λόγου ή της σκέψης, αν σκεφτείς ότι απαρτίζεται από χρήστες με πολιτικά πιστεύω αντίστοιχα - αν όχι χειρότερα λόγω και της εγγενούς παθογένειας του μέσου - με εκείνα που παρουσιάζουν οι εκλογές.

Μόνο 'μπράβο' έχω να πω

ΑΠΟΧΗ ΤΩΡΑ

The Motorcycle boy said...

Ουπς Μανταλένα αυτό ήταν κράτημα αντιπάλου από τη φανέλα -σε σχέση με την κουβέντα που είχαμε. Μιλούσαμε πάνω σε μια συγκεκριμένη άποψη του Πετεφρή και εσύ το γύρισες αλλού -αν το έβλεπε διαιτητής θα είχες κίτρινη κάρτα στα σίγουρα!
Επί του προκειμένου:
Έχω το ίδιο δικαιώμα να θεωρώ άσκοπη την αποχή (και υποκριτική σε τελική ανάλυση) με εσένα που προτείνεις αποχή. Προφανώς και δεν είπα σε κανέναν τι θα κάνει (αν το είδες κάπου γραμμένο δείξτο μου), αντίθετα με σένα. Άρα, δεν έχει νόημα η ερώτησή μου "με ποιο δικαίωμα". Λέω τη γνώμη μου με το δικαίωμα της γνώμης -απλό.
Εθνοσωτήρας; Εγώ; Εντάξει το μάθαμε κι αυτό!
Χμ ναι -μπορεί να είμαι γιαλαντζί αντιεξουσιαστής, γιαλαντζί δερβίσης και ότι άλλο θέλεις. Οι ταμπέλες στους άλλους δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου. Από τι άλλη βέβαια, δέχομαι οτι ταμπέλα γουστάρεις, τζάμπα είναι.
Και κάτι ουσιαστικό, πέρα από τις παραπάνω κρυάδες: να μην είμαι σίγουρος λες, πως όσοι ψηφίζουν μεγάλα κόμματα ξέρουν συνειδητά τι κάνουν. Δεκτό και σου βγάζω το καπέλο. Πες μου τώρα πόσο συνειδητοποιημένοι είναι όσοι απέχουν. Ε, εντάξει -μην τρελλαθούμε κιόλας!

Anonymous said...

Ποτέ αποχή ΠΟΤΕ, η αποχή όπως και ειπώθηκε πιο πάνω ευνοεί το 1ο κόμμα,να πάτε να ψηφίσετε,μαυρίστε τους 2 μεγάλους,ψηφίστε ότι άλλο θέλετε αλλά να μην απέχετε διότι έτσι τους βοηθάτε.

Anonymous said...

Epishs sumfwna me to neo eklogiko nomo, oso megalutero pososto paroune sunolika ta mikra kommata (auta pou den 8a mpoun sthn boulh dhladh) toso mikrotero pososto xreiazetai o prwtos gia na kanei autodunamh kubernhsh. Kai se ka8e periptwsh, to maurisma einai eteroprosdiorismos, opws kai na to kanoume. Kai to na eteroprosdiorizesai einai oti pio 8libero mporei na kanei kaneis ston eauto tou...

Anonymous said...

Παίδες - όχι αποχή, ούτε λευκό, ούτε άκυρο. Ενισχύουν το πρώτο κόμμα.

Διαβάστε την εξαιρετική ανάλυση εδώ

Ψηφίζουμε ένα μικρό κόμμα της αρεσκείας μας